Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20130527/ |
Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64 |
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20130527/205130-N-2013.html |
<p class="kh_header"><b>Władysławowo: Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych różnych wraz z usługą</b><br> <b>Numer ogłoszenia: 205130 - 2013; data zamieszczenia: 27.05.2013</b><br> OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p> <p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p> <p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p> <p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p> <p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Centralny Ośrodek Sportu w Warszawie, Ośrodek Przygotowań Olimpijskich im. Feliksa Stamma we Władysławowie , ul. Żeromskiego 52, 84-120 Władysławowo, woj. pomorskie, tel. 058 6746314, faks 058 6746350.</p> <ul class="kh_indent_1"> <li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.cetniewo.cos.pl</li></ul> <p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: Instytucja Gospodarki Budżetowej.</p> <p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p> <p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p> <p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych różnych wraz z usługą.</p> <p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p> <p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych różnych na potrzeby działu gastronomii wraz z usługą transportu do Ośrodka Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie tj. makarony, płatki śniadaniowe, budynie, galaretki, majonezy , oleje , owoce suszone oraz owoce i warzywa w puszkach itp. przez okres 6 miesięcy. Wartość szacunkowa zamówienia nie przekracza kwoty określonej w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo zamówień publicznych (tekst jednolity: Dz. U. 2010 r. Nr 113 poz. 759 ze zm.)..</p> <p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6, 15.83.10.00-2, 15.83.16.00-8, 15.85.00.00-1, 15.85.11.10-2, 15.87.11.10-8, 15.87.12.10-9, 15.87.12.30-5, 15.87.12.50-1, 15.87.12.73-8, 15.61.41.00-6, 15.61.33.13-5, 15.61.33.80-5, 15.61.31.00-9, 15.61.20.00-1.</p> <p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 2.</p> <p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br> <p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 6.</p> <p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p> <p><b>III.1) WADIUM</b></p> <p><b>Informacja na temat wadium:</b> NIE DOTYCZY</p> <p><b>III.2) ZALICZKI</b></p> <p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p> <p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p> <p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p> <ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li> </ul> <p class="bold">III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p> <ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;"> <li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li> </ul> <p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p> <p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p> <p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p> <p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p> <p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p> <p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p> <p><b>przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b></p> <p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p> <p>1. Jeżeli z upływem 6 miesięcy od dnia podpisania umowy kwota określona w ust. 1 zawartej umowy pozostanie nie zrealizowana, Strony mogą uzgodnić, w formie pisemnego aneksu, realizację niniejszej umowy do momentu osiągnięcia tej kwoty, nie dłużej jednak niż 4 lata od dnia podpisania umowy 2. Strony zgodnie oświadczają, że ilość podana w formularzu cenowym (załącznik Nr 2 do Umowy) jest szacunkowa. Zamawiający zastrzega sobie prawo, w zależności od preferencji klientów Zamawiającego do zmian ilości (według zamówień częściowych). 3. W trakcie realizacji umowy może nastąpić zmiana produktu na równoważny (bez zmiany ceny jednostkowej) w przypadku zaprzestania produkcji asortymentu wskazanego przez Wykonawcę w ofercie. Warunkiem dokonania zmiany jest przedstawienie przez Wykonawcę pisemnego oświadczenia (lub innego dokumentu) producenta o zaprzestaniu produkcji oraz zgoda Zamawiającego na przedstawiony przez Wykonawcę produkt równoważny 4. W przypadku wprowadzenia przez producenta innej gramatury lub pojemności niż określona w ofercie Wykonawcy Zamawiający dopuszcza w czasie trwania umowy zmianę gramatury lub pojemności produktów konfekcjonowanych - po uzgodnieniu i akceptacji przez obie strony Umowy. Zapisy ust. 3 stosuje się odpowiednio.</p> <p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p> <p><b>IV.4.1)</b> <b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.cetniewo.cos.pl<br> <b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Siedziba Zamawiającego : ul. Żeromskiego 52, 84-120 Władysławowo.</p> <p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 04.06.2013 godzina 11:00, miejsce: Siedziba Zamawiającego : ul. Żeromskiego 52, 84-120 Władysławowo: sekretariat.</p> <p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p> <p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p> <p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p> <p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Artykuły spożywcze różne, przeznaczone do dalszej obróbki.</p> <ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1. BUDYŃ-kg 60. 2. GALARETKA OWOCOWA kg 60. 3. KISIEL OWOCOWY -kg 60. 4. MAJONEZ LIGHT - kg 15. 5. CHRZAN TARTY - kg 30. 6. KETCHUP porcjowany( saszetka) szt 12000. 7. MUSZTARDA porcjowana saszetka - szt 8000. 8. MUSZTARDA SAREPSKA - kg 80. 9. RYŻ DŁUGOZIARNISTY paraboiled kg 550. 10. Makaron Cannelloni kg 10. 11. Makaron Pene - (rurki) -kg 180. 12. Makaron typu Penette (piórka) - kg 40. 13. MAKARON typu TAGLIATELLE kg 40. 14. MAKARON typu GNOCHETTI SARDI (muszelka) kg 40. 15. MAKARON typu FARFALLE - (kokardki) kg 60. 16. MAKARON typu CRESTI DI GALLO (kolanka z falbanką) kg 40. 17. MAKARON typu QUADRUCCI (Łazanki) kg 40. 18. MAKARON typu MACCARONI (Nitka cięta) - kg 40. 19. MAKARON W KSZTAŁCIE RYŻU kg 30. 20. MAKARON typu SPAGHETTI - kg 120. 21. MAKARON typu FUSILI (świderki) kg 120. 22. MAKARON typu LASAGNE kg 60. 23. Makaron typu Fusili Tricolore (Świderki 3 kolory) - kg 120. 24. PŁATKI KUKURYDZIANE typu CORN FLAKES - kg 50. 25. PŁATKI KUKURYDZIANE typu GOLD FLAKES kg 60. 26. PŁATKI KUKURYDZIANE cynamonowe kg 70. 27. PŁATKI zbożowe czekoladowe - kg 50. 28. PŁATKI KUKURYDZIANE z miodem i orzechami - kg 40. 29. PŁATKI KUKURYDZIANE typu FITNESS kg 50. 30. PŁATKI MUSLI kg 50. 31. MAJONEZ porcjowany szt 5000. 32. MAJONEZ DEKORACYJNY -kg 300. 33. MAJONEZ DEKORACYJNY kg 80. 34. KETCHUP łagodny -kg 50. 35. KETCHUP kg 50..</p></li> <li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6, 15.83.10.00-2, 15.83.16.00-8, 15.85.00.00-1, 15.85.11.10-2, 15.87.11.10-8, 15.87.12.10-9, 15.87.12.30-5, 15.87.12.50-1, 15.87.12.73-8, 15.61.41.00-6, 15.61.33.13-5, 15.61.33.80-5, 15.61.31.00-9, 15.61.20.00-1.</p></li> <li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 6.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br> <p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Artykuły spożywcze różne, owoce i warzywa w zalewach, dodatki do dań.</p> <ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1. ORZECH WŁOSKI ŁUSKANY kg 90. 2. RODZYNKI SUŁTAŃSKIE - kg 120. 3. ŚLIWKA KALIFORNIJSKA bez pestki - kg 120. 4. MIGDAŁY PŁATKI - kg 30. 5. MIGDAŁY CAŁE - kg 5. 6. ORZECH LASKOWY-kg 10. 7. MORELE SUSZONE - kg 80. 8. Ananas kostka - kg 70. 9. ANANASY PLASTRY, kg 50. 10. BRZOSKWINIE POŁÓWKI kg 80. 11. GRUSZKI POŁÓWKI w syropie - kg 50. 12. KOKTAJL OWOCOWY W SYROPIE- kg 60. 13. FASOLA CZERWONA kg 180. 14. GROSZEK KONSERWOWY kg 100. 15. KUKURYDZA KONSERWOWA kg 200. 16. KIELKI FASOLI MUNG kg 100. 17. SAŁATKA typu HAWAI kg 80.. 18. SAŁATKA typu SOMBRERO - kg 70. 19. OGÓRKI konserwowe - kg 120. 20. PIECZARKA MARYNOWANA CAŁA - kg 30. 21. Pieczarka w zalewie naturalnej - kg 40. 22. Karczochy serca - kg 2. 23. OLEJ uniwersalny - 1000 l. 24. OLIWKI ZIELONE DRYLOWANE -kg 20. 25. OLIWKI CZARNE DRYLOWANE - kg 20. 26. OLIWKI ZIELONE cięte - kg 50. 27. OLIWKI Czarne cięte kg 50. 28. TUŃCZYK W SOSIE WŁASNYM ( kawałki ) kg 20. 29. TUŃCZYK W SOSIE WŁASNYM ( kawałki ) kg 20. 30. OCET 10% spirytusowy -l 70. 31. OCET WINNY - l 20. 32. Ocet WINNY - l 20. 33. JABŁKA PRAŻONE typu SZARLOTKA - kg 80. 34. OGÓRKI KANAPKOWE - kg 30. 35. CZEREŚNIE koktajlowe - Marascino Cherries kg 2. 36. SELER WIÓRKI kg 25. 37. OLEJ z pestek winogron - l 40. 38. Oliwa z oliwek pomace - l 60. 39. Oliwa z oliwek extra virgin - l 60. 40. KAWIOR czarny lub czerwony kg 2. 41. NAPÓJ KAKAOWY kg 80. 42. SYROP MALINOWY- l 40. 43. Syrop korzenny - l 20. 44. SEZAM ZIARNO - kg 10. 45. DŻEM truskawka, wiśnia, czarna porzeczka kg 200. 46. MIÓD PSZCZELI NATURALNY WIELOKWIATOWY kg 200. 47. AROMAT POMARAŃCZOWY szt 30. 48. CUKIER WANILIOWY kg 10. 49. TABASCO BRAND Peper Sauce- szt 10. 50. Pieczywo WASA Light żytnie kg 10. 51. KASZA GRYCZANA - kg 120. 52. KASZA JĘCZMIENNA kg 50. 53. Ryż biały zwykły - kg 20. 54. MĄKA TORTOWA typ 450 - kg 700. 55. SKROBIA ZIEMNIACZANA - kg 50. 56. RYŻ DZIKI - kg 4. 57. RYŻ BRĄZOWY - kg 4. 58. KASZA KUS-KUS - kg 10. 59. PŁATKI OWSIANE - kg 30. 60. CUKIER BIAŁY KRYSZTAŁ kg 950. 61. CUKIER PUDER - kg 40. 62. Orzechy pistacjowe kg 2. 63. Orzeszki pini opakowanie kg 1. 64. Pomidory suszone w oliwie - kg 15. 65. Ziarno słonecznika - kg 10. 66. Migdały Słupki -kg 2. 67. Wiórki kokosowe - kg 5. 68. Kotlety schabowe sojowe - kg 5. 69. Steki sojowe - kg 5. 70. Żurawina do mięsa - kg 15. 71. Kasza manna - kg 50. 72. Kaszka kukurydziana - kg 20. 73. Mąka kukurydziana kg 5. 74. Cukier brązowy trzcinowy - kg 10. 75. Mandarynki - kg 15. 76. Pędy bambusa - kg 20. 77. Krem czekoladowo-orzechowy kg 220. 78. Musztarda Francuska - kg 5. 79. Ocet Balsamiczny- l 5. 80. Kardamon mielony - kg 0,5. 81. imbir mielony - kg 3. 82. Tortilla pszenna kg 40. 83. Olej arachidowy - l 5. 84. Ciecierzyca - kg 10. 85. Papryka konserwowa czerwona paski -kg 40. 86. Proszek do pieczenia, kg 2..</p></li> <li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6, 15.83.10.00-2, 15.83.16.00-8, 15.85.00.00-1, 15.85.11.10-2, 15.87.11.10-8, 15.87.12.10-9, 15.87.12.30-5, 15.87.12.50-1, 15.87.12.73-8, 15.61.41.00-6, 15.61.33.13-5, 15.61.33.80-5, 15.61.31.00-9, 15.61.20.00-1.</p></li> <li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 6.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>