JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20130219/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-102-generic #112-Ubuntu SMP Tue Mar 5 16:50:32 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20130219/26109-N-2013.html

<p class="kh_header"><b>Tarnów: Przedmiotem zamówienia jest dostawa żywności w okresie od 2 kwietnia 2013 do 31 grudnia 2013 dla potrzeb zbiorowego żywienia osób korzystających z kuchni w dwóch Domach Pomocy  Społecznej prowadzonych przez Gminę Miasta Tarnowa tj.:
a) Dom Pomocy Społecznej ; 33 - 101 Tarnów ;ul. Czarna Droga 48 ; NIP: 873-16-93-217
b) Dom Pomocy Społecznej im. Świętego Brata Alberta w Tarnowie ; 33-100 Tarnów ; ul. Szpitalna 53 	; NIP: 873-00-10-162</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 26109 - 2013; data zamieszczenia: 19.02.2013</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Dom Pomocy Społecznej dla Osób Przewlekle Somatycznie Chorych im. świętego Brata Alberta w Tarnowie , ul. Szpitalna 53, 33-100 Tarnów, woj. małopolskie, tel. 0-14 6888-667, 6888-668, faks 0-14 6888-666.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.dps.okay.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: jednostka budżetowa Gminy Miasta Tarnowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Przedmiotem zamówienia jest dostawa żywności w okresie od 2 kwietnia 2013 do 31 grudnia 2013 dla potrzeb zbiorowego żywienia osób korzystających z kuchni w dwóch Domach Pomocy  Społecznej prowadzonych przez Gminę Miasta Tarnowa tj.:
a) Dom Pomocy Społecznej ; 33 - 101 Tarnów ;ul. Czarna Droga 48 ; NIP: 873-16-93-217
b) Dom Pomocy Społecznej im. Świętego Brata Alberta w Tarnowie ; 33-100 Tarnów ; ul. Szpitalna 53 	; NIP: 873-00-10-162.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa żywności w okresie od 2 kwietnia 2013 do 31 grudnia 2013 dla potrzeb zbiorowego żywienia osób korzystających z kuchni w dwóch Domach Pomocy  Społecznej prowadzonych przez Gminę Miasta Tarnowa tj.:
a) Dom Pomocy Społecznej ; 33 - 101 Tarnów ;ul. Czarna Droga 48 ; NIP: 873-16-93-217
b) Dom Pomocy Społecznej im. Świętego Brata Alberta w Tarnowie ; 33-100 Tarnów ; ul. Szpitalna 53 	; NIP: 873-00-10-162
2. Symbol dostaw wg Wspólnego Słownika Zamówień:
wg CPV 15500000-3, 03140000-4, 15810000-9, 15200000-0, 15100000-9, 15300000-1, 15000000-8.
3. W celu umożliwienia składania ofert częściowych Zamawiający ustalił niżej
wymienione zadania:
Zadanie nr 1 część I i II	- Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów  
                                        skrobiowych, różne produkty spożywcze, warzywa 
                                       konserwowe i/lub puszkowane; przetworzone  owoce 
                                       (15600000, 15800000, 15331400, 15332100)
Zadanie nr 2 część I i II	- Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i cukiernicze 
                                                 (15810000)
Zadanie nr 3 część I i II	- Produkty mleczarskie (15500000)
Zadanie nr 4 część I i II	- Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 
                                                  (15100000)- drób
Zadanie nr 5 część I i II	- Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 
                                                 (15100000)
Zadanie nr 6 część I i II	- Ryby przetworzone i konserwowe, mrożonki warzywne 
                                                  (15200000, 15331170)
Zadanie nr 7 część I i II	- Ziemniaki; warzywa korzeniowe i bulwiaste; warzywa 
                                       owocowe; warzywa liściaste; owoce tropikalne; owoce 
                                       inne niż tropikalne (03212000,03221100, 03221200,
                                       03221300, 03222110, 03222300)
 Zadanie nr 8 część I i II	- Jajka (03142500)
Część Nr I stanowią dostawy dla DPS ul. Czarna Droga 48 w Tarnowie.
Część nr II stanowią dostawy dla DPS im. Świętego Brata Alberta w Tarnowie ul. Szpitalna 53
Definicje:
Zadanie nr 1 - produkty suche, niezawilgocone, bez obecności szkodników (chrząszcze, larwy motyli), opakowania nieuszkodzone, bez oznak bombażu. Opakowania jednostkowe mąk i kasz 1kg. Termin ważności w dniu dostawy minimum 2 miesiące. Wykonawca odpowiada za  odpowiednie warunki transportu.
Zadanie nr 2 - wyroby o odpowiedniej barwie charakterystycznej dla    upieczonego pieczywa,  kształcie, smaku i wymaganej gramaturze. Zachowane odpowiednie warunki transportu. Chleb krojony winien być świeży w opakowaniu foliowym. Do każdej dostawy należy dołączyć wykaz zawierający rodzaj pieczywa, wagę i datę przydatności do spożycia.
Zadanie nr 3 - wyroby świeże o odpowiednim smaku i zapachu. Opakowania czyste nieuszkodzone. Zachowana wymagana gramatura, terminy ważności i odpowiednie warunki transportu.
Zadanie nr 4 -  produkty o odpowiednim zapachu mięsa świeżego, bez zanieczyszczeń, nalotu pleśni  i zazielenienia mięsa. Zachowane odpowiednie warunki transportu.
Zadanie nr 5 - produkty o odpowiednim naturalnym zapachu mięsa świeżego, bez zanieczyszczeń, nalotu pleśni i zazielenienia mięsa. Zachowane odpowiednie warunki transportu. Na okres świąt (Wielkanoc, Boże Narodzenie), wędlina winna być pokrojona i hermetycznie zamknięta w ilości zamówionej przez  Zamawiającego.
Zadanie nr 6 - wyroby mrożone w odpowiednich opakowaniach. Wyroby w puszkach bez oznak bombażu o odpowiednim terminie ważności i odpowiednich warunkach transportu.
Zadanie nr 7-  produkty świeże(w okresie sezonowym) dojrzałe, czyste, nieuszkodzone. Bez oznak pleśni, zepsucia i zanieczyszczeń. Zachowane odpowiednie warunki transportu.
Zadanie nr 8 -  jaja świeże, klasa A, rozmiar L, gramatura 63-73g o podłużnym kształcie, czyste, nieuszkodzone. O odpowiednim terminie ważności nie krótszym niż 14 dni i odpowiednich warunkach transportu.
Jakość dostarczanego towaru powinna odpowiadać ogólnie przyjętym normom  w tym zakresie z zastrzeżeniem art. 357 ustawy Kodeks Cywilny.
Zarówno przedmiot jak i zakres zamówienia określony jest w Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia w postaci Formularza Cenowego /załącznikach od nr 1 do nr 8 do siwz/, który określa roczne potrzeby asortymentowo - ilościowe Zamawiających.
Zamawiający nie są zobowiązani do zamówienia podanych w załączniku ilości. 
Ilość ta będzie wynikać z rzeczywistych potrzeb w okresie obowiązywania umowy. 
Dostawy przedmiotu zamówienia w poszczególnych okresach czasu muszą być realizowane wg. odrębnych zamówień dokonywanych przez Zamawiających  telefonicznie lub fax na jeden dzień roboczy przed planowaną dostawą.
Terminarz dostaw:
Dostawy towarów poszczególnych zadań  i części muszą odbywać się w wyznaczonych godzinach. 
Zadanie nr 1 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych; różne produkty spożywcze, warzywa konserwowe i/lub puszkowane; przetworzone  owoce  -dostawy 2 razy w tygodniu tj. wtorek, czwartek w godz.700-1200
Zadanie nr 2 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i cukiernicze	-dostawy 6 razy w tygodniu (od poniedziałku do soboty) w godz.7-730
Zadanie nr 3 - Produkty mleczarskie -dostawy 6 razy w tygodniu (od poniedziałku do soboty) w godz.700-730
Zadanie nr 4 i 5 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne -dostawy 3 razy w tygodniu tj. poniedziałek, środa, piątek  w godz.700-1200
Zadanie nr 6 - Ryby przetworzone i konserwowe -dostawy 2 razy w tygodniu tj. wtorek, czwartek w godz.700-1200
Zadanie nr 7 - Ziemniaki; warzywa korzeniowe i bulwiaste; warzywa owocowe; warzywa liściaste; owoce tropikalne; owoce inne niż tropikalne -dostawy 3 razy w tygodniu tj. poniedziałek, środa, piątek w godz.700-1200
Zadanie nr 8 - Jajka -dostawy 2 razy w tygodniu tj. wtorek, czwartek   w godz.700-1200.
Dostawy żywności muszą być realizowane przez Wykonawcę przystosowanym do tego celu transportem i w opakowaniach Wykonawcy do właściwego magazynu Zamawiającego.
Zwrotne opakowania winny być oznakowane przez Wykonawcę.
Opakowania transportowe środków spożywczych powinny być wykonane z materiałów, które nie powodują zmiany cech organoleptycznych środków spożywczych, są łatwe do utrzymania w czystości oraz zapewniają środkom spożywczym odpowiednie warunki w czasie przewozu..</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.60.00.00-4, 15.80.00.00-6, 15.33.14.00-1, 15.33.21.00-5, 15.81.00.00-9, 15.50.00.00-3, 15.10.00.00-9, 15.20.00.00-0, 03.21.20.00-0, 03.22.11.00-7, 03.22.12.00-8, 03.22.13.00-9, 03.22.21.10-7, 03.22.23.00-6, 03.14.25.00-3.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 8.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Rozpoczęcie: 02.04.2013.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> nie dotyczy</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Ocena spełnienia tych warunków nastąpi poprzez komisyjne porównanie oferty z wymaganiami w SIWZ i odnotowaniem w protokole z postępowania czy oferta spełnia lub nie spełnia wymagania SIWZ.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>nie dotyczy</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>nie dotyczy</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>nie ma wymagania</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>nie ma wymagania</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług  w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie</li>

</ul></li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

</ul></li>
<li>
</li>
</ul>
<br><p class="bold">

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY , USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM</p>
<p class="bold">W zakresie potwierdzenia, że oferowane dostawy, usługi lub roboty budowlane odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc">
<li style="margin-bottom: 12px;"><p style="margin: 0px; padding: 0px;">inne dokumenty</p>
<p style="margin: 0px; padding: 0px;">Oświadczenie Wykonawcy, że wdrożył u siebie procedury HCCP określone ustawą 
o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 nr.171 poz.1225 z późn. zm.).</p></li>



</ul>
<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>tak</p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>Zmiana umowy może być dokonana w przypadku zaistnienia okoliczności których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy, a w szczególności: a/ zmianie uległy przepisy prawne istotne dla realizacji umowy, b/ zmianie uległy stawki podatku VAT, c/ wystąpiły nieprzewidziane wypadki losowe.</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.dps.okay.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> w siedzibie Zamawiajacego pokój 28.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 05.03.2013 godzina 12:00, miejsce: w siedzibie Zamawiającego pokój 28.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów  
skrobiowych, różne produkty spożywcze, warzywa 
konserwowe i/lub puszkowane; przetworzone  owoce.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> część I:
Lp.	Nazwa i opis przedmiotu zamówienia	CPV	J.M.	Średnia ilość od IV - XII  2013		    	
1. Aromaty do ciast  10g.	153	szt.	40,00			
2. Bazylia 10g	158	szt.	30,00				
3.Biszkopty ciastka 120g	158	szt.	100,00			
4.Brzoskwinie w syropie 850g.	153	szt.	36,00		
5.Budyń   60g- bez cukru	158	szt.	100,00			
6.Budyń   60g- różne smaki z cukrem	158	szt.	1 000,00		
7.Bułka tarta	158	kg.	90,00				
8.Chrzan tarty  -  Opak. 260 g	153	szt.	50,00		
9.Cukier  biały kryształ    opak.  1kg	158	kg	1 550,00		
10.Cukier puder    opak 0,5 kg	158	kg	115,00		
11.Cukier waniliowy - Opak. 32 g	158	szt.	240,00		
12.Cynamon - Opak. 20 g	158	szt.	40,00			
13.Czekolada mleczna  100g	158	szt.	100,00			
14.Dżem - niskosłodzony  280g. Różne smaki	153	szt.	700,00	
15.Galaretka owocowa -waga 70 g	153	szt.	60,00		
16.Groszek konserwowy - Opak. 400 g	153	szt.	150,00		
17.Herbata granulowana  - Opak. 100 g	158	kg	120,00	
18.Kakao - Opak. 80 g	158	szt.	70,00			
19.Kasza gryczana	156	kg	10,00				
20.Kasza jęczmienna - Opak. 1kg	156	kg	100,00		
21.Kasza manna  - Opak. 1 kg	156	kg	190,00		
22.Kawa  cappuccino 110 g.	158	szt.	60,00			
23.Kawa (Inka) - opak. 150 g	158	szt.	70,00		
24.Ketchup - 0,50 L łagodny	158	szt.	100,00			
25.Kisiel-waga 40g	153	szt.	60,00				
26.Kminek - Opak. 20 g	158	szt.	80,00			
27.Kminek mielony 20g	158	szt.	30,00			
28.Kokos  100 g	158	kg	7,00				
29.Kompot czarna porzeczka Opak. 0,9 l	153	szt.	350,00	
30.Kompot śliwkowy Opak. 0,9 l	153	szt.	350,00		
31.Kompot truskawkowy Opak. 0,9 l	153	szt.	350,00		
32.Kompot wiśniowy Opak. 0,9 l	153	szt.	350,00		
33.Koncentrat buraczany -  360g.	153	szt.	40,00		
34.Koncentrat pomidorowy  30% - Opak. 0,9 l	153	szt.	50,00	
35.Koncentrat pomidorowy  30% - Opak. 200 g	153	szt.	100,00	
36.Kukurydza konserwowa - Opak. 400 g	153	szt.	150,00	
37.Kwasek cytrynowy - Opak. 20 g	158	szt.	90,00		
38.Liść laurowy - Opak. 10 g	158	szt.	70,00			
39.Maga  (Winiary)  Opak. 1 litr	158	Litr	130,00		
40.Majeranek - Opak. 10 g	158	szt.	100,00			
41.Majonez  - Opak. 850 g	158	szt.	90,00			
42.Mak	158	kg	12,00					
43.Makarony różne kształty	158	kg.	400,00			
44.Marmolada  wieloowocowa 1150g.	153	szt.	24,00		
45.Mąka poznańska typ 500   opak. 1kg	156	kg	800,00	
46.Mąka ziemniaczana opak. 1kg	156	kg	10,00		
47.Miód  naturalny wielokwiatowy 400g.	158	szt.	36,00	
48.Musztarda stołowa - 175 g.	158	szt.	120,00		
49.Ocet spirytusowy 0,5 l. 10%	158	szt.	5,00		
50.Ogórki konserwowe - Opak. 0,9 l	153	szt.	60,00		
51.Olej z pierwszego tłoczenia równoważny jak Kujawski	154	Litr	230,00
52.Oregano 10g	158	szt.	30,00				
53.Orzechy włoskie	153	Kg.	6,00				
54.Papryka ostra 15g	158	szt.	30,00			
55.Papryka słodka 15g	158	szt.	30,00			
56.Pasztet  podlaski 50g.	151	szt.	500,00			
57.Pieczarki marynowane poj.0,9l	153	szt.	16,00		
58.Pieprz czarny mielony - Opak. 20 g	158	szt.	140,00		
59.Płatki kukurydziane  0,5 kg.	156	szt.	100,00		
60.Płatki migdały  50g	156	szt.	10,00			
61.Płatki owsiane	156	kg	100,00				
62.Powidło - Opak. 300 g  śliwkowe	153	szt.	24,00		
63.Proszek do pieczenia - Opak. 36 g	158	szt.	100,00		
64.Przyprawa do drobiu - Opak. 20 g	158	szt.	60,00		
65.Przyprawa do mięsa wieprzowego- Opak. 20g	158	szt.	60,00
66.Przyprawa do piernika - 20g.	158	szt.	40,00		
67.Przyprawa do ziemniaków 25g	158	szt.	30,00		
68.Rodzynki 100 g	153	kg	8,00				
69.Ryż   opak. 1kg	156	kg	200,00				
70.Soda oczyszczona 40g.	158	szt.	10,00			
71.Sok karton 1 litr	153	szt.	36,00				
72.Sok owocowy pomarańczowy (0,20 l - kartoniki) Tymbark	153	szt.	1 900,00					
73.Sok syropowy - Opak. 0,5 l  różne smaki	1553	szt.	65,00	
74.Sól jodowana    opak. 1kg	158	kg	200,00		
75.Szynka drobiowa  110g. Konserwowa	151	szt.	100,00	
76.Szynka wieprzowa 110g. Konserwowa	151	szt.	100,00	
77.Vegetta - Opak. 75 g		szt.	270,00			
78.Woda mineralna 1,5 l. Niegazowana (Piwniczanka)	159	szt.	360,00
79.Ziele angielskie - Opak. 15 g	158	szt.	60,00		
80.Zioła prowansalskie 10g	158	szt.	30,00			
81.Żelatyna  spożywcza 50g.	153	szt.	40,00					
część II:
Lp.	Nazwa produktu	CPV	Jm.	Średnia ilość na 9 m-cy
1	Aromaty do ciast 10g	153	Szt.	83
2	Bita śmietana w proszku 55g	153	Szt.	510
3	Budyń  b/cukru	158	Kg 	16
4	Chrzan tarty 180g równoważny jak chrzan    (Polonaise).	153	Kg 	67
5	Cukier biały kryształ kt.2	158	kg.	3195
6	Cukier puder	158	kg.	100
7	Cukier waniliowy 32g	158	Szt.	435
8	Cynamon 20g	158	Szt.	52
9	Dżem  niskosłodzony 280g	153	Kg 	172
10	Dżem bez cukru słodzony fruktozą 220g, dla diabetyków	153	Kg 	97
11	Dżem owocowy 25g	153	Szt	1695
12	Galaretka owocowa 	153	Kg 	97
13	Gałka muszkatołowa mielona 20g	158	Szt.	37
14	Groszek konserwowy 400g	153	Szt	277
15	Grzyby suszone -podgrzybek, mieszane	158	kg.	2
16	Herbata czarna liściasta  równoważna jak herbata Saga	158	kg.	135
17	Herbata ekspresowa w torebkach 100szt  równoważna jak herbata Lipton	158	op.	3
18	Kakao ekstra ciemne 	158	kg.	11
19	Kasza gryczana	156	Kg 	82
20	Kasza gryczana  (100g x 4)	156	Kg 	5
21	Kasza jęczmienna	156	kg.	225
22	Kasza jęczmienna (100g x 4)	156	Kg 	5
23	Kasza manna	156	Kg 	180
24	Kawa mielona naturalna 250g	158	Kg 	3
25	Kawa rozpuszczalna (3 w 1) 18g	158	Szt	100
26	Kawa rozpuszczalna 2g	158	Szt	370
27	Kawa zbożowa rozpuszczalna150g	158	kg.	5
28	Keczup 450g łagodny	158	Kg 	150
29	Kisiel bez cukru	158	Kg 	11
30	Kminek 20g	158	Szt.	40
31	Kompot owocowy 0,9l z czarnej porzeczki lub wiśni	153	Szt.	2500
32	Koncentrat pomidorowy 30% gęsty, pasta	153	kg.	170
33	Koncentrat barszczu czerwonego	153	l	20
34	Kukurydza konserwowa 400g	158	Szt	60
35	Kwasek cytrynowy 50g	158	Szt.	260
36	Liść laurowy 10 g	158	Szt.	80
37	Majeranek 10g	158	Szt.	38
38	Majonez 	158	kg.	105
39	Majonez light (niskotłuszczowy)250g	158	Kg 	52
40	Mak 	158	kg.	6
41	Makaron z mąki makaronowej pszennej równoważny jak makaron Lubelski.	158	kg.	730
42	Marmolada wieloowocowa twarda	153	kg.	74
43	Mąka kartoflana	156	kg.	52
44	Mąka krupczatka	156	kg.	30
45	Mąka pszenna  poznańska typ.500	156	kg.	1235
46	Miód naturalny 25g	031	Szt	3040
47	Mleko zagęszczone słodzone w puszce 533g zawartość tuszczu 8%	158	Szt.	8
48	Mleko w proszku	158	kg	5
49	Musztarda	158	kg.	71
50	Ocet spirytusowy 0,50 l  10%	158	szt	45
51	Ogórki konserwowe 0,9l	153	Szt	400
52	Olej z pierwszego tłoczenia równoważny jak olej Kujawski.	154	l.	290
53	Papryka konserwowa 0,9l	153	Szt	195
54	Papryka mielona słodka 20g	158	Szt.	300
55	Papryka mielona ostra 20g	158	szt.	80
56	Pasztet drobiowy  kremowy 130g	151	Szt.	2220
57	Pieczarki konserwowe 0,8l	153	Szt	45
58	Pieprz czarny mielony 20g	158	Szt.	410
59	Płatki kukurydziane 	156	kg.	188
60	Płatki owsiane	156	kg.	150
61	Płatki zbożowe z miodem 250g	156	Kg 	50
62	Powidło śliwkowe	153	Kg 	10
63	Proszek do pieczenia 36g	158	Szt.	65
64	Przyprawa curry 20g	158	Szt 	30
65	Przyprawa do drobiu 20g	158	Szt.	135
66	Przyprawa do potraw vegeta lub równoważna	158	kg.	195
67	Przyprawa do ryb 25g	158	Szt 	75
68	Rodzynki	158	kg.	11
69	Ryż  (100g x 4)	156	kg.	10
70	Ryż biały długoziarnisty  parboiled	156	kg.	300
71	Ryż biały długoziarnisty gat. I	156	kg	190
72	Ryż brązowy 	156	Kg 	35
73	Sól czosnkowa 40g	158	Szt.	450
74	Sól jodowana	158	kg.	250
75	Suchary 290g	158	op.	15
76	Susz owocowy mieszany	154	kg	5
77	Szynka drobiowa mielona 110g	151	Szt.	3130
78	Szynka wieprzowa mielona 130 g	151	Szt.	830
79	Śliwki kalifornijskie wędzone bez pestek	158	kg.	4
80	Woda mineralna 1,5l gazowana	159	Szt 	90
81	Ziele angielskie 15g	158	Szt.	60
82	Zioła prowansalskie 10g	158	Szt.	40
83	Żelatyna 50g	153	Kg 	11.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.60.00.00-4, 15.80.00.00-6, 15.33.14.00-1, 15.33.21.00-5.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 02.04.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i cukiernicze.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> część I:
Lp.	Nazwa i opis przedmiotu zamówienia	CPV	J.M.	Średnia ilość od IV - XII  2013
1.	Chleb pszenny 0,80 kg  niekrojony	158	szt.	3 100,00
2.	Chleb pszenno-żytni 1,20 kg  niekrojony	158	szt.	1 700,00
3.	Chleb Graham 0,60 kg niekrojony	158	szt.	2 300,00
4.	Weka 0,40 kg	158	szt.	45,00
część II:
Lp.	Nazwa produktu	CPV	Jm.	Średnia ilość na 9 m-cy
1	Bułka tarta	158	kg.	190
2	Chałka drożdżowa 0,50kg	158	kg.	60
3	Chleb graham 0,80kg krojony	158	Szt.	1855
4	Chleb graham 0,80kg niekrojony	158	Szt.	1855
5	Chleb pszenno-żytni 1,20kg krojony	158	Szt.	1905
6	Chleb pszenno-żytni 1,20kg niekrojony	158	Szt.	1905
7	Chleb pszenny  1,20kg krojony	158	Szt.	1420
8	Chleb pszenny  1,20kg niekrojony	158	Szt.	1420
9	Ciastka kruche mieszane na wagę	158	kg.	35
10	Drożdżówka z kakao 100g	158	Szt.	130
11	Drożdżówki z owocami 100g	158	Szt 	1200
12	Drożdżówki z serem 100g	158	Szt.	1870
13	Groszek ptysiowy	158	kg.	2
14	Rogale z masą czekoladową 100g	158	Szt 	130
15	Rogale z konfiturą z róży 100g	158	Szt 	120
16	Weki 0,4 kg   	158	Szt. 	2960.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.81.00.00-9.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 02.04.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Produkty mleczarskie.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> część I:
Lp.	Nazwa i opis przedmiotu zamówienia	CPV	J.M.	Średnia ilość od IV - XII  2013
1.	Drożdże w kostkach	158	kg	20,00
2.	Jogurt naturalny  150g	155	szt.	2 880,00
3.	Jogurt owocowy - Opak. 150g	155	szt.	10 300,00
4.	Kefir - Opak. 400g.	155	litr	70,00
5.	Kefir 250 g	155	litr	100,00
6.	Margaryna śniadaniowa op. 250 g	154	kg	3,00
7.	Margaryna zwykła mleczna op. 250 g	154	kg	215,00
8.	Masło (Extra) w kostkach 200 g (o zawartości tłuszczu 82%) bez dodatku tłuszczu roślinnego	155	kg	500,00
9.	Mleko 2% - Opak. 15 litrów lub 10 litrów	155	litr	6 500,00
10.	Ser biały tłusty	155	kg	600,00
11.	Ser biały chudy	155	kg	20,00
12.	Ser feta 270g	155	szt.	20,00
13.	Ser biały półtłusty pergamin	155	kg	70,00
14.	Ser topiony - Opak. 100 g	155	szt.	220,00
15.	Ser topiony Krążki Mix 8 x 25 g	155	szt.	130,00
16.	Ser żółty (Zamojski, gouda, edamski)	155	kg	100,00
17.	Serek homogenizowany - różne smaki - Opak. 150 g	155	szt.	1 900,00
18.	Serek włoszczowa lub równoważny - Opak. 100 g	155	szt.	950,00
19.	Śmietana 18% - Opak. 400 g	155	litr	500,00
20.	Śmietana kremowa 30%	155	litr	10,00
część II:
Lp.	Nazwa produktu	CPV	Jm.	Średnia ilość na 9 m-cy
1	Drożdze w kostkach	158	kg.	8
2	Jogurt naturalny 150g gęsty o zawartości tłuszczu 10%	155	Szt.	3740
3	Jogurt owocowy 125g	155	Szt.	9195
4	Kefir 250 ml	155	Szt.	1000
5	Margaryna do pieczenia i smażenia równoważna jak Palma  250g o zawartości tłuszczu 80%	154	kg.	240
6	Masło ekstra świeże 200g zaw.tł . 82% ze śmietanki- bez dodatku tłuszczu roślinnego.	155	kg.	1140
7	Mleko 2% w op. 10L i 0,9l	155	L	15290
8	Ser biały półtłusty krajanka	155	kg.	1565
9	Ser homogenizowany 150g	155	Szt.	3300
10	Ser topiony 100g	155	Szt.	1425
11	Ser topiony typu Hochland-trójkątny 25g lub równoważny	155	Szt	2850
12	Ser żółty (gouda wędzony) zawartość tł. 23%-28%lub równoważny	155	kg.	45
13	Ser żółty (salami) zawartość tł. 23%-28% lub równoważny	155	kg.	200
14	Serek typu bieluch 150g lub równoważny	155	Szt.	1500
15	Serek typu ostrowia 120g lub równoważny	155	Szt.	1500
16	Śmietana 12%  w kubkach plastikowych słodka	155	kg.	450
17	Śmietana 18%  w kubkach plastikowych kwasna	155	kg.	300
18	Śmietana kremowa 30%	155	kg.	20
19	Twarożek kanapkowy 100g	155	Szt. 	1800
20	Twarożek wiejski ziarnisty 200g	155	Szt.	3220.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.50.00.00-3.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 02.04.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne - drób.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> część I:
Lp.	Nazwa i opis przedmiotu zamówienia	CPV	J.M.	Średnia ilość od IV - XII  2013
1.	Filet z indyka świeży.	151	kg	100,00
2.	Filet z kurczaka świeży.	151	kg	200,00
3.	Kurczaki świeże.	151	kg	320,00
4.	Porcje rosołowe.	151	kg	500,00
5.	Udko/ noga z kurczaka świeże.	151	kg	250,00
6.	Wątróbki drobiowe	151	kg	30,00
część II:
Lp.	Nazwa produktu	CPV	Jm.	Średnia ilość na 9m-cy
1	Filet z indyka świeży z mięśnia piersiowego, bez skóry, przerostów tłuszczowych, powierzchnia niezakrwawiona, niepostrzępiona. Barwa mięśni jasnoróżowa.	151	kg.	940
2	Filet z kurczaka szacowany świeży cała lub połowa piersi bez skóry, przerostów tłuszczowych, powierzchnia niezakrwawiona,  niepostrzępiona. Barwa mięśni jasnoróżowa.	151	kg.	370
3	Kurczaki świeże całe tusze wypatroszone, bez przerostów tłuszczowych, powierzchnia niezakrwawiona, niepostrzępiona. Barwa mięśni jasnoróżowa.	151	kg.	1050
4	Podudzie z kurczaka świeże, kość  łącznie z otaczającymi mięśniami, bez przerostów tłuszczowych, powierzchnia niezakrwawiona, niepostrzępiona. Barwa mięśni jasnoróżowa.
	151	kg.	480
5	Udko/noga z kurczaka świeże , kość udowa łącznie z otaczającymi mięśniami, bez przerostów tłuszczowych, powierzchnia niezakrwawiona, niepostrzępiona. Barwa mięśni jasnoróżowa.	151	kg.	1030
6	Wątroba drobiowa świeża  -całe wątróbki bez pęcherzyków żółciowych, powierzchnia czysta, niepostrzępiona. Barwa jednolita, charakterystyczna dla tego produktu.	151	kg.	200
7	Żołądki drobiowe świeże -całe żołądki wypatroszone, bez przerostów tłuszczowych, powierzchnia niezakrwawiona, niepostrzępiona. Barwa  charakterystyczna dla tego rodzaju produktu.	151	kg.	100.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.10.00.00-9.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 02.04.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 5 <b>NAZWA:</b> Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> część I:
Lp.	Nazwa i opis przedmiotu zamówienia	CPV	J.M.	Średnia ilość od IV - XII  2013
1 	SZYNKI	 	 	 
1.	Szynka konserwowa	151	kg	120,00
2.	Szynka pieczona	151	kg	120,00
3.	Szynka wiejska	151	kg	130,00
4.	Szynka wieprzowa parzona	151	kg	200,00
	WĘDZONKI			
5.	Baleron gotowany	151	kg	60,00
6.	Boczek gotowany	151	kg	80,00
7.	Polędwica sopocka	151	kg	50,00
	WĘDLINY DROBIOWE			
8.	Polędwica drobiowa	151	kg	70,00
9.	Szynka biała indycza	151	kg	100,00
	WĘDLINY WIEPRZOWE			
10.	Kiełbasa krakowska parzona	151	kg	140,00
11.	Kiełbasa parówkowa - gruba	151	kg	50,00
12.	Kiełbasa szynkowa	151	kg	170,00
13.	Kiełbasa toruńska	151	kg	90,00
14.	Kiełbasa wiejska	151	kg	90,00
15.	Kiełbasa zwyczajna	151	kg	10,00
16.	Kiełbasa żywiecka	151	kg	80,00
17.	Mortadela	151	kg	20,00
18.	Parówki cienkie	151	kg	170,00
19.	Kiełbasa grillowa	151	kg	40,00
	WĘDLINY PODROBOWE			
20.	Flaki wołowe (krojone)	151	kg	75,00
21.	Kaszanka	151	kg	30,00
22.	Pasztet wiejski	151	kg	30,00
23.	Salceson drobiowy	151	kg	100,00
24.	Pasztetowa wiejska	151	kg	80,00
25.	Krupniok	151	kg	20,00
	MIĘSA WIEPRZOWE			
26.	Karkówka wieprzowa b/k - świeża	151	kg	180,00
27.	Łopatka wieprzowa b/k - świeża	151	kg	120,00
28.	Mięso od szynki b/k świeże	151	kg	180,00
29.	Schab b/k świeży	151	kg	180,00
30.	Żeberka wieprzowe świeże gatunek 1	151	kg	20,00
	MIĘSA WOŁOWE			
31.	Antrykot	151	kg	100,00
32.	Mięso wołowe b/k klasa I	151	kg	150,00
część II:
Lp.	Nazwa produktu	CPV	Jm.	Średnia ilość na 9 m-cy
1	Baleron gotowany  powierzchnia czysta lekko wilgotna , konsystencja soczysta krucha. Niedopuszczalne skupiska galarety oraz wyciek soku podczas krojenia  Plaster grubości 3mm nie powinien się rozpadać. Wyrób umiarkowanie słony.	151	kg.	60
2	Boczek gotowany ekstra b/k- powierzchnia czysta lekko wilgotna , konsystencja soczysta krucha. Niedopuszczalne skupiska galarety oraz wyciek soku podczas krojenia oraz pozostałości kości. Plaster grubości 3mm nie powinien się rozpadać.  Wyrób umiarkowanie słony.
	151	kg.	60
3	Flaki wołowe gotowane krojone w paski  	151	kg.	65
4	Karkówka b/k świeża-część zasadnicza wieprzowiny odcięta     z odcinka szyjnego półtuszy.	151	kg.	125
5	Kaszanka - wyrób w jelicie naturalnym wieprzowym lub  w osłonce sztucznej. Konsystencja ścisła, dobrze związana.  Wyrób umiarkowanie słony.	151	kg.	195
6	Kiełbasa śląska  w osłonkach naturalnych. Konsystencja ścisła , dość krucha, dobre związanie składników.  Wyrób średnio rozdrobniony , niedopuszczalne kawałki chrząstek.  Wyrób umiarkowanie słony.	151	kg	75
7	Kiełbasa krakowska  wieprzowa -batony w osłonkach sztucznych    o długości od 35cm-45cm i średnicy  od 80mm-100mm. Konsystencja ścisła, plastry grubości 3mm nie powinny się rozpadać. Wyrób umiarkowanie słony. 	151	kg.	80
8	Kiełbasa podwawelska w osłonkach naturalnych  średnio rozdrobnionych, wędzonych. Konsystencja ścisła. Plastry grubości 3mm  nie powinny rozpadać się. Wyrób umiarkowanie słony.	151	Kg 	30
9	Kiełbasa szynkowa- wieprzowa   batony w osłonkach sztucznych  o długości od 35cm-45cm i średnicy od 80mm-100mm. Konsystencja ścisła, plastry grubości 3mm nie powinny się rozpadać.  Wyrób umiarkowanie słony. 	151	kg.	245
10	Kiełbasa toruńska  w osłonkach naturalnych. Konsystencja ścisła , dość krucha, dobre związanie składników.  Wyrób średnio rozdrobniony , niedopuszczalne kawałki chrząstek.  Wyrób umiarkowanie słony.	151	kg.	150
11	Kiełbasa wiejska wyrób regionalnygatunek I  w osłonkach naturalnych , średnio rozdrobniona, wędzona, na przekroju widoczne kawałki mięsa wieprzowego . Konsystencja ścisła. Plastry grubości 3mm  nie powinny rozpadać się. Wyczuwalne przyprawy: pieprz,  czosnek. Wyrób umiarkowanie słony. 
	151	kg.	120
12	Kiełbasa żywiecka batony w osłonkach sztucznych o długości od 35cm-45cm i średnicy  od 80mm-100mm. Konsystencja ścisła, plastry grubości 3mm nie powinny się rozpadać.  Wyrób umiarkowanie słony	151	kg.	80
13	Kości wieprzowe  pokrzepowe  od schabu lub karkówki klasa I.	151	kg.	1420
14	Łopatka wieprzowa b/k  świeża -część zasadnicza wieprzowiny bez fałdu skóry, kości i bez tłuszczu. Powierzchnia niezakrwawiona, niepostrzępiona. Barwa mięśni jasnoróżowa do czerwonej.	151	kg.	615
15	Mortadela batony w osłonkach sztucznych. Konsystencja ścisła, elastyczna, plastry grubości 3mm nie powinny się rozpadać. Wyrób umiarkowanie słony.	151	kg.	50
16	Parówka cienka drobiowa w osłonkach naturalnych lub sztucznych . Wyrób umiarkowanie słony.	151	kg.	425
17	Parówka gruba wieprzowa  w osłonkach naturalnych lub sztucznych . Wyrób umiarkowanie słony.	151	kg.	140
18	Pieczeń rzyska pieczona w formie aluminiowej, średniorozdrobniona 	151	Kg 	110
19	Pasztet pieczony z indyka -wyrób w foremkach aluminiowych o wadze 500g, zapieczony. Konsystencja smarowna, dobrze związana, bez rozwarstwień składników. Wyrób umiarkowanie słony.	151	kg.	250
20	Polędwica drobiowa  -batony w osłonkach sztucznych o długości od 35cm-40cm i średnicy  od 80mm-100mm. Konsystencja ścisła, plastry grubości 3mm nie powinny się rozpadać. Wyrób umiarkowanie słony.	151	kg.	275
21	Polędwica wieprzowa sopocka -wędzony schab bez kości o barwie charakterystycznej dla wyrobu  (kolor złoty). Konsystencja ścisła, plastry  grubości 3mm nie powinny się rozpadać. Wyrób umiarkowanie słony.	151	kg.	275
22	Salceson  domowy-wieprzowy wyrób w osłonce sztucznej. Konsystencja soczysta. Plaster grubości 5mm nie powinien się rozpadać. Wyrób umiarkowanie słony.	151	kg.	40
23	Salceson drobiowy -wyrób w osłonce sztucznej. Konsystencja soczysta. Plaster grubości 5mm nie powinien się rozpadać.	151	kg.	120
24	Schab b/k świeży -część zasadnicza wieprzowiny odcięta od półtuszy bez kości  i tłuszczu. Powierzchnia niezakrwawiona, niepostrzępiona. Barwa mięśni jasnoróżowa do czerwonej.	151	kg.	110
25	Słonina bez skóry. Wyrób barwy białej o grubości  powyżej 2cm.	151	kg.	80
26	Szynka konserwowa, powierzchnia czysta lekko wilgotna , konsystencja soczysta krucha. Niedopuszczalne skupiska galarety oraz wyciek soku podczas krojenia  Plaster grubości 3mm nie powinien się rozpadać. Wyrób umiarkowanie słony.	151	kg	150
27	Szynka  wieprzowa parzona. Powierzchnia czysta, sucha. Konsystencja soczysta krucha, niedopuszczalne skupiska galarety na przekroju, oraz wyciek soku. Plastry grubości 3mm nie powinny się rozpadać. Wyrób umiarkowanie słony.	151	kg.	325
28	Szynka wieprzowa b/k świeża -część zasadnicza wieprzowiny odcięta od półtuszy bez kości  i tłuszczu. Powierzchnia niezakrwawiona, niepostrzępiona. Barwa mięśni jasnoróżowa do czerwonej.	151	kg	190
29	Szynka pieczona  -wyrób zapiekany w foremkach. Powierzchnia czysta, sucha. Konsystencja soczysta krucha, niedopuszczalne skupiska galarety na przekroju, oraz wyciek soku. Plastry grubości 3mm nie powinny się rozpadać. Wyrób umiarkowanie słony. 	151	kg.	80
30	Szynka z indyka  - batony w osłonkach sztucznych o długości od 35cm-40cm i średnicy  od 80mm-100mm. Konsystencja ścisła, plastry grubości 3mm nie powinny się rozpadać. Wyrób umiarkowanie słony. 	151	kg.	80
31	Wołowina b/k kl.I  świeża-mięso uzyskane z części udźca, bez ścięgien, kości i tłuszczu .Powierzchnia niezakrwawiona, niepostrzępiona. Barwa mięśni jasnoróżowa do czerwonej.	151	kg.	60
32	Żeberka wieprzowe  świeże klasa I.Słonina całkowicie odcięta. Powierzchnia niezakrwawiona, niepostrzępiona. Barwa mięśni jasnoróżowa do czerwonej.	151	kg.	185.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.10.00.00-9.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 02.04.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 6 <b>NAZWA:</b> Ryby przetworzone i konserwowe, mrożonki warzywne.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> część I:
Lp.	Nazwa i opis przedmiotu zamówienia	CPV	J.M	Średnia ilość od IV - XII  2013
1.	Brokuły mrożone	153	kg	40,00
2.	Fasolka szparagowa mrożona	153	kg	30,00
3.	Filet z dorsza mrożony	152	kg	100,00
4.	Filet z morszczuka mrożony	152	kg	100,00
5.	Filet z pangi mrożony	152	kg	100,00
6.	Kalafior mrożony	153	kg	20,00
7.	Konserwa rybna - Szprotki w oleju - opak. 170g - kawałki ryby bez jarzyn	152	szt.	160,00
8.	Konserwa rybna - Szprotki w pomidorach - opak. 170 g kawałki ryby bez jarzyn	152	szt.	200,00
9.	Marchew z groszkiem	153	kg	30,00
10.	Mieszanka warzywna  7 składnikowa	153	kg	50,00
11.	Ryba wędzona - makrela	152	kg	65,00
12.	Śledzie marynowane w oleju  op.2,5 kg lub 4kg bez jarzyn	152	kg	60,00
13.	Tuńczyk w sosie własnym w kawałkach 170 g	152	szt.	160,00
część II:
Lp.	Nazwa produktu	CPV	Jm.	Średnia ilość na 9 m-cy
1	Fasola szparagowa mrożona	153	Kg 	60
2	Filet  z pangi bez glazury  mrożony  metodą (shatter pack)/(SHP)	152	kg.	230
3	Filet  z dorsza bez glazury mrożony metodą (shatter pack0/ (SHP)    	152	Kg 	200
4	Filet z mintaja bez glazury  mrożony  metodą (shatter pack)/(SHP)	152	kg.	400
5	Filet  z miruny bez glazury mrożony metodą (shatter pack)/(SHP)	152	Kg 	130
6	Filety z makreli w oleju 170g kawałki ryby bez jarzyn	152	Szt 	360
7	Filety z makreli w sosie pomidorowym 170g kawałki ryby bez jarzyn	152	Szt	1200
8	Kalafior mrożony	153	kg.	360
9	Karp patroszony bez głów	152	kg.	30
10	Ryba wędzona - makrela	152	kg.	85
11	Szprot w pomidorach  170g, kawałki ryb  bez jarzyn	152	Szt	460
12	Śledzie  marynowane w oleju. Opakowanie 2,50kg  lub 4kg.bez jarzyn	152	kg.	120
13	Tuńczyk w sosie własnym w kawałkach 170g	152	Szt	960.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.20.00.00-0, 15.33.11.70-0.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 02.04.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 7 <b>NAZWA:</b> Ziemniaki; warzywa korzeniowe i bulwiaste; warzywa owocowe; warzywa liściaste; owoce tropikalne; owoce inne niż tropikalne.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> część I:
lp.	Nazwa i opis przedmiotu zamówienia	CPV	J.M.	Średnia ilość od IV - XII  2013
1.	Arbuzy (od VII - IX)	153	kg.	100,00
2.	Banany	153	kg.	700,00
3.	Borówki (od VI - IX)	153	kg.	30,00
4.	Botwina sezon ( od V-XI)	153	szt.	20,00
5.	Brokuły (od VIII - X)	153	szt.	100,00
6.	Brzoskwinie  (od VII - IX)	153	kg.	200,00
7.	Buraki ćwikłowe	153	kg.	600,00
8.	Cebula	153	kg.	350,00
9.	Cebula zielona w pęczkach	153	szt.	300,00
10.	Cukinia  (od VIII-X)	153	kg..	75,00
11.	Cytryny	153	kg.	300,00
12.	Czosnek polski	153	kg.	7,00
13.	Fasola  szparagowa  świeża (od VII - IX)	153	kg.	70,00
14.	Fasola Jaś  suszona	153	kg.	30,00
15.	Grejpfrut	153	kg.	20,00
16.	Groch  omielany	153	kg.	20,00
17.	Gruszki (od IX - X)	153	kg.	200,00
18.	Grzyby suszone- podgrzybek	153	kg.	4,00
19.	Jabłka klasa I	153	kg.	2 740,00
20.	Kalafior świeży  (od VI - X)	153	szt.	250,00
21.	Kapusta biała	153	kg.	300,00
22.	Kapusta biała wczesna	153	szt.	200,00
23.	Kapusta czerwona	153	kg.	65,00
24.	Kapusta kiszona	153	kg.	200,00
25.	Kapusta pekińska	153	szt.	75,00
26.	Kapusta włoska	153	kg.	20,00
27.	Koper zielony w pęczkach	153	szt.	700,00
28.	Mandarynki	153	kg.	220,00
29.	Marchew	153	kg.	1 300,00
30.	Natka  pietruszki w pęczkach 	153	szt.	700,00
31.	Ogórek świeży sezon ( V-VI)	153	kg.	80,00
32.	Ogórki kiszone	153	kg.	90,00
33.	Ogórki świeży sezon  (od VIII - X)	153	kg.	120,00
34.	Papryka świeża mix ( VIII-X)	153	kg.	50,00
35.	Pieczarki świeże	153	kg.	65,00
36.	Pietruszka korzeń	153	kg.	385,00
37.	Pomarańcze	153	kg.	400,00
38.	Pomidory  (X-XII)	153	kg.	100,00
39.	Pomidory (od IV - V)	153	kg.	150,00
40.	Pomidory (od VI - IX)	153	kg.	820,00
41.	Pory	153	kg.	20,00
42.	Rabarbar  ( V-VII)	153	kg.	60,00
43.	Rzodkiewka w pęczkach (V-IX)	153	szt.	100,00
44.	Sałata zielona	153	szt.	110,00
45.	Seler  korzeń	153	kg.	400,00
46.	Szczypiorek w pęczkach	153	szt.	240,00
47.	Śliwki  kalifornijskie  wędzone	153	kg.	30,00
48.	Śliwki węgierki  (od VII -I X)	153	kg.	400,00
49.	Truskawki   (od VI - VII)	153	kg.	150,00
50.	Winogrono (IX-X)	153	kg.	215,00
51.	Ziemniaki jadalne ( IV-VI)	153	kg.	1 500,00
52.	Ziemniaki jadalne ( IX-XII)	153	kg.	3 500,00
53.	Ziemniaki młode  ( VII-VIII)	153	kg.	1 300,00
54.	Żurek  -butelka 0,5 l.	158	Szt.	250,00
część II:
Lp.	Nazwa produktu	CPV	Jm.	Średnia ilość na 9 m-cy
1	Arbuzy (VII-IX)	011	kg.	370
2	Banany	011	kg.	1010
3	Borówki (VI-IX)	011	kg.	75
4	Brokuły (VI-XI)	0,11	Szt 	310
5	Brzoskwinie (VII-IX)	011	kg.	460
6	Buraki ćwikłowe	011	kg.	1050
7	Cebula	011	kg.	350
8	Cytryny	011	kg.	1120
9	Czosnek polski	011	kg.	8
10	Fasola /Jaś/suszona	011	kg.	105
11	Fasola szparagowa (VI-X)	011	kg.	130
12	Groch omielany	011	kg.	20
13	Gruszki (VII-XII)	011	kg.	100
14	Jabłka klasa I	011	kg.	4520
15	Kalafior (VI-XI)	011	Szt.	610
16	Kapusta  biała młoda (V-VII)	011	Szt	170
17	Kapusta biała	011	kg.	670
18	Kapusta czerwona	011	kg.	95
19	Kapusta kwaszona	153	kg.	670
20	Kapusta pekińska	011	Szt.	330
21	Kapusta włoska	011	kg.	20
22	Koper zielony w pęczkach	 011	Szt.	900
23	Maliny (VII-X)	011	Kg 	50
24	Mandarynki	011	kg.	970
25	Marchew	011	kg.	2600
26	Natka pietruszki w pęczkach	011	Szt.	900
27	Nektarynki (VII-IX)	011	kg.	460
28	Ogórki kwaszone	153	kg.	90
29	Ogórki zielone (IV-X)	011	kg.	440
30	Papryka czerwona  świeża	011	kg.	5
31	Pieczarki świeże	011	kg.	140
32	Pietruszka korzeń	011	kg.	670
33	Pomarańcze	011	kg.	1200
34	Pomidory (V-X)	011	kg.	1100
35	Pory	011	kg.	60
36	Porzeczki czarne (VII-IX)	011	kg.	150
37	Rzodkiewka  w pęczkach (V-IX)	011	Szt.	220
38	Sałata zielona (V-IX)	011	Szt.	400
39	Seler korzeń	011	kg.	650
40	Szczypiorek w pęczkach	011	Szt.	770
41	Śliwki wegierki (VII-IX)	011	kg.	530
42	Truskawki (VI-VII)	011	kg.	300
43	Winogrona	011	kg.	140
44	Wiśnie (VII-IX)	011	kg.	120
45	Ziemniaki jadalne odmiana sypka	011	kg.	12000.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.21.20.00-1, 03.22.11.00-7, 03.22.12.00-8, 03.22.13.00-9, 03.22.21.10-7, 03.22.23.00-6.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 02.04.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 8 <b>NAZWA:</b> Jajka.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> część I:
Lp.	Nazwa i opis przedmiotu zamówienia	CPV	J.M.	Średnia ilość od IV - XII  2013
1.	Jajka świeże klasa wagowa L	031	szt.	17 000,00
część II:
Lp.	Nazwa produktu	CPV	Jm.	Średnia ilość na 9 m-cy
1	Jaja kurze świeże wielkość / L/- jaja całe czyste bez zabrudzeń kałem i pierzem.	031	Szt.	25520.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.14.25.00-3.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 02.04.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com