Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20130305/ |
Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64 |
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20130305/89248-N-2013.html |
<p class="kh_header"><b>Nysa: Artykuły spożywcze</b><br> <b>Numer ogłoszenia: 89248 - 2013; data zamieszczenia: 05.03.2013</b><br> OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p> <p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p> <p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p> <p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p> <p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Zakład Karny w Nysie , ul. Kościuszki 4a, 48-300 Nysa, woj. opolskie, tel. 077 4332471.</p> <ul class="kh_indent_1"> <li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.sw.gov.pl</li></ul> <p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: Jednostka sektora finansów publicznych.</p> <p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p> <p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p> <p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Artykuły spożywcze.</p> <p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p> <p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia są dostawy artykułów spożywczych na potrzeby Zakładu Karnego w Nysie. Wspólny Słownik Zamówień CPV - 03200000-3, 15300000-1, 15400000-2, 15600000-4, 15800000-6 Lp, przedmiot zamówienia, jm, ilość Część 1 Tłuszcze roślinne 1. Olej roślinny spożywczy do smażenia i sałatek, gramatura jednostkowa 3 l, zg. z PN. kl/gat. I, l 2.400 2. Olej roślinny spożywczy do smażenia i sałatek, gramatura jednostkowa 1 l, zg. z PN. kl/gat. I, l 400 3. Margaryna do smarowania pieczywa/masło roślinne - o minimalnej zawartości tłuszczu roślinnego od 60 do 80%, kostka 250g, zg. z PN. kl/gat. I, kg 7.800 Część 2 Mąka - kasze 1.Maka pszenna - typ 500- gramatura jednostkowa od 1do50 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 2.700 2.Kasza jęczmienna średnia- gramatura jednostkowa od 1do 25 kg, zg. z PN. kl/gat. I,kg 3.600 3.Kasza manna- gramatura jednostkowa od 1do 25 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 1.200 4.Ryż biały długoziarnisty- gramatura jednostkowa od 1do 50 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 2.300 5.Płatki owsiane- gramatura jednostkowa od 1 do 25 kg, zg. z PN. kl/gat. I, 15613380-5, kg 800 6.Płatki kukurydziane - gramatura jednostkowa od 0,1 do 10 kg, zg. z PN. kl/gat. I,kg 100 7.Suchary bezcukrowe niesłodzone bez konserwantów - gramatura jednostkowa od 0,1 do 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 20 8.Kasza jaglana z prosa - gramatura jednostkowa od 0,2 do 1 kg,zg. z PN. kl/gat. I, kg 3, 9.Wafle ryżowe bezcukrowe niesłodzone bez konserwantów - gramatura jednostkowa od 0,1 do 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 50 . 10.Kasza kukurydziana - gramatura jednostkowa od 0,2 do 1 kg,zg. z PN. kl/gat. I, kg 10, 11.Kasza gryczana - gramatura jednostkowa od 0,2 do 1 kg,zg. z PN. kl/gat. I, kg 5, 12. Płatki ryżowe - gramatura jednostkowa od 0,2 do 1 kg,zg. z PN. kl/gat. I, kg 3, 13. Mąka ziemniaczana - gramatura jednostkowa od 0,2 do 1 kg,zg. z PN. kl/gat. I, kg 30. Część 3 Makarony 1.Makaron bezjajeczny nitki - gramatura jednostkowa min. od 5 do 15kg,zg. z PN. kl/gat. I, kg 1.200 2.Makaron bezjajeczny świder - mały - gramatura jednostkowa min. od 5do 15 kg,zg. z PN. kl/gat. I, kg 4.700 Część 4 Zupy, sosy 1.Rosół wołowy - koncentrat,baza, wydajność min.40l z 1 kg, gramatura jednostkowa od 1do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 365 2.Rosół drobiowy -koncentrat,baza, wydajność min.40l z 1 kg, gramatura jednostkowa od 1do 2 kg,zg. z PN. kl/gat. I, kg 400 3.Żurek w proszku - koncentrat, baza. Półprodukt do sporządzenia żurku, wydajność min.16,50l z 1 kg - gramatura jednostkowa od 0,5kg do 2kg,zg. z PN. kl/gat. I, kg 400 4.Zupa szparagowa - koncentrat, baza, wydajność min.10 l z 1 kg- gramatura jednostkowa od 0,5kg do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 100 5.Zupa kalafiorowa - koncentrat, baza, wydajność min.10 l z 1 kg- gramatura jednostkowa od 0,5kg do 2 kg,zg. z PN. kl/gat. I, kg 100 6.Zupa bieszczadzka - koncentrat, baza, wydajność min.10 l z 1 kg- gramatura jednostkowa od 0,5kg do 2kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 100 7.Zupa brokułowa - koncentrat, baza, wydajność min.10 l z 1 kg- gramatura jednostkowa od 0,5kg do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 100 8.Zupa ogonowa - koncentrat, baza, wydajność min.10 l z 1 kg- gramatura jednostkowa od 0,5kg do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 100 9.Zupa pieczarkowa - koncentrat, baza, wydajność min.10 l z 1 kg- gramatura jednostkowa od 0,5kg do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 100 Część 5 Warzywa suszone 1. Włoszczyzna suszona - kostka min. 5 warzyw w składzie - gramatura jednostkowa od 0,50 do 15 kg, zg. z PN. kl/gat. I,kg 60 2. Marchew suszona - kostka- gramatura jednostkowa od 5 do 15 kg,zg. z PN. kl/gat. I, kg 60 3. Burak czerwony suszony - kostka - gramatura jednostkowa od 5 do 15 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 30 4. Seler suszony - kostka - gramatura jednostkowa od 5 do 15 kg, zg. z PN. kl/gat. I,kg 15 5. Por suszony - wiórki - gramatura jednostkowa od 5 do 15 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 40 6. Natka pietruszki suszona - gramatura jednostkowa od 5 do 15 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 50 7. Cebula suszona- wiórki - gramatura jednostkowa od 5 do 15 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 50 6. Koper suszony - mielony - gramatura jednostkowa od 5 do 15 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 20 Część 6 Warzywa przetworzone 1.Fasolka konserwowa szparagowa - gramatura jednostkowa od 0,35 do 4 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 500 2.Groszek konserwowy - gramatura jednostkowa od 0,35 do 4 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 450 3.Kukurydza konserwowa - gramatura jednostkowa od 0,35 do 4 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 450 4.Papryka konserwowa- ćwiartki lub paski - gramatura jednostkowa od 0,35 do 4 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 650 5.Sałatka szwedzka - gramatura jednostkowa od 0,90 do 4 kg, zg. z PN. kl/gat. I, 15331400-1, kg 600 6.Sałatka wielowarzywna min 3 składnikowa, (dodatek do II -go dania) - gramatura jednostkowa od 0,90 do 4 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 600 7.Chrzan tarty - gramatura jednostkowa od 0,25 do 0,90 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 300 8.Ogórki konserwowe - gramatura jednostkowa od 0,90 do 4 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 1.300 9.Pieczarki konserwowe niekrojone - gramatura jednostkowa od 0,90 do 4 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 350, 10.Pasztet sojowy - gramatura jednostkowa od 0,09 do 0,113 kg,zg. z PN. kl/gat. I, 15331000-7, kg 7, 11.Pasztet sojowy z koperkiem- gramatura jednostkowa od 0,09 do 0,113 kg,zg.zPN. kl/gat. I, ,kg 7, 12.Pasztet sojowy z papryką- gramatura jednostkowa od 0,09 do 0,113 kg,zg. z PN. kl/gat. I, kg 7, 13.Pasztet sojowy z pomidorem-gramatura jednostkowa od 0,09 do 0,113 kg,zg.z PN.kl/gat. I,kg 7, 14.Pasztet sojowy z pieczarkami-gramatura jednostkowa od 0,09 do 0,113 kg,zg.zPN. kl/gat. I,kg 7, Cześć 7 Przyprawy 1.Bazylia suszona mielona - gramatura jednostkowa od 0,10 do 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 20 2.Cynamon mielony - gramatura jednostkowa od 0,10 do 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 2 3.Czosnek granulowany - gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 45 4.Kminek mielony - gramatura jednostkowa od 0,10 do 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 10 5.Kwasek cytrynowy - gramatura jednostkowa od 0,10 do 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 2 6.Oregano suszone mielone - gramatura jednostkowa od 0,10 do 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 10 7.Pieprz czarny prawdziwy, mielony - gramatura jednostkowa od 0,50do do 2 kg,zg. z PN. kl/gat. I,kg 120 8.Ziele angielskie - gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg,zg. z PN. kl/gat. I,kg 20 9.Liść laurowy - gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg,zg. z PN. kl/gat. I,kg 20 10.Majeranek - gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg,zg. z PN. kl/gat. I,kg 50 11.Papryka czerwona, słodka, przyprawa - gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg,zg. z PN. kl/gat.I, kg 20 12.Przyprawa do bigosu - gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg,zg. z PN. kl/gat. I, kg 10 13.Przyprawa do drobiu - gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg,zg. z PN. kl/gat. I, kg 20 14.Przyprawa do fasoli - gramatura jednostkowa od 0,50 do 1 kg,zg. z PN. kl/gat. I, kg 10 15.Przyprawa do gulaszu - gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg,zg. z PN. kl/gat.I, kg 20 16.Przyprawa do mięsa mielonego -gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg,zg.z PN. kl/gat.I, kg 20 17.Przyprawa do ryb - gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg,zg. z PN. kl/gat. I,kg 2 18.Przyprawa do zup w płynie- gramatura jednostkowa 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 1.200 19.Przyprawa warzywna do zup i potraw - w proszku/sypka/ - gramatura jednostkowa od 3 do 5 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 400 20.Sól spożywcza jodowana, warzona- gramatura jednostkowa 1 kg,zg. z PN. kl/gat. I, kg 720 21.Ocet spirytusowy 10% - gramatura jednostkowa od 0,5 do 1 l, zg. z PN. kl/gat. I,, l 340 Cześć 8 Różne artykuły spożywcze 1.Herbata czarna granulowana - gramatura jednostkowa od 0,50 do 15 kg, opakowanie papierowe,zg. z PN. kl/gat. I, kg 320 2.Musztarda - gramatura jednostkowa od 0,5 do 5 kg,zg. z PN. kl/gat. I, kg 1.000 3.Ketchup - gramatura jednostkowa od 0,50 do 5 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 1.000 4.Dżem wioloowocowy/różne smaki/- gramatura jednostkowa od 0,30 do 15 kg, zg. z PN. kl/gat. I,kg 1.500 5.Marmolada wioloowocowa/różne smaki/- gramatura jednostkowa od 0,30 do 15 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 1.700.</p> <p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p> <p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6, 03.20.00.00-3, 15.30.00.00-1, 15.40.00.00-2, 15.60.00.00-4.</p> <p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 8.</p> <p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br> <p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 12.</p> <p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p> <p><b>III.1) WADIUM</b></p> <p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium</p> <p><b>III.2) ZALICZKI</b></p> <ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul> <p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p> <ul class="kh_indent_1"> <li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p> <p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p> <ul class="kh_indent_1"><li><p>Oceny spełnienia przez wykonawców tego warunku zamawiający dokona na podstawie złożonego oświadczenia wymienionego w pkt. 6.1 SIWZ będącego załącznikiem Nr 2: z formuła spełnia - nie spełnia</p> </li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p> <p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p> <ul class="kh_indent_1"><li><p>Oceny spełnienia przez wykonawców tego warunku zamawiający dokona na podstawie złożonego oświadczenia wymienionego w pkt. 6.1 SIWZ będącego załącznikiem Nr 2: z formuła spełnia - nie spełnia</p> </li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p> <p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p> <ul class="kh_indent_1"><li><p>Oceny spełnienia przez wykonawców tego warunku zamawiający dokona na podstawie złożonego oświadczenia wymienionego w pkt. 6.1 SIWZ będącego załącznikiem Nr 2: z formuła spełnia - nie spełnia</p> </li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p> <p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p> <ul class="kh_indent_1"><li><p>Oceny spełnienia przez wykonawców tego warunku zamawiający dokona na podstawie złożonego oświadczenia wymienionego w pkt. 6.1 SIWZ będącego załącznikiem Nr 2: z formuła spełnia - nie spełnia</p> </li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p> <p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p> <ul class="kh_indent_1"><li><p>Oceny spełnienia przez wykonawców tego warunku zamawiający dokona na podstawie złożonego oświadczenia wymienionego w pkt. 6.1 SIWZ będącego załącznikiem Nr 2: z formuła spełnia - nie spełnia</p> </li></ul></li></ul> <p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p> <ul class="kh_indent_1"><li> <p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p> </li> <li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p> <ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li> <li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li> <li style="margin-bottom: 12px;">wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.</li> </ul></li> <li> <p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p> <p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p> <p class="bold">III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p> <ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;"> <li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li> </ul></li> </ul> <p class="bold">III.6) INNE DOKUMENTY</p> <p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p> <p>Oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu o których mowa w punkcie III.3.1 do III.3.5 i oświadczenia w zakresie nie podlegania wykluczenia na podstawie art.24 ust.1 o którym mowa w punkcie III.4.2 czyli oświadczenia o braku podstaw do wykluczenia każdy wykonawca jest zobowiązany złożyć następujące dokumenty: 1. aktualny odpis z właściwego rejestru lub centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt. 2 ustawy prawo zamówień publicznych, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 2. aktualne dokumenty potwierdzające uprawnienie osób podpisujących ofertę, o ile nie wynikają z przepisów prawa lub innych dokumentów rejestrowych; 3. wypełniony formularz ofertowy według danych zawartych w załączniku Nr 4a,4b,4c,4d,4e,4f,4g,4h; 4. podpisany/parafowany projekt umowy-z wykorzystaniem wzoru-załącznik Nr 5 Zamawiający dopuszcza możliwość powierzenia przez wykonawcę wykonania części zamówienia lub całości zamówienia podwykonawcom. W takim przypadku wykonawca zobowiązany jest do wskazania w swojej ofercie części zamówienia (zakresu), których wykonanie zamierza powierzyć podwykonawcom. Wykonawca może polegać na wiedzy i doświadczeniu, potencjale technicznym, osobach zdolnych do wykonania zamówienia lub zdolnościach finansowych innych podmiotów niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków. Wykonawca w takiej sytuacji zobowiązany jest udowodnić zamawiającemu, iż będzie dysponował zasobami niezbędnym do realizacji zamówienia, w szczególności przedstawiając w tym celu pisemne zobowiązanie tych podmiotów do oddania do dyspozycji niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonaniu zamówienia. Jeżeli wykonawca, wskazując spełnienie warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych polega na zasobach innych podmiotów na zasadach określonych w art. 26 ust. 2b ustawy, zamawiający, w celu oceny, czy wykonawca będzie dysponował zasobami innych podmiotów w stopniu niezbędnym dla należytego wykonania zamówienia i oceny, czy stosunek łączący wykonawcę z innymi podmiotami gwarantuje rzeczywisty dostęp do ich zasobów, żąda dokumentów dotyczących w szczególności: a) zakresu dostępnych wykonawcy zasobów innego podmiotu, b) sposobu wykorzystania zasobów innego podmiotu przez wykonawcę przy wykonaniu zamówieniach, c) charakter stosunku, jaki będzie łączył wykonawcę z innym podmiotem, d) zakresu i okresu udziału innego podmiotu przy wykonywaniu zamówienia. Jeżeli wykonawca, wskazując spełnienie w/w warunków będzie polegał na sytuacji ekonomicznej i finansowej innych podmiotów wymaga się przedłożenia informacji o której mowa w § 1 ust. 6 pkt 1 rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z 19 lutego 2013r w sprawie rodzajów dokumentów, jakich może żądać zamawiający od wykonawców oraz form w jakich te dokumenty mogą być składane (Dz.U. z 2013r poz.231) tj:informacji z banku lub spółdzielczej kasy oszczędnościowo - kredytowej, w których wykonawca posiada rachunek, potwierdzający wysokość posiadanych środków finansowych lub zdolność kredytową wykonawcy, wystawionej nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. Wykonawcy mogą również wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia /przez dwa lub więcej podmioty gospodarcze (konsorcja, spółki cywilne)/. W odniesieniu do wymagań postawionych przez Zamawiającego, każdy z wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia winien spełniać wszystkie wymogi określone w SIWZ i złożyć dokumenty wymienione wyżej w punkcie 1( aktualny odpis...) oraz oświadczenia będące załącznikiem Nr 2 i 3. Oświadczenie o spełnieniu warunków określonych w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych - załącznik nr 2 do SIWZ, składa co najmniej jeden z tych wykonawców, albo wszyscy wykonawcy wspólnie. Natomiast oświadczenie o nie podleganiu wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych - załącznik nr 3 winny być złożone przez każdego wykonawcę - partnera z osobna. Oferta musi być podpisana w taki sposób, by prawnie zobowiązywała wszystkich wykonawców występujących wspólnie. Podmioty występujące wspólnie ponoszą solidarną odpowiedzialność za nie wykonanie lub nienależyte wykonanie zobowiązań.</p> <p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p> <p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p> <p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p> <p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p> <p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p> <p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p> <p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p> <p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p> <p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>tak</p> <p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p> <p>Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany ceny artykułów na wniosek jednej ze stron złożony nie później niż 14 dni przed wprowadzeniem zmian. Możliwość zmiany ceny wymienionej w § 1 pkt. 4 umowy może nastąpić, nie wcześniej jednak niż po 3 miesiącach licząc od dnia podpisania umowy, nie częściej niż raz na kwartał i nie więcej niż o wartość wskaźnika cen towarów i usług konsumpcyjnych ustalonego przez Prezesa GUS za poprzedni kwartał oraz możliwość zmiany cen artykułów w przypadku zmiany stawki podatku od towarów i usług (VAT) na skutek zmiany jej wysokości dokonanych ustawą o podatku od towarów i usług.</p> <p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p> <p><b>IV.4.1)</b> <b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.zp.sw.gov.pl<br> <b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Zakład Karny 48- 300 Nysa ul. Kościuszki 4a. Dział Kwatermistrzowski.</p> <p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 19.03.2013 godzina 12:00, miejsce: Sekretariat lub Brama Główna Zakładu Karnego 48 - 300 Nysa ul. Kościuszki 4a.</p> <p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p> <p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p> <p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p> <p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Tłuszcze roślinne.</p> <ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Olej roślinny spożywczy do smażenia i sałatek, gramatura jednostkowa 3 l, zg. z PN. kl/gat. I, l 2.400 Olej roślinny spożywczy do smażenia i sałatek, gramatura jednostkowa 1 l, zg. z PN. kl/gat. I, l 400 Margaryna do smarowania pieczywa/masło roślinne - o minimalnej zawartości tłuszczu roślinnego od 60 do 80%, kostka 250g, zg. z PN. kl/gat. I, kg 7.800.</p></li> <li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.40.00.00-2, 15.41.22.00-1, 15.41.11.00-3.</p></li> <li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li> <li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br> <p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Mąka - kasze.</p> <ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Maka pszenna -typ 500-gramatura jednostkowa od 1do50 kg, zg. z PN. kl/gat. I,kg 2.700 Kasza jęczmienna średnia- gramatura jednostkowa od 1do 25 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 3.600 Kasza manna- gramatura jednostkowa od 1do 25 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 1.200 Ryż biały długoziarnisty- gramatura jednostkowa od 1do 50 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 2.300 Płatki owsiane- gramatura jednostkowa od 1 do 25 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 800 Płatki kukurydziane-gramatura jednostkowa od 0,1 do 10 kg, zg. z PN. kl/gat. I,kg 100 Suchary bezcukrowe niesłodzone bez konserwantów - gramatura jednostkowa od 0,1 do 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 20 Kasza jaglana z prosa - gramatura jednostkowa od 0,2 do 1 kg,zg. z PN.kl/gat.I, kg 3, Wafle ryżowe bezcukrowe niesłodzone bez konserwantów - gramatura jednostkowa od 0,1 do 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 50 . Kasza kukurydziana - gramatura jednostkowa od 0,2 do 1 kg,zg. z PN. kl/gat.I,kg 10, Kasza gryczana - gramatura jednostkowa od 0,2 do 1 kg,zg. z PN. kl/gat. I, kg 5, Płatki ryżowe - gramatura jednostkowa od 0,2 do 1 kg,zg. z PN. kl/gat. I, kg 3, Mąka ziemniaczana - gramatura jednostkowa od 0,2 do 1 kg,zg. z PN. kl/gat. I,kg 30..</p></li> <li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.60.00.00-4, 15.61.21.00-1, 15.61.30.00-8, 15.61.41.00-6, 15.61.33.80-5, 15.61.33.11-1, 15.82.11.50-5, 15.61.40.00-5, 15.61.10.00-4, 15.62.00.00-0.</p></li> <li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li> <li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br> <p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Makarony.</p> <ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Makaron bezjajeczny nitki - gramatura jednostkowa min. od 5 do 15kg,zg. z PN. kl/gat. I, kg 1.200 Makaron bezjajeczny świder - mały - gramatura jednostkowa min. od 5do 15 kg,zg. z PN. kl/gat. I, kg 4.700.</p></li> <li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6, 15.85.11.00-9.</p></li> <li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li> <li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br> <p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> Zupy, sosy.</p> <ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Rosół wołowy - koncentrat,baza, wydajność min.40l z 1 kg, gramatura jednostkowa od 1do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I,kg 365 Rosół drobiowy -koncentrat,baza, wydajność min.40l z 1 kg, gramatura jednostkowa od 1do 2 kg,zg. z PN. kl/gat. I, kg 400 Żurek w proszku - koncentrat, baza. Półprodukt do sporządzenia żurku, wydajność min.16,50l z 1 kg- gramatura jednostkowa od 0,5kg do 2kg,zg. z PN. kl/gat. I, kg 400 Zupa szparagowa - koncentrat, baza, wydajność min.10 l z 1 kg- gramatura jednostkowa od 0,5kg do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 100 Zupa kalafiorowa - koncentrat, baza, wydajność min.10 l z 1 kg- gramatura jednostkowa od 0,5kg do 2 kg,zg. z PN. kl/gat. I, kg 100 Zupa bieszczadzka - koncentrat, baza, wydajność min.10 l z 1 kg- gramatura jednostkowa od 0,5kg do 2kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 100 Zupa brokułowa - koncentrat, baza, wydajność min.10 l z 1 kg- gramatura jednostkowa od 0,5kg do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I,kg 100 Zupa ogonowa - koncentrat, baza, wydajność min.10 l z 1 kg- gramatura jednostkowa od 0,5kg do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 100 Zupa pieczarkowa - koncentrat, baza, wydajność min.10 l z 1 kg- gramatura jednostkowa od 0,5kg do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 100.</p></li> <li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6, 15.89.15.00-5, 15.89.10.00-0.</p></li> <li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li> <li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br> <p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 5 <b>NAZWA:</b> Warzywa suszone.</p> <ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Włoszczyzna suszona - kostka min. 5 warzyw w składzie - gramatura jednostkowa od 0,50 do 15 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 60 Marchew suszona - kostka- gramatura jednostkowa od 5 do 15 kg,zg. z PN. kl/gat. I, kg 60 Burak czerwony suszony - kostka - gramatura jednostkowa od 5 do 15 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 30 Seler suszony - kostka -gramatura jednostkowa od 5 do 15 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 15 Por suszony-wiórki-gramatura jednostkowa od 5 do 15 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 40 Natka pietruszki suszona - gramatura jednostkowa od 5 do 15 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 50 Cebula suszona- wiórki - gramatura jednostkowa od 5 do 15 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 50 Koper suszony - mielony - gramatura jednostkowa od 5 do 15 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 20.</p></li> <li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.20.00.00-3, 03.21.20.00-0.</p></li> <li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li> <li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br> <p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 6 <b>NAZWA:</b> Warzywa przetworzone.</p> <ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Fasolka konserwowa szparagowa - gramatura jednostkowa od 0,35 do 4 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 500 Groszek konserwowy - gramatura jednostkowa od 0,35 do 4 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 450 Kukurydza konserwowa - gramatura jednostkowa od 0,35 do 4 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 450 Papryka konserwowa- ćwiartki lub paski - gramatura jednostkowa od 0,35 do 4 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 650 Sałatka szwedzka - gramatura jednostkowa od 0,90 do 4 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 600 Sałatka wielowarzywna min 3 składnikowa, (dodatek do II -go dania) - gramatura jednostkowa od 0,90 do 4 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 600 Chrzan tarty - gramatura jednostkowa od 0,25 do 0,90 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 300 Ogórki konserwowe - gramatura jednostkowa od 0,90 do 4 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 1.300 Pieczarki konserwowe niekrojone - gramatura jednostkowa od 0,90 do 4 kg, zg. z PN. kl/gat. I,kg 350, Pasztet sojowy-gramatura jednostkowa od 0,09 do 0,113 kg,zg. z PN. kl/gat. I, kg 7, Pasztet sojowy z koperkiem- gramatura jednostkowa od 0,09 do 0,113 kg,zg.zPN. kl/gat. I, kg 7, Pasztet sojowy z papryką- gramatura jednostkowa od 0,09 do 0,113 kg,zg. z PN. kl/gat. I, kg 7, Pasztet sojowy z pomidorem-gramatura jednostkowa od 0,09 do 0,113 kg,zg.z PN.kl/gat. I, kg 7, Pasztet sojowy z pieczarkami-gramatura jednostkowa od 0,09 do 0,113 kg,zg.zPN. kl/gat. I,kg 7,.</p></li> <li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.30.00.00-1, 15.33.14.63-0, 15.33.14.62-3, 15.33.14.00-1, 15.33.11.36-1, 15.33.14.00-1, 15.33.10.00-7.</p></li> <li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li> <li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br> <p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 7 <b>NAZWA:</b> Przyprawy.</p> <ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Bazylia suszona mielona - gramatura jednostkowa od 0,10 do 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 20 Cynamon mielony - gramatura jednostkowa od 0,10 do 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 2 Czosnek granulowany - gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 45 Kminek mielony - gramatura jednostkowa od 0,10 do 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 10 Kwasek cytrynowy -gramatura jednostkowa od 0,10 do 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 2 Oregano suszone mielone - gramatura jednostkowa od 0,10 do 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 10 Pieprz czarny prawdziwy, mielony - gramatura jednostkowa od 0,50do do 2 kg,zg. z PN. kl/gat. I kg 120 Ziele angielskie- gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg,zg. z PN. kl/gat. I, kg 20 Liść laurowy - gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg,zg. z PN. kl/gat. I,kg 20 Majeranek - gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg,zg. z PN. kl/gat. I, kg 50 Papryka czerwona, słodka, przyprawa - gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg,zg. z PN. kl/gat.I,kg 20 Przyprawa do bigosu-gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg,zg. z PN.kl/gat. I, kg 10 Przyprawa do drobiu-gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg,zg. z PN. kl/gat. I, kg 20 Przyprawa do fasoli- gramatura jednostkowa od 0,50 do 1 kg,zg. z PN. kl/gat. I,kg 10 Przyprawa do gulaszu- gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg,zg. z PN. kl/gat.I, kg 20 Przyprawa do mięsa mielonego -gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg,zg.z PN. kl/gat.I,kg 20 Przyprawa do ryb - gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg,zg. z PN. kl/gat. I, kg 2 Przyprawa do zup w płynie- gramatura jednostkowa 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 1.200 Przyprawa warzywna do zup i potraw - w proszku/sypka/ - gramatura jednostkowa od 3 do 5 kg, zg. z PN. kl/gat. I,kg 400 Sól spożywcza jodowana, warzona- gramatura jednostkowa 1 kg,zg. z PN. kl/gat. I,kg 720 Ocet spirytusowy 10% - gramatura jednostkowa od 0,5 do 1 l, zg. z PN. kl/gat. I, l 340.</p></li> <li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6, 15.87.00.00-7, 15.87.21.00-2, 15.87.20.00-1, 15.87.24.00-5, 15.87.11.10-8.</p></li> <li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li> <li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br> <p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 8 <b>NAZWA:</b> Różne artykuły spożywcze.</p> <ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Herbata czarna granulowana - gramatura jednostkowa od 0,50 do 15 kg, opakowanie papierowe,zg. z PN. kl/gat. I, kg 320 Musztarda - gramatura jednostkowa od 0,5 do 5 kg,zg. z PN. kl/gat. I, kg 1.000 Ketchup - gramatura jednostkowa od 0,50 do 5 kg, zg. z PN. kl/gat. I,kg 1.000 Dżem wioloowocowy/różne smaki/- gramatura jednostkowa od 0,30 do 15 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 1.500 Marmolada wioloowocowa/różne smaki/- gramatura jednostkowa od 0,30 do 15 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 1.700.</p></li> <li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6, 15.86.32.00-7, 15.87.12.50-1, 15.87.12.30-5, 15.33.22.00-6.</p></li> <li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li> <li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>